A magyar-román határon, a magyar-szerb-román hármashatártól "ésszerű távolságig" húzódó kerítés megépítésének előkészítéséről döntött a kormány – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter hozzátette: az intézkedésre azért van szükség, mert a magyar-szerb határon lévő kerítés hatására az embercsempészek megváltoztathatják útvonalukat, így a bevándorlási nyomás egy része áttevődhet Románia irányába.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Válsághelyzet van, nincs tender kiírás, győzött a nemzeti gázszerelő !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
És erre most jöttetek rá, hülye tarajos! Minden -legalább féleszű EURÓPAI EMBER - ezt ordítja, mióta kerítésről beszéltek!

Nekem az a véleményem, hogy jó üzlet ez valakiknek, azért kell folytatni. (Csak előbb ki kellett próbálni!!!)
Dr. Felipe
Meg kell egy a horvát határra is és végre megint egy vasfüggönyös kis kommunista ország lehetünk. Aztán szépen kibaszarintanak bennünket az unióból és akkor kész lesz a nagy mű amit g vicctor kommunista spicli elvtárs megálmodott. Nekik dőzsölés az összelopott vagyonból, a népnek meg nyomor.
Persze idővel kell majd kerítés az osztrák határra is a szökni készülő magyarok ellen.
JAJMÁR
Szép, új világ - a kerítésdrót üzlet fellendült. No, majd kiléphetünk a bóvli kategóriából, gyorsul a gazdaság, annyi kerítés építkezés folyik, hogy csak! Már vetekszik a stadionokkal.
nevemnick
Bocsika, de a ,,románokat" megkérdezte valaki?
36
Mikor megírtuk már ezt itt, többen is. Kérjük a miniszteri fizetést!
lópicigáspár
Nnnnna, emelkedik a házam értéke, lesz saját kerítésünk! :-))) Agyrém!!!
Boszi27
@nevemnick: Lehet hogy küldtek konzultációs levelet, és mielőtt még visszaküldték volna a címzettek ez az eredmény jött ki: oda is kell kerítés, legalább 3 sor, + minden vonatsínpárra 1 pengésdrótos vagon...
sentinel216
Mondtam én, hogy meglesz a Für Lajos féle körkörös védelem. Hogy olcsóbb legyen a kerítés, javaslom szereljenek fel 25 - 30 kamionra olyan pengés drótkeretet, mint a röszkei vagonra és állítsák őket sorba oda, ahol a várható menekült csoportok bejönnének! Ha meg akarják kerülni tolassanak előre - hátra! Az ötlet levédve! :-)
GeoCravker
Épül a teljes határzár.
Európa-erőd helyett e hülyeség bástyájaként meredve majd ki a fejlődés óceánjából. Lefele. Unortodox bástyaként.
Hellcat
Még több pénzt lehet lenyúlni...á csak felbaszom magam...
36
Az osztrákok lebuktak. A tolmácsoknak azt kell mondaniuk, hogy a német határra viszik a migránsokat. De arról, hallgatniuk kell, hogy valójában táborokba kerülnek Ausztriában.
nyanya001
Válsághelyzet van, nincs tender kiírás, győzött a nemzeti gázszerelő !
sentinel216
@nyanya001: Mészáros-mészárosnak(alias Orbánnak) benne van a mocskos keze ebben a drótkerítés üzletben, az biztos.
Yoda69
Szerintem keritsetek korbe az egesz orszagot te idiota barom.
bencemacska
Eszébe jutott valakinek egyáltalán, hogy Románia is EU tagállam?
Hol fognak átjárni a kettős állampolgárok? Mert az én ismereteim szerint ők mindig ott vannak, ahol kevesebb (vagy nincs!) az adó és több a (főleg EU-s!) támogatás!
volvós
...és a 167 milliós kölcsönökböl " vett " házad köré mikor lesz " kerítés " ??
Mert a Csillagban Szegeden már van Nektek saját kerítésetek !!!
Clavigo
@bencemacska: Nem rájuk van szükség,,hanem a szavazataikra..:)
bencemacska
@Clavigo: Igazad van, azt meg ŐK leadhatják levélben is! Sőt még a boríték záráson levő nyál DNS-e is egyezhet!
Az ő szavazataiknál nincs titok!!!
glorianna
Nem volna egyszerűbb megállapodni a románokkal? Ui. építhetik a kerítést Csengersimáig, ha a románok nem akasztják meg a menekülők áradatát :(
emerencia
Kicsi koromban (Kb.50 éve) a térképet nézegetve azt hittem, hogy Magyarországot egy nagy piros kerítés veszi körül, ez a határ. Édesapám felültetett a kismotorra és elmentünk az igazi határt megnézni. Géppisztolyos katonák állítottak meg bennünket. Apu elmondta nekik, hogy miért jöttünk. Megengedték, hogy közelről megnézzük milyen a határ. Nekem nem tetszett. Hatalmas volt és félelmetes pedig nem is volt pirosra festve a kerítés. Apu megnyugtatott, hogy csak a határállomáson van kerítés, az egész országot nem lehet kerítéssel körbevenni. Idős koromra fog kiderülni, hogy mégis?
Cicamama55
@bencemacska: 15.36 Nekem is pontosan ez jutott az eszembe.
Szeparepa-
Tehát mivel az embercsempészek változtatHATják az útvonalat, több milliárdért még építgetünk... nem lenne egyszerűbb, adni a pénzt az embercsempészeknek hogy ne csinálják már ezt, megmondják még mennyit akartak keresni még, azt kiosszuk nekik... csak kevesebb lesz mint az új kerítés költsége.. és szépen boldogan elmegy mindenki haza...
zöldszem
Kerítést körbe a hátárhoz kiírni dakota rezervátum!
Aztán egy szép nap azon vesszük észre magunkat, hogy bármerre indulunk mindenhol drótba ütközünk, az átkelőknél meg egy-egy baromarcú TEK-es érdeklődik majd, hogy hova-hova hazaáruló?
Csizmás Kond
@zöldszem: ..vagyis szándékodban van továbbállni ?
papa.49
Sokkalta egyszerűbb, és főként olcsóbb lenne ha ezt az elmebeteget kerítenénk körbe, és ott hagyni ,,száradni,.)))))))))))
Cicamama55
Bennem elindított ez a bevándorlás egy, lehet hogy helytelen gondolatsort. Akkor innentől kezdve a diplomásaink is beszorulnak kicsi országunkba? Véget vetettek ezzel az európai országokon belüli megélhetési turizmusnak? S ha egy pici igazság is van ebben... Ki volt az ötletadó?
zöldszem
@Csizmás Kond: ühm...családegyesítés miatt!
enslaved
Érdekes, én ezt már mondtam régebben, mármint hogy Románia felől fognak majd bejönni hamarosan.
Csizmás Kond
@zöldszem: ..akkor neked tényleg a gólya hozta e gyerekeket ...?...vagy nem értem...:)
glorianna
@Cicamama55: Tekintve, hogy a Magyar Akkreditációs Bizottság már nem teljes jogú tagja az EU akkreditációs szervezetének, esélyes, hogy kerítés nélkül is gondban lesznek (vannak?) a végzősök, ha kinn akarnak dolgozni. Kinéz nekik minimum egy kiegészítő vizsga a célországban :(
dr. prédikátor
Nagyon helyes!!! keritsük be egész Európát!!! milyen szép látvány lesz mindenhol 4 méter magas drótakadály!!!
Cicamama55
@glorianna: Megoldódik az e.ü. dolgozó hiány én úgy érzem rövid időn belül Magyarországon, még lehet is válogatni...Csak átvészeljük ezt a zűrzavaros helyzetet...
wagabund
@Szeparepa-: 16.33...
Ez már előfordult a közeli történelemben...egyébként ebbe is belekötnének.
:-)
justhpeter
Nem hiszem, hogy van még normális ember a magyar kormányban. Ezeket az idiótákat kell többszörös kerítéssel körülvenni és banánt bedobálni a majmoknak.
glorianna
@Cicamama55: Nem valószínű. Aki menni akar, menni fog akkor is, ha 1-2 plusz vizsga kell hozzá.
Cicamama55
Most hallottam, hogy két magyar srácot elbocsátott egy osztrák cég, akik a migránsokat szállító vonaton voltak utas felszolgálók... Talán már találtak is olcsóbb munkaerőt?
simmering73
@justhpeter: Senki se mondta, hogy van még normális ember a kormányban. Ezt csak néhány agyhalott látja még másként.
Tényfeltáró
Ott kúrták el a románok, hogy nem a Tiszánál húzták meg a trianoni határt. Akkor most csak búvár kundokat kellene telepíteni oda.
Tényfeltáró
@dr. prédikátor: Ennek az lesz a vége, hogy még fal is fog épülni, berlini mintára.
nemkati
@Mirabilis: Ha nincs elég, akkor bevethetők a közmunkások. Ha az sem elég, akkor a nyugdíjasok, majd a középiskolások. Bölcsisek egyelőre felkészülnek.
nevemnick
@nemkati: tudtommal volt egyeztetés velük.
Desischado
Komolyan félek, hogy tényleg kiraknak minket az Eu-ból, ha ez így folytatódik! Nem igaz, hogy nem látják az emberek, mennyire veszélyes orbán ránk nézve! Ezért kellene tüntetni, hogy elzavarjuk a kénköves pokolba, mert ami kárt eddig okozott, semmi lesz ahhoz képest, ha elszigetelődünk!
nemkati
@nevemnick: Hehe, ahogy orbánisztánban szokás: Magyarország közölte a szerbekkel, hogy lesz kerítés. Ezt nevezik minálunk egyeztetésnek.
Boszi27
@nevemnick: Hacsak nem a szokásos módon egyeztettek: a partner nem tudott róla. Mostanában így megy a konzultálás.
picike
@Desischado: inkább legyek kint, mint halott sokadmagammal az iszlám állam államtól terrorizmustól! saját szemmemel olvastam hogy leszerzdtek ahajókkal a földközi tengernél ahajókkal ,hogy hozzák el a a terrosistákat a menekültek között annak álcázva őket érthet az bent már 4 ezer sajnos európában . mi nem viélágos nektek élet mentés zajlik a tiéd és az enyém és mindenkiné
Boszi27
@Tényfeltáró: Kína a példakép, tehát Kínai Nagyfal..
TASzSz
Talán a román-moldáv határra kéne azt a kerítést építeni?!
bencemacska
@picike: Te jó ember, a terroristák a magyar államtól (és másoktól!) - nem is drágán - megvásárolt európai útlevéllel a repülőgép biznisz klassz osztályán utazva érkeznek meg Európa bármely városába!!!
Gyalogolva elfáradnának!-:)))
Csak én nem bízom a az életmentőben! Engem hagyjon élni ez az egy kívánságom vele szemben.
És ne akarja a javaimat, nem adom!!!-:)))
picike
@bencemacska: ha nem bizol a magyar törvény védésében az nem az én bajom a tiéd!
bencemacska
@picike: Mondd te Dodonában jártál iskolába???
enslaved
@nemkati: A szerbek már figyelmeztető lövéseket is adtak le, a románok pedig nem lesznek olyan kegyesek velük, mint mi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.