Nemzetközi jogi és környezetvédelmi szakértők álláspontja szerint többszörösen jogsértő a kerítésépítés a magyar–szerb határon – számolt be a Népszabadság.

Nagy Boldizsár, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Nemzetközi Jogi Tanszékének adjunktusa elmondta a lapnak: az ehhez hasonló nyomvonalas létesítmények építése minden esetben környezeti hatásvizsgálat-köteles, amennyiben az adott létesítmény területfoglalása eléri a 3 hektárt. Az idegenrendészeti kerítés esetében a legszerényebb becslések szerint is 175 hektárnyi területfoglalásról van szó – idézte az újság.

A Népszabadság azt is kifejtette: a vonatkozó kormányrendelet alapján a környezeti hatásvizsgálat a tevékenység megkezdésének feltétele, vagyis anélkül a létesítési engedélyt ki sem lehet adni. A környezeti hatásvizsgálati eljárás során az érintetteket (lakosság, civil szervezetek) tájékoztatni kell, ami miatt például közmeghallgatást kell tartani. A közmeghallgatás időpontjáról hirdetményt kell közzétenni, legalább harminc nappal a meghallgatás időpontja előtt. Sőt mi több: ha a határokon átterjedő hatások is fölmerülnek, akkor a kormánynak az érintett országot, tehát Szerbiát is be kellett volna vonnia.

A Védegylet nevű zöld szervezet Népszabadsághoz eljuttatott állásfoglalása szerint a kerítésépítés alapvető pontokon ellentétes a hatályos alaptörvénnyel, továbbá közvetlenül sérti a természetvédelmi és a területrendezési törvény bizonyos rendelkezéseit, valamint több nemzetközi egyezményünket. A törvénytelenségekre a szervezet levélben hívta fel Lázár János és a kormány figyelmét. A zöldek ebben azt is megírták: ha a kormány nem a jogszerű utat választja, pert indítanak a kivitelezésért felelős honvédelmi miniszter és a belügyminiszter – Hende Csaba, illetve Pintér Sándor – ellen, hogy a bíróság tiltsa el őket a természeti területek és értékek jogellenes károsításától, illetve veszélyeztetésétől.

229 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Sokba fog kerülni ez a kerítéses játék a magyar adófizetőknek.
Az állam fog pereket veszíteni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Anna Mária
Sokba fog kerülni ez a kerítéses játék a magyar adófizetőknek.
Az állam fog pereket veszíteni.
Toby
@Anna Mária: Nem baj, majd a jól tejelő adófizetők rendezik a számlát, ahogy szokás Geciföldön !
Amúgy meg perelni és perelni, mert azért mégsem azt csinálnak ezek a hulladékok, ami idióta agyukból kipattan !
Nincs 2/3, belátható időn belül nem is lesz, mert ha nehezen is, de tanulékony még a magyar birka is !
Anna Mária
@Toby: Bocs, ezek az ötletek nem az agyukból pattannak ki, ezeket kiböfögik.
Macskaszem
A kúrmánypropagandáért semmi sem drága, megépítik a kerítést, még akkor is, ha le kell bontani, mert mindenféle EU-s és magyar törvénybe ütközik a létezése. És az a legnagyobb aljasság, hogy eleve ideiglenesre tervezték, vagyis tudják, hogy nem maradhat fenn, mégis megépítik, kerül, amibe kerül.
Peller Anikó
A helyzet az, hogy reggelre hoznak olyan törvényt ami nekik tetszik és mindenki bekaphattya. És kerítésügyben ráadásul nemis szólhattok semmi értelmeset mert nem milliók hanem ezer milliók akarják ellepni a hazánkat (= Európát) és ez a vadbarom fehérnép még tapsikol is nekik. Sokan (rengetegen) vannak otthon de nálunk is már sokkal többen mint ami normális vendéglátásnak még elmenne, mert ez egy végeláthatatlan invázió.

Hazugság, hogy ezek menekültek, menekülni tudnának afrikában is vagy ázsiába akár, persze nem hülyék, itt lenne jó nekik. Mert harcolni nem akarnak a saját hazájukért. Inkább jobb lenne nekik a miénk. Ingyen. Besétálva. Hol a tábor? Vigyenek a táborba !

A világ túlnépesedett és nyilván nem a sivatagba tartanak mert ott nincs segély. De a segélyt is az adófizetők dobják ám össze nemcsak a kerítés árát.

Ha tudtok jobbat mint a kerítés akkor tegyétek meg az ajánlatokat, de gyorsan ha lehet. Mert itt ezrével jönnek, naponta.

De, hogy el kellene kapni az embercsempészeket (egy másik országban, elég kínos, főleg ha a szerbek állami segédlettel kisérik az inváziós seregeket a magyar határra. Arról nembeszélve, hogy mi magyarok is ezt tesszük, menjenek tovább, tovább.), meg legyen béke a feketék földjén meg hasonló okosságok inkább tündérmesének hatnak. Ők meg csak özönlenek és özönlenek, milliószámra. Ja, hogy még nincs meg a millió?

Az igyekezet már megvan.
Toby
@Macskaszem: A drótkerítés jó lesz valamelyik Tállai féle alföldi suvernyák 1000 m2 es tyúkketreceihez, hogy ne vesszen kárba - naná, hogy ingyen !
Toby
@Peller Anikó: Azannyát ! Már nem csak a zsidók, hanem a menekültek is el akarják foglalni Szutyokisztánt ?

Miért nem próbálod meg 3-5 éhes gyerekkel hátadon a "szabadságharcot" miközben a rokonaid fele már a föld alatt piheni azt ki ?

Nem fotelból kell huszárkodni - kiscsiga !
Anna Mária
@Peller Anikó: Téged is rendesen fölizgatott Viktor! :)))
eugen4402
@Peller Anikó: "Ha tudtok jobbat..." - írtad. Engedd meg, hogy felhívjam figyelmedet Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő javaslatára, ami lényegében a nemzetközi együttműködést javasolja az embercsempész-hálózatok felszámolására. Nagyjából ez az európai álláspont is. Abban igazad van, hogy már most is késő van, sürgősen kellene lépni, különben tényleg fekete emberek "százmilliói" fogják elözönleni a vén Európát.
justhpeter
Jogtalan, környezetkárosító, pazarló. Minden egyben, de csak ebből lehet kivenni ami nekünk jár.
Toby
@Anna Mária: Ja, fölizgatta, véletlenül ráült az orbáncportréra...miközben kapaszkodott a drótkerítésben...
Mézike
@Peller Anikó: bekaphattya?
Te már le is nyeltyed...
eugen4402
@Mézike: Most miért cikized? Balatonakarattyát sem Balatonakarattjának írjuk. :-)))
Mézike
@eugen4402: Ja értem! Békául van...:-)
Toby
@Peller Anikó: Neked itt szar napod van, próbálkozz a www.birkahodály.hu-n !
Toby
@eugen4402: Ja, Kistarcsát se Kistartjának !
eugen4402
@Mézike: Sőt, Őt illik kiemelt hozzászólónak tekinteni, végül is a Propelleren Ő a Peller...:-)
eugen4402
@Toby: Na jó. A röhögéstől megfájdult az arcom. Ennek nem lesz jó vége.:-)
lópicigáspár
@Anna Mária: 17.47! Tévedsz! Ezek visszatartják a szellentést, és mint ez ismeretes ez esetben a szél a gerinc mellett feljut az agyba és csak úgy jönnek a sz@rabbnál sz@rabb ötletek!
paolo006
Akárhogy is van az orbánc csürhe nem tart be semmilyen törvényt. Az mindenkire vonatkozik csak rájuk nem. Mert a csürhe azt csinál amit akar. Azért csürhe. Hát legyünk mi is csürhe? Jó lenne már, ha valamire valódi megoldást találnának. Ez az elmúlt öt évben még csak akkor sikerült nekik, ha lopni kellet. Gyanítom ez a jövőben is így lesz
Mézike
@eugen4402: Hát kiemeltem nem? Hozzászóltam...:-)
verőce21
Micsoda kerítés ez, ilyen kellene egész Európa köré, aztán mindenki mehet panaszkodni, ahova akar.
Brüsszel köré külön kellene egy, de ott kifelé nem lehetne jönni.
Toby
@verőce21: Sopronkőhida pontosan kedved szerinti !
Rózsika Hatházi
@eugen4402: 19:23 Pro, mint előtag, valami előttit jelent. Tehát, Peller Anikó propeller előtti. Kérdés, hogy a repcsi, vagy helikopter propija előtt van-e? Sztem előtte, mert annyi hülyeséget írt, biztos kisimította a légmozgás a tekervényeit. :)))
verőce21
@Toby: (19:40) Az már valami keleti kényelem?
rugacs
@Peller Anikó: Ezeknek hiába erősködsz, az eszük majd akkor lakja be a fejüket, ha az ő kertjüket fogják letaposni a menekültek. De mert nincs kertjük, ész sem kell nekik.
Pedig ők fognak a legrosszabbul járni a menekültekkel, hiszen még a saját honfitársaikkal sem tudnak egy nevezőre kerülni, akkor hogyan fognak majd egy más kultúrájú, az európai vallásra intoleráns muzulmánokkal elboldogulni?!
Ezek olyan ostobák, hogy még azt sem érték fel ésszel, hogy a több millió menekült az amúgy is népes munkanélküliek táborát fogja tovább sokszorozni, akiket majd az ő adójukból kell etetni, tehát brutális adóemelést fog indukálni!!!
Rinyálnak a rezsicsökkentés ellen, meg a magas áfa miatt, a munkanélküliség ellen, de azt már nem érik fel ésszel, hogy minél több a bevándorló, annál több ingyenélőt kell majd eltartani, annál magasabbak lesznek az adók, annál kisebb esély az elhelyezkedésre, annál nagyobb viszont a zavargásokra, robbantgatásokra, vallási ellentétekre.
Toby
@verőce21: Yes, gecisztáni üdülőkörzet, csak a várva várt vendégek még nem érkeztek meg !
paolo006
@Peller Anikó:afrikában és ázsiában híre ment, hogy van középeurópában egy kis állam és ennek az államnak a mindentmegmondó és mindenkinél mindent jobban tudó királya megigérte népének, hogy mindenkinek lesz munkája. Az elmúlt öt évben annyi jól fizető munkahelyet teremtett(akár még 150eurot is meg lehet keresni), hogy nincs hozzá elég melós az országban. Mert ezek a lusta magyarok mind elmenekülnek, kivándorolnak a munka elől. Ezt megneszelvén özönlik most hozzájuk a munkaerő. De a király lévén messzeföldön híres, szabadságharcos és hazafi úgy döntött, hogy nem engedi be öket és kerítést épít. De a király nagyon ravasz mert a kerítést valójában azért építi, hogy a lusta alattvalói ne tudjanak kivándorolni. Itt a vége fuss el véle.
eugen4402
@Rózsika Hatházi: Tényleg írt érdekes dolgokat. Engem az több ezer millió várható menekülttel valósággal sokkolt. Én viszont hülye vagyok a latinhoz, mert úgy tudtam, hogy a pro jelentése: -ért. Az előtti az nem pre?
verőce21
@Toby: Van még több tízezer olyan képzettségű ember a libanoni és jordániai menekülttáborokban munka nélkül, akikre Európának nagy szüksége lenne.
verőce21
@eugen4402: (19:50 Jól mondod, a pellerekért van ez a topik! :)
verőce21
Van olyan érzésem, hogy ennek olyasmi lesz a vége, mint a rabszolgapiacon. Kiválogatom az erőset, izmosat, képzettet, a resztlit meg az oroszlánok elé, vagy a posztkomcsi államokba.
Anna Mária
@rugacs: Tudod, mennyivel kellemesebb a jókedvű, barátságos, tiszta, kulturált muzulmánok szomszédságában élni, mint az állandóan okoskodó, de keveset tudó, ostobán jobb- meg baloldalra osztott, a mások magánéletében állandóan kutakodó, kíváncsiskodó, nacionalista, mindig sértett, pofákat vágó, gyűlölködő magyarok között?
Mézike
@Anna Mária: Te magadból indulsz ki?
Rózsika Hatházi
@eugen4402: 19:50 Megnéztem az Idegen Szavak Szótárában, mert nem akartam hülyeséget írni. Ért-et is jelent, de elő-t is. A pre is benne van az I. SZ. SZ.-ben, annak is az elő a jelentése.
Kedvenc kisokosom, mindig kéznél van, ha bajban vagyok. Szegényt, már annyit forgattam, hogy a szétesés határán van. :)))
Toby
@verőce21: Érdekes, hogy nem ezek a jól képzett, Jordániában és Libanonban sinylődő szakemberek akarnak Európába jutni ! Nem ?
kkalman
Hogy én miért nem lepődtem meg a híren, hogy a kerítés törvénytelen? Lehet, hogy az elmúlt öt évben megszokássá vált a kormány részéről, hogy törvénytelenül működik, de én ezt qrvára nem akarom megszokni,és azonosulni ezzel a mentalitással.
Anna Mária
@kkalman: Na, akkor, ha nem akarod, hamarosan kiderítik, hogy nem is vagy igazi magyar.
kkalman
@Anna Mária: Az sem lep meg. Vállalom osztrák őseimet!
Commneter
Csakhogy, a jog ismer egy olyan jogintézményt, hogy vis maior!:8)

Ami azt jelenti: előre nem látott kényszerítő körülmény, elháríthatatlan akadály*, ami meggátol valamely kötelezettség elvégzésében**.
- Migrációs nyomás*.
- Schengeni egyezmény**.
Toby
@rugacs: Nemigazán foglalkoznak veled az értelmesek, ez rossz jel !
Toby
@Mézike: A "kaszt" besorolás helyett valami mást alkalmaznék, ezek a szerencsétlenek oldalt tévesztettek, az egyik - úgy tűnik - vette a lapot, a másik még erőlködik, mint nagypapi a 18 éves szűzlánnyal !
Mézike
@Toby: Hol élsz te? 18 éves szűz lány manapság már nincsen...:-)
Toby
@Mézike: Igazad van, már az én fiatal koromban sem voltak 18 éves szűzlányok, de pedofil színben sem akartam feltűnni, ezért nem írtam 13-14 évest !
Commneter
@Rózsika Hatházi: ma, 19:41

Van, kinek játék, a szó!
S van, kinek játéka, szó.:D
izo
@eugen4402: Már bocs magadnak is ellentmondasz! Először erre a süket tarjánira hivatkozol. majd írod sürgősen kell lépni.Na a tarjáni megoldás minden csak nem sürgős!
nemkati
Nagy Boldizsár nem kicsit naív. Ezt a kormányt soha semmikor nem érdekelték a hatástanulmányok, soha nem is készíttetett ilyet. Elég volt, ha egy barom ötlet kipattant valamelyik nyaloncának a fejéből, akit pár millióval/milliárddal magához lehetett kötni, a végeredmény silánysága, használhatatlansága, feleslegessége soha nem érdekelte.

Milyen iszonyat nagy pénzek mentek eddig pocsékba a több, mint 5 évük alatt, amiket nem a milliomosok, pláne nem a milliárdosok, hanem azok a bizonyos keményen dolgozó kisemberek termeltek meg keserves munkával, nevetséges bérért. Hja, nagyszerű ország ez, nagyon jó itt élni.
verőce21
@rugacs: (19:46) Ne zavard meg őket értelmes kérdésekkel... ez nagyon elüt "a totyogó cuki 2 éves" szintű érvelésüktől. :)
verőce21
@Toby: (20:47) Már onnan sem?
Én pedig csak a Napnyugatról visszatoloncoltakra gondoltam.
paolo006
@Commneter: igen. A fideSS mindíg megmagyarázza. Mindíg minden törvényszegésre és aljasságra van magyarázatuk és a híveiknek is. Legalábbis azt hiszik. Nagyon gyengus.
verőce21
@Anna Mária: (20:11) ...akkor miért menekültél haza mégis ide a hitetlenek közé?
verőce21
@Horizont: (21:31) A papírra vetett gondolataitoktól Béjbi. Mert az viszont Téged minősít!
verőce21
Ha a németek nem adnának annyi pénzt a "menekülteknek", nem jönnének annyian! - ezt mondta a szerb miniszterelnök.

(Majd meg fogják gondolni - jött a válasz.)
Horovitz Ernő
Ezt a cikket melyik írta?
Be kell perelni a bankokat ls, mert az még hagyján, hogy azokba sem lehet ki-bejárkálni, de még ennek tetejébe fegyveresek őrzik :)
Aki nagyon csalogatja ide ezeket a "menekülteket", annak javaslom vonatozzon egyet Budapest-München útvonalon!
Megjósolom legkésőbb Győrnél fog először hányni a penetráns bűztől, szartól, kosztól, de Münchenig nem szállhat le! :)
Majd ha rendbejön és hazatér, önkéntesnek fog jelentkezi kerítésépítésre! :)
swordigo
@Toby: Miért nem hagyod itt "Geciföldet", ha ennyire utálod? Senkinek nem kötelező itt élni. Szégyellhetnéd magad.
swordigo
@verőce21: Szerintem a muszlimok nagyon csúnya dolgokat akartak vele csinálni, ezért inkább ide jött közénk, hitetlenekhez. Hogy fogták volna kinn...
swordigo
Kíváncsi leszek, ki fogja majd perelni ezért a kormányt, miközben már egész Európa a menekült ügy megoldásán gondolkozik...
rugacs
@Anna Mária: Nem tudtam, de jó tudni, hogy te szívesen cserélnél a délvidéki meg a többi menekülttábor környéki lakóval, szerintem ők is veled! És ha előbb nyilatkoztál volna erről, talán meg lehetett volna oldani, hogy inkább te menj ki hozzájuk, és ne ők ide hozzánk! Te is barátságosabb környezetbe kerülhettél volna kedved szerint, meg mi is örülhettünk volna a távozásodnak! Egyébként szerintem is inkább közéjük való vagy!
Ne fogd vissza magad, csatlakozz közéjük mielőbb!! :-)
eugen4402
@Rózsika Hatházi: 20:23 Kösz, hogy megnézted. Én az enyémmel már úgy vagyok, csak végső esetben nyitom ki, mert tényleg csak ragasztószalagok tartják egybe. 1949-es kiadás, Szikra Nyomda (!)
swordigo
@rugacs: Neki csak a szája jár, az a dolga itt, hogy védjen mindenkit, aki nem magyar. Máskor azt írta, befogadna menekült családokat is a házába. Csak reménykedem benne, hogy van akkora padlása, hogy mind elfér majd...:-)
Anna Mária
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
eugen4402
@izo: 20:53 Elég baj, hogy az EU késlekedik a Tarjányi által (is) javasolt akció megkezdésével, mivel euromilliókkal (és kerítésekkel) csak tüneti kezelést hajtunk végre, az embercsempészek meg legalább egy lépéssel előttünk járnak, és mindig találnak olyan ösvényt, amelyiken ideszállítják az "árút"... Ameddig a balkáni bandákat nem számolják föl, addig a helyzet napról-napra veszélyesebbé válik.
gulyasgyula
@Anna Mária: Milyen pereket és kivel szembe ,,??
swordigo
@rugacs: Mariska nyíltan leostobázta a magyarokat! Meddig tűrjük még? :-))
swordigo
@Anna Mária: Mariska, a képzett honfitársainkat valóban nem szeretnénk elengedni, de te miből gondolod, hogy közéjük tartozol? :-)
Commneter
@paolo006: ma, 21:30
Ez nem Fidesz-magyarázat!- ez egy alapvető -, nemzetközileg elfogadott általános jogelv!:O.o"""

Olyan jogelv, melyre az adott perben - a keresettel szemben - előterjesztett ellenvéleményében az alperes sikeresen védekezhet!:8)
paolo006
@Commneter: nem vagyok otthon sem a nemzeközi sem pedig a hazai jogban. Úgyhogy nekem mindenki azt mond amit akar. Majd utána nézek.
paolo006
@Horovitz Ernő: ez hazugság. Kéthetente megyek vonattal Münchenbe. Semmilyen büzt nem tapasztaltam és semmi olyat ami zavarna. Railjettel utazom és Győrtől Münchenig több helyen is leszállhatok ha akarok. Így terjednek a hazug legendák.
rugacs
@Anna Mária: Ilyet én sem hallottam. Arról még kevésbé, hogy ez hungarikum lenne...Nem is értem, honnan veszed, hogy az afgánok, meg a szírek szorgalmazzák, hogy a népük hagyja el az országukat. És azt is erősen kétlem, hogy a távozók a "főleg a képzett, mobil, munkaképes réteg"-ből kerülne ki! Vagy ezt tőlük hallottad, miközben hozzájuk dörgölőztél? :-)
Bár ha visszagondolok, közületek tényleg sokan drukkoltak, hogy aki tud menjen világgá, sőt többen már kintről osztják az észt az itthon maradottaknak.
Pl. '56-ban nem csak a képzett, munkaképes réteg menekült itthonról - a libsik elől, akiket akkortájt még komcsiknak neveztek!
Hát ilyen "honfitársak" vagytok! :-(
rugacs
@paolo006: Nem hiszem, hogy állításod perdöntő az ügyben: a hajléktalanok is simán elviselik egymás bukéját, sőt észre sem veszik, miközben mások már ájuldoznak a közelükben.
Én is naponta látok olyanokat, akik együtt élnek, miközben nekem az jut eszembe róluk, hogy a görény sírva könyörögne a receptért!
Lehet, hogy neked rózsaillat, amitől másnak kifordul a gyomra. Gondolom a szűzmária is hasonló okok miatt vágyja a közelségüket...
Anna Mária
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
paolo006
@Anna Mária: úgy látom rád szálltak a nácik. Ne hagyd magad. Adnék egy orbáncot 100000 menekültért, pedig én sem vagyok menekült párti, de egy emberöltő alatt sem csinálnának annyi kárt az Országnak mint ez az élősködő egy év alatt. Elég szomorú, hogy az elvtelen csürhe ezt nem akarja látmi. Nagyon eccerű a mancsaft!
Anna Mária
@paolo006: Ezek a kis hazudós rémhírterjesztőcskék nagyon elemükben vannak! :)))
Anna Mária
@paolo006: 01:00
Röhögök ezeken, beugrottak Orbánnak meg Vonának, önálló gondolat soha semmiről. :)))
paolo006
@rugacs: a te szagodat valószínűleg akkor is megérezném ha két kocsival arrébb ülnél. Elég érzékeny a szaglásom messziről megérzem a pöcegödör szagot.
paolo006
@Anna Mária: hadd böfögjenek, itt mindenki elmondhatja a véleményét. Ettől halad a világ ha véleményt cserélünk. Engem is mulattat a dolog.
Desischado
Nem lep meg, hogy már megint törvénytelen dolgot csinálnak. a bajom csak az, hogy nem ők fizetnek meg érte, hanem mi!
1magyar
Mindenki takarodjon aki a kerítést fikázza! Saját házunk,országunk köré olyan kerítést építünk amilyet akarunk!
Csizmás Kond
Nem fog itt senki perelni, csak van akik ilyen marhaságokat szeretnek kitalálni.
Sziszifusz
@1magyar: 7:51
Ti akartok kerítést, csak tudod a nagy akarásnak be...ás a vége.
Független szakértők szerint is nagy baromság, értelmetlen pénzköltés ez a kerítés építési história.
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Toby
Hirtelen de sok új "registrátor" lett az oldalon !
Ez annak a jele, hogy valahol nagyon beletrafáltunk koszos lekivilágukba, vagy csak egyszerűen "leszólt a Párt" hogy " csinájjatok má' valamit, megesznek bennünket !"
JAJMÁR
@1magyar: 07_51 "Akarunk"? Én semmilyent se akarok, és én is magyar vagyok, még ha nem is ezt a nicknevet választottam.
A menekültek ettől nem fognak se visszafordulni, se ott maradni.
Ahhoz mit szólsz, hogy a nagy szájhősök bőszen szállítják, "csempészik" a menekülteket jó pénzért? Nem árt néha a dogok "mögé" nézni.
JAJMÁR
@JAJMÁR: 08:36 Én, egy magyar, semmilyen kerítést nem akarok!
JAJMÁR
@Peller Anikó: 18:18 Körlevélben adták meg nektek, hogy mit kell írni? Legalább a mondatok összetétele lenne időnként eltérő! Ugyanazt, ugyanúgy irkáljátok gondolkodás nélkül.
JAJMÁR
@Horovitz Ernő: 22:02 A menekültáradat tünet. A kerítés neki annyi, mintha egy gennyes sebre rátennél egy vékony gézlapot. Alatta a gyulladás tovább dolgozik.
Vannak olyan emberek, akik még ebből is, - és régen volt, hogy ennyire felszínre ússzon a mocsok - hasznot húznak. Ez a fontos, ezért van minden. Haszon a kerítésépítőknek, a politikának, az embercsempészeknek. Az ország? Ja, hát azt majd megvédi a Hende, ha nem felejti el levenni a messzilátójáról a kupakot.
Meg majd az eu, meg a Nato, vagy mégis mit gondolsz, ki?
Toby
@verőce21: "... ez nagyon elüt "a totyogó cuki 2 éves" szintű érvelésüktől. :) "

Úgy tűnik, téged különösen érdekel ez a bizonyos "totyogó cuki 2 éves " szintű érvelés, különben nem itt b*sznád agyon a drága idődet ! Nem ?
Érdekes egy figura vagy...
Horovitz Ernő
@paolo006: talán azért nem érezted, mert hasonló szagod van...
Horovitz Ernő
@JAJMÁR: hagyjuk a mellébeszélést!
nem Hendéről + egyéb léhűtőkról van itt szó
a kultúrember (ek egy része) azért teremt otthont magának és szeretteinek, hogy óvja a család szentségét - ez vallásfüggetlen - ebbe nem fér bele más karitatív tevékenység = arra ott vannak az iskolák, közösségi és egyházak, stb...
Nem törvényszerű, hogy mindenki szeressen mindenkit... - ez csak egy hazug álom
mate03
@Horizont: Mivel gondolkodna?Amit itt össze zagyvált,még a kutya is megbolondulna tőle!
JAJMÁR
@Horovitz Ernő: 09:20 Ez a mellébeszélés. Hol írtam én olyat, hogy "mindenkit szeretni kell"? Nem kell.
A szeretet és a gyűlölet között van még pár érzelem. A kulturált ember tudja.
Nem érdekel, hogy nálad mi fér bele a karitatív tevékenységbe, az a magánügyed. A kérdésem még mindig ez: ki védi meg ezt az országot, a megteremtett otthonokat, a szeretteinket, ha a kerítés nem bizonyul elégnek?
paolo006
@Horovitz Ernő: azért nem éreztem mert már olyan átható a latrinaszag ami a hozzád hasonló hazug uszítókból árad, hogy a migránsok szagát már meg sem érezzük.
Lepényleső
Ők perlik az államot,mi adófizetők kifizetjük,ovi röhög a markába.
magyarbakancs
Jó pár évtizedig eltart a per.
Kifog kit mire kötelezni.
A saját területén mindenki azt épít amit akar.
izo
@Toby: Szépen beszélsz a hazádról, vagy neked nem is a hazád!?
Toby
@izo: " HAZA CSAK OTT VAN, HOL JOG IS VAN !"

Capsice ?

Nem bonyolult ez, csak neked, az érzelmek akkor érdemes alapozni, ha azon kívül más értékelhető is van a "magyar emberek" és a "keményen doldozó kisemeberek" számára !
verőce21
Nagy rabszolgavásár lesz valahol Napnyugaton. Minden pénzt megér a fekáknak mielőbb odajutni. :)
verőce21
Ha a szerbek nem szeretnének kerítést, akkor ne engedjenek senkit a határ közelébe sem, csak a hivatalos átkelőkhöz! Ha nem lesz illegális határsértés, okafogyottá válik a kerítés is - rajtuk múlik.
gazdag dezső
AZ ORSZÁGNAK JOGA VAN MEGVÉDENI A HATÁRAIT!!
Toby
@izo: Ezek szerint Gecisztánban nem működik a jogállam ?

@gazdag dezső: és ki támadja a határokat ?
izo
@Toby: Kérdésre nem kérdéssel válaszolunk okostojás!
gerike87
@izo: @gazdag dezső: Ausztria is védi a határokat, határőrséggel, mint minden normális ország. Nekünk is ezt kéne tenni, nem pedig barikádot építeni ideiglenesen.
izo
@gerike87: Ha Ausztria védi akkor miért vannak annyian Traiskirchenben hogy az utcán vannak!
Knapp75
@verőce21: A szerbeknél nem számít illegálisnak, ha egy menekült elhagyja az országukat... ;)

De azért érdekes, hogy amíg nem a menekülteket kellett utálnunk, hanem "csak" a romákat, addig pontosan tudtátok, hogy egy kerítés önmagában nem old meg semmit, még az almatolvajt sem tartja távol...
gerike87
@izo: Ha követed a híreket, akkor tudod, hogy a napokban jelentették be megerősítik a határőrséget. Nem kerítést épít, hanem embereket küld a határra. Ez egyrészt gyorsabb másrészt hatásosabb. Nálunk nem ez számít, hanem hogy legyen valami ami nagyot szól, hogy vitkorka legyen a hős. 5 éve ezt játszák
bakurasz
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
swordigo
@Knapp75: Üdv néked, azt hittem, végleg odalettél:-)) A vérhas már jelen van a menekültek által, lesz ez még durvább is.
swordigo
@Anna Mária: Azért bízom benne, hogy csak te kapod el a vérhas járványt, amit már be is hoztak a kedvenceid.
izo
@gerike87 @Anna Mária: Ebereket küld a határra? És akkor mi van az mondja menekült, erre beviszi a határon a befogadóállomásra , marha nagy határvédelem lesz! Ajánlom neked és Anna Mária figyelmébe a következő cikk facen lévő hozzászólásaiban mennyi határzár van!
izo
A cikk :Ausztria megerősítené a magyar határ védelmét
verőce21
@Knapp75: (19:24) Ha te a "zöldhatáron" vagy a tengeren illegálisan átosonva óhajtanál bejutni az USA vagy Ausztrália területére, szerinted menekültként kezelnének a későbbi eljárás folyamán?
Knapp75
@verőce21: Mi köze ennek a felvetésedhez, amely egy köztes ország - Szerbia - nyakába varrná a problémát?!

Ráadásul nincs összefüggés az között, hogy menekült vagy-e vagy sem és hogy milyen módon érkezel a fogadó országba.
Az a menekült, amely nem rendelkezik megfelelő okmányokkal, egyébként sem tud másként bejutni egy célországba, mint illegálisan.
De önmagában a papírok megléte sem jelent automatikus bejutást, lásd Kanada példáját, amely a "legálisan" beutazni kívánókat is előszűri, hogy kisebb nyomás legyen a menekültügyi rendszerén.
verőce21
@Knapp75: "...nincs összefüggés az között, hogy menekült vagy-e vagy sem..."? - Te óriási tévedésben vagy. Sőt, fogalomzavaros!
swordigo
@Knapp75: Kanadának inkább az élősködőkből lett elege, hiszen ki ne tudná, hogy ott milyen remek is a szociális ellátó rendszer, hazánk remek "fiai" nem véletlenül akartak ott tömegesen letelepedni. Nuku munka, dől a lé.
swordigo
@verőce21: Most jött vissza, még nincs toppon, nézd el neki:-))
swordigo
@Knapp75: "De azért érdekes, hogy amíg nem a menekülteket kellett utálnunk, hanem "csak" a romákat, addig pontosan tudtátok, hogy egy kerítés önmagában nem old meg semmit, még az almatolvajt sem tartja távol... " Dehogyisnem, egy kisöreg még áramot is vezetett bele, ha emlékszel. Na, az megoldás lehetett volna a tolvajok ellen, de még az öreg ellen emeltek vádat. A jogrendszer ezeket a tetveket védi sajnos.
gerike87
@izo: Akkor tisztázzunk egy-két alapdolgot mert úgy érzem nem tiszta minden.
1. A kerítés a magyar határon belül lesz és nem a határon! Tehát ha a menekült odamegy a kerítéshez nekünk is őrizetbe kell venni és a táborba kell kísérni. Ezt nem tagadhatod meg mert mi vagyunk a Segen határa tehát ez a kötelességünk,.
2. Legjobb esetben a kerítés november végére készül el. Addig még van kb 100 nap és ha napi 1000 ember jön az cirka 100 ezer ember még addig
3. Az embercsempészek, akik több 10 milliót kaszálnak ezen fognak egy drótvágót és átvágják a kapukat, mert ugye az is van kerítésen.
4. Szerinted az a magyar fuvaros, aki 7-800 euróért viszi őket Pestre, meg Bécsbe le fog mondani a bevételről? Nemhiszem

Jó lenne megérteni végre határőrség nélkül ami 2007 óta nincs nem lehet országhatárt védeni. A házad köré is építhetsz kerítést, ha nincs bekamerázva, védve bárki bemegy és kirabol.
Knapp75
@swordigo: A példád pont azt bizonyítja, hogy a kerítés önmagában, azaz áram nélkül nem jó semmire.
Gratulálok soknevű IQ-nuku!

@verőce21: Amikor menekültstátuszt kér valaki, akkor nem azt vizsgálják elsődlegesen, hogy hogyan jutott be az országba, hanem hogy megfelel-e a "menekültség" kritériumainak.
verőce21
@Knapp75: Amíg szabadságon voltál, ez ellen hoztak egy törvényt nálunk! Van menekült és vannak bevándorlók. Egészen más jogállással.
Merre jártál az elmúlt két hétben, hogy nem töltődtél fel rendesen?
verőce21
@swordigo:(00:02) Igyekszem óvatosan "észrepofozni". :)
verőce21
@gerike87: (00:12)
Amennyiben az USA-ban leszállok a repülőről akkor már beléptem az államok területére?
Igen vagy nem?
swordigo
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Knapp75
@verőce21: Hú, tényleg lemaradhattam valamiről!
Linkelnéd ezt a törvényt!

@swordigo: Szóval kitiltottak innen és visszaszivárogtál új néven? Ezt szabad? Moderátorok megengedték?

Legutóbb, mikor volt kedvem veled foglalkozni, éppen örökre búcsúztál innen, de ezek szerint csak vedlettél kígyócska...
A vastag bőrt is le kell néha dobni, ha elhasználódik, igaz? :)
Knapp75
@swordigo: Szóval akkor az áram nélküli kerítés szerinted sem old meg semmit és felesleges...

Arra nehogy gondolj, hogy ha a szomszédod is olyan sötét lenne, mint te, akkor a te gyerekeid is fennakadhatnának a kerítésén.
gerike87
@verőce21: Igen, onnantól kezdve az USA eljárhat veled szemben. Viszont nem értem, hogy kapcsolódik ez ide?
Toby
@izo: A szinted megfelelő buta kérdésre nincs válasz, különösen akkor nincs, ha számodra értelmezhetetlen a haza és a jog összefüggése !
Gecisztán a gengsztercsürhétől Gecisztán !
1magyar
Különböző kultúrájú emberek sosem fognak békésen, örökre megélni. Európaiak nagyjából egyformán gondolkodnak de a muszlim és egyéb népcsoportok másként.
Miért akarjuk az hagyni, hogy állandó forrpont legyen az országainkban?
Nem kell ide telepíteni őket, mert már most is követelőznek - mi lesz később?
Toby
@bakurasz: Amit a félromán félázsiai "izo" osztogat, azt nem észnek hívják, hanem gonorrheának !
feco fero
@Anna Mária: Gratulálok Hölgyem! Ezek szerint ön egyet ért azzal, hogy sehonnai gazemberek, egyesületek, jelentgessék fel Hazánkat, hurcoltassák meg felelős vezetőinket?
Mikor éljük már meg, hogy a törvényesen meg választott vezetőink mögé állunk, és meg védjük őket minden külső és belső árulóktól.
Anna Mária
@feco fero: Én kifejezetten örülnék, ha az ország vezetői már bíróság előtt állnának és helyeslem, ha feljelentik őket.
Nem látok esélyt rá, hogy a mostani vezetés számíthatna bárki támogatására - a megvezetett birkákon kívül.
swordigo
@Knapp75: Az én gyerekeimnek eszükbe sincsen más kertjébe bemászni lopni. Habár abban igazad van, hogy akár véletlenül is hozzáérhetnek, ezért sokkal jobb megoldás, ha már a kerítésen belül csapná agyon az áram a behatolókat.
Toby
@feco fero: Becuppanthatsz bő nyállal a "fefelős vezetőidnek", mert ezek nem mások, ,mint mocskos, patkány gengszterek, hatalmas üres nemzetizéssel a szájukon és hatalmas összegű közpézzel a zsebükben !
Az ilyen bólogató bégetőkre van náluk igény - még ma jelentkezz !
verőce21
@Knapp75: (01:48) Elég annyi, hogy a kormány meghatározta a biztonságos országok listáját. Aki onnan érkezik, nem menekült státuszú, hanem illegális bevándorló.

Személyi okmányok nélkül hiba egyáltalán foglalkozni menekültstátusszal.
verőce21
@gerike87: Akkor jó lenne "...tisztáznunk egy-két alapdolgot" önmagadban.
pl. hol van "Segen"?
Knapp75
@verőce21: Hja, erről nem maradtam le, de az csak egy fideszes szerint megoldás, ha a menekültet átnevezi gazdasági bevándorlóvá, a nem biztonságos országot meg biztonságosnak. :)
Ettől függetlenül te is alátámasztottad, hogy semmi köze az országba belépés módjának ahhoz, hogy valaki menekült-e vagy sem. Nem az illegális vagy nem illegális belépés határozza meg.
Köszi a megerősítést!
Knapp75
@swordigo: Hja, a te gyermekeid a Tankcsapdát szeretik, hogy aztán koncert közben inkább hazamenjenek róla. :)
Nem csak a világot, önmagadat, hanem a gyermekeidet is remekül ismered!

Az egyébként megvan, hogy azért tiltottak ki innen, mert nem tartottad be a szabályokat?
Ezzel kaptál egy esélyt, hogy leküzdd a net- és fórumfüggőségedet és véget vess annak, hogy majmot csinálsz magadból a hazugságaiddal, de persze egy nagyarcú fidesznyiknek nem kell betartania a szabályokat, így inkább hazudozva visszaszivárogtál...
Knapp75
@feco fero: "Mikor éljük már meg, hogy a törvényesen meg választott vezetőink mögé állunk, és meg védjük őket minden külső és belső árulóktól."

Nem olyan egyszerű az!
Próbálj meg Orbán Viktor mögé beállni, meg fogsz lepődni, mekkora a tolongás az ülepénél! :)
gerike87
@verőce21: Miért is? Nem értem az összefüggést USA és Schengen között. Mit szeretnél ebből kihozni?
swordigo
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verőce21
@Knapp75: (13:52) "Személyi okmányok nélkül hiba egyáltalán foglalkozni menekültstátusszal"!
verőce21
@gerike87: (14:10) Gratulálok, eljutottunk az elejéhez! " Ha te a zöldhatáron vagy a tengeren illegálisan átosonva óhajtanál bejutni az USA vagy Ausztrália területére, szerinted menekültként kezelnének a későbbi eljárás folyamán?"
Knapp75
@swordigo: Piti kis senki inkább az, aki itt hazudozik folyamatosan.

Best of Fidesznyik Troll:

"Miért van itt sokaknak szandokán fóbiájuk? Tegnap valaki mást tartottak annak, ma engem...Ez nekem zavaros kissé.
július 21., 15:38"

vukkocska kérdésére: (hányadik neved)

"Nekem ez a MÁSODIK. Jó ideje nem jártam erre, csak olvasgattam. Szerintem nem bűn, ha az ember visszatér, a stílusán meg csak az változtat, aki köpönyegforgató.
július 21., 16:34"

"Nekem eddig itt még csak két nevem VOLT, összekeversz valakivel.
július 22., 12:49"

"Ebben csak az a bibi, hogy én nem vagyok hazug. Azzal nem tudok mit kezdeni, hogy nem vagyok a Fidesz ellen, mert akkor hazudtolnám meg magam, ha úgy jönnék vissza, hogy a sárba tipornám őket. (...) Az meg, hogy KÉNYTELEN VAGYOK más NEVEKKEL visszatérni, nem szándékos, de mit tegyek, ha a kissé néhol kemény hozzászólásaimat kitiltással honorálják?"
1 július 23., 23:31

"Nincs is olyan célom, hogy ne ismerjenek fel, elvégre másik névvel is ugyanaz az ember vagyok, a névcsere egyébként is KÉNYSZERŰSÉG. "
1 július 25., 10:16

"Amikor összekaptam itt még az elején két emberrel, akkor elhitettem velük, hogy én vagyok a radír, meg a nagy felderítő (...) Velem is elszaladt a ló az ELŐZŐ nevemnél, nem tagadom, meg is érdemeltem, hogy kilőttek"
július 25., 19:21

"Rólam többen is tudják, ki vagyok"
július 26., 23:47

És a hazugságaid mellett még mindig ugyanazokkal a tévképzetekkel küzdesz:

"A szánalom netovábbja...Először ugye Anna Mari és Knapp75 volt kéz a kézben, egy ember két nicken, majd miután szorult a hurok, Knapp75 ELTŰNT, helyette Viktor lépett a színre.
Három gép, egy ember, három nick, mindez egyszerre. Ennyit arról, ki trollkodik, vagy provokál."
július 23., 19:46

Majd nekem címezve:

"Igaz, itt volt Anna Mari meg Viktor, ők egymást vállvetve gondoskodtak mindannyiunk szórakoztatásáról, habár Mariska tettét nem fogom megbocsátani (MEGINT ÚJ NÉV új név), de ezt szerintem már ő is...
Knapp75
@verőce21: Azt kezelik menekültként, aki menekült státuszért folyamodik. (aztán majd kiderül, hogy valóban menekült-e)
Jogállamban nem lövik halomra a határon a vélelmezett illegális bevándorlókat.
Vagy neked más infóid vannak? :)
gerike87
@verőce21: Egy ezt nem én mondtam! Kettő a menekült attól menekült, hogy nincsenek papírjai. Aki papírokkal érkezik az migráns! A két fogalmat ne keverjük már össze.

Eleve hibás a felvetésed mivel az USA és minden ország repterére csak úgy léphet be valaki ha igazolja magát, még felszállás előtt. Emiatt is hülyeség amit a kormány mond. Határátkelőn a menekült nem jöhet át hiszen Szerbiából papírok nélkül ki sem engedik. Akkor, hogy jöjjön át a határátkelőn? Vagy ha ott jön papírokkal akkor nem lllegális...
Knapp75
"swordigo"
És ha végeztél az "összefoglalóval", kezd újra az első idézettel, mert így szép kerek és ciklikus... :)
verőce21
@gerike87: Szegények, tényleg el kell dobálniuk a papírjaikat, hogy hitelesek legyenek...:)
gerike87
@verőce21: Ja két ellenőrzőpont között ami kb 20 méter valószínűleg eldobálják..Jaj ne már!
verőce21
@Knapp75: (16:38) A menekültstátuszt elfogadni egy okmányok nélküli érkezőtől eleve hibás. Mert inkább közönséges bűnözők.

(Akiket az olyan ballib birkák védelmeznek, mint pl. te is)
Anna Mária
@verőce21: Jesszusom, ekkora marhaságot leírni: "menekültstátuszt elfogadni egy okmányok nélküli érkezőtől"! :DDD
A menekültstátuszt nem a menekült adja, hanem az állam! Tényleg nincsenek meg az alapismereteid sem? Akkor minek írogatsz?
Ja, hogy ballib birkázáshoz van kedved, azért? :DDD
Anna Mária
@Knapp75: 16:36
Na, mivel nem olvasom régóta ezt a majmot, így kell értesülnöm, hogy nem bocsát meg nekem a szandokan! Azt nem mondta, hogy mégis miféle tettemet nem bocsátja meg?
Rémes egy alak, ez tényleg nem komplett.
verőce21
@Anna Mária: ...aki menekült státuszért folyamodik...
verőce21
@Anna Mária: "...menekült kérelmet elfogadni egy okmányok nélküli érkezőtől?"
Anna Mária
@verőce21: Semmi gond nincs azzal, ha valakinek nincsenek okmányai és úgy kér menedéket. Miért is lenne gond?
verőce21
@Anna Mária: Kérni kérhet...de az a gond, hogy hagyjuk szabadon utazgatni őket.
Szíriában a palesztinok 40 éve menekülttáborokban élnek.
Toby
@verőce21: Mióta aggódsz ennyire a szíriai palesztínokért ?
A Szíriából menekültekért is csorognak a könnyeid ?
gerike87
@verőce21: Döntsük már el végre mit akarunk... Menekülttáborokat vagy felszámolni azokat? Amúgy halkan megsúgom most sem mászkálhatnának szabadon, csak a magyar hatóságok balf@szok.
Anna Mária
@Knapp75: 16:36
Időközben rájöttem, miért esküdött bosszút ellenem a szandokan: biztosan azt álmodta, hogy én karcoltam össze a Lexusát. :)))
Sajna nincs más, neki tényleg pszichiáter kellene.
Anna Mária
@gerike87: Egy időben menekültügyi őrizetbe vettek embereket, de ezzel a jogsértő gyakorlattal kénytelenek voltak felhagyni a hatóságok.
Sajnos a magyar hatóságok nem végzik rendesen a dolgukat: a menekülttáborokba való szállítást, az ellátást meg kellene oldaniuk, a pénzt már rég utalta e célra az EU.
gerike87
@Anna Mária: Ez rendben is van, de a menekültügyi eljárás ideje alatt a tábort csak engedéllyel hagyhatja el, az országot meg sehogy. Nálunk csak addig kell a menekült míg a pénzt felvesszük utána... De így van ez mindennel.
Toby
@Anna Mária: Vagy időnként visszatér, más nick alatt !
Anna Mária
@gerike87: Nem, a tábort bármikor elhagyhatják az emberek, nem kell semmiféle engedély, oda mennek, ahova akarnak.
Nincsenek őrizetben. (Korábban volt ilyen gyakorlat, de mivel jogsértő volt, meg kellett szüntetni.)
Anna Mária
@Toby: Mármint a szandokan? Az igen. Több neve volt már, mint Ságvárinak.
Nem is értem, hogy tudja ennyiszer kitiltatni magát.
Knapp75
@Anna Mária: Állítólag te tiltattad ki, ezért haragszik...
De rám miért nem haragszik ugyanezért, ha te is én vagyok? :)
Mennyi rejtély dereng körülötte... Elképesztő!

@verőce21: Szerinted egy valódi menekült hogyan intézné a menekültkérelmét? Otthonról emailben elküldené a kérelmet a célország hatóságainak, amelyben kifejtené, hogy mennyire rossz neki?
Szkennelné a nyomtatványait, majd a neten repjegyet rendelne, miután a fogadó ország átküldte az útiköltség árát...

Tudom, hogy nehéz, de próbálj már meg gondolkozni kicsit a szokásos előítéleteid helyett!
56-ban hány magyar lépett be Ausztriába vagy Jugoszláviába legálisan?
Anna Mária
@Knapp75: Ja, értem. Nem hiszem egyébként, hogy létezik olyan, hogy valakit "ki lehet tiltatni". Gondolom, a moderátor eldönti, kinek a szövegeiből elég.
Ez a figura tényleg nem százas.
Anna Mária
@Knapp75: Jugoszláviába szerencsére csak kevés, mert a SZER elég hamar bemondta, hogy onnan visszaadják a menekülőket a magyar hatóságoknak.
Ezt csak úgy a témához...
verőce21
@Knapp75: (19:08) Te tényleg olyan vagy, mint @Anna Mária: ! Megpróbálsz kitérni mindig az egyenes kérdések elől. Most is ez a "szkennelős" rizsa.
Jöjjön a "menekült" a személyes okmányaival és kérje úgy a menekült kérelmét. Nevet és személyiséget változtatva, illegálisan, már eleve bűnelkövetőként lép be a zöldhatáron?

"Tudom, hogy nehéz, de próbálj már meg gondolkozni kicsit"!
verőce21
@gerike87: Majd lesz nekik menekülttáboruk, a szerb határ mentén végig, a kerítésen kívül.
swordigo
@Knapp75: Tudod, nekem minden hozzászólásommal van valami célom, egyik sem véletlen. Annak idején is a saját trükkjeimmel tudtam meg ki kicsoda, ha valaki mondjuk nagyon érdekelt, mert folyton sértegetett. Mariska sem lesz már sokáig inkognitóban, ahogyan te sem. Vezess áramot te is a kerítésedbe, tudod, fő a biztonság, sok a roma meg a bevándorló, aki lopni akar...
Anna Mária
@Knapp75: Most éppen a következő üzenetet kaptam szandokantól, vagy éppen hogy a francba hívják: "Nem fogod te ezt a végtelenségig csinálni."

Komolyan pszichiáterre lenne szüksége: nemcsak internetfüggő, hanem az én személyemtől sem tud elszakadni.
swordigo
@Knapp75: Árulkodott neked Mariska:-)) Csak ki akartam próbálni, valóban nem látja e, amit írok. Bejött, mint mindig.
swordigo
Célom csak az volt, kiderüljön, hogy Mariska nagyon is látja, miket írok, mint ahogyan bárki másét is. Elbukott, mint menekült a drótkerítésben:-)
gerike87
@verőce21: Egészen addig míg Szerbia nem lesz EU-s tag? Majd akkor vonatokra pakoljuk őket és visszük tovább? Érdekes gondolat...
Anna Mária
Szandokan nem nyugszik, zaklat a privát üzeneteivel.
Sajnos a privát üzeneteket nem tudom szűrni, így a továbbiakban olvasatlanul hagyom őket.
Nekem nincs közöm ahhoz, ha valaki megzakkant, és - mint az ismeretes - már nem először zaklat és fenyeget kommentelőket, kutat utánuk stb.
swordigo
Mariska, te maximum az ivóvizedet tudod szűrni, persze azt is csak rostán keresztül, mert egy minőségi berendezést nem mindenki tud megfizetni:-)
swordigo
@Anna Mária: Ja, és én inkább örülnék a helyedben, hogy egy Szandokan típusú férfi zaklat, számodra ez megtiszteltetés, csak emlékezz vissza a filmre...
swordigo
@Horizont: Úristen?? Ez megtisztelő:-)) Hallhatatlan vagyok, lehet, a következő nevem ez lesz:-)) Kicsit nehezen viselem, hogy ezen lény miatt megint nevet kellett változtatnom. Nem a saját szórakozásomból történt most nem.
swordigo
@Horizont: Ne is tagadd, nem tudnátok nélkülem létezni:-)
swordigo
@Horizont: Na persze, azt sem mondtam, hogy valóban én volnék, Mariska sokat fantáziál erről a derék férfiúról újabban:-))
swordigo
@Horizont: Na de azt sem mondtam, hogy nem én vagyok...Egyébként nem ismertél rám, csak amikor én beismertem, hogy be kell ismernem, mert úgyis megismernek:-)
swordigo
@Horizont: Na igen, az ember nem tud kibújni a bőréből, még ha akar sem. Egyébként rajtad kívül már mindenki tudta, neked kellett hozzá egy vízszűrő:-) A szűrő miatt hirtelen jobb nem jutott az eszembe.
swordigo
@Horizont: Egyébként én nem lennék abszolút borzasztó, ha nem lenne itt az a négy személy, akik miatt eljutottam a sokszor nem hozzám illő stílusig. Másokkal is vannak persze összezördüléseim (veled is), de a legrosszabb énemet ők hozzák elő.
nyanya001
@swordigo: Már akkor lebuktál nálam amikor írtad hol nyaralsz a gyerekekkel:))
swordigo
@nyanya001: Tudom. Egyből rájöttem, na meg mindjárt meg is írta valaki, hogy te már tudod is:-)
swordigo
@Horizont: Megtenném szívesen, és már megy is valamennyire, de ez a nő...vagy nem nő...és még ott van a két segédje...már ha ők is nem ő...
swordigo
@Horizont: Fenéket! Gyopároson volt a sör virsli fesztivál, és egy cikknél írtam, hogy a kicsik miatt csak az első öt számot tudtuk megnézni a Tankcsapdából:-)) Nyanya001 is ott volt:-)) A jövő héten leszünk oda Hévízen, de azért esténként lehet, visszatérek kísérteni:-) Az idén már voltam Svájcban, igaz, munka ügyben, külföldi nyaralás most nincs betervezve már, főleg, hogy az ovi is kapott egy új külsőt, belsőt (napelem, szélenergia, stb.), és a nejemnek fontos ott lennie, a két kicsi kezdi a sulit, szóval...
mtsl
Perelhető a kormány?
Akkor pereljél, ne siránkozz!
Mindenki csak pofázik, meg jóóól megmondja, de senki nem csinál semmit!!!
Közben meg mindenki csodálkozik, hogy nem történik semmi...
Van ennél betegebb, tehetetlenebb, magalkuvóbb nemzet Európában?
NINCS!!!
De csodálkozni mindenki tud ezerrel!

Ha jót akarsz magadnak, és a családodnak, menj innen!
Legyél politikai, gazdasági menekült, mert úgy EZERSZER jobban jársz:
Ma már mindenhol jobb, mint otthon, Magyarországon! (azért Erdélybe, a Balkánra, Afrika és Ázsia bizonyos részeire ne menjél).
Aztán, ha letelepedtél, becuccoltál valahová, felejtsd el a primitív dzsentri magyar gondolkodást, magyar nyelvet is, mert csak a baj van vele - csak a baj van velünk már 1000 éve!
swordigo
@Horizont: Főleg, ha végig is tudtam volna nézni:-( A kicsik is szeretik, de elfáradtak, ráadásul igazából csak három számukat ismerik úgy igazából. és azokat várták. Jöttek is, a legvégén...
Knapp75
@swordigo: "Tudod, nekem minden hozzászólásommal van valami célom, egyik sem véletlen. Annak idején is a saját trükkjeimmel tudtam meg ki kicsoda, ha valaki mondjuk nagyon érdekelt, mert folyton sértegetett. "

Kedves szandokan!

Ha az a célod, hogy égesd magad, akkor oké, ez valóban sűrűn teljesül, de a hazugságaiddal és a provokációiddal annyit sikerült "kiderítened" hogy Anna Mária illetve én ugyanazok vagyunk! :)
Jellemzően megint idesunnyogsz és másokat vádolsz azzal, hogy több néven írnak... Takonygerinc.

Az egyébként megvan, hogy nem azért tiltottak ki innen, hogy nevet változtatva visszagyere? Kiírtad magad a fórumról. Ennyi.

Nyugi, akárhány néven visszajöhetsz, a csilingelés úgyis elárul majd!
Talán nem kéne csörgősipkában ülnöd a monitor előtt... ;)

Ha meg "kénytelen" vagy visszatérni, akkor vagy fizetnek neked ezért vagy kényszerbetegségben szenvedsz.
Szerintem jelentkezz inkább önként a moderátornál, mielőtt ismét előjön belőled az állat, az lenne a gerinces megoldás...

@Anna Mária: Igazából fórumfüggő. És legbelül hálás nekünk, hogy mi legalább odafigyelünk rá. :)
Az egyébként nagyon vicces, hogyan próbálta az új nevén is felvenni a meg nem értett, "lenácizott" fideszes szerepét (mert ugye ő nem egy kis provokátor véletlenül sem):

"Kizárólag saját kútfőből beszéltem eddig is, és csakis értelmes dolgokat. Nem libsiztem, nem személyeskedtem egyikőtökkel sem. Inkább azon csodálkozom, hogy még eddig engem nem neveztetek nácinak, seggnyalónak, antiszemitának, rasszistának...Általában ha valaki megpróbálja felhívni a figyelmet a problémákra, ezt kapja cserébe."
1 július 21., 17:32
gulyasgyula
@Anna Mária: Ez meg csak egy állom ..Semilyen komoly per nem lesz ..
swordigo
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Knapp75
@swordigo: Persze, azért írogattál még a vadasparkból is ide... ;)

Szóval szólsz te a moderátoroknak vagy tegyem meg én?
Anna Mária
@swordigo: Átfutottam a hsz-eidet, kaptál pár lájkot is, legyen végre egy jó napod. :)

Látom, hogy folyamatosan emlegetsz engem, vérhas-megbetegedést kívánsz nekem, sőt, a következőképpen fenyegetőzöl Knappnak címezve: "Annak idején is a saját trükkjeimmel tudtam meg ki kicsoda, ha valaki mondjuk nagyon érdekelt, mert folyton sértegetett. Mariska sem lesz már sokáig inkognitóban, ahogyan te sem."

Hát csak rajta, járj utána, ki vagyok, találj meg. A fiaim között van egy pszichiáter szakorvos, esetleg be tudlak ajánlani hozzá.

Beláthatod, hogy nem normális, amit művelsz.
Régóta nem olvaslak, így nem is válaszolok neked, mégis velem foglalkozol.
Ez beteg dolog, tehát segítségre van szükséged, hisz saját erőből nem vagy képes leküzdeni a problémáidat, segítség nélkül csak romlani fog az állapotod.
Anna Mária
@Knapp75: Világos, hogy függő, itt próbálja bepótolni a deficitjeit.
Pontosan úgy viselkedik, mint az alkoholisták, a saját tetteiért való felelősséget próbálja másokra hárítani, miért is lesz belőle állat.
"Azé iszok, mer a főnök, mer az asszony, mer a szomszéd...!"
De hát ehhez nekem az égvilágon semmi közöm. Engem nem zaklathat.
swordigo
@Anna Mária: Persze, hogy látod, amiket neked írok, miért ne látnád? A fiadnak meg szóljál valóban, rád férne némi kezelés.
swordigo
@Knapp75: Ne fáraszd magad, nick bajnok, ellenem esélyed sem volna. Addig örülj, amíg nem tudsz rólam semmit...
Anna Mária
@swordigo: Gondolkozz az ajánlaton, egész komolyan mondom, nyugodtan megkereshetsz, ha végre eldöntöd, hogy orvoshoz fordulsz. De tisztességes, emberi hangot kell használnod, semmi állatkodás!
A fiam addiktológus, éppen azzal foglalkozik, ami a te problémád.
Nos, újra ráteszlek a szűrőlistára, pá.
swordigo
@Anna Mária: Ritka röhejes egy ember vagy te. Az én problémám az olyan emberek, mint amilyen te is vagy, de eddig az életben nem találkoztam még hasonlóval, de állok elébe, találkozzunk. Most majd meglátjuk, megfutamodsz e ismét. A tisztességes, emberi hang pedig belőled hiányzik. Egyébként meg a vérhast nem gondoltam komolyan, csak ugye éppen a kedvenceid hozták be az országba pár napja.
Knapp75
@swordigo: szandokan, ha kitiltottak innen, mégis mit keresel itt?

Nehéz ezt egy fideszesnek elmagyarázni, de ha egy közösségbe mész, akkor tisztelned kell a szabályokat! ;)

Totális háborúval fenyegettél engem, na meg azzal, hogy a kapcsolataid segítségével megkeresel. egyelőre odáig jutottál, hogy már szerinted nem csak Anna Máriával vagyok azonos, hanem F_Viktorral is. Hívhatlak Columbonak? :)
Vagy maradjunk a bukott trollnál?
Knapp75
@Anna Mária: "Annak idején is a saját trükkjeimmel tudtam meg ki kicsoda, ha valaki mondjuk nagyon érdekelt, mert folyton sértegetett. Mariska sem lesz már sokáig inkognitóban, ahogyan te sem."

Akkor én most nem te vagyok?
Teljesen belezavarodtam... :)
Az a "kis trükk" legutóbb úgy sült el, hogy eltüntette saját magát! :D

Hiányozni fog a fórum bohóca...
Anna Mária
@Knapp75: Ez zavaros nekem is, mégis kit szeretne megtalálni, melyikünk inkognitóját fogja trükkösen leleplezni. :)
Fogadnék rá, hogy a következő nickje Barbapapa lesz.
swordigo
@Knapp75: A te szabályaidra gondolsz? Azokkal kitörölheted a saját seggedet. Mondom, semmit nem tudsz te rólam, fogsz te még nagyot koppanni, nick király...
Knapp75
@swordigo: A fórum szabályaira gondolok, amelyről kitiltottak szandokan.

Egyébként az én szabályaim kb. arról szólnak, hogy ha valaki odaszarik az asztalra, akkor belenyomom az arcát, akármekkora is az, kedves Büdi.

Azt tudom rólad, hogy minden második hozzászólásodnak nulla a valóságtartalma és ez az elmondásod szerint nem is véletlen. Ezzel érdemelted ki a jelzőidet.

Fenyegettél már totális háborúval és hogy megkeresel, te nyilván te is tudod, hogy csak magadnak keresnéd a bajt. Ha meg nem tudtad, most legalább szóltam. :)

Az meg jól jellemzi a szellemi képességeidet, hogy Anna Máriát okolod a kitiltásodért, míg nekem szerinted "esélyem sem volna" ellened, ugyanakkor rendszeresen azzal az elmélettel jössz, hogy Anna Mária és én egyazon személy vagyunk. :)
Nem érzel ellentmondást, te kis illegális hozzászóló?
Mézike
@Anna Mária: Hogy nézhetted meg ha egyszer a szűrőd szűri?
swordigo
@Mézike: Mert nem cseréltette időben, sajnálta rá a pénzt:-))
Knapp75
@swordigo: Eddig ez a rám tojás eddig csak odáig jutott, hogy magad alá piszkítottál, de ne add fel! :)
mtsl
@1magyar: Szerinted kiktől veszitek, te és a haverjaid a gyrost?
Már lassan minden utcasarkon van egy.
A szomszéd EU-s országban óriásmecset épül.
Bár ma még a keresztények vannak nagyobb számban a világon, de csak papíron!
A muzulmánok sokkal nagyobb számban gyakorolják naponta a vallásukat, mint a keresztények, vagyis ebben már ők az elsők a világon.
Ráadásul nagyobb számban nő az emberiség, mint várták - és nem a keresztény fele!
Ötven év sem kell hozzá és a világon a keresztények lesznek kisebbségben. És ezt sem te, sem senki más nem tudja megállítani.
És ez kiknek a hibája?
Nem más vallásoké, hanem A KERESZTÉNYEKÉ - a hamis tanításaiké, az erkölcstelenségüké, a megosztottságuké, a képmutató szeretetüké és a képmutató hitüké.

És ezt keresztényként írtam neked, aki tudatában van annak, hogy a muzulmán vallás sátáni, antikrisztusi, mivel tagadja Jézust minden szempontból - Istenfiúságát, testben való eljövetelét, életét, munkásságát, halálát, feltámadását, megváltását, második eljövetelét, vagyis mindent (1János 2, 18,19,22; 4, 2,3; 2János 7).

Persze a nagyon magyaroknak ez kínai, ők csak néznek ki a fejükből és trappolnak bakancsban.
1magyar
@mtsl: A két vallás közül mégis a keresztény a jobbik rossz. Csak az a baj,hogy az unio még segíti is ezeknek az embereknek a bejövetelét és letelepedését.
Emberiességre hivatkozva elszaporítják a muszlimokat akik seperc alatt ki fognak nyírni bennünket.
1magyar
Nem veszik észre, hogy most folyik Európa meghódítása,ilyen ravasz módszerrel???
mtsl
@1magyar: De igen, ma már a kereszténység a nagyobbik rossz.
Jézus lehozott a földre valami nagyobb jót, és egy új szövetséget kötött az emberiséggel.

A kereszténység nem egy újabb vallás, hanem az Egyetlen Út az Élő Istenhez.
A kereszténységnek az lett volna a dolga, hogy Isten üzenetével - amit a Fia adott át az embereknek - bemunkálják az egész földet, és megbékéltessék általa az embereket Istennel (2Péter 3, 9; 2Korintusz 5, 19,20).
Amint a mellékelt ábra is mutatja, ma a földön élők háromnegyed elutasítja a Biblia Istenét, az egynegyede meg nem ismeri.

Isten haragja elsősorban a bukott kereszténység miatt oly nagy, mert rosszul sáfárkodtak az Üzenetével, és ezáltal emberek milliárdjait fosztották meg a hittől, a reménytől, Isten szeretetétől - az Istentől jövőtől, és az az Isten iránt érezhetőtől -, és ez hatalmas bűn.
Nem beszélve a vallásháborúkról, amikben a keresztények Isten nevében irtottak más népeket, de ami szomorúbb. egymást is. Az 500 éven keresztül tartó inkvizícióról nem is beszélve.
És szerintük ezt egy jóóól megkésett bocsánat kéréssel le lehet tudni, aztán mindent lehet tovább folytatni, mintha mi sem történt volna.
A Vatikán teljesen össze van fonódva a politikával és a kereskedelemmel.
A legnagyobbnak - akik az ökumenizmus hirdetése ellenére csak és kizárólag magukat tartják egyedüli letéteményesnek - közvetve vagy közvetlenül befektetései vannak fegyverekben, prostitúcióban, szerencsejátékban.
mtsl
@1magyar: Nem, nem veszik észre, ahogy te sem veszed észre.
"Ezeknek a gondolkozását e világ istene (Sátán) megvakította, mert hitetlenek, és így nem látják meg az Isten képmásának, Krisztusnak dicsőségéről szóló evangélium világosságát." (2Korintusz 4, 4)

Az Amerika ellenesség ma már keresztény ellenességbe csapott át.
Igen, és a bevándorlók hozzák a saját hitüket, vallásukat, és közülük csak nagyon kevesen fognak integrálódni.

De ki áll emögött az egész mögött? - az itt a kérdés!
Jelenleg ki a világ uralkodója?
Sokan még ezt sem tudja, pedig a Biblia ír erről is - mint minden másról is: Sátán
(János 14, 30; 1János 5, 19; Jelenések 12, 9)
Valójában Sátán és démonai szítják a tüzet, és próbálják elpusztítani, kiirtani a földről a kereszténységet, és velük a Biblia üzenetét, hogy még véletlenül se juthasson el az emberekhez, és mindez csak egyetlen egy dolog miatt: Sátán azért harcol, hogy meggátolja, hogy az emberek megismerhessék Istent, akik pedig ismerik, elhagyják Őt - ez valójában ilyen egyszerű, valójában csak erről szól ez az egész.
"Mert mi nem test és vér ellen harcolunk, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.
Éppen ezért vegyétek fel Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok." (Efezus 6, 12,13)
mtsl
Az a baj a menekültkérdéssel, hogy nincs rá jó megoldás - Ilyen méretekben már kezelhetetlen.
Viszont mégis kezelni kell valahogy, mert az akaratunk ellenére megtörténik.
Több út van.
A mi pártunk és kormányunk a sok lehetőség közül a legembertelenebbet választotta, ami csak létezik - már megint!
Folyamatosan, mindig, minden esetben a legembertelenebb megoldást választja, még a saját honfitársai ellen is.
Ezzel pedig visszatükrözik az Atyjuk tulajdonságait:
"Ti atyátoktól, az ördögtől valók vagytok, és atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Embergyilkos volt kezdettől fogva, és nem állt meg az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a magáéból szól, mert hazug, és a hazugság atyja." (János 8, 44)
1magyar
@mtsl: Valószínű, hogy Isten nem adott egyértelmű utasítást az embernek. Nem?
De szálljunk le a földre és láthatjuk, hogy valamiért a népek vegyítése folyna. Az európai kontinensre is özönlenek keletről.
Anna Mária
@1magyar: Az emberek mindig is keveredtek - jól is néznénk ki, ha beltenyészet lenne az emberiség! :D
mtsl
@1magyar: Szálljunk le a földre?
Én egy tapodtat sem mozdultam innen.

Ami minket, embereket érint (ebből is látszik az emberek önzősége, mert bele sem gondolnak, hogy angyalok is vannak ám, és nem kevesen, és nekik is meg volt a maguk próbája, amikor Sátán igyekezett a maga oldalára állítani őket, és nekik is vannak vágyaik, és ők is szeretnének boldogan élni, mert élni jó - szellemszemélyként is), MINDEN itt zajlik a földön.
Sátánt már legyőzték, és levetették a föld közelébe; Isten bár az égből munkálkodik, de itt fejti ki a a hatását a munkálkodása, ami annyit tesz, hogy bár Sátán a világ uralkodója, de Isten nem engedi teljesen szabadjára (Jób 1, 6-13; 2, 1-7).
Persze ezt az információt hallva sokan Istent kezdik el vádolni, pedig ha tudnák, hogy egyrészt ennek így kell lennie, másrészt, ha Sátán szabad kezet kapna, ma olyan pokoli hely lenne a föld, amilyennek ábrázolni szokták, akkor kicsit óvatosabban fogalmaznának.
A Biblia a földön íródott, a földön élő embereknek - minden a földön zajlik.

Pont akik ezeket nem ismerik, ők "szállnak" el, néha, néha mindig, mint a győzelmi zászló.
Van neve is: Idealizmus (2. Átvitt értelemben: A valóságkép elvesztése, amikor egy személy vagy közösség a valóság helyett a vágyain alapuló álomvilágba menekül.).
Minden "-izmus" idealizmus!.

Mondok valami furcsát: A láthatatlan valóság valóságosabb, mint a látható.
És nem elsősorban azért, mert a látható ideig való, a láthatatlan meg örökkévaló (2Korintusz 4, 18), hanem az azért, mert a látható 'valóság' hazugságon alapszik, míg a láthatatlan valóság, igazságon alapszik.
Érted, amikor hazudnak neked - márpedig nagyon sokan, nagyon sokat hazudnak neked -, az nincs, az nem úgy van, te meg abban a hiszemben élsz, hogy úgy van, vagyis valóságként kezeled, és a mindennapjaid része lesz, ami aztán befolyásolja a gondolkodásmódodat, és a döntéseidet.
Toby
@swordigo: " Az én problémám az olyan emberek, mint amilyen te is vagy, de eddig az életben nem találkoztam még hasonlóval,..."

Nem mondhatnám, hogy a logika az erős oldalad ! Majd talán rájössz, miért !
Anna Mária
@Toby: Nem fog rájönni. Ha értené, amit írt, le se írta volna. :)))
Most már egyébként argos néven löki szandokan-swordigo.
Commneter
@gazdag dezső: július 29., 18:04
Természetesen így van, ahogy mondod; azonban ez, nem csak a joga, hanem a kötelessége is!:S

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.