Több tízmilliárd forint kártérítést ítéltek meg a magyar államot bepanaszoló Sodexo cafeteriacégnek. 

Hetvenhárommillió euró (több mint 23 milliárd forint) kártérítést ítélt meg a Világbank Beruházási Viták Rendezése Nemzetközi Központja (ICSID) a Sodexo francia utalvány-kibocsátó cégnek, amely az étkezési és szabadidő-utalványok rendszerének átszervezése miatt indított eljárást a magyar állam ellen – közölte a francia vállalat internetes honlapján hétfőn.

A Világbank washingtoni székhelyű választott bírósága január 28-án hozta meg döntését a Sodexo ügyében, amely 2014 júliusában adott be kérelmet Magyarországgal szemben.

A francia vállalat javára hozott döntésben a választott bíróság 73 millió euró plusz kamatok megfizetésére kötelezte a magyar államot.

A Sodexo közleménye szerint a bíróság ítélete fontos állomás a magyar állammal fennálló vitában, és most új szakasz nyílik, amelynek célja az, hogy érvényesítsék az ítéletet. A magyar államnak 120 napja van, hogy fellebbezzen.

A magyar állam ellen az ICSID-nél két másik kártérítési eljárás is folyt, ezeket a Sodexóhoz hasonló indokkal – és a francia cégek magyarországi befektetéseit garantáló, Budapest és Párizs között 1987-ben aláírt egyezményre hivatkozva – a szintén utalványok kibocsátására és forgalmazására szakosodott Edenred és a Le Cheque Déjeuner csoport indította.

A Ticket Express utalványokat gyártó Edenred esetében 2015. december 13-án, a Le Cheque Déjeuner esetében pedig tavaly október 9-én hozta meg döntését a bíróság, amely mindkét francia cégnek egyaránt mintegy 23-23 millió euró kártérítést ítélt meg.

A magyarországi utalványpiac 2012-re teljesen átalakult, az étkezési jegy kibocsátása állami monopólium lett.

A kormány lépése ellen már 2011-ben, a tervek nyilvánosságra kerülésekor több cég, így az említett három francia tulajdonú vállalat is tiltakozott.

Az új cafeteria-szabályozás szerint csak az állam által kibocsátott Erzsébet-utalvány és a Széchenyi-pihenőkártya élvezett kiemelt járulékkedvezményt, ha béren kívüli juttatásként adta a munkáltató. A piacon lévő cégek forgalma ezért minimálisra esett.

Az Európai Bizottság a luxemburgi Európai Bíróság elé vitte az étkezési és szabadidő-utalványok külföldi kibocsátóira és forgalmazói vonatkozó magyarországi korlátozások ügyét. Brüsszel megítélése szerint a magyar törvényhozás által 2012. január 1-jén bevezetett korlátozások ellentétesek a szolgáltatások szabadságára vonatkozó európai uniós szabályokkal. Az Európai Unió Bírósága 2016 februárjában hozott ítéletében kimondta, hogy nem egyeztethetők össze az uniós joggal a SZÉP-kártyarendszer és az Erzsébet étkezési utalvány rendszer egyes elemei.

Forrás: MTI

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Újabb blamázs. És mi csengetjük, a döntés bölcs kiötlője helyett.
Minden családtagra esik belőle (ezidáig) kb. 3.000 forint. A születendő csecsemőkre is. Csupán a családok támogatása céljából.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Újabb blamázs. És mi csengetjük, a döntés bölcs kiötlője helyett.
Minden családtagra esik belőle (ezidáig) kb. 3.000 forint. A születendő csecsemőkre is. Csupán a családok támogatása céljából.
desiro
A mocsok banda helyett ezt is mi fizetjük. Ennek örül majd a narancsos banda.
CsipkeRózsa
Egyszer Orbán emberei hülyére keresték magukat ezzel az új jegy-kibocsátással, ami már milliárdos károkat okoztak nekünk, másodszor pedig megint megfizetjük a kártérítéssel a milliárdokat. Kétszer veszítünk minden hasonló disznósággal, és sok-sok milliárdot, aminek sokkal jobb helye lehetne.
nezelodo
Orbán Európa szerte nagyképű vigyorral osztotta a sallert meg a Kokit, most meg a magyar zemberek kapják vissza, és fizethetik a kártérítést ennek a "jogtudós vezérnek" az agyament döntései miatt. Éljen Orbán, kenyéren és vízen, úgy, ahogy hazug módon szegénynek láttatja magát.
lusta
www.reuters.com/article/idUSL5N2000QU
Az eredeti hír.
Az egybites 300 forintos budiforradalmárok is fizetnek. Ezért kérném tőlük az ütemes tapsot és a köszönjüket hangoztatni.
kereső
Fenn volt már ez a hir-akkor ezt irtam, mert ezt tartanám helyesnek!
"Ha jól számolom, akkor csak ez az egy jogszabálymódositás eddig 34 milliárd csengő magyar Ft kárt!! okozott Magyarországnak.
Na egyáltalán nem tisztelt akkori országgyűlési képviselők,akik megszavazták- lehet nyitni a bukszákat! Ezt a 34 milliárdot nektek kell kifizetni- mert a törvényt ti hoztátok!!!"
1magyar
Fizesse ki az aki idehozta ezeket, ezt a céget Mo-ra! Az a pofátlanság és a szemétség teteje, hogy egyáltalán ezt a szolgáltatást ideengedték és nem magyar hanem francia viszi ki a hasznot az állam helyett.
DE HOGY MÉG A KÜLFÖLDI CÉG EZÉRT PERELJEN ÉS NYERJEN...EZ MÁR ÖSSZEESKÜVÉS A KORMÁNYUNK ELLEN.
Lepényleső
Tudták ezt akkor is amikor elkövették,hogy ez lesz a vége,de mivel velünk fizettetik ki
a büntetést mint az előző két esetben,így őket ez nem érdekelte? Az ő zsebük közpénzzel
így is ki lett tömve? Csak ebben az egy esetben is megáll a hűtlen kezelés tétele?
1magyar
Ez olyan mintha megbüntetnének azért mert saját magam festem ki a szobámat.
papa.49
@kereső: De mivel 2010. az első törvények között volt az amelyik a nép nyakába varrja a fizetést, ha a ,,képviselők,, balfasz módon elbaszták a törvényt ÍGY MOST IS A NÉP FOG FIZETNI !!!
simmering73
Várjuk az illiberális szopóbirkák épületes hozzászólásait.
1magyar
@Mirabilis: Az rohadjon meg aki ezt megengedte, hogy vigyék a pénz az országból.
papa.49
@Mirabilis: Egy kis előleget jó lenne már látni, pl. leeshetne az orra ))))))))))))))))))))))))))
Borsodi
Majd megfizettetik velünk,mondván,hogy ez Soros bosszúja a népünk ellen mert nem engedjük be a migránsokat.(csak fű alatt behozzuk jó pénzért)
namihami
@1magyar: Neked még nem szóltak, hogy az EU-ban vagyunk, ahol a rendszeren belül dívik a vállalkozás szabadsága? Miért nem ajánlott akkor valamilyen magyar cég jobb feltételeket? Jaaaaa, hogy nem is volt magyar jelentkező? És most is csak a fideszállam szorította ki őket. És ilyen hülyén.
Most sem a feltételeket hozta meg jobban, hanem a fideszes érvet vette elő: "" CSAK"".
És most (megint) ki kell fizetni a zembereknek a hülye vezetők miatt kirótt tanulópénzt.
Nem az EU hívott, mi kuncsorogtunk.
"" Ha belépsz egy klubba, ahol a szmoking és a lakkcipő az előírás, akkor ne lepődj meg, ha szólnak a bőgatyáért és a bocskorért.""---understand???!!?!?
Rockxy
Mi van?
Miért kellett ezt a franciákra bízni?
Ilyen papírokat itthon nem tudna nyomtatni egy cég se?
Vagy mi a bánat?
polar450
Szoklás szerint., majd az adófizetők rendezik a számlát, azért, amit az amatőr gengszterrezsim elb*szott!
vadsanca
Nem baj! Legalább ennek az összegnek is meg lesz a helye! Nem a csókosok zsebébe megy. De beszedi ezt a pénzt a "szeretett" kormányunk. A mobil traffipaxoknak köszönhetően.
Eriksson
Ki lettek ebrudalva a franciák, mint az IMF.
Szerencsi Irma
Remélem a franciákat előbb- utóbb kitessékeli hazánkból. Akkora pénzeket zsebelnek ami már a plafont veri és semmi nem elég nekik? Rohadt vérszívó banda. DÉGÁZ???Auchan??? milliárdok. Valahogy bojkottálni kellene őket - akkor nézhetnek a haszon után.
SystemError
Jaj de jó parasztvakító populista buli volt ez megint. Be lehet vetni megint az idegengyűlölet kártyát. Akiknek ilyen alapon is megérte 50 milliárdért az egy kicsit gondolkodjon el, hogy az EU piaca oda-vissza működik. Nyilván akik most hőbörögnek, azok halkan néznék végig ahogy kibasszák a MOL-t Európából vagy csak a horvátoktól. Az IMF is nagyon megérte...:) , Sima matek, IMF kamat 1-3% és az állampapír 5-10%, ez is kurva nagy nemzeties ügy volt..:) Persze mondhatnám megint, hogy mit keres más országokban az OTP, stb.. Kétszínű, műmagyar tolvajok és birkáik! :) Persze némi transzparenciát a tervekre nézve kért volna az IMF, amit egy becsületes kormány egy jogállamban amúgy is megmutat és nyilvános..:) De hát a mi kis maffiaszervezetünk és annak kis kakasa ezért inkább száz vagy ezermilliárdokat fizetett a hülyékkel, akik most ettől nagyon boldogok..:)
arcmás
Ezzel Orbán tökéletesen tisztában volt.
Az Erzsébet-utalvánnyal létrehozott Orbán egy új kifizetőhelyet a csókosoknak, de az emberek akkor is vesztettek már az ügyön (ismerősöm a francia 7500 helyett magyar 5000-et kapott).
A mostani veszteséget meg az emberek fizetik.
Fideszesek, fidesz seggnyalók százmilliókat kaszáltak, tőled meg azt a keveset is elvették anno, most meg a sokat is elveszik.

Aki nem érti meg még most sem, hogy Orbán milyen egy aljas mocskos gazember, az bolond.
O1G
arcmás
Ezt ide szántam:
Magyarországon SEMMI nem az emberekről szól, hanem a pénzről, meg a hatalomról.
Ott rúgnak bele mindenkibe, ahol csak tudnak - az emberek meg tűrik, hogy fát vágjanak a hátukon.
Elképesztő !!!
Érthetetlen !!!
A magyarokkal valami nem stimmel...
verőce21
"Minket sokszor úgy néznek, mintha csak egy nyomda lennénk…” - idézet a Mo.-i cégvezetőtől 2011-ből.
www.uzletresz.hu/vallalkozas/20111108-oriasprofit-utan-kiszoritosdi-interju-a-sodexo-igazgatojaval.html

De kérdés, ki hozta helyzetbe ezt a hálás francia céget 1987-ben? És mennyiért?
Desischado
No problem, mindenki nyugodjon le! orbán O1G meg a haverok gennyesre keresték magukat, és most meg újra fizethet a magyar! De megérdemeljük, mert hülyék vagyunk, amiért nem zavarjuk már el végre ezt a vérszívó parazita bandát a jó büdös pokolba!
Yoda69
@namihami: Ettol joval tobb lesz a bunti, mert ehhez meg hozzajon a harmadik ceg pere is, na meg ne felejtsuk a nemzet vejkojanak aldasos tevekenyseget. orban rokona 160 millio euroval karositotta a magyar allamot, azt is majd az adofizetoknek kell kinyognie. En ugy saccolom hogy kb 40 ezer forintos kulonadoval fognak sulytani minden adofizetot. Kiveve persze a fideSSeseket, mert arra majd hoznak egy kulontorvenyt, hogy nekik ne kelljen fizetni.
Yoda69
@verőce21: Hulye vagy! Nem ez a kerdes, hanem az hogy mi volt elobb? A tyuk vagy a tojas?
desiro
@Desischado: Azért nem tudjuk elhajtani ezt a bandát, mert még mindig sok a verőce21-hez hasonló barom.
durbincs, pegero, shikari nem sorom a többit.
1magyar
@namihami: De a magyarokat migránsnak nevezed ha átmennek Ausztriába dolgozni?
De ha innen elviszi a hasznot egy francia cég azt meg normálisnak?
Ilyenkor mindig rájövök,hogy zseniális a Fidesz kormány.
1magyar
@arcmás: A francia nép lázadásáról mi a véleményed mostanság? Pedig a francia multik még tőlünk is lenyúltak sokat a 20 év alatt.
1magyar
@SystemError: Az imf kb. ilyeneket kért, hogy csökkentsék a nyugdíjakat, szoc. ellátásokat és nem azt, hogy a gazdagok többet adózzanak mint a szegényebbek.
De a nyugdíj körüliek a szavazóbázis egyrészt, másrészt a pénzével a kormányzást próbálta befolyásolni.
kereső
@1magyar: érdekes, kitessékelte orbán az imf-et, és láss csodát- a nyugdijak vásárlóértéke egyre csökken-pedig "nincs" infláció! Ha bemész a boltba ezt tapasztalod- semmi drágulás, sőt a pénzed többet ér?
Amúgy meg az IMF soha ilyet nem kért- elhiheted!,orbánék akkor is hazudtak.Ja és Gyurcsányék anno, az IMF ittlétekor is! nem 2%-al emeték a nyugdijakat-hanem 5-9% évente!
verőce21
@Yoda69: (02:15) Nem tudsz aludni? Na, mi volt előbb Hülye Úr?
verőce21
A "búcsúcédulát" árusító, magyar államot bepanaszoló Sodexo cafeteriacégnek nem fogják megítélni másodfokon a kártérítést.
Yoda69
@verőce21: Mi van mar joslassal is foglalkozol? Ugyan miert ne itelnek meg? Egyertelmuen Unios torvenyt sertett a fideSS, amiert allnia kell a szamlat. Ugyanigy beszipkazzak majd a kozvilagitasi tenderen lenyult 300millio Euro miatt birsagot is. A gaz csak az hogy ezt te meg en , meg az osszes magyar adofizeto nyogi majd, amig orban vejko uj 20 millios terepjarot vesz tenyeres talpas felesegenek, aki kozben svajcban tanul a sajat laban allva.
verőce21
@Yoda69: (10:01) Nincs kedvem Hülyével vitatkozni.
Minden állításod hazug. Sosem voltál normális!
Yoda69
@verőce21: A jo kurva anyad a hulye te taho paraszt. Minden allitasom tenyeken alapszik, nem a te naci propagandadon. Persze te nem itt elsz hanem romaniaban, igy neked fizetned sem kell te geci troll.
verőce21
Az Egyház már a középkorban árusított búcsúcédulákat. Csak azokat nem lehetett semmilyen árura beváltani, 99% haszna volt belőle az Egyháznak.
Ma többféle árut is adnak ezekért a "búcsúcédulákért". Sőt összetörik egymást az elfogadóhelyek érette, mert jelentős adókedvezmény jár utánuk. A bibi csak az, hogy a résztvevő államoknak meg kellett hozni a szükséges kormányrendeleteket ahhoz, hogy ez a bődületes szélhámosság működni tudjon. Persze elsősorban ott, ahol szocialista vezetés működött. A Fidesz most ennek vetett véget, színes cédulákat mi is tudunk nyomtatni. Sőt, már bankkártyákra van átterelve.
A franciák több mint 50 országban tudják működtetni a világon ezt a szélhámosságot, a kollaboráló kormányoknak köszönhetően.
kokopelli
@Yoda69: ..a 300 milás "vejkó-business"-t_már anno rosszalta az ellenőrző bizottság!
Még nem meszelték el a kontárokat? Igaz,hogy azt is a plebs állja! Hajrá fidesz!
verőce21
@Yoda69: Hiába vered a nyálad, az összes hazugságoddal együtt. Ostoba Paraszt!
Yoda69
@kokopelli: Meg "friss" ugy. A Sodexohoz 7 ev kellett mire eljutottak odaig hogy birsag legyen belole. A vejko ugy miatti buntetes majd ugy 2023-24 korul varhato.
Ez is koszonheto annak a sok roman parasztnak mint ez a bunko veroce meg tarsai akik hatalomban tartjak ezt a fereg maffiat.
1magyar
Grósz kormány idején írták alá. Grószék engedték be a kínaiakat is a József-városi piacra ami tönkretette az országot elsőként.
SystemError
@1magyar: Nézz utána, nem ezt kérte. Az imf transzparens tervet kért...konkrét pontokat nem határozott meg. Ezt csak fidesz kommunikálta igy szokásához híven. Ennél amúgy jóval kisebb összegeknél is kell üzleti terv vagy valami, amiből a bank vagy bármilyen hitelező garanciákat lát...
Eriksson
@Desischado: Jelen esetben pont a francia cég volt a "vérszívó parazita banda", akik semmiért vették fel a jutalékot a magyar emberek fogyasztása után. Éppen ideje volt kiebrudalni őket, Angyalkám.
SystemError
@verőce21: 10:04 Ne haragudj, de konkrétan te vitatkozol tényekkel, mert ezen ügyeknek nagyrészében már elmarasztaló, jogerős döntés született..:) ha lehülyézed a másikat akkor is, de fizess csak boldogan, mert ezt mi mindannyian fizetjük..
arcmás
@1magyar: Az a véleményem, hogy...
A francia idegen tolvaj 7500 forintot adott, a magyar hazafi tolvaj pedig csak 5 ezret.
Igen egyharmaddal kevesebbet. Rögtön.

Tudod, ők azok, akik úgy kezdték a kormányzásukat, hogy egy hazug beszólásáll úgy elszállt az euró-forint árfolyam, hogy magyar családok tízezreit tették tönkre, aztán ennek örömében rögtön, zsarolással elloptak 3000 milliárdnyi nyugdíjat az emberektől, és azt hazudták, hogy rendezik belőle az ország adósságát. Nem rendezték, hanem ellopták ezek a köztörvényes bűnözők.

Ennek nem lesz szép vége...
SystemError
@1magyar: 18:51 Tehát, akkor érvelésed szerint minden exportcikkünket és külföldi tevékenységünket(mol, otp, stb) nyugodtan bassuák ki európából..? Hiszen más országokban a mi cêgeink a szemét külföldi múlti... Megeszitek szó nélkül ezt a szart, amit elétek raknak, már elnézést de kihasználva a tudatlanságotokat, pedig sok minden egyszerű józan paraszti ésszel is felmérhető.. Amúgy mit is nyertünk, hogy nem eu-s a munkáktató, aki jellemzően jobb béreket és körülményeket bizzosít. Ezekben az ügyekben te azt látod, hogy pl Lölő 2x fizit ad és közben nem a milliárdos hajóján ül Orbánnal. Hihetetlen, hogy az emberek a "tudatért" képesek fizetni és rosszabb körülmények között dolgozni. Ja és szólj majd, amikor a magyar oligarcha elkezdi osztogatni a pénzt, mert eddig nem látom mitől is jobb, ha nem x, hanem y a munkáltató ilyen téren... Ezek csak hangzatos dogmák, amiket mondtok, de sem hazdaságilag, sem mint nemzeti(munkavállaló) oldalról nem ezek a számok jönnek. Visszamehetünk a kommunizmusba és legy 3 féle termék/per kategória, amit mi gyártunk, de akkor ne akar a tescoban persil-t venni meg ilyeneket holnaptól. Nem létezik populista piacgazdaság, csak nyomor és orosz szegénység, ha ebbe az irányba megyünk. Már rég nem beszélünk versenyről, de talán a szabályok egyoldalú módosítgatása helyett jól kéne focizni...:)
CsipkeRózsa
@Szerencsi Irma: A Nemzeti Közművek megvásárolta az ÉGÁZ-DÉGÁZ-t 2017-ben.

Az Auchan az olcsóbb áruházak közé tartozik.
CsipkeRózsa
@kereső: tegnap, 18:27

Azt a törvényt is ők hozták, hogy mi fizetjük az ilyen kártérítést, büntetést.
CsipkeRózsa
@1magyar: tegnap, 19:04

Tévedsz, ők adót fizettek nekünk, a kormány törvénytelenül vette el tőlük, és saját zsebre, a mi kárunkra, a fidesz-közeliek többet lenyúltak belőle.
namihami
@1magyar: Én ugyan még sehol nem írtam ilyen esetben, hogy migràns. Legfeljebb valamilyen szövegkörnyezetben, idézőjelek között (lásd "" migrànCS), ami azért nem ugyanaz.
És mégegyszer:: Hol és melyik volt az a feladatért JELENTKEZETT magyar cég, amelyik elől elvitték a munkát és ezzel együtt a hasznot? A hazai elit akkor ébredt, amikor rájöttek, hogy ebből is kivehetnék a sápjukat. Akkor viszont léptek, ráadásul ilyen hülyén. Olyan magyarosch módon, betyárosch stílusban elrabolták és most sivalkodnak, hogy ezek a franciák milyen csúnyák. Pedig csak nem hülyék és hozzászoktak az ún. "" vállalkozás szabadságához és biztonságához"".
A hasznot még kivették, a büntit viszont, hogy valami azért nekünk is jusson, már meghagyják nekünk.
Yoda69
Vegyuk mar eszre, a Sodexot azert kellett kiebrudalni, hogy a fideSS atvegye a helyet es mutyit csinaljon ebbol az uzletbol is. A Sodexo torvenyesen mukodott es adozott. A fideSS nem. Ennyi.
Ezt vizsgalta ki az Unio illetekes szerve, es bunteti most az orszagot 30 milliardra a fideSS miatt. Es a magyar embernek kell a buntetest leronia a fideSS miatt.
De ettol sokkal tobbet kell majd fizetnunk, amikor orban vejenek ugye is revbe er. Marpedig oda fog.
verőce21
@SystemError: (12:29) Rosszul tudod, vagy olvastad, mert 120 nap áll rendekezésére a magyar kormánynak a fellebbezésre. Ezek még nem "kész tények", csak egy hasonszőrű luxemburgi francia bíróság ítélt meg a franciák részére pénzügyi kártérítést.
Ezek ebből élnek évtizedek óta. Keresnek bárhol a világon megvesztegethető kormányokat, szerződést kötnek velük kéz-kezet mos alapon, akik megalkotják a szükséges törvényeket, hogy árulhassák a "búcsúcéduláikat." - 5% haszonnal.
Nem lesz ebből egy fillér büntetés sem. Hiszen a magyar kormány átterelte bankkártyás támogatásra a cafateriát.
Ezzel pedig a Sadexo nem tudott versengeni, mert csak nyomdai tevékenységük van.
creativehun
Ezt javaslom minden itt felszólaló fihgyelmébe! Olvassátok el...aztán lehet kiértékelni.. magyarnarancs.hu/belpol/a-rendszer-jegye-89938
SystemError
@verőce21: Kicsit pontosítanék azon, amit írtál, de a 120 nap jogos, csak a tálalás kicsit elfogult a jövőt illetően...:) "A Ticker Express-nek és Le Cheque Déjeuner-nek már odaítélt a "Világbank Beruházási Viták Rendezése Nemzetközi Központja (ICSID)" 23-23 milliárd forintot a magyar állammal szemben. Mivel a magyar állam korlátozta a szabad piacot ezért a sodexo és a többi ügyben is az előző ítéletek lesznek precedens értékűek, hiszen nem a két fél egyedi vitája okozta a kárt...

Mi lenne a véleményed, ha ezt a horvátok a MOL-al egyik napról a másik megtennék, csak kérdezem? Őszintén a francia cégektől én sem vagyok oda, ha ezt megengedjük, akkor fordított esetben meg ne háborogjunk, mert ügye az finoman szólva is elvtelen dolog lenne. Én ezt is az olcsó populista szólamok közé sorolnám, amit meg lehetett fűszerezni az elmaradott társadalmakra jellemző xenofóbiával. Továbbra is azt mondom, hogy nem bírónak kell kiverni a fél szemét, hanem meg kéne tanulni jól focizni és hányás nélkül tükörbe nézni...
verőce21
@SystemError: Nem értem miről írsz – pontosíts kicsit -, de úgy vélem, csak a saját szájszagos leheleted szereted viszontérezni a megnyilvánulásodból.
verőce21
@creativehun: (23:50) Jaj, de gyönyörű megfogalmazás a cikkben - "a 2012. január óta hatályban lévő szabályozás ellentétes a letelepedés szabadságának és a szolgáltatások szabad nyújtásának az EU alapszerződésében rögzített elveivel" -
- de meg is válaszolta: "a korlátozásokat a SZÉP esetében a szolgáltatások nyújtóinak és igénybevevőinek a védelme, az Erzsébet utalványoknál szociálpolitikai célok és az adórendszer koherenciája indokolta."
- Akkor mi a probléma? Hogy a saját válaszát nem fogadja el?
SystemError
@verőce21: Milyen szánalmasak az ember, ha nincsenek érveik...aztán ez az agresszív fölényeskedő fröcsögés, mert más nincs! :) A "meleg szarig" felnyaló Bayer haveroddal szájszagozzál,akitől ezt tanultad ha nincsenek érveid!
verőce21
@SystemError: (01:28) Érveid neked nincsenek már régen. Csak végig a hazaáruló dumádat nyomod, hogyan és miképpen tudnának megbüntetni és kiszipolyozni bennünket magyarokat még jobban, és a jövőben is.

A kommunista országáruló fajtádnak egy '87-es népellenes szerződését hogyan lehetne örök időkre kiterjeszteni?
SystemError
@verőce21: Ne haragudj, de miért hazudsz, amikor két posztal felhebb tételesen leírtam az érveket. Jellemzően 2embernek írtam majdnem olyat, amit hazudtál ismét. Tehát te úgy érzed, hogy Shikar, náci másokat "begyüjtéssel" febyegető dumájára azt írni, hogy ezt ne folytassa, mert a TEK fogja elvinni...Nem tudom a törvény betartatása mióta fenyegetés. Persze ez téged az ő esetében viszont nem nagyon zavar.. :) Látom amúgy informált vagy és úgyanazt a hazug szart tolod, mint ő..:) Az pedig, hogy fidesz nyilvánvaló büncselekményei, amit most bem vizsgál Polt, de majd fognak később. Itt megint csak azt tidom mondani, hogy a törvényt, csak a "fajtád" veszi fenyegetésnek. Kommuniszázhatsz, de loptok, csaltok, hazudtok és persze, hogy féltek a következményetől..:)
verőce21
@SystemError: (10:02) Ezt a sok zagyvaságot tartsd meg magadnak! ..."náci másokat "begyüjtéssel" febyegető dumájára azt írni, hogy ezt ne folytassa, mert a TEK fogja elvinni..." - hol olvastál ilyet tőlem?

"... amit meg lehetett fűszerezni az elmaradott társadalmakra jellemző xenofóbiával." - miket nem írogatsz nekem? - Hol írtam ilyeneket? Kialudtad magad?
Nem tudod, hogy hol jársz, kinek mit írsz.
SystemError
@verőce21: Nem rád írtam ezek...A zagyvaság talán abból adódik számodra, hogy csipőből válaszoltál és el sem olvastad mire írtam, de ennyi ebből elêg volt nekem is, ha az nincs meg miről van szó..
verőce21
@SystemError: "Nem rád írtam ezek...A zagyvaság talán abból adódik számodra..." - akkor minek írod? Tudathasadásos állapotban élsz.

De egy a lényeg a témában: hogy foggal-körömmel véded a franciák "privilégiumait", a magyarsággal szemben. Ezt felétek hogyan nevezik?
SystemError
@verőce21: Ezt szándékosan csinálod?:) Hogy olyan dolgokat állítasz három sorral lejebb, amire, egy más válaszoltam, kettő mást, mint amit állítasz...Ezt írtam néhány poszttal feljebb "neked"

"Mi lenne a véleményed, ha ezt a horvátok a MOL-al egyik napról a másik megtennék, csak kérdezem? Őszintén a francia cégektől én sem vagyok oda, ha ezt megengedjük, akkor fordított esetben meg ne háborogjunk, mert ügye az finoman szólva is elvtelen dolog lenne. Én ezt is az olcsó populista szólamok közé sorolnám, amit meg lehetett fűszerezni az elmaradott társadalmakra jellemző xenofóbiával. Továbbra is azt mondom, hogy nem bírónak kell kiverni a fél szemét, hanem meg kéne tanulni jól focizni és hányás nélkül tükörbe nézni..."

Válaszodból viszont az biztosan lejön, hogy csak az egyik irányban működik az igazságérzet, ami a definiciód szerint a "magyar". Szerintem ez simán elvtelenség, ennek semmi köze hazafisághoz. Szerintem ennyi mindkettőnknek elég is volt, nekem bőven! :)
verőce21
@SystemError: Hiába másolod ide ugyanazt az ökörségedet még párszor, attól ugyanaz a franciabarát, idegen érdekeket támogató, saját országát, népét,? másoknak kiszolgáló elvtelen gazember vagy.
SystemError
@verőce21: Ezt az tanultad a tisztességes versenyről a szüleidtől? Ha sportóltál, akkor így tetted? Ezt fogod vagy tanítottad a gyerekeidnek is?
verőce21
@SystemError: Lelkiismereti kérdést akarsz nekem csinálni, a magyarok számára színes papírt árusító szélhámosok üzletének rontásából?
Inkább magadnak csinálj lelkiismeret vizsgálatot, miért az a rossz, aki meg akarja akadályozni a zsebtolvajt.
SystemError
@verőce21: Elsősorban ez nem lelkiismereti kérdés, hanem törvényességé. Te nyilvánvalóan ebből nem csinálsz problémát, majd a forított francia éned sem fog ebből problémát csinál a franciáknál egy magyar cég esetében. És akkor lesz egy csomó elvtelen, egymásra szaró, de követelöző ember a világon... :) Nem attól vagy magyar, mert számodra legitím a csalás ezt azért így tisztázzuk a végére. Mondhatod, hogy neked ez tetszik, csak nevezzük annak, ami. Én azért arra tanítom a gyereket, hogy jobb legyen és ne a csalásban...
verőce21
@SystemError: Itt a zsebtolvajok perelték be a polgárt, az elmaradt haszon miatt!
(Mert nem a megszokott zsebében hordta a pénzét.)
verőce21
@SystemError: A jelenségedben van valami, amit Pesten úgy neveznek: "A típus bócher".
Nyugtalanító elgondolni is, hogy egy esetleges ellenzéki győzelem esetén, ez a viszolygó, ideges és félszeg entellektüel vezetné Magyarországot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.