Több debreceni hírportál is arról írt, hogy verekedés volt az ottani táborban, de konkrét információk egyelőre nincsenek, inkább csak találgatások.

Madai Petra, a Hajdú-Bihar megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az Indexnek azt mondta, hogy három darab szelektív-hulladékgyűjtő égett a tábor bejárata előtt. A debreceni tűzoltók rövid idő alatt eloltották a tüzet.

Dobó Dénes pedig, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője közben a Dehir.hu-nak arról beszélt, a Sámsoni utat a befogadó állomás előtt lezárták. Információnk szerint vallási okokból verekedtek össze a migránsok.

Autósokra támadtak migránsok Debrecennél

A lap azt írta, a 800 emberre tervezett táborban egyébként jelenleg körülbelül 1600-an tartózkodnak. A debreceni táborban legutóbb 2013 nyarán volt tömegverekedés, akkor egy krikettmeccsen tört ki a balhé.

A Haon.hu oldalán megjelent képek szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, vannak készenlétisek is. 

Az MTI nem sokkal háromnegyed öt előtt azt írta, autósokra támadt a debreceni migrációs tábor mintegy száz lakója, botokkal felfegyverkezve hétfő délután a tábor melletti 471-es számú úton.

A környékbeliek elmondása szerint botokkal ütötték és megdobálták a leálló személyautókat és autóbuszokat, és felgyújtották az út menti kukákat. Sérültekről nincs információ.

Autósokra támadtak migránsok Debrecennél

Miután a támadók visszahúzódtak a táborba, a befogadóállomás bejáratánál farkasszemet néznek a felsorakozott, pajzsot viselő kommandósokkal.

A bevándorlók folyamatosan karlendítésekkel kiabálnak a rendőrök felé. A rendvédelmi erők ruháján rendőrség, készenléti rendőrség és határőrség felirat olvasható.

A tábor bejáratához folyamatosan érkeznek rendőrségi kocsik, jelen vannak a mentők és a tűzoltók is.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint nem sokkal délután fél három után két menedékkérő között vallási indíttatású nézeteltérés alakult ki a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadóállomásán. A konfliktus elmérgesedett, abba az állomáson tartózkodó menedékkérelmet benyújtók közül több százan kapcsolódtak be.

Mint írták, "a rendőrség azonnal kiemelten reagált az eseményekre, kordonokat állított fel, a feldühödött tömeg megfékezése érdekében gázcsapásokat alkalmazott". A konfliktus résztvevőit szétválasztották, egy embert előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A történtek során rendőrség tudomása szerint nem sérült meg senki. Az esetleges további konfliktusok elkerülése érdekében a rendőrség a helyszínen és környékén továbbra is fenntartja a kiemelt rendőri jelenlétet – írták.

269 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Egy betelefonálós műsorban egy idős férfi azt ecsetelte, hogy Debrecenből utazott vonattal Pestre, s tele volt "eltérő kultúrájú" emberekkel. A közlekedő rész nem csak pisitől, de nagy dologtól bűzlött. Amikor a vasutasnak jelezte, mondta, nem mer szólni nekik.Akkor most akik annyira pártolták a bevándorlást mit reagálnak? Ez nem a gyűlöletről szól, hanem a csupasz valóságról.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Egy betelefonálós műsorban egy idős férfi azt ecsetelte, hogy Debrecenből utazott vonattal Pestre, s tele volt "eltérő kultúrájú" emberekkel. A közlekedő rész nem csak pisitől, de nagy dologtól bűzlött. Amikor a vasutasnak jelezte, mondta, nem mer szólni nekik.Akkor most akik annyira pártolták a bevándorlást mit reagálnak? Ez nem a gyűlöletről szól, hanem a csupasz valóságról.
jancsipapa
@Freewolf: Tombol ? Még nem . Ez csak a kezdet ...
Zolee75
Most kivételesen ebben igaza van Viktorunknak :( Nem kellenek a bevándorlók :( Pláne az effélék!Miért?Nagy-Britanniában nem egy nőt erőszakolnak meg!Kell ez nekünk??? Lehet rosszabb is :(
keresztapa
A liberális maffia kezd sajátos támogatói felfogásába belesülni, így átgondolás nélkül a szép szólamokat megengedni maguknak, csak a szembeállás sikere miatt, nagyfokú felelőtlenség, az országgal annak népével szemben. Nekik semmi sem drága ami az országot sújtja, csak jó ne legyen, azaz életszerű nehogy legyen! Az uralom átvételéhez szerintük ez a járható út amit már tökéletességgel sikerült lejáratniuk.
varrólány
Ha már annyi energiájuk van akkor a saját hazájukban is rendet rakhatnának ha összefognak.
Mobil123
Hát haza lehet menni és otthon lehet hepajkodni azok ellen akik elől menekültek. Talán rendbe tudnák hozni az életüket akkor ott. Nem itt höbörögni!
verum
Ezerhatszáz ember összezsúfolva, bezárva, reménytelenül, kiszolgáltatva koncentrációs táborba -- mire is lehet számítani?
36
A hőbörgőket, azonnal vissza kell toloncolni az országukba. Csak nem járt a táborban egy liberális, szabadságharcos, jogvédő, az elveit hangoztatva? Nem jó ez így.
verum
@Vosztok: - gondolom, nálad nem sokan kopogtatnak az ajtón segítségért...
simmering73
Két menekült összeveszett. (TV2 Tények). Sikerült túlreagálni az esetet.
bakegya
NÉZZE MEG A NAGY MAGYAROK,DE BÁRKI EZT A TÁBORT BELÜLRŐL, AZTÁN LEHET DUMÁLNI.
Manhattan
".ha bármilyen atrocitás történik a menekültek és a magyar állam vagy a magyar lakosság között, abban Orbán Viktor személyes felelőssége megkerülhetetlen lesz. Ahogyan majd az a fölvetés is, hogy szándékosan szította az erőszakot"
bencemacska
Ez az eredménye a kerítés építés bejelentésének. Jön mindenki, hogy a kerítés megépítése előtt átérjen.
Csak meggyorsították a rohamot!!!
Fradigege
Egy-kettőnek a múltjára kíváncsi lennék. Esetleg lányokat erőszakolt meg azért menekül a faluból, vagy felszámolták az ISIS terrorsejtjét és azért. Ha verekedni tud és kukákat gyújtogatni, nem hinném, hogy a szerencsétlen jámbor menekült bújik meg benne. Lehetetlen kideríteni.
Mézike
@keresztapa: Basszus!
Van a képek bal sarkában az a menekült fiatalember aki veszi a rendőröket.
Miért gondolom azt hoyg ezt a verekedést provokálták? Netán a menekültek olyanok mint a nemzeti erőforrásaink. Tiszába vannak a jogaikkal, de kötelesség nuku?
Knapp75
És mit kiabáltak az autósokra támadó menekültek? Trianon takarodj?

Egyébként tökéletes illik a kormányzati kampányba, hogy "végre" felfedik agresszív természetüket a menekültek.
verum
@Cicamama55: - ha lenne hol tisztálkodniuk rendszeresen, bizonyára megtennék.
De sehol nem fogadják, sehol ki nem szolgálják, akkor bizony ilyenné lesznek.
Tudod, mikor befogadok egy kóbor ebet (nem egyszer tettem meg) az büdös, piszkos, bolhás. Aztán megmosdatom, lekezelem - és láss csodát, egyszerre lesz, aki örökbe fogadná. Holott addig csak belerúgna a kényes orrú...
keresztapa
Ilyenkor hol is vannak a nagy szólamú támogatók, a figyelmeztetésnél nagyon tudtak sipítani, hogy milyen embertelenül bánnak a .menekültekkel, milyen segítséget várnak el kormánytól a menekültekkel szemben, de azt megint elfelejtették közölni,hogy mi az elvárása az országnak a segítés helyében aminek kötelesek eleget tenni, úgy a tisztaság , mint viselkedési magatartás, lakossággal szemben... Indul a korán gyalázása megtaposásával. ezután következnek amit kimondani még nem szabad
szandokan
@Knapp75: Nocsak, hogy eltűntél...Ide miért nem mersz Anna Mari néven írni? :-)) Oké, csak poén volt...
szandokan
@Freewolf: Észrevetted, Anna Mari sehol...:-)
Mézike
@verum: Szépen megfogalmaztad. :-)
Csak egy a baj. A kutyák rendkivűl hálás teremtmények . Nem így az ember.
szandokan
@keresztapa: Ne várd, hogy itt majd megjelennek, felesleges védőbeszéd lenne csak.
Mézike
@szandokan: Alszik. Egész éjjel csevegtünk...:-)
szandokan
@Mézike: Vagy ő is ott lázongott? :-))
KERKA
Csupa barátságos, szép arcú, hányatott sorsú fiatalember-Na ezeknek szól a magyar nyelvű plakátözön: Ha Magyarországra jössz, fogadd el a kultúránkat!

Még egymásét sem tudják elfogadni nem a miénket!
verum
@Mézike: - nem vehetsz minden embert egy kalap alá, komoly tévedés nélkül.
Azon kívül nem a kutyáról szólt a hasonlatom, hanem az emberi hozzáállásról a rászorulók iránt.
Ha valaki nem segít, amikor lehetne, gyávaság megideologizálni azzal, hogy nem is érdemes.
Másik
Ez az ország a mi hazánk, a mi területünk, és ez a mi életmódunk,
melynek élvezetét nektek is felajánljuk. De ha ti mindig csak panaszkodtok,
zászlónkat megtépítek, eskünket, keresztény hitünket megalázzátok,
akkor azt tanácsolom, használjátok fel az egyik ausztrál jogot:
AZ ORSZÁG ELHAGYÁSÁNAK JOGÁT.
Ha ti nem vagytok itt boldogok, költözzetek el! Nem köteleztünk mi benneteket,
hogy ide jöjjetek. Fogadjátok el az országot, mely befogadott titeket.”

Mondta az ausztrál miniszterelnök.
Kemény, de igaz beszéd.

Értem én, hogy szahara dolog ott összezsúfolva élni, de már elfelejtették honnan, mi elől menekültek? Esetleg emlékeztetni kellene őket rá, és példát statuálni egy-két kitoloncolással.
Cicamama55
@verum: Nem a tisztaságról van itt szó, hanem a WC használatáról.
verum
@Cicamama55: - összezsúfolva sok száz, vagy ezer ember, akik sok száz, vagy ezer kilométert megtettek, vajon milyen lehetőségeik vannak? Ha megtörtént a baj, hol mossák ki a ruhát? Pláne, ha gyerekről van szó...
Attól, hogy valaki menekült, még nem feltétlen kulturálatlan.
Másik
Bocsi, elmaradt az idézőjel.

Most nézem a rendőrök ruciját. Tiszta Star Wars. Tetszik, de csak így messziről. Nem szeretnék farkasszemezni velük. :)
Mézike
@verum: Persze hogy nem. De te hoztad fel hasonlatként a kutyákat nem én.
verum
@Cicamama55: - vagy tényleg azt feltételezed, hogy direkt nem használnak WC-t, mert így szokták?
Dr. Felipe
Hát én itt csak unatkozó rohamrendőröket látok. Ennek nagyobb volt a füstje mint a lángja. Egy szem sörösüveg pihen ott a földön. Bezzeg 2006 ban volt meló rendesen.
verum
@Mézike: - esetleg ha az egész történetkére figyelnél... ;-)
picike
a farkas meséje : engedd be a lábamat és a másikat is de ez még nem elég tovább tovább és végülis az egésztestet . mikor kész megeszlek . csak óvatosan a mesével @verum:
szandokan
@verum: @Dr. Felipe: Azért véditek ennyire őket, mert gyűlölitek Orbánt. Nincs ezen mit túlragozni.
Cicamama55
@verum: Én nem tételezek fel semmit, csak a bácsi által közölt tényeket írtam le.
Mézike
@Másik: Sajnos egy két magyar család kénytelen élni a saját hazájában ilyen vagy ennél rosszabb körülmények közt.
A rendőrök rucija? Hát igen. Kénytelenek túlöltözni ha szinte mindenhol kisbaltával illetve egyén eszközökkel várják őket...
Mézike
@szandokan: Na ilyet ne beszélj! Én finoman fogalmazva nem szeretem orbánt, mégse állok ki teljes mellszélességgel a menekültek mellett. Gondolkodom.
Ez nem orbánfüggő!
Dr. Felipe
@szandokan: Bonbon elvtárs. Én hol védtem őket? Én tényeket közöltem elvtárs, azt amit látok mert én a szememnek hiszek csak és nem g vicctor seggéből tekintek a világra úgy mint te.
szandokan
@Mézike: Az egyik "szépfiú" a háttérben tablettel videózik...
Mézike
@verum: Jó. Ha érdekel a véleményem olvasd fentebb irt szösszeneteimet...
Cicamama55
@verum: 18.41 Még egyszer leírom, nem a tisztaságról írtam, hanem arról, hogy a vonat közlekedője nem csak a pisitől, hanem széklettől bűzlött.
keresztapa
@szandokan: Én nem várok tőled védőbeszédet mert arra nincs szükség. Szerintem részletezted az igazat. Nekem elég lett volna ha igent v nemet írsz. Az viszont megvetendő amit a vádló tett!
szandokan
Azért a kopasz se semmi. Most gondold el, "valaki" ezeket simán beengedné magához lakni. Hogy nézhet akkor ki a háza? :-))
szandokan
@keresztapa: Rendben, értem, és köszönöm.
szandokan
@Cicamama55: Jól írod, és ezt nem lehet megmagyarázni az eltérő kultúrával sem.
Dr. Felipe
Lángoló autókat 2006 ban láttam de most valahogy nem látok sehol. Persze tudom én hogy ki van adva a sünöknek hogy ha egy bevándorló elfingja magát már ugraniuk kell mert ez a parancs.
Most sulykolni kell az agyakba az óriási veszélyt a nap 24 órájában mert ebből lesz a szavazat.
vizinyuszi
Freewolf:

Mit vártál? Olyanok, mint a hazai tezsvírek. És ezeket kellene Európába engedni és integrálni?
Egy cserebogarat hamarabb lehetne megtanítani beszélni.
szandokan
@Dr. Felipe: Szerint az egész képen látható csoportot fogadd be magadhoz, amíg nem találnak maguknak jobbat, és utána (ha még élsz), írd meg a tapasztalataidat...
KERKA
@verum: 18.42. a 800 főt befogadó táborban jelenleg 1600 -an vannak. Gondolom a tisztálkodási lehetőségek korlátozottak.
De nem tartozik a szokásaikhoz a minden napos fürdés. Gondolj bele honnan lenne a táliboknak, pakisztánoknak, török és szír lakosoknak fürdőszobájuk, netalán angol wc-jük?
És egyszer majd ez a tábor kitör, mert éhesek és elkezdenek rabolni fosztogatni.
Gondolom az ejnye.bejnye nem lesz elég a megfékezésükre.
Dr. Felipe
@szandokan: Elvtárs. Itt nem arról van szó hogy a házadba kell beengedni hanem a menekült táborokba. Attól mert kopasz a feje még lehet menekült nem?
szandokan
@vizinyuszi: Nyomjál rá a válasz erre nyílra annak a neve alatt, akinek válaszolni szeretnél, mert különben nem fogja látni az email címén.
Másik
@Cicamama55: és ha igaz - miért kételkednénk benne? -, akkor azért is ciki, mert a vonaton van WC.

Sajnos az is igaz, hogy van itt a déli végeken olyan település, ahol az 500 éve felzárkózó bevándorlók, még egy potyis budit sem tákoltak odahaza, hanem csak úgy elpotyogtatják a kerítés mellett a "dolgot". A kompetencia teszt kitöltésekor derült ki, amikor az életkörülményeket kellett beírni.

Persze csúnya dolog lenne ebből messzemenő következtetésekre jutni, ez is csak egy példa arra, hogy bizony nem mindenütt természetes a budi használata.

De láttam én külföldi kórházi kamera felvételét, ahol a sokszoknyás asszonyság simán a folyosón ürített, majd odébb somfordált. Ezek szerint nem hordott bugyit, mert csak guggolt, majd ellépett. :)

Eltérő kultúra, az eltérő kultúra.
szandokan
@Dr. Felipe: Lehet, elvégre futás közben a nagy szél le is vihette a parókáját...:-)
Dr. Felipe
@szandokan: Ha az unió vagy vicctor ad rá lóvét akkor be is fogadom őket.
szandokan
@Dr. Felipe: Nem te vagy Anna Mari véletlenül, vagy az egyik rokona? :-)) Oké, felőlem az összeset befogadhatod, legalább megoldódik ez a probléma az országban.
Dr. Felipe
@szandokan: 173 millát leperkál nekem vicctor és megoldom a menekült problémát. Az összes menekült jöhet a házamba én meg építek egy másikat Dunakeszin a petya mellett mert ne ám már hogy csak neki legyen medencés háza.

Amúgy rengeteg pénzt küld az unió a menekült ügy rendezésére csak nem kellett volna ellopni az elvtársaknak.
Nem véletlenül teszik fizetőssé sürgősségi eljárásban az adatigénylést mert van mit takargatni az elvtársaknak.
Dr. Felipe
@szandokan: Amúgy bonbon elvtárs, nem én vagyok Annamari. Nekem veled ellentétben csak ez az egy profilom van.
szandokan
@Dr. Felipe: Tudod, az egy is is sok néha:-))
szandokan
@Dr. Felipe: Na, még egyszer: Tudod, az az egy is sok néha:-))
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Másik
@Dr. Felipe: Én csak azt nem értem, az eu miért ide küldi azt a rahedli pénzt?
Miért nem oldja meg vele a problémát ott, ahova eljutottak európán belül, miért itt kell őket állomásoztatni? Nem mi vagyunk a célország, ennyi eszük ezeknek is van.
Vagy miért ide toloncolják őket vissza, hiszen mi is eu terület vagyunk, miért nem oda ahonnan ide keveredtek? Átlagban 4 országon jöttek keresztül, amíg ideértek.

És már megint miért ennek a szegény ki országnak kell a testével védeni a nyugati területeket? Tatár, török, orosz, nem volt elég? Én már Batu kánt is átengedtem volna.:)
Dr. Felipe
@szandokan: Csak a gépparkom több mint 173 milla de Debrecenben sem ingyen őrzik a menekülteket hanem uniós pénzből akkor én miért őrizzem őket ingyen.

De 173 millás villám valóban nincs pedig már kellene hogy legyen mert peti bohócnak is van igaz nem becsületes úton szerezte.
verum
@KERKA: - nem kellene éheztetni őket, akkor nem lesznek éhesek. Nálunk is vannak még falvak, tanyák, ahol nincs angol WC.
Nem sorolom, vélekedj úgy, ahogy gondolod.
Dr. Felipe
@Másik: A világ már csak ilyen, igazságtalan.
verum
@szandokan: - 18:43
Látod, igaz lehet. Micsoda hálátlanság is részemről, amikor Orbán annyira, de annyira szereti az ellenzékieket...!
Egyébként ha így is lenne, ami nem igaz, akkor is legalább kiszolgáltatottakat védenék, amíg te Orbán imádatod miatt gyűlöletet keltesz ott, ahol segítség kellene!
keresztapa
@verum: Ez neked gyűlölet szerintem tény!

154 ProfilomÜzeneteimÚj hír

ItthonPlakát-gateOrbánHatárzárIdőjárásBűnügyKülföldBulvárTechSportVideókTeccikérteni

Autósokra támadtak migránsok Debrecennél
Megúszná a Telekom és Telenor áremelését? Ennek örülni fog
Adatok bizonyítják a magyar kórházak siralmas helyzetét
Lezárták a debreceni menekülttábort
Propeller ma, 18:49 1 hozzászólás 34 Megosztás

A debreceni migrációs táborban hétfő délután történt incidens miatt ideiglenesen lezárták a befogadóállomást – számolt be az eseményekről az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója.

A táborlakók bemehetnek a befogadóállomásra, de onnan csak alapos indokkal engednek ki bárkit is.

Este fél 7-kor megérkezett a táborba Rácz Róbert Hajdú-Bihar megyei kormánymegbízott és Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere. Ők egy rendőri vezető kíséretében bementek a befogadóállomásra.

A helyzet este már nyugodt volt, a rendőrök nagy erőkkel voltak a helyszínen. A tábor kapujánál mintegy két tucat migráns tartózkodott.

Délután a migrációs tábor mintegy száz lakója, botokkal a tábor melletti 471-es számú úton garázdálkodott. Botokkal ütötték és megdobálták a leálló személyautókat és autóbuszokat, és felgyújtották az út menti kukákat. A konfliktusban egy rendőr könnyebben megsérült, kővel dobták meg.

Azt többen is megerősítették az MTI tudósítójának, hogy az alapkonfliktus két migráns között alakult ki, amiatt, hogy egyikük megtaposta a Koránt.

Papp László, miután kijött a táborból, az MTI tudósítójának elmondta: a rendőrség ura a helyzetnek, a tábort lezárta, és a következő napokban Debrecen egész területén megerősített járőrszolgálat lesz.

A polgármester szerint csupán idő kérdése volt, hogy mikor alakul ki konfliktus a túlterhelt befogadóállomáson.

Debrecen számára elfogadhatatlan ez a helyzet, a városban nincs helye ennek a tábornak – mondta a polgármester.

Ugyanakkor hozzátette: tisztában vannak azzal, hogy Magyarország rendkívül jelentős...
Másik
@Dr. Felipe: Ja. Nem nyomtam tetsziket, mert nem tetszik, de ez nem a Te hibád. :))
KERKA
Ezek az emberek mindenre elszántak. Megjárták a poklok-poklát, a vallási gyűlölet és a háborúk minden szörnyűségét. persze egyszerűbb lenne azt mondani, hogy menjenek haza, de nincs hova. Nekünk meg nem kellenek. Sőt,Európának sem kellenek.
pedig jönni fognak még többezren, fel kell ismerni, hogy baj van a földgolyón, megindult egy újfajta népvándorlás. Aki a gyerekét is magával hozza, az már nem is akar soha többé hazatérni.
Vosztok
@verum: Ezek legfeljebb a fejemen kopognának. Jó esetben bottal. Ásozzhalmo, Debrecenben már elkezdték.
Vosztok
@KERKA: Nem kell HAZAmenniük. EL kell menniük! csináljanak poklot máshol.
Dr. Felipe
@keresztapa: Papa

Ha neked kellene menekülnöd az ISIS elől mert ha elkapnak akkor lefejeznek vagy elevenen elégetnek vagy csak egyszerűen ledobnak egy magas ház tetejéről.
Szóval ha futnod kellene az életedért sivatagokon át akkor neked sem tetszene ha idióta politikusok hergelik ellened a lakosságot. Most még biztonságban vagy de ki tudja meddig terjeszkedik az ISIS, úgyhogy még az is lehet hogy neked is menekülni kell velem együtt.
aborisz
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
KERKA
@aborisz: Másutt azt írták, hogy az egyik megtaposta a Koránt, meg a pénzen vesztek össze.
Cicamama55
@Dr. Felipe: Bár engem elrettent ez a mai valóság, abban igaza van maximálisan, hogy a karhatalmat most teljes erővel szolgálatba állították. Ez a jelen helyzetben engem, s rajtam kívül még nagyon sokakat megnyugtat.
Cicamama55
@Dr. Felipe: Bár engem elrettent ez a mai valóság, abban igaza van maximálisan, hogy a karhatalmat most teljes erővel szolgálatba állították. Ez a jelen helyzetben engem, s rajtam kívül még nagyon sokakat megnyugtat.
Cicamama55
Bocsi, nem tudom hogyan sikerült kétszer elküldeni. Nem akartam!
Dr. Felipe
@Cicamama55: Nem egészen mert a déli határ őrzését kellett volna megerősíteni és nem a debreceni menekült tábor előtt parádézni egy kis hangyafasznyi balhé miatt ami magától lerendeződött.
Cicamama55
@Dr. Felipe:19.53 Ne fesse az ördögöt a falra! Erre aztán igazán nincs szükség!
aborisz
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Cicamama55
@Dr. Felipe: A határ őrizetének fontosságát, szükségszerűségét itt emlegettem az elmúlt időszakban. Én is ezt láttam volna eredményesebbnek, mint a majd felépülő/?/ dróthálót. Maximálisan egyet értek önnel!
wagabund
ez még csak a kezdet.. semmi nem véletlen, mert véletlenül nem történhet véletlen...
F_Viktor
Ilyen balhékat szül a túlzsúfoltság, a vegzálás.
KERKA
@aborisz: na látod, ez az, amitől én is tartok. Ha nincs balhé, akkor majd lesz!
nem vagyok idegengyűlölő , csupa szívjóság meg szeretet+ cukiság felsőfokon, de ekkora embertömeget ellátni képtelenség. És tudod, előbb-utóbb előkerülnek a bicskák. Ahol éhezés és nyomor van, ott megjelenik a bűnözés is.
keresztapa
@Dr. Felipe: M a 19:53 - ra Majd ha valóságot érett gondolatokkal tudod követni,akkor majd megérted de addig légy szíves szüneteltesd liberális közléseidet irányomba. Ha valóságot nem tudod érzékelni, az nem az én hibám. propeller.hu/itthon/3123067-lezartak-debreceni-menekulttabort
Dr. Felipe
@keresztapa: Egyik muzulmán kicsit megtaposta a másik muzulmán koránját a vita hevében, ettől még nem kellett volna ennyire befosni a fotelnáciknak. 2006 ban valahogy bátrabbak voltak.
aborisz
@KERKA: Na a Debreceni táborban nincs éhezés ! A rendőröket először szárnyas konzervel dobálták utána következett kő ! momentán a fejem felett egy tele dobozos tej is el repült a ami a falnak csapódott,
Kamcsatka
@Mézike: Így van, Orbanisztánban a nemzeti szó szinonimái: aljasság, korrupció, kirekesztés, sovinizmus,maffiaállam,jobbágyság,autokrácia, baltás gyilkos, gyújtogatás. Csak úgy visszafogottan.
F_Viktor
@keresztapa: Írod @Dr. Felipe: -nek:
"Majd ha valóságot érett gondolatokkal tudod követni,akkor majd megérted de addig légy szíves szüneteltesd liberális közléseidet irányomba. Ha valóságot nem tudod érzékelni, az nem az én hibám."

Mi a problémád @Dr. Felipe: hozzászólásával? Háromszor elolvastam, semmi "éretlenséget", semmi liberális eszmét ne olvasok sorai között. Valóságtartalma pedig nem kevés...

Tehát az általad kifogásolt h.sz.:
"Ha neked kellene menekülnöd az ISIS elől mert ha elkapnak akkor lefejeznek vagy elevenen elégetnek vagy csak egyszerűen ledobnak egy magas ház tetejéről.
Szóval ha futnod kellene az életedért sivatagokon át akkor neked sem tetszene ha idióta politikusok hergelik ellened a lakosságot. Most még biztonságban vagy de ki tudja meddig terjeszkedik az ISIS, úgyhogy még az is lehet hogy neked is menekülni kell velem együtt."
aborisz
@F_Viktor: Aztán te tudod ,hogy ki érkezik menekültként? Nagy többségének nincs semmiféle irata ! Csak azt nem értem aki menekült mért nem hozza magával az iratait!
F_Viktor
@aborisz: Azért semmisítik meg az irataikat, mert az itteni regisztráció után hazaküldik őket, akkor az ottani hatóság bosszút áll rajtuk, illetve a családjukon.

Nézd meg mennyi terhes nő, mennyi kicsi gyerek érkezik.
Csak egy picit gondolkodna a felbőszített mélymagyar, akkor talán kilogikázná, hogy a gazdasági menekült az vár még egy kicsit, s nem tesz fel mindent egy lapra, hogy hátha túl éli az 5-6 ezer kilométeres utat az anya, vagy a szinte még csecsemő.
Sajnos nekik jönniük kellett. @Dr. Felipe: nem túlzott. Sokan látták amint családtagjaikat gyilkolt le az IS emberei, s az életben maradottak az erőszak, a rabszolgaság elől menekülnek.
S nem Magyarországra menekülnek. Sokan rokonokhoz mennének innen tovább.
Aki eljutott Franciaországig, az Calaisnál miért sátorozik, hogy átjuthasson a szigetre? Mert rokonok ott várják őket!
szandokan
@Dr. Felipe: Milyen gépparkod van neked, mondjad csak...:-)
keresztapa
@F_Viktor: Maga a példa, nem rólam és nem róla szól, hanem az országra zúdult menekült áradatról, csak a következtetés hamis mert nem az idegen kultúrája van górcső alá véve hanem a személyes érzelem tudatos részvét kényszerítése, annak idegenre való vetítése. Ez már nem az aminek titulálják ez a nagyhatalmak káros gazdasági tevékenységének következménye, az okot kell érteni és nem a részvételt.Az ok nem állt volna elő,ha nem lenne új népvándorlás. Nagyhatalmak gyarmatosítási törekvései miatt,.. Ne a nem gyarmatosító országokra szabadítsák rá a gyarmatokról érkező menekülteket, ezen kell rugózni és nem a személyes érzelmen! Ez viszont érett gondolkodni is tudó fej kell, ami feltudja az ok és okozatot fogni. Liberális felfogás az az érzelemre fejti ki fene nagy szabadság vágyát, ami elmélet és nélkülözi a valóság életszerűségét!
Január
@aborisz: ...,mert akkor kiderülhetne, hogy honnan érkezett, s félnek a hazatoloncolásról.
Dr. Felipe
@szandokan: Akkora nincs mint a csuti mészárosnak de akkora van amivel egy 70 ha s családi gazdaságot el lehet művelgetni saját lábon állva.
Ha majd beüt a nagy pénzügyi csőd és fizetésképtelenné válik az ország jó ha van egy talpalatnyi földje az embernek.
F_Viktor
@keresztapa: Ez a szokásos Echo TV-s szöveg volt részedről:
"nagyhatalmak káros gazdasági tevékenységé"
"Nagyhatalmak gyarmatosítási törekvései"
"gyarmatokról érkező menekültek"

Miközben szír, afgán, iraki, nigériai, szomáliai menekültekről beszélünk, akiknek eszük ágában sincs itt maradniuk, jól tudják, hogy milyen geci állapotok uralkodnak ebben az országban.
F_Viktor
@Dr. Felipe: Vigyázz, le e nyúlja valamelyik nyikhaj fityeszes, 70ha már nagy kísértés nekik.
Dr. Felipe
@F_Viktor: Hát remélem a 70 hektárért azért csak nem hajolnak le ezek az "ifjú kommunisták"
Aki Én
@Knapp75: 18:26 Nem lepne meg, ha a következő hír valami molesztálásról szólna.
Aki Én
@verum: 18:29 Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyákat...
Aki Én
Nekem kicsit sem hiányoznak a bevándorlók, sem az átvándorlók. De ennyi ostoba, demagóg, aljas és buta hozzászólást még egy cikknél sem olvastam.
Knapp75
@Aki Én: Hamarosan látunk majd fotókat olyan börtönviselt menekültekről, akik csípőfogóval próbálják lebontani a nemzeti együttműködés rendszerét! Ilyenek ezek.

@keresztapa: Rájöttem, hogyan lehet elviselni a "túlírt" okoskodó hozzászólásaidat!
Szikszay Etus hangját képzelem hozzá a Szomszédokból!
Anna Mária
Ez a hír kb. azzal egyenértékű, hogy Berlin Kreuzberg városrészében ma egy parkban táborozó, a környéket összeszaró magyar csoport verekedett, késelés is volt, rendőrség, mentő - drága és kiváló kórházi ellátás, amire természetesen a delikvenseknek nincs egészségügyi biztosításuk.
Magyarország jobban is felhasználhatta volna az EU adófizetőnek pénzét, amit menekültellátásra kapott: nem kellene egy helyre összezsúfolni nagyon sok traumatizált, millió problémával küzdő embert. A menekültek ellátását emberségesen is meg lehet oldani. Érdekes, hogy máshol sikerül, csak éppen Magyarországon nem.
Anna Mária
Csak a cigányozó hozzászólások elé: a ma Berlinben őrjöngő magyarok mind egy szálig szép fehér emberek, az ő tiszteletben tartandó kultúrájukkal.
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@Dr. Felipe: Jól teszed, az ember biztosítsa be maga és a gyerekei jövőjét, ha teheti.
ferii
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@ferii: Aki ennyire védi őket, az vagy maga is az, vagy még soha nem látott egyet sem közelebbről.
ferii
@szandokan: Szászországban élek,és nincsx olyan nap,hogy ne gyújtsanak fel egy "menekült" otthont,ne tüntessenek tömegesen ellenük.Semmi bajom,a valóban menekültekkel,akik a vérengzések,öldöklések elől menekülnek,de a hivatalos statisztikák szerint ez csak 20 %-uk.A politikusoknak meg nincs jobb dolguk,minthogy csőcseléknek,náciknak titulálja ezeket az embereket,akik megválasztották őket,akiknek elegük van ebből az egész cirkuszból.Miért nem fogad be amerika egyet sem,amikor ők okozták az egész afrikai válságot?Vagy a gazdag afrikai szomszédos országok?Rengetek termékeny vidék van afrikában,de fontosabb 1000 dollárért géppisztolyt venni a tízéves gyereknek egymásra lövöldözni,mint bármi mást tenni
Anna Mária
@ferii: Az írásod alapján téged minden további nélkül lehetne úgy nevezni, ahogy te nevezed a menekülteket.
Ne felejts el, hogy vendég vagy Németországban, tehát az ott élőkről csak az igazat mondd, ne bélyegezz meg egyetlen csoportot sem a fantáziáid alapján.
Ha már ott vagy, legalább próbálj meg tisztességet tanulni a németektől.
ferii
@Anna Mária: 40 év után,nem hiszem,hogy vendég lennék kedves Annamária,én beilleszkedterm,elfogadtak,dolgoztam végig,adót fizettem
Knapp75
@szandokan: Te is mindig írsz valamit utánam, nyomika. Ezek szerint te is én vagyok?
:)
Sok szerencsétlen trollt láttam már fórumokon, de kevés nálad szánalmasabb akad.
Anna Mária
@ferii: Ezek szerint nem túl sok ragadt rád a negyven év alatt.
Akik menekültszállásokat gyújtogatnak, meg tüntetgetnek a menekültek ellen, bizony nácik.
Ha azt sérelmezed, hogy Németországban a nácik nem tehetik meg büntetlenül azt, amiket tesznek, akkor ne egy magyar fórumon siránkozz ezen, hanem fordulj a helyi képviselődhöz, neki elmondhatod a javaslataidat, meg azt is, mit szeretnél.
ferii
@Anna Mária: Nem siránkozom,elmondom a véleményem minden lehetséges fórumon,és ha olvasnál német fórumokat.lapokat,talán másképp vélekednél ezekről az álmenekültekről,akik csak jól akarnak élni,mások pénzéből :).Mint írtam,és ez hivatalos statisztika,kb.20 %-uk,aki valódi menekült :)
ferii
@ferii: Ha annyira odavagy értük,javaslom,fogadj be néhányat,a saját költségeden,majd kiváncsi lennék a végeredményre :)
Anna Mária
@ferii: A német hatóságok remekül el tudják dönteni, kinek adnak menedékjogot és kinek nem, kit lehet visszaküldeni a származási helyére és kit nem - bízhatsz bennük.
Olvasok német lapokat, tudom, hogy azok az emberek, akik Németországban maradhatnak, nem "álmenekültek", mint ahogy te nevezed őket.
ferii
@Anna Mária: Örülök.hogy ilyen jólértesült vagy,és mindent jobban tudsz nálam,aki nap mint nap szembesül a tényekkel.a németek hangulatával ezzel kapcsolatban,és a hatóságok eljárásával,akik szintén nem tudnak mit kezdeni a helyzettel :)
ferii
@ferii: Majd ha téged akarnak megerőszakolni az utcán,meglopni,kirabolni,te se siránkozz!
Anna Mária
@ferii: Ilyeneket csinálnak a nácik? Rémes!
Yoda69
Miert erzem ugy, hogy ez a hir egy fideSS krealmany az a hezitalo emberek meggyozosere a bevandorlok ellen?
Cicamama55
@F_Viktor: Én úgy vélem, aki rokonokhoz megy és igazolni tudja, azt tovább is engedik. Ezért is lehetett az a vonat ami Debrecen felől Budapestre ment, úgy megtelve.
aborisz
@F_Viktor: Messziről jött ember azt mond amit akar!
Boszi27
@Yoda69: Valamiért én is így érzem. A videón egy kis füstön kívül semmi nem látszik..
Anna Mária
@ferii: Hagyd ezt az idétlen demagóg szöveget.
Nézd meg inkább a kriminalitási statisztikákat: a menekültek sokkal kevesebb bűncselekményt követnek el, mint a lakosság többi része.
Freewolf
Rémregényeket mesélnek rablásról, erőszakról és a pofátlan követelésekről, ahol ez a massza megveti a lábát! Követelnek, erőszakoskodnak és a vezetés csak nézi! Vissza kell zsuppolni mindet, otthon csinálják a mocskos dolgaikat, nem nálunk!
magyarbakancs
Össze gyűjteném őket hajóra rakni és irány az USA.Van ott hely nekik.
Mert ezt az egész népvándorlást az USA erőszakos politikájának a hozománya.
hetöndöe
Mi ez a felháborodás nácikáim,hiszen csak a barátaitok jöttek ide:-)))
Hogy is mondta Vona Kartárs?...Az iszlám az emberiség utolsó menedéke.Itt vannak az ajtótoknál,üdvözöljétek őket kellő tisztelettel.
JAJMÁR
A testi-lelki és idegkimerülés szélén lévő embereket zsúfolnak össze - dupla annyit, mint amennyi a férőhely - és csodálkoznak, ha időnként kitör a balhé?
Mondom, nem tudják megoldani, ezerhatszáz ember normális elhelyezését sem tudják megoldani...
de plakátokat nyomtatnak sok pénzért.
Freewolf
Liberálisék érdekes módon most nem verik le lábról egymást, hogy magyarázzák a magyarázhatatlant! Nem értem, mi ez a nagy visszafogottság? :-)
Freewolf
@Anna Mária: "Nézd meg inkább a kriminalitási statisztikákat: a menekültek sokkal kevesebb bűncselekményt követnek el, mint a lakosság többi része. "

Vajon miféle statisztika áll erről készen? Aki a sajtót naponta követi, jól tudja, hogy a PC hazudozás igyekszik elfedni a valóságot! Alul szocializált, kultúrálatlan, nyelvet nem beszélő elemek erőszakolnak, gyilkolnak, rabolnak és érdekes módon a mostani debreceni esetnél százak támadtak az autókra és egy főt letartóztattak. Így tényleg ragyogó a statisztikájuk!
Boszi27
@Aki Én tegnap 23:13-ra: Szerintem senkinek nem hiányzik, még maguknak a vándorlóknak sem. Ugyanakkor meggyőződésem,hogy a problémákat nem lehet azokkal az eszközökkel,módszerekkel megoldani, amelyekkel létrejöttek. Üldözik őket, akkor mi is üldözzük... Nem megoldás a kerítés, legfeljebb lesz + 200 km-ük, a plakátok sztem nevetségesek: úgy tűnik, nekik szólnak, akkor a nyelvükön kellene hogy íródjanak. Akinek a munkáját menekültként, lakcím, nyelvtudás, stb nélkül el tudják venni, az meg is érdemelné. Egyedüli megoldás az lenne, ha megszüntetnék az okot, amiért menekülnek. A világ vezető politikusaira gondolok elsősorban. Az érintett országok addig is gondoskodjanak ideiglenes táborokról, stb.Természetesen a költségek elosztásával. Valami ilyesmire gondolok humánus és ésszerű megoldásként. Még mielőtt bárki megszólítana, hogy vigyem haza őket, hát nem viszem, nem az én dolgom. A második mondatoddal is egyetértek, szomorú, de így van..
Freewolf
A "menekültnek" jár napi ötszöri étkezés, gyümölcs, zsebpénz és a táborban hely aludni, tisztálkodni. A magyar nyugdíjasnak csirkefarhát, kilakoltatás, öregezés és sorban állás! Azt, aki egy életet átdolgozott és itt fizette az adóját nem illeti meg annyi jog, mint egy kukagyújtogató, autókat összetörő koszovói!
A liberalizmus valódi arca, lehet benne gyönyörködni!
Strong
Kellett ez nekünk mint egy falat kenyér...
JAJMÁR
@Freewolf: 11:46 Miért jut a magyar nyugdíjasnak csak csirkefarhát? Miért a kilakoltatás... és egyéb megalázása a szerencsétleneknek, rokkantaknak, öregeknek, betegeknek, közmunkásoknak... stb?

Felvilágosítalak! Nem a menekültek az oka, és ha égigérő kerítést építenek is, nem lesz tőle csirkecomb, de lehet, hogy csak csirkeláb...
érti?!

Nem a menekültek miatt van szegénység ebben az országban, ne tegyük bűnbakká már megint az igazi bűnösök helyett egy kiszolgáltatott réteget!
(Ezt most mindenkinek írtam, nem várom el a Freevolf-tól a megértést ilyen hirtelen)
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@Freewolf: Már neked sem fog válaszolni Mari néni, belekerültél a szűrőjébe, ami nekem, Levinek, meg neked készített eddig odahaza. Azért nagyon ne szomorodj el:-))
szandokan
@Knapp75: Hiába próbálod menteni magadat, ez már a veszett fejsze nyele...
Knapp75
@szandokan: Mentegetőzzön inkább az, aki képtelen egy nő és egy férfi között különbséget tenni! ;)
Az óvónő csajodat is úgy szedted fel, hogy először férfinek nézted?
Ez magyarázná az örök boldogtalanságodat.
Freewolf
@JAJMÁR: Hol írtam én olyat, hogy a "menekültek" tehetnek a nyugdíjasok nyomoráról? Én azt boncolgattam, miért van egy koszovói bevándorlónak több joga élni, mint egy magyar nyugdíjasnak aki egy életet dolgozott át és egyes vademberektől a rendőrség nem védi meg?
Tessék, válaszolhatsz!
Freewolf
@szandokan: Nehogy könnyekre fakadjak! :-)
JAJMÁR
@Freewolf: 15:10 Tényleg, miért? Hogy juthatott ilyen mélyre, ez az ország? Most vetted észre, hogy ilyen lent vagyunk? hogy nyomorban és mélyszegénységben él sok magyar ember? és ezt a most hirtelen felfedezett jogtalan egyenlőtlenséget te úgy gondolod feloldani, hogy a menekültek is csak csirkefarhátot ehetnek ezután?
(De miért nem azok inkább, akik két kézzel szórják el a rávaló közpénzt?)
Freewolf
@JAJMÁR: Istenem! Te igazságot akarsz tenni ott, ahol már évtizede nem igazság-, hanem jogszolgáltatás van! Kapitalizmust akartatok és megkaptátok! Durva? Igen és ilyenekkel jár! Ennyi a történet!
JAJMÁR
@Freewolf: Hiszen te kezdted el feszegetni, hogy miért kapnak a menekültek napi 5x enni, amikor a nyugdíjasnak nem jut... elfelejtetted? Olvasd vissza magadat :-D

Dehogy, ez nem a kapitalizmus. Ez a maffiózizmus. Hol? Hol? a jogszolgáltatás?
Freewolf
@JAJMÁR: És at EU.-nak köszönhetjük! Lépne a kormány, de az EU nem engedi! Inkább a nyugdíjasainkra költeném a pénzt, mint mihasznákra!
JAJMÁR
@Freewolf: 15:46 Hát, nem a mai nap lesz az, amikor felismered a valóságot. Sajnos nem érek rá tovább, így most egyelőre meghagylak ebben a hatalmas tévhitben lubickolni. Na, szia :)
Toby
@Freewolf: A nyugdíjasokra már eddig is költhetett volna a gengszterqrmány - ha akart volna ! De nem akart !
És továbbra sem akar !
Lopjanak kevesebbet és akkor más(ok)ra is jut !
F_Viktor
@Anna Mária: Írod:
"A német hatóságok remekül el tudják dönteni, kinek adnak menedékjogot és kinek nem..."

A nácikat ott, Németországban is összefújja a szél... Ahogyan orbanisztánban is...
bencemacska
@Freewolf: Mondd OV-nak, hogy adja vissza a nyugdíjkassza pénzét, mert a következő nyugdíjas nemzedéknek már csirke farhát sem jut!!!
Hol a lóvé, nem csökkentették belőle a az ország adósságállományát?!?!?!
F_Viktor
@hetöndöe: Írod:
"Hogy is mondta Vona Kartárs?...Az iszlám az emberiség utolsó menedéke.Itt vannak az ajtótoknál,üdvözöljétek őket kellő tisztelettel."

+ keleti nyitással mi a franc van?

Vonának is csak az anyagi támogatásukra van szüksége, ezekkel a fekete pénzekről nem kell elszámolniuk.
Vagy az ISIS is pénzeli őket, azért vegzálják az előlük menekülteket?
F_Viktor
@Freewolf: Írod:
"Te igazságot akarsz tenni ott, ahol már évtizede nem igazság-, hanem jogszolgáltatás van! Kapitalizmust akartatok és megkaptátok! Durva? Igen és ilyenekkel jár!"

Közöd a témához zéró, sötét vagy, mint a vakond belsőzsebe.
bencemacska
A vita közben javaslom gondolkodjatok el a következőkön:

1. A migránsok nagyon sok félék - ugyanúgy, mint minden összeverődött embertömeg - biztosan nagyon sok közöttük a kalandvágyból útra kelt, de nagyon sok az életét mentő becsületes ember.
Ugyanúgy mint az 56-os magyarok! Ott is sokan indultak kalandvágyból útnak. (Akiket én ismertem, azok közül sok forradalmár ment börtönbe, és sok kalandvágyó külföldre!)

2. Én nagyon sajnálom a menekülő embereket, de nagyon sokat látok közöttük, akiknek otthon kellett volna maradni és szembeszállni az őket nyomorgatókkal! Fiatal életerős, még családtalan fiatalemberek, miért várják el, hogy mások menjenek oda harcolni, az ő érdekeikért???
Ugyanakkor mi is másoktól várjuk, hogy megszabadítsanak a saját magunk által a nyakunkra ültetett kormányzó bagázstól!!!
Mézike
@bencemacska: 56-ban a bűnözők 70-80 % lelépett az országból Utána majd egy évtizedig tiszta lett az ország tőlük.
Gondolom ott is ez a helyzet ahonnan ők jönnek. Akiknek vaj van a fején tudják hogy most mehetnek és mennek is.
Azzal nagyon egyetértek hogy épkézláb fiatalemberek miért nem maradnak otthon és harcoljanak.
Hogy érted azt hogy mi is mástól várjuk hogy megszabaditsanak orbántól?
bencemacska
@Mézike: Úgy értem, hogy rengetegen az EU-tól várják, hogy Mo-n megmaradjon a demokrácia, ne alakuljunk diktatúrává. Pedig ez a mi dolgunk, nekünk kell - ha lehet demokratikus úton - megszabadulni ettől a rezsimtől, és visszatérni a demokráciához!
Mézike
@bencemacska: Na igen de ahhoz ellenzék kéne.
Hol van ebben az országban ellenzék?
bencemacska
@Mézike: Van ellenzék, de nagyon sok és sokféle. A felaprózódás a hatékonyságot rontja.
És ne feledd el, hogy a jobbik is ellenzék! És erősebb bármelyiknél!
Mézike
@bencemacska: Ez a felaprózódott csődtömeg nem ellenzék.
A jobbik pedig a fidesz kistestvére.
bencemacska
De hivatalosan ellenzéknek vannak nyilvánítva, és ez "biztosítja" a demokrácia meglétét. Sajnos a Fidesz nagyon hatékonyan alkalmazza az "oszd meg és uralkodj" elvét. Itt már lassan nem két ember nem tud egyetérteni, hanem saját maga is ellentmondásba kerül saját magával.
Ebben is élen jár vezírünk!
Knapp75
@bencemacska: Ha harc nélkül is tudsz érvényesülni azzal, hogy továbbállsz, akkor miért harcolj?
Igen, nálunk is "leléptek" az 56-osok, meg az elmúlt években a magyar gazdasági menekültjeink, de nem hiszem, hogy nekik szemrehányást lehet tenni azért, hogy a szélmalomharc helyett azt a jövőt választották, ahol több értelmét látták a küzdelemnek.
Mindenkinek csak egy élete van...
keresztapa
Szabad kereskedelem biztosítása!
Több forrás jelezte, hogy a "menekültek" a Zsibogón százszámra árulják a májkrémet és az egyéb konzerveket, amelyeket a befogadóállomáson kapnak. A dbrc.hu munkatársai kimentek, és azt látták, hogy a "rászorulók" több helyen is árulták a mi pénzünkből nekik vásárolt konzerveket, a marhamájkrémet például 20 forintért kínálták.
bencemacska
@Knapp75: Megpróbáltam nagyon óvatosan fogalmazni, úgy látszik nem sikerült. Én kimondottan csak az általam ismert nyugatra távozott ill. az itthon maradt bebörtönözött 56-osokról beszéltem. Nem szeretnék még véletlenül sem általánosítani, főleg nem idemosni a később egzisztenciális okokból távozókat.
Nekem az az osztálytársam van még mindig az emlékezetemben, akinek a szülei kemény vonalas párttagok voltak, kitűnő tanuló volt és elment. Pár évvel később a bátyja mondta el (nekem, nem hallomásból tudom!), hogy "egy svéd család befogadta, taníttatja, matematika tanár lesz. Semmivel sem több, mint itthon lehetett volna." Az édesanyja egészsége viszont rohamosan romlott, és nem élte túl két évvel sem!
almosd
Teljesen más kultúra és teljesen más a gondolkozásuk ,integrálódni sosem fognak és ha maradnak az első bevándorlókkal és az első generációval lesz a legnehezebb szót érteni.
m.macskosz
@Másik: Ahogy én látom, nem nagyon hasonlítanak egymásra:
Kemény beszéd a miniszterelnöké, csak nem igaz.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9b/Tony_Abbott_-_2010.jpg/220px-Tony_Abbott_-_2010.jpg
enfo.agt.bme.hu/drupal/sites/default/files/imagecache/preview/07c2aa7c2eae42adb943e678a5f096ef.png
Ausztrália, mint tudjuk, nem a brit elítéltek és a bevándorolt kalandorok őshazája.
Ahogy a hét vezér sem a Kárpát-medencében született.
De ez részemről csak kötözködés.
Anna Mária
@Freewolf: Ha nem vetted volna észre, Németországról volt szó.
A németeknél van nyilvános statisztika a bűncselekményekről.
A menekültek kevesebbet követnek el az átlag lakosságnál.

Ez így van Magyarországon is, hiába dumálsz/dumáltok menekültek által elkövetett bűncselekményekről. Alig-alig történik ilyesmi. Az apróságokat pedig felfújjátok, ti, a jobber idióták.
Knapp75
@bencemacska: Nem hiszem, hogy ugyanazt az anyagi és erkölcsi elismerést kapja egy svéd és egy magyar matektanár... :)

Igazából azt nem értem, miből gondolod, hogy egy fiatalabb, "életerősebb" embernek szélmalomharcot kéne vívnia, ahelyett, hogy a jólét, a jobb lét felé venné az irányt...
Szerintem inkább azok vállalják a "harcot" (néha a szó legszorosabb értelmében), akik nem találják meg máshol a boldogságot vagy éppen az önmegvalósítást az életben.
Pedig összességében mi is jobban járnánk, ha mondjuk a radikálisaink nem a Nagy-Magyarországért küzdenének itthon, hanem Londonban dolgoznának londinerként és úgy segítenék a családjukat illetve magukat. :)

Szerintem az egyének boldogsága ad ki egy "boldog társadalmat" és az a jó, ha mindenki előbb a saját helyzetét oldja meg és csak aztán kezd foglalkozni főállásban világmegváltással. :)
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anna Mária
@Knapp75: Mindig érdekesnek tartom, amikor emberek olyan jól tudják, hogy másoknak mit kellene csinálniuk. No persze, az életerős, fiatal migráns a hazája oltárán essen el, máris nincs vele gond.
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
bencemacska
@Knapp75: ma, 20:15
Nekem az a véleményem, amíg a világ nagy tűzfészkeit nem számolják fel, addig mindig lesznek háborúk, polgárháborúk, és a velük együtt járó áldozatok, gyilkosságok, menekültek.
A különböző közelkeleti népcsoportok közötti ellentéteket nem lehet külső erőkkel megoldani, csak a saját közreműködésükkel. Ki nem "szabadította" még fel Afganisztánt? Mikor kivonulnak kezdődik minden elölről!
Ne is beszéljünk Szíriáról, Irakról, a kurdokról, palesztinokról! Vagy az iszlám állam nevű formációról!
A helyi fiatalok távozása nem javítja, hanem állandósítja a helyzetet.
Persze ez nem keverendő össze a tanulás, ismeretszerzés, kapcsolatteremtés céljából történő külföldre távozással! De remélem ők nem emberkereskedőkön keresztül jutnak Európába!
vizinyuszi
A fórum legfényesebb elméjű Forrest Gumpjai csak úgy sziporkáznak, ha elmebeteg hülyeségről van szó.
Knapp75
@bencemacska: Szerintem meg ha nem akarsz mindenáron ugyanabban a pontban létezni, ahol éppen más tartózkodik, akkor - jelenleg még - szinte valamennyi konfliktus elkerülhető. :)
Elég nagy a világ, így én úgy vagyok vele, hogy pl. küzdhetnék az ország "jobbá tételéért", de inkább egyszerűen ott érzem jól magam, ahol ott a családom. (illetve ahol van széles sávú internet elérés :) )
Másrészt az elszánt harcosok el sem tudják képzelni, hogy nem nekik van igazuk és mi van, ha tévednek? :)
Érdemes kicsit szerényebbnek lenni, nem biztos, hogy jól látjuk ám, kire-mire van szüksége az országnak vagy a nemzetnek. ;)

A helyi fiatalok távozása annyiból könnyít a helyzeten mindenhol, hogy kevesebb potenciális harcos marad és lassul a reprodukciójuk is.
bencemacska
@Knapp75: Sok mindent el lehet képzelni, meg az ellenkezőjét is, főleg ha nem vagyunk részesei a konfliktusnak.
Igazad van abban, hogy az egyénnek kell gondoskodnia a saját boldogulásáról, de ugyan ez az egyes népcsoportokra - nem szeretem a nemzet szót, mióta Orbán lejáratta - is vonatkozik. És ehhez kellene a politika, nem az egymásnak ugrasztáshoz!
kamazuka
Hófehérke azóta siratja Kukát,melyet a készenléti renőrség saját halottjának tekint!
TASzSz
Őszintén örülök, hogy a képen a cigányképű menekültnek szuper okostelefonja van!!! Miből tellik??? Én magamnak nem veszek olyat, de a családomban senki!!!
Anna Mária
@TASzSz: Mi az, hogy "cigányképű"?
Irigyled az okostelefont?
Ennyi telik tőled?
Egy kis ócska rasszizmus és az irigység?
szandokan
@Knapp75: @Anna Mária: Hiába törölteted ki folyton, a privit nem lehet, szóval nincs jelentősége. Amúgy meg az általad nagyon védett faj éppen itt dolgozik a csatornázáson, és most küldték haza az összeset, mert ahol elszállásolták őket, onnan szépen elmentek esténként egy kicsit betörni a szomszédos házakba, amikor a tulajok nem voltak otthon. Az előző brigáddal nem volt baj, de nem is volt közöttük "színes" egyéniség. A vérükben van a bűnözés, még ha te ezt nem is fogadod el.
szandokan
@TASzSz: Vigyázz, mert rákerülsz Anna Mari tiltólistájára:-)) Nem mondj olyat, hogy cigányképű, vagy hogy cigány, mert akkor megbántod szegény lelkivilágát. Tiszteld a romákat és a képen látható bevándorlókat, és olyankor is mondj köszönetet nekik, amikor felgyújtják a kukákat, nekimennek a rendőröknek, összeszarják az utcákat, vagy kirabolnak...
Másik
@m.macskosz: ... szerintem is. :)

Én a status quo alapján szemlélem az országokat és lakosait, nem aszerint, hogy valamikor ki hogyan jutott a területéhez. Az egy nagyon nem ide vágó téma.
Ha elég régre tekintünk vissza, akkor a bolygó minden lakosának a tengerbe kellene visszamennie, mert állítólag a törzsfejlődés kezdetén onnan mászott elő valami lény, akitől származtatható az emberi faj. Vagy csak a Neander-völgybe, esetleg Afrikába ...

A pillanatnyi helyzet szerint vannak országok, azoknak állampolgárai, akik ott otthon érzik magukat, élnek együtt a maguk közösen kialakított törvényei, szokásjogai szerint.
Mert empatikusak befogadják az idegeneket.
Az minden ilyen hazai közösség részéről jogos elvárás a befogadottakkal szemben, hogy ne akarjanak diktálni, ne akarják meg máról-holnapra megváltoztatni azokat az együttélési szabályokat, amiket ők kialakítottak.

Kicsiben ismerősebb a dolog, odaköltözik az anyós és elkezd dirigálni, hogy márpedig mostantól mit hogyan kell tenni. :)

Ez a kemény beszéd az Ausztráliában élő radikális muzulmánoknak szólt. Én azt a részt idéztem belőle, ami akár a külföldön élő magyaroknak is megszívlelendő, velük együtt mindenkinek, aki egy idegen nép hazájában kíván akár vendégként, akár életvitelszerűen tartózkodni, egyetértve a megállapítással, ha nem teszik, nekik azután tényleg el lehet húzni oda, ahol tetszetősebb, vagy esetleg haza, és ott követelni a jogokat, horribile dictu kiharcolni.

Itt a teljes verzió:

civilosszefogas.hu/az-ausztral-miniszterelnok-meg-merte-mondani-az-igazat-iglodi-eszter/
Bercifiu
@bencemacska: Melyeket az amicsik szítanak.
TASzSz
@Anna Mária: Tudod mit ?! Vállalom hogy RASSZISTA vagyok! Egyébként jó taktika csípőből rögtön előhúzni ezt a rasszista jelzőt, csak úgy gondolkodás nélkül!
NE LEGYEN egy ilyen gyökérnek okostelefonja!!! Tudod miér, mert a napi menüje 2480 Ft! Ő ennyért zabál, én meg ha bekerülök a kórházba 550 Ft jut rám!
jancsipapa
@verum: Debrecenben a piacon árulják az ellátmány- konzerveket az " éheztetett " bevándorlók .Egyébként sok mindent leírsz itt és némelyikkel egyet is érthetünk ,de egyet még nem olvastam tőled .Nevezetesen azt ,hogy nekünk - a befogadóknak - is vannak elvárásaink feléjük és joggal elvárhatjuk ,hogy ( legalábbis ) igyekezzenek megfelelni ezeknek .
m.macskosz
@Másik: :)
ma, 15:05
A lényeg: a kisebbség alkalmazkodjék a többséghez, főleg, ha a kisebbség megy a többséghez a jobb élet reményében. A befogadó ország törvényeit és szokásait bizony "illik" betartani. Ez a minimum.
Toby
@TASzSz: Az nem a menekült által okozott probléma, hogy rád - ha kórházba kerülsz - napi 550 Ft. jut !
Menj orbánc -a geci! - pajtája elé és mond bele a pofájába, hogy kevesebbet lopjanak és akkor másra is jut !
verum
@jancsipapa: - kétségtelen, hogy vannak elvárások velük szemben is. Azonban a kétségbeesett ember, aki nem tudja mi lesz vele holnap és nem tudja, meddig kell táborban léteznie, idegenben van, bizony nehéz a helyzete. És nem hiszem én sem, hogy ők nincstelenek. Az igazán nincstelenek a falujuk határát sem tudják elhagyni, nemhogy sok ezer kilométerrel arrébb keressenek új életet. Akik jönnek, bizonyára rendelkeznek valamilyen tőkével, eladva mindenüket, hozva minden vagyonkájukat. Amit munkával, nagyon sok esetben szakmunkával, sőt diplomával kerestek meg. Ezek az emberek nem élősködni jöttek zömmel, hanem az embertelenség és kilátástalanság elől menekülnek és emberi szó, emberi segítséget várnának a talpra álláshoz. Nem kegyelemkenyeret, hanem lehetőséget. És bizony engedni kellene őket tovább, más országba, illetve itt letelepedni, ha megelégednek azzal, amit itt adni lehet nekik. Bizonyára vannak közöttük bűnözők is, hiszen sokféle ember között sokféle van. De erre szolgálna az egyénenkénti szűrés, ami minálunk szinte nincs. A korrupció, a hatalom mások felett csak rosszat fog szülni.
Ha mi is betartjuk a jogszabályokat, ha emberként kezeljük őket, akkor lehetnek elvárásaink. Azonban amíg tehernek vélük, amíg nem kívánatosak, amit terroristaként kezeljük, amíg potenciális fertőző veszélynek tekintjük, amíg senkinek nem kell elszámolni azzal, hogy hogy bánunk a kiszolgáltatottakkal, addig ne csodálkozzunk, ha elkezd úgy viselkedni néhányzáz ember a sok ezerből, ahogy azt mi negatív értelemben elvárjuk.
Ha a rendőrkocsi belehajt közéjük büntetlenül, ha a kicsi gyerek nem kap orvosi ellátást, bizony könnyen szakad a cérna. Ha törvénytelenséget látnak magukkal szemben, nem törődnek majd a mi törvényeinkkel. Ugyanakkor látni kell, hogy még így is csak a töredék viselkedik, a zöm nem.
Nem kell mindenben egyetértenünk, de ha rosszul állunk hozzá a menekültekhez, sok rossz, sok tragédia fog még történni. És ezért nem a menekültek az elsődlegesen a felelősek.
Knapp75
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
TASzSz
@Toby: Az én adómból megy mind a 2!!! Csak nekem jut kevesebb!!!
FN
Érdekes, amíg a kormány nem gerjesztette a gyűlöletet a menekültek iránt (akiket egy szintre hoztak a terroristákkal), nem volt menekült ügy.
Mármint úgy ügy, ahogy most ügy - tevőlegesen? mindenki bánt mindenkit.
Ez a gonoszság netovábbja: Egymásra uszítani az embereket, miközben ők gazdagodnak, meg híznak, meg védve vannak.
Ma kormány a magyarok (és már a nem magyaroké) legnagyobb ellensége!
Knapp75
@szandokan: Talán inkább provokálnod és hazudoznod nem kéne.
Ha nem tudsz korrekt emberként viselkedni, akkor játszhatunk más szabályok szerint is.
szandokan
@Knapp75: Valóban, de abba bele fog törni a bicskád...Egyébként meg nem tudom, ki provokál kit, ugyanis te szoktál kötözködni, nem én. Azon kívül nem bűn az, ha több néven futsz, én is megtettem egyszer, de lebuktam. Annyira egy húron pendültök Mariskával (főleg bevándorló meg roma téren), hogy az már több, mint gyanús. Van egy ötletem: Én figyelmen kívül hagylak benneteket, de ugyanezt várom el én is, vagy totális háború jön, indítom a cöföt ellenetek...:-)
Anna Mária
@TASzSz: A te döntésed: legyél rasszista. Magyarországon még büszke is lehetsz rá, mert nem európai ország. Azt sem tudjátok, mi az, európainak lenni.
TASzSz
@Anna Mária: Neked a földrajzi tények a fontosak?! Európai?! Ó, te drága! Tállya, a kontinens geometria közepe. Tudod a magyar borvidék!!!
Knapp75
@szandokan: A "totális háborút" vehetem fenyegetésnek?

Te megtetted és lebuktál, én meg nem tettem meg, mégis azzal rágalmazol folyamatosan, nagy nyilvánosság előtt, hogy csalok. (mint te.)
Miért hiszed, hogy a végtelenségig tűrni fogom, amit unalmadban művelsz?!
Elég erősen összekeversz valakivel.

Hja, azt sosem fogom figyelmen kívül hagyni, ha egy hozzászólásodban a közügyekről állítasz nyilvánvalóan valótlanságokat, mert ha vitathatatlan pártpropagandát akarnék nézni, akkor a köztévé csatornáit követném.
A személyemmel kapcsolatos "tévedéseidet" pedig először kiröhögtem, majd példát hozva cáfoltam és még az is előfordult, hogy figyelmen kívül hagytam, de téged nem érdekelt, mert miután magadat jól lejárattad már itt, most az a célod, hogy másokkal is megtedd.

Szóval az nem provokáció, hogy még a legutóbbi hozzászólásodban is megpróbálsz összemosni Anna Máriával?!
Ha komolyan gondolod, akkor tényleg ideje lenne kicsit elszakadnod az online világtól, mert teljesen elvesztetted a realitásérzékedet!
vizinyuszi
szandokan:

Hagyd. A 75 az iq szintje, ilyennel felesleges vitázni.
rugacs
@FN: Véletlenül nyomtam lájkot, mert amúgy teljesen hülyének tartom a hozzászólásodat! A menekültek nem a kormány miatt jönnek nagyobb számban. És a menekültektől nem a kormány, hanem a lakosság érintett része fél leginkább. Te nyilván nem érzékelsz ebből semmit. De ha rajtad vonulnának keresztül, ha téged fenyegetnének vagy a családodat, rögtön segítségért kiabálnál! A kormány nem a menekültek ellen van, hanem a lakosságot óvja. Csak a gyerekes gondolkodásod nem éri fel ezt ésszel.
rugacs
@verum: Önköltségeden építs egy fullos tábort! Csinálj embert belőlük, etesd a tenyeredből a vadállatokat. Tégy csodát! Mert mint írták, ezek "eltérő kultúrájú" népek. Az európai kormányok a mai napig nem tudták a romákat civilizálni, te nyugodtan próbálkozz ezzel a hasonló népséggel.
Ha sikerrel jársz, kapsz tapsvihart, ha nem, annyi neked... :-/
De jobban tennéd, ha mindezzel a magyar határon túl próbálkozol, mert félő, hogy a nagy jólét hírére további százezreket vehetsz majd létszámba. Elég nagy a kerted?
verum
@rugacs: eltérő kultúrájú emberek, de nem vadállatok. És miért én tegyem mindezt önköltségen, amikor van rá keret, amikor az Eu is ad rá pénzt?
Te vajon hány rászorult magyaron segítettél, akinek azonos a kultúrája veled és esetleg embernek is tartod?
Sok mindent írhatnék még, de mindig csak egy jut eszemben. Aki nélkülözött már sokat, aki szegény, aki tudja, mit jelent kiszolgáltatottnak, nincstelennek lenni, az segít a másikon. Akinek van, aki harácsol, aki átgázol másokon, az csak belerúg másba. Önköltségen.
Egyre jobban örülök, hogy nem vagyunk egyformák, hogy minden ember más és hogy más kultúrán nevelkedett, mint pl. te.
rugacs
@verum: Speciel önszántamból vállalt munkámból kifolyólag több embernek is segítettem és segítek, amikor tudok. Romákon is megpróbáltam, csúfos kudarcot vallottam.
Uniós országbeliek arra is adtak pénzt, hogy a szemetüket mi raktározzuk, azt sem tartottam ideális ötletnek!!
A pénz nem megoldás. Adtak volna pénzt az országoknak, ahonnan a menekültek származnak, ahelyett, hogy háborúkat szítottak! Ha támogatják a menekülteket, vigyék őket a saját országukba (repülővel, vonattal, busszal vagy akár taxival), és főleg ne hozzánk toloncolják vissza azokat!
De erős a gyanúm, Magyarországból menekült tábort akarnak csinálni. Addig adnak pénzt az ellátásukra, míg már nem tudunk velük mit kezdeni, utána majd elzárják a csapot és itt ragad a több millió menekült.
Na ezt kéne elkerülni...
Mert ez felér az öngyilkossággal.
És igen más pár családon segíteni, mint egy népvándorlást támogatni - rajtunk keresztül. Mert ezek csak az előörs!!
verum
@rugacs: -
“…s kitántorgott Amerikába másfél millió emberünk… “
rugacs
@verum: Amerikába más népek sokkal nagyobb hányada tántorgott ki...
Anna Mária
@TASzSz: Nem, ez esetben nem fontosak a földrajzi tények. Magyarország kulturális értelemben már rég nem európai ország.
Európában ugyanis nem szokás már nagyon régóta uszítani, hazudozni és ellenségeskedni.
Anna Mária
@TASzSz: 16:11
A menekültek nem tehetnek róla, hogy a magyar kórházban te 500 forintból vagy megetetve. Ha nem lennének menekültek, rád akkor sem költenének többet.
Ne a menekültet gyűlöld és irigyeld, hanem tégy azért, hogy a viszonyok megváltozzanak, a kórházi menüdre költsön a köz.
A menekült menüjén nem te fizeted, hanem az EU nyugati tagállamainak adófizetői, akik ezt nem veszik zokon.
TASzSz
@Anna Mária: 16.11 Sajnos az is az én adómból megy!!!
TASzSz
@Anna Mária: 15.35 Hagyjuk ezt az európaiságit! Az elmúlt 70 év nekünk arról szólt ebben a témában, hogy vagy keletre (Szovjetunió), vagy nyugatra (Európai Unió) járunk csontig benyalni!!!
Jó nagy a Kelet Európai síkság egész az Uralig ér, kiélvezhetjük annak "előnyeit", s még akkor nem is tértünk el eléggé a témától!
Anna Mária
@TASzSz: Nem tudom, ezzel mit akarsz mondani, nem világos, miért kellene "hagyni" az európaiságot.
verum
@TASzSz: - hogy a politikusok mit tesznek, az egy dolog.
De meg kell nézni, hogy az emberek hogy boldogulnak nyugaton és hogy keleten. Ez a lényeg, a többi mellébeszélés.
vizinyuszi
vera koma:

eltérő kultúrájú emberek, de nem vadállatok. És miért én tegyem mindezt önköltségen, amikor van rá keret, amikor az Eu is ad rá pénzt?
Te vajon hány rászorult magyaron segítettél, akinek azonos a kultúrája veled és esetleg embernek is tartod?
Aki nélkülözött már sokat, aki szegény, aki tudja, mit jelent kiszolgáltatottnak, nincstelennek lenni, az segít a másikon.

Nem vadállatok? Ki kell várni a végét. Minél többen vannak Európában, annál rosszabb lesz a helyzet, ugyanúgy, mint Magyarországon a színes elemek esetében. Sajnos a magyarok életét nem szinesítik pozitív értelemben. Olyan lesz a helyzet, mint a minapi zavargás volt, csak sokkal nagyobb méretekben.

Hogy miért becses, személyed? Azért te (és a hozzád hasonló elemek), mert te isteníted ezeket, te vagy végtelen toleráns. Akkor mutass jó példát napsugár, azzal, hogy befogadsz párat, nehogy már az Uniós pénzekre hivatkozz. Vagy az már nem tetszik?

Ezeken segíteni? Európának van elég baja nélkülük is gazdagon, szabadulni kell tőlük.
szandokan
@vizinyuszi: @TASzSz: Az USA pénzeli ezeket az embercsempészeket, mert ha jobban belegondolsz, kezdi a gazdasági fölényét elveszíteni. Ha be tudja Európár kebelezni, akkor hatalmas piacot szerezhetne magának ismét, lemoshatná többek között Kínát is. Orbán észrevette, hogy egyre több az életerős arab, néger bevándorló, akik előbb vagy utóbb fegyvert is kapnak majd a kezükbe (a kiképzésük már megtörtént), és előbb utóbb kiirtják Európát. Ezt természetesen még senki nem látja szinte, de vannak emberek, akik képesek a gondolkozásra, és már egy újságban is írnak erről. Érdekes, hogy én hamarabb elmondtam mindezt, mint a sajtó.
levi
@Anna Mária: "A menekült menüjén nem te fizeted, hanem az EU nyugati tagállamainak adófizetői, akik ezt nem veszik zokon."

Megint baromságot beszélsz. Az eu minden tagállama fizet pénzt a közösbe amit aztán szétosztanak különböző célokra. Magyarország deficitben van kb. mint a többi kelet eu-s ország , rágóta többet kapunk mint amennyit adunk be. Ettől függetlenül az a pénz amit az eu visszaad nekünk a menekültekre a magyar dolgozók adójából is származik.

Vagy mit gondoltál, az eu csak úgy kinyomtat egy valag pénzt, h nesze vigyétek ?
Anna Mária
@Knapp75: Aszongya a rágalmazó: "totális háború"? Ez már tényleg az elmebaj komoly jele, ebből sajnos előbb-utóbb diliház lesz a teljes kontrollvesztés miatt.
Szomorú.
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@levi: Ezek a "menekült , kiképzett arabok fogják majd elhozni Amerikának a kánaánt, ha Orbán nem lép közbe határozottan. Majd figyeld meg, ha fiatal vagy, még sajnos megérheted.
Knapp75
@levi: "Magyarország deficitben van kb. mint a többi kelet eu-s ország , rágóta többet kapunk mint amennyit adunk be."

Akkor hol a deficit, ha többet kapunk, mint amennyit adunk? :)

@szandokan: Az USÁ-nak a stabil Európa is piaca, ezt miért kockáztatná egy instabil Európáért?! Nem látok benne logikát.
Ellenben Európa versenyképességét még javíthatja is a bevándorlás, azaz az olcsó, fiatal munkaerő (persze elsősorban ott, ahol képzetlenebb munkaerő is megfelel), persze ettől még nem kezdem el terjeszteni, hogy tudatosan gerjesztik egyes európai cégek a bevándorlást, hogy olcsóbb munkaerőhöz jussanak.
levi
@Knapp75: Az eu felé vagyunk deficitben- azaz hiányban.
Anna Mária
@Knapp75: Az ostoba jobberekből áll az összeesküvéselméletek felvevő piaca.
Remélni sem lehet, hogy bármelyiknek gazdasági alapismeretei lennének.
szandokan
@Knapp75: Az USA nem áll már olyan stabil lábakon, mint valamikor, és az eszmefuttatásomnak nagyon is van valós alapja. Biztosan nehéz ezt ma még elhinni, és remélhetőleg nem is fog bekövetkezni, mert az EU - s országok időben a fejükhöz kapnak. Nézd csak meg, mennyivel több a gyanús bevándorló, mint egy-két évvel ezelőtt. Ma még csak a szállásokat gyújtják fel, meg autókat támadnak meg, rövidesen majd nőket molesztálnak, meg agyonütnek minden ok nélkül. Komolyan kell ezeket a dolgokat venni, mert valós probléma, amivel Európa szembe néz.
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Knapp75
@szandokan: Hja, valós probléma, csak attól még nem lesz köze automatikusan az USÁ-hoz. :)
Felhívnám a figyelmedet, hogy az USA (sokszor túlzottan erőszakosan vagy erőltetett ütemben) pont az próbálja elérni a fejlődő világban, hogy az euroatlanti térséghez hasonló berendezkedés jöjjön létre.
Tehát nem Európát szeretné a fejlődő országok szintjére lehúzni, hanem pont a fejlődőeket szeretné olyan szintre húzni, hogy azok biztonságos piacot jelenthessenek neki. ;)
Másrészt ha az USA meggyengíti a legnagyobb szövetségesét, az EU-t, attól még semmiféle versenyelőnybe nem kerül Kínával vagy Indiával szemben.

Azt meg halkan jegyzem meg, hogy a most zajló tárgyalások az USA és az EU közötti szabadkereskedelmi egyezményről pont arról szólnak, hogy a két gazdaságilag legerősebb hatalom (a világ GDP-jének majdnem felét adja együtt az USA és az EU, de a sugalmazásoddal ellentétben az USA növekszik gyorsabban), próbálja vámmentessé tenni a kereskedelmet, miközben egységesítené a szabványokat.
Ez mindkét félnek gazdasági növekedést hoz majd.

@levi: Hogyan lehetünk hiányban, ha "rágóta többet kapunk mint amennyit adunk be."?
Knapp75
@szandokan: Egyelőre te harciasabb vagy, mint a menekültjeink...
Még egy menekülttől sem olvastam, hogy el akart volna ebből az országból kergetni másokat vagy éppen a halálukat kívánta volna, tőled viszont napi szinten is.
Anna Mária
@Knapp75: Az ostoba jobberek megpróbálnak másokat terrorizálni, fenyegetni, az országból elüldözni, miközben a menekültek ellen heccelnek minden alap nélkül.
Ezeknek egyelőre csak a szájuk jár, de ha lehetőségük lesz rá, bármilyen szörnyűséget is megtesznek, nyilasvilágot csinálnak.
szandokan
@Knapp75: Érdekes is volna, ha egy menekült akarna egy magyart elzavarni a saját hazájából. Majd meglátod, rabolni, gyilkolni egyre többet fognak, kivéve, ha egyre kevesebben jöhetnek be majd. Én senki halálát nem kívánom, habár nem tagadom, Anna Mari az egyetlen, akivel kivételt tennék, mert ennyire ostoba emberrel még nem diskuráltam életemben. Egyszer állítólag külföldön él, romákat tanít, küld ki külföldi egyetemre, máskor nyugdíjas, könyvfordító, de teljesen mindegy, szerintem egy a sok bevándorló közül, aki jól megvetette itt a lábát a többiekhez hasonlóan anno, és elveszi a magyarok munkáját.
jancsipapa
@verum: Én nem is vitatkozom veled ,sokkal inkább egyetértek. Csak azt írtam ,hogy az éremnek van másik oldala is . Ez a tömeg mostanára már túlnő a mi teljesítő képességünkön. És nyilván nem gondolhatjuk ,hogy itt vége van (lesz) ,mert a hazájukban ( és még sok millió ember hazájában ) olyan helyzetet teremtettek ( előre megtervezetten ,szándékosan ),hogy élhetetlen legyen és elindítsa a reménytelenség és a fenyegetettség .Most itt vannak és jönnek folyamatosan .Hiába akar a nagy többségük továbbmenni nem olyan egyszerű .Ott nem kellenek ,de nálunk már itt vannak .Iratok nélkül még a regisztrálásuk is nagyon bajos,nehézkes .Egyébként a debreceni Tesco és a menekülttábor nincs messze egymástól ,de naponta legalább egy-két kukásautó megtelne jégkrém ,csoki ,csipsz-zacskó meg szarrakás keverékével .Többek között erre is gondoltam, mint elvárásra ...
verum
@jancsipapa: - nem tudom és nem is nagyon értem ezt a tömeges megmozdulást. Lehet, hogy tömeghipnózis, lehet hogy van politikai mögöttes, lehet sok minden. Egyet tudok.
Ha tömegével össze van zárva sok és sokféle ember, remény, kilátástalanság és felvilágosítás nélkül, abból tragédia lesz.
Egy csomó ember, aki nem tudja megértetni magát, nem tud kihez fordulni, akik nincsenek elirányítva, nincsenek emberi elvárások elé állítva, nem sokat tud mást tenni, mint ami most van.
Nem pánikkeltés kellene, hanem villámgyors szervezés a hogyanra. És a kerítés ebből a szempontból nem megoldás semmire.
FN
A kép alapján:
A rohamrendőrökkel nem áll senki szemben (csak a kormány?).
Ellenben az egyikük rámutat a földön lévő palackra: "Sör!" - néma, arcára fagyott felkiáltással.
És amikor elmentek a videjósok, jól megitták a sört.
Így a menekültek is maradtak (rosszak), meg a rendőrök is maradtak (jók), csak a kápo... sör nem maradt meg sehogyan sem.
De kicsire nem adunk, a nagy meg nem érdekes, mert egy sör akkor jó, ha nem marad meg.
Anna Mária
@verum: Köszi. Kiraktam mindkét írást.
levi
@Knapp75: Kajak nem érted? Az eu irányában vagyunk hiányban. Nem annyit adunk mint a nyugati országok, vagyis a közösből nem oylan mértékben vesszük ki a részünket.
Knapp75
@szandokan: Hahaha, eddig én és Anna Mária szerinted ugyanazok voltunk, most meg nekem panaszkodsz róla... Eh...

Az ilyen mondatok meg pontosan megmutatják, micsoda káosz van a lelkedben és a fejedben:
"Én senki halálát nem kívánom, habár nem tagadom, Anna Mari az egyetlen, akivel kivételt tennék"
Knapp75
@levi: Most akkor ki van deficitben, az EU? :)
Nem annyit adunk, mint a nyugat-európai országok, ez igaz, de többet veszünk ki, mint amennyit adunk, tehát részünkről itt többlet van, azaz szufficit. Tudsz követni?

@szandokan: "Majd meglátod, rabolni, gyilkolni egyre többet fognak, kivéve, ha egyre kevesebben jöhetnek be majd. "

Ez meg előítéletes, általánosító ostobaság, amelyre te sem vetemedtél volna még pár hónappal ezelőtt, csak most ez lett a kormányprogram. ;)
Mézike
@levi: Szia. Nem akarlak elkeseriteni , de tényleg többet kapunk az eutól mint amit adunk.
A kormánynak nem is ezzel van baja, hanem , hogy az eu követné a pénzeket amit ad. Tehát megnehezítené a mutyit.
levi
@Mézike: Én tudom olvasd el a tegnapi hsz-t amt írtam :)

@Knapp75: Ha innen nézzük akkor többlet van, ha az euból akkor hiány. Komoylan ezen a szaron akadsz fent? Az ország a közösbe való befizetés terén van hiányban, de, hogy mindent a szádba kell rágni az nem semmi.
Ha elolvastad volna azt a hozzászólást amire írtam akkor megértetted volna .
szandokan
@Knapp75: Elfogadtam, hogy te és Anna Mari nem ugyanazok vagytok, ugye ez nem baj? Téged okosabbnak gondollak, maradjunk ennyiben. Nem nézted az egyenes beszédet? Kb. arról volt szó, hogy az iszlám pénzeli ezeket az embereket, és köztük becsempészik a maguk kis terroristáit is, és ezt nem akarja engedni Orbán. Amerika állítólag a közelgő választások miatt nem szól ebbe most bele, és nem küld szárazföldre katonákat, azaz kihúzzák magukat az esetleges vádak alól. Az enyém egy elképzelés (ami valóság is lehet), ez viszont valóban létező veszély.
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
zöldszem
@szandokan: ma, 21:39
Én úgy gondolom a terroristák, repülőn, papírokkal, első osztályon, kiképezve, érkeznek a terror helyszínére. A terroristák nem a zsúfolt menekült táborokban élnek.
Knapp75
@szandokan: Egy terroristának nem kell menekültáradat, hogy eljusson oda, ahova mennie kell.
Ez inkább arról szól, hogy vannak, akiknek érdekük terroristákkal fenyegetőzni, majd a nem igazán reális veszélytől szájmagyarkodással megmenteni minket! :)
A közösség nevében köszönjük!

@levi: Nyugodj meg, az EU-ból nézve sincsen hiány, mivel csak annyi pénzt osztanak szét, mint amennyit beszedtek a tagállamoktól. :)
Jól hangzott a deficit szó, csak nem illett a mondandódba.
szandokan
@Knapp75: Akkor már az ATV is hazudik. Jó ezt tudni...
szandokan
@zöldszem: Kevésbé feltűnő, ha menekültek közé vegyülnek el, és szépen lassan itt verődnek majd össze. Persze nem kell ezt elhinni, nem kötelező, csak amikor majd jönnek a valódi támadások, senki ne mondja, hogy én nem szóltam.
Knapp75
@szandokan: Ha jönnek a valódi támadások, minden józanul gondolkodó embernek te fogsz legelőször eszébe jutni! :)
Na de hol találsz manapság józanul gondolkodó embereket?!
szandokan
@Knapp75: Nem fogod fel a valós veszélyt, amíg meg nem tapasztalod. Nem baj, a te dolgod.
Knapp75
@szandokan: Persze-persze, hisz te vagy az egyetlen, aki felfogja a valós veszélyt és még véletlenül sem túlozza azt el! :)
Az a gond, hogy az "objektivitásodat" eddig még egyszer sem sikerült alátámasztanod. Most is a személyes félelmeiden van a hangsúly.
zöldszem
@szandokan: tegnap, 22:45
Tudod az a baj, hogy a becsület olyan mint a gyufa, csak egyszer lehet felhasználni.
Orbán pedig rég elhasználta. Kevesen hisznek neki. Sok mindent mondott már ami a végén nem történt meg, vagy nem úgy történt. Csak egyet had említsek, mert úgy emlékszem Te is nagyon mellette álltál. "Putyin látogatása, gázellátás, igen is szükséges, mert gázellátás szempontjából függünk az oroszoktól..." A napokban kiderült:propeller.hu/itthon/3124521-szevasz-putyin-mar-nem-fuggunk-orosz
Vagy valós, vagy nem a fenyegetettség, a több éve tartó hazugság miatt nem tudom/juk elhinni amit Orbán mond.
szandokan
@Knapp75: Nem én vagyok az egyetlen, aki képes felfogni, maximum itt a propin vagyunk kevesen, de mint azt biztosan tudod, nem ez a néhány ember él csak az országban.
szandokan
@zöldszem: Én is azt szeretném, ha most tévedne, de a valóság mást mutat.
Knapp75
@szandokan: Magadat győzködöd...
Ha szerinted ez reális veszély, amely most elsőbbséget élvez mindenek előtt, akkor mi a terved a közeljövőre?
Kockáztatod a családod biztonságát és maradsz ebben a veszélyes országban? :)
szandokan
@Knapp75: Itt egész Európáról van szó, nem kizárólag Magyarországról, és tudod, a terrorizmus bárhová elér sajnos.
levi
@Knapp75: Látod megint tévedsz. Az országok nem egyformán adják és nem is egyformán kapják az eus támogatásokat. Ha így lenne felesleges volna beadni a közösbe, mert pl. szerinted beadunk 2 milliárdot és kapunk vissza 2 milliárdot...akkor bizony kurvára megérte :D Gondolkozz már.
De amúgy meg csak bele akartál kötni valamibe...
Knapp75
@levi: Huh, keményen nyomod!
Ki írta, hogy az országok egyforma összeget fizetnek a közösbe és ugyanannyit kapnak?!

Azt írtam, hogy az EU részéről nincs deficit, mert annyi pénzt oszt szét, amennyit beszedett.
Tényleg nem érted a különbséget?! Tagállamoktól beszedett összes pénz = tagállamoknak visszaosztott összes pénz.
Szóval az EU részéről sincsen deficit, teljesen értelmetlenül használtad ezt a kifejezést. (és ugye megbeszéltük, hogy Magyarország is többet kap, mint amennyit befizet)

De írhatnám másik képlettel is: szövegértési zavarok + hézagos tudás = jobbos szavazó :)

Hja igen, azon általában kiakadok, amikor olyanok játsszák a hozzáértő "közgazdászt", akiknek az alapfogalmakkal is problémái vannak.
levi
@Knapp75: Ha te beadsz a közösbe 100at és kapsz 200at az szerinted nem hiány rád nézve? Magyarán hiányban vagy a többiekhez képest, akik teszem azt többet adnak be. De olvass utána neten egész nyugodtan.Vagy szerinted miért is volt túlzottdeficit eljárás az ország ellen?
Knapp75
@levi: :DDD
Te komolyan kérdezel ekkora ökörséget??
Ha én beadok a közösbe 100-at, de 200-at kapok vissza, akkor nekem többletem van, nem hiányom. Ez a két tétel az én költségvetésemet érinti, ezért rám lehet csak vonatkoztatni.
A "közösnek" meg akkor van hiánya, ha máshonnan nem szedi be azt a százas különbséget, amit valójában rám fordított. (ez az EU esetében nem igaz, mert megvan a fedezet, tehát nincs deficit)

Túlzott deficit eljárás azért volt Magyarország ellen, mert a maastrichti kritériumok szerint évente maximum 3%-kal költhet többet egy kormány, mint amennyi bevétele van.
Ezt mi rendre túlléptük.
És hogyan is jön ez az EU-s pénzekhez?!
Vagy szerinted azért volt túlzott deficit eljárás ellenünk, mert kevesebbet fizettünk be, mint amennyit elvártak tőlünk vagy kevesebbet, mint más országok??? Hát nem.

Inkább te olvas utána annak, mit jelent a deficit kifejezés és hol használják!
Vizsgálhatod a magyar költségvetés szempontjából vagy az EU költségvetésének szempontjából, hogy van-e hiány, de egy-egy tételre vagy egy-egy partnerrel kapcsolatos egyenlegre ezt nem alkalmazzák. (ha adok 2000 ft zsebpénzt a fiamnak, akkor ő rám nézve deficites lesz a te logikád szerint. :) )
Persze szívesen fogadok linket, ami alátámasztja, hogy a te szóhasználatod a helyes ebben az esetben!

Először azt hittem, hogy csak a szóhasználatot rontottad el és nem is reagáltam volna, ha nem kioktatva és személyeskedve írsz Anna Máriának, de mostanra legalább kiderült, hogy az alapfogalmak sincsenek meg.
szandokan
@Knapp75: Kioktatva, személyeskedve...Bagoly mondja verébnek...Megint nagyod véded Mariskádat. Keresem, mit írt a Tunéziában történtekről, de nem találom...
Anna Mária
@Knapp75: Csakis azokból lesznek jobberek, akik rettentően kevés ismerettel rendelkeznek a világról.
szandokan
Na és kiből lesz a propeller libsi nagyasszonya, aki mindent mindenkinél jobban tud, aki szerint nincs terrorizmus, nincs bevándorlási, roma probléma, aki szerint egy gyerek csak hadd nőjön fel két homokos között, mert biztosan jót tesz a lelki világának, aki védi a kábítószereseket, a piásokat, egyszóval mindent, ami ellentmond a józan észnek...
Knapp75
@szandokan: Visszakeresheted a beszélgetéseink kezdetét! Nem volt személyeskedés, de aztán kiderült, hogy nem csak fideszes vagy, hanem szándékosan mellébeszélsz és provokálsz.
Egyébként nagyon véded Levit, lehet hogy te is ő vagy? :)
Kb. ugyanannyira nem értetek semmihez... Bár a profilképe alapján Freewolf is lehet.

Azt egyébként tudtad, hogy Tunéziában egy olyan hazai vadparaszt végzett kifejezetten külföldiekkel , mint amilyeneket belőletek is gyártanak?
Ő is úgy vélte, hogy az az ő országa.
Anna Mária
@Knapp75: Pontosan így van: a barom terroristának azt verték az ostoba fejébe, hogy a turisták "idegen kultúrát" képviselnek.
Vele ugyanaz történt, mint Magyarországon sokakkal: heccelték, uszították mások ellen, amíg megfelelően be nem vadult.
szandokan
@Knapp75: @Anna Mária: Rendben, és köszönöm azt a megerősítést, hogy márpedig a terrorizmus nem létezik, Bin Laden sem élt soha (ha pedig mégis, csak a rendszer áldozata), nincsenek öngyilkos merénylők, akik többek között ártatlanokkal is végeznek...Még egyszer nagyon köszönöm.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.