A kormány legfontosabb feladata, hogy megállítsa Magyarország népességcsökkenését – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton a Tolna megyei Varsádon.

Az államtitkár szerint a kormányt a népességcsökkenés aggasztja legjobban

Potápi Árpád János a település felújított óvodájának és művelődési házának átadásán mondott köszöntőjében hozzátette: ennek egyik eszköze, hogy több forrást fordítanak a gyermekekre, a gyermekvállalásra, a családok támogatására.

(MTI)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
A népességcsökkenést egy jobban fejlődő gazdasággal, jogállamiság helyreállításával lehetne megakasztani.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
görbetükör
A népességcsökkenést egy jobban fejlődő gazdasággal, jogállamiság helyreállításával lehetne megakasztani.
Eladott Ország
Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács. Bizony, van nekünk ilyen is. Mint oly sok esetben, ahol a szaporodás tárgyában kell megnyilatkozni, Kövér László is részt vett a tanács ülésén. Már csak azért is, mert ő az elnöke a NFFT-nek. Tehát szülésre fel! Azok a gyermekek megszületnek. Csak éppen nem itt, hanem Angliában, Ausztriában, Skóciában, Németországban, Franciaországban, Írországban, vagy éppen az ezerszer elátkozott USA-ban. A külföldön megélhetést kereső és találó emberek többsége fiatal. Családalapítás előtt, közben, vagy kicsivel utána. Éppen a család, a születendő, vagy megszületett gyermek iránti felelősség az egyik oka annak, hogy elmentek és elmennek az országból. Mert itt nem kapják meg sem a jogi, sem a szociális, sem az anyagi biztonságot. Éppen ezen dolgozik az Orbán-kormány, benne Kövér László szaporodásért felelős nagyonbiztossal. Hogy elbizonytalanítsák a társadalmat, hogy kiszolgáltatottá tegyék a családokat. Mert a máról-holnapra vegetáló, a tanulás közelébe sem jutó, tájékozatlan, a tulajdon nyomorába zárt ember hálás azért, hogy eteti a gyerekét a kormány, hogy közmunkát kaphat. Hálás, pedig egy morzsát kap vissza csupán abból, amit éppen tőle vettek el és szórnak bő kézzel stadionokra, festményekre, kastélyokra. Ahogy tőle veszik el az ellopott milliárdokat és tőle veszik el a fejlődés lehetőségét akkor, amikor egy szűk, kormányközeli kör jut földekhez, trafikokhoz, kaszinókhoz, reklámpiachoz, megbízásokhoz. Akik ezt felismerik és nem kérnek abból, hogy le kelljen kapni a sapkát, valahányszor valamelyik felkapaszkodott senkiházi arra jár a kék villogós autójával, az elmegy innen. Aki nem akarja, hogy a gyereke homlokára süssék a bélyeget: ez rászoruló, az elmegy. Aki nem akarja, hogy a kormány döntse el, mit és hogyan tanuljon az ő gyereke, hogy a születéskor eldőljön, ki tanulhat tovább és ki lesz jobbágy, az elmegy innen.
tudode
Miért nem ÁLLÍTOTTÁK MEG ORBÁNT, hogy a betonteknők helyett inkább lakhatást építtessen az IVARÉRETTEKNEK!
.
Ki tud HÁNY BÉBI vált narancsköddé az ÜRESEN KONGÓ stadionok árnyékában!
Eladott Ország
Gulyás összehasonlítja a születések számát az albán kecskepásztor fogainak számával.
Miközben Orbán Viktor a metróban katonásat játszik, Gulyás Gergely gondoskodik a népszaporulatról. Pedig azt hittem, Balog Zoltán és Kövér László valahogy már megoldották a kérdést, de ezek szerint nem így történt. kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/10/ksh.png
Tudom, hogy a Gulyás Gergelyeknek és hasonszőrű társainak hiába is mondanám, nem is nekik mondom. Csak úgy, a jövőre tekintettel. Olyan kormányra van szükség, amelynek tagjai – sem tömegesen, sem egyesével – nem lopnak. Nem korruptak. Elszámoltathatóak. Becsületesek. Hozzáértőek. Ezzel szemben most van egy maffiaszerűen szerteágazó bűnszervezet, melynek tagjai (többnyire rokonsággal kiegészülve) lopnak, a végtelenségig korruptak, elszámoltathatóságról szó sem lehet, becstelenek és inkompetensek. De legalább telhetetlenek, pofátlanok és cinikusak a végtelenségig. Ha ez változik és az ország jó irányba indul, akkor majd talán bátrabban vállalnak gyermeket a fiatalok.
Nessy
Talán ha nem csak a kegyenceknek, meg pár kiemelt vezetőnek lenne lehetősége arra, hogy egy kereső is el tudjon tartani normál körülmények között egy családot. Szép az adó kedvezmény, de ahhoz magasabb bér szükségeltetik! Szép a CSOK, csak éppen a mai lakásárak, és 3 gyermek mellett a 10 milliós támogatás + 10 milliós hitel esetleg egy, vagy max másfél szobás lakásra elég.
Aztán ha valami miatt nem tud törleszteni akkor így járt, még az sem lesz, csak a hitel.
Néha nem ártana, ha hazánk nagyjai kicsit képbe kerülnének a valósággal, ami erősen eltér az ő helyzetüktől.
Peller Anikó
Az állattitkárt a népesség elvándorlása aggasztja?

Miért hazudsz állattitkár? Téged az aggaszt, hogy eljön az idő amikor nem lesztek megbálasztva. És akkor a vezéred bepakol a C147-es szállítórepülőgépbe és itthagy téged a rossebbe.

Viszi magával a népes seggét. Téged meg nem.
Klubtag
@Eladott Ország: ...ez az igazi lakmuszpapír az ország kormányának megítéléséről, nem a - szavazatvásárlással, fenyegetőzéssel, külhoniak átcsábított voksaival - tisztességtelenül lebonyolított hazug választási eredmény.
Sámannus
A kivándorláspárti álkeresztyények hazugsága a gyűlöletkeltés a gyermektelen családok ellen.
Mocskos hazug szarházi fityfasz.
kokopelli
@Peller Anikó:... meg az otthonmaradó "balekok" pénzét! Az államtitkár
azért aggódik,mert külföldön dolgozók ott fizetnek majd a kül. kasszákba,és
értesitik a rokonokat,barátokat volt kollegákat! Ki "gályázza össze az állattit-
kár elvtárs apanázsát?A titkár úr tehát a lelépőktől is foschik! ;-)
cikicakk55
Majd akkor fognak szaporodni a fiatalok itthon is,ha lesz jövője a gyermekeiknek.Egyenlőre be kell érnie azzal az államnak,hogy az etnikum szaporodik,de rendesen.Igaz,hogy belőlük a büdös életben nem lesz eltartó,adófizető állampolgár,csak eltartott és adót nekik kifizető helyek jönnek majd létre. Talán a sok stadion helyett,bérlakásokat kellett volna építeni,mint azt az átkosban csinálta Kádár. Biztos volt hibája dögivel,a gond csak az,hogy pont azok buktatták meg,akik most ugyan azt csinálják,azzal a reciprokkal,hogy most nem a párt tagjait üldözik,hanem a népet nullázzák le. Akkor jó volt a nép közé tartozni,most viszont már átok.Nem is tartozik ide az aki csak megteheti. menekülnek és nem szülnek. Majd a leendő hazájukban,mert ez az ország már nem a mi hazánk,hanem a Fidesz hazája.
vacsi
Nem értem, miért a mennyiségre mennek, miért nem a minőségre, akik hasznára vannak az országnak?!
Zeta
@görbetükör: igen a gazdaságot kellett volna bővíteni, nem a zsebeket, hogy több férjen bele az eu pénzekből.
Zeta
Meg az általa kreált migrációs válság, ami nálunk nem jelent gondot!!
Peller Anikó
@Zeta: Kedves zéta. Azért nem jelent gondot, mert a gecime gállította. Nem baj?

@vacsi: Mert leszarják az országot mega minőséget, csak lopni akarnak. Azért kell a mennyiség mert demokrácia (látszata) van és a szavazatok mennyisége dönt, nem a minősége.
SystemError
Akkor ne lopjátok ki az emberek szemét, ne gépkezelőket akarjatok az országból faragni és azonnal lesz 700e plusz magyar...
Sámannus
@görbetükör: Bizony ez a legjobb indikátora egy kormány szavahihetőségének, nem az önfényezés
Sámannus
Ezzel szemben ők már a kínai, és indiai munkásokat importálják a busás haszon reményében.
Ezek csak krokodill könnyek aminek a mi beszántásunk lesz a vége.
Zeta
@Peller Anikó: hát meg , azért maradnak Törökországban az eu pénzén.
Megkellene nézni azt a hatalmas határszakaszt , mekkorka.
Nem állított ő meg semmit. Ha az eu nem fizet a törököknek bizony már rég átgázoltak volna rajtunk .
Levendula
@Sámannus: Egy megyeszékhelyen ukrán vendégmunkások dolgoznak... Hallgatva a beszédüket, először nem tudtuk eldönteni, hogy milyen nyelven beszélnek. Aztán megírta a helyi ellenzék...
Eladott Ország
@Klubtag: tegnap, 18:12; Az igazi bizonyítványt erről a szarházi fidesz bűnöző és politikai prostituált bandáról a kettős lábbal szavazás (kivándorlás) a születések száma, elhalálozás, népességfogyás adja meg.
justhpeter
A majom államtitkár csak ismételgeti a gazdaállata mondásait.
Jozefina
Lassan bevezetik az kötelező megtermékenyítést!!!??? Ezektől minden kitellik!!! De csak egyre több éhes száj lenne, amit valahogyan be is kéne tömni!! Justhpeter igazad van!!!
Peller Anikó
@Zeta: Nem tudom honnan szedted ezt a hülyeséget, de hogyan lehet amikor a kerítésen bezárták az utolsó lyukat (egy tehervagont betoltak a vasúti sín miatt nyitvahagyott kerítésbe) akkor azonnal lefagyott a betódulás. Ez miért volt? Mert szerinted a banya hónapokkal későbbi egyezkedése állította meg őket?

Azért maradnak a seggükön meg nem tudnak átjönni. A merkel idióta és pénzkidobás amit művel.
Gondolod, hogy nem tudnánk megállítani egy milliós tömeget a határon ha akarnánk? Időben kell lelőni őket és a többi el se indul.

Mint ahogy a tengeri útvonal is bedugult amint nem mennek értük hajókkal a taljánok.
solidedge
Miután az ember úton-útfélen a kormány ordenáré hazugságait hallja, úgy felhúzza magát,hogy hetekig nincs kedve dugni.
Sámannus
@Levendula: Nem tudok statisztikát, de ezek az ilyen álszent kijelentések mögé bújnak a majdani bírósági tárgyalások védőbeszédeihez. Ezek szarkavarók az egész világban szeretnék ezt az álszent csapkodást elérni ezért szaladgál putyinhoz is, hogy ki ne essen a kegykosárból mert ha elengedi a kezét, hamarabb mehet a Csillagba.
Sámannus
@Peller Anikó: A "banya" érte el a törököknél, hogy létesítsenek menekült tábort, és a fenntartását is fizetni kellett. Ez nem ment egyik percről a másikra. Az év elején még orbánék direkt szétküldték a migránsokat vasúton, hogy a nagy kóválygások közepette kiszökjenek az országból. Ha nem torlódtak volna fel a Keletinél, azóta is így folyt volna a bevándorlás.
A vasút lezárása még nem állította meg a menekült hullámot, mert azt még buszok százaival és MÁV szerelvényekkel még felfokozva tódultak Európába.
Vagyis nem órbányi kerítése állította meg a menekültek idejutását, hanem a törökök, a "Banya" pénzébű.
Eladott Ország
@Jozefina: ma 09:17; d3knx7v8i1y46b.cloudfront.net/2018/04/IMG_1393-1140x760.jpg
Nyilván egy esetleges abortusztilalom nem a felső középosztály tagjait érintené, akik el tudnak utazni más európai országokba megszakíttatni a terhességüket, hanem azokat, akiknek erre nincs pénze. Ők vagy megszülnék kényszerből a gyereküket, vagy pedig illegális, esetleg otthoni „eszközökkel” próbálnák megszakítani a terhességet – amibe vagy belehalnának vagy nem ,ha a Ceaușescu-korszakra gondolunk vissza, az alapján rengetegen igen. A nők jogainak tiszteletben tartása nem fogja őket ebben erkölcsileg akadályozni, hiszen Kásler Miklós, az EMMI vezetője szexista nyilatkozathullámaiban a terhességüket megszakító nőket hibáztatja azért, mert nincs elég magyar.
Peller Anikó
@Sámannus: Teljesen félreérted a dolgot, egyik percről a másikra állt le az özönvíz. Akkor amikor becsukták a lyukat. Ide többé be nem tehette lábát tömeg a határon keresztül (csak az akinek engedélye volt, jó pénzért). A vonatok még jöttek Jugóban egy darabig, ezért lettek a röszkei zavargások, mert a kutyák nem akarták megérteni, hogy ez az út zsákutca lett és feltorlódtak a kerítésnél. De ez minket már nem érdekelt, mert ettől kezdve ez a Jugók problémája lett, mert bedugult a jólfizető embercsempészeti hálózat és kerestek új útvonalat Szlovénián keresztül. De ugye nem gondolod, hogy ezt is nekünk kellett volna megoldanunk, remélem.

A merkelbanya nélkül is leállt a határforgalom, mert a kerítés és a kutyák megállították a betóduló kutyákat és a kutyabaszókat. A törvénykezéssel rásegítve lassan elfogyott a tömeg a határ Jugó oldalán is.

A banya csak akkor ébredt amikor már a nagy özönlésnek vége szakadt. Hazugság, hogy ő állította meg. Ő csak elindította az áradatot, nem megállította.
advocat
Öregszenek a miniszterek. Legyen több ifjú. Miniszter is. Talán az segít. Bár egy kis béremelés is besegítene. Úgy országosan.
papa.49
Talán azt a rengeteg pénzt amit a határontúliakra költ kontár kormány ITTHON KÉNE FELHASZNÁLNI !!!
Ilyen aljas az adófizető népet semmibevevő kormánya még nem volt ennek az országnak !!!
Sámannus
@Peller Anikó: A tévedés jogát fenntartom,de hőst semmiképpen sem csinálnék orbánból.
Talán még orbán nagy haverjának is része volt abban, hogy a háborús övezetben fokozták a tevékenységüket, és ezzel sokkal több ember kelt útra mint azt mi gondoljuk.
Ez is egy hazugság, amihez nem a nyanya meghívója önmagában társult. Leginkább a békés élet reménye, Európa, Német ország védelme.
Lehet a dologban az okokat keresni ebből mindenki azt vállalja fel, ami neki a kedvezőbb.
Zeta
@Peller Anikó:bár hogy nezzük, utána a horvatokon a szlivénokon vonultak át , majd a szlovenok lezártak mindent akkorra Merkel megállapoditt a törökökkel, a görögökkel , akkor leállt minden. Hogy balhé volt Röszkenél, igen, mert azok már uton voltak az alku alatt. 175 km a határ deli része. Azért nem annyira kicsi Magyarország!
Peller Anikó
@Sámannus: Szó nincs hősiességről, orbán azért állt bele ebbe mert felérte ésszel, hogy ez valóban egy súlyos probléma és ezzel ő ragyogóan tud kamupányolni, mert őt csak egy dolog érdekli, nehogy mégegyszer kiessen a csöcs a szájából. Mert azt nehezen viseli.

@Zeta: Ha a szlovének meg az osztrákok kicsit jobban igyekeztek volna akkor arra sem lehetett volna menni, de a politikusok csak a merkel seggét nézték és senki nem mert keményebben lépni. A júgók is azt mondták, ők azt teszik amit a merkelbanya mond, ezért aztán vonatoztatták őket először hozzánk, aztán meg a szlovénekhez. A kerítés nálunk akkora amekkorára szükség van, láthatod, hogy a lezárás után nem a kerítést kerülték meg hanem a szlovén utat választották. Azért mert a Dráván nehezebb átúszni, oda kevésbé kell a kerítés. Még a románok felé sem kellett kerítés mert ők sem valami finomkodó emberek, rajtuk nehezebb keresztüljönni. A kerítés pont úgy jó ahogy van, az orbánt nem ezzel kell támadni.
Lepényleső
Kevés az adófizető? Szedjenek adót mindenkitől kinek magyar igazolványa van,és olyan
arányban,amilyen arányban részesülnek a javakból. Lehet,hogy nem lenne több adóbevétel,
de biztos,hogy nem kellene több igazolványt kiállítani,sőt majd mindet be kellene vonni.
Sámannus
@Peller Anikó: Én tudom mivel járt akkoriban a migráció. Volt ismerősöm, aki rendőrként volt vezényelve a határra, és igen féltette a családja.Én is láttam milyen mozgolódás van mindenfelé az országban. A moszkvai irányítóközpontnak más tervei voltak mint a berlininek. Ezért volt képes annyit bénázni orbán. Ő még jót nem tett ami nekünk fontos lett volna.
Kétségtelen, hogy nyugat később ismerte meg a helyzetet mint orbán, de szerintem ő a "barátaitól" üzlettársaitól, akiket köröztek is jobban megismerhette a helyzetet, és ezért tudott előbb olyan álláspontra helyezkedni amibe még ma is kapaszkodik. Mindenki beveszi a mesét aminek az ellenkezője az igaz. Ő játszik a jóhiszemű emberek igazságérzetével álszent se nem keresztény, se nem pogány csak egy bűnöző, mert kizárják egymást amit állít.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.