A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) arra biztatja a Romániában élő, magyar állampolgársággal is rendelkező polgárokat, hogy vegyenek részt a betelepítési kvóta kérdéskörében szervezett magyarországi referendumon – idézte Kovács Pétert, a szövetség ügyvezető elnökét az RMDSZ keddi hírlevele.

A romániai magyarok már agitálnak a részvételre a magyar kvótaszavazáson

A politikus emlékeztetett arra, hogy a szövetség a kezdetektől fogva a kötelező kvóta ellen, az önkéntes befogadás mellett foglalt állást.

"Ki és milyen kritériumok alapján dönti el, hogy a menekültek melyik csoportja kerül Romániába, és kiket vesz át például Svédország? A felsőfokú végzettséggel rendelkezők mennek nyugatra, az alacsony képzettségűek keletre?

A másik szempont, hogy ki tartja Romániában az ide telepített migránsokat, miután megkapták a tartózkodási engedélyt, a szükséges iratokat? Ki akadályozhatja meg őket abban, hogy egyik napról a másikra Európa másik szegletébe utazzanak?"

- fogalmazta meg a kvótarendszerrel kapcsolatos kérdéseket az ügyvezető elnök.

Kovács Péter hozzátette, az RMDSZ álláspontja szerint míg ezekre a kérdésekre nincs válasz, addig a megoldás csakis a befogadás önkéntes vállalása lehet.

111 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Szavazzatok, de csak személyesen, mint azok a magyarok, akik külföldre menekültek a vezír beígért ,,jól teljesítő Magyarországa" elől!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
glorianna
Máséval a csalánt klasszikus példája... :S
nevemnick
Szavazzatok, de csak személyesen, mint azok a magyarok, akik külföldre menekültek a vezír beígért ,,jól teljesítő Magyarországa" elől!
Csizmás Kond
...ezek csak akkor vonyítanak ha koncot kaptak...
nemkati
Egyelőre nem tisztázott, hogy akik 2014-ben regisztráltak a szavazásra, azok mind életben vannak-e, és akik már nem, azok helyett nem tud-e valaki más szavazni. Amíg erre nem születik válasz és megoldás, addig nem szabadna a külföldön tartózkodóknak, pontosabban a magyarországi lakhellyel nem rendelkezőknek szavazni.
papa.49
@nemkati: Egyáltalán nem lehetne nekik szavazni, nem itt élnek, akkor ne pofázzanak bele a dolgainkba, milyen alapon van neki joga eldönteni, hogy mi a mi hazánkban kikkel kívánunk, avagy nem kívánunk együtt élni!!!
human
Orbán folyton azt vonyítja, hogy senki ne szóljon bele az ország belügyeibe. Ehhez képest 2018-ba is mindent meg fog tenni, hogy a nem Magyarországon élők döntsenek a Magyarországi magyarok sorsáról. Lehet, hogy ez szavazatokat jelent Orbánnak, de sok magyart szembe fordít a külhoni magyarokkal.
vitriol
a romániai szavazók a magyarok árulói
teuton
Hülye ez a Kovacs Peter?
1. Vajon hol fog egy menekült szivesebben tartozkdni, ott ahol szivesen latjak, vagy ahol nem?
2. Megvolt a lehetöseg a szelektalasra, a magasabb kepzettsegüeket kiszürni, jo ajanlatokkal megtartani, HA törvenyileg rendezve lenne, mikor es hogyan szabad dolgoznia!
3. Elöször azzal kampanyoltak, hogy senki sem akar a menekültek közül dolgozni, csak a segelyt bezsebelni, most meg azzal kampanyolnak, hogy a kevesebb tudasuakat kellene atvenni, mert a kvalifikaltabbak Nyugaton dolgozva több hasznot hoznak? Hat akkor most szabad nekik dolgozni vagy nem, ill.akarnak-e vagy sem? Talan öket kellene erröl megkerdezni, nem a nevükben beszelve ragalmazni, hogy csak a segelyt akarjak!
4. Ha valaki egy adott orszagban lett befogadva (vagy neki mint lakohely elöirva!), ott kapja az elöirt juttatast. Ha masik orszagba megy, akkor nincs papirja, nem tud dolgozni, nem tud lakast berelni es nem kap semmifele juttatast. Na akkor miert menne el???
5. A riogatast a csaladegyesitessel mar nem merte szobahozni, bezzeg a magyarok! De hogyan is lehet csaladtagokat utolag behozatni? Ugye erre is vannak nemzeti törvenyek, nem is olyan lazak (csak elismert menekülteknek, csak bizonyos idö elteltevel es csak bizonyos közvetlen rokoni fokig!), de erröl mar nem beszelnek, csak hamis allitasokkal riogatjak a hülyeket. Mert a sok birka megijed, ha farkast kiabalnak!
nemkati
@papa.49: @human: Ez ellen nem hiszem, hogy lehet valamit tenni. Ha valaki azt találná mondani, hogy a nem Magyarországon élő magyarok ne szavazhassanak, azt a kormány jól megvédené tőlük. De legalább hadd tudjuk már, hogy csak azok szavaztak, akik magyarok, és nincs magyarországi lakóhelyük, és hogy ők hányan vannak.

Ja, és azok az akármilyen, nem tudni milyen nemzetiségűek, akik vásároltak maguknak a kormány emberei számára, jókora, offshore számlákra befizetett áron állampolgárságot, azok milyen jogon szavazhatnak?
human
@teuton: Én is emlékszem rá, mikor a kormány azzal riogatta a lakosságot, hogy a migránsok nem akarnak dolgozni. Közben az utcán ezt olvastuk a plakátjukon: Nem veheted el a magyarok munkáját.
teuton
@papa.49: Ez egy megoszto es aljas politika szülemenye. Te is szavaznal Nemetorszagban, ha kapnal erte nemet allampolgarsagot es jo sok penzt, na meg az allampolgarsaggal jogot a nemet nyugdijra... A magyar nyugdij bar igen alacsony a magyarnak, de jo a romannak es magas az ukrannak. Azonkivül ingyen kapja...
Fradigege
Ha majd átutalnak 1 milliárdot a számlámra, egye fene elcammogok az urnához.
papa.49
@nemkati: Egyetlen megoldás létezik erre senki ne menjen szavazni, akkor a fütyiszbirkák, meg a ,,külhoniak,, szavaznak a hazugovicsék agymenésére, DE AKKOR A SZAVAZÁSRA JOGOSULTAK LÉTSZÁMA IS NÖVEKSZIK, ÉS TÖBB SZAVAZAT KELL AZ 50 %.hoz, AKKOR MEG LEHET SZOPATNI A FÜTYISZT A SAJÁT FEGYVERÉVEL!!!Lesz 1 millió ,,külhoni,, akkor már a szavazásra jogosultak száma is 9 140 ezer lesz annak az 50 % 4 570 ezer ennyi nincs a fütyisznek, kb. 3 3.5 millió jön nekik össze!!!
Na de ha bukik a népszavazás, akkor ,,SZOPIK A MUTATVÁNY A FÜTYISZNÉL, ÉS RÖGTÖN EL IS TAKARODHATNAK A ,,KÜLHONOKBA,,!!!
papa.49
@teuton: Elmondom neked az erdélyi nászomnak több a nyugdíja mint nekem, pedig nekem 3 szakmám van meg középiskolám, az István meg kőműves, és a bányában dolgozott, a nászasszonyom általános sulival a bányaválogatón dolgozva kap annyit mint én...
nemkati
@papa.49: Ha az, aki annak tartja ezt a népszavazást, ami: a kormány népszerűségének feltornázásának, a menekültek elleni gyűlöletkeltésnek, az nem megy el szavazni, akkor is, a beérkezett szavazatok nyilván a NEM mellett fognak szólni. Amit majd úgy kommunikálnak, hogy igaz, hogy a szavazóknak csak (mondjuk) a 20%-a ment el szavazni, de azok 100%-ban ellenzik a kvótát. Tehát nem fognak ebből rosszul kijönni szerintem. De örömmel veszem, ha valaki megcáfol. :)
human
@papa.49: Ha csak 1 millióan mennek el és a 98% a kormánynak megfelelően szavaz szerinted nem fogják ezt teljes sikernek, egyhangú véleménynek kommunikálni?
Csizmás Kond
@Mobil123: ...tulajdonképpen kit utálsz ?
Csizmás Kond
@nemkati: ja szavazat...amit Merkel mond az miért törvény nálunk ha mindenki a saját sorsáról szavazhat ?
Hofipisti
A pénz az úr a világban! A politikus pedig más hajtóerőt nem ismer. Már hallani, hogy a kormány - mint ahogyan Délvidékre és Kárpátaljára - Erdélybe is újabb "gazdaságfejlesztő" - majdnem gazdagságfejlesztést írtam tévedésből - csomagot küld. Még véletlenül sem Zemplénbe, netán Somogyba!
glorianna
@papa.49: AZ amiatt lehet, hogy ők bányában dolgoztak. Romániában úgy volt, hogy a veszélyes üzemnek számító vállalatnál dolgozók valamennyien megkapták az ágazati kedvezményeket. Konkrét példát is tudok: vegyi üzemben műszaki rajzolóként dolgozó asszony 25 ledolgozott év után 45 évesen mehetett nyugdíjba, és a nyugdíja magasabb, mint a bátyjáé, aki 39 évig, 62 éves koráig tanított.
glorianna
@Hofipisti: Pedig Borsodra és Baranyára is ráférne, nem csak Csíkra vagy Háromszékre :S
papa.49
@nemkati: Nem cáfollak, de az érvényességhez a mai, és ezt hangsúlyozom a mai szabályok szerint az összes szavazásra jogosult 50 %, plusz 1 fő kell, tehát minél több a szavazásra jogosult annál magasabb az 50 % is...Egyértelmű meg kell adniuk az összes szavazásra jogosult számát, és akkor mindenki kiszámolhatja mennyi az annyi...Itt a veszély ott van ha sokan elmennek a fütyiszes birkákon kívül is szavazni, és a kérdés is faramucin lett megfogalmazva pont a becsapás véget, mert nem lehet rá egyből válaszolni ha egyetértesz, vagy ha nem értesz egyet...,,Aztán ha érvényes volt a szavazás megint jön a mai állás akkor eredményes, ha az összes szavazat 50 % azonos...
papa.49
@glorianna: Hát az István pont nem esett ebbe bele, pedig a föld alatt dolgozott majd 20 évet, ő csak most 1 éve tudott elmenni nyugdíjba, az Ibolya meg a föld fölötti osztályozón volt...
Ez a sarmasági bánya volt vagy 16 éve bezárták, csak a nők válogatták még évekig a meddőt...
human
@papa.49: Arról nem is beszélve, hogy nem tudni hány külhoni szavazásra jogosult van. Nem tudni, hogy hányan hunytak el közben.
colibri
@Hofipisti: Így van: Orbán a politikai kapcsolattartóin keresztül és a folyamatosan pumpált pénzáradattal megveszi a külhoniak szavazatát. A kommunikációval előkészített, az egymillióra duzzadt magyar állampolgár ha küld szavazatot, ha nem, nem ellenőrizhető, de a részvételi arányt lehet vele manipulálni, amit meg is tesznek, mert ezért építették ki az egész rendszert. Kizárólag maguknak, hatalmuk bebetonozása érdekében, nem kevés pénzt is beáldozva, mert megtérül!
papa.49
@human: Legyél nyugodt azok is mind szavazni fognak, már írtam a 2014 országgyűlési választások után hogy az Anyósom is kapott választási cédulát, pedig 2011. ben elhunyt, itt semmi nem kizárt!!!
nemkati
@human: Igen, ezt jó lenne tudni, de tartok tőle, sose tudjuk meg. Titkos, mint minden disznó dolog a kormány körül.
nemkati
@papa.49: Nekem van pár marosvásárhelyi rokonom, akik rendszeresen küldenek nekem mindenféle migránsellenes, meg riogató cikket, híreket. Tarol náluk rendesen az 0rbáni gyűlöletkeltés és riogatás!
nemkati
@Csizmás Kond: ma, 19:56 Nem vagyok teljesen képben, mi van azzal, amit Merkel mond?
papa.49
@nemkati: Amit nem értek miért nem tiltják ki a román hatóságok ezt a parazitát Romániából, illetve van elképzelésem, igaz lehet az infó, hogy onnan származik a faterja, és lehet hogy titokban román állampolgár is!!!
human
@colibri: Költői kérdés. Vajon hajlandóak lennének csalni, hogy elkerüljék a börtönt?
nemkati
@papa.49: 0rbán Győző, a Viktor apja Budapesten született. Ettől még lehet romániai származású, de ezt honnan tudod?
papa.49
@nemkati: Nagy a rokonság itthon is meg Erdélyben is a menyem családja révén, meg van sok olyan ismerősöm akik tudnak sok mindent...
papa.49
@human: Gondolod hogy nem, hát szerintem meg igen, most kellene az ellenzéknek lármázni hogy minden legyen nyilvános, mert valóban, még a tehénbe is belehazudják a borjút))))))))))
vonotok
Tc. Román testvéreink! Azzal a kéréssel fordulok felétek, hogy szavazatok ott ahol adóztok, ahol a járulékot befizetitek. Én nem fogok a Román politikai csatározásokba szavazni, van e honban úgy is baj dögivel.
Kérlek titeket, ti se szavazatok Magyarország ügyeibe.
Hálás köszönettel.
nemkati
@papa.49: Még egy esetleges román állampolgárságot se tartok indoknak, hogy a román hatóságok ne akarjanak kitiltani egy olyan embert az országukból, aki és akinek a kormánytagjai nyíltan ellenük hergelik a romániai és az itthoni magyarokat. Más oka lehet.
papa.49
@nemkati: Lehet ennek még akár anyagi háttere is, mindenesetre a határtól nem messze vannak neki birtokai, kastélyai, rengeteg szántó, erdő, tehát valaminek lennie kell e mögött!!!
nemkati
@papa.49: Birtokaik vannak? Ezt nem tudtam. Vagy tudtam, csak nem sejtettem? :)))
lampa laz
@nemkati: 20:55, Más oka kehet... valószínü az lehet az oka, hogy hatalmas tulajdonna rendelkezik Erdélybe is...
KERKA
Jó sok pénz mehetett oda, hogy egyből fölcsillant bennük a szavazhatnék..Focira, jéghokira, fürdőkre, felújításokra. Hát a kis fszom nem kéne még,?
Amit Erdélyre költünk, azt lehetne a magyar iskolák felújítására is költeni.
Amit a Tőkés összetarhál Brüsszelben, azt hova költik el?
nemkati
@lampa laz: Viktor, vagy az apja? Mert a Viktornak a vagyonbevallásában nincsenek romániai birtokok.
papa.49
@nemkati: Legalább 5 kastély szerű épületről tudok én is főként Erdély nyugati részén, de vannak földjei Brassó mellett, Kézdivásárhely mellett, és hát Nagyváradtól északra, Nagykároly környékén...
nemkati
@papa.49: Oké, de kinek? Viktornak, vagy az apjának?
papa.49
@nemkati: Gondolod hogy bevallja ő a ,,soha sem hazudtam,, ennyire te sem lehetsz naiv!!!Hát bevallotta a svájci számlákat, vagy elhiszed hogy a rühelke két szép szemért zötyögött vonaton Svájcba, máskor meg autóval tette meg a ezer km körüli utat, mert én nem hiszem!!!Én voltam jó párszor Münchenben, Hannoverben, Hamburgban kocsival, én már meg is szoktam de még nekem is sok volt sokszor az út, és nem ,,tökházzal, (Trabi) hanem nagy Forddal, nagy Audival, mégis fárasztó volt...
nemkati
@papa.49: Navégre. Jó lenne, ha megértenétek, hogy amiről néhány ember tud, arról nem tud mindenki. Én azt hittem, hogy 0rbánnak az összes jövedelme a miniszterelnöki fizetése és a pártelnöki juttatása, és minden vagyona csak annyi, amennyit a vagyonbevallásában feltüntet. Ez ő mondta.

Én meg viccelek.
zöldszem
Szóval nem itt él, adózik a faszi és szavazhat, nyugodtan belepofázhat a belügyeinkbe?!
Ez nem baxa a csőrét, Szijjártónak?
Megjegyzem, én sem kívánok beleszólni, hogy mondjuk Erdélyben a 2 magyar párt közül melyik képviselje a helyi magyarok érdekeit. Az ő sorsukról van szó, értelemszerű, hogy ők döntsenek róla.
papa.49
@nemkati: Akkor egyetértünk, ezt a pacákot ha egyszer egy valódi bíróság elkezdi vakargatni elképzelhetetlen sok disznóság fog kiderülni róla meg a pártjáról is!!!
okos-tojás
@vonotok: Ha már a román testvéreknek szólsz akkor románul kellene írnod, mivel ők CSAK románul értenek! A másik dolog szerintem ők több mint biztos hogy nem fognak beleszólni a szavazásba, ebbe is nyugodt lehetsz! Ha pedig az erdélyi magyarokhoz akarsz szólni akkor egy kicsit szedd össze magad és több tisztelettel beszélj mart megérdemlik! Ugyanis az a korosztály fog szavazni (beleszólni ) aki a második világháborúban esetleg ott maradt hadiárvaként mert az apját a NagyMagyarország elvitte HŐS katonának orosz fogságba, és most elégtételnek érzi hogy újra magyar lehet és politizálhat idős korára. Tisztelet érdemelnek még ha rossz döntést hoznak is ! Egyebet nem kaptak amúgy sem!
nemkati
@papa.49: És az álmaim netovábbja a büntetése: a főtéren ül egy kalodába zárva, és egész nap sétálgatok előtte és minden alkalommal leköpöm. :)
papa.49
@nemkati: MEGYEK VELED!!! De legalább 500 évre télen nyáron))))))))))
egyvandor
A románoknak már több joga van Magyarországon mint a bennszülötteknek, akik természetesn idegenszívüek, akik legfeljebb arra valók hogy Gorbán bandáját alázattal szolgálják. ha meg nem tetszik nekik, akkor Gorbán tesz nekik még rá két lapáttal. Azért ahhot pofa kell gogy más közösségek sorsába beleugasson valaki nem gondoljátok? Nem sül le a képetekről a bőr hogy Magyarországon dolgozó emberek izzadságával keresett pénzeket osztogatnak nálatok fideszközeli haveroknak?
nemkati
@okos-tojás: Azt mondod, bízzuk a mi dolgainkat azokra a vénségekre, akik ugyan se pro, se kontra nem húznak hasznot a döntésükből, de esetleg minket, Magyarországon élőket jól megszivatnak, mindezt csak azért, hogy végre elmondhassák, hogy egyszer ők is eldönthetnek valamit? Kicsit túl nagy ár ez a mi, a gyerekeink, az utódaink jövőjéért. Itt ez a szavazás nem a menekültekről, nem Brüsszelről szól, hanem a rohadék Fidesz hatalomban tartásáról. Ezt nem akarhatod, a más országban élők pedig ne akarják!!!
egyvandor
Még avégén a románok szavazatai "hozzásegítik" a magyarok leválását az Eu-ból., Az már már olyan mintha az egykori szekuritáté tagjai irányítanák a folyamatokat.
egyvandor
Gorbán bandája természetesen csak azokat segíti a szavazáson való részvételben, akik rájuk szavaznak a többieket inkább akadályozzák. Másrészt a lelkiismeretesebb, tisztességesebb külhoni magyar nemzetiségű polgárok meg automatikusan távol tartják magukat attól hogy belepofázzanak más dolgába.
egyvandor
@nemkati: Ez e szavazás nem szól másról mint Gorbán és nertársai hatalomban tartásáról még azon az áron is hogy konfliktusba kerülünk az Európai-Unióval. Ennek másodlagos hozadéka Gorbánék felé, hogy mindenféle külső kontroll megszűnik az ország felett. Belátható időn belül a felzárkóztatási programnak úgyis vége. ... Az IMF-től megválás fő célja is ez volt. Kontroll alatt ekkora korrupció, ekkora pazarlás, nem lett volna lehetséges.
nemkati
@egyvandor: hehe, felzárkózás. :)))
Töméntelen pénzt kaptunk, mi meg lezárkóztunk. :))
egyvandor
@vonotok: " ... Kérlek titeket, ti se szavazatok Magyarország ügyeibe..." Ezt pont azok nen fogadják meg akik Gorbán bandájára szavaznak.
papa.49
@nemkati: Viszont a hazugovics meg a népizenekara jól ,,felzárkózott,, ja hogy az országnak nem jutott, hát van ilyen nekik jobban kellett!!!
egyvandor
@nemkati: Hát a nertársak pénztárcája felzárkózott.. Csak aza baj hogy túlnyomó többségük ezt apénzt csak elherdálni képesek. Ezek közül rengetegen már a rendszerváltáskori spontán privatizáció idejében is garázdálkodtak. a lenyúlt vagyonok meg szőrén szárán a semmibe foszlottak, dolgos becsületes emberek milliói sorsa fordult a reménytelenségbe. Gorbán ezeknek a mocskoknak a kegyét keresi azokkal szemben akiket már ezerszer átvert csak azért hogy konkurencia nélkül ámokfuthasson.
egyvandor
@papa.49: Azonos gondolattal kezdtünk :)
papa.49
@egyvandor: Igen, ezek szerint vagyunk néhányan akik így látjuk a dolgot...
egyvandor
@KERKA: A külfüldre utalt pénzek sorsát a magyar hatóságok már nem tudják követni. Ez kvázi sikkasztás.
egyvandor
@okos-tojás: " Ha már a román testvéreknek szólsz akkor románul kellene írnod" Vagy a dákok rovás írásával, (Gondolom a falvaink határán is azért vannak ezek a feliratok, hogy el ne tévedjenek.)
karma1
@okos-tojás: 21.46-ra... A magyar nyugdijon kivul...(mert azt kapnak, ne mondd mar , hogy nem...) A masik dolog: miert kellene tisztelettel beszelni roluk? Te irod elo ezt? Nem ohajtok megismerni egyenlore egyet sem, akit ismerek, es roman, azt nagyon tisztelem, mert nagyon jo fej, tisztesseges ember. De csak ugy altalaban, minek alazkodjak meg tisztelettel egy vadidegen fele? Mi magyarok megkapjuk toluk ugyanezt? A hos magyar taxis, akirol a forradalom utan utcat neveztek el, pillanatok alatt el lett felejtve, pedig romanok koszonhettek neki az eletuket, O meg belehalt az akcioba.
Ha mar berobbantal ide, a semmibol, akkor meg Te tiszteld meg az itt blogolo magyar tarsaidat, - ha mar annyira odavagy a tisztelettel...
Desischado
Tele van a hócipőm a hátáron túliakkal, utálom őket! Majd ha itt fognak élni és adózni, valamint a saját bőrükön tapasztalják orbán ámokfutását, majd akkor szavazzanak! Mi közük a mi belügyeinkhez?! Ez is csak a szavazatszerzésről szól!
alterego56
Ezeket a kérdéseket Brüsszelben kellett volna tisztázni, nem népszavazni. Az egész a hisztéria keltésre jó. Kormányunk jól teljesít mert már egy éve szinte nem jön menekült hozzánk, ennek ellenére növekszik az idegen ellenesség.
CWF
Mikor volt Trianon?
1920-ban.
Ti már nem vagytok magyarok. Ti már románok vagytok.
Ha magyarok volnátok, itt élnétek, ahogy megnyíltak a határok.
Ja, hogy Romániában az "üldözés" ellenére is jobban érzitek magatokat?
Nem vagytok magyarok.
Ismerek magyarokat, akik Romániába születtek, de ide költöztek és mindegyik dolgos, rendes, jó lelkű ember.
És ismerek Romániába született magukat magyarnak vallókat, akik csak idejárogatnak bizniszelni, és mindegyik kivétel nélkül egy ótvar szar szemét ember - román.

Ti már nem vagytok magyarok, Romániában élők.
Gyurcsány ebbe is beletalált, csak a sok hülye nem értette meg.

EU van, és SOHA TÖBBÉ nem lesz nagy-magyarország, így SOHA nem lesztek magyarok, Romániában élők.
Plusz, hogy Orbánt támogatjátok a szavazataitokkal, kimondottan a magyar emberek ELLENSÉGEI vagytok.
Ti, romániai már nem magyarok, a mi, a magyarok ellenségei vagytok.
Semmi közünk egymáshoz!

A szaros sátánista búcsútokat, ami hazugságon alapszik, azt meg jól feltdughatjátok magatoknak!!!
karma1
@CWF: Ez hajszalpontos ko'rkep volt... Koszi...:o))))
karma1
@Desischado: @papa.49: Igazatok van, NE SZAVAZHASSON SENKI SEM, AKI NEM A MAGYAR HATAROK KOZOTT EL!!!
Nem lehet eleget hangsulyozni, hogy ezek a kerdesek, amiben pro- vagy kontra nepszavazasokat akarnak tartani, mennyire CSAK az otthonelo magyarsag dolga!
Ne hatarozhassa meg senki sem az otthonelok sorsat, sem szemelyes, plane nem levelbeli szavazassal! Mindenki szegyellje magat, aki a magyar adofizetok penzevel rohan Romaniaba, Vajdasagba, Karpataljara csak azert, hogy szavazatokat vasarolhasson, mikozben otthon minden haldoklik. Ha egy multi autogyar leall 3 het karbantartasra, akkor osszedol a magyar gazdasag, mikozben kuszaszem, orban meg a gazbuvar vajnaval karoltve ket kezzel szorja az emberek penzet!

Ez NEM az en nagyszeru Magyarorszagom, ez egy maffiabanda altal uralt szerencsetlen rabszolgakbol allo gyulekezet lett. Kerdezzek meg a kozmunkasokat hanyan AKARTAK kozmunkasok lenni, hanyan valasztottak volna inkabb a termelest, a szakmajuk, kepzettseguk szerint,. es nem egy arkot sopro megalazott embernek lenni...
Na, errol inditsanak nepszavazast "odafont", ha mernek!
Mobil123
Jajjj már megint kérdezett a klozetből a szar.
lampa laz
@nemkati: ebben igazad van, mert itthon is ő a nincstelen királyfi, de valószínű, hogy ott is meg van a megfelelő háttere, ez akár az apja is lehet vagy a lőric klónja.
dr. prédikátor
@CWF: " Elloptad "! mondanivalómat! leirtad helyettem is!!!Mi a ku...va anyjuknak szavaznak ide???A jövedelmükből mennyit fizetnek a magyar államnak???Többségük ide csak lopni ,ölni járt!!!Ha annyira szavazni akarnak akkor költözzenek ide ,éljenek a viktor szopkin alatt!!!Ezeknek a mocskoknak csak azért kell a magyar állampolgárság hogy nyugatra tudjanak menni!!Nincs ezekben semmi érzelmi alap Magyarországgal szemben. Ingyenélő cigány népség!!!
eszegfu
Ők csak ne "agitáljanak"! Az RMDSZ képviselője által feltett kérdésekre Romániában "keresse" a választ és a menekültekkel ill. betelepitésekkel kapcsolatos dolgokat ott oldják meg! Egyébként meg irjatok ki Romániában népszavazást a "kvóta" üggyel kapcsolatban, mi M.o-ról nem szólunk bele!! Mindenki söpörjön a saját háza táján!
Jozefina
Magyar - magyar ellen!!! Ez orbán és a tetves semlyén megosztó politikája és minden szemét magyar politikusé, akik Erdélybe mennek hergelni az egyébként nyugodtan élő népeket. Ezeket kellene mind egytől-egyig Romániából kitiltani. Pőcsfej Tőkéssel együtt!!! Mind hazaáruló és bűnhődniük kell!!!
human
Pelczné Gáll Ildikó így zsarolta annak idején a romániai magyar képviselőket:
www.youtube.com/watch?v=WUji_C0vMFw
Hellcat
Tessék ide jönni, itt adózni aztán akkor lehet it szavazni. Eszem megáll...kurva könnyű úgy beleugatni valamibe, hogy nem az emberre hatással. Gyertek ide, élvezzétek a fideszes "törődést" aztán akkor tessék szavazni.
glorianna
@papa.49: Azt nem is tudtam, hogy Sarmaságon bezárt a bánya :O
glorianna
@CWF: Ez azért nem ennyire egyszerű.
Az áttelepedettek között is akad gazember, a maradottak között is több a tisztességes, mint a kilóra megvehető - gondold csak meg: Romániában 1,2 millióan vallották magukat magyarnak a legutóbbi népszámláláskor, de OV-nak még százezer szavazatot sem küldtek, minden könnyítés és csalás dacára.
Nem lehet - és szerintem nem is szabad - valakiket gyűlölni, csak azért, mert történetesen ide vagy oda születtek.
human
@glorianna: Én sem értek egyet teljesen $CWF: -el. Azért utána néztem pár számnak:
magyar állampolgárságot felvett: 750 ezer
2014-es választás (külhoni)
szavazatok száma: 128 378
fideszre szavazott: 95% azaz 122 588 fő
magyarbakancs
Határon túli magyaroknak semmi köze az itt történő dolgokhoz.
Az szóljon bele a dolginkba ki itt él ezen a 93 ezer négyzet kilométeren.
glorianna
@human: Kösz a pontosítást :) Tehát a fideszre szavazók az erdélyi magyarok 10%-át, az ottani kettős állampolgárok 16,3%-át teszik ki. Ezért nem kellene az összes erdélyi magyart utálni.
qrfly
én meg AZT kifogásolom, hogy a romániában élő "magyar"ok SOKAT ESZNEK..KEVESET SZAPORODNAK...KEVÉS ADÓT FIZETNEK Magyarországnak...és főleg

NAGYON SOKBA KERÜLNEK NEKÜNK ITTHON !!!
qrfly
@qrfly: ÉS EZÉRT cserébe BELEPOFÁZHATNAK A mi ügyeInkbe !!!
KERKA
@egyvandor: 22.26 Ezt én is így gondolom. De hozzáteszem, cserébe valamit valamiért elv alapján:))
papa.49
@glorianna: Már 2001. ben. akkor már az Istvánékat elküldték, csak a karbantartók maradtak, a leépítés 3 évvel korábban kezdődött, akkor kerültek a téeszhez 3 srác onnan, ahol a fiam is dolgozott...Kimentek 2000 februárban hazavitte a haverjait, és mindjárt bele is szédült a ,,mézesbödönbe,, még abban az évben nyáron volt az eljegyzés kint, másik év februárban meg az esküvő itt, az unoka meg májusban már meg is született...Akkor jött át dolgozni az István is...
glorianna
@papa.49: Az a helyzet, hogy már vagy 40 éve megszakadt a kapcsolat az ottani rokonokkal, így nem sokat tudok az újabb történésekről.
A nászurad nyugdíjához: ha jól értem, a sarmasági bánya után Mo-n dolgozott, akkor viszont neki már ún. EU-nyugdíja lehet: a letöltött szolgálati idők arányában romániai és magyarországi résznyugdíjból tevődik össze.
papa.49
@glorianna: Nem volt bejelentve, meg idénymelón volt, aztán otthon melózott mint kőműves egy építkezésen, de még így is kellett vagy 1 évet megváltani, azt meg a fiam fizette...Itt ő nem szerzett jogosultságot...
okos-tojás
@qrfly: @qrfly: és a CWF figyelmébe NEM vagyok Román és magyarabbnak érzem magam mint egynéhányatok mivel itt születtem és nevelkedtem székelyként szászok és románok között és nagyon jó egyettértésben. A baj akkor kezdődőtt amikor létrejőtt az "import Magyar szeretet és román gyülölet"Tusványossal az élen és onnan tovább azóta van csont a politikusoknak amin rágodni, mindkét oldalról, függetlenül a szinezettől. Ezért nem adózók Mo-nak és nem is fogok , innen kifolyólag NEM is szavazok , Erdély mindig külön fejedelemség volt Mo mellérendelt szerepe volt és nem alárendelt! Egész jól megvagyok itt és magyarnak érzem magam a baj az amikor Mo jösztök és kezdtek gyülölködő beszédekkel minket is meg másnyelvű honfitársainkat is úszítani. Szóval roszabb mint az a politika által kért szavazat mert az a mindennapunkba szól bele. Amúgy sokszor járok Mo turistaként sok Mo embert ismerek de nem kivánkozok oda. Nyugatra meg a román személyimmel is el tudok menni.
evacica
Na ezért nem értek egyet a kettős állampolgársággal!Mindenki ott szavazzon ahol él és dolgozik és vállalja az ódiumát is a szavazatának! Könnyül a máséval a csalánt verni!
vonotok
@egyvandor: Talán ott is lehetnek tiszta fejű emberek. Talán?
vonotok
@okos-tojás: Minden tiszteletem az OTT maradóké.Most azt kéne írnom, hogy legyenek büszkék magyarságukra, de ez hazugság lenne.
A mai magyar kormány vezetése csak szégyent, gyűlöletet hozott a magyarok közé.
Ezért gondolom, hogy NE szavazgassanak erre a csaló, hazug kormányra.
okos-tojás
@vonotok: Részben igazad van mert ezelőtt 25 évvel ősszegyültünk a színházban egy jó magyar darab miatt és utána nem akartunk hazamenni most amikor már szabad és megvan minden komunikációs eszköz akkor nem tudom a szomszédomat hogy hívják, szóval mindjárt nincs mire büszke legyek. De hogy a megosztás ott is itt is levegőbe van az 1000%, én amúgy is politikai húzásnak tartom ezt a szavazási jogot, tőlem ahogy adták el is vehetik. Csak hogy megértse mindenki amit kaptunk az maga az útlevél az meg annyival tud többet mint a román hogy Amerikába vizumentesen lehet menni , másképp az államporgársági papírokat akkor kapnak érvénnyeséget hogyha magyar lakcímkártyám van az meg akkor lesz ha kiköltözök és újabb papírok stb . Szóval ti úgy látjátok hogy hú de valami nagy dolog , az apáink úgy hogy végre visszadták amit elvettek mi meg ugy hogy divatból kaptunk egy valamit és annak is adtak egy pofot. :(
Az egész inkább költői-érzelmi-lelki-történénelmi tartózásként , esetleg divatból kaptuk az állampolgárságot . Esetleg kérhetitek hogy aki nem adózik az ne szavazzon, én benne vagyok, ebbe benne vagyok de aztán jól szavazzatok! :)
vonotok
@okos-tojás: Köszönöm, megértő. őszinte soraidat.
Krivánok jó egészséget, eredményes " szavazást ".
mariaberta
És árulják el,,,,, mi közük van hozzá? Román állampolgárok, vagy nem?? Ahhoz szóljanak hozzá. amihez joguk van. Lehet, hogy elmaradott vagyok, de arról még nem hallottam, hogy mi magyarok bármiben véleményt nyilvánítottunk volna mármint hivatalosan,román belügyekben.
Csizmás Kond
@nemkati: ...fogadok azt sem tudod kiről van szó...
Csizmás Kond
@nemkati: ...sejtettem...:)
...vagy nem te kérdeztél ?
nemkati
@Csizmás Kond: Segítek. Ezt írtad 19:56-kor: "amit Merkel mond az miért törvény nálunk "

Erre kérdeztem én, hogy mi van azzal, amit Merkel mond? Mit nem értesz ezen? Mi az, hogy nem tudom, kiről van szó? Merkelt emlegetted, tehát Merkelről van szó, a fogadást elvesztetted. De arra még mindig nem válaszoltál, hogy Merkelnek melyik mondásáról beszélsz? Elég sok mindent szokott mondani.
papa.49
@nemkati: Hagyd, megint a szokásos, ,,oltogat,, csupán...
Csizmás Kond
@nemkati: ..vagyis még mindig nem érted...
Merkel azt mondta mindenkinek köteles befogadni...és amit kiharcolt, hogy aki nem fogad az fizet...na basszák meg a demokratikus diktatúrájukat.
..és hogy példával éljek..Illés bácsi cukija nem eurósztenderd, de mindenki kiáll mellette mégha mostanig nem is hallott róla..tehát ezek szerint működhetne mert a nagyközöznség rá szavazott, viszont a törvénypontosítva az uniós törvénye ennek kimondottan az ellenekezőjét írja elő
...te mit látsz helyesnek, az Illésbácsi cukiféléket vagy uniós cukiféléket...mert az egyiknek ellent kell mondani.
...és a kvótával is így van...van akinek kell a bármilyen hőbörgő olcsómunkaerő de nem mindenkinek kell...és lehet szavazni.úgy is mint magyar és úgy is mint európai...
...nekem csak az a véleményem, hogy aki ahol akar élni az ottani lehetőséget szavazza, ne azt amit márki más valahol jónak lát.
mariaberta
@vonotok: Egy baj van,,,, hogy ezek ott nem olvassák a véleményünket, nem is érdekli őket csak a pénz,amit a szavazataikért kapnak.
vonotok
De 2018 Te és Én meg a többi hozzánk hasonlóan gondolkodok bemegyünk abba az átkozót fülkébe. És takaríthatunk, ha okosan X-lünk.
vonotok
A történelem már számtalanszor bizonyította a nagykoalíció életképességét.
Nehéz volna 2 évre félre tenni a gyűlölködést. Létrehozni egy demokratikus parlamentet, új alkotmányt. a közigazgatást rendbe rakni. Berendezkedni, arra, 2010-ben szabad, demokratikus választást tartani. És tiszta lappal meg kezdeni azt amit 1989-ben elszartunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.