A Magyar Államkincstár felfüggesztette két ellenzéki párt, a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását.

A Népszavának a Párbeszéd pártigazgatója azt mondta: a párt legutóbb tavaly októberben kapta meg a támogatását, 23 millió forintot – ez nagyjából megfelel az első negyedéves támogatás összegének, amelynek már meg kellett volna érkeznie.

Felfüggesztették a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását

Hasonló a helyzet a Momentummal is, a párt még októberben, alapítványuk pedig decemberben kapta meg a nekik járó pénzt. Idén az első negyedévben

körülbelül 12 millió forint állami támogatásra számítana a Momentum, és nagyjából 21 millió forintra az alapítványuk

Más ellenzéki párt sem lehet nyugott: a lap ugyanis úgy tudja, hogy a Jobbikot az Állami Számvevőszék újra jelentős összegre,

több mint 100 millió forintra készül megbüntetni.

A Jobbik büntetéséről végleges döntés még nincs, csak egy jelentéstervezet, amelyhez a megadott határidőn belül a párt észrevételeket fűzhet. A lap emlékeztet, hogy a 2018-as parlamenti választás előtt ugyancsak a Jobbikot több mint 660 millió forintra büntették meg.

Cikk- és címlapkép: MTI/Sóki Tamás

(Népszava)

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
"volt valaki aki kérte"?Ha az "ellenzéki" pártok kötelesek!!!elszámolni a választási költségvetésükkkel-és ez ellenőrzést von maga után- akkor a fidesz "kamu" választási pártjainál miért csak akkor "köteles" ellenőrizsni az ász, ha valaki kéri? Nincs itt valamiféle ellnetmondás domokos úr?/fidesz csicska.
A MÁK lesz az állampárt ökle?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
"volt valaki aki kérte"?Ha az "ellenzéki" pártok kötelesek!!!elszámolni a választási költségvetésükkkel-és ez ellenőrzést von maga után- akkor a fidesz "kamu" választási pártjainál miért csak akkor "köteles" ellenőrizsni az ász, ha valaki kéri? Nincs itt valamiféle ellnetmondás domokos úr?/fidesz csicska.
A MÁK lesz az állampárt ökle?
papa.49
Ki kell szúrni ezekkel a pártokkal ahol lehet igaz mak !!!
Elvégre ti vagytok az uralkodó réteg, igaz fent vagytok, de a szar is mindig felúszik a felszínre !!!
almosd
Ìgy kell leépiteni a pártokat ez a demokrácia, ja az nincs csak egypárt renszer.
Nessy
Még sem lehet törvénybe iktatni, hogy "csak a fidesz", mert ugyebár nálunk "demokrácia" van! Ergo lehetetlenné kell tenni a létüket!
Ehhez eddig Polt Péter asszisztált igen lelkesen, most beszáll a buliba Domokos , mint "kormány független "ÁSZ vezér, a MÁK meg mint ítélet végrehajtó.
Lényeg a levelezőtagozatos szavazók megvásárlása. Arra érdemes költeni pártunknak és kormányunknak!
nevemnick
A kamupártok az önkoris választásokra is kapnak egy ,,kis nem elszámolandó" suskát?
Ezeknek a felelősségre vonását vajon miért is szüntettette meg az áldott f@sza kormány?
Pedig ezekből a visszaszedett pénzekből adományozhatna a külhoni ,,nagymagyar" rászorulóknak...
Eriksson
@Nessy: Eccerű a dolog. Tegyenek eleget kötelezettségeiknek, és akkor meg fogják kapni az apanázst. Úgy, ahogy a többi pártocska is megkapja.
F_Viktor
@papa.49: Írod:
"Ki kell szúrni ezekkel a pártokkal ahol lehet igaz mak !!!"

A fityesz észrevette, hogy a 18-26 éves korosztály (akiket már nevezhetünk O1G generációnak) körében támogatottságuk zéró, ők azok akik a Momentum és a Párbeszéd mögé állnak be.
S ez nagyon nem tetszik a geciknek.
magyarbakancs
@Eriksson: Eccerű a dolog. Tegyenek eleget kötelezettségeiknek, és akkor meg fogják kapni az apanázst. Úgy, ahogy a többi pártocska is megkapja.

Nem szeretnék veled kötözködni de te amit írtál komolyan gondoltad?
Mert a Fidesz mindig mindenben korrekt?
Eriksson
@magyarbakancs: Szintén kötözködés mentesen: Ez nem korrektségen múlik, hanem az ide vonatkozó törvényen.
A többi párt miért nem került ilyen helyzetbe?
Nessy
@Eriksson: Majd fog! Kivéve természetesen a kormány illetve kormányközeli pártokat, mert ott mindig rendben találtatik!
A Jobbikot is azóta vegzálják, mióta időnként van ellenvéleménye.
Tudod, ha valakit el akarnak kaszálni, ott kis dologból is lehet nagyot csinálni. Sőt, ugyanazon időpontot vizsgálva két héten belúl homlokegyenest ellenkező jelentést írni. ( nem párt témába) Régi tapasztalat! Nincs új a Nap alatt.
Eriksson
@Nessy: Most miért mondod ezt? Az ellenzéknek mindig is volt ellenvéleménye, ennek ellenére mindig megkapják a nekik járó apanázst. Egyetlen kitétel, hogy számoljanak el. Mi ezzel a probléma?
Most gondold át. Ha az államkincsár valamire pénzt ad ki, ahhoz kell egy bizonylat, hogy azt mire, miért, és kinek teszi. Ha ilyen nincs, akkor mire fizessen?
Márpedig itt ez történt.
Gondolod, hogy a milliókat csak úgy osztogathatják, mint hajléktalannak az ingyen levest?
Nessy
Hát, a kamupártok, egyik másik beruházás történetét olvasva, Farkas Flórián sztorijának ismeretében, kinőttem a mese korszakból. :-))
cziboor
--__Itt találsz meztelen lányok a városodban: My.Su/Meztelen
magyarbakancs
@Eriksson: Fidesz holdudvara aki pénzeli a Fideszt tisztességesen koropciómentesen kapta az állami megrendeléseket amit vissza fizet párt támogatásként a Fidesz kasszájába?
Fidesz elszámol mindenről tisztességesen.,
Te elhiszed ,hogy a Vácon osztott krumplit csak úgy térautószám felajánlja az egyik zöldséges,hogy ez mögött nincs vissza finanszírozás?
papa.49
@magyarbakancs: Ugyan már Andersen már régen meghalt ...
kissé felnőttem
persze mert attól fosnak hogy rámásznak a viktorra??? igy meg adományból fogják megtenni és ahhoz meg nem lesz közötök polyácák erre még én is áldozok
SystemError
Látom Viktor mindenben Putyint másolja..:)
Cicamama55
A választásokon elindult kamu pártok büntetés behajtásával mi lesz?! :(((
papa.49
@Cicamama55: A fütyisz kebelébe tartozóknak haja szála se fog görbülni !!!
Mrimaonna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a >> tinyurl.com/kp95cw8
Cicamama55
@papa.49: Igen ez ebből is látszik, hogy a beígért büntetést eszük ágában sincsen rajtuk behajtani! Boldog, boldogtalan elindulhatott, hogy szétcincálják a szavazókat! Felvették érte sorban a milliókat...Mennyi kamu párt volt?! Szép kis összegtől szabadították meg az államkasszát...ők is!!!
qxy
Orbánt kellene fel függeszteni úgy 10 cm re csak a földtől.
A másik. Az ilyen ellenzék meg is érdemli ha nem kap támogatást. Mert ha igazi ellenzék lenne, és tökösek, akkor már rég a sitten lenne Orbán és Polt Péter. De itt csak arról van szó hogy sokat csalni lopni tudjunk.
Eriksson
@magyarbakancs: 13:11 Nekem erről fogalmam sincs, mivel nem kísérem figyelemmel, hogy kinek mennyi a jövedelme, mit mennyiért csinál.
Egyáltalán az állami megrendelések mindig is zárt üzleti körökön belül zajlottak, mindig, minden időben, minden kormányok alatt. Ezek hiányoznak a mostani ellenzék mögötti üzletembereknek, a piacokért folyik az ádáz harc. Semmiképpen a választópolgárok két szép szeméért, vagy érdekeiért.
A teherautónyi krumpliért köszönet a szegények részéről, bárki is finanszírozta azt.
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Egyetlen kitétel, hogy számoljanak el. Mi ezzel a probléma?"

Úgy látom nem tudod a felfüggesztés okát!
"Az ÁSZ még októberben kezdeményezte a Párbeszéd és a Momentum állami támogatásának felfüggesztését. A költségvetési támogatás blokkolását azzal indokolták, hogy a két szervezet nem biztosította a kampánypénzek ellenőrzésének feltételeit. Az ellenőrök hiába keresték fel a két párt a közhiteles nyilvántartásban rögzített székhelyét többször is, ott azok nem voltak elérhetőek. Mindkét párt költözéssel indokolta, hogy nem találták őket a helyszínen, közben megküldték a szükséges iratokat az ÁSZ-nak. "
444.hu/2019/01/12/az-asz-javasolta-hogy-fuggesszek-fel-a-momentum-es-a-parbeszed-koltsegvetesi-tamogatasat

"A Párbeszéd az alábbi közleménnyel reagált a hírre: „A Párbeszédnek van hivatalos székhelye és postafiókja. A párt az év elején költözött, de mindig minden adatot időben elküldött a törvényszéknek és az illetékes hatóságoknak, az új székhely bejegyzése folyamatban van. A Párbeszéd eddig és a jövőben is áll az Állami Számvevőszék rendelkezésére és bemutat minden kért adatot.”"

Remélhetőleg érted!?
Zeta
ha másképp nem megy, eltüntetik a pártokat így.
Eriksson
@F_Viktor: Nnna. Akkor ez még egy függőben lévő probléma, amely megoldásra vár. Esetleg térjünk vissza rá később, miután lezajlottak a magyarázkodások.
papa.49
@F_Viktor: A cikk szerint megtették, csak a ász. nak nem tetszett a papír amin benyújtották, a dörmögődömötörnek jól a valagába kell rúgni, hagy ne hazudjon !!!
papa.49
@Cicamama55: 2, vagy 3 milliárdtól ...
Borsodi
Ezt érdemes megnézni mert ez van ma Magyarországon.Erre szavaztak! Mindenkit el kell takarítani aki útban van.

www.youtube.com/watch?v=SPhqEZ92tuA
Desischado
@durbincs: Bocsi, téves lájk! Az nem baj, hogy csak az ellenzékieket vegzálják? A fidesznél bezzeg minden "rendben van", mi? Ne röhögtess! Annyira világos, hogy az ellenzék ellehetetlenítése folyik, á la fidesz módra!
Lepényleső
Ukázra? Ezek szerint ők már bizton ellenzékiek,kiktől félniök kell a fydes-eseknek?
magyarbakancs
@Eriksson: Kérdésemre nem feleltél.
Nem kel lózung egyen beszéd.
A Véleményedre vagyok kíváncsi és nem elbújva holmi egyen Fidesz duma mögé.
Én megvédem a véleményemet te nem.
Eladott Ország
A Domokos által vezetett függetlenfideszes hatóság a kamupártok ellenőrzésére nem futja az igyekezetükből. Tudniillik az ÁSZ-nak csak az 1 százaléki feletti választási eredményt elérő pártokat kell ellenőriznie, a költségvetési milliókkal elszámolni nem hajlandó viccpártok gazdálkodásának viszont csak más jelöltek/jelölő szervezetek kérésére néznek utána. És mivel senki nem kért tőlük ilyet, hát magasról tesznek közel 2,2 milliárd forint közpénzre, ami eltűnt az összesen 14 kamupárt feneketlen zsebeiben.Nem kell ide fegyver. Pártokat kinyirni, oszt jó napot! De azért én a fidesz helyében nem lennék nyugodt
Eriksson
@magyarbakancs: Válaszoltam.
"@magyarbakancs: 13:11 Nekem erről fogalmam sincs, mivel nem kísérem figyelemmel, hogy kinek mennyi a jövedelme, mit mennyiért csinál.
Egyáltalán az állami megrendelések mindig is zárt üzleti körökön belül zajlottak, mindig, minden időben, minden kormányok alatt. Ezek hiányoznak a mostani ellenzék mögötti üzletembereknek, a piacokért folyik az ádáz harc. Semmiképpen a választópolgárok két szép szeméért, vagy érdekeiért.
A teherautónyi krumpliért köszönet a szegények részéről, bárki is finanszírozta azt."
tegnap, 20:39

Ha neked ez Fidesz duma, akkor kevesebbet tudsz a világ menetéről, mint amennyit tudhatnál, ha netalán nyitott szemmel és füllel járkálnál a nagyvilágban.
magyarbakancs
@Eriksson: "Nekem erről fogalmam sincs, mivel nem kísérem figyelemmel, hogy kinek mennyi a jövedelme, mit mennyiért csinál.
Egyáltalán az állami megrendelések mindig is zárt üzleti körökön belül zajlottak, mindig, minden időben, minden kormányok alatt"
Nehogy elhitessed velem ,hogy nem szoktál tájékozódni ,elolvasni különféle portálokat,újságokat.?
Mert általában a te le írtakat akkor szokták alkalmazni szembesítik a tényekkel.
Eriksson
@magyarbakancs: És te "szoktál tájékozódni ,elolvasni különféle portálokat,újságokat.?" Ha igen, akkor tudnád, hogy nem hülyeséget írok.
Meg egyébként is. Szerinted meg lehet tudni bulvár újságokból, hogy ki, kivel köt üzletet és mennyiért? Legfeljebb azt, hogy mely párthoz tartozó cégcsoportok.
Most éppen a Fidesz érdekeltségek vannak akcióban, azelőtt a szociké volt. Ez evidens. Nem?
Ezen kár rugózni, mindenki a maga kutyáját eteti.
F_Viktor
@papa.49: Írod:
"csak a ász. nak nem tetszett a papír amin benyújtották"

Egyik kedves ismerősöm is elmesélte a napokban, hogy milyen korrekt és független az ÁSZ:

Csongrád-megye, nem fityeszes önkormányzat. December utolsó heteiben, mikor mindenhol kiadják a szabadságokat, az önkormányzatok félgőzzel működnek, pénteki napon megérkezett a levél az ÁSZ-tól, hogy most, de azonnal, bizony ÁSZ ellenőrzés lesz. Online, adatok feltöltése, határidő 5 nap (következő hét péntek).
Doksik előbányászása után az elektronikus úton kapott jelszóval nem lehet belépni az ÁSZ oldalára. Két nap után, 8-9 órai telefonálás után megkap új jelszó, belépés iker!!!
Ekkor jön a következő probléma. Nem lehet feltölteni a kért doksikat! Nem működik a feltöltés!
Újabb két nap, 10-12 órányi telefonálások után, péntek 18 órás leadási határidőt 4 órával túllépve nagy nehezen, de siker kíséri az adatszolgáltatást.
Ennyit az ÁSZ-nál folyó munkálatokról, az ÁSZ korrektségéről és függetlenségéről.
papa.49
@F_Viktor: Te egyetlen rövid mp elhitted hogy ezek a szarjancsik ÉRTENEK AHHOZ AMIT ÉPPEN ELBARMOLNAK ???
Megmondom őszintén nekem még a 2011. ben volt gondom a nav. vagy apeh. már a fene se emlékszik rá a folyószámla osztállyal, a Kresz Géza utcában lakoznak, a lényeg akkor volt ,,revizori vizsgálaton,, a könyvelésem, mert ők hibát találtak benne .. Két nap alatt a revizor hölgy kiderítette nem én hibáztam, telefon a folyószámlára, elfogadták, majd 1 hónap múlva bünti mert szerintük még se jó. Na nem nyújtom még 3 alkalommal jártam a revizornál, mire nagy nehezen megértették hogy NINCS HIBA A KÖNYVELÉSBEN. Végül a ,,svédcsavar,, 2012. kaptam egy 250 ezres büntit az előbbiekért, megint felebezés, megint vizsgálat, megint elfogadták, a következő évben 120 ezret követeltek, már tele volt a zacskóm velük befizettem, erre visszautaltak 56 ezret, majd 2014. visszakövetelték kamattal együtt. Én tulajdonképp ezért adtam vissza a váll.ig. mert már szabadulni akartam ezektől a barmoktól !!!
Szóval gondolod hogy most más a helyzet, akármelyik ilyen un. PÉNZÜGYI SZERVNÉL ???
Mint látható SEMMI NEM VÁLTOZOTT, CSAK ROMLOTT !!!
Még egy a Kresz Géza utcába fel se mehettem az irodákban a porta mellett egy félig nyitott helyiségben beszélhettem az ügyintézőkkel, a revizorhoz meg telefonon bejelentkezés után lejött értem !!!
F_Viktor
@papa.49: Igen, az egy dolog, hogy nincsenek a helyzet magaslatán, de mikor a hülye gyerekek elvesztik függetlenségüket, miközben teljesítési kényszerben kell dolgozniuk, az már a káosz netovábbja.
evacica
Jellemző Orbán pitiánerségére! Ilyen az mikor valaki hiányos intelligenciával rendel! Nem tud mást adni csak mi lényege!Szomorú!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.