Több mint nyolcszázmillió forint ajándékozásáról foglalt hiteles közjegyzői okiratba nyilatkozatot Kósa Lajos és a vele furcsa ügyletbe keveredett megbízó.

Kétmillió-hatszázharmincháromezer-négyszáznegyvenöt euró, vagyis több mint nyolcszázmillió forint ajándékozásáról foglalt hiteles közjegyzői okiratba nyilatkozatot Kósa Lajos megbízója,

írja a Magyar Nemzet. A lap birtokában lévő dokumentum szerint 

A lap birtokában lévő dokumentum szerint

Kósa édesanyjának kívánta utalni ezt a pénzt a saját bankszámlájáról a „megajándékozottal történt előzetes egyeztetés alapján”.

A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter édesanyjának adatai szerepelnek a banki adatokban is.

A Magyar Nemzet kedden már egy részletet közölt az iratokból, ezekből az derült ki, hogy

Kósa több mint négymilliárd euró felett rendelkezhetett a hivatalos dokumentum szerint.

Kósa Lajos kedden szélhámosságról beszélt, viszont a dokumentumok hitelességét nem vitatta, sőt, azt is elismerte, hogy járt annak a közjegyzőnek az irodájában, akinek neve a papírok fejlécén szerepel. Azt állította, azért nem akar lemondani, mert végül is pénzt nem kapott.

A felek okiratba foglaltatták, hogy a megbízó a kisrepülőket üzemeltető neves svájci cég, az Altenrhein Aviation AG részvényese.

A papírok egy része angol nyelvű, ezekben feltűnik Czakó János neve is, aki Kósa mellett másik megbízottként jogosult részt venni a cég 2013-as és 2015-ös részvényesi találkozóján a megbízót képviselni.

Egy 2015-ös papíron Czakó mellett egy másik férfi, Szabó Tamás neve is szerepel, az okirat szerint mindketten jogosultságot kaptak arra, hogy 2015 novemberében és decemberében 25-25 millió eurót vegyenek fel a megbízó svájci széfjéből.

Kósa édesanyja több min 800 milliós ajándékot kapott volna

A megbízó és a politikus közötti kapcsolatról a 2013. január 28-án kelt okirat árulkodik először, az utolsó pedig 2015. november 16-án kelt, pedig Kósa azt állította, hogy az ügy még a debreceni polgármestersége ideje alatt történt, ez pedig 1998 és 2014 között volt.

Az az okirat 2015. január 12-én kelt, melyben a megbízó Kósa Lajost meghatalmazta, hogy helyette és a nevében a tulajdonában lévő párizsi bank „által kibocsátott részvények tekintetében valamennyi, a részvényest megillető jogokat gyakorolja, ide nem értve a részvények elidegenítését, megterhelését, illetve az osztalék felvételét”.

Kósa kedden egy videóban az eset kapcsán arról beszélt, hogy csengeri háztartásbeli fordult hozzá segítségért, aki azt állította, hogy hihetetlen vagyont örökölt. Állítása szerint a csengeri polgármester azt mondta neki, hogy a nő csengeri magánszemélyektől kért kölcsönöket az örökségre hivatkozva, emiatt feljelentés is született. A lap pedig úgy tudja, hogy a nő férje, aki vélelmezhetően tettestársa volt, valamivel több, mint két hete véget vetett életének, a feleséget pedig a NAV nyomozói őrizetbe vették, és házi őrizetben van.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó /Czeglédi Zsolt

(MNO)

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Jaj Lala, de kínos helyzetbe hoztad a kedves mamát (is). Azt mondtad hogy nem stróman, " akkor ez így hogy?" Mégis ő lenne a az idős nő aki Németországból egészen Csengerig vándorolt Das ist wirklich Scheisse...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
kanadaihirlap.com/2018/03/13/hiaba-korrupcioban-kanada-kismiska-magyarorszaghoz-kepest/
Csakhogy ez a mostani ügy nem fog olyan gyorsan feledésbe merülni. Ugyanis nincs olyan gondolkodásra képes magyar ember aki három másodpercig elhinné azt, hogy létezik olyan polgár egy kelet-magyarországi falúban, aki csakúgy 4,35 milliárd euróval rendelkezne. A békemeneteseken kívül mindenki tudja, hogy Kósa Lajos magyarázata egyszerűen nem stimmel. Mindenki ismeri a mondást, hogy nincs lehetetlen. Igenis van. Az, hogy egy Szabolcs megyei kisvárosban élő asszonynak 4,35 milliárd eurója lenne.
Commenter
Jaj Lala, de kínos helyzetbe hoztad a kedves mamát (is). Azt mondtad hogy nem stróman, " akkor ez így hogy?" Mégis ő lenne a az idős nő aki Németországból egészen Csengerig vándorolt Das ist wirklich Scheisse...
colibri
A tettestárs férj öngyilkos lett, az asszony őrizetben van és Kósa...??? Vele nem történik semmi? Csak hadovál összevissza érthetetlenül, szabadon?? Különös...
csipetke
Nahát,ha ezt se kezdik el azonnal vizsgálni,hanem ülnek rajta,mint az elioson,akkor az egész banda álljon fel,és mondjon le,még a választás előtt.Ki tudja,miből van a kedves mama sertéstelepe.Bakker!Ha 300 évig élnék,és élire állítanám a garast,akkor se tudnék ennyit összehozni BECSÜLETES munkával.
Commenter
@colibri: "a tettestárs öngyilkos lett"...emlékszem mennyit károgtak "libásoztak" Bajnai Gordon és a Wallis Hajdú Bét ügye miatt. Nagyon szerencsétlen dolog és szomorú az ami a becsődölt Hajdú Béttel történt-az a csőd is emberélete(k)et követelt. Nem hiszem, hogy Bajnai feltétlenül rosszhiszeműen és teljesen egyedül cselekedett, vagy hogy egyedül ő és csakis ő lett volna mindenért a felelős. erre a Fidesz rárepült erre a témára és megállíthatatlanul tolvajozott és libásozott, rendkívül primitív módon. Élő libákat dobáltak be a Parlament elé, pontosan Bajnai miniszterelnöki eskütétele előtt, mert ugye soha jobbkor. Bajnai Gordon cége rossz üzletet kötött, nem az övé volt az első és egyetlen ilyen. Kósa ezzel szemben tudatosan strómanokon keresztül, miniszterként és nem egy törvényesen működő vállalat vezetőjeként "üzletelt." Most gágogjatok,álkeresztény, illiberális, korrupt banda: akkor ki is itt a valódi tolvaj?
Commenter
@csipetke: Lemondani? Ők soha! Mondjanak le a migránsok és majd mindjárt előjönnek a szokásos mantrával, hogy Kósa ügye mögött is Soros meg az itteni bérencei állnak!
RonaGyuri
csak szólok:
National Instruments Corporation, or NI, is an American multinational company with international operation. Headquartered in Austin, Texas
Jozefina
A disznóknak valamiből disznókat kellett vásárolni!!!???
Commenter
@RonaGyuri: Gondolom kérte a tolmácsot, mint Vida Ildikó. Kósa does not speak English, German or proper Hungarian...
csipetke
@Commenter: 7.52 Az náluk természetes.Még a karácsonyfa-égősor tönkremenetele is Soros miatt van,merthogy soros-kapcsolású...Most hogy mondod,lehet,hogy Soros utalta neki ezt a tenger lóvét?! :)
Sámannus
Lali mennyi állampapírt nyomtatott neked kuszaszemű, és hogyért adtad tovább, és kifizeti vissza?
Hellcat
Nem hittem volna hogy ilyen rövid időn belül kiborul egy bili ami nagyobb az ELIOSosnál...azért akinél ezek nem basszák ki a biztosítékot az nem tudom hol él...nem akarom elhinni, hogy ezt a fideszesek elhiszik és TÁMOGATJÁK:
Aki Én
...hát, nem tudom. Nekem a Simon 120 milliója sokkal durvábbnak tűnik :) (irónia)
quadrocopter
MEGBUKTÁL DEBIL!
Mr. 800 millió!
Patkány!
peterkelemen
Napi szinten buknak le. A fideSS emberei egytől-egyig korrupt gecik az élükön Orbánnal.
lusta
@peterkelemen: Odáig is eljutunk. Lajos türelmes ember és úgy intézi az ügyeket, hogy pont ő maradjon ki az egészből.
adrenalink
Helló! Ebből a pénzből tejben-vajban locsázhattak volna a röfik...
Eladott Ország
nepszava.us/800-millio-kenopenzt-kapott-volna-kosa-mi-derul-meg-ki/
De nem kizárt, hogy ha a történet kikerekedik, esetleg meglesz az ismeretlen eredetű friss pénz forrása. Akkor ez egy korrupciós ügylet és pénzmosás. Érdeklődéssel várjuk, mi lesz ezután, mi van még Simicska kezében, és Orbán mikor érti meg, hogy alulbecsülte a régi barátját, aki komolyan gondolja, hogy ő egy nagy G.. Soha nem gondoltuk volna, hogy az életben egyszer még azt mondjuk: “Hajrá Simicska!”
Eladott Ország
Kósa számára már csak egy kiút maradt: hogy komplett idiótának tünteti fel magát. Ismerve Lajosunkat lássuk be, ez nem megy neki nehezen. Addig is hallgassátok meg a "Nem stróman az édesanyám..." kezdetű népdalt:
www.facebook.com/papprekakinga/videos/2046507802295048/
nihil
Simicska tényleg elkezdte azt, amiről sokan csak találgattak, meg elméleteket gyártottak.

Nekem anno volt egy olyan érzésem, amikor Simicska piásan akciózott, ő már tudta, hogy mit fog tenni, de akkor még nem lehetett, mert korai volt, és emiatt volt tele feszültséggel, és emiatt a feszültség miatt akciózott piásan.
Igazából ez nem neki volt szégyen, hanem a fideszeseknek volt egy figyelmeztető jel, hogy lesz itt még gond, hogy lesz ez még rosszabb is a számukra.
És még mindig van majd' egy hónap...
nyanya001
hvg.hu/itthon/20180313_Kosa_megprobaltam_lebeszelni_de_hajthatatlan_volt
Kósa nem beszélni német, de megpróbálta lebeszélni ... aki ezt nem érti az
nem érteni magyar ...
Jut eszembe :

" Vida Ildikó az adóhatóság elnöke ügyvédjével, Futó Barnabással előzetes bejelentés nélkül kereste fel André Goodfriend amerikai ügyvivőt, hogy kikérje a korrupciós gyanú alapját képező bizonyítékokat. Goodfriend és Vida a követség előtt találkozott, ám hamar kiderült, hogy nem értenek szót egymással, már csak azért sem, mert az adóhatóság elnöke nem beszél angolul. Vida Ildikó tolmácsot kért, a Hír TV stábja segített neki. "
Clavigo
Ez xar ügy ,,Lajcsi. A mutter,,, huszi, vagy tutu,,,,vagy fémkupak ?? Vagy csak simán stróman,,egy disznó -hizlaldában ?
Peller Anikó
"a dokumentumok hitelességét nem vitatta" Hmmm, izzadsz, geci?
nyanya001
@Peller Anikó: Biztos , mint a kurva a templomban
rohács1926
Hogy bízhatták a (pénz)mosodát az idióta kupakos lalira. Neki disznótelep való.
Bár ez az ügy annál is jobban bűzlik.
A férj öngyilkos lett (nem bírta a jólétet).
A feleséget pedig a NAV nyomozói őrizetbe vették (a választásokig biztos; nehogy énekeljen).
namihami
""Bizalmam Kósa Lajosban ezután is, éppúgy, mint eddig, töretlen. Eddig is lopott, csalt, hazudott (persze a felügyeletem alatt) és ezután se lesz ez másképp.""--miként Orbán Vezér kijelenté, valamelyik szófosója száján keresztül.
nezelodo
Na Lala, lehet, hogy a fejeden lesz újra pozdorja a főnök irodabútoraiból!
quadrocopter
Bbruhahahaha...hihihihihi...a csengeri nő fia elmondta, hogy az örökösödési Nagy Lé ügyében Kósa-Debil kereste meg őket!
Van kérdés?
nezelodo
Basszus, azért tárca nélküli miniszter az IQ Lala, mert Csengeren maradt a tárcája!
Desischado
Megvallom, egyre jobban vigyorgok, mert szépen dagad a botrány. Lassan összecsapnak a sáros hullámok kósa lala feje fölött. Bár ő túl sötét ahhoz, hogy ezt észre is vegye.
kiscsillag66
@Desischado: Nem értem, miért kell bántani ezt az "ártatlan" embert. Ő csak előrehozta az anyák napi ajándékot!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.