A CEU (Central-European University) számos képzését továbbra is Budapesten tartja, ezért az egész ügy politikai blöff, amivel a kormány nem kíván foglalkozni – mondta a kormányszóvivő a kormany.hu-nak hétfőn az egyetem közleményére reagálva.

Hollik István a kormány.hu oldalra hétfőn feltöltött videóban úgy fogalmazott:

mindenki számára nyilvánvaló az, hogy a Soros-egyetem úgy megy, hogy marad, hiszen számos képzést továbbra is Budapesten tart, éppen ezért ez az egész ügy nem más, mint egy Soros-féle politkai blöff, amivel a kormány nem kíván foglalkozni

A CEU hétfőn közleményben tudatta az MTI-vel, hogy az egyetem minden amerikai akkreditációjú programját Bécsben indítja el 2019 szeptemberében.

Jelezték:

az intézmény megőrzi magyar egyetemi akkreditációját.

Forrás: MTI

Címlapi kép: YouTube/Magyarország Kormánya

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Azt be kell látnunk, hogy bárhová is nézünk a kormánypárt házi médiájától egészen a hívekig, mindenhol megkezdhetetlen és főleg kétségbevonhatatlan vaslogikával találjuk szemben magunkat. Ez igaz bármely ügyben. Marad a balkáni, nagypályás maffiózók uralma, az erőskezű zsarnok, akinek az a dolga, hogy mutassa az irányt a saját hermeneutikusan lezárt, különbejáratú szabadságára és jogaira is ívesen szaró alattvalók tömegének. Akik beveszik, hogy nekik az a dolguk, hogy egyetértsenek a vezérrel, húzzák az igát, fizessék az adót és ne kérdezzenek, ne gondolkodjanak, mert van aki gondolkodjon helyettük. Mondjuk, ez sem annyira a távoli jövő, hanem most történik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Azt be kell látnunk, hogy bárhová is nézünk a kormánypárt házi médiájától egészen a hívekig, mindenhol megkezdhetetlen és főleg kétségbevonhatatlan vaslogikával találjuk szemben magunkat. Ez igaz bármely ügyben. Marad a balkáni, nagypályás maffiózók uralma, az erőskezű zsarnok, akinek az a dolga, hogy mutassa az irányt a saját hermeneutikusan lezárt, különbejáratú szabadságára és jogaira is ívesen szaró alattvalók tömegének. Akik beveszik, hogy nekik az a dolguk, hogy egyetértsenek a vezérrel, húzzák az igát, fizessék az adót és ne kérdezzenek, ne gondolkodjanak, mert van aki gondolkodjon helyettük. Mondjuk, ez sem annyira a távoli jövő, hanem most történik.
Lepényleső
Hol lik,hol lyuk,ami hasunkban keletkezik. Be ugyan mikor fejezik,- majd ha minket le?
verőce21
A CEU marad. Csak az amerikai akkreditálású képzés költözik Bécsbe, 2019. szeptember 1-től.(talán)
Jozefina
Ennyit a vezérről!!!??
ov grázi diliház számlája!!!
olkt.hu/itt-a-vege-orban-amokfutasana...

Ez a lengyel cikk író hihetetlen józansággal tárja fel az orbán rendszert!!! Kétszer is elolvastam!!! Nagyon ajánlom mindenkinek!!!
tldr.444.hu/2018/12/03/orban-viktor-n...

Egyszer mindennek vége!!!
olkt.hu/tortenelem-ora-egyszer-minden...
Qqberci
Figyelj, S*egglik! Hoztatok egy törvényt, amiről azt gondoltátok, a CEU úgysem tudja betartani,. Ráb@sztatok, így most beleszartok a saját törvényetekbe. Érthető?...
Benedista
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
csipetke
Száz szónak is egy a vége:-ez a kormány,orbánnal az élen,a világ szégyene.Láttam a híradóban,hogy milyen környezetbe költözik a CEU.Az épület egy gyönyörű hatalmas parkban van,ezt ajánlották fel az osztrákok.Igazán minőségi csere,nem beszélve arról,hogy ott nem fogja cseszegetni őket senki.Ott nincs egy ilyen idióta,cinikus,rosszindulatú kormány,mint itt.
Macskaszem
@Pegero: Amikor a fidesznyikek tanultak a CEU-n, még bőven megfelelt a faház. Most, hogy már milliárdos vagyont gründoltak maguknak, elkezdtek finnyáskodni, mert a gazdaállatnak ez a diliflepnije.
Eladott Ország
Azért kellene elmondani mindezt az embereknek, hogy Mari néni és Józsi bácsi is megértsék: megint elloptak tőlük valamit. Valamit, ami az övék volt, és ami nekik, gyerekeiknek, unokáiknak, vagyis Magyarországnak hiányozni fog. Hiúságból, bosszúvágyból, tudatlanságból (megfelelő aláhúzandó) fosztották meg Magyarországot attól, hogy normális, boldog, a gyerekeinknek jövőt biztosító hely legyen. A CEU elüldözése bűntett Magyarország ellen, egyedül a minősítés kérdéses: hűtlen kezelés, vagy hazaárulás? Nagyjából ezt kellene elmondaniuk az ellenzéki pártoknak. Nem a parlamentben (persze, ott is) nem közleményben, (persze, ott is), hanem az ország minden településére eljutva.
kanadaihirlap.com/2018/12/03/a-ceu-eluldozese-hutlen-kezeles-vagy-hazaarulas/
Eladott Ország
@Pegero: CEU-ra jár egy helyettes államtitkár és a külügy fizeti a tandíját. Nem ő az egyetlen kormánytag, aki kötődik a CEU-hoz: például Kovács Zoltán kormányszóvivő is ott szerezte a diplomáját. Nem ő az egyetlen kormánytag, aki kötődik a CEU-hoz: például Kovács Zoltán kormányszóvivő is ott szerezte a diplomáját. Illiberális Kovácsról mellékelem a fotót.a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/3241/2048/original.jpg?w=600&h&w=600&h=793
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/3241/2048/original.jpg?w=600&h&w=600&h=793
Madácsi Pali
HAZUGSÁG! ISMÉT CSAK HAZUDIK AZ ORBÁN KORMÁNY! Magyarországon csak a magyar akreditációju, csak magyar diplomát adó KEE marad. Az amerikai diplomát nyújtó CEU-t Bécsbe üldözték! Arról mért nem nyilatkoznak, hogy az új lex CEU- nak megfelelő letárgyalt egyezményt mért nem írta alá a magya..., bocs orbán kormány?
Eladott Ország
@RonaGyuri: "de Bécs nincs a világ végén" Bizony, nem Bécs van a világ végén, hanem Budapest került oda 2010 óta.
Macskaszem
A CEU úgy megy, hogy mindössze az egyötöd része itt marad. Pityuka, ha levágom négy ujjadat, akkor neked is pont egyötöd ujjad marad. Ugyanolyan lesz a kezed, fatökű?
kereső
@RonaGyuri: erre csak egyet lehet mondani : a "volt" /bukott közenevelési államtitkár xarjon annyi sünt- hogy elérjen Bécsig, ami nincs is olyan messze.
Madácsi Pali
@Shikari: Hitler óta a világon csak Orbán zárt be egyetemet! Fasiszta barom.A CEU bizonyított a világban, nem semmiért volt a magyar egyetemek között az első, te idióta fasiszta.
Madácsi Pali
@Shikari: te fasiszta barom! Nem kaptál engem semmin, csak nem fogod fel a magyar szavak értelmét. A CEU minden új kritériumnak is megfelelt. Viktor Viktorovics Gecikov és az ilyen állatok mint te állítják az ellenkezőjét. Csak a miniszterálnoknak nem derogált az amerikai törvények szerint aláírni a megállapodást a new york állami kormányzóval.
Madácsi Pali
@Shikari: Nem a fideSS sajtó információ a lényeg, a nemzetközi egyezmények terén pedig főleg.
A KEE magyar akkreditációjú magyar egyetem marad, és ad ki ezután is magyar diplomát. A CEU Bécsbe költözik és ott ad ki amerikai diplomát. Talán megérted. Talán megérted, ketté vágtak egy "sziámi ikret".
kereső
@Shikari: nem tudom miért kell elhajlitani a valóságot- magyarul mondva miért hazudsz? A CEU teljesitette a magyar oktatási törvényben előirt feltételeket- az,hogy a kormány=orbán nem irta alá New York állammal a megállapodást ,nem a CEU hibája. Egyezzünk meg,hogy nem is akarta.
Eleve el volt döntve,hogy az egyetemnek mennie kell.Nem volt itt semmiféle megegyezésre való hajlandóság,csak a szokásos pávatánc- ill. húzzuk az időt.
Ami az USA beli nem campust !illeti- ide is berakom,mert egy másik cikk alatt,valahogy el kerülte a figyelmedet.
"S bár a Soros-egyetemnek „van” egy székhelye az Egyesült Államokban, ez csak látszat, hiszen képek, sajtóinformációk alapján teljesen egyértelmű: Soros György fiktív kampuszt tart fenn, a Soros-egyetem nem rendelkezik valódi oktatási célokra alkalmas épülettel az USA-ban, ezért szabálytalan a működése."Tisztelettel kérem az összes HAZUDOZÓT!!!,hogy sziveskedjen utána a Bard's College -nak. Igen csak meg fognak lepődni,hogy milyen körülményeket,infrastruktúrát, és lehetőségeket biztosit a CEU dikjáainak a "faházas" campus,amelyet az USA-ban New York államban 1860-ban alapitottak. Az egyetemi épületek 500 ha területen találhatók,az oktatás -és tudományos munka kis csoportokban folyik.A mellet a Bard's a világ számos más pontján is folytat oktatási tevékenységet-kooperációban,és önállóan is. Ja a legutóbbi QS rangsorban az 56. Hát röviden csak ennyit a fakunyhóról.
kereső
Egyébként kósakupak már megmondta a tutit. "nem tud elmenni a CEU,mert nem is volt itt." Tehát nincs-és nem is volt CEU ügy-ugorgyunk.
kereső
@Shikari: talán nézd meg a Bard's honlapját, Te mint művelt fideszes segg.bizonyára le tudod forditani angolról. Ott a "kunyhó" a kiscsoportos foglakozások szinhelye.A Bard'S College -nek nincs "hagyományos" campusz épülete,ez adja az ötszáz hektár varázsát. Na de ha nem tudod leforditani,kérjél tolmácsot, nem te leszel az első a fideszesek közül.Az egyik még NAV elnök is volt.
kereső
@Shikari: folytathatod akármeddig,akkor is hazudsz. Az egész világ értetlenül nézi az eseményeket,és nem értik.Persze szerintetek mindenki hülye,csak orbán a helikoffer.(az is repül).
Ami meg a jogállamot illeti, az nincs. Orbán magánállama van, mint azt találóan megirta a lengyel lap.
kereső
@Shikari: na ja. Azok ,akikkel mostanság barátkozunk. És közülük főleg a kgb-s.
Jozefina
Ez a hollik igen sötét lik!!! Attól, hogy: "az intézmény megőrzi magyar egyetemi akkreditációját." még nem jelenti azt, (söt egyáltalán nem), hogy Budapesten marad, hiszen már mindenki tudja, hogy Bécsbe költözik és a következő tanévet már ott kezdik az új hallgatók!!! Tiszta hamis állítás!!! Hazudnak éjjal-nappal és pofátlanul!!! (Ez már az EU és főleg a Néppárt szégyene)
Eladott Ország
@Shikari:ma, 08:36; Azért nem tudnak, megfelelni mert SOROS! Egy despota, öntelt hólyag és bűnöző bandája vezeti az országot! Vajon mit ártott volna ennek a szarházi bandának ha itt maradnak? Bécsben örültek és megtapsolták, hogy a CEU oda települ.
Eladott Ország
@Shikari: A világ vezető lapjai, többek között a Reuters, a New York Times, a Bloomberg, az NBC és a BBC is beszámolt a CEU távozásáról. A legtöbb portál úgy fogalmaz, hogy az egyetem "ki lett rúgva" vagy "ki lett téve" az országból.
www.reuters.com/article/us-hungary-soros-ceu-move/george-soross-graduate-school-says-it-is-being-forced-out-of-hungary-idUSKBN1O218Z
www.nytimes.com/reuters/2018/12/03/world/europe/03reuters-hungary-soros-ceu-move.html
www.bloomberg.com/news/articles/2018-12-03/soros-founded-school-forced-out-of-budapest-moves-to-vienna?srnd=premium-europe
www.nbcnews.com/news/world/george-soros-backed-university-forced-out-hungary-will-move-vienna-n942886
www.bbc.com/news/education-46427810
A svájci Neue Zürcher Zeitung is foglalkozott a CEU ügyével: a lap azt írja, Soros Györgyöt a magyar miniszterelnök három éve közellenségnek állítja be, az egyetem elleni fellépés pedig a doktrína része
www.nzz.ch/international/die-central-european-university-zieht-aus-ungarn-ab-ld.1441492
tulipan
@durbincs: Te süket, látva Téged, Te, agyatlan, nyűves herélt, félfaroknyi,narancsseggnyalinkós Sügér! Ugyan, mit hepciáskodsz itt ??? Firkálasz te onnan Ploestiből össze-vissza hülyeségeket, ilyen ploesti bányakecós, iskolázatlan, narancsos senkiházi? Te Nyüves Herélt ? mennyél már ? ez se jött be ?íAz a 102 évesen is, ott Ploestiben annyit babusgatott Shakira beszéljen már azzal a hülye fejeddel ? hisz rszegről-végról rokonok vagytok, unokatesók, a vérfertőzött alvégről? az egyike a sok plloesti ipari vérhulladéknak ? s a narancsos SEXHIRDETŐS STRICIK KÖZÜL valók vagytojk!?:Hozza az is a pénzt, ugyi? ugyan, egy kis pörcöt nyomjá má be ? ha má' magad snem tudod, a narancsos deliriumodban, mit is beszélsz itt összevissza? lehet te szegény, hogy tán cukros vagy? Attól még nem kéne csontülyének is lenned ?azt ne támaszd má' aannyira azt a szívlapátot ott a ploesti lóistállóban,mert még benő a hónaljadba ? törpe ,malackák, szerencsétlen huszára ? Igyad inkább, továbbra is a bányalóvizeletpáleszedet, a puszihaver Shikarival, jobban jársz? Különben még .LECIBÁLNÁTOK magatokat, a haver Shikarival, a tényleges valóság talajára? Ámde persze, nalatok a matatós kukás görény meg már jó rég beépült a rokonságba? vagy lehet, hogy Titeket már az is nemzett ?
Mert Tew bizuony egy rettenet egy bűzös állat vagy ám ? Csíkos koma, a kopott bundájú ? azt nagyon jól tudod. ugye ? Azon tapló viselkedéseden meg igen jól látszik,hogy az híres a Surmó Klón gyáros, a le Herélt jegyzett ? De-hát mint tudjuk ? sajnos ? . ,Uffolnak már itt a csótányok is !!! ? Ti bányakeósok ?
Tünj el innen a francba végre, hiszen senkit nem érdekenek a listáid!, ezt magad is tudod, ugyi? igaz, ha ezt kaptad a narancsos vezredtől parancsba? már ha ezt még talán megérted ? Te 30IQ-s félkegyelmű állat? melyik szó magas neked, te sötét, higagyú román?
solidedge
Kedves Hollik. Ha nem érted miről van szó, miért szólsz bele?
kokopelli
@solidedge: rákerült a sor! ..annyi zséért mé...ne?
tulipan
@durbincs: Te süket, látva Téged, Te, agyatlan, nyűves herélt, félfaroknyi,narancsseggnyalinkós Sügér! Ugyan, mit hepciáskodsz itt ??? Firkálasz te onnan Ploestiből össze-vissza hülyeségeket, ilyen ploesti bányakecós, iskolázatlan, narancsos senkiházi? Te Nyüves Herélt ? mennyél már ? ez se jött be ?íAz a 102 évesen is, ott Ploestiben annyit babusgatott Shakira beszéljen már azzal a hülye fejeddel ? hisz rszegről-végról rokonok vagytok, unokatesók, a vérfertőzött alvégről? az egyike a sok plloesti ipari vérhulladéknak ? s a narancsos SEXHIRDETŐS STRICIK KÖZÜL valók vagytojk!?:Hozza az is a pénzt, ugyi? ugyan, egy kis pörcöt nyomjá má be ? ha má' magad snem tudod, a narancsos deliriumodban, mit is beszélsz itt összevissza? lehet te szegény, hogy tán cukros vagy? Attól még nem kéne csontülyének is lenned ?azt ne támaszd má' aannyira azt a szívlapátot ott a ploesti lóistállóban,mert még benő a hónaljadba ? törpe ,malackák, szerencsétlen huszára ? Igyad inkább, továbbra is a bányalóvizeletpáleszedet, a puszihaver Shikarival, jobban jársz? Különben még .LECIBÁLNÁTOK magatokat, a haver Shikarival, a tényleges valóság talajára? Ámde persze, nalatok a matatós kukás görény meg már jó rég beépült a rokonságba? vagy lehet, hogy Titeket már az is nemzett ?
Mert Tew bizuony egy rettenet egy bűzös állat vagy ám ? Csíkos koma, a kopott bundájú ? azt nagyon jól tudod. ugye ? Azon tapló viselkedéseden meg igen jól látszik,hogy az híres a Surmó Klón gyáros, a le Herélt jegyzett ? De-hát mint tudjuk ? sajnos ? . ,Uffolnak már itt a csótányok is !!! ? Ti bányakeósok ?
Tünj el innen a francba végre, hiszen senkit nem érdekenek a listáid, ezt magad is nagyon jól tudod, ugyi? már ha ezt még talán megérted ? Te 30IQ-s félkegyelmű állat? melyik szó magas neked, te sötét, higagyú román?
tulipan
@durbincs: Te narancsos seggnyaló félfaroknyi Sügér!Há' má' Te is elkoptál : Az a Ploesti bányakecó nem véd meg? mit vergődisz ? Hisz Te nem vagy egy boa ? csak egy sima gyűrűsféreg ? /gyengébbeknek giliszta ? / hát tartsd magad mindig ehhez ? Ha már, magyarul nem is tanítottak meg Ploestiben ? a heti bevásárló-listát tán még képes vagy megadni? Az a ronda romány Ákkcentusod , bizony leleplez, szerencsétlen

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.