"A jó gyerekek, ha ütik őket, jól teljesítenek" - mondja Kósa Lajos. Hont András gondolatai viszont máshol járnak. Kéne valamit írni Kósa Lajos tegnapi rohamáról. Csak, hogy itt se maradjanak említetlenül a Hajdúság Comeniusának ünnepélyesen kifejtett pedagógiai alapelvei. De nincs kedvem hozzá. Amúgy is tök máshol járnak a gondolataim. Valakinél, aki alig néhány éve van csak velem, azóta is élményeim legfőbb forrását jelenti, de máris beszippantotta egy tőlem idegen üzem, amely nekem tizenkét hosszú évemet tette tönkre. Ahol hajszolt pedagógusok gondjaira bízva, egy olyan rendszerben, melynek számos elemét huszonöt éve ki kellett volna hajítani a francba, mert képtelen fölvenni a versenyt a kicsik figyelméért és szabadidejéért versengő ezernyi új dologgal. Ahol a valóságtól és mindenféle örömöktől távolálló újfontoskák diktátumai között kell megfelelnie a hirtelen rászakadó elvárásoknak, rugalmatlan szabályoknak, léteznie egy mások által rákényszerített teljes időbeosztásban, ahol nem tudom, hogy jut-e energia figyelni nemcsak a teljesítményére, de a mosolyára is.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

marlin
"Kósanzon, miszerint
bökballada

Debreceni hurkának
nádból van a pálcája,
Lajosunkról lehullott
a kultúra álcája.
Verve tanít gyereket
erkölcsre meg morálra:
kényszerítse a medve
análra meg orálra!"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@tivoli: Segítek: Kende Péter könyvében!
tivoli
@bencemacska: nekem is van egy könyvem Ferenczy Krisztinától, a Szüret. Az Orbán vagyonok nyomában. Az első Orbán éra gazdasági történéseiről.
laszlobihari
@tivoli: Meg is látszik rajta rendesen! Ezek szerint ez a gráci kirándulások oka!
tivoli
@laszlobihari: Lehetett ott más is, mert sok gyereket neveltek Makarenkói stílusban, mégse kellett Grázba járniuk. Letöbbjükből tisztességes, becsületes ember lett.
mátmar
Ez a FideSS Fütyi egy nagy földigilisztára hasonlít! Ami a gerincességet illeti! Mindig olyankor és úgy szólal meg, hogy azzal MINDENKINEK még az országnak is óriási károkat okoz. Régebben anyagi kárt, most erkölcsit. Ezt a szemetet kéne állandóan pofozni.
sheriff
Dugós lajcsi! A vezéredöt gyerök korában, az apja hetönte kétszer püfölte!Oszt milyen jó gyerök lett ugyi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.