Ismét lecsapott az új menzarendelet, mely sem az időseknek, sem a gyerekeknek nem okoz örömet, de legalább elmondhatjuk, hogy elvben államilag egészségesen vagyunk táplálva. Illetve lennénk, mert nagyon úgy fest, a nép nem szereti a sótlan és ízetlen, esetenként meg büdös reformkaját, inkább éhen marad, akkor is, ha vagyont kell havonta fizetni.

Büdös és undorító: sírtak az éhes gyerekek a menzakoszt miatt

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Büdös és undorító akár a Fidesz maffia kormány !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
Pl. önmagában a harcsa és a csicsóka valóban egészséges. Csak nekem már ránézésre sem indul be a "nyálképződésem", vagyis számomra nem gusztusos látvány. A képen látható étel izét meg végképpen nem tudom, mert talán meg sem merem kóstolni, nem keltett bennem éhségérzetet. Láttam egy tudományos kisfilmet, ahol is finom csokis-mogyorós süteményt kóstoltattak meg az utcán klf. emberekkel... a "kér még"-re mindenki igennel felelt... majd a kináló u.azt a süteményt egy tepsiből kinálta, csakhogy ezeknek már "kaki" alakjuk volt... mondanom sem kell: mindenki undorodva szinte azonnal elfutott. Ebből csak arra akartam utalni, hogy a látvány is nagyon fontos!
nyanya001
Büdös és undorító akár a Fidesz maffia kormány !
pbalage
@eszegfu: ez valóban úgy néz ki, mintha a szakács a gyomrában "főzte" volna meg.
r2d2
Már amikor megették (volna) akkor is szar volt!!!
eszegfu
@pbalage: Pontosan! Lehet, hogy ezt leöntötték valami tejfölös maszattal, de akkor sütni kellett volna egy kicsit, hogy kapjon egy pirosas szint, sőt még a foghagyma ize, illata is vonzóbb lett volna... szerintem. Ha pedig azt nézem, hogy a harcsa a legdrágább halfélék közé tartozik, csicsókát már emberemlékezet óta nem láttam üzletben, tehát ez sem lehet olcsó... igy én itthon a családban sem tudom megszoktatni a gyerekekkel a "reform-kajákat"... csak sajnálom: ilyen drága alapanyagból ezt tudták "kihozni".:((
1magyar
Só és bors kellene még bele és finom lenne.Harcsa egészséges.
1magyar
Ja és a köret külön, lehet egy tányéron, nem így összekeverve!
KERKA
A jó qva édesanyját annak, aki az ilyen moslékot összefőzi és műanyag eldobható tányérban szolgálja fel a menzán!.A harcsa tuti, hogy a fagyasztásból került kiolvasztásra, mert halat nem pucolnak a konyhán, na most azt összefőzve csicsókával+ krumplival, qva nagy ötlet.
Gyakorlatilag paprikás krumplit ettek (vona) a gyerekek, ha ez az lett volna.
El tudom képzelni, hogy a fagyasztásból kiengedett harcsa, milyen büdös volt. Szemetek!!!
wagabund
megint szembemegyek mindenkivel...evett már valaki harcsakészítményt? vagy egyáltalán halat..

nos valamelyik nap vendégségben lazacot kaptam hidegtálon..büdös volt, mint a rohadás. persze nem azért, mert romlott, hanem ez ilyen...hősiesen megettem , mert amúgy finom volt, de ezekhez sem megyek többé vendégségbe...

szóval várjunk azzal a leszólással...hátha a gyerekek nagyon igényesek...és nem adják alább a fínom "paprikáskrumpli lecsókolbásszal" menünél..
Hellcat
Nesztek fidesznyikek...lehet tapsikolni a rendszerhez. meg a működő reformokhoz.
panellproli
Ezt kell lenyomni a rothadt fideszes panda torkán-hátha megfulladnak!
eugen4402
A fotón tényleg egy búvár-menü látható: lement, fordult egyet, és visszajött.
Amúgy frissiben le is fényképezték az utókor számára.
@wagabund: hsz.-ról az ősi pálpusztai sajt jutott eszembe, amit csak ritkán mertem bevinni a munkahelyemre, olyankor a raktár végébe mentem tízóraizni, mert 50 méteres körzetben gyilkos szagot árasztott.
KERKA
A harcsafilé nagyon finom, és drága is ráadásul. Karácsonykor szoktam sütni. De így egybefőzve a krumplival nekem sem jönne be. Külön fokhagymásan tepsiben sütve még jó is lehetne.
A harcsa paprikás túrós csuszával is nagyon finom. De az, hogy büdös volt, valószínű, hogy a kiolvasztás után nem mosták le eléggé.
r2d2
10.000 Ft-ban benne van a tízórai is meg az uzsonna is?!
darwin
@r2d2: Benne van.A tízórai még csak csak...Az uzsonna:Fél kifli,egy pohár tea,vagy...egy fél szelet kenyér,egy fél sárgarépa,vagy...egy túrórudi /annak még örülnek is/
Az nincs benne,hogy az önkormányzat ugyanannyi pénzt mellétesz.
r2d2
@darwin: 415 Ft / nap a szülők része???
Desischado
Azoknak a mocskos férgeknek kéne megenni ezt a moslékot, akik megszavazták! Meg a rájuk szavazóknak! A gyerekek spórolni aljas dolog! De ez a fidesz!
darwin
@eszegfu: A héten láttam csicsókát a Lidlben.465 Ft/kg.
eszegfu
@darwin: 17:14 Köszönöm!! Azt azért sejtettem, hogy nem olcsó... De az biztos, hogy ez -- aki már próbált ebből "menüsort" csinálni -- "embertpróbáló" nyersanyag... szinte lehetetlen megpucolni a sok göcsörttől... tehát a "hasznositható" rész miatt sokkal többet kell venni belőle. Nekem terem, de bizony "lejönnek az angyalok az égből", mire főzésre-sütésre kész állapotba kerülnek! Az is igaz, az az igazán finom kaja, amivel sok a "meló".
darwin
@eszegfu: Én csak nyersen szeretem... :)
eszegfu
@darwin: Pucolod, vagy csak megmosod és héjastól? Gyerekkoromban én is nyersen ettem, de nem emlékszem a "technikára".
1magyar
Az étel elég drága dolgokból tevődik össze de fűszerek nélkül és összezagyválva nem ehető.
Tudni kell, hogy a szemmel eszünk először és utána az ízlelőbimbókkal. Ha ez mindkettő jó akkor az emésztés is gyorsan elindul ami a nyállal kezdődik. A többi hülyeség.
Csizmás Kond
...nem tudom milyen lehet mert nem kóstoltam...de ahogy olvasgatom egyre többen ízlelték...:)
r2d2
@darwin: Ennyit fizet naponta egy gyerekre a szülő a menzáért???
Freewolf
Valahol elcseszték a diatetikusok oktatását! Meg lehet ezt csinálni ízletesre is! Csapják el a szakácsot!
1magyar
@Freewolf: Nem kell egy normál gyereknek,embernek diatetikus. Van egy norma amit be kell tartani, hogy 10 kg krumplihoz mennyi só kell - ennyi.
Freewolf
@1magyar: Most a harcsára és a csicsókára gondoltam, mert elég szokatlan párosítás! A sóban teljesen igazad van, bár úgy fogalmaznak: ízlés szerint!
1magyar
A gyerekek elhízása nem a kaja miatt van, hanem nincs idejük,terük,levegőjük játszani.
Délben ledobni a táskát, könyvet, utána ebéd és játék 3-4 óráig. Majd egy kicsi házi feladat .
Túlterhelt gyerekek, nincs is felelőtlen,boldog gyerekkoruk mert leterhelik őket mindenféle feladattal mert az a menő ha 10 évesen 3 nyelven beszél,balettozik stb.
Emiatt a depressziós gyerek sokszor elhízik.
darwin
@eszegfu: Ma már megpucolom.Régen csak megmostuk.Nem tudom,hogy a korral jár-e,de nem szabad sokat enni belőle.Nagyon felfúj.
human
Nagyon remélem, hogy nem arról van szó, hogy a gyerek egészségének kárára akarnak spórolni az ételek minőségével. Bízom benne, hogy csak a fűszer hiánya miatt túl domináns volt a hal szaga, ami mondjuk még mindig azt jelenti, hogy nem tudják elkészíteni helyesen.
darwin
@r2d2: Kevesled? Gondold el,hogy egyedülálló anyuka vagy, két iskolás gyerekkel,kötelező menzával.Minimálbér /az már nagy szerencse Hevesben,Borsodban/+csp,+ jó esetben 20000 gyerektartás/ ha van kedve fizetni apukának,vagy van munkája/,az kb. 130000 ft,ami már fejenként több attól,hogy ingyenes legyen a menza.Ebből vedd ki a huszonezret,ami a menza.
Na ebből fizess rezsit,lakj,öltözz,egyél,etess,mert farkaséhesen jön haza a gyerek a csicsóka után.
+ a jobbik verziót számoltam:az anyukának van munkának,apuka nem lépett le a balfenéken,új családot alapítva,le..tudva a régi családot
+Mivel az önkormányzat is hozzátesz,innen számolva már 900 ft körül van egy gyerek kétszeri egy harapásos és egy majdnem moslék étkezése.
Más kérdés?
Vagy sokallod? Arra is van magyarázatom,ha nagyon akarod :)
Fradigege
Hívjátok Ráchel gyermeket Svejcből. Ő jó iskolába jár. Megoldja. Bár ő nem evett ilyeneket, bizhattok benne. A saját lábán megáll, ebben a könyörtelen világban.
r2d2
@darwin: Csak érdeklődtem. Nem vagyok jártas e témában. Nyilván nem fogom az árat a 7-800 Ft-os éttermi menühöz viszonyítani! Más az ár-érték arány...
darwin
@r2d2: Mert nem is lehet.Sem ízben,sem méretekben.Árban pedig drágább a menza.
r2d2
@darwin: Már sokszor javasoltam, hogy olyan csinálja (településenként), aki valaha valamit felmutatott a szakmában (éttermes)...
darwin
@r2d2: Nem a szakácsokkal,a konyhás nénikkel van baj általában /legtöbbször/ ,hanem a hülye rendelkezésekkel.
Pl: rántott hús,sült krumpli,pörkölt,nokedli,grízes tészta,palacsinta,só,cukor,fűszer mellőzve,törvényileg.Preferálva az egészségesnek mondott /most!/ ételek:csicsóka,vadak,halak,zöldségek,főzelékek,főzedmények.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.