Nagy Bandó András az LMP egyéni képviselőjelöltje lesz a 2014-es választáson – adta hírül a Lehet Más a Politika honlapján. A humorista, aki Hódmezővásárhely központú választókerületben száll harcba a mandátumért, azt írja, párton kívüli jelöltként méretteti meg magát és nem az LMP támogatásával indul, hanem „ellenkezőleg: a párt élvezheti a támogatásomat”.

Az LMP portálján közzétett írásában Nagy Bandó András úgy fogalmaz: a kétoldali támadások kereszttüzébe került, az ellenfelek által esélytelennek ítélt, újra kicsivé lett párt mellett áll ki, hogy fölhívja a választók figyelmét arra, amiben ő is évtizedek óta hisz, és ami a párt nevében is ott van: lehet más a politika.

Nagy Bandó András az LMP képviselőjelöltje lesz

Hangsúlyozza, humoristaként, íróként, publicistaként és magyar polgárként is a kisembereknek nevezett, nagy gondokkal megküzdő, kis keresetből élő, hajnaltól napestig dolgozó emberekért szólt és állt ki. „Most egy kis költségvetésből gazdálkodó, nagy, országos gondok miatt szót emelő, a parlamenti küszöb eléréséért küzdő párt mellé álltam, és álltam ki mellette” – teszi hozzá.

Az önmagát szabadelvű keresztényként, szociálisan érzékeny konzervatívként, bátor demokrataként, szenvedélyes zöldként, és szívből jövő nemzeti érzéssel megáldott magyarként jellemző Nagy Bandó András kiemeli: ilyen marad akkor is, ha megnyeri választási körzetét. Leszögezi: képviselőként nem válik „szavazógéppé”, nem voksol mindenáron a kormányzó koalíció ellen és minden esetben mérlegelni fog.

Hangsúlyozza, hogy párton kívüli jelöltként vállalja a megméretést, és arra biztat „más hiteles személyiségeket is”, hogy mutassák meg magukat, és segítsék a „kevés eséllyel is elveihez ragaszkodó pártot”. Hozzáteszi: a 2014-es választási kampányban nem az LMP támogatásával indul, „ellenkezőleg: a párt élvezheti a támogatásomat”. Kijelenti azt is, nem csak a sikeres kormányváltás győzelem, mert az optimizmus és a tisztesség hosszú távon kamatozik.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Csalodtam benne. Az LMP azzal hogy nem csatlakozott a demokratikus ellenzekhez a fideszt tamogatja. Igy NagyBando is a fideszes maffiakormanyt tamogatja.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Csalodtam benne. Az LMP azzal hogy nem csatlakozott a demokratikus ellenzekhez a fideszt tamogatja. Igy NagyBando is a fideszes maffiakormanyt tamogatja.
leszúrt rittberger
@Yoda69: Ez a legnagyobb baromság, amit írhattál. Te jössz itt "DEMOKRATIKUS" ellenzékkel, de ugyanabban mondatban lefidesztámogatózod azt, aki nem dörgölőzik a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy-féle levitézlett maffiózókhoz? Ez milyen demokratikus gondolkodás?

Az LMP most erősödhet meg igazán, ha élni tud a lehetőséggel. Ez lett most azoknak a pártja, akik sem a fideszmaffiából, sem a szocimaffiából nem kérnek. És remélhetőleg sokan lesznek ilyenek, akiknek nem 4 évig terjed a memóriájuk, hanem emlékeznek még rá, hogy 2010 előtt is pontosan ugyanilyen szar volt itt minden, csak mások loptak.
coni
Az ország egyetlen esélye, hogy megszüntesse a jelenlegi rémálmot, ha a pártok feladják az elveiket, mert különben az egyfordulós választáson, a megvásárolt határon túli szavazatokkal és a többi...a Fidesz megint 2/3-ot kap.
A Fidesz pont erre alapozta a választási törvényt, hogy remélte, nem fognak tudni összefogni ellene a pártok. Egyedül Schifferben nem kellett csalódnia.
De én mint volt LMP-s szavazó nagyon-nagyot csalódtam benne!
dömdödöm
Nagyon remélem uccsó pillanatban meggondolják és csatlakoznak a szövetséghez ,más választásuk nem nagyon van .
JAJMÁR
Nagy Bandóban bízom, őt nem olyan könnyű befolyásolni. Az LMP-ben már nem tudok 100 %-ig bízni.
Yoda69
@leszúrt rittberger: Ezert megelhetesi part az LMP. Arra jatszik pont amit leirtal. Ha valodi kormanyvaltasban gondolkodna akkor szovetsegre lepne a baloldallal. Igy csak orbant erositi, es meg az is kerdeses hogy bejut e egyaltalan.
human
@Yoda69: Szerintem egyáltalán nem megélhetési párt. Kitartanak a mellett, hogy a régi arcoknak és politikai stílusnak mennie kell. Még a kiesés kockázatát is vállalják. Ha nem lennék türelmetlen rájuk szavaznék, de az Orbán rezsim elzavarása fontosabb. Én igazából már annak is örülnék, ha a jobb oldal végre felébredne és kivetné magából a maffiakormányt. Bár lehet, hogy ez pont így jó a jobboldali érzelműeknek, nem látok a fejükbe.
abacs62
Bandikám, rossz lóra tettél Az lmp nem kerül be a parlamentbe .Emlékezz,, "sifferke" robbantotta ki a Sukoró ügyet, amiből csak egy nagy lufi lett. Igaz, a "fittymás banda" tesz róla hogy életben maradjon az ügy, de a "zemberek" többsége átlát a szitájukon, és tudják azt is, hová tegyék választáskor az X-et, a szavazófülke magányos,, revolverrel a hátamba meg ne álljon ott senki, mert akkor sz@rt utóljára,,
modera
@coni: Jól mondod, nem elképzelhetetlen, hogy a Fidesz ismét két harmadot szerezzen. Úgy legyen...
kkalman
Nagy Bandó és a politika? Nem elképzelhetetlen, volt már polgármester, de nem is a tutti nyerő páros. Valahogy nehezen tudom elképzelni a parlamentben képviselőként. Bár amilyen viccesek néha az ott levők, El kel köztük egy humorista.
Yoda69
@human: Pont ez az: nincs ido totyoreszni. Egy ujabb 4 evet nem bir ki az orszag a fideszmaffia alatt. Ezt kellene belatnia az LMP-nek is, es feladva sajat ambiciojukat az ellenzeket tamogatni, mint tette azt az LMP ertelmesebb fele, amikor kivaltak es csatlakoztam az Egyutthoz. De jol jelzi az LMP szethullasat Vago Gabor kilepese is, aki az egyik legertelmesebb figura volt naluk. Shiffert is jo politikusnak tartom csak sajnos nem lat tovabb az orranal, vagy pedig rovid porazon van tartva valakik altal.
Yoda69
@human: A masik pedig, hogy a regi arcoknak menniuk kell ures, populista duma. Es ugyan kik jonnek a helyukre? A demokratikus politika a megmerettetesrol szol, nem pedig az eleve kirekesztesrol.
szaboria1
Sajnálom Nagy Bandót, mert amíg egy pártban nincs egyesség addig csak marakodás van. Kevesen látják de most nagy az acsarkodás náluk a képviselők kiválasztásában. Nem véletlenül vált ketté a párt. Shiffer számomra egy jellemtelen politikus mert a háttérben mozgolódik ha kell lefog feküdni a fidesznek.
leszúrt rittberger
@Yoda69: :) Fordítva ülsz a lovon, a nagy ködben rosszul szálltál fel rá.

Nem az a megélhetési párt, amelyiknek vannak elvei, értékei, programja, és ahhoz foggal-körömmel ragaszkodik, hanem éppen azok, akik mindenáron be akarnak jutni a parlamentbe.
Yoda69
@leszúrt rittberger: Miert lenne baj hogy be akarnak jutni a parlamentbe? Csak ott lehet politikai eredmenyt elerni, az utcan nem. Ez megint egy populista lozunk amit a fidesz rag az emberek szajaba.
Tekla
@Yoda69: Nem a Legyen Magyarország Palesztina párt , nem a Fideszé!
Még annál is rosszabbaké!
Az együttes pedig ugyan annak a bandának a délutános műszakja.
Yoda69
@Tekla: Ki lehet rosszabb a trafidesznel?
Yoda69
@mariaberta: Akkor megmondom: magyart
Es te?
Bocs, az elobb kimaradt a cimzett. :)
Vizual
A demokratikus az, hogy mindenki oda jelentkezik ahová akar. De ez az LMP már bebizonyította, hogy a FIDESZ farvizén, hasonló módon politizál. ha csak "Nagybandó" jút be az is egy szavazat ami a Fidesz malmára hajtja a vizet.
És, hogy leszerepelt ? Ugyan már. Az összefogásban egyetlen egy ember sem a régi. Nincsenek "nagybandók" akik gondolnak egyet aztán beállnak. Akik már nagyon öregek azok a FIDESZ tájékán vannak. Ugy az első Parlamenttől. Hát kicsit már savanyúak.
keresztapa
Ez egyenlő az ország érdekellenes koalícióval, mivel nem más, mint az egyént és jogait a közösség elé, a pártok összefogását, meg ország érdeknek feltüntetni, hol ott a magánszféra az éltető eleme minden múlt időben regnáló képviselőnek. Miért lenne ez a jövőben másként! Pártok összefogása miért is oly hihetetlen, azért mert mindegyik a hatalom birtokosaként tud élni,ez minden párt alaptermészete, ez kibontakozik a hatalmi pozíciók szerzésében, osztozkodáskor megfelelési kényszernek! Soha nem a gyakorlatban szükségest veszik elérendő célnak, hanem egy kitalációt amely csak elméletben jelenik meg, de jól hangzik, viszont megvalósítási akarathoz, hiányoznak a feltételek, melyek már a gondolat keletkezésekor sem volt meg. Lehet, majd ha. Ez az a tíngli tanglízás ami komolytalanná teszi a pártot.
Tekla
@Yoda69: Hát akik a Fidesz a szocik ,mögött állnak! Mert ugye ez egy sárkány sok fejjel. Idegen ,segnyaláson kívüli ,csak egy párt van!
Hát szebb jövőt nekik!
Yoda69
@Tekla: Toluk meg a fidesz is jobb. Jobb nem kiprobalni oket
Vizual
@Tekla: Ha kiesik a jobbik kinek fogsz drukkolni ? :)
verőce21
Az LMP-ben legalább gyűlnek az értelmes koponyák, miután már egy tisztuláson is átment!
csa-csa
Na jó! ha fidesz az a baj, ha mszp az, ha Dk, az ha egyik sem akkó az!
Tekla
A jobbik nem esik ki ,mert jelentősen nő a tábor.
Főleg a fiatalok és a magasabb iskolai végzettségűek fognak ide szavazni ,akiket nem tudnak olyan könnyen meg vezetni.
Még maradtak Magyar emberek ebben az országban , akiknek fontos a hazájuk, addig lesz jobbik is. A többiek meg mit hazudoznak össze erre a pártra az, azért nem érdekel ,mert kőkeményen dolgozom a sikerért ,belűről látom és tisztelem ezt a közel egy milliós csapatot.
Sajnálattal látom azt is , hogy xy azt mondta rasszista ,nyilas , antiszemita , mitudom én milyen párt . És emberek beszopták a dumát anélkül ,hogy bárki bármit bizonyított volna
Persze tessék át látni a szitán , ezek a pártok mind , eladták ,szét lopták ,idegen kézre játszották az országot , elszegényítették az embereket. földönfutóvá tettek embereket , hajléktalanokat és éhezőket állítanak elő, a jog álarca mögé bújva terrorizálnak , bennünket. Nekik ,nincs erkölcsi alapjuk véleményt mondani a jobbikról.
dömdödöm
Nagy -Bandóval van a nép . Tovább is van , Mondjam még ? :.)
dömdödöm
Kormányváltás nem elég . Tovább is van , Mondjam még ? :.)
dömdödöm
Bevesszük az LMP -t .Tovább is van , Mondjam még ? :.)
keresztapa
@Tekla: Felesleges gondolkozó, tapasztalt élet vitelű értelmes ember, akiben egyszer csalódott az már nem tud bennük bízni!
Magasabb iskolai végzettségűek, elítélik az újból hatalomra törekvő ciános kolóniát, mert tudatába vannak, hogy ezek akik nem értenek egyet velük, azoknak adják a tablettákat! Akik meg hasonló gazdasági érdekeltségűek azok mennek az országházba
ország kiárusításra!
dolfi57
@dömdödöm: Inkább ne szólaltál volna fel,akkor bölcs maradtál volna
Tekla
Ezek baromságok ,amit a hitgyüli talált ki ,és mert jól lelehet nyomni vele az ellenzéket nem vizsgálják meg a valóság tartalmát. Azt meg hogy megállapította a Magyar Birósság ,hogy a Jobbik ,nem antiszemita , nem nyilas ,nem rasszista párt , azt nagyon kevés ember akarja hallani , még kevesebb tudomásul venni! Pedig ez a tartalmú ítélet megszületett ,már vagy 2 éve !
picike
@dolfi57: érdemes hallgatnom igen nekem is hogy bölcs maradjak
bra048
@Tekla: És mind ennek a jóságnak a bizonyítására a fő jelkép Horthy Miklós őnagysága,akiről sokan tudják hogyan és miként híresült el és mi volt a szándéka:
"a hárommillió koldus"-országának létrehozása, amit sikerült is abszolválnia minden
megeröltetés nélkül...
Tekla
@bra048:
Most kilenc millióan vagyunk! Horthy Miklós kormányzó , igen csak példa kép lehetne ebben az országban ,ha a szocik nem járatták volna le önző érdekeikből. Ha a történelmünket nem hamisítanák meg, ha .., ha...
tavaszi
ez ám a nagy arc : nem az LMP támogatásával indul, hanem „ellenkezőleg: a párt élvezheti a támogatásomat”...ergo : kéretik már most elöre kinyalni...engem,hogy támogatlak benneteket, kedves LMP-sek. ha a pártba lenne csepp önérzet, páros lábbal ...egész orfüig. na de hogy lenne amikor schiffer azt nyilatkozza a pártról hogy 2011-2012-ben kupleráj volt a pártban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.