Hetvenhét éve történt a kamenyec-podolszkiji mészárlás. Kenderesen pedig a hétvégén Horthy-emléknapot tartanak, fideszes felszólalókkal.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Stílusos, tipikus, régivágású kereszténydemokrata időzítés, méltó a fideszhez. :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Stílusos, tipikus, régivágású kereszténydemokrata időzítés, méltó a fideszhez. :(
Commenter
@Horizont: ez van, Horizont. Átlépték aug 20-án a Rubicont a keresztes zászlóval, most már akinek ez akkor nem volt nyilvánvaló, ma talán az. orbán egy neonáci olasszal nem hivatalosan egyeztet, nyomában roggyanttonyó és egy csinovnyik viccnek is rossz főkonzul.Miért hagyják? Mert a történelem megmutatta hogy ha nincs aki hatalmi szinten szóljon ellene és a nép zömét megfélemlítették, apátiába döntötték vagy agymosták akkor szintet lép a nacionalizmus. Rossz értelemben. Köszönjük dr antall, köszönjük mdf akik horthy újratemetésével, 15 millió magyarozással kezdtétek és ide jutottunk.
lampa laz
Mit fog szólni ehhez törpekajmán új haverja Bendzsi Netanjáhú? Igaz, a szócsövei majd megmagyarázzák neki, h miki nem is volt olyan, nem is az csinálta, csak jól együtt tudott működni a németekkel.
Commenter
@lampa laz: majd azt fogják bemagyarázni hogy a numerus clausus ellenére horthy megmentett a végén, azzal hogy leállíttatta a deportálásokat. A felesége Purghly Magdolna pedig részben zsidó származású volt. Úgyhogy nem zavaró ez a tipikus kettős mérce.
index.hu/belfold/2018/05/18/orban_viktor_ronald_lauder_zsido_vilagkongresszus_nyilt_tarsadalom_alapitvany_berlin/
Csizmás Kond
...ezeknek semmi köze egymáshoz, csak néhány szarkavaró próbál egymás ellen uszítani...és ahol itt látom sikerrel...mert hülye az mindig akad.
lampa laz
@Commenter: ... leállíttatta a deportálásokat... előtte meg '''önszorgalomból''' olyan sok szerencsétlent küldött a haláltáborokba, h a németek szóltak neki, h fogja vissza magát, mert már túlterheltek a "műszakok"...
Pálinkás Pál
"A minisztertanácsi határozat nyomán 1941. július 15-én megindult a magyar állampolgárságukat igazolni nem tudó zsidók összegyűjtése, kiutasítása és kitelepítése."
Most akkor milyen magyar zsidókról beszélünk???
Csizmás Kond
@Horizont: ...az a holoizé Ukrajnában történt, ez a megemlékezés pedig Magyarországon...
kereső
@Csizmás Kond: valamiért csal az emlékezeted.A történések idején Ukrajna már magyar fennhatóság alatt állt. És a fidesz egyik házitörténésze( szakály) által "idegenrendészei eljárásnnak titulált tömeggyilkosságnak nagyobb részt magyar állampolgárok voltak az áldozati.
index.hu/tudomany/tortenelem/kampod7474/

Sicc macska!
Csizmás Kond
@Horizont: ...persze hogy mindegy mert ugyanazt a hülyeséget fújod mint az újság. Magyarországról egyetlen olyan zsidót sem toloncoltak ki aki itt született... soha...
...bocsi...csak a kommunizmusban.
és az áldozatok számát is úgy növelték hogy a menekülő zsidókat ahány országban megfordultak mindenütt számontartották...szóval lehet mondani hülyeségeket is de ma már szégyen...mert egyre jobban megismeri mindenki a történelmet.
Csizmás Kond
@kereső: ... Ukrajna már magyar fennhatóság alatt állt...ajaj...mikor volt Kijev szállásterület..
kereső
@Csizmás Kond: ne add már a hülyét, nem vagy te ennyire sötét.
Csizmás Kond
@Horizont: Amúgy itt nem is a zsidókról van szó hanem a velük kapcsolatban terjesztett hazugságokról.
Ami meg a megemlékezést illeti, nincs olyan napja az évnek amihez ne fűződne véres esemény, tehát akkor csak gyászolni szabadna minden nap ?
Csizmás Kond
@kereső: ...folyton belebotlok az ilyen extrafényes gyertyákba...
lampa laz
@Commenter: egy másik cikkből idézve; "A Politico szerint a találkozó Orbánnak is fontos, mert felvezeti Recep Tayyip Erdogan török és Vlagyimir Putyin orosz államfővel tervezett egyeztetését. Andrej Babis cseh miniszterelnök, akit a nem hivatalos Orbán-Salvini tanácskozással egy időben hivatalosan fogad az olasz kormányfő, Giuseppe Conte azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a visegrádi országok vezetői is találkoznak a következő hetekben."

Amíg a törpe nem hivatalos úton túrázgat, addig a cseh miniszterelnököt hivatalosan fogadják. Ezt a szartúrót csak olyanok hívják meg akitől minden normális embert kiráz a hideg.
Commenter
@lampa laz: Aha, és még ez a harmonikanadrágos dagadt dög beszélt erős V4ekről...erősek, csak éppen nélküle. Az a szomorú hogy ez mocsok bárki ellen képes bármit megtenni nem hivatalos úton (is).
namihami
@Csizmás Kond: ""Magyarországról egyetlen olyan zsidót sem toloncoltak ki aki itt született.""
Jaaa, direkt ide emigráltak a húszas- harmincas években, hogy átélhessék a zsidótörvényeket és aztán kivitethessék magukat a magyar csendőrség hathatós közreműködése mellett a kivégzőosztagok puskái elé. És ebben élenjártak azok a három, négy, hat, nyolcéves gyerekek, akik kimentek megszületni Jeruzsálembe, aztán gyorsan visszajöttek, hogy meghalhassanak.
Ne csináld már, legalább ne légy komolytalan...
Commenter
@lampa laz: ó vazze, bár megütné a guta...legyen már ennek vége...rémálom.
Csizmás Kond
@namihami: Nem direkt, hanem a háború előrehaladásának okaként...olvass hogy ne kelljen más megmagyarázza...www.degob.hu/index.php?showarticle=31
lampa laz
@Csizmás Kond: csak neked,
"Horthy és a gettósítás
1944 áprilisában megkezdődött a gettók fölállítása, május 14-én pedig Nyíregyházáról elindultak az első deportáló szerelvények is Auschwitzba. Július 9-éig 400 ezer embert szállítottak el. A Sztójay-kormány – különösen két buzgó államtitkára, Endre László és Baky László – mindent megtett azért, hogy a zsidók kiszállítása minél gyorsabban és minél kevesebb zavarral megtörténjen. Horthyt nem volt szükséges beavatni a részletekbe, hiszen a kormányzó kérésére valamennyi zsidókérdéssel kapcsolatos rendelkezést kormányrendeletek formájában alkották meg, ami nem igényelt államfői jóváhagyást. Horthy tehát nem vett részt tevőlegesen a gettósításban és a deportálásokban, ám államfőként június végéig nem sokat tett azok megakadályozására vagy enyhítésére sem.

Erősen vitatott, hogy Horthy mennyire volt informálva a gettókban uralkodó szörnyű állapotokról és a deportálás pontos céljáról. Baky és Endre arra törekedtek, hogy – noha Horthy nem tartott igényt ilyesmire – folyamatosan tájékoztassák a kormányzót az intézkedésekről. Április elején Horthy fogadta Bakyt és Endrét, ám erről a fontos találkozóról egykorú forrás nem maradt fönn. Baky László a háború után a perében azt vallotta, hogy Horthy ezen a találkozón hozzájárult a „galíciai zsidók” deportálásához, ám ezt más forrás nem erősíti meg. Elképzelhető, hogy Baky csupán a felelősség áthárításáért mondta mindezt a perben."
karma1
tehat a templom erdekes modon megint pont a holokauszt emleknapjan szabad egy kis horthyzasra...
Tavaly me'g meg tudta akadalyozni a zsido hitkozseg - iden mar nem... Slomo, hat mar nem tudsz olyan eredmenyesen nyalni orbannak?
namihami
@Csizmás Kond: Na akkor:
Horthy, a fia elrablása miatti nyomás hatására, kinevezte az új kormányt. Amelyik időrendben, de csak időrendben, mert a törvények, amelyek ezeket a deportálásokat lehetővé tették már régóta (10-12 éve) meg lettek szavazva.
Emberileg talán érthető a lovastengerész tette (féltette az elrabolt gyerekét), de mint politikus és saját szavai szerint ÁLLAMFÉRFI (???) ez nem respektálható. Egy apa lehet ilyen, egy politikus nem. Az hogy a deportálások rendeletét személy szerint nem kellett vele aláiratni, az pedig egyszerű kétszinűség. Nagyon jól tudta, hogy mi lesz ezeknek az embereknek a sorsa. Filantrópiára se nagyon hivatkozhat, hiszen saját, leírt szavai szerint is antiszemitának vallotta magát. És tudta, hogy a nácik részéről az elhurcoltak milyen elbánásban fognak részesülni.
A háború utáni az életét és jólétét azoknak a zsidóknak köszönhette, akik súlyos millió pengőkért, gyárakért és egyéb vagyontárgyakért megvették az életüket. Itthagyva a sz@rban a csóró sorstársaikat. Akik aztán, a Svájcba kimenekített pénzükből, az ""emigrációban"" sem a falu szélén tengették napjaikat. Azok, akiknek nem telt erre, azok az azóta ismert helyeken végezték az életüket. É ami még szebbé teszi az egészt, a háború után pont ezek a zsidók tartották el Portugáliában az általuk megvett Horthyt is. Tehát a zsidók nyakán és a lopott pénzből élte világát a Fehérlófia. Csak ezek a tények valahogy nem kerültek elő a kenderesi szeánszon.
Csak hogy ne más írja le.
Csizmás Kond
@namihami: ..te kitől tanultál történelmet ?
namihami
@Csizmás Kond: A Szakály előadásain... nála, tőle különösen a szakkifejezések keltik fel az érdeklődésem
De nagyon sűrűn nézem az Echo Tv és az MTv1 profilba vágó műsorait is.
namihami
@Csizmás Kond: És még annyi:: szerinted a leírtakból mi nem igaz? Mert ezek tények.
Csizmás Kond
@namihami: ...és onnan vetted azt a feltevést hogy az 1941-es esemény összefügg Horthy fiának az 1942-es halálával ?
Rockxy
Itt olyan sokan oda vannak a zsidó áldozatokért, mintha magyar halottja nem is lenne a történelemnek.
A délvidéki több tízezer magyar lemészárlása az nem is vót igaz?
Don-kanyar, Mohács, tatárjárás, törökdúlás, vöröshadsereg?
Nem fáj?
És hagyjuk a dátumokat, mert ez nem arról szól.
Eriksson
@namihami: Részrehajlás nélkül nehéz megítélni Horthy-t. Az az igazság, hogy mint politikus, sokat tett a zsidók védelméért. Viszont volt egy pont, ahol nem tudott tovább ellenállni a német nyomásnak, zsarolásnak, kénytelen volt csupán azok megsegítésére szorítkozni, akik megtehették, hogy emigráljanak.
Viszont a befolyásos gazdag zsidók sokat tehettek volna szerencsétlen fajtársaik védelmére, de ez nem volt fontos nekik. Már csak azért sem, mert azok hátrahagyott vagyona az övékét szaporította..
anima
Ezek nem tisztelnek sem Istent, sem embert (magyart sem), sem a természetet - vagyis senkit és semmit.
Csak üres duma, amit belehánynak az éterbe a hányadékok, a leharcolt harcos Orbánnal az élen.
kripton
@namihami: Na akkor kishülyém!

Horthy Muklós 1940. október:

"Én egész életemben antiszemita voltam… Tűrhetetlennek tartottam, hogy itt Magyarországon minden-minden gyár, bank, vagyon, üzlet, színház, újság, kereskedelem stb. zsidókézben legyen, és hogy a magyar tükörképe – kivált külföldön – a zsidó. Azonban, minthogy a kormányzat egyik legfontosabb feladatának az életstandard emelését tartom, tehát gazdagodnunk kell, lehetetlen a zsidókat, kiknek minden a kezükben volt, egy-két év leforgása alatt kikapcsolni, és hozzá nem értő, leginkább értéktelen, nagyszájú elemekkel helyettesíteni, mert tönkre megyünk. Ehhez legalább egy emberöltő kell. Én hirdettem talán először hangosan az antiszemitizmust, azonban nem nézhetek nyugodtan embertelenségeket, szadista, oktalan megaláztatásokat, mikor még szükségünk is van rájuk”

Megengedhetetlen, hogy egy ország gazdaságilag függő helyzetben legyen egy ott élő, de idegen szellemiségű, összetartó (értsd: kirekesztő), saját érdekeit erőszakosan érvényesíteni törekvő, kikövetelő kisebbségtől, mely kisebbség többségben volt a gyárak, bankok, szolgáltatások, és az elit szakmák (orvos, ügyvéd...) birtokosai közt. Több zsidó ügyvéd, orvos volt, mint munkás. Ma már ennek a kisebbségnek saját állama van, amely beleszól más országok belügyeibe, és amelyikhez ez a kisebbség lojálisabb, mint ahhoz az országhoz, melynek állampolgára.

Horthy antiszemita volt a mai fogalmak szerint. Ahogy Churchill, De Gaulle és az összes többi konzervatív államférfi. Akkoriban a zsidók irányában tanúsított ilyetén attitűd általánosan eltejedt felfogás volt, nem számított a mai lrtelemben vett antiszemitizmusnak. Ezért annak a kornak a fogalmi rendszerét összekeverni a mi korunk fogalmi rendszerével tudománytalan és sunyin aljas dolog.

Mielőtt belekötnél a "még szükségünk is van rájuk"-ba - jelzem, hogy a "még" szónak az "egyelőre" mellett több jelentése is van: ráadásul, még tetejébe, ezenkívül, ezenfelül, továbbá...

" És tudta, hogy a nácik...
kripton
@kripton: ... nácik részéről az elhurcoltak milyen elbánásban fognak részesülni." Mondod te, és a hozzád hasonló tudatlanok, monden bizonyíték nélkül.

"A háború utáni az életét és jólétét azoknak a zsidóknak köszönhette, akik súlyos millió pengőkért, gyárakért és egyéb vagyontárgyakért megvették az életüket. Itthagyva a sz@rban a csóró sorstársaikat."

Akkor arra válaszolj, hogy ezeket a gazdag zsidókat a barátságon és a hálán kívül mi késztetethette arra, hogy a háború után már kitaszítottságban élő Horthyt és családját támogassák? És hogy a leszármazottaik miért küldtek koszorút a kenderesi áttemetésére?
kripton
@Csizmás Kond: Nem tanulta. Szopta. Jó esetben az ujjából...
kripton
@Eriksson: Évek óta hadakozom a félretanított, az elfogult, az elvakult, a sunyin rosszindulatú vitapartnerekkel ebben a témában. Nagy örömmel nyugtázom, hogy már többször és több írásom lényegét olvastam vissza.

Sokszor kérdeztem, kértem az ellenoldalt, hogy valamelyikük válaszoljon már végre, MIT TETT VOLNA Ő Horthy helyében??? Ne a hitlerista fajelmélet szerinti, árja dán nép fejének tartott királyról blablázzanak nem is igaz, hanem Leon Uris költötte történetet (ő is felvarrta a sárga csillagot), hanem az Európába kóborolt, elsilányosodot nomád pásztornép lenézett vezetője helyében! Ne azt mantrázzák. hogy mit nem lett volna szabad tennie, hanem hogy:
MIT KELLETT VOLNA TENNIE???

Senki nem válaszolt. Csak sűrű nagybüdös kussolás van.
kripton
Horthy Miklós és a holokauszt

Ha vitéz nagybányai Horthy Miklós, és a magyar nemzet (mondom a NEMZET és nem hitvány magyarok) valóban annyira antiszemita, önként és kéjjel zsidógyilkolászó lett volna, mint amilyennek ma a balliberálisok állítják - és a hatvan éves kommunista agymosásnak köszönhetően már egyre többen valóban hiszik is -, akkor ma Magyarországon nem lennének se zsidók, se cigányok.
Horthy Miklósnak ma minden településen szobra állhatna a róla elnevezett főtéren, képe kint lenne minden tanteremben. A Horthyra és ránk zúdított vádak a hálátlanság, a hazug rosszindulat, a félrevezetettség, a tudatlanság non plus ultrái!

Miért lépett be a háborúba?

„A Reich és a Szovjetunió között bekövetkezett szakítás magával rántotta a háborúba Olaszországot, Romániát, Magyarországot, Szlovákiát és Finnországot a szovjettel szemben. Németországnak sikerült, hogy azokra a népekre, melyeket nyomása alatt tartott, rákényszerítse akaratát: az egyiket belehajtotta a háborúba, a másikra ráerőszakolta, hogy szolidaritását valamilyen tettel tanúsítsa. Részvételük a háborúban olyan szükségszerűség következménye volt, melynek hatásaalól egyikük sem vonhatta ki magát. A megszállott országok Európa új urának megfizették a maguk véradóját. A ‘szövetségeseknek’ ez a résztvétele egyébként elővigyázatossági intézkedés volt, nehogy a világra Hitler által rászabadított pusztító viharban ugyanúgy megsemmisüljenek, mint Lengyelország, Csehszlovákia és Jugoszlávia eltűntek egymás után. A németek oldalán való hadbalépés annyit jelentett, hogy az illető állam fennmaradása érdekében megfizette a biztosítási díjat. Beletörődés volt a segédcsapatok hajtóereje. Semmivel sem lelkesültek jobban, – mint azok a kis német fejedelmek, akik egykor Napoleont Oroszországba követték. Azok is, ezek is egyaránt tudták, hogy a győzelem nem az ő győzelmük és hogy a „nagy hadsereg” válogatott csapatainak csak egyetlen kiváltságában osztozkodhatnak:a hősi halál dicsőségében.”

Grigore Gafenru, moszkvai...
kripton
... Grigore Gafenru, moszkvai román nagykövet 1941

Könnyű utólag a karosszékben sörözve okosnak lenni! Mit kellett volna Horthynak tennie? Ellenállni Hitlernek? Akkor Lengyelország sorsára jutottunk volna. Német Főkormányzóság lettünk volna Veesenmayerrel a nyakunkon. Jött volna Eichmann már 1941-ben(!!!) SS-estől, Gestapostól, Einsatzgruppestől, Zyklon B-stől, és épített volna minden megyében egy Auschwitzot.
Így 1944. március 19.-ig, - a német megszállásig - Magyarországról (a német befolyású országokból egyedüliként(!!!) nem deportáltak zsidókat. Eichmannt éppen azért küldte ide Hitler, hogy felszámolja Horthy szabotációját.
1944. október 15.-ig, - a nyilaspuccsig - pedig Budapestről nem történt deportálás. Horthy kisebbik fiát - Miklóst -, az akkor már egyedüliként élő gyerekét a Gestapo elrabolta és Mauthausenbe vitte. Vele zsarolták Horthyt a lemondásáért.

A magyarországi, illetve innen származó zsidók és cigányok többsége Horthy Miklósnak köszönheti az életét.
kripton
@Shikari: Nem feltétlenül rosszindulatból. A többség félretaníttatás miatt ilyen. Ezért kell az Orbán által beígért "nagymosás" a 20. századi történelemben. Ezért kel a Veritas és ezért kell Szakály professzor.

Az a szarházi Karsai már teljes szellemi görcsben vonaglik. Most azt találta ki, hogy nem is Szálasi, hanem Horthy a főgonosz. Tudja a piszok, hogy a kormányzó nemzettudati rehabilitációja elkezdődött, és ellenhatni akar. Nem fog menni. Se neki, se másnak. :-)
Eriksson
@kripton: Úgy hiszem, hogy a mai zsidók vagy nagyon félreoktatottak, vagy nagyon hálátlanok, mert eleik igenis sokat köszönhetnek Horthynak. Ha nem ő, hanem valamely komolyan zsidóellenes politikus lett volna a döntéshozó, sokkal nagyobb lett volna a vesztességük.
István fia pedig meghalt a fronton, titokzatos körülmények között. Az általános kutatói vélemény mégis az, hogy merénylet áldozata lett. Tehát nem lehet mondani azt, hogy az ő élete vagy a zsidók élete állt vagy-vagyként egymással szemben, mert végül egyiket sem tudta megvédeni.
Pálinkás Pál
@namihami: Neked is..."A minisztertanácsi határozat nyomán 1941. július 15-én megindult a magyar állampolgárságukat igazolni nem tudó zsidók összegyűjtése, kiutasítása és kitelepítése."
anima
Beleköpni jó néhány elhízott buta arcba?
Ki nem szarja le a rohadék hájfejűek picsogását!?
Trianon?
Horthy korszak visszasírása?
Ti normálisak vagytok, basszátok meg!?
MINDEN történjen meg veletek, amit másoknak kívántok !!!

www.youtube.com/watch?v=OorZcOzNcgE
kripton
"MINDEN történjen meg veletek, amit másoknak kívántok !!!"

Ez így értelmezhetetlen. Kik azok a mások? Mert nagyon mások ám azok a mások! Mások a nekik szóló kívánalmak is.
namihami
@kripton: Ma már a LED-ek futnak.
Kryptonnal csak a nagyhülyék élnek...gazdaságtalan és idejétmúlt.
kripton
@namihami: Nagyon okos és releváns hozzászólás.

A "kripton" itt egy nick. Van annyira kifejező és értelmes, mint a "namihami" :-)))
namihami
@kripton: Akkor egy utolsó megszólalás:
Egy magára valamit is adó ""ember"", ha a másikkal nem is ért egyet, akkor se azzal nyit, hogy:: ""@namihami: Na akkor kishülyém!""
Reagálhattam volna azzal, hogy te (direkt kisbetűvel) hülye paraszt!, de egyrészt se Téged, se magam (és ez a fontosabb) nem szándékoztam levinni egy durbincsi nívóra. (neki tegnap írtam hetek óta. akkor is csak azért, mert már félálomban voltam)
Tehát: a ""kishülyém"" megnevezésre való erősebb reakcióm nem azért nem következett be, mert nem ismernék a ""nagyhülyénél"" durvább kifejezéseket. Magamat becsülöm ennél a szintnél többre.

És még annyit:: GAME OVER! befejeztem (veled)!
kripton
@namihami: A kishülye nem a hülyeséged mértékére (az gigantikus), hanem a mondanivalód helytállóságára vonatkozott.
Az olyan tudatlan, agymosott suttyók, mint te, akik minden indoklás, érvekkel történő alátámasztások nélkül, nyilvános fórumokra ronditják gyalázatos rágalmaikat, ezt a stílust érdemlik.
Leszarom, hogy van-e, lesz-e reakciód! Tudatlanságod olyan mértékű, hogy nem tesz számomra tényezővé, ezért én a jövőben is reagálni fogok a beirásaidra. Akár még egyetértőleg is.

És még annyit: jellemző a gerinctelenek törzsébe tartózókra, hogy a tartalmi semmit - helyesebben - rosszatmondásuk miatti megsemmisülésüket, a maguk kulturális feldicsérésével próbálják ellensúlyozni. :-)
CsipkeRózsa
@kripton: "A magyarországi, illetve innen származó zsidók és cigányok többsége Horthy Miklósnak köszönheti az életét."

Nagyot kerekítesz, csak a budapesti zsidókról lehet szó, hiszen addigra a vidék teljes zsidóságát elvitték. Az addigra megmaradt budapestieket pedig a nyilasok lövöldözték a Dunába, vagy ahol éppen rájuk találtak.

@kripton: "Akkor arra válaszolj, hogy ezeket a gazdag zsidókat a barátságon és a hálán kívül mi késztetethette arra, hogy a háború után már kitaszítottságban élő Horthyt és családját támogassák? És hogy a leszármazottaik miért küldtek koszorút a kenderesi áttemetésére?"

Erre válasz, méghozzá egy szélsőjobbos írás: "s jelenlévők ámulatát váltotta ki egy korosodó, középmagas, átlagosan öltözött úr, aki az újratemetésen egy hatalmas koszorúval jelent meg, melynek szalagján Egy hálás magyar zsidó felirat volt olvasható. Amikor valamelyik TV-társaság forgatócsoportja hozzálépett, kiderült, hogy az úr: Blumgrund János, pozsonyi születésű, ma Bécsben élő magyar zsidó, aki szüleivel a Szlovákiában már 1940-ben jelentkező zsidóüldözések elől Horthy Magyarországára menekült. Itt biztonságban megélte a háború végét," (Szebb Jövőt )

A Wiki-ből:
" Egyesült Államok volt budapesti nagykövete 1949-ben alapítványt hozott létre a család anyagi támogatására. Ebben több zsidó származású személy részt vett,[122] többek között ifjabb Chorin Ferenc is.[123]"

Az, hogy 2-3 család hozzájárult az alapítvány fenntartásához, nem jelent sokat, ők Horthynak köszönhették, hogy kivételt tettek velük, megmenekültek.
CsipkeRózsa
Elírtam a lap nevét:

(Szebb Jövőt ) = (Szebb Jövő)
kripton
@CsipkeRózsa: Te vagy trollkodsz, vagy mérhetetlenül sötét vagy.

Neked a "a magyarországi, illetve innen származó zsidók és cigányok többsége Horthy Miklósnak köszönheti az életét." megfogalmázásból az megy át, hogy szerintem a meggyilkolt vidéki zsidóság és cigányság Horthy Miklósnak köszönheti az életét?
CsipkeRózsa
@kripton: Lehet, hogy nem én vagyok sötét, azt írtam, hogy nem a magyarországi, hanem csak a budapesti szó jöhet számításba. Mértékében nem ugyanaz.
kripton
@CsipkeRózsa: A MA ÉLŐ zsidókról van szó te szerencsétlen! Mindegy, hogy budapestiek, vagy vidékiek voltak a felmenőik.
CsipkeRózsa
@kripton: Igen, ez jön át.

Egyébként nem vagyok szerencsétlen, csak szerinted. Nem baj, máskor úgy írd le, ahogy gondolod.
kripton
@CsipkeRózsa: Azt tettem te nagyon-nagyon hülye! "...INNEN SZÁRMAZÓ ..."
CsipkeRózsa
@kripton: Ismered azt a mondókát, hogy: aki mondta mindig az, te mondtad, hát te vagy az. "...NEM TUDOM HONNAN SZÁRMAZÓ..."
Rockxy
Tökmindegy, mikor rendezik.
Egyik nap olyan, mint a másik, csak az ego tesz különbséget ünnep és hétköz-nap között.
Minden nap ünnepnap egyébként...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.