Elvégeztette a drogtesztet a Markusovszky Kórházban Szombathely kokainozással megvádolt alpolgármestere, Lazáry Viktor. A drogteszt öt elemet vizsgál a kannabisztól a kokainig. Az alpolgármester mai vizsgálata negatív lett. A Wikipedia szerint a kokain 12 óráig (krónikus kokainistánál 10-22 napig) mutatható ki vizeletben.

Lazáry Viktor visszautasította a vádat. A politikus elmondta, hogy soha nem fogyasztott, jelenleg sem fogyaszt, és a jövőben sem fog semmiféle drogot fogyasztani.

Negatív lett a szombathelyi alpolgármester mai drogtesztje

"Nem tántorítanak el az ilyen vádaskodások, mindaddig tovább végzem a munkámat, ameddig a választók bizalmát élvezem" – mondta. Hozzátette: tudomásuk van arról, hogy a szocialisták folytatni akarják lejárató kampányukat, hamis fényképekkel, hamis videofelvételekkel, hamis hangfelvételekkel és ha kell hamis tanúkkal is készülnek.

Lázáry nem kíván további nyilatkozatokat tenni, konzultál az ügyvédjével, és meg fogja tenni a szükséges jogi lépéseket, hiszen nyilvánosan bűncselekménnyel vádolták meg.

Korábban Czeglédy Csaba azt állította, hogy egy videófelvételt hoz nyilvánosságra, amin az látható, hogy egy fideszes politikus kokaint szippant fel. A videó elég rossz minőségű és az látszik rajta, hogy egy ember valóban drogozásnak tűnő mozdulatokat végez.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
@verőce21: Ennél már csak az szánalmasabb mikor a fideSS Baján fuvarozta az öreg nyuggerokat szavazni. Egy hagyományosan jobboldali körzetben ilyen mutyi szavazásra kényszerültek hogy győzni tudjanak. Szánalmas bagázs.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kukac50
A köröm és a haj vizsgálat is megtörtént? Az tovább mutatja ki a drogot.
magyarbakancs
6 HÓNAP UTÁN VÉRBŐL NEM TUDOD KIMUTATNI SEMMILYEN DROGOT.
pbalage
a doki szobájában történtekről nem készült rejtett kamerás felvétel?
Sede
@magyarbakancs: inkább 3 hónap az a 6.
Dr. Felipe
@verőce21: Ennél már csak az szánalmasabb mikor a fideSS Baján fuvarozta az öreg nyuggerokat szavazni. Egy hagyományosan jobboldali körzetben ilyen mutyi szavazásra kényszerültek hogy győzni tudjanak. Szánalmas bagázs.
human
@Dr. Felipe: Hát az elég nyilvánvaló volt. De a kétharmad az kétharmad.
verőce21
@Dr. Felipe: (10:10) Ha most vasárnap lennének a Országos Parlamenti Választások, a Fidesz nagyobb mint 50%-kal nyerne! :)
Dr. Felipe
@verőce21: Jaja, csak hát láttuk Baján is hogy csak 60 szavazattal nyertek. Na meg nem közvélemény kutatást kell nyerni hanem választást.
verőce21
@Dr. Felipe: Éppen választást nyertek, nem "közvélemény kutatást"! - Mást olvastál? :)
Dr. Felipe
@verőce21: Vasárnap nem volt választás csak Baján de ott nem nyertek több mint 50% al.
verőce21
@Dr. Felipe: Bevetted ma már a gyógyszereidet? - (hátha elfelejtetted.) :)
JAJMÁR
A feljelentés megtörtént, a többi a rendőrség dolga.
Nem hiszem, hogy egy drogos tud élni hosszabb ideig drog nélkül, ha a teszt tiszta is marad egy ideig (mert egy teszt nem teszt itt sem), akkor elvonási tünetek lépnek fel.
Dr. Felipe
@verőce21: Látom érvek elfogytak jön a személyeskedés. Szerencsére nekem nincs szükségem kokóra.
human
Továbbra sem tudjuk, hogy független labor végezte-e a vizsgálatot és azt milyen módszerekkel végezték.
szaboria1
@verőce21: Tudod ha nem lenne igaz akkor más helyen végezteti el a tesztet. Mivel már egy hete felszólították ha addig nem drogozik nem mutatja ki a gyors teszt, csak amit több napig vizsgálnak.
verőce21
@Dr. Felipe: (11:04) Nem az érvek fogytak el, csak csodálkozom, hogy nem tudod értelmezni a "társalgásunk" témáját, folyamatosan elbeszélsz mellette!

Gondoltam, valami hiányzik az életedből? :)
(Nem voltál Te valamikor szimplán csak Felipe?)
verőce21
@szaboria1: (11:23) Azóta a második drogteszt is negatív lett! :)

(a szocialisták folytatni akarják lejárató kampányukat?)
marlin
@verőce21: Evvel az egész történettel "csak" két dolog nem stimmel!!
Az egyik, hogy a szocik (valóban) mi a . . . -t vádaskodnak bizonyíték nélkül??
A másik meg az, hogy ha a fideszes alpolgármester valóban nem drogozott, akkor miért a Markusowszy-ban és nem egy független(!) laborban végeztetett drogtesztet!!
Abban pedig igazad van, hogy erre nm érdemes több szót veszteni!!
sport50
ő ment el,már kedden mikor még nem is tudta ki lesz a felvételen:-)))minek??ha akkor pozitív lett volna megtudnánk??független orvos kéne,haj,köröm vizsgálattal.mert azt állítja ő sosem!!!
Hellcat
@verőce21: Baján csalással össze tudták kaparni a szavazásra jogosultak 15%-át míg az ellenzék 14% ot...ez ám a fölényes nyerés!
Hellcat
Érdekes amikor bajnai pert nyert és az MNO helyreigazított az a kutyát sem érdekelte...ez a szar kis vizsgálat ami alig bizonyít valamit is ez miért lenne fontos...haj és köröm...tessék azt is megpróbálni.
Dr. Felipe
@verőce21: Aki mellébeszél az te vagy. Tipikus fideSS módszer. Beszélj mellé és fogd rá másokra.
Senara
5-6 óra vérben 12 óra vizeletben a kokain kimutathatósága . Hajban hónapok tehát haj vagy szakáll mintát adjon
verőce21
@Hellcat: (12:14) "Egy góllal" is győzelem a győzelem, a többi csak mellébeszélés!
Hellcat
@verőce21: Tudod itt az a gond, hogy azt az "egy gólt" úgy csalták össze.
bundi
@verőce21: te élsz ott... a saját, vagy inkább a gyermekeid jövőjét éled épp fel...(iskolareform)
kíváncsi leszek rá egy pár év múlva mekkora ellenállónak fogod beállítani magad...
egyébként hogy itt mit írunk az lényegtelen. csak amit később a gyerekeid felé kell...
na akkor fog majd keserű lenni a mostani narancsod.
de nyerjetek. akár egy góllal, akár többel.
bundi
@verőce21: egyébként sem a pető intézetes kérdésekre nem válaszolsz, sem a traktorosokra, de itt egy újabb gyöngyszem:
propeller.hu/itthon/2787500-index-het-kia-ceed-gepkocsi
esetleg erre van valami az ellenzéket sárba döngölő érved?
bundi
@verőce21: egyébként itt egy vélemény kicsit hozzáértőbbektől:
www.hir24.hu/belfold/2013/09/27/kokainozas-semmit-nem-er-lazary-gyorstesztje/
de csak úgy félve kérdem: valakit a kedvenceid soraiból ért egyáltalán valami retorzió valaha is?
swastika666
Kedves kommentelők ha a zsidesz egy szocionista politikusról állította volna ugyan ezt, akkor is ilyen gusztustalanok lennétek?
Vagy ez csak az általatok használt jól bevált kettős mérce?
A Tündik bündije
A pia legális narkó, mégsem vergődnek miatta. Szívott volna el egy "mókás cigit", arra még azt is lehetne mondani, hogy kevésbé ártalmas, mint sokféle alkohol.
Dr. Felipe
@verőce21: ma, 11:39 Már megint mellébeszélsz. Ez a drogteszt csak azt bizonyítja hogy pár napja nem szívja a kokaint (mióta a szocik tökörésznek a feljelentéssel) na de előtte elvtárs, előtte vajon mennyit szívott? Erre csak a haj és körömvizsgálat adna megnyugtató választ de nem hajlandó a faszi haj és köröm mintát adni. Talán nem véletlenül.
inkvi54
rendeljék el az összesnél a drogtesztet hajszálból azt jóccakát!
Yeromos
Teljesen mindegy, hogy drogozott vagy sem, a laborvizsgálatok úgy sem fognak kimutatni nála semmit, mert az elvtársai elintézik. De aki kemény drogot fogyaszt az úgy sem fog leállni és előbb-utóbb le fog bukni. Majd ez elvtársai szépen csendben félreállítják, meglepetésre már a következő választáson nem fogják indítani.
human
Egyetlen módja van, hogy tisztára mossa magát, ha ellenőrzött körülmények közt (mint az olimpikonok) olyan mintát ad, amiből hetekkel korábban fogyasztott narkó is kimutatható. Mindezt egy független erre jogosítvánnyal rendelkező labornak kell elvégeznie.
Ha ártatlan, megteszi. Egyébként meg bűnös.
vukkocska
@verőce21: álom álom édes álom. Az nem tűnt még fel neked, hogy hány embert kérdeznek meg egy-egy vizsgálatnál. Engem pl. még soha, mindjárt rosszabb lenne az eredmény. Meg az sem tűnt még fel neked, hogy az emberek inkább nem válaszolnak, vagy mellébeszélnek, mert a kérdező rendelkezik telefonszámmal. Ha telefonszámmal rendelkezik, akkor már mindent tudhat róla. A fülkében dől el, hogy lesz-e forradalom :)
gibgab
d-grecord.blog.hu/2011/03/04/drogteszt_drogok_kimutathatosaga
vérből és vizeletből.

"A haj akár több hónapon keresztül is hordozója az elfogyasztott kábítószerek maradékának. Az eddigi tapasztalatok szerint az opiátokat (például heroinfogyasztásból), a kokaint, az amfetaminokat, illetve azok lebomlási termékeit ki lehet mutatni a hajban."
"A körömbe beágyazódott vegyületek hosszabb ideig változatlanul maradnak, mint a vérben és vizeletben. Az utóbbiak csak a közelmúltban történt kábítószerfogyasztást bizonyíthatják, míg a körömben kimutatott szer régebbi fogyasztás bizonyítéka lehet. A köröm - a háj- és szőrszálakhoz hasonlóan - az alkalmi fogyasztás bizonyításához ugyancsak nem optimális mintahordozó."
fu.web.elte.hu/drogeria/cikk/0172bsz20000201.html
spu00
Talán elsőként azt kellene bizonyítani, hogy a felvételen Ő szerepel,s hogy ténylegesen kokaint szippant fel, s hogy a felvétel mikor és hol készült.Amíg ezek nem tisztázódnak,addig egy ronda ,előre hozott kampánnyal állunk szemben.
gibgab
@spu00: A ronda előrehozott kampányban már rég nyakig benne vagyunk. És ebben a fidesz élen jár.
verőce21
@vukkocska: (17:07) Te tudod, hogy mire válaszoltál? - "... Az nem tűnt még fel neked, hány embert kérdeznek meg egy-egy vizsgálatnál. Engem pl. még soha..." (???)
verőce21
@Dr. Felipe: (14:09) Talán rendeld el nekik Dr.! :)
verőce21
@bundi: (13:14) "...de az MSZP is bajban lesz, ha a bíróság előtt kell megvédenie állításait." !
kkalman
Nagyon gusztustalan sárdobálást élhetünk meg a következő hónapokban, a választásokig bezárólag. Ez eltarthat akár az őszi önkormányzati választásokig is. Lassan ott tartok, hogy arra szavazok, amelyik kevesebb sarat dob a másikra. Abban talán van még egy szemernyi tisztesség, ami jól jöhet a következő négy évben.
szaboria1
Nagyon érdekes a történet, mert ugye még nem is említették csak azt, hogy tudja az illető magáról és azt kérték mondjon le a legközelebbi közgyűlésen ellenkező esetben nyilvánosságra hozzák a felvételt. Itt lép életbe az érdekesség, hogy már egy héttel ezelőtt csináltatott drogtesztet holott még név sem hangzott el. Na erre mondják nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél. Arra azért kíváncsi leszek, hogy engedi e a haj és köröm vizsgálatát mert mint tudott dolog a vizeletből 6 óra alatt kiürül a vérből is egy nap alatt, Csak a hajból és körömből hónapok múlva is kimutatható a kábítószer nyomai.
gybognarjr
Sajnos ez sajátságos Magyar társadalmi probléma. Jogállamban és ott, ahol a polgárok sokkal, de sokkal jobban bízhatnak az igazságszolgáltatásban, mint bármilyen politikusban, bűnözőben, vagy akárki másban, ott a hiteles bizonyítékok alapján bíróságon, ügyvédekkel kell minden vádat lerendezni és ritka eset, hogy bűnösök futhatnak, büntetés nélkül. A politikusok is felelősséggel Sajnos a Magyar társadalom nem így működi. A Fidesz seggnyalók és a rájuk szavazó hívők elhiszik amit a fidesznyik politikus hazudik és a seggnyalók, akik kiszolgálják és hazudnak érte, a baloldali ellenzék pedig tehetetlen. Amikor a kocka fordul, amikor a baloldal kerül hatalomra, ha nem is ilyen pofátlanul és nyiltan, ha nem is ennyit, de szintén felelősség nélkül lehet csalni, rabolni, hazudni. A polgárok nem bízhatnak semmiben, az ország igazgatásai alapja hazugságokra, felelőtlenségre, csalásra, rablásra épült, a kormány és az államigazgatás eszerint működik.
coyote3
Amit a drogtesztről tudni érdemes
Egy vizelet útján nyélbe ütött drogteszt nem feltétlenül árulkodik a droghasználó pár héttel, hónappal korábbi anyaghasználatáról. Főleg nem kokain esetében: a gazdag celebek legkedveltebb pszichoaktív szerének elsődleges metabolitja, a benzoilecgonin ugyanis átlagosan négy-öt nap alatt kiürül a szervezetből. Sőt, egy kutatás szerint még a legkeményebb kokainistáknál is legfeljebb két hétig mutatható ki az illegális szer a vizeletből, utána már csak bottal üthető a nyoma.

Ez egyébként a legtöbb, tudatmódosításhoz használt kemikáliára igaz: az amfetamin és a heroin is pár nap alatt távozik a testből, a mindenkit ölelgetős, világszeretetes partizásokhoz használt ecstasy-tabletták hatóanyaga pedig még ennél is hamarabb, akár már egy nap után sem mutat meg belőle semmit egy vizeletteszt. Paradoxon, de ezekkel szemben a világ egyik legártalmatlanabb drogja, a marihuána a vizeletből 1-3 hónap múlva is kimutatható.

Érdekes, hogy a haj viszont akár több hónapon keresztül is hordozója az elfogyasztott kábítószerek maradékának.

Nos az idemásolt részletből annyi következtetést levonhatunk, hogy...:)
mátmar
Ez a teszt csak azt bizonyítja, hogy 3 napon belül nem drogozott! Az, hogy LÁTNI a drogfogyasztást az nem számít?
valakiaki
Be kell rakni karanténba pár hónapra, a drogozás miatt simán megérdemli alsó hangon, és akkor majd baromira kiderül amikor jönnek az elvonási tünetek hogy valaki pisilt helyette :)
silber13
@bundi: Figyeld meg, @verőce21-ről nevezik el az ellenállás mértékegységét = @verőce21 / m2
P-Márta
Igen, elébe ment a vizsgálatoknak! - azért ez meg pláne önmagáért beszél.
Ennek a városnak a leggyengébb láncszeme ez az ember, Lazáry, de hát amilyen magas fizetéseik vannak és még csak nem is ellenőrzik a munkákat, mit lehet várni egy ilyen "vezető-félétől"? - Szombathely lakossága összességében építő jellegű gondolkodású, a városvezetésben többen sajnos nem azok... egyéni érdekek, összejátszások a meghatározóak.
P-Márta
A nem törődésükre jellemző, hogy Szombathely belvárosát állítólag ellepték a valódi patkányok, mert a volt Match mögötti tér "úszik" a mocsokban, a kanálisok elgazosodva, borzalmas bűzt árasztanak, talán éppen a patkányoknak való jó helye ez...??? - nem értek hozzá, de a nyugat.hu-n részletesen írnak erről.
Utcaseprőik pedig megválogatják mit takarítanak és mit nem... !
hallgatag
...Na én azért kiváncsi lennék, amikor bement a föorvos Úr SAJÀT
mellékhelyiségébe kettesben a vizeletmintát leadni, ugyan ki
pisilt bele a pohárba???
Ö, vagy a doki ???
Mert ugye ott van az a kurva sok pénz...
Ez csak egy laikus feltételezés részemröl...
Mert az elözmény is kétértelmü...
soljanka
Nem értem ezt a szarakodást...Tökéletes képfelismerő módszerek léteznek -meg kell nézni, hogy ő van-e a videón... oszt jónapot.
kukac50
A körömben és a hajban sokáig kimutatható a kokain,azt is vizsgálták vagy csak a vizeletet amiből csak 3 napig mutatható ki.
vukkocska
@verőce21: szept.27. 10.19. Amit dr. Felipének írtál. Erre válaszoltam. Nem figyeltem, hogy többször hozzászóltál, mert akkor jeleztem volna, melyikhez szólok. :)
entero
@coyote3: ...hogy remekül tudsz másolni! :-))
human
@kukac50: Csak vizeletminta volt. Ott voltak az újságírók és videóra vették ahogy az orvosi vécéből egy üvegcsével távozik a képviselő, majd a doki viszi vizsgálatra és pikpak kész a negatív eredmény, amit kifele menet meg is lobogtatnak a kamerának. A doki a riportereknek elmondta, hogy a vannak vizsgálatok, amikkel hetekkel korábbi drogfogyasztás is kimutatható.
coyote3
@entero: Meg talán annyi, hogy utána néztem. Ellentétben veled, aki a pártutasítást fújja. Egyre gyakrabban futsz lyukra...:))))
verőce21
@coyote3: Jó is az, "lyukra futni" :D - (csak ne verem legyen.) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.