"A brüsszeli bürokraták újabb felháborító provokációja az Európai Bíróság ítélete, amelyben Magyarország pálinkaügyekben elfoglalt álláspontját bírálják" – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Budapesten rendkívüli sajtótájékoztatón azután, hogy az Európai Unió bírósága csütörtökön közzétett ítéletében kimondta: ellentétes az uniós joggal a házi pálinkafőzés adómentessége.

Fazekas Sándor kiemelte: a magyar pálinka hungarikum és a kormány megtalálja a jogi megoldást, hogy megvédje a pálinkafőzés értékes hagyományát és a magyar pálinka továbbra is szabadon főzhető legyen.

Nem ez az első eset, amikor az unió bele akar szólni abba, hogy Magyarországon "mondjuk milyen fák nőnek, vagy milyen nemzeti italra vagyunk mi büszkék" – mondta a miniszter, aki felháborítónak tartja és visszautasítja hogy az unió "olyan jogokat formáljon magának, amelyeknek nincsen alapjuk".

Közölte: meggyőződése, hogy a magyar pálinka elleni támadással "az unió egyes bürokratái" a most kezdődő uniós választási kampányt, illetve a választásokat akarják befolyásolni.

Fazekas Sándor kiemelte: a magyar pálinka a világon egyedülálló kincs, nagyon jó minőségű pálinkák vannak Magyarországon, amelyekre vigyázni kell, és minden lehetséges jogi eszközzel, illetve termelési támogatással védeni kell.

A magyar életformának is része a pálinka, sikertörténet, ezért is fontos, hogy megvédjük – mondta a miniszter.

Kérdésre válaszolva elmondta: az európai bírósági döntés nem érte váratlanul a kormányt, a részletes ítélet és indoklás ismeretében a Vidékfejlesztési Minisztérium az adóügyeket is felügyelő nemzetgazdasági tárcával közösen fog kidolgozni egy jogi megoldást.

"Biztos vagyok abban, hogy egy precíz jogi munkával át lehet hidalni a különbségeket" – fogalmazott a miniszter, hozzátéve, hogy az unióban talán a szlovén pálinkafőzési szabályozás áll a legközelebb a magyarhoz.

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@rugacs: "...házi pálinkafőzés adómentessége."

NEM a MAGYAR PÁLINKÁT bántják, hanem a készítés adómentességét,
amely Franciaországban és Luxemburgban sem engedélyezett. Vágod?!
Ezt tudta a főnököd is, illetve tudnia illett volna, de szeret előbb cselekedni,
a maga feje után menni, aztán a büntetéseket meg fizethetjük mi!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bundi
fújjj uniós bürokraták...hörrrr hörrrrr
"A brüsszeli bürokraták újabb felháborító provokációja az Európai Bíróság ítélete, amelyben Magyarország pálinkaügyekben elfoglalt álláspontját bírálják" – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Budapesten rendkívüli sajtótájékoztatón azután, hogy az Európai Unió bírósága csütörtökön közzétett ítéletében kimondta: ellentétes az uniós joggal a házi pálinkafőzés adómentessége...
mert ugye a pálinka...az kell
és még azzal is provokálnak... hogy pénzt adnak...a hülyéi...
"Az ÚMVP intézkedésein keresztül 5 milliárd eurónak, a mindenkori árfolyam függvényében mintegy 1300 milliárd forintnak megfelelő támogatás hívható le, jórészt az agrárium versenyképességét javító, a természeti és a vidéki épített környezet értékeinek megőrzését célzó, illetve térségi gazdaságélénkítési beruházásokra."
Lapajka
Ez tűrhetetlen. Fogjunk össze és védjük meg ezt is azonnal! Hiszen soha nem látott egységben és összefogásban van a magyar nemzet, együtt vagyunk erősek, egy a zászló, ezért győzni fogunk. Megvédjük a rezsipálinka csökkentést is! Ez biztos, hogy jogtalan és csaló, hamis manipuláció; nyugati balliberális pénzügyi körök, nemzetközi cionista pénzemberek, az EU, USA és Izrael összzeesküvése, Bajnai, Gyurcsány és az MSZP irányításával és pénzelésével. Ne hagyjuk, ne tűrjük, VÉDJÜK MEG.. Éljen a Viktátor!
bretagne
Végre megint harcolhatunk! Ilyenek ezek a ballib szocik és komcsik! Megtámadják ezt a szegény országot!!! De mi nem hagyjuk! Nem hagyjuk!!!
A Tündik bündije
Király! Újra lehet háborúzni. A pálinkaellenes elitkommandó már a spájzban van.
rugacs
Bundi, Lapajka, bretagne: Ti egy kis Uniós vállbaveregetésért mindent odadobnátok nekik? Egy kis Uniós kacsintásért eladnátok a jó édes anyátokat is?
Mit nektek magyar pálinka, magyar akác, magyar méz, magyar disznóetetés, magyar csirketartás, magyar cukorgyártás...stb.

Fuj, hányingerem van tőletek!
Don Quijote
Ugyanezt mondja a román a cujkáról a szlovák a borovicskáról a szerb meg a sligovicáról, és???
m.macskosz
@rugacs: "...házi pálinkafőzés adómentessége."

NEM a MAGYAR PÁLINKÁT bántják, hanem a készítés adómentességét,
amely Franciaországban és Luxemburgban sem engedélyezett. Vágod?!
Ezt tudta a főnököd is, illetve tudnia illett volna, de szeret előbb cselekedni,
a maga feje után menni, aztán a büntetéseket meg fizethetjük mi!!!
Dr. Felipe
Felháborító hogy Magyarországgal mindig be akarják tartatni az uniós jogot. Ez provokáció, fújj. Onnét mindig csak belepofázni akarnak a mi szabadságharcunkba. Brüsszelita marhák csak a pénz küldjétek, a többi a mi dolgunk.
coyote3
Mélységesen fel vagyok háborodva, hogy ezek a moszkovitabrüsszellita komcsik mit meg nem engednek maguknak!!! Megint megtámadták a NER-ben fogant országunkat, a magyar népet!!! Nyergeljetek, kaszákat kiegyenesíteni, fel Brüsszelre kokisták!!!
Pisti271
Nem tiltották meg a pálinkafőzést.
Azt kérik, tartsuk be a saját szabályainkat, mert ugye az Únió mi is vagyunk,
és minden liter pálinka után szedjünk be egy ezres körüli adót.
Dr. Felipe
Agymosott fideSS birkák! A pálinkafőzés adóköteles az egész unió területén. Egyik ország sem élvezhet versenyelőnyt a többivel szemben. Ennyi. Attól hogy titeket etetnek a szabadságharcos maszlaggal még ez így van.
Dr. Felipe
@coyote3: Jaja, a békemenet hadba vonul a brüsszelita bürokraták ellen. A moszkoviták viszont már jó elvtársak.
perfekt
Az alkesz köszön a feleségének:--Pá-Linka.
Dr. Felipe
@Hellcat: Most három évig ezt fogjuk hallani hogy megtámadták Magyarországot, 2018 ban meg azt hogy Magyarország jobban teljesít.
Hellcat
@Dr. Felipe: EMÚTNYÓCÉV lemez szerinted még pörögni fog? Én szerintem igen.
Dr. Felipe
@Hellcat: Az már nem szerintem de a bukott baloldal lemez az mindenképpen. Azzal szépen lehet elterelni.
joopapa
Amikor az első intézkedéseik közt ingyenessé tették 50 literig a házi pálesz főzést, én tudtam itt semmi jóra nem lehet számítani ezektől! Nem bejött! De ha falun nem lesz fa fűteni majd bedobnak egy felest aztán lesz meleg a szervezetben:-)))
sakál
Mi erről a véleménye a mindenkori pálinkát főzőknek: Kit érdekel, hogy meddig adómentes vagy sem, amíg a szomszéd és a konkurencia nem jelent fel, addig én adómentesen fogom főzni a páleszt, amennyit csak szeretnék! Hahahahaah...
mekkelek
A pávatácos újabb baromsága. Már az elejétől fogva tudni lehetett hogy uniós jogot sért, és történetesen olyant ami le van írva - mert ami csak elvi megállapodás (pl. max. 25% áfa és hasonlók) arra magasan tesz a vezír. Én a vagyonukból feleltetném őket a kieső adóbevételekért, bár mindenük a mi adóforintjainkból van...
rugacs
@m.macskosz: Vágom. Mint ahogyan azt is, hogy Angliában a whisky főzés is adómentes, és próbálná meg az Eu őket irányítani, lenne háborgás rendesen!
Kevesebb gúny és több érzelem, nem úgy mint itt!
Amúgy meg szüntesd már be ezt a gyerekes "főnöközést" Kitekattusz, mert nekem csak a Jóisten az egyetlen főnököm!
Vágod?
Pálinkafőző Rézüst
@rugacs: Angliában a whisky főzés mióta adómentes??? És milyen mennyiségig??? valamiről ezek szerint lemaradtam, de nagyon...Nos?
rugacs
@Dr. Felipe: Látod, ez a te problémád.
Hogy létezni sem bírsz könyöradomány, segély nélkül!
Lövésed sincs arról, hogy az ország képes (lenne) megállni a saját lábán is!
Persze akkor oda a jó életed.
kopeba
Kit érdekelnek a mocsok brüsszeli bürokraták ??? Éljen a magyar adómentes pálinkafőzés!!! Hajrá Magyarország Hajrá magyarok.
bretagne
@rugacs: Akkor hányjál. Ne tartsd vissza!
rugacs
@Pálinkafőző Rézüst: Szép kis "honfitárs"
www.facebook.com/viktoria.szigetvari.7?fref=ts

Ja, ezt a 3. ajánlatodra (link) értem

Már keresem, hogy hol olvastam, de olvastamban eszembe sem jutott, hogy ez később még érdekes lehet, így felejtős a helye... :-(
bencemacska
@Hellcat: Az "emúttnyócév" nem jó, mert abban benne lesz az "emúttnégyév" is. Új mantra kell, ki is fogják találni.
Hellcat
@bencemacska: Ugyan úgy mindent másra fognak kenni mint eddig csak más címszóval.
Pálinkafőző Rézüst
@rugacs: ugye, nem akarsz hülyének nézni?? :) Kérlek, ne tedd...:))))
Pisti271
@rugacs: Sokan felkapták a fejüket a whisky adómentességére.
Igazából én is csak azt találtam a Neten róla, hogy azóta ismerjük a whisky
történetét, mióta adóztatják, az 1700-as évek óta.
Jelenleg minden egyes whiskyraktár adóraktárként működik,
ami azt jelenti, hogy a palackozáskor kell megfizetni a jövedéki adót.
troppauerhumer
Garantáltan nem tettek volna akkora szívességet az EU-ellenes húrokat pengető magyar miniszterelnöknek, hogy egy népszerű intézkedését így megfúrják
Ez volt az első gondolatom nekem is, a francnak adják itt a muníciót az Orbánnak.
Minden idők legnagyobb Békemenetét lehet most megszervezni, Békemenet a Pálinkáért elnevezéssel. Ha a hárommillió magyarországi alkoholistának csak a fele elmegy, már látványos a buli.
Alkoholisták harcra fel ! Álljatok csatasorba Vitykával és vívjátok meg a csatát !
Bele írják az "alaptörvénynek" nevezett csúfságba és akkor már lehet. A magyar ember hülyén és bután jó !!! (kell az otthon főzött ellenőrizetlen minőségű sok szar, és a hittan az iskolába és már minden oké.
Butításhoz elég külön-külön is a szesz és a hittan , de együtt az igazi ! Orbánnak ilyen lebutított emberekre van szüksége !!
Szerintem Orbán alig várta ezt a döntést. Most majd megint jó ideig el lehet zsörtölődni, morogni, hogy így a magyar hagyományok, úgy a magyar hagyományok. Közben pedig a kutyát sem érdeklik az ennél fontosabb kérdések.
Orbán első intézkedése volt a pálinkafőzés engedélyezése , boldog-boldogtalannak ! Neki ez volt a legfontosabb ! Minősítette magát !
Azzal az intézkedéssel is "megfogtak " embereket,most meg ráfogják a csúnya EU-ra hogy ők vették el ezt a lehetőséget is tőle.
Na most lesz igazi szabadságharc !
Miért érzem azt, hogy ez egy nagyon jó indok lesz a nemzeti italboltokhoz?
Sok EU.-s országban főznek otthon pálinkát! Népszavazást az EU.-ról!!!
nehogymá
@troppauerhumer: skót pálinka? finn kerités szaggató?:)torinoi törköly, lol amugy érdekelne, volt valaha a szeszfözés adómentes?nagyon nem értek hozzá,nem is sikerült megrázkodtatnia az eu nak ez ügyben.
mariaberta
Nem a pálinkát támadták meg, csak nem hiszik, hogy az otthon esetleg kuktában főzött, adómentes pájinka hungarikum lenne.
JAJMÁR
Jogos! Mégpedig azért, mert akárki nem tud otthon pálinkát főzni, én pl. nem tudok :)
A nyáron még azt hittem, hogy én majd tudok, és az összegyűjtött gyümölcsöt nem kell vinni immár sehova, de mégis inkább elvitettem oda, ahol már kitapasztalták ennek a módját, és nem csak mi egyedül vitettük oda.
Szóval, a hozzáértő ember, aki beruházott egy nagyobb pálinkafőzővel az üzletre, bizony nem ingyér' dolgozott, és a kör már be is zárult. Ez bizony üzlet lett!
(Nem én iszom a pálinkát :) )
F_Viktor
@rugacs: Írod:
"Ti egy kis Uniós vállbaveregetésért mindent odadobnátok nekik? Egy kis Uniós kacsintásért eladnátok a jó édes anyátokat is?"

Neked fogalmad nincs az EU működéséről, csak nyomod a sületlenségeket!
Egyenlőre még rendelkezünk szavazati joggal az EP-ben (de az ilyen együgyűek miatt, mint te is vagy, nem biztos, hogy sokáig élvezhetjük), s ezt a jogszabályt is az EP hozta! Nem a "brüsszeli bürokraták", de ha összemosod az EP-el, akkor "brüsszeli bürokratáknak" nevezheted a fityesz EP képviselőit is!
F_Viktor
@rugacs: Lemaradt:

Te összetéveszted az EU-t az orosz Dumával, illetve felsőházzal!
No, ott nem fogják hazánkkal kapcsolatban véleményünket megkérdezni, de szavazati jogunk sem lesz, tesszük amit Putyin mond!
Te erre adtad szavazatodat, erre adtál felhatalmazást Vezérednek!
F_Viktor
@rugacs: A 2/3 tudatában is folyamatos hazugságokra vagytok kényszerülni?

írod:
"Vágom. Mint ahogyan azt is, hogy Angliában a whisky főzés is adómentes, és próbálná meg az Eu őket irányítani, lenne háborgás rendesen!"

Angliában már a XVIII. század közepe óta adót kell fizetni a Whiskey főzése után (sőt, már 1707-ben Skócia és Anglia egyesülésekor kivetették az adót a malátára és a malátából készült italokra!), de ugyanígy adót fizetnek az amerikai, kanadai Whiskey készítők is az EU-n kívül!

De nyugodtan elmehetsz Brüsszelbe az EP elé egy táblával, hogy "Magyar cigány vagyok, rám nem vonatkoznak a törvények!" felirattal! Ja, Orbánt is vidd magaddal!
F_Viktor
@troppauerhumer: Írod:
"Garantáltan nem tettek volna akkora szívességet az EU-ellenes húrokat pengető magyar miniszterelnöknek, hogy egy népszerű intézkedését így megfúrják"

Ez nem a tyúk és a tojás esetének kérdése, itt előbb volt az EU törvény, mint az orbáni törvényszegés.
hattorihanna
@troppauerhumer: Teljesen igazad van.Most jön "A megvédjük a pálinkát!" projekt.
Lesz békemenet demizyonnal, meg minden ahogy kell.
A végállomás pedig a" Nemzeti Italbót" lesz.Elvégre lehet hogy trafik nem jutott minden efftásnak,és hát nagy a család ugyibár...
Ehun van-e: :-D
444.hu/assets/nemzeti_italbolt_03.png
Pisti271
@hattorihanna: Ha lábra tudok állni, akkor iszom még egy felest,
ha nem tudok lábra állni, akkor hazamegyek. :)
www.kepeslap.com/images/11041/sportbufe.jpg
rugacs
@Pálinkafőző Rézüst: Kössz, még meg sem köszöntem a segítséget!
Igazából még nem találtam meg a cikket, de hála, te besegítettél!
Itt a megoldás:
"blog.uzletiajanlatok.hu/muhely/milyen-adok-vannak-angliaban/#axzz2yV0KqWAC"

Te is olvastad?
Idézem:
"ha nincs miből fizetni, mert veszteséggel vagy nullással zárunk, akkor NEM KELL adót fizetni, semmilyet"

További információ: blog.uzletiajanlatok.hu/muhely/milyen-adok-vannak-angliaban/#ixzz2yW1Mn7UZ
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial No Derivatives
Follow us: uzletiajanlatok.hu on Facebook

Én is pont ezt olvastam: csak a nyereség után kell adót fizetni!

Nem minden whisky főzés után, csak amit értékesítesz!
Saját magad, családod, egyáltalán nem értékesítés céljából készített whisky főzése után nincs adófizetés!!
Komprende?

Köszönöm, Szeszkazán, máskor is segíthetsz! :-)
rugacs
@bretagne: Meg volt, kössz, már jobb... :-)
rugacs
@Pisti271: Az előbb magyaráztam el Don Korleonénak, alias Pálinkafőzőnek, aki akarata ellenére segített.

Részletekért kérlek fordulj hozzá bizalommal! :-)
Pálinkafőző Rézüst
@rugacs: egy cseppet rosszul értelmezed az egészet. De sztem úgy is akarod...:)) Amúgy meg már lecsekkoltam a dolgot telefonon, sajna nem a te értelmezésed a nyerő...:(( Különben már holnap ott lettem volna...:)
human
Erre már akkor lehetett számítani, mikor Orbán röhögve jelentette be eme nagy kegyet a nagyérdeműnek. A jól keresők megkapták a rezsicsökkentést, családi adókedvezményt, deviza mentőcsomagot stb, a pórnép meg igya le magát a sárgaföldig.
Pisti271
@rugacs: "Ennyi. 8db. (7 db adó + 1 db TB) Más adó Angliában nincs"
Ugye nem gondolod komolyan, hogy a briteknél ismeretlen fogalom a jövedéki adó.
És hogy mennyire nem igaz a 8 adóról szóló ismertetőcske, itt egy példa:
kiszamolo.hu/megtakaritasok-angliaban/
Nekem nem rémlik, hogy ez is benne lett volna a nyolcban.
human
@rugacs: A UK-ban még lepárlót sem tarthatsz otthon:
"Alcohol stills may be owned and operated if you fill out the proper forms with HMRC, keep copious records, pay high certification fees, provide a bond and comply with all tax requirements."
www.ehow.co.uk/list_6727651_alcohol-still-laws.html
akárkétharmad
Na és mit szólt ehhez a kocsma tulajdonosa? Ki volt a támadó?
F_Viktor
@rugacs: Nem volt nyerő az angliai adózással kapcsolatos idézeted (ez van, mikor kevered a szezont a fazonnal!), mert:

"Az EU alábbi régiói nem tartoznak a jövedéki adóra vonatkozó uniós szabályok hatálya alá:
- Kanári-szigetek
- Franciaország tengerentúli megyéi français
- Csatorna-szigetek
- Åland-szigetek
- Ceuta és Melilla
- a Luganói-tó olaszországi vizei."
europa.eu/youreurope/business/vat-customs/excise-duty/index_hu.htm

Tehát Angliára vonatkoznak az EU jövedéki adóra vonatkozó szabályai!
F_Viktor
@human: Írod:
" A UK-ban még lepárlót sem tarthatsz otthon"

Ahogyan Magyarországon sem lehetett tartani 2011 előtt.
human
@F_Viktor: Pontosabban tarthatsz, csak kemény adót kell utána fizetni.
F_Viktor
@akárkétharmad: Kocsmárosoknak, szesziparnak veszteségeket hozott Orbán pálinkafőzési libarációja.
F_Viktor
@human: Tudtommal csak hivatalos pálinkafőzőben lehetett pálinkát főzni, ezért berendezést is csak ott lehetett tartani. Felénk a fináncok kobozták a főzőket.
human
@F_Viktor: Én még a UK-ról beszéltem. A magyar viszonyokat nem ismerem.
soljanka
Hát régen szórakoztam ilyen jót, mint a hozzászólásaitokon :)

Megszületett a kettéosztott ország közös plattformja :) :) :)
Páleszt mindenkinek!
A Mutyisz örömében, az MSZP bánatában akarja főzni-inni.
Ez a korlátolt-korlátozó EU meg a xar whiskyjét, meg a vacak pálinkáját akarja ránk erőltetni.
De mi van a vodkával?
akárkétharmad
@soljanka: No meg a Tokaji aszúval, meg a banánnal...:-)
F_Viktor
@soljanka: Vodka például Angliában a fiatalok körében népszerűbb, mint a Whiskey/Whisky.
soljanka
@akárkétharmad: a banán szabad - bár felőlem betilthatják, én nem eszem. Az aszú meg nem izgatja Európát. :)
soljanka
@F_Viktor: gondolom, mert olcsóbb :) Bár fogalmam sincs, melyik mennyi...
(Én kibicként dumálok ám bele, mivel semmilyen égetett szeszt nem szeretek.)
Pisti271
Amennyiben másik tagországban lenne adómentes lehetőség, egyszerűen hivatkoznának
rá, nem igérnének jogi lehetőség megtalálását.
A jogi lehetőség keresésére évek álltak rendelkezésre.
Pisti271
www.youtube.com/watch?v=SlWTdgcxJQg
Ebben a főzdében főzettem sok éven át pálinkát.
Ma már nem, mert eladtuk a kertet ahol a nyersanyag termett.
m.macskosz
@rugacs: tegnap, 17:42

Nem, nem vágom, de annyira nem is fontos.
rugacs
@F_Viktor: Ha lenne egy vezérem, arra adnék neki felhatalmazást, hogy a hozzád hasonló rasszista Unió buzeránsokat rakja karanténba. :-)
Sajnos nincs... :-(
És bár egyéb elfoglaltságaim miatt a mostani választás is kimaradt az életemből, Putyinnak sem vetném a szemére, ha belédverne egy kis jó modort!
Olyan Sztálinos stílusban, mert az a te életedből kimaradt!
De megérdemled!
S ha legközelebb hazánkba látogatsz, szívesen küldenék a fogadásodra néhány markos cigány legényt, akikkel egy közös fürdőzés alkalmával a szappan kergetése közben elmesélhetnéd árja mivoltodat!
Látod, én csak a legjobbakat kívánom neked, mert te olyan belevaló srác vagy!
Egy olyan igazi kunsági pottyantós fabudit is szívesen küldenék neked (ismered ugye, hiszen onnan származol, ha még nem tagadtad meg), 100 éves tartalommal, mert olyan belevaló srác vagy!
human
@rugacs: Eltértünk a lényegtől! Tehát a UK-ben is adóköteles a pálinkafőzés.
rugacs
@F_Viktor: Nem nyerő, vakker, cimborád és stílus társad, Szeszkazán elvtárstól kölcsönöztem...
Látom, tele vagy keserűséggel és itt veted ki magadból!
Meg próbállak megérteni:
tanult, iskolázott, művelt (?) embernek tartod magad, de hiába, a kutya sem kíváncsi rád.
Véleményedet csak itt tárhatod a világ szeme elé, csak ezek a népek isszák magukba azt a sok qart, ami a szádat elhagyná.
Bár meg vagy győződve arról, a tudásod az égiekkel egyenlő, itt a földön senki sem kíváncsi rád!
Ez bizonyára megalázó számodra, mellőzésed kudarc a számodra.

De hidd el, ezeken a népeken kívül tényleg a kutya sem vevő a véleményedre!
Ettől függetlenül oszd az észt nyugodtan, senkinek sem fog feltűnni!
A világot sem fogod megváltani!
Ha nem tetszik a rendszer, ha nem tetszek én, nyugodtan menekülj el, vissza se nézz!
Nem fogsz hiányozni..., még talán ezeknek sem, hiszen ostoba, primitív,nagymellényű mocskolódó hozzászóló marad épp elég.
Ha a világban mégis megleled majd valahol a helyed, kérlek ne hangoztasd magyarságodat, hogy a befogadóid ne veled azonosítsák a magyar embereket!
Mert te lehetsz akármilyen tanult, hazátlan primitív életforma maradsz, 1 egysejtű.
Sajnállak... :-(
rugacs
@human: Neked elhiszem, tévedtem, nem fogyasztok alkoholt, absztinens vagyok...fejet hajtok... :-(
bundi
@rugacs: bocsi hogy belekotyogok de ezeket szerintem nekem szantad... A f viktor ugy tudom hazai palyarol iskolazott le teged...
Igy ebed kozben olvasgatva az jutott eszembe igencsak meg lehetsz keseredve...
Egyebkent gratula az ongollert...
rugacs
@bundi: Tévedsz, nem neked szántam. Nekem a pálinkafőzés nem kimondottan hazai pálya, semmilyen formában nem vagyok benne érdekelt.
Egyszerűen csak felháborít, hogy az Eu minden qarba beleugat.
Az egy dolog, hogy tagok vagyunk, de vannak belügyek, amihez semmi közük.
Nem kéne engedni, hogy mindent ők írjanak elő mindenkinek.
És itt nem csak a pálinkafőzésről beszélek.
De ha ez is Eus téma, hát legyen, mint mondtam, nem ingem...
Hogy a Fidesz nyert, annyira azért nem vagyok kesergős... :-)

Értesz a focihoz?
Tokody Tibor újpesti focista bődületes öngólt lőtt a Dunaferr-Újpest meccsen.
Egy hétig röhögtem rajta..., meg azóta is, ha újra látom:
www.youtube.com/watch?v=JUotmMQvtjE

De azt azért tudni kell, jó focista lett később belőle...
Előfordul...
jancsik68
Az igazi magyar ember mindig bor fogyasztó volt.A pálinka ivás fő célja a teljes kábultság ,és a máj betegség megteremtése.Jézustok az utolsó vacsorán bort ivott,s kenyeret fogyasztott.A pálinka vedelés a teljes alkoholizmus megteremtésének alapja,s után jöhet a gyerek verés,az asszony ütlegelés,s a klasszikus delérium,amiután nyugodtan mehet választani!!
bundi
@rugacs: most ezt nem igazan ertem...
coyote3
"továbbra is szabadon főzhető legyen." -minden "okos szabadságharcosnak" ajánlom a figyelmébe, hogy eddig is szabadon főzhető volt, ezután is az lesz. csak meg kell fizetni utána az adót!!! És ha már évi 8000 ezer milliárdot kapunk tőlük, és odatartozunk a legalapvetőbb dolog, hogy betartjuk a törvényeinket.
mariaberta
@soljanka: Ne izgasd magad, ha így haladunk, az is ruszki-magyar hungarikum lesz.
F_Viktor
@rugacs: Kicsi náci, te már annyi páleszt elfogyasztottál az elmúlt 39,5 hónap alatt, hogy menthetetlen vagy :-)

Mire jutottál, az EU-t eszik, vagy isszák? :-)
miazavalami
@F_Viktor: Sztem beáztatják sörbe , ha nagyon száraz...:-)
almosd
Hallatlan minek támadják a pálinkát ,a kormány ezzel is kezes bárányokat akar ,aki iszik és mámorban úszik az nem gondolkozik.
miazavalami
Az isten verje meg a hülye bandáját! A pálinka adómentes, az alapvető élelmiszerek nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.