Mérő László pszichológus-író 13 éven át publikált  a Magyar Narancsban, ám most otthagyja a lapot a nagy vihart kavart múlt heti címlap miatt, amely Hitler-bajusszal ábrázolta Orbán Viktort.

Mérő ezzel kezdi búcsúcikkét:

Fájó szívvel tudatom: azt kell tennem, amit Esterházy Péter tett 1990-ban, amikor Csoóri Sándor nyíltan zsidózó cikke megjelent a Hitel című folyóiratban, amelynek Esterházy akkor már három éve állandó kolumnistája volt. ’Nem akarok olyan mondatok közelében lenni, mint amelyeket ott olvasnom kellett’ – írta, és beszüntette rovatát.

Bár a publicista kiemeli: sokat kapott a Narancstól, a Hitler-bajszos Orbánnal nem tud azonosulni, mert az a miniszterelnök személyét sátánizálja, nem a nézeteivel vitatkozik. És bár utálja Orbán Viktor politikáját, mai nézeteit, „némelyiket akár egyenesen sátáninak is” tartja, de ő ezekkel a nézetekkel akar vitatkozni. 

Orbán Viktor embernek tartom, nem sátánnak

- jelentette ki.

Mérő nem szeretné, ha ilyen címlapok buktatnák meg Orbánt:

Buktassa meg az, hogy a magyarok 51 százalékának elege lesz a nézeteiből, politikájából.

A Magyar Narancs egykori szerzője azt is hozzáteszi: ennek ellenére továbbra is a lap előfizetője marad.

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
,,Buktassa meg az, hogy a magyarok 51 százalékának elege lesz a nézeteiből, politikájából."

Ez komoly? Ilyet leír egy író? Hát még hányszor derüljön ki, hogy az emberek többsége nem ért egyet az orbáni politikával?
Freewolf
Az emberek többsége egyetért Orbán politikájával. Vannak akik rávoksoltak és voltak akik a lábukkal szavaztak és nem mentek el. A maradék konc lett a Jobbiké, ballibeké, ami ami nem volt 51%!!
Macskaszem
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Strong
vannak gondok ...
viszont szerintem a migránskérdés kezelésében jobb mint az alternatíva...
adrenalink
@Aki Én: Csak úgy derülhetne ki, ha ezt a vállasztáskor ki is nyilvánítanák a zemberek! De egyelőre úgy néz ki, hogy inkább a fityisz hívők fogalmazzák meg sorsdöntő helyzetben az akaratukat...
pbalage
@Freewolf: Upsz... a fideszé sem volt 66%, hanem csak 27%.
Aki Én
@adrenalink: Alapvetően igaz, de alternatíva is kellene.
adrenalink
@Aki Én: Igen, de akkor nem a többségnek kellene a sarkára állni, és kikényszeríteni egy elfogadható változást?
Aki Én
@adrenalink: 12:40 Ennyire nem egyszerű. Ha nincs kire bízni a dolgokat, mindig csak a kisebbik rosszra szavazunk, akkor az van ami ma látható. Egymást cserélgetik a megélhetési dilettánsok. Amikor emberek még ma is egy-egy intézkedés alapján változtatják a véleményüket és nem képesek egészében látni a dolgokat több mint öt év elteltével, akkor nem jutunk előre. Csak akkor lehet tömegesen valaki mellé állni, ha van hiteles alternatíva. Normál esetben orbánéknak 10 %-nál nem lenne több, a mérhetetlen kdnp-vel együtt. De ez még odébb van. Ahogy elnézem a hazai mélysötétséget, generációkkal odébb.
nemjoezigy
Ha már e kettőből lehet választani, akkor én inkább @Macskaszem:-mel értek egyet (ma, 11:50), tehát SÁTÁN!
Mert, hogy csak néhány példa: kettosmerce.blog.hu/2015/09/16/a_magyar_allam_tobb_tamogatast_ad_egy_miniszternek_mint_egy_minimalberert_dolgozonak
az egy kulcsos adó
az andi vajda
a gazdagok millioárdos visszanem térítendő támogatása
a szegények további kizsákmányolása
a csinált pozíciók kitalálása, persze nagy pénzzel
az állami cégvezetők 5millióFt - 10millió Ft közötti fizetése
stb
Érthető?
Ilyent EMBER NEM TESZ!!!
human
@Freewolf: Mennyien is szavaztak a fideszre 2010-ben és 2014-ben? Nem szégyen ám utána járni a valóságnak!
Freewolf
@human: És akik nem mentek el szavazni, számold már hozzá! Írtam, ők a lábukkal szavaztak!
nemjoezigy
Most találtam: hvg.hu/itthon/20150907_magad_uram_ha_szolgad_nincsen_fot
Ember vezette kormány alatt ilyenek nem történhetnek, miközben a milliárdosok éves szinten több száz milliárddal gyarapodnak!
Aki Én
@Freewolf: 13:04 A nemszavazás is egy igen komoly vélemény, de semmiképpen nem a fidesz melletti. Itt a fidesz támogatottságáról van szó, bármennyire is próbálod félremagyarázni. Ennek ebben az esetben semmi köze az egyéb és a nem szavazókhoz. Hogy mennyien támogatják a fideszt, azt láthattuk. Mert aki nem szavazott, az nem szavazott a fideszre. És ne gyere azzal ,hogy másra sem, mert az itt mindegy.
human
@nemjoezigy: Ez a jövő. Az állami feladatok egy részét a civilek veszik át. Ezért érthetetlen, hogy a fidesz miért emeli most 2 millióról 4-5 millióra az állami cégvezetők fizetését.
adrenalink
@Aki Én: Sajnos így van! Ezért kellene Valakiknek /a mostani senkikkel szemben/ egy nagyott domborítani.. Emlékszel még Kupáékra? Pár hónappal a választások előtt robbantak be, és majdnem bekerültek a Parlamentbe. Ez is mutatta, hogy lenne az újra igény. Egy hasonlónak még talán nem lenne késő felépítkezni a választásokig, csak nem látom az eakaratot, elszántságot.
Szeparepa-
Nem csak pszichológus, hanem matematikus is... Az egyik legokosabb élő magyar... Nem is értem miért folyt bele a politikába... lehet akármennyire is okos, mégsem elég bölcs..? ;)
adrenalink
@Aki Én: 13:11-re Beszélhetsz neki! Választások után a fityiszesek megmondták, hogy aki nem ment el szavazni, az a fityiszre szavazott. Ezeknél minden vagy fehér, vagy fekete.
nevemnick
,,Mérő László pszichológus-író"- nem pszichiáter...akkor más lenne a véleménye.
Freewolf: az összes szavazó és nem szavazó körében 2015: a fidesz 27%, ellenzék 39%, nemszavazók 34%. Ne örülj ember!
Freewolf
@Aki Én: Tehát aki nem szavazott, azt szavazóként sem értelmezhetem, hiszen sem a Fideszre, sem másra nem szavazott. Így, ha ezek számát levonom, már megint a kétharmadnál járunk! Hoooooooooooppá!
bakegya
@human: mert ők adakoznak a pancsoló arénának és a mészáros böéllér legjobb barátjának,no és a pereputtynak.
Aki Én
@Freewolf: 13:51 Még így sem igaz. De egy a lényeg: 27 % mondott fideszt.
Aki Én
@Freewolf: ...egyébként ez meddő vita. Ez színtiszta matematika.
Freewolf
@Aki Én: Persze, hogy az, matek! Azért lett kétharmadnyi képviselőjük.
bakegya
@Szeparepa-: na ezt akartam én is mondani-plusz még talán annyi-lehet valaki értelmes és még nagyon okos is-deha okkal részrehajló az gáz.Márpedig a pénz a teknős kezében a köbön-
Aki Én
@Freewolf: 13:58 Értem én, hogy véded a hazugságot. ennyi. Nekem könnyebb a józanság, mert egyik hazug társasággal sem szimpatizálok, így képes vagyok külsősként, tárgyilagosan szemlélni.
human
@Freewolf: A fidesz matematika: 43% = 2/3. Ezzel az egyenlettel én nem dicsekednék.
Freewolf
@Aki Én: Az, hogy egy tarthatatlan állapotot képviselsz, nem objelktivitás. Kétharmadnyi fideszes képviselő volt a választások után és ez tény! Miről beszélünk még?
Freewolf
@human: Figyusz! Vedd rá a nem szavazókat, hogy menjenek el szavazni a baloldalra! Ennyi csak a dolgod és megoldódik a dolog!
pbalage
@Freewolf: uppsz, ez sem jó, mert csak a szavazók 44%-a szavazott a fideszre, ebből jött ki mindenféle geci trükközéssel a 66,7% (ami mellesleg már nem annyi)
Freewolf
@pbalage: A kétharmad az kétharmad! Lehet itt okoskodni, de a tény tény marad!
pbalage
@Freewolf: az előbb írtam, hogy nincs már meg a kétharmad sem. Te olvasni is tudsz, vagy csak írni?
Freewolf
@pbalage: Tudom, hogy közben elveszett egy- két hely, de a választáskor megvolt. Itt öregem csak a Jobbik tudja Orbánt megszorítani, de ha ilyen kemény példát mutat migráns ügyben, még ők sem!
enslaved
@adrenalink: "Választások után a fityiszesek megmondták, hogy aki nem ment el szavazni, az a fityiszre szavazott." Gyurcsány mióta Fideszes? Csak mert ő is et mondta egy interjúban (már ha láttad, de ahhoz nézni kellett volna a Hír tv - t).
pbalage
@Freewolf: figyi Churchillt is mennyire szerették az angolok amikor háború volt, a következő választáson mégis akkorát bukott, mint az ólajtó.
adrenalink
@enslaved: Nagyon mellé mentél, mert nem vagyok csőlátású, szoktam nézni a Hír tv-t!: Csak az M1-hez nem vagyok elég mazopita:-)
Aki Én
@Freewolf: 14:32 Na látod, nincsenek érveid, te is elismered, hogy csak úgy nevezik. Pont attól csalás, hogy nem kétharmad, csak annak kezelik. Na mindegy, ha a baloldal tett volna így, akkor pontosan értenéd...
pbalage
@Freewolf: ja, mert most épp nácit játszik a főcigány. Volt ez már minden, csak még rendes ember nem.
Aki Én
@adrenalink: 13:13 Húúú, igény az nagyon is lenne. Erre mondom, hogy ha előkerülne valami ütőképes csapat, a fidesznek jó ha 10%-a maradna.
Freewolf
@pbalage: Itt az a bibi, hogy Orbánnak Vona az alternatívája. Nincs egy politikus, aki eséllyel szállhatna szembe kettejükkel. Gondolom, ebben egyetérthetünk!
Freewolf
@Aki Én: Úgy tudom, valami választási törvény alapján számolták ki a mandátumokat!
Aki Én
@Freewolf: A fidesz választási törvénye alapján. Hagyjuk, addig nem érted meg, míg nem mások csinálják. A kettős mércéd akkor billen át...
Freewolf
@Aki Én: Megszavazhatták, hát megszavazták. Tetszettek volna nem ilyen erős felhatalmazást adni a Fidesznek!
Január
Valahol, valaki azt írta, hogy készül egy új bal oldal, akit az "okostelefonos" nemzedék fog hatalomra juttatni. Sohasem tudjuk meg, hogy abban a "boszorkány konyhában" mit főznek ki. Na nem itt, hanem jóval messzebb.
Aki Én
@Freewolf: ...tényleg hagyjuk, mások az érdekeid.
vonotok
@pbalage: Ezt ennél jobban , frappánsban megfogalmazni nehéz lett volna. Gratulálok.
Aki Én
@Január: Sok mindent beszélnek. Olyat is hallottam, hogy a jobbikot is a ,,tudodkik" keltették életre, és pont nem azok, akiknek látszanak.
GeoCravker
BTW, Hitler és Dzsugasvili, Pinochet és Torquemade is emberek voltak. A szó biológiai értelmében.
Orbán is ember a szó biológiai értelmében, de a paranoid lelki alakta elég közel van Sztálinéhoz. Csak a hatalma kisebb. Még.
De, ha figyelembe veszem az egészségügy, a mezőgazdaság, a nyugdíjaspolitika, a munakerőgazdálkodás kérdéseit, akor arányaiban elég padláslesöprő
kata53
@Macskaszem: nem is ember, csak egy gnóm!!!
bencemacska
@adrenalink: ma, 13:13

Csak egy baj van. Ha az ellenzék, - vagy akárki - most el kezd egy embert felépíteni, mire a választásokig érünk a Fidesz nem lejáratja, hanem "megeszi".
Ha a választások előtt kezdi, akkor meg késő lesz!

Vannak megfelelő emberek, de nem akarják magukat "kicsináltatni", inkább nem vállalnak komoly pozíciót!
bencemacska
Szerintem a Narancs olyannak mutatja OV-t, amilyen. Az okos emberek szerint mindenkinek a lelkivilága tükröződik az arcán! Én ezzel egyetértek és ezt látom is a képen!

Előre bocsájtom, én még nem láttam sátánt, tehát nem tudom milyen! Ezért azt sem tudom megállapítani a kép alapján, hogy OV sátán-e.
Somogyi Katalin
Sajnálom, hogy a pszichológus-író itt és most így nyilatkozik. Gondolom, rá fog jönni, hogy tévedett. A gyoda Hitler-bajuszt sok tény támasztja alá. Például a nyugatra induló, de Bicskén landoló vonat, az idegengyűlölet szítása. Sorolhatnánk.
Rózsika Hatházi
@bencemacska: A feje már meg van hozzá. Képzelj még rá szarvakat, a lábaira szőrt, meg patát és egy hosszú farkat. Ezt, hátulra képzeld. Ugye, nem is olyan nehéz? :)))
bencemacska
@Rózsika Hatházi: Akkor az a kép Hitlerre hajaz, nem a Sátánra!
adrenalink
@bencemacska: 16:21-re Akkor nincs más hátra, mint csendes beletörődésben meg kell várni, míg a Vezír feldobja a pacskert!?
justhpeter
Tiszteletben tartom Mérő László klasszikusan emberi meghatározását, miszerint Orbán nem sátán. Csak akkor tudnám ezt bizonyosan állítani, ha láttam volna sátánt, vagy lett volna sátán miniszterelnöke az országnak.
De !
Ember-e az emberség értelmében az, aki kiad egy embertelen baltás gyilkost anyagi haszon fejében ?
Ember-e az emberség értelmében az, aki "hadjáratot" indított rokkant emberekkel szemben, mert szerinte túl sokba kerülnek ?
Ember-e az emberség értelmében az, aki folyamatosan mindenből kiszorítja a hajléktalan embertársait ?
Ember-e az emberség értelmében az, aki öt éve folyamatosan vonja ki a pénzt az egészségügyből, az oktatásból és a szociális ellátásból ?
Ember-e az emberség értelmében az, aki aszerint osztályozza az embereket, kinek mennyije van ?
Ember-e az emberség értelmében az, aki csak pont annyi jellemet tud felmutatni mint árvaházban a szülői értekezlet ?
bencemacska
@adrenalink: Más módszert kell kitalálni. Meg ne kérdezd, hogy mit, mert ha tudnám, mondanám felszólítás nélkül is!
Az minden esetre biztos, hogy egy ilyen mocskos bandával nem lehet fehér kesztyűs kézzel bánni!
(Pillanatok alatt nem marad fehér a kesztyű!)
adrenalink
@bencemacska: Én tudom! Penny Market az okos megoldás:)))
bencemacska
@justhpeter: Gerinctelen, emberbőrbe bújt valami!
(Sajnos nincs megfelelő jelzőm, amit még elbír a klaviatúra!)
eugen4402
Drága Mérő úr, Ön Orbán nézeteivel akar vitatkozni...? Lelke rajta. Ha szereti a sziszifuszi időpocsékolást, miért ne vitatkozna. Ugyanis meggyőzni Őt bármiről, eddig még sem embernek, sem a sátánnak nem sikerült. Orbán egyszerűen tévedhetetlennek hiszi magát, nem is érti mit jelent a vita. Ha értette volna, akkor kiállt volna a nyilvános tévévitára, és megvédte volna a saját programját, de rájött, hogy jobbágyoknak nem tartozik magyarázattal.
Rózsika Hatházi
@bencemacska: Oly mindegy. Mindegyik szar alak. :)))
bencemacska
@Mirabilis: ma, 19:30

Ezt nem tudom értelmezni én sem. Egyáltalán, hogy jön ehhez a képhez a sátán?
Én a sátántól nem félek, mert nem hiszek benne, hogy egyáltalán van olyan! De OV elveitől félek, mert számomra egyre megdöbbentőbb megnyilvánulásai vannak!
mariaberta
Hát tévedni emberi dolog ezt régóta tudjuk. Tehát nem sátán? /De nem is ember/!!
Desischado
Justpeter megfogalmazta a lényeget. Ember ilyeneket nem csinál, számomra ez a lény nem ember, hanem egy mocskos parazita!
micfild
@justhpeter: Nagyon jó kérdéseket tettél fel! ennyi a lényeg.
lampa laz
13 évig mit gondolt róla a Magyar Narancs hasábjain, ha oda írogatott? Attól a kis szögesdrót bajuszkåtól elhatárolódhatott volna úgy is, hogy az addigi nézete, véleménye nem változik vele szembe, de ez egészen másról szól, jellemtelenségről, hírtévéből elhíresűlt lelkiismeretről. Igazodik orbán új világához.
Vizual
Ez kicsit büdös. Mintha kicsit későn világosodott volna az elméje ! Hát igen. A megélhetés fontos dolog ? Ja, hogy van családja is ? Hát ...nekem is.
papa.49
Csupán annyi történt hogy a megfelelő seggnél nyalt egy jó nagyot, hát ő tudja, neki biztos megéri, nekem töknyolc, ettől nem lesz olcsóbb a kenyér)))))))))))
varirmag
"Mérő nem szeretné, ha ilyen címlapok buktatnák meg Orbánt"

Ha így megy tovább az ellenzék ( dk,mszp,együtt lmp ) idióta szájtépői megnyerik Orbánnak a következő választást, Nem 2/3-dal !!! Hanem 4/5-del !!!

NE LEGYEN igazam !!! DE nagyon affelé haladnak a dolgok.
mariaberta
@Macskaszem: Nem tudom mit írtál, de ha kitiltottak, biztosan igazad van, ezért helyeslem.
Bercifiu
@mariaberta: Embernek ember, csak hát szar ember.
nemkati
Engem az is zavar, hogy @otthagyják: a Magyar Narancsot. Mérő László többen van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.