A kommunizmus az ember és az emberiség elleni bűn volt, a magyaroknak pedig jó okuk van ezt nem elfelejteni – emlékezett rá Kövér László.

Az Országgyűlés elnöke a kommunista diktatúra áldozatainak emlékére emelt szobor avatóünnepségén, Nyíregyházán elmondott beszédében hangsúlyozta: az emberiség elleni bűnök nem akkor teljesednek be, amikor elkövetik őket, hanem akkor, amikor megfeledkeznek róluk.

Kövér: a kommunizmus az ember és az emberiség elleni bűn

"Azért avatjuk fel Nyíregyházán ezt az emlékművet és tettük emléknappá február 25-ét, mert nem akarjuk elfeledni az áldozathozatalt, nem akarjuk, hogy a jövő magyar nemzedékei is kárvallottjai legyenek a kommunizmus történelmi örökségének" – fogalmazott Kövér László az egykori állampárt, az MSZMP volt székházában.

Hozzátette: a magyaroknak jó okunk van nem elfelejteni a kommunizmust, mert annak nyomasztó gazdasági, politikai és lelki örökségének terhét a mai és a következő nemzedékek is kénytelenek viselni mindaddig, amíg ezt a "sorvasztó örökséget" közös erővel nem sikerül végleg felszámolni.

A Szarvas utcai korábbi pártszékház dísztermében, több száz érdeklődő előtt elmondott beszédében Kövér László kifejtette, a magyaroknak – európai sorstársaikkal együtt – sok okuk van emlékezni. A náci háborús bűnöket a nürnbergi perben kérték számon az elkövetőktől, addig a kommunizmus nevében elkövetett bűnös számonkérése a mai napig nem történt meg Európában – mondta.

A kommunizmus millió halálos áldozata, és a rendszer vérengzését túlélő tízmilliók szenvedése – ellentétben a nácizmussal – mai napig sem elegendő ahhoz, hogy az áldozatok és utódaik éppúgy jogosultak legyenek az igazságtételre és szenvedéseik elismerésére – hangsúlyozta Kövér László. Hozzátette, ez a "kettős mérce" az egyik legfontosabb oka annak, hogy a múlt értékelése továbbra is megosztja, Nyugatra és Keletre szakítja Európát, és nem tud kialakulni egy legalább morálisan egységes Európa.

A házelnök szerint ehhez Nyugat teljes politikai osztályának kellene elszámolnia a bűnnel, amelyet elődeik követtek el azzal, hogy a második világháborút lezáró paktumokkal országokat és népeket dobtak "Sztálin csizmája alá." Nem tud, mert a nyugat baloldali értelmiségének jelentős részének szembe kellene néznie a saját múltával – tette hozzá.

Az Országgyűlés elnöke beszédében hangsúlyozta, Magyarország mindennapjait és holnapját meghatározza és korlátozza, hogy a kiépített négy évtizedes uralkodásuk utolsó évtizedeiben a magyarországi kommunisták szándékosan és tudatosan eladósították Magyarországot, ez pedig kényszerpályára állította a teljes magyar rendszerváltozást.

"Az MSZMP kommunistái állították fel azt az adósságcsapdát, ami rabul ejtette a magyarok életlehetőségeit, ennek a csapdának a húsba vágó szorítását erősítette meg a kommunista utódpárt, az MSZP, amikor csak tehette" – fogalmazott Kövér László. Szavai szerint amikor tehették, eladósították a magyarságot "a feje búbjáig", mert az számukra hasznos, mert "pénzügyi jutalékot kaphatnak utána, mert uralmukat könnyebb volt fenntartani az eladósítottakon, mint a szabad embereken".

A házelnök kifejtette, a magyarországi kommunisták és posztkommunisták politikai hagyatéka is káros volt, mivel soha nem tudták a magyar nemzeti érdekeket a "kommunista brancs" érdekei fölé helyezni. Így eshetett meg – folytatta –, hogy 1990 előtt igyekeztek kirekeszteni a külhoni magyarokat a magyarországi társadalom tudatából, és igyekeztek megbélyegezni azokat, akik az 1956-os forradalmat követő terror elől menekülni kényszerültek. A posztkommunisták az európai történelemben addig példátlan módon 2004-ben szembefordították a magyar államot a magyar nemzettel, így több mint húsz évet kellet várni arra, hogy az ideiglenes alkotmány helyett önálló alaptörvénye legyen Magyarországnak – tette hozzá.

"A kishitűség, a másodrendűség, az örökös bűntudat keltése a magyarországi kommunista rendszer azon lelki öröksége, amely a rendszer bukása után is fertőzi Magyarországot" – mondta Kövér László. Az elmúlt négy év eredményei a bizonyítékai annak, hogy Magyarország le tudja küzdeni a kommunizmus örökségét, ez pedig ezen az emléknapon a legnagyobb elégtétel lehet minden magyar ember számára – jelentette ki.

"Elődeink áldozathozatala és utódaink iránt érzett felelősségünk egyaránt arra kötelez, hogy ne felejtsünk, mert aki felejt az legyőzetik, és elvész, aki emlékezik, az diadalt arat" – zárta szavait az Országgyűlés elnöke.

A beszédet követően Kövér László Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármesterrel, Petneházy Attila és Szilassy Géza fideszes önkormányzati képviselők társaságában átadta Nagy Lajos szobrászművész által készített emlékművet a korábbi pártszékház előtti téren. Az emlékmű egy ötágú csillagokból álló talapzaton vasbeton rácsok között egy gúzsba kötött embert ábrázol. A köztéri alkotás felállítását a Periférián Alapítvány kezdeményezte, az emlékműállítás több mint 17 millió forintos költségét támogatásból, közadakozásból, jótékonysági estek és aukciók bevételéből finanszírozták.

Az ünnepség után az Országgyűlés elnöke részt vett a Jósa András Múzeumban létrehozott Építsük a nép országát! című kiállítás megnyitóján, ahol az 1945 és 1956 közötti évek tárgyi és írásos emlékei láthatóak. Az épület egykori légópincéjében berendezett tárlaton a 1947-ben megtartott kékcédulás választás tárgyai mellett többek között a korábban a Hősök terén álló irodaházról levert vörös csillagot, valamint a kitelepítések bizonyítékait is megtekinthetik az érdeklődők.

115 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
Olyan édi egy kommunista kommunistázik , haza megy ... bocs apa ... bocs rokon és virágot visz vöröskatona nagypapi sírjára :-))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Jó napja volt a méregzsáknak, kiengedhette a dühét...Amikor hazaért, gondolom a tükörbe nézve is "lecsulázta" a benne látott feledékeny, bajuszos férfit...
ila51
Mindegy ha előtte kisgazda volt , bősz párttag lett , amikor a húsosfazéknál privatizált , most cselédet tart , olyat , akit nem kellene lenézzen , mert nincs mire...Pár ilyet ismerek :(
aremy
rőzse arcú de a horti meg a holokausz vagy a szálasi az nem volt bűn szóval
lehet felfordulni és ezért lehet a fideszre és a jobbikra is hogy hungaristák gyülekezei
de ha jobban tetszik NÁCIK vagytok.
nezelodo
Mérhetetlen cinizmus a fidesz részéről, hogy Kövért állítják ki egy ilyen megemlékezés szónokának. Még javasoltam volna az elnökségbe Pozsgait Szűröst, Boros Imrét, de Pintér is elmehetett volna, meg az államtitkárok színe java is.
Senara
Olyan édi egy kommunista kommunistázik , haza megy ... bocs apa ... bocs rokon és virágot visz vöröskatona nagypapi sírjára :-))))
pbalage
@Cicamama55: most csak azért léptem be, hogy lájkoljam a közmondásodat. :)
pacsni
te moslèk! te holvoltàl a komunizmus idelyèn? szemèt, ingyen evo!
F_Viktor
Ha az ilyen Kövér féle sz@rrágók fikarcnyit is becsülnék a magyar népet, s nem néznének totál hülyének minket, akkor legalább ilyen alkalmakkor mondaná, hogy bocsi, beteg vagyok, nem tudok részt venni az "ünnepségen", s helyette elküldenek a fityelitászból egy 17 éves suhancot és vele olvastatják fel Köteles milliókért megírt szövegét.
csapnivalo
A cím helyesen: "A Kövér a kommunizmus az ember és az emberiség elleni bűn". Mondjuk a kommunizmust nem bánom: :D
Vasárnapiiskolás
Ez az a patkány amelyik az anyját is megb@ssza egy forintér pedig nincs is már forgalomba.
karma1
Hat ehhez mar pofa kell (igaz, az van neki, bar marha ronda...) Vihette volna magaval orbanvityat, mint ex-KISZ titkart,... Osszeborulva meg tul is licitalhattak volna egymast a gaz kommunistakra valo emlekezesben... Csak akkor melyik rezsim alatt tanulhattak volna Oxfordban, allami osztondijjal?
darwin
Itt mindenki tudja,hogy ki volt Kövér és a családja,csak ők nem néznek bele a párttagságiba?
szelbatyo
"...Kövér: a kommunizmus az ember és az emberiség elleni bűn..."
A TE LÉTED az ember és az emberiség elleni bűn, te mocskos gazember !...
coyote3
Ezt kutattad az MSZMP Társadalomtudományi Intézetében évekig,Köteles?
nezelodo
Egy barátom szerint a fijjuk a fejtől a talpig, tisztelet a kivételnek, (persze mind kivételnek vallja magát), olyanok mint az ausztrálok, nem illik a felmenőik felől érdeklődni. mert kivétel nélkül pöttyös káderek voltak.
mariaberta
Nos ebben Kövér et-nek igaza van, ő az élő példa, milyen egy tősgyökeres kommunista.
Sziszifusz
Ez már túl megy mindenen !! Egy olyan ember, mint fent nevezett, hogy mer kommunista bűnöket emlegetni. Erre a feladatra lennének alkalmasabb személyek. Ez az ember, megalázva, teljesen hülyének nézi a hallgatóságát.
lajospapa
Nekem nincs mit hozzátenni! Talán majd a szavazófülkében...
szablyafűrész
"Kövér: a kommunizmus az ember és az emberiség elleni bűn"

Na, én - Kovér László - ebben a bűnben találtam meg első munkahelyemet, ezenkívül családunk is tele vlt ilyen bűnösökkel !
almosd
Akkor neked nagy bűnöd van,köpd szembe magad büdösbogár.
Nakimaga
Nem jól tanultál,gyerek !
Egyes !
Küldd be a szüleidet,ugyan is nem volt a világban sehol,még Szovjetunióban sem Kommunizmus,csak az eszméi és a tanai,de Te ezt úgy sem érted ,mert az őrsi foglalkozásokról is kitiltottak már annak idején !
A szocializmust építők ugyan olyan korrupt és gyarló emberek voltak,mint ti most vagytok ,erre emlékezel most Te !
A Kommunizmus a megvalósulása esetén egyenlőséget biztosított volna minden ember számára,ami ugye nem a mostani demokrácia ! :)
lenhardtibolya
A kommunizmus valóban az emberiség elleni bűn, és áldozatainak számát csak megbecsülni lehet, de százmilliókról van szó (és ezek csak a halálos áldozatok). Amit a kommunizmus nevében műveltek pl. az Andrássy út 60-ban az ÁVÓ-sok, az csak egy kis epizód a ténykedésükből.

Lehet, hogy nem a legjobb, ha erről éppen Kövér László tartott beszédet, én az ő és családja múltját nem ismerem, de talán lehetett volna olyan embert találni, aki nála népszerűbb és hitelesebb.

Mellesleg a kommunisták közül sajnos még mindig sokan ott pöffeszkednek a politikai vezetésben, ill. húzzák a kiemelt nyugdíjakat. Normális országban ez nem történhetne így, de nálunk valahogy nincs igazi akarat arra, hogy számon kérjék a kommunizmus idején elkövetett bűnöket és elszámoltassák a hóhérokat.
Manhattan
Kövér László felvételi vizsga nélkül került be az egyetemre. Az ingyenes egyetemre ! No nem azért, mert tanulmányi versenyt nyert.
Atyai kitüntetés mentesítette a felvételi alól, *(mint akkor másokat* * is, kiszorítva az értelmes diákokat). *A kitüntetés neve: Szocialista Hazáért Érdemérem. *(Kövér apuka* * aktívan LEVERTE ÖTVENHATOT!) *Indoklás: "Az 1956-os ellenforradalom leverésében szerzett elévülhetetlen érdemeiért."
A gyerek nem felelős apja tetteiért. De nem az apát vették föl az egyetemre teljesítmény nélkül, hanem a gyermekét!!!
QQCSI
@mariaberta: ma, 07:10 Ezt azért nem mondanám. Az igazi kommunista hitt a kommunizmusban, lehet, hogy naivitásból, de meggyőződéses kommunista volt,
aszerint élt, és soha nem is tagadta le! köteleskövér már akkor is egy megélhetési
s.ggnyaló volt, ahogy most is az.
bretagne
Azt többre becsülöm, hogy maradt aki volt, mint aki rendszertől függően köpönyeget cserél folyamatosan. Mi jön még ezután???
töky
Mi a faszért háborogtok? Kövér elvtárs ugyanezzel a jellemmel 2010-ben is a fidesz főembere volt ugyanúgy, mint most. A társai, haverjai is ugyanezek voltak ,mint most. Mégis rájuk szavaztatok 2/3-al ! Kértétek és megkaptátok. Akkor mi is a baj? Áprilisban lehet újra erre a piszkos bandára szavazni 2/3-al aztán készen is van. Lehet újra fülkeforradalmárnak lenni.
Darthon1
www.kommunista.net/
igaz írásokat találtok a mostani elitről is itt. Érdemes belekukkantani akkor is, ha nem értetek vele egyet. Szegény gyökértelen Kövér Laca csak sodródik az árral. Igaz egy volt párttag öntő munkás azt mondta, hogy mindig a vas tetején úszik a salak. Egy vízműves pedig azt, hogy a víz tetején úszik a szar. Nos jól összefújta a szemetet a szél ott a nagy házban.
Hellcat
@töky: "Akinek nem inge..." Remélem ;)
tenger49
...magam részéről,csak annyit teszek a Kövér mondandóhoz,hogy Ő és az egész Fidesz bagázs,beleértve a szövetséges szentfazék csapatot is,pedig a magyarok ellen követnek el folyamatosan bűnöket!!!
szelbatyo
@lenhardtibolya: "...áldozatainak számát csak megbecsülni lehet, de százmilliókról van szó (és ezek csak a halálos áldozatok)..."
Azért ne túlozzunk. Olyan vagy, mint egy másik topic lelkes levelezője, aki nagy hevületében megállapította, hogy az emberi civilizáció és kultúra több tízezer éves ... Hát, azért annyi nem...
A százmilliókat avval kevered, mikor kijelentjük, hogy kövér, orbán, rogán, lázár, pintér, stb. stb. stb. és eme mocskok bandái százmilliókkal, és tízmilliárdokkal károsították meg az országot. Ha ettől nagyobb lendületet kapsz, akkor rátérhetünk a manyup háromezer milliárdjára is, aminek ugyancsak jelentős része ment füstbe, de érdekes módon a füst nagy része feltehetően fent említett gazemberek zsebében csapódott le...
Nos, a százmillió is szép nagy szám, de a százmillióKKKK , az már feltehetően ( költői ) túlzás...
QQCSI
@lenhardtibolya: ma, 07:53

"Mellesleg a kommunisták közül sajnos még mindig sokan ott pöffeszkednek a politikai vezetésben, ill. húzzák a kiemelt nyugdíjakat."
Egyrészt nem tetszik naprakész lenni:
mno.hu/belfold/biszku-es-a-tobbiek-nem-kapnak-kommunista-nyugdijpotlekot-1208312
másrészt nem ismered az igazi kommunista fogalmát.
Kövér soha nem volt kommunista, mert ha az lett volna, ma nem a fidesz sorait erősíti.
whatthefuck
Szerintem is kötelet az ilyen mocskos komcsiknak mint ez a köteles komcsi!
töky
@Hellcat: nem rád gondoltam barátom ! Írásaidból azt szűröm le, hogy te is akkor szavaznál erre a bandára, amikor én...
jancsik68
@mariaberta: Kövér Lacikának a nagyapikája vérbeli kommcsi volt,azaz vérbeli bűnöző Vörös katonaként védte a vöröshatalmat 1919-ben!!Ezt hálálta meg a kádárrendszer,mert igy felvételi nélkül kerülhetett az egyetemre,ahová fel sem vették volna,mert olyan bunkó volt.Ezt minden pápai ember tudja Pápán!
jancsik68
@lenhardtibolya: Az emberiség elleni legngyobb bűnöket a kereszténység követtel és jelenleg is követi el /pedil papok tömkelege./Ők a történelem legnagyobb bűnözői.!!Julianusrómai császár/ie.361-363/ véleménye,aki megállapitotta:A vadállatok nem ellenségesebbek az emberek iránt,mint amennyire gyülölik egymást a keresztények!!
világlátó
A felszines ismeretek, a műveletlenség és a sok ember esetében talán érthető bosszú és gyűlölet a kommunisztikus eszmék nemzetközi és főleg hazai hordozói iránt következménye mindez.Az őszirózsás forradalom után kialakúlt 133 napos hazai tanácsköztársaság, azaz a szovjet / = tanács /tipusu kérészéletű időszak sok ember számára tragádiát is hordozott.
Az azt követő fehérterror bőségesen mérte a bosszút, a gyilkosságsorozatot az előbbi időszak " leninfiúk " okán. Aztán Horthy alatt kialakúlt egy "ÚJ Magyarország, a csonka ország " amelyet áthatott a revansizmusnak, irredentizmusnak, sovinizmusnak nevezett ideológia. A hazai földbirtokos arisztokrácia, a fejlődő nagyipar, a hazai és európai bankok és a történelmi egyházak uralma alatt élt az ország népe.Horthy bőven mérte a vitézi javakat, ébren tartva a hősiesség , a vitézség, ősi magyar hagyományait, díszmagyarok, ékes kardok, tollas csákók és fejfedők, vitézi rendek és rendezvények, Eucharisztikus világtalálkozók, Rákóczi Ferenc hazahozatala, Cserkész világ jambory, stb. stb. Ez a lelkület vitte hazánkat a nagy német birodalom szövetségeseként a II. világháborúba, remélve és számítva a győzelem utáni területi újrarendezésre, a történelmi Magyarország határainak visszaállítására. Ahogy az elsőt, úgy a másodikat is elvesztettük. Mi jár a vesztesnek? Látjuk, halljuk. Németország és a Szovjetúnió kapcsolata még Hitler hatalomra jutása előtt folyamatosan szélesedett, erről akit érdekel, ma már sok forrás ad bőséges információt.A hitleri Németország birodalmi elképzelései felülírtak minden korábbit. Hazai lakosságunkban folyamatosan táplált szovjetellenesség a vezérkar szintjén, Kéri Kálmán vezérezredes szájából a szülőhazájában kell megsemmisíteni a kommunizmust szólamokkal párosúlt. A 2. magyar hadsereg nem területrabló háború részese, aktív szereplője volt, hanem a kommunizmus elleni világméretű szent háború katonája. Ha szabad, folytatom.
szelbatyo
@jancsik68: Jancsika, ne tréfálkozz !!! Ha Julianus római császár /ie.361-363/ között uralkodott, akkor két hiba van: Az i.e. évszámokat fordítva írjuk: = 363-361; ill. EBBEN AZ IDŐBEN NEM LÉTEZTEK KERESZTÉNYEK, mivel Jézus is csak i.e. 2-6 körül született...
Születési anyakönyvi kivonata nem maradt fenn... Ha fenti adatokkal probléma van - mondjuk Julianus NEM i.e. uralkodott -, akkor más a baj...
karma1
@világlátó: Ugye, Te "civilben" tori tanar (is) vagy? Ilyen vilagosan, erthetoen osszefoglalni ezt a korszakot meg senkitol sem hallottam..:-)) Nagyon koszonom, jo lenne, ha folytatnad...:-))
lenhardtibolya
@jancsik68: Aki a kereszténység ellen támad, az rosszabb bárkinél, tehát nincs válaszom, csak annyi, hogy gondolkodjon!
lenhardtibolya
@QQCSI: Meggyőződésem, hogy naprakész vagyok, bár Kövér László személye soha nem érdekelt, de a kommunizmus bűneit igenis valódi bűnöknek tartom.
lenhardtibolya
@szelbatyo: Sajnálom, hogyha kimaradt a történelmi tanulmányokból pl. az ukrajnai népirtás, sőt a sztálini gazemberségek tömkelege. Amit a gulágon tettek az is "szép" számokat hoz mindazoknak, akiket érdekel. Mellesleg az első világháború előtt is voltak már kommunista bűnök, erről sem szabad megfelejtkezni...
világlátó
A " felszabadító" szovjet hadsereg megállíthatatlanul harcolt Berlinig. Az éveken át tartó háború borzalmairól mára semmi nem maradt, csak az azóta " gyártott " és manipulációktól sem mentes " történetírás.Az orosz katonák magyarországi szerepléséről két mélyen bevésődött emlék maradt, az egyik a " davaj csaszi " a másik a sok erőszakos cselekmény a lányok, asszonyok körében.A háborúk / eddig kb.15ezer háború dúlt a világban és még ma is ég a föld sok helyen./már csak ilyenek. A magából kivetkőzött ember, annyi viszontagság és gyilkolás után brutálissá válik. Mi maradt a háború után? Az öregek tudják. Budapest romokban, a dunai hidak felrobbantva.Az emberek a pincékből a romeltakarításhoz, az élet újraindításához. Az élelmet, mára ez már a romantika tartományába tartozik.Akár tetszik, akár nem, az élet a szovjet hadsereg biztosítása mellett indúlt el.Hogy a korai , a hadifogságban " kommunistává lett " személyiségek mit műveltek itthon, hazatérve a Szovjetúnióból, az éppen most kerül újra terítékre, most éppen Kövér László által.A Sztálin és környezete, így például Berija mit tettek, itthon Rákosi és Gerő és Péter Gábor és Nagy Imre és a többi mit tettek, azt már tudjuk.Súlyos károk árán tanúlta meg a korabeli Dolgozók Pártja az ország vezetését. Sok ellenséget szerzett. Az internálások , a " kulák " intézkedések, az államosítás és sorolhatnám, mennyi ellenállást váltott ki. A " padláslesöprések, a beszolgáltatás " sok ellenséget teremtett vidéken. Ha képesek lehetnénk mindezt ma objektívebben megvizsgálni, talán látnánk, akkor ezt lehetett tenni. Jól és sajnos rosszul.
A mi népünk kulturája, szellemisége felkészültsége nem volt kész még arra, hogy elfogadja azt amit a korai kommunista párt rá akart erőltetni, tűzzel, vassal, börtönnel, Recskkel és sok munkatáborral. Mi történt, 56.után.? A konszolidáció, amit erősen beárnyékolt a megtorlás, máig élő seb az ország testén. Főleg azért élő, mert folyamatosan feltépik. Jó ürügy, mert állandóan hivatkozni lehet rá.Mint most...
QQCSI
@lenhardtibolya: A kommunizmus áldozatai, a nácik áldozatai, a kereszténység áldozatai, az indiánok lemészárlása, mind, mind az emberiség elleni bűntett: nincs különbség.

Emiatt írtam a naprakészséget: "...ill. húzzák a kiemelt nyugdíjakat."
Megfosztották a volt "kommunistákat" a kiemelt nyugdíjuktól.
(Igaz, hogy átlagosan havi tízezer forintot jelentett...hatalmas összeg.)
Persze nem bánom, csak nem akkora durranás. Jobban szeretnék másokat megfosztani az érdemtelenül, semmi vagy épp káros tevékenységük után járó horribilis összegű jövedelmüktől.
világlátó
Senki nem akar alkut a kommunizmussal. Nem tudom miért beszél így ez az ember. Amit kommunizmusnak neveznek, az nem volt. Egy beláthatatlan távoli jövő képét rajzolták meg itt - ott a világban, látva azonban az emberi tulajdonságokat, a " látnokok " is tudták, ez csak egy hiú ábránd az emberiség számára.
Azok az emberek, akik itt és még sok országban az emberiség két nagy " betegségében " a fasizmusban és korai kommunizmusban / szerintem szélsőséges szocializmusban /bűnöket követtek el, azok emberi sorsok, a szellemi és lelki deformációk áldozatai, akik sajátos emberi jellemvonásaik, vérmérsékletük, pszichés beállítottságuk alapján, a saját hatalomvágyuk és a környezetük erős befolyása alapján váltak gonosztevőkké. Az ideológiák csak a fátyol, vagy a színpadi nagy bársonyfüggöny volt.
Meine Ehre heisst Treue
Mondja ezt a hazai közélet szégyene, aki egy hazug, rablóbanda tagja, amely módszeresen teszi tönkre az emberek életét és teljes mértékben kiszolgálja a cimborák és általában a semmirekellő gazdagok érdekeit.
barmihster
@lenhardtibolya:" Aki a kereszténység ellen támad, az rosszabb bárkinél" Például kinél? Ha én muzulmán vagyok akkor ugyanezt elmondhatom "Aki a mohamedán hit ellen támad, az rosszabb bárkiné" Ez hogy tetszene vallási fanatikus honfitársam? Azok a "százmilliók" nagyon erős túlzásnak tünnek, tessék kicsit visszafogottabbanak lenni. Ez erősen a "pápább a pápánál esete". A Kövérrel kapcsolatban megboldogult Hofi Gézával értek eggyet, nem idézem , aki ismeri , az érti mire gondolok
lenhardtibolya
@QQCSI: Ezeket így összevonni nem hiszem, hogy rendben volna, de az tény, hogy nem tízezer forint pluszt kapnak a komcsik, sőt! Nézze meg, hogy pl, Biszku mennyi pénzből "tengődik"... Ha Ön ennek a gyilkosnak a pártján áll, akkor tényleg nincs miről beszélnünk...
QQCSI
@lenhardtibolya: De bizony, hogy összevonom! Ha bárki egy vallás, egy ideológia miatt embereket gyilkol, az akkor is gyilkos, ha római katolikus, ha zsidó, ha muzulmán!
Gyilkos akkor is, ha kommunista, akkor is, ha náci!
Hol írtam én olyasmit, hogy Biszku pártján állok???!!!

Téma off: karcsúsodott a családi büdzsé, jól látom?
444.hu/tag/lenhardt-balazs/
Cicamama55
@világlátó: Dióhéjban, érthetően foglalta össze...Gratulálok és köszönet érte!
análisdrabális
Rendkívül visszataszító amikor egy ilyen mocskos senkiházi kommunista szidja a saját fajtáját.
DR Eric CARTMEN
Azért ehhez pofa kell, hogy pont köteleslackót, a komcsi család komcsi gyerekét küldjék oda lökni a süket dumát!
análisdrabális
@lenhardtibolya: "Ha Ön ennek a gyilkosnak a pártján áll, akkor tényleg nincs miről beszélnünk... " Megkérdezhetnéd pozsgai meg szűrös elvtársakat erről amikor kidugják a buksijukat közös gazdátok végbeléből.
darwin
@QQCSI:Ez az,amit nem hajlandó belátni a sok fanatikus.A cél nem szentesíti az eszközt:a gyilkos,az gyilkos.
világlátó
@lenhardtibolya: A bűnök azok bűnök. Mi csak addig és úgy beszélünk a bűnökről, amíg a másik emberre, csoportra, vonatkoztatjuk. A rágalmazás, és sokszor a nyílt és heves VÁD mesteri alkalmazására vagyunk képesek.Látja, Simon Gábor helyzetét. Vagy tudtak róla az elvbarátai , kollégái, vagy nem. Elnökhelyettes volt évekig. Vajon mi történt? Most bűnös!!! Valahogy nem stimmel valami. Milyen életet éltek abban a poltikai érdekcsoportban, ahol egy abszolut bizalmi státusban lévő ember ide juthatott? Kiléptették mindenhonnan és már csak csupa kisbetüvel írják le a nevét. Bűnös? Csak ő? Hagyták, nem törődtek vele? Rákosi elvtársnak senki nem merte még azt sem mondani hogy nyitva slicc a nadrágján, vagy hogy más színü zokni van a lábán, nemhogy azt mondták volna neki hogy a vas és acél országa célkitűzés irreális.
Most is hasonló a helyzet./ nem szeretnék szelet vetni, de a Kádárnak bizony megmondták városon és falun, gyárban és a földeken. Számon is kérte a mancsaftján ezeket. Most? Nem hinném hogy bárki is megnyikkanna ha a miniszterelnök úr szeretne/akar valamit . Barroso pedig nem lát, nem hall, mert egyenlőre súlyosabb gondokkal kell szembenéznie. Így a zavart kihasználva , mint egy vagány gyerek a csapatban, ..." mi megmondtuk, bejelentettük, nem volt ellenvetés, " ismét levelet írunk, mintegy igazolásként, nehogy most a választás előtt bármi számonkérés történjen.
szablyafűrész
@lenhardtibolya: Mennyiből tengődik Biszku ?

260,000 HUF-ból ! Csak tudni kell a neten megtalálni és elolvasni !
szablyafűrész
@lenhardtibolya: "Aki a kereszténység ellen támad, az rosszabb bárkinél, tehát nincs válaszom, csak annyi, hogy gondolkodjon!"

A kereszténység nevében irtották a közép-amerikai indiánokat, vívtak európai és közel-keleti háborúkat !

Csak azért, hogy te is gondolkodj !
szablyafűrész
@QQCSI: Betalálhattál, mert a Lenhardt szószék elhallgatott !
lajospapa
Ha Kövér mondja biztos igaz. Ö tudja: Benne volt.
világlátó
@lenhardtibolya: Kicsit visszagörgettem a kommenteket. Ha arra gondolok mit műveltek a 24.000 lengyel katonatiszttel a katyni erdőben Sztálin gyilkosai, ez önmagában olyan égbekiáltó, amire soha nem lehet mentség. Lengyelország elitje, mérnökök, orvosok, tanárok, kiváló, művelt emberek végezték ott állatokká vedlett orosz hóhérok keze által.Amíg világ a világ, ez mindig a bűnök bűne marad. Ahogy Boszniában Szrebrenicában most a szomszédunkban, a 2. vh.után, a 20. szd. végén.A szerbek már azt kérték, Vukovár helységtáblája szerb nyelven is, azaz ciril betűkkel is legyen feltüntetve. Hát nincs az emberekben már semmi önkritika? A tegnapi bűn holnap már nem az? Ugyanakkor. Az ősök bűne hány nemzedéken át kell agyonnyomja az utódokat?
Az egyén által elkövetett bűn és a kollektíva / kormány / által elkövetett bűn meddig politikai ítélettel és mikortól köztörvényes bűncselekményként alkalmas bírói ítélkezésre? Alkalmas e egy politikai szereplő most a választások előtt 5 héttel arra, hogy egy világméretü ideológia akkor bűnözővé süllyedt politikai vezetése és a generalisszimusz mérhetetlen bűneit éppen most áttestálja a mai politikai baloldal egyik szereplőjére az mszp.-re. Valaki hívatkozott Hofi Gézára, aki igen keresetlen szóhasználattal mondta ki, mi is folyik ki Kövér száján. Úgy látszik ő ezt a szerepet vállalta. Nem irigylem, de nem is sajnálom őt ezért. Csak mélyíti a gyűlölködést, butítja a butákat, elriasztja az érdeklődőket, tovább amortizálja az amúgy is lezüllött közerkölcsöt.Miért? Mert a szocialisták a kommunisták az eredendő bűn hordozói, követői, született bűnösök, akik nem veszélyeztethetik egy új , virágzó Magyarország általuk megálmodott jövőjét. Mintha csak a végső elpusztításukra szólítanának fel.Főnöke is a Hősök terén, most ő a terror házánál, holnap majd a Múzeum kertben,a választás napjáig előre megfontoltan, aljas szándékból, politikai / és nem politikai / haszonszerzés céljából, ... ahogy a bíró mondaná. Kár hogy ez megtörténhet.
lenhardtibolya
@análisdrabális: Gondolom, hogy nem én, hanem talán ön bújt elő azonos helyről pozsgaiékkal...
lenhardtibolya
@QQCSI: Rohadjon meg az eu, hogyha képtelen volt megőrizni tekintélyét és most képes megbüntetni mindazokat, akik az ócska zászlóját kidobják a fenébe!
lenhardtibolya
@szablyafűrész: A kereszténység Európa legfontosabb szellemi ereje. Aki bármi mást próbál belemagyarázni, annak nem itt volna a helye!
lenhardtibolya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
QQCSI
@lenhardtibolya: Bár ezek a hozzászólásai válaszra sem méltónak, azért mégis...
Mivel ragaszkodik a magázódáshoz: menjen az ostobaságaival a templomba,
imádkozzék a Horthy-szoborhoz, és higgye tovább, hogy boldogok a lelki szegények!
dr. prédikátor
@lenhardtibolya: Ibike!! Micsoda keresztényi hozzáálásod van!!!De eddig minden hozzászólásodból sütött a gyűlölet!!!Vajon te az elmúlt 50-60 évben hol éltél???Akkor jó volt az a rendszer???Akkor élvezted annak minden előnyét úgy e???
QQCSI
@dr. prédikátor: Bizony, sok keresztény normális dolognak tartja, hogy a papok megáldják a fegyvert, amivel embereket gyilkolnak...
postamester
Elolvastam a kommenteket, bizonyos " lenhardibolya "
miért nem a cikkhez ír ?? Miért kell a többi hsz.-t fikázni ??
Én már nem is merek irogatni, a véleményem kinyilvánítani...
pesti
@világlátó: Amig az emberiség az eszét tudja a történelemböl lehet tapasztalni,hogy
a hatalomért folyt a harc.Példaképpen az ókori Egyiptom fáraoi,a Nagy Sándor,a Római birodalom, Keresztes háborúk Tatár,Török hódítók és így lehetne folytatni egésszen a mai napokig.Kövér L.megint hozta saját magát.Végre a civilizált országokban már ideje volna megtanulni egymást tisztelni és a népnek a javára dolgozni,nem a saját zsebükre.
A szítás csak arra jó, hogy a nagyob problémáktol elvigye a figyelmet.
szablyafűrész
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
világlátó
A vita, ha azt értelmes emberek folytatják, gondosan vigyázva hogy az érvek és az ellenérvek csapjanak össze és ne a személyek . Látjátok, aki meggondolatlanul beleszólés sérteget, szétzülleszti a vitát, a véleményeket. Tisztelem a véleményedet, de ezzel a gondolatoddal nem értek egyet, mert... Talán így előbbre jutunk és a moderátor is látja, itt értelmes emberek cserélnek gondolatokat. Miért fontos ez? Talán ezekből is merítenek amikor országos ügyekben, országos emberek lépnek a kamerák és a mikrofonok elé. hogy nekünk mondhassanak valamit.
" A magyarnak mindenkor is most is a legnagyobb ellensége a magyar " Gróf Széchenyi István.
Gondoljátok meg, beszélgessünk jó emberi együttműködésben, még akkor is, ha homlokegyenest más is a véleményünk bizonyos hazai dolgainkról. Tisztelettel.
lenhardtibolya
@szablyafűrész: A stílus maga az ember. Ez világosan látszik ebben a biszkut-védő hsz-ből is. Ha rokona ez a gyilkos gazember, akkor is elképesztő, hogy ilyen jelzőket használ velem szemben. A kereszténységet szintén nagyon gyűlöli, ebből látszik, hogy nem ismer sem Istent, sem embert. Szánalmas!
lenhardtibolya
@dr. prédikátor: Nem volt jó a rendszer, de valahol élni kellett... Én nem gyűlölködöm, de a kommunizmus bűneit igenis kimondom.
lenhardtibolya
@QQCSI: Látom már, hogy mi a fő gond: a templom, a történelem... Na, ez nem tetszik a komcsiknak és a leszármazottaknak sem... Ettől függetlenül a kommunizmus bűnei megbocsájthatatlanok, és keresztények vagyunk... (nem tisztelet a kivételnek...)
QQCSI
@lenhardtibolya: Én ateista vagyok, de a keresztényi megbocsájtásról hallottam ezt-azt.
Szíves figyelmébe ajánlom, mert Kegyed igenis nem tud megbocsájtani, csak GYŰLÖLKÖDNI, de azt igenis nagyon!
talalkozas.katolikus.hu/4azegyhazbunei.html
Cicamama55
A kormányunk a koalíciójával pont a keresztény emberek szavazataira számított és számít ma is...Tudják azt ők, hogy Magyarországon sok a hívő ember... Négy évvel ezelőtt még én is azt hittem, hogy a jó oldalon állok, de a legnagyobb csalódásomat a KDNP okozta! Ha e párt képviselő urai valóban a keresztény embereket képviselték volna, a többségben élő szegény embereket, akik a Jóistenben hisznek, sok-sok szavazásnál nem emelgették volna fel a kezüket, inkább imába összekulcsolták volna! A hitem a régi, de a pártállásom 180 fokot fordult, mert nyitott szemmel járok, s még nem hibbantam meg!
szelbatyo
@nezelodo: "...olyanok mint az ausztrálok, nem illik a felmenőik felől érdeklődni. mert kivétel nélkül pöttyös káderek voltak..."
Nővérem lánya Ausztráliában él, mert az itteni lehetőségek nem nagyon biztosítottak a képzettségének megfelelő állást. Ezért fogta magát, és a barátjával együtt kivándorolt. Nem, nem Viktória királynő idejében, hanem ebben az évtizedben. Szült OTT a barátjának egy gyereket, aki automatikusan ausztrál állampolgárrá vált. Apja is megkapta az ausztrál állampolgárságot, még ő van hátra, egy - két éven belül ő is állampolgár lesz. Mit gondoltok, ebből a családból hányan fognak Magyarországra visszatérni, LAKNI, hármuk közül ? Szerintem annyian, mint ahány úriember és szavahihető a fidesznyik bagázsban van: SEMENNYI...
lenhardtibolya
@QQCSI: Megbocsájtani nem az én dolgom, van olyan is, hogy Isten megbocsájt. Az ember - ha keresztény - túlléphet mások vétkein, de a bűnök alól feloldozást nem adhat. A katolikus egyház "bűnei" túlságosan érdeklik az ateistákat. Azokat felnagyítják, általánosítanak, pedig nem az egész kereszténység követi el azokat a bűnöket, hanem emberek, akiknek éppen úgy lehetnek hibáik, mint bárkinek.
QQCSI
@szelbatyo: Azok, akik kimentek,--nagy valószínűséggel megteremtik kinn az egzisztenciájukat,
mert itthon is volt valamihez tehetségük, rátermettek, szorgalmasak voltak, csak vagy a munkahelyek hiánya, vagy a rendkívül alacsony jövedelem miatt a kivándorlás mellett döntöttek.
Nem fognak visszajönni, hisz egyre kevesebb okuk lenne rá, sajnos.
QQCSI
@lenhardtibolya: Meddő vita ez kettőnk között, és nem érzem, hogy ez az én hibám lenne.
szablyafűrész
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szelbatyo
@szablyafűrész: Ennél is egyszerűbb a dolog: Keresztény papok adták Isten áldását a különböző háburúkban, MINDKÉT OLDALON a fegyverekre, amivel szintúgy keresztényeket nyírtak ki... Két nagyapám harcolt az I. Világháborúban, hál' Istennek, mindkettő visszajött. Szerencsére, mert szüleim 1923-ban és '24-ben születtek, tehát, ha nem jöttek volna vissza, én sem jöhettem volna világra... És az olaszoknak ugyanaz volt az Istene, mint a magyaroké. És mindkét oldalon megáldották a fegyvereket, és mindkét oldalon ugyanahhoz az Istenhet imádkoztak a győzelemért... De mindkét oldalon az nem jöhetett össze... Így megint mi húztuk a rövidebbet... És ugyanez zajlott le a második világháburúban is. A kissé (?) lökött Lenhard-famíliával meg ne foglalkozz... Jobbikos = Állat..
lenhardtibolya
@szablyafűrész: Majd akkor jön a meglepetés, ha elérnek az ateisták is életük végére...
szablyafűrész
@lenhardtibolya: Legalább annyit tudj a körülötted lévő világról, hogy a vég akkor is eljön, ha méretes kereszt lóg a nyakadban és akkor is ha nem ! A "teremtőd" fércmunkát végzett ebben a tárgyban !
csabee.m
@karma1: Tudod, azért szélbátyó is eléggé egyoldalú, mert valami elvezetett 1919-ig, és a magyar hadbalépés célja a II. v.h.-ban elsősorban a revizionista törekvés volt, szemben a trianoni döntéssel. Amit mellesleg 25 év után felül kellett volna vizsgálni, ha nem lép be M.o a világháborúba.
Kommunizmus meg soha, sehol sem volt. Szovjet típusú diktatúra igen. Magyaro.-on államkapitalizmus volt már a '70-es években.
modera
@szablyafűrész: Vannak normális keresztények is, te sem vagy különb a gyűlölködés terén, mint bárki más. Kétségtelen, hogy a vallás egy olyan dolog, ami jóra és rosszra is felhasználható, ez kizárólag az embereken múlik, és nem magának a vallásnak a hibája.
lenhardtibolya
@szablyafűrész: Köszönöm az "őszinte" aggódást. Mellesleg nem külsőségekben vagyok hívő, és a teremtő sem csupán az én teremtőm, hanem valamennyiünké, tekintet nélkül arra, hogy hisznek benne vagy sem.
szelbatyo
@csabee.m: Hát, ha annyira böki a csőröd - bár én nem emlékszem, hogy bármit is írtam volna az 1919-es eseményekről, ami MÁR A VILÁGHÁBORÚ VÉGE UTÁN volt - közlöm, hogy a Ferencjóska is ugyanahhoz az Istenhez imádkozott, mint Kossuth. És mindkét oldalon ugyanannak az Istennek a papjai osztották az áldást, és fohászkodtak győzelemért... Pedig a Szabadságharcban és az I. Világháborúban is jócskán voltak a hadviselők között ZSIDÓK is... A II. VH-ban EZ a probléma már nem merült fel... Hát, igen... ÉRTÜK NEM imádkoztak korábban a papjaink, úgyhogy ez később okafogyottá vált...
Na, most már eléggé sokoldalú lettem ?...
Desischado
Nem tudom mit tehetnék még ehhez a sok véleményhez, de a lényeg tényleg az, hogy nagyban minősíti a fityiszt, hogy ilyen lényekkel van tele, mint a laca! Laca bátyót meg eléggé mínősíti, sok minden más mellett, hogy a lemenőit szembeköpi ezzel a komcsis fröcsögéssel! De tőle nem is lehet mást várni!
szablyafűrész
@modera: A XXI. szd. elején illő szembenézni a tényekkel, amelyek materiális alapokon nyugszanak, különösen akkor, amikor már a Szentszék is egyre alkalmazkodóbb a társadalmi megfogalmzásokkal szemben !

lenhardtibolya !

Szó sincs aggódásról, ténymegállapításról van szó ! A teremtőd, az a te teremtőd, sokaknak nem az, a felvilágosultaknak nem az !Ettől még bármiben hihetsz, akkor is, ha az mellőz minden racionális gondolkodást és érvet !
A vallást és tanait alapvetően mindig a világi hatalom fenntartására használták fel, így van ez most Gengszterisztánban is; ahol egy súlytalan KDNP megmérettetés nélkül kerülhet be a Parlamentbe és egyre inkább kiderül, hogy csak megélhetési, személyes gazdagodási ambícióktól vezérelve, egyre kevesebb közük van a "kereszténydemokráciához" !
Yoda69
Mondja ezt egy volt kommunista. Mar megint csak a szar omlik a szajabol.
silber13
Tovaris Soványka! Milyen jellemző rád a régi mondás: " Ornátust öltött az ördög és farkával harangoz a misére! "
ferii
@szablyafűrész: Vajon mivel gondolkodna egy ilyen elvakult,buta,agyament nő? :D
ferii
@lenhardtibolya: A nagy keresztény duma,meg csak süket népvakitás,mint minden más fanatikus vallás,a legbutább emberek hisznek olyasmiben,ami nincs,ezzel töltik ki szegényes érzelmi világukat
szablyafűrész
@ferii: Látod, ezért van könnyű dolga a Jobbiknak ! Az értelemre nem tud hatni; ezért az érzelem- re hat !
dr. prédikátor
Ha olyan nagyon nem volt jó az a rendszer akkor minek maradtál itt??@lenhardtibolya: volt rá lehetőséged hogy elmenjél máshová!!!De azért jobb volt úgy e kiélvezni a szocializmus nyújtotta előnyöket!!!Szinte ingyen kaptál mindent!! Olyan vagy te is mint a többi, arra az asztalra piszkítasz amiről 40 évig ettél!!!
karma1
@csabee.m: En is ezt szoktam mondani, amikor itthon vadul kommunistaznak es magyar kommunizmusrol beszelnek, akkor sikhulyeseget mondanak, hiszen meg a szocializmus epiteset sem fejeztuk be, nemhogy a kommunizmust epitettuk volna fel...:-)))
coni
Elég későn döbbent rá, akkor még nem tűnt fel neki amikor Kövér László - mint KISZ titkár, és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága és az alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa építette a kommunizmust.
modera
@dr. prédikátor: Igaz, nem nekem címezted a gondolataidat, de mondanék valamit: Amennyiben maradt volna a szocializmus, én nem maradtam volna ebben az országban, az általad említett "előnyök" ugyanis nem mindenkinek kedveztek, főleg azoknak nem, akik többre voltak képesek, mint a tsz - ekben való semmittevés, a nulla termelés, és a hitelből való eléldegélés. Néha azt érzem, te valamiféle párttitkár lehettél akkortájt, bár lehet, hogy tévedek.
tivoli
Szegény Kövér. Bűnben fogant, bűnben élt, bűnben kezdődött a karrierje. Élete nagyobb részét bűnben élte le. Hogy tudta feldolgozni ezt a mérhetetlen terhet?
libelle
OHA: megszólalt egy föbünös félázsia. Vagy ez már teljesen àzsia ?
vidi500
@modera: Ez így nem jó. Ha rendszerben foglalsz állást, akkor az úgy hiteles, ha elvonatkoztatsz magadtól, és országos szinten ítélsz. Az ha külföldre távozol, az a te dolgod. Éltél külföldön? Tudod mit jelent, mivel jár?
"az általad említett "előnyök" ugyanis nem mindenkinek kedveztek,"
És ma? Kinek kedveznek? Az ország 80%-a vesztes, még az átkoshoz viszonyítva is.

"...akik többre voltak képesek, mint a tsz - ekben való semmittevés, a nulla termelés, és a hitelből való eléldegélés"
Az, hogy mennyire vagy képes, azt majd külföldön tudtad volna meg...
Miféle nulla termelés? És most mi van? Alulértékelt betanított munka a külföldi szerelőszalagok mellett.
Miféle hitelből való éldegélés? Nagyon el vagy tévedve.
Január
Vajon meddig fogja a politika emlegetni az elmúlt 60-70 évet? Minek ez az állandó visszarévedés? Ez már csak üresjárat, mindenki tudja, hogy a történelmet a regnálók írják. Most Kövér a szája ízük szerinti verzióval eteti az állampolgárokat, már azt aki elhiszi.
A mával és a jövővel kellene foglalkozni, mert a mában élünk és szeretnénk a jövőben is élni, és itt.
dr. prédikátor
@modera: Ha tudnád ki voltam nagyon összehúznád magad!!!De! te sem a saját fejed után gazdagodtál meg hanem lenyultad a kollégáid szellemi termékét!!A mások hátán kapaszkodtál fel ! De tudod , nagy magasságból nagyot lehet esni!
Cicamama55
@tivoli: A parlamentben frusztrációját szerepjátékában kiadhatja-kiélheti magából..Ott egy személyben ő az úr!!!
tivoli
@Cicamama55: Az már biztos. De nem úgy viselkedik mint egy emberiség ellenes kommunista? Mondhatjuk, hogy hát persze, abban nőtt fel, azt tanulta. De akkor mit hablatyol?
csabee.m
@szelbatyo: Nem kívántam bántó lenni, bocsánatot kérek! Csak olyan sokat kommunistáznak, fasisztáznak, elfelejtve, hogy olyan kis ország vagyunk, hogy "egy csőcselékből kell kihoznunk mindent" . Mint amikor két magyar találkozik és az egyik mondja: -Hát te?
Másik: - Mi? Én?
Egyik: -Megismersz? Együtt lőttük a pártházat!
Másik: -Mikor?Melyiket?
Egyik: - Hát: mikor melyiket!
Ezzel azt szerettem volna példázni, hogy kevés az a magyar, aki elvhűen kitartott volna valami mellett, általában a szélsőség és fanatizmus tekintetében dobogós helyünk van a világ nem siíta vidékén.Ezért nem tartom mérvadónak azt, hogy ki milyen istenhez fohászkodik és kire hivatkozik céljai elérése érdekében.Sőt, azt is ki merem jelenteni, hogy a legtöbb ember istene nem a Teremtő, hanem maga az ördög,különböző megjelenési formákban. Jézus tanítása szerint Isten neve: a jelleme. Számomra az Örökkévaló Szeretet. Persze a szeretet elutasítható, de ez nem az Ő bűne, hanem az elutasítóé! Isten nem érhető tetten a nacionalizmusban, a szocializmusban, a demokráciában, az abszolutisztikus uralomban,a törzsi társadalomban, hanem csakis az egyénben!
Ezért: ferencjóska,kossuthlajcsi, meg az olaszok és a magyarok,stb minden istene egy és ugyanaz. Ja és a vatikáné is. Az önhittség,önfelmagasztalás, a hatalom és kivagyiság, a pusztító uralomvágy. Ezért mondom, hogy imádkozni kell még viktorisztán (félre)vezető személyéért is, mert kérni kell, hogy nyerjen bölcsességet, tisztességet, egyenességet, jellemességet,igazlelkűséget, tiszta szívet és elmét, bűntudatot és megbánást. Tudom, hogy egyre inkább ellenáll mindennek, de ezzel csak önmagát ítélteti el.
modera
@dr. prédikátor: Nagyon be vagyok ám ijedve, elhiheted, volt rendőrkém...Egyébként meg a saját szellemi termékemet nem tudtam lenyúlni, mert előbb ki is kellett találnom, de azért csak legyél okos, mint kondér barátod...:-))
modera
@vidi500: Ha annak idején külföldre költözöm, akkor ma milliárdos lennék, persze így sem panaszkodhatom, legfeljebb magyar embereknek van így munkájuk, de a termelés azóta is 90 % - ban külföldi piacokra megy.
szelbatyo
@csabee.m: Nem éreztem bántónak, amit írtál, csak nem egészem értettem, miért is keveredtem én a disputátokba @karma1-gyel... Az Isten-ördög-szeretet fejtegetéshez kapcsolódva: Azok, akik kommunistáznak, Istent emlegetik, agyilag fel sem tudják fogni, hogy a zsidók vallása szerint létezik egy Isten ( Jahve; Jehova ), akinek "kiválasztott népe" a zsidó; rá vonatkozik a Bibliában az Ószövetség. Ehhez kapcsolódik Jézus, UGYANAHHOZ AZ ISTENHEZ vonatkoztatván, róla az Újszövetség szól. És itt jön a csavar, amivel néhányszáz millióan nincsenek tisztában: Mohamed Allahja ugyanaz az isten, mint a zsidóké és a keresztényeké... Mohamed tenítása szerint ugyanis Jézus is a mohamedánok egyik prófétája, ami csak akkor lehetséges, ha Istenük közös...
És erről írok fejtegetést én, aki életemben nem voltam húsznál többször templomban... És abból az első a saját megkeresztelésem volt... Csak azt nem tudom, milyen templomban: református, vagy evangélikus... De ha valakit érdekel, azt, hogy HOL van az a templom, azt tudom: Ha Sárvár felől Pápára megyünk ( közúton ), akkor Celldömölkön, a városban, a vasúti aluljáró előtti kanyarban jobb oldalon található templomban történt az eset... Ha meg Pápáról megyünk Sárvár felé ( közúton), akkor a vasúti aluljáró UTÁN, Celldömölkön, a városban, a BAL oldalon... Bonyolult, mi ?...
vidi500
@modera: Akkor gratulálok a jelen magyar állapotodhoz. Ennek HA dolognak az a szépséghibája, hogy lehet ábrándozni, csak az a baj, hogy ott van a HA, ami megkérdőjelez mindent.
"Ha annak idején külföldre költözöm, akkor ma milliárdos lennék"
Ehhez hasonlót nekem is mondott a fiam, de nekem itt így jó, magyarnak születtem, elégedett vagyok azzal ami van, és nem kívánok milliárdos lenni.
karma1
@szelbatyo: ne band, Kedves, hogy kozenk "keveredtel" (csabee_m es en kozem), nem vagyunk mi egy rossz tarsasag, hihi,...:-)))
kukac50
A régi kommunistákat a Fideszben megtűrni is bűn!
csagyi
csagyi
Nem nagyon szerencsés ha egy K.L.személyiségű nyúl az elvek bírálatához.Ismerve a konkrét személyt teljesen hiteltelen is.A KOMMUNIZMUS csak egy felvázolt elv ami SOHA,SEHOL nem volt még.Amíg két ember él a földön megvalósíthatatlan.Hasonlatos a menyországhoz mert még azt sem éltük meg.Tetszetős mind a két szellemi alkotás,de mivel nem éltük meg ki tudja milyen lehet.(ne)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.