A lakók tömeges panaszai alapján a Bács-Kiskun megyei fogyasztóvédők a társasházi rezsihirdetmény kifüggesztését szabotáló közös képviselőket lepleztek le – írja a Nol.hu.

A lakók panaszai alapján a fogyasztóvédelmi felügyelők több olyan Bács-Kiskun megyei közös képviselőt is lelepleztek, akik az előírásokkal dacolva nem függesztették ki a társasház rezsicsökkentésből származó megtakarításait – derül ki a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelőségének közleményéből.

A fogyasztók számos beadványban sérelmezték, hogy a társasházban nem függesztették ki a rezsicsökkentés mértékéről szóló tájékoztatót – fogalmaznak. Többen érdeklődtek aziránt is, hogy pontosan mit kell tartalmaznia a kifüggesztett hirdetménynek. A lakók panaszai nyomán a felügyelőség eljárásokat indított annak tisztázására, hogy az érintett közös képviselők eleget tettek-e a rezsicsökkentésről szóló hirdetmény elhelyezésére, továbbá az éves tájékoztatás megküldésére vonatkozó kötelezettségének – olvasható a Nol.hu cikkében.

A fogyasztóvédelmi eljárás során először az érintett társasházak helyszíni ellenőrzésére került sor. A hatóság munkatársai a közös helyiségek, lépcsőházak megtekintése során egyik helyszínen sem találtak hirdetményt. Az egyik közös képviselő úgy védekezett, hogy az adatmennyiség miatt képtelen volt ellátni a feladatot.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Éberség elvtársak, éberség! Az ellenség bárhol ott lapulhat, továbbá szorgos népünk és Viktor apánk nem tűri az imperialista szabotőröket, akik nyilvánvalóan a kapitalista tőke bérencei.
Jelentsd te is, ha szabotőrt észlelsz! Állítsuk meg együtt a nemzeti békeharcosokat mételyező fertőt!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
A Tündik bündije
Éberség elvtársak, éberség! Az ellenség bárhol ott lapulhat, továbbá szorgos népünk és Viktor apánk nem tűri az imperialista szabotőröket, akik nyilvánvalóan a kapitalista tőke bérencei.
Jelentsd te is, ha szabotőrt észlelsz! Állítsuk meg együtt a nemzeti békeharcosokat mételyező fertőt!
joopapa
Nem függesztették ki a rizsa csökkentésről a társasházi rezsihirdetményt! Szibériába velük :)
taglo
Micsoda ??? Hát emberek ezek ,akik a nagyvezér parancsát nem teljesítík ! Most amikor a nemzetközi helyzet fokozodik !
levarosbukta
hanyattfekvőslábrángatósvihogós szmájli nincs?
darwin
@taglo: @Nil: @joopapa: @A Tündik bündije: Viccelődünk,de sokan attól félnek,hogy ez megtörténik.Arra felé tartunk.
nezelodo
Esetleg nem az a baj, hogy kiírták azt is, hogy a megtakarítás többszörösével nőtt a közös számla banki kezelési díja is? Amúgy a nyilas időket megszégyenítően jól működik a fideszes besúgóhálózat, a társasházakban és a munkahelyeken is. Ahogy egy közszolgától hallottam, a besúgók is szinte ugyanazok kicsi generáció váltással, mint a rendszerváltás előtt.
Január
@darwin: Azért én nagyon jót nevettem...
Hogy másfelé tartsunk, mindenkinek el kell mennie szavazni! Van választék.
A Tündik bündije
@darwin: Visszajönnek a "fényes szelek" nem igaz?

Hogy vagyunk, hogy vagyunk, viccelődik Orbán... (a többit tudod...)
:-)
nehogymá
dobálhatják egymásra a szart a pártok,de eeez,ez akkor is a legalja.ennél lejjebb nincs. ez önként vállalt.ez lenne egy szabadság szerető nép? nem idézek senkit,mert a végén elvisznek.
bundi
@nehogymá: erõsen gondolkozom ki a szánalmasabb a vezetõ vagy a követõi...
evacica
@bundi: Mind a kettő! Csak az a baj hogy mi isszuk a levét! Ezen nekünk kell változtatni és elküldeni oda ahova valók, a politika szemét dombjára! Röhej ez a rezsi csökkentés.minimális az amit a T.H. ezzel nyernek, ugyan is egyéb szolgáltatások meg drágultak! Porhintés az egész, kampány fogás! Borzasztó, hogy még a magán életbe is beleszól ez a kormány, a T,H. is rákényszeríti a kampányukba való részvételre, ez felháborító. !
coyote3
A szép az a történetben, ha meg valami tényleg normális panasszal fordulsz a fogyasztó védelemhez, elküldenek a békéltető bizottsághoz, vagy a bíróságra. Ez azonban nagyon fontos dolog!!!
human
Valójában ezzel a kifüggesztéssel az a gond, hogy egyoldalú. Nem felel meg a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének. Ennél fogva messze nem demokratikus intézkedés egy már rég nem demokratikus kormánytól.
mate03
@bundi: Egyszerű, a követői mert a vezér nagyon beteg!A választás után mehet megint Grázba a vicc osztályra!
nezelodo
Egy ismerősöm is szép új világnak nevezte, mikor gázórát cseréltek nála ingyen, csak a reduktor cseréért kért összegtől kapott infarktust. Ha felgyógyul biztos elmegy a rezsihazudozó tábornokhoz Csepelre.
nemjoezigy
Kíváncsi lennék egy fideszkdnp hívő szakértő véleményére!
Hol vannak?
Mert mi (eddigi 16 hozzászólás) nem tudjuk, hogy miért van ez?
Mert mi van akkor, ha többe kerül a kifüggesztés, az értesítés a nem ott lakó tulajdonosoknak (mert tudtommal őket így kell értesíteni), az emelkedett postai díjak stb. Akkor nem lesz kötelező?
De megoldás lehet, az irodákban, a közgyűléseken megismerni az érdeklődő lakóknak a költségeket, "nyereségeket".
Egyébként azt kellene megnézni, hogy milyen fejlődést hasznot, spórolást lehetne elérni az adatok megismerésével. Hol mit fejleszteni, javítani anyagiakban és fejben is.
A többi az megint csak propagandaaaa.
bundi
@evacica: @nezelodo: @human: @nemjoezigy: én a vicces kedvű közös képviselők helyében feltüntetném azokat az összegeket is, amiket az adott szolgáltató, a kiesett bevételért cserébe állami kompenzációként kapott...valamint hogy ez a kompenzáció miből is jött...a termékeket terhelő áfaemelkedés...a banki különadók iatt megnőtt díjtételeket...az adott évben felvett állami hetelek arányos részét...(mert ha jól sejtem ez évi 1000 milliárdos adósságnövekménynél állampolgáronként több mint 100 000 forint... tehát egy négyfős családnál ez az adott évben 400 000 forint visszafizetendő hitelt jelent, mert ha jól tudom ezt sem a télapó fogja rendezni...)
és a végén korrekten oda lehet írni, mennyi az egyenleg...plusz, vagy mínusz...
és akkor ebbe nem köthet bele senki... tudom ez sok plusz munka...de egy mosolyt megérhet...
Január
@bundi: Tényleg "vicces" vagy, de ez így lenne korrekt, és sokan nem vennének be a rezsi-rizsát. Végül is a közös képviselők által kifüggesztett "rezsicsökkenés" az igazság egyik oldala. A másik oldal közlése pedig nem érdeke a hatalomnak, mert rögtön nincs mivel büszkélkednie.
bundi
@Január: igen kissé egyoldalú...mivel hivatalosan is csak azokat lehet feltüntetni, amiből megtakarítás született...a többletkiadást nem...
"csak azon közszolgáltatásokat kell feltüntetni, amelyekről a társasház az érintett hónapban számlát kapott, és abban megtakarítás is szerepel."
forrás:
www.nfh.hu/magyar/informaciok/letoltheto/egyebek/rendkivuli/rezsicsokkentes_rendkivuli
ezen belül...
www.nfh.hu/data/cms127476/HIRDETMENY_tarsashaz_utmutatoval_2..doc
Fradigege
Na, ha meg volt a rezsi csökkentés, akkor hozzá lehetne csapni egy csinos kis 1000 eurós minimálbért havonta. Úgy, mint a sógoroknál. Ahonnan a dohányboltokat koppintottátok, mert hisz' Ausztriában is csak trafikban vehetsz dohányt.
Pisti271
A franc essen bele, még mindig nem néztem meg, nálunk ki van-e függesztve.
Pisti271
Sok éve ingyen és díjmentesen végezte a szolgáltató a távfűtésnél a radiátorokon
a költségmegosztók cseréjét.
A rezsicsökkentés hatására, úgy döntöttek, nekik ez nem kötelességük,
ezért külön díjat számítanak fel, magyarul árat emeltek.
Az önkormányzat sürgősen közölte, és most a kampányban is hangsúlyozta,
megegyeztek a szolgáltatóval, átvállalják ezt a költséget.
A szolgáltatónak ugye tökmindegy, megkapja a többletpénzt, az önkormányzat
adóbevételből fizet, legfeljebb emel rajta egy kicsit, de nem az fizet aki
igénybeveszi a szolgáltatást, illetve az is amennyiben adófizető, de sokan
úgy járulnak hozzá, hogy semmi közük az egészhez.
Ugyanez a helyzet, mikor hangzatosan átvállalta a kormány az önkormányzatok
adósságát. Nem azok fizetik a hiteltörlesztést akik élvezték az előnyét,
mellékesen pedig felelőtlenül gazdálkodtak, hanem azok is, akik fogukhoz
verték a garast, most pedig verik a fejüket a falba, ők miért nem adósodtak el.
Desischado
Hinnye a nemjóját! Micsoda dolog ez?! Derék vezírünk nemes rezsicsökkentését eme hitvány képviselők nem függesztették ki?! Szibériába velük! Szólni kell másik drága emberünknek, putyin apónak, hogy sziveskedjen kivitelezni a büntit, neki ebben nagy gyakorlata van! Hiszen ha a rezsicsökkentés nem fényeskedne a ház falán, a hülye emberek honnan tudnák, milyen jóságos viktor vezír hozzájuk! Az édesapjuk sem lehetne jobb! Az, hogy mennyit vesznek be, az nem érdekes, úgysem foglalkoznak vele, elég, ha azt látják, hogy rezsicsökkentés van, azzal boldogan beérik! És ezt dugták el ezek a gazember közös képviselők, hogy a ragya csipkézze ki valamennyit! Végtére is méltányolni kell viktor jóindulatát, hadd örüljön a buta nép, és még véletlenül se vegye észre, hogy ötször annyit kell kifizetnie más címen!
tarhonya
mennyit kap egy ilyen szarházi seggnyaló aki le tépi a hirdetményt és be mószerolja a képviselőt ?
ajánlatokat várom !!!
pityuka
"A lakók tömeges panaszai alapján"
Ezen jót derültem.
Amit viszont saját szememmel láttam, ahogy közeledünk a választásokhoz, egyre több fideszes óriásplakát van átfirkálva: tolvajok, rablók, börtönbe veletek stb feliratokkal.
Cicamama55
@tarhonya: Húzhat egy kártyát a jutalom pakliból...Dohánybolt,termő föld, vezetői állás. ingatlan, üzleti megbízás, díjnyertes pályázat, külföldi utazás, több milliós bankszámla, márkás autó sofőrrel, ingyen parkoló, magánkórházi ellátás, gyerekének államilag támogatott egyetemi-főiskolai tanulás, védelem az adó hatóság ellen, csalássorozatok támogatása, fekete foltok titkosítása...S még ki tudja mennyi lehetőség...
orogordog
Deviza árfolyamot az Orbán dolgozó szobájába, mert nem tudja menyi az annyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.