Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint törvényesen, széles családi összefogással sikerült megvásárolnia azt az ingatlant, amely miatt az elmúlt napokban támadások érték.

A miniszter szerdai sajtótájékoztatóján úgy vélte, az elmúlt napokban ellene intézett támadások oka, hogy az önkormányzati választás kampánya van, "felvillanyozódott időszakban vagyunk", emellett sokakat meglepett miniszteri kinevezése.

Közölte: politikusként evidens, hogy támadásokkal is kénytelen szembesülni, de "nem voltam hajlandó, nem vagyok hajlandó és nem is leszek hajlandó szégyellni magamat azért, mert a szüleim sikeresek", azért, mert olyan gazdasági-üzleti teljesítményt értek el, amellyel még az unokáiknak is stabil anyagi hátteret tudnak biztosítani.

Szijjártó Péter kiemelte: a szülei nem politikai szereplők, ezért visszautasít minden támadást, amely ellenük irányul. Nagy baj lenne, ha a 21. századi Magyarországon bárkinek azért kellene szégyenkeznie, mert a szülei sikeresek, és biztos gazdasági hátteret építettek fel a gyerekeiknek és az unokáiknak – vélekedett.

A tárcavezető hangsúlyozta: az ügyben neki egy dologgal kell elszámolnia, hogy hogyan, milyen forrásból vásárolta az ingatlant, és ezt – mondta – már többször megtette. Törvényesen, széleskörű családi összefogással sikerült megvásárolni az ingatlant, de bármilyen hivatalos szerv bármilyen hivatalos eljárásában az ezzel kapcsolatos dokumentumokat, ha kell rendelkezésre bocsájtja.

A miniszter – a korábbi adatokat megismételve – közölte: az ingatlan 167 millió forintos vételárából 68 milliót fedeztek a saját, 10 milliót a felesége megtakarításai, 10 millió forintot kaptak a felesége szüleitől és 79 millió forinttal támogatták a saját szülei.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Nem pofázni kell hanem bizonyítani...a szavad nekem semmit nem ér petike...annyit hazudtál össze vissza, hogy értéktelen...BIZONYÍTÉK kell nem a halandzsa.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Nem pofázni kell hanem bizonyítani...a szavad nekem semmit nem ér petike...annyit hazudtál össze vissza, hogy értéktelen...BIZONYÍTÉK kell nem a halandzsa.
soljanka
Olyan egyszerű: átutalás papa számlájáról, átutalás após számlájáról, átutalás feleség számlájáról, átutalás a saját számláról a vevő számlájára.
Persze ez csak akkor lesz bemutatva, ha már nagyon muszáj - addigra mindent levajaznak.
Katalina62
Szerintem ideje lenne akkor a szülök körmére nézni, hátha nem egészen tiszta!
Senara
Mára ezt süketelte , de kezdetekben a saját megtakarításáról beszélt .Holnap megint mást és így tovább a végén érdektelensége fullad az egész , mert az elejére már senki nem emlékszik . Úgy tudom az ajándéknak is van adó vonzata , a kölcsön vissza fizetését is ellenőrizni kellene a hatóságnak .
Hellcat
A legnagyobb baj az, hogy nem nekünk kéne itt háborogni...HANEM a rohadt lusta impotens ellenzéknek kéne...minden ilyen szaron iszonyatos módon fent kéne akadni...
Manhattan
Szijjártó Péterről évek óta nem tudni, miből él, miközben vagyonnyilatkozataiból kiderül: többet tesz félre, mint amennyit keres...
Katalina62
@soljanka: Hát, így már érthető, hogy Szijjártó Péternek sincs szégyenérzete!
Manhattan
Csak azt nem értem, miért nem pénzügyminiszter lett ?!
Aki 10 millás fizuból meg tud élni, és közben megtud spórolni 15 millát, én abból pénzügyminisztert csinálnék !
hattorihanna
Életedben nem műveltél törvényesen semmit,te anyaszomorító,de ahogy elnézem még
a felmenőid se nagyon.
coyote3
Ezért undorodom én ezektől. Képesek akár egyetlen nap alatt segget csinálni a szájukból, ha az érdekük úgy kívánja. Vajon a zselés kakadu emlékszik-e a mantrázott "luxusbaloldal " kifejezésre?
mekkelek
Áll elébe minden vizsgálatnak, mert tudja hogy semmiféle vizsgálat nem lesz, fajtársai megvédik, blokkolnak minden ellenzéki kezdeményezést.
DR Eric CARTMEN
tudja igazolni, honnan a lé. Minden papír a MNB-ból van, és véletlenül mindet a kuszaszemű írta alá.-gondolom.
bakegya
Az első külügyetlen levelét már megírta-köz gáz-mennyivel jobban jártunk volna egy jogvégzett kül -ügyes külügyessel!???
mariaberta
Ennyi sok hazugság és mellébeszélés majd csak eredményes lesz és kiderül, hogy nem is vette, hanem a család -mert annyira szeretik- vette neki.
Abban meg biztos lehet mindenki, hogy őt ugyan nem számoltatja el senki, de ha baloldali lenne már kapna egy pórázt
Toby
Az RTL Klub beszámolója szerint sokkal nagyobb Szijjártó Péter luxusháza, mint amennyit korábban a politikus környezetéből közöltek. A csatorna ezt Dunakeszi jegyzőjétől tudta meg, aki az építési engedély alapján adott tájékoztatást. Tehát nem 391 négyzetméteres, hanem körülbelül 708 négyzetméter a ház, nem beleszámítva egy melléképületet, amely a ház hirdetése szerint 130 négyzetméteres, valamint egy 50 négyzetméteres fitnesztermet és két szaunát. Emlékezetes, hogy a külügyminiszter először nem pontosan emlékezett arra, honnan is volt az ingatlanra pénze, majd azt állította, a szüleitől kapott támogatást, de tény, a számok még így sem nagyon stimmelnek. Szijjártó a 444-nek nyilatkozott, és azt mondta, nem akarja magát szégyellni.
(átlátszó.hu)
dr. prédikátor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
volvós
@Katalina62: ma 13:13

De az " apucinak " annál nagyobb kellene, de ugye van a nyelv, és a vastagbör...
volvós
Még valamit : Honnan volt neki 68 millió megtakaritása,és Apucinak 79 millió
szintén " megtakaritása"???@soljanka: 12:49-es linkjét érdemes higgadtan átolvasni !!!

És ez a skinhead ma Magyarország külügyminisztere 36 évesen !!!
joopapa
Ennek az orbán pincsinek már azért kéne szégyellni a pofáját, mert ha igaz a szülöi kölcsön még mindig a szülein élösködik!
Szimba
"Azt azért kérdezzük meg, hogy helyénvaló-e, hogy az adófizetők pénzén - igen, a kedves olvasó pénzén - élősködő politikus (mert hasznát ennek az embernek még nem láttam), annyit keressen, hogy abból 80 milliót tudott félretenni az utóbbi években. Mert Szijjártó Péter a tudását a versenyszférában eddig még nem tudta eladni. Nem mondhatja azt, hogy ő igenis ennyit ér a cégnek, ő igenis el tudja adni a tudását. Őt biza ránk tukmálta a Fidesz, ebből él. Még csak azt sem mondhatja, hogy egyéniben nyert." idézet blog. hu-ról piroslapok.blog.hu/2014/10/01/szijjarto_peternek_nincs_szegyenerzete
Szimba
"Szijjártónak egyszer volt egy ötlete, azóta abból él. Amikor kitalálta, hogy felszáll a Narancs-expresszre és 1998-ban belépett a Fideszbe. Ezért most ott tartunk, hogy az ország külpolitikáját egy önálló gondolatok nélküli szolgalelkű droidszerű entitásra bízták."
vastagbor.atlatszo.hu/2014/09/30/szijjarto-es-en/
Aztán még olyanok is vannak az írásban, hogy: "Szijjártó a friss diplomájával a zsebében megkezdte képviselői munkáját, így ő is elmondhatja magáról, hogy bár az egyik legfiatalabb képviselő, kormánytag, soha a büdös életben nem dolgozott egy percet sem a politikán kívül. Végül is azt is lehet mondani, hogy mindketten 2002-ben kezdtünk el dolgozni, és amit én megtermeltem és befizettem az államkasszába az Szijjártó képviselő úr zsebébe vándorolt." stb. Olvassátok el.
Szimba
"...széles családi összefogással sikerült megvásárolnia azt az ingatlant, amely miatt az elmúlt napokban támadások érték." Tévedett azt akarta mondani, hogy: széles nemzeti összefogással sikerült megvásárolnia azt az ingatlant, amely miatt az elmúlt napokban támadások érték.
jancsipapa
Persze ,hogy törvényes . Megegyeztek ,kifizette ,átírták .Mi a törvénytelen ebben?--A probléma mással van . (mellesleg :emlékszem pár éve -még a FIDESZ előtt - még a "bankárkormányozós" időszakában- a mi Petink két pofára hiányolta a puritán kormányzást ,a puritán kormánytagokat ,a kisemberekkel empatikus vezetőket )
szandokan
"nem voltam hajlandó, nem vagyok hajlandó és nem is leszek hajlandó szégyellni magamat azért, mert olyan gazdasági-üzleti teljesítményt értek el, amellyel még az unokáiknak is stabil anyagi hátteret tudnak biztosítani. "
Mintha csak én írtam volna...:-)) És milyen igaz.
szandokan
@Hellcat: Semmi bizonyíték nincs ellene. A baloldal semmire nem menne. Tudod, olyan ez, mint a Bajnai, Gyurcsány ügyek, ott sem találtak semmi törvénybe ütközőt. A propi kommentjei alapján meg nem lehet vádat emelni ellene, hiába olyan okos mindenki, és tudják a tutit...
micfild
@szandokan: Miiiiééértt!! tán te vagy szijrágó?? akkor minek ez a hülye kabirbedis név??
Ha meg nem te vagy akkor , gondolkozz!
Te elérted, Szijrágó meg ellopta. Nehogy már elhidd a szüleim kezdetű dumát.
Egyébként is undoritó, hogy a szüleivel takarózik.
szandokan
@szandokan: Nem jól idéztem, mert így kellett volna: "nem voltam hajlandó, nem vagyok hajlandó és nem is leszek hajlandó szégyellni magamat azért, mert olyan gazdasági-üzleti teljesítményt értem el, amellyel még az unokáimnak is stabil anyagi hátteret tudok biztosítani. "
Na, így helyes:-))
soljanka
@szandokan: Mintha azt írtad volna, hogy saját szellemi fejlesztésednek/ termékednek köszönhetően sikerült meggazdagodnod. Az ilyenektől nem is sajnálja senki. És nem is érdekel senkit a te bankszámlád, átutalásaid.
Ezt a fickót viszont én fizetem. Ezért van közöm a vagyonához.
JAJMÁR
..és csak mesél, mesél, Magyarország pedig szépen elalszik... az ijgyártók pedig tovább dolgoznak, dolgoznak, dolgoznak..
orogordog
Nép pénzén vásárolta. Nem ere hatalmazta fel a nép, vagy igen. Erre is jó a 2/3- mad :):):)
Szimba
@szandokan: Hagyjuk is a szülőket. "Azt azért kérdezzük meg, hogy helyénvaló-e, hogy az adófizetők pénzén - igen, a kedves olvasó pénzén - élősködő politikus (mert hasznát ennek az embernek még nem láttam), annyit keressen, hogy abból 80 milliót tudott félretenni az utóbbi években. Mert Szijjártó Péter a tudását a versenyszférában eddig még nem tudta eladni. Nem mondhatja azt, hogy ő igenis ennyit ér a cégnek, ő igenis el tudja adni a tudását. Őt biza ránk tukmálta a Fidesz, ebből él. Még csak azt sem mondhatja, hogy egyéniben nyert."
karma1
Igenis NE HAGYJUK A SZULOK penzet, mert ok is magyar allampolgarok, akik evente kell, hogy a NAV-nak adobevallaszt adjanak.

Lehet, hogy (mar) nem politikai kozszereplok, de nem is fagyira adtak 20 forintot petikenek, hanem allitolag sok tizmilliot ! Az a sok tizmillio pedig kepzodik valahogy, apuka rendkivul sikeres vallalkozasaibol, vagy oroklott vagyonbol, vagy lotto otosbol, vagy akarmibol.

Szoval, a tokeletesen onnalotlan agyu petike mar sokadszorra csavarja meg a szamokat, (igaz, volt kitol tanulnia, rogantonyo sem emlekszik olyan apro reszletekre, mekkora kegliben is lakik es ki is a tulajdonostarsa, na meg persze az arara sem)

Most is egy hetbe tellett, amig rajott, hogy rosszul tette, hogy a papaekat belekeverte, mostanra mas verioval allt elo, de ahogy fentebb irtatok, vizsgalat ugysem lesz, mert orbanpapa vedoszarnyai altt biztonsagban van a "mi kutyank kolke"...

(El tudja azt valaki kepzelni, hogyha orban kinevesi kulugyernek 3 hettel ezelott, akkor majd kiall a nep ele es azt mondja, hogy "Bocs, tevedtem, nem is a petyat akartam, mert o egy eltevelyedett barany, ugyhogy visszavonom a kinevezeset.."
Na, ez majd akkor kovetkezik be, amikor piros ho esik...:o(((
szandokan
@Szimba: Ő politikus, nem feltaláló, nem cégvezető, nem vállalkozó. Ezért kapja a fizetését. A baj csak az, hogy ebben az országban 80 millió hatalmas összegnek számít, míg máshol csak aprópénz.
szandokan
@soljanka: Végtére is igazad van, van közöd hozzá. Nekem is, legfeljebb nem érdekel ekkora magasságokban. A NAV feladata eljárni, ha törvénytelen volt a pénzszerzés.
Manhattan
Talán szerényebben kéne élni ebben az igen szerényen vergődő országban azoknak, akiknek ez az állapot bizonyosan felróható, és nem kikérni maguknak a közpénzből teremtett pazarló giga luxus elleni közfelháborodást. Az ész megáll az ilyen gátlástalan állami hivatalnokokon, akik felesküdtek a köz érdekének szolgálatára. Az eskü ezeknél ennyit is ér?!
Szimba
@szandokan: Igazad van, "Ő politikus... Ezért kapja a fizetését." De:"2006-ban már frakcióvezető-helyettes, országos szóvivő, kommunikációs igazgató, Győrben egy 371 nm2 ingatlan, amit 1994-ben vett (16 évesen), a 8. kerületben egy 69 nm-es lakás, amit 1997-ben vett, Dunakeszin egy 140 nm2 ház, amit meg 2003-ban vett. Emellett már akkor volt neki 21 millió megtakarítása. Mindezt a országgyűlési és önkormányzati képviselői fizetésből, nyilvánvalóan. De abban igaza van, ...nem mindegy, hogy 21 millió vagy 81 millió nem jöhet össze spórolásból a fizetéséből? Az is mindennapos eset, hogy valaki vesz egy 167 millió házat, és nem tudja hogy 80 vagy 68 millió forintot rakott bele a vételárba." (idézet). Na ezen kívül, eközben, mint politikus, mit tett, nem a saját boldogulására, hanem Magyarországért?
hattorihanna
@szandokan: "Ő politikus, nem feltaláló, nem cégvezető, nem vállalkozó. Ezért kapja a fizetését. A baj csak az, hogy ebben az országban 80 millió hatalmas összegnek számít, míg máshol csak aprópénz."
Nem, a baj csak az,hogy petike a politikusi fizetéséből ennek csak a töredékét tudta volna tisztességgel előteremteni! Az összes többi állítása meg egyenlő egy rakás sza...rral!
szandokan
@Szimba: @hattorihanna: Oké, rendben van. Ezért mondtam, ha bebizonyosodik, hogy csalás van a háttérben, megkövetlek benneteket. De amíg nincs elmarasztaló ítélet, addig nincs miről beszélni.
Desischado
Ez a péterke jó tanítványnak bizonyult. Neki kéne a pénzt kezelni, ha ilyen ügyes. Még hogy tiszta úton spórolt annyit! Csakhogy ez ordas hazugság, ahogy a többi is az!
Yoda69
@szandokan: Ha szargyarto tiszta, akkor alljon a vagyonosodasi vizsgalat ele. Ilyen egyszeru.
1 het alatt pontot lehet tenni az ugy vegere. A fideSSnek is ez az erdeke.
Ha kiderul hogy a szaros a kolok, akkor ki kell vetniuk magukbol, es sittre vele. Igy az ellenzek is leszall roluk.
Ha meg tiszta, akkor meg pozitivibban jon ki a fidesz az ugybol, mert artatlanul hurcultak meg.
De ha nem all a bizottsag ele, akkor ez az ugy honapokig el fog huzodni, igaz az onkormi valasztasok utan mar semmi nem fogja erdekelni a fideszt mer 4 evig nem lehet oket elzavarni sehonnan.
mariaberta
@Toby: Ha így halad újonnan kinevezett Szíjgyártó, a végén kiderül, hogy az egész csak egy kis kulipintyó, nincs medence, csak egy kis kacsaúsztató, és az egész csak egy ballib kitaláció. Talán még rokonság sem lesz, sőt, a szülők sem segítették, mert csupán 47.000 Ft-os nyugdíjukból nem telik gyermeki támogatásra.
Hellcat
@szandokan: Először is...az ellenzék nem csak "a baloldal" Másodszor az ügy nagyon gyanús...többet tett félre mint amennyit keresett stbstb...és akkor egy ilyennel le van tudva. Simont meg megrángatták mint a szart aztán abból se lett semmi. Ott sem tudtak bizonyítani semmit. Nah ezek után szerinted jól van ez így? A Rogán meg a szógyártó is megérdemelne egy rendes kivizsgálást úgy ahogy a Simon...mentelmi jog felfüggesztéssel. Vagy szerinted ez így oké, hogy az ellenzéket meghurcoljuk a sajátjaikat meg kimosdatják a szarból? Bajnaiék legalább pert nyertek...
mate03
@Szimba: A drága apukája, sikeres besúgással megtarthatta az össze harácsolt júdás pénzt! Nem tudom de én nem lennék büszke egy ilyen apára! Igaz a mondás , (az alma nem esik messze a fájától)!
hattorihanna
Ne legyünk már olyan kis naívak hogy azt gondoljuk majd lesz itt bármilyen
vizsgálat amíg a fidess van hatalmon.Ha érdekelné őket a tisztességnek csak
a szikrája is,akkor azóta már Horvát András pl. a nav osztályvezetője lenne,és nem
meggyanúsított állampolgár.De ez csak egy példa volt,lehetne sorolni napestig.
Még ha a drága jó apukája is adta neki a zsét,nem mentesíti az alól semmi ezt a családot hogy mocskos bűnözők és csalók!
hattorihanna
@szandokan: Szerinted,szerintünk meg van.Ha a világ úgy működne ahogy te állítod,hogy csak az lehet bűnös akit elítéltek akkor elég érdekesen látod a dolgokat.Ezt az embert már elítélték,méghozzá vagy kétmillió magyar ember minimum!
szandokan
@Hellcat: Igazad van. Legyen per. Csak valakinek fel is kellene akkor jelenteni, bizonyítékokkal alátámasztva.
szandokan
@Yoda69: Felőlem legyen így. Nekem is gyanús azért ez a vagyon 2010 óta, havi több, mint egymilliót kellett volna minden hónapban félretennie neki. Ez még nekem sem megy, szerintem max. 500 ezer takarítható meg havonta legálisan. Az pedig 4 és fél év alatt maximum 30 millió.
Yoda69
@szandokan: Na vegre valamiben egyeterunk. Mellesleg szargyarto volt annak a bozittsagnak az elnoke, mely azt vizsgalta hogy elnek vissza az unios forrasokkal. Nos, ott "tanulhatott" egyet s mast. Erdemes meg nezni, a tegnapi ATV Egyenes beszed c. musoraban.
Hellcat
@szandokan: Vizsgálatot már kezdeményeztek...te tudsz róla valamit zajlik-e valami? Megmondom...NEM! Mert a fidesz eltusolja.
Toby
@mariaberta: Ennek a patkánynak a vagyonnyilatkozatában csak egy 167 milliós " fészer és szerszámtároló" lesz megjelölve !
dr. prédikátor
Remélem aki töröltette a tegnap 17.49 hsz. emet annak egész nap erekciója volt örömében!!!
Szimba
@szandokan: ", ha bebizonyosodik, hogy csalás van a háttérben, "- amít fideszesre bíznak bizonyítani bármit fideszes ellenében, ott az erdmény: nincs csalás.
JAJMÁR
Hah, mi történt, átváltozott a Propi? :D
Szimba
@mate03: Én is így olvastam. Hogy büszke a szüleire , vagy nem, mindegy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.