Hirtelen a semmiből előbukkant a keresztény kultúra védelméről, valamint a hajléktalanság betiltásáról szóló alaptörvény-módosítási javaslat. Az ellenzéki képviselő szerint ez a törvényalkotás legalja és az ország szégyene.

A rendőrökkel tartatják be a keresztény kultúra védelmét előíró cikkelyt?

Az utolsó utáni pillanatban módosította saját alaptörvény-módosító javaslatát a Fidesz – hívta fel a figyelmet Harangozó Tamás, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnöke. A politikus törvénytelennek nevezte, hogy a bizottság kormánypárti tagjai olyan új szabályokkal álltak elő, amelyek az eredeti javaslatban nem szerepeltek.

Szerda fél nyolckor este kapták meg a bizottság tagjai az újabb módosításokat. Mint mondta, a változtatások közt az a legarcpirítóbb, hogy olyan pont is szerepel benne, ami az alaptörvény-módosítás általános vitáján nem is szerepelt a javaslatban, ezt pedig kifejezetten tiltja az országgyűlés házszabálya – húzta alá a politikus. Mint mondta, a hajléktalanság kérdését – miszerint tilos az életvitelszerűen közterületen tartózkodás – nem tárgyalták, tehát ez a pont túlterjeszkedik a javaslaton.

A 24.hu cikke szerint az ellenzéki politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a módosító javaslatba az is bekerült, hogy Magyarország hatóságainak meg kell védeniük a keresztény kultúrát. De – tette fel a kérdést – vajon ki fogja akkor megvédeni például a hindu, a zsidó, vagy éppen a muszlim kultúrát?

A Klubrádió összefoglalója szerint a keresztény kultúra védelmének keretében a titkosszolgálatoknak, a rendőrségek, de még a gyámhivatalnak is ezt az elvet kell szem előtt tartania. Az erről szóló javaslatot szerdán, vagyis ma este kapták meg a testület ellenzéki tagjai, akiknek összesen 14 órájuk maradt a dokumentum tanulmányozására. Egyikük, Harangozó Tamás a Facebook-on hozta nyilvánosságra a kormány – az eredetitől több ponton is eltérő – javaslatát. Az MSZP képviselője szerint ez a törvényalkotás legalja és az ország szégyene.

Az alaptörvény soron következő hetedik módosításában mások mellett szerepel még a közigazgatási bíróságok létrehozásáról szóló rendelkezés, a hajléktalanság, vagyis az életvitelszerű közterületen tartózkodás betiltása, valamint a politikusok háza előtti demonstrációkat sem engednék a jövőben, az otthon nyugalmához való jogra hivatkozva.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ez a törvénykezés fog elvezetni Orbán és az ostoba álkeresztények bukásához.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Ez a törvénykezés fog elvezetni Orbán és az ostoba álkeresztények bukásához.
Pálinkás Pál
Ne sírjatok libsik...ti demokratikusan akartátok leváltani..ami nem lehetséges...ha gyávák vagytok ,pőofa súlyba,... viselni a következményeket!!!
Dr plágium
Na akkor az összes hajléktalan nyomorult legyen öngyilkos? A keresztény vallás viszont tiltja az öngyilkosságot...akkor mi lesz velük? Lelövik őket?
nevemnick
@Pálinkás Pál: nem csak a ,,libsikre" vonatkozik a törvény. Sőt, a diktatúra érdekében hamarosan, még a támogatók is a fütykös túlsó oldalára kerülnek. Vagy majd narancs megkülönböztető jelzést hordanak az ingeiken, mint anno a világégéskor a zsidók?
Na ugye.
human
@nevemnick: Hollik már elkezdte. "Bevándorlás párti" matricát ragasztott az Amnesty International irodájára, majd Karácsony Gergelynek mondta, hogy neki is félretett egy matricát.
Lehet vigyorogni azon, hogy visszatérnek a zsidó törvények (aki nem ismeri annak érdemes utána olvasnia a törvények fejlődésének), vagy lehet túlzónak tartani, hogy újra előkerülnek a zsidó csillagok pedig eddig is sok mindenről gondoltuk, hogy már történelem és nem ismétlődhet meg, de Orbán mégis megcsinálta.
human
@justhpeter: Pesszimista vagyok. Még Simicska is elhitte, hogy ha kiderül Kósáról hogy 800 milliót próbált zsebre tenni (és sok más hasonló esetet hozott elő a sajtóban) akkor majd ezektől bukni fog a kormány. A valóság az, hogy Kósát elsöprő többséggel szavazták meg a körzetében.

Ez a kormány szerintem már csak akkor fog bukni, ha gazdasági válság lesz és akikkel Orbán már nem tudja finanszírozni a hűbéreseit. Szerintem sokan csak a pénz miatt álltak be támogatni a fideszt. Ők meg akarnak gazdagodni. Ha azt látják, hogy már nem úgy jönnek a lóvék, akkor ők sem fogják olyan lelkesen szállítani a szavazatokat. Elindul majd egy belső viszálykodás is a megcsappant pénzforrásokért, ami természetesen a lakosságon fog csattanni. Na ekkor jöhet el a fordulat mikor már nehéz lesz a szavazó irodába beterelni az elégedetlen embereket. Ekkor erősödhet meg az ellenzék.
A jogállam rég megszűnt, a választások eredményei 2014 óta nem legitimek. Aki a 2019-es és 2022-es választásokat tiszta választásoknak tartja az vagy fideszes vagy fogalma sincs mi zajlik az országban 8 éve.
nevemnick
@human: mindig érzékenyek voltunk kereszténységünkre, vallásunkra.
De... mi lesz a különbség a hithű, egyesek kedvenc jelzőével élve: a terrorista muszlimok, vagy az ortodox zsidók és köztünk?
human
@nevemnick: Valódi menekültek befogadásával egyet tudok érteni, de azt is csak a befogadó ország képességeihez megfelelő mértékben (népsűrűség, fejlettségi szint). Ezeknek az embereknek egy része vallás nélkül vagy saját vallással érkezik. Első körben tanfolyamokkal tudatni kell velük hova érkeztek, hogy élünk itt mi. Ismertetni kell velük a kötelességeiket is az új hazában. Ha ezen túl vannak és elfogadták a játékszabályokat befogadhatók a vallásukkal együtt, amit a törvényi kereteken belül szabadon gyakorolhatnak nálunk is.
Szerintem Európa ott hibázott részben, hogy a demokráciát olyan komolyan vették, hogy a radikális vallási vezetők befolyását fél várról vették. Csak most kezdenek ellenük vizsgálódni. Akik valóban uszítottak azokat le kell csukni, vagy ki kell utasítani, mert ez bűncselekmény volt és lesz is. Egyetlen vallás sem lehet radikális, azaz nem kényszeríthet másokat a hit gyakorlására vagy nem kiálthat ki ellenségnek más vallás tagjait.
Tehát egyértelmű törvényekkel kell szabályozni a szabad vallásgyakorlást úgy hogy azok betarthatók legyenek és a szabadságjogok se sérülhessenek.

A nem is annyira vicces dolog, hogy ha végig nézzük mit csinált Orbán az elmúlt 8 évben akkor pont nála látjuk a terroristákra jellemző motívumokat. Azaz politikai nézeteinek terjesztése érdekében nagyobb társadalmi csoportot tart félelemben és a vele nem szimpatizáló népcsoport elnyomásával, megsemmisítésével próbálja maximalizálni hatalmát. A terroristák is gyakran a vallást felhasználva igyekszenek alátámasztani politikai nézeteiket és a hitszónokokon keresztül próbálják az embereket az oldalukra állítani.
Pálinkás Pál
@nevemnick: Úgy látom nem értetted a hozzászólásom lényegét...vagy megdöntitek orbánt minimum polgári engedetlenséggel,megatüntetésekkel,vagy befogjátok...amikor kiderült világosan a választási csalás...akkor is csak két majálist idéző felvonulásra futotta tőletek!!!
nevemnick
@Pálinkás Pál: Palika, talán sajnálod, hogy nem gyújtotta fel a tömeg fél Budapestet? Szerinted a gránitszilárdságú törvény hetedik módosítása miért történik?
Csak úgy?
kereső
A cikk ciméhez: Akkor az alapizé módositás elfogadásától kezdve az 5 sz. párttagkönyv tulajdonosát a rendőrség és a TEK éjjel-nappal védeni fogja?,hiszen ő ma a "keresztény magyar kultúra" egyszemélyes megtestesitője.
justhpeter
@Pálinkás Pál: Az nem fogja megdönteni Orbánt, aki az egypárti tákolmány, az egypárti választási törvény és az egypárti tákolmánybíróság után beült a parlamentbe. Az nem ellenzéki, hanem megélhetési. Orbánt az egyre fokozódó őrülete és a gazdasági ellehetetlenülés fogja megdönteni és menekülésre késztetni.
namihami
Helyes. Adjuk meg a módját.
És a litánia sorolásának és a keresztvetésnek külön tanórákat illetve Szabad Népi Vallásgyakorlás félórákat kell bevezetni.
Aki rosszul vet keresztet vagy nem jól, hamisan énekli a zsoltárokat, azokat akár bocsássák el vagy az iskolában buktassák meg.
""Lesz itt rend, a qrva életbe!""--határozá el Istenünk . Majd ő eldönti, hogy ki jut mennybe és ki kerül a pokolra.
Nessy
Akkor, ha megállít a rendőr elég az aznapra rendelt ígét felmondani, a 3. verstől az 5.versig, vagy el kell mondani egy rózsafűzért?
Esetleg a többször módosított Alap izének a preambulumát kell elszavalni? Remélem a szent inkvizíciót még nem iktatják törvénybe?
Savonarola és a spanyol hittérítők irigykedhetnének!
namihami
@Nessy: De csak azok, akiket először kapnak el. A visszaesők a köztörvényesek és gyilkosok helyére kerülnek, akiket persze szabadon engednek, mert a börtönök férőhelye véges. És a bűnök súlyát és ezért a büntetés mértékét súlyozni kell majd.
magyarbakancs
Formálódik Orbánnovics Cigányovics diktatúrája.
magyarbakancs
Káromkodok mire büntetnek 10 miatyánk,vagy rózsafüzér elmondására.?
Hogy az a jó isten tenné ezt az idióta f@szsz@kat oda ahova én gondolom
Nessy
Az beszél a "kereszténység" védelméről, aki ha kellett ateista volt, aztán most hol a reformátusoknak, hol a "pápistáknak" osztja az ígét!
Már elnézést, de a vallás, a hit megerősítését gyermekkorban a bérmálás, illetve a konfirmáció alkalmával erősítik meg!
Vagy ott kezdődik a "magyarság", hogy tud e valaki imádkozni?
Tényleg! Aki latinul tudja a Pater Nostert, vagy Avet, az most minek minősül?
magyarbakancs
@Shikari: Szűz Máriám aki az égbe lakozol.
Nem szeretnélek megsérteni de az emberek 80% nem vallásos.
Milyen megerősítésre várt a Magyarság.
csak úgy....
rákosi et. így vezette be és ugyan így védelmezte a kommunizmust...
anno az AVH verte össze a "kulák hazaárulókat" ,most majd a TEK rúgja le a veséket...
papa.49
Akkor várható hogy a rendőr bekopogtat vasárnap délelőtt és elzavar a templomba, meg a büdös kurvaanyátok geci fütyiszek, ha akarok elmegyek magamtól de kényszer hatására biztos nem fogok menni !!!
csak úgy....
@Shikari: ...ezeket ,az európai kersztény vallásra épült értékeket föleg foci meccsek után lehet tapasztalni ,mikor egymást ütik-vágják a keresztény katoloikus szurkolók ...
van még mára más baromságod is tibi?
kereső
@Shikari: 11:11 olyan jól hangzik ez az egyébként hülyeség amit ideirtál.Már-már desh magasságokban jártok a vallással.Igen, a muszlim terroristák is a vallás mögé bujdokolnak,amikor elkövetik rémtetteiket.Nagyon nem kéne összekeverni a morált-erkölcsöt és a vallást.A kettő/három? nem szinonimája egymásnak.
csak úgy....
@Shikari: tibi! te kicsikarod belölem,hogy pétschán foglak rúgni...
Nessy
na, hogy is épült Európa a keresztény vallásra? Tüzzel vassal! Sőt, még más földrészeken is sikeresen irtottak ki a kereszt égisze alatt ősi kultúrákat, népeket.
Persze azért itthon sem tétlenkedtek. A szent inkvizíció és a világi hatalom közerővel nem kevés embert küldött a halálba! Igaz, papi áldással, a kereszt felmutatásával gyújtották meg a máglyát. Ha vagyonos volt, akkor a vagyon az uralkodót illette, de jutott a szolid, szelid egyháznak is!
Na, akkor hol is volt a morál??? A szeretet vallása??
Fogadjuk el, hogy a hatalom a vallás égisze alatt vivta, és vívja hatalmi harcait!
görbetükör
Amikor Bayer lemarházta Ferenc pápát, akkor vétett a keresztény kultúra ellen, vagy védte?
Zavar van most a fejemben, fidesz-fanok (Shikari) segítsetek értelmezni!
Pálinkás Pál
@nevemnick: Ki beszél gyújtogatásról hülyegyerek???De a két tavaszi felvonulásotok helyett hetekig tartó útlebénító tüntetések lettek volna,más lenne a helyzet!!!és ne gyere a törvényekkel.egy rendszerváltó tűntető magasról tesz a diktátor által kreált törvényekre!!!És amikor majd megtanuljátok hogy szart sem érnek a duce elnyomó rendelkezései egy milliós tömeggel szemben,no akkor lesz valami esélyetek!!!
Pálinkás Pál
@justhpeter: Ezt ugatom régóta...ez nem ellenzék hanem egy rakás sz...r!
cikicakk55
Most nem akarok megint rasszistának tűnni,de például a cigányok nagyon,de nagyon vallásos nép. Nincs olyan cigány család,ahol legalább egy-két szentkép ne lógna a falon. Imádkoznak rengeteget,ismerik szinte az egész bibliát( igaz,templomban nem nagyon látni őket,de hát imádkozni otthon is lehet) Ám hiába a nagy vallásosság és a 10 parancs ismerete,minden Istenfélelem nélkül lopnak,rabolnak,gyilkolnak, Uzsoráskodnak. Ugyan ez vonatkozik pártfüggetlenül az összes politikusra. Az idősebbje 1989 előtt a templomok tájára sem ment,de még a gyerekeinek is tilos volt.Nem mint ha Kádár zavarta volna,ha vallásos a Magyar nép,Ő csak a Párt- vallás összeférhetetlenséget védte. 1989 után aztán ezek az ateisták szinte pár hónap alatt mélyen vallásos emberekké váltak és még a rokonoktól is szinte megkövetelték,hogy vallásosak legyenek és templomjárók. Azonban ők is épp úgy nem törődnek a 10 parancsolattal,mint a cigányok. Ők is lopnak,csalnak,hazudnak,sőt közvetve még embert is ölnek,legalább is megadják hozzá a" nem "segítséget. Magam nem vagyok vallásos,mert a szüleim nem engedték,aztán mikor már lehetett volna,engem nem érdekelt. Még is úgy érzem én sokkal többet betartok a 10 parancsolatból,mint azok akiknek kötelességük lenne. Igaz én nem a vallás,hanem az etika miatt élek úgy,hogy soha nem loptam,csaltam, a hazugságaim is inkább kegyes csalások voltak, a családi béke miatt. Minden esetre nem hinném,hogy Isten az én hazugságomért büntetne, ha a báránykája lennék.
papa.49
@cikicakk55: Tudod népiesen szólva ,,baszhatják a szentképet a falon, ha közben szarnak a vallásra,, erre én meg ezt mondom , tapasztalatból, mert hiába lóg a falon a Mária kép attól még eljár lopni !!!
Ezt én KÉPMUTATÁSNAK nevezem nem vallásosságnak !!!
Ezek a mostani ,,politikusok,, se tudják mit gagyognak, a kutya ha megenné a dumájukat biztos bele is döglene !!!
Ezeknek a vállás csupán egy új takaró ami alá elrejthetik a mérhetetlen kapzsiságukat, a pökhendi szemét nagyképűségüket, ez csak egy máz ami egy pillanat alatt megint letörlődik róluk, ha itt lesz az idő arra !!!
Én se járok már régen templomba, mert megutáltam a ,,békepapok,, dumáját, volt ugyan olyan pap akinek a miséjére mindig elmentem míg prédikált, de sajnos már régen ő is meghalt !!!
A mostaniak meg csak arról beszélnek aminek köze nincs a valláshoz !!!
Szerintem ha valaki becsületesen él, nyugodt szívvel várhatja a ,,megméretést,, nem lesz mitől félnie !!! Az is igaz aki így élt bizony egy se lett gazdag ember !!!
magyarbakancs
@Shikari: "Ahhoz, hogy ezt betartsd nem kell templomba járnod, ezt nevezzük erkölcsiségnek, ami nem azonos a muszlimokéval."
Az alapvető erkölcsösség csirája sincs meg a jelenlegi kormányban. Miről hadoválsz.
Keresztény kultúrát meg elfeledheted annak tudatában ,hogy volt holokauszt amiben keresztény emberek öltek meg más vallásos embereket,politikai meggyőződésűeket.
Magyarország meg ne tetszelegjen a keresztény értékek megvédésében.
Mert okádni kel ettől a dumától, fölég akkor amikor olyan emberek beszélnek keresztény értekről kik fényesre nyalták egy rendszer hátsóját,jól éltek belőle.Meg kihasználtak más emberek alapítványát ,és jól élt belőle mind lásd Soros alapítványából Orbán havi 20.000 forintot kapott 1986-89 táján.
Ma meg szemközt köpi a jótevőjét.
Kádár rendszerben hol volt Orbán mint keresztény ember meg stefka,Bayer meg a többi köpönyeg forgató gané magyarul beszelő szar.?
tulipan
@Shikari: Te meg a nagymamát, hátha jobb lesz, Te náci dög!tr
vladimir putin
@Shikari: tök jól látod, a Sztálin sincs, meg a Hitler se, mégis erkölcsösek voltak, te se számolgasd az esőcseppeket, mert annyira szép, hogy újra itt van a jó világ, végre újra lophatunk és gyilkolhatunk!
magyarbakancs
@Shikari: erkölcsről az beszélhet ki nem forgat köpönyeget mint Orbán.
Kereszténység megvédését olyan ember beszéljen ki nem mondja azt mint Orbán "térdre imára"

Ernyit éról.
vladimir putin
@Shikari: én ugyan nem vagyok libsi, legszívesebben széjjelbasznám minden
cigány / román/ és mindenféle egyéb geci fejét,
de a Miniszterelnök Úrét, meg a Mészáros Lőrincét természetesen nem.
magyarbakancs
@Shikari: " Látom az egészből egy szót sem értettél."
Én értem csak sajnos te is a olyan gondolkodásod van mint akik ezt a törvényt erőltetik.
vizet prédikálnak ,bort isznak.
sokanvagyunk
Még mindig jobb döntés betiltani a hajléktalanságot, mint azt kötelezővé tenni.
mackoka46
Na rendőr meg a kultúra. Kik vagyunk mi, hogy verőlegények kelljenek kulturális ügyekben ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.