Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatási biztosa Fiala János műsorában, a Civil Rádióban arról beszélt, hogy nagyon nehezen élte meg a Fidesz és az EPP konfliktusát – írja a 168ora.hu.

Navracsics Tibor szerint ő magára maradt a Fideszben, túl puhánynak tartják
Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Mint mondta, ő köztudottan a párt színárnyalatai között az Európai Néppárthoz (EPP) közelebb álló árnyalat.

Ha van még egyáltalán ilyen árnyalat a Fideszen belül. De lehet már csak egyedül vagyok

- tette hozzá.

Navracsics azt mondta, ő próbált közvetíteni a Fidesz és a Néppárt között, de a Fidesz erre nem tartott igényt. 

Nem csak a közvetítésemet nem igényli, de az az érzésem, hogy néha már a jelenlétemet sem igényli a történetben

- fűzte hozzá a politikus.

Arra a kérdésre, hogy személyében mit negligál a Fidesz, Navracsics Tibor kijelentette: az iránt a gondolkodásmód iránt, amelyet képvisel, „gyakorlatilag nulla érdeklődés van”. Mivel ő kevés kérdésben gondolkozik radikálisan sokan ezt puhaságnak, megalkuvásnak tartják. 

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
A fidesz kiveti magából, ha valaki közülük normálisan akar gondolkodni, mert csak Orbán hazugságait szabad hirdetniük.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
A fidesz kiveti magából, ha valaki közülük normálisan akar gondolkodni, mert csak Orbán hazugságait szabad hirdetniük.
RonaGyuri
@CsipkeRózsa: egyáltalán gondolkodni! =))
papa.49
Az egykori deorganizátor rájött, hogy fütyisz már ,,KIFORDULT ALÓLA,, van ilyen de nem kell félteni visszafog ő találni a csutitetű seggéhez !!!
csak úgy....
@simmering73: Az inkább a g1.es lajos volt ,már mit puha. Mi lesz,ha egyszer ez a pasas valóban kitálal ?
Nessy
A híveknek Deutsch Tompika megjelenése, és a keresztény kultúrával átitatott beszéd stílusa az etalon! Attól meg Navracsics messze van, mint Makó Jeruzsálemtől.
justhpeter
Egy "évszázadig" tengette az életét Orbán közvetlen közelében. Aminek az eredménye, hogy nem vette észre Viktorunk folyamatos személyiség torzulását, a kevés vezetői képességének napról napra való leépülését, az egyeduralkodásra való hajlam elterjedését, a társadalmi együttműködésre való totális képtelenség kialakulását. Intelligens ember esetében erre kevés indok az, hogy a hatalomban való közvetlen részvétel és a magasabb jövedelemhez való hozzáférés megszédítette, ettől még a végtelen primitív egyedekre épülő klientúraépítést és a kleptokrácia folyamatos, mindenre kiterjesztését észre kellett volna vennie. Nem így alakult, a történetnek vége.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Na és a titkos záradék

A Népszava publicistája komolyan vette a Fidesz alapszabályát

A derék szerző megpróbálta a párt alapszabályát és a minapi állítólagos – azt most hagyjuk, hogy persze nem igaz – döntést összevetni: „a Fideszben semmilyen formális döntés nem született arról, hogy a párt önkéntesen felfüggeszti tagságát az Európai Néppártban” és „A Fidesz Magyar Polgári Szövetség alapszabálya szerint a pártban nagyobb horderejű döntéseket az Országos Választmány, az Országos Elnökség, a pártelnök és a Kongresszus hozhat.”!
Kósa úr persze viccel, hisz ő azért elég közelről ösmeri a párt döntési mechanizmusát.
Egyébként is „nagyobb horderejű döntések”-ről van szó, ami olyan mint a papucs férj házasságában a fontos dolog! =))
kereső
Nem is tudom, hogyan "illene" megszólitanom Navracsics Tibort. Talán orbán viktor leghasznosabb idiótájaként, aki évtizedekken át hűségesen szolgálta orbánt- ellenzékben frakcióvezetőként ,hatalmon miniszterelnökhelyettesként és igazságügy miniszterként.Az ő nevéhez fűződik Magyarország legújabb kori történelmének (rendszerváltás utáni) legpiszkosabb karaktergyilkolása.
Ő volt az, aki tudását-felkészültségét állitotta orbán szolgálatába, amikor megpuccsolták az alkotmányt, megalkották a választási törvény, és a többi 2/3-os törvényeket- amelyek mind-mind egy dolgot szolgáltak orbán hatalmának kiépitését-és nem az ország javára.Évtizedekken keresztül eltűrte jogász professzorként a maffia kiépülését a fideszben elősegitve ezzel az ország ki-és lerablását. Ifjúsági eu biztosként semmit sem tett, amikor orbán leépitette a közoktatást,megnyirbálta az egyetemek függetlenségét(kancelláriák létrehozása),"Brüsszelben" sem Magyarország érdekeiért ,hanem orbán érdekeiért dolgozott.
Na majd ha kedvem lesz, akkor szakitok időt a sajnálkozásra, hogy most orbán eldobja, mint egy kapcarongyot és belé törli a lábát. Nem mondom, hogy nem érdemli meg. Nincs "gondolkodó" fideszes,nincs "rendes" fideszes. Navra(csicska) ön sem az. Sőt-mert a tudása alapján mindezt módjában lett volna megakadályozni,és nem tette-az egyik legbűnösebbnek tartom mindazok közül, akik orbánt szolgálták/szolgálják Magyarország helyett. Ennyi!-röviden.
Eladott Ország
Megszólalt a legrosszabbul teljesítő uniós biztos, Navracsics Tibor. Az Európai Bizottság a kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosi munkáját 19 százalékra értékelte. Pedig hozzátartozik a legnépszerűbb program, az Erasmus. Elég ciki, Mr. Jessz! – Sokfelől hallottam annak idején, büntetésből küldtek ki Brüsszelbe uniós biztosnak – mondta a Civil Rádió reggeli műsorában Navracsics, akinek ennyi volt. Utóda Trócsányi László igazságügyi miniszter lehet. – Eleinte azt mondtam, ez nem igaz, most azonban már nem vagyok biztos benne – tette hozzá. Ja, kérem, a Fideszben is elmúlik sok embernek a világ dicsősége. Mehetnek a rongyos zsákba molynak.Az a baj Navracsics Tibor nem remélt őszinteségével, hogy közben nem lehet megfeledkezni erről: évek óta kemény vergődés megy azért, hogy ez a nép meggyűlölje a liberális, viszonylagos jólétben élő, toleráns, nyitott demokratikus Nyugatot, és lehetőleg elhiggye, hogy az ázsiai, afrikai diktátorokhoz dörgölőző, Putyin-rajongó államvezetés jár a jó úton. Mindenki más síkhülye. Hogy ezt még nem sikerült tető alá hozni, és a magyarok még így elhülyítve, rongyossá szopatva, megfélemlítve is Európa-pártiak, az nem Navracsics Tibor érdeme. Ahhoz, hogy még egyáltalán valaha komolyan lehessen venni, amit mond, ahhoz több kellene. Szembemenni a jelenleg zajló lánctalpas pusztítással, elhatárolódni, megköszönni az eddigieket és otthagyni a francba az egész fideszes elmebajt. Na, az lenne igazán európai. Nem véletlenül nem fog bekövetkezni.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/03/navracsics.jpg
Csizmás Kond
Szerintem titeket leginkább a részletek foglalnak le mint a z, hogy mi lesz a végeredmény...
Lepényleső
Jó reggelt Uram! Kezdi már sejteni,hogy miért van ott ahol van?
SystemError
@RonaGyuri: 06:18 pártügyekkel nem foglakozik Orbán! :)
SystemError
Navracsics Tibor az egyik utolsó azon fidesz politikusok közül, akik kereszténydemokrata és polgári értékekben "hisznek". Soha nem volt a szívem csücske, de emberként és az értékek következetes felvállalásában számomra már régen lerótta "bűneit". Aki volt már munkahelyi politika áldozata az tudja, hogy milyen lehet egy ilyen belső fideszes torokra menés, ellehetetlenítés...
kereső
@SystemError: bocsáss meg ,de nem értünk egyet. Ha,mint irod Navracsics emberként "hisz" a polgári,kereszténydemokrata értékekben, akkor 2014-ben nem az EB bizottsági székét választja, hanem feláll az asztaltól-és továbblép. Nem ezt tette,és még most sem teszi. Gerinchiány az emberben? Vagy ki tudja- lehet,hogy nála ez a máz.
És amit 2010-2014 között vezető kormánytagként elkövetett, arra nincs bocsánat.Mert nem egy "mezei" párttag volt.Szóval hiteltelen, bármit mond is.
SystemError
@kereső: Értelek, de szerinted Navracsics intellektuálisan és meggyőződéseit tekintve egyenlő az elmúlt években élvonalvaállított "politikusokkal" és az általuk közvetített értékekkel...? Egyáltalán nem azt írtam róla, hogy mennyíre jófej azért... Nézhetjük úgy is, hogy ha lecserélik szerinted mi jön utána.. Másként megfogalmazva ő a fidesz 98-2002-es vonala, ami akkor sem volt számomra szimpi, de sokan kiegyeznénk már azokkal a nézetekkel a mostani helyett... Ő azóta ezt képviseli, nem az én világom, de demokrataként számomra azok még legitim értékek voltak. Én azért inkább ülnék vele egy asztalhoz, mint Sziszivel...:)
Nessy
@kereső: Trócsányi sem lesz sokkal hitelesebb, sőt eddigi "munkásságát" tekintve maximum "banki hiteles" lesz.
namihami
Pont ezt láthattad a Vezéredtől 30 évig. Miért vagy most meglepődve? Amit te adni tudtál, azt elvette. Mehetsz a Fidesz-szemétdombra. Se első, se utolsó nem leszel. Most te kerültél sorra.
Bányalovak vagytok. Amíg tudjátok húzni a csillét, addig "" hasznos idióták //ki is mondta ezt?//"" vagytok, ha már nem, akkor kiszáradhat a bőrötök a napon.
Ha szerencsétek van visszalázárosodhattok, visszakósásodhattok, de félő, hogy az is csak a következő rotációig él.
papa.49
@SystemError: Értem a gondolataidat, csak EGYETÉRTENI nem tudok velük, amit ez a faszi abban a sűrűn emlegetett ,,nyocévben,, elkövetett a magyar társadalom, a magyar emberek milliói ellen, én úgy érzem még kevés is hogy kifordult a fütyisz alóla !!!
Ez is csak egy ,,VÁSÁRI RIPACS,, semmi egyéb !!!
magyarbakancs
Egy aljas párt még aljasabb vezetővel.
Ez a Fidesz.
görbetükör
Sehol sem kellesz, mert:
"Tudom a te dolgaidat, hogy te sem hideg nem vagy, sem hév; vajha hideg volnál, vagy hév.
Így mivel lágymeleg vagy, sem hideg, sem hév, kivetlek téged az én számból."
kereső
@SystemError: Nem egyenlő! Gerinctelenebbnek,sunyibbnak tartom- mert ezek meggyőződésből,és butaságuk okán aljasok, Navracsics meg a tudása,felkészültsége mellett lett azzá,amivé.Nem akarom ismételni magam, de az ilyet-hogy valaki nem meggyőződésból, hamen pénzért stallumért cselekszik a "jobb" meggyőződése ellenére, az nálam erkölcsielg a béka hátsója alatt van.És Navracsics pont az az ember.És én nem ülnék vele egy asztalhoz-akármennyire is "úriember" a többihez képest.Miért nem szállt ki, amikor látta,hogy mire megy ki a játék? Vissza mehetett volna a katedrára.Nem tette.Akkor alakoskodott, vagy most? Melyik Navracsics az igaz?
kereső
@Nessy: A mindenkori EB biztost a kormány jelöli. Itt nem arról van szó, hogy melyik jobb,vagy melyik nem.Sajnos meghonosodott, hogy az EB-be olyan politikusokat küldenek kormányaink, akik itthon már hajtanak hasznot/szocik is- bár szerintem Andor L. kifejezetten jó választás volt/,mintegy jutalomként. Trócsányi meg legalább olyan gerinctelen hitvány alak, mint Navracsics, fő műve a közig.biróságok rendszere- a véglegessé váló birói függetlenség halála.
Qqberci
Navra is keresgéli a mentőcsónakot a süllyedő hajón...
advocat
És? Piszkosul ne sajnálom. Még emlékszem frakcióvezetőkénti beszédeire. Azért meg ő szégyelje magát.
advocat
@kereső: De itt jobban megfizetik! Mennyi egy egyetemi tanár (mert kb. az lehetne) jövedelme?
Eriksson
@görbetükör: Tökéletesen találó az idézet.
SystemError
@kereső: Kicsit se akarom véden, de a fideszes egyszemélyes vezetés, 'pártfegyelem" mellett te is tudod mi vár az emberre a legapróbb ellenállás, ellentmondás miatt. Egyetértek mindennel, amit írtál, de a kontextus, amiben értékeljük őt azért nem mindegy. Kicsit azért tartom szigorunak, mert ilyen alapon a politikusok 90%-a egy féreg az ellenzékben is.. Egyetértek veled "általában"; de relativitás mindig a kontextus függő. A fidesz mai mivoltához képest ő még mindig egy kisebb szar szerintem. Azon, hogy szar biztosan nem fogunk vitatkozni...:) Azon viszont, hogy semmi nem számit ês ugyanolyan szardarabb, mint a Német Szilrárd vagy Rogáb, stb viszont megvkell, hogy védjem... De annyit nem ér nekem se, hogy erről vitázzak amúgy értelmes emberekkel..
Eladott Ország
@Csizmás Kond: 07:57; A végeredmény, hogy a fidesz eltakarodik a hatalomból.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: Ilyen ez a hatalom, van aki abba döglik bele van aki eltakarodik belőle...mert míg a hatalom örök addig az egyes alkotói mind halandóak.
...és előre sose igyál a medve bőrére...
SystemError
@papa.49: Egy nagy cégben dolgozom, alapvetően tudományos munkát szeretek végezni, de időről időre kitalálnak nekem "politikusi" feladatokat is. nevezzük vezetői pozicióknak. Azért fogalmazok ilyen homályosan, mert ez egy kutatásfejlesztéssel foglalkozó cég és nincsenek nálunk jól megfogható pozíciók, hanem projekt jellegű feladatok. Szóval sok mindent megéltem, utáltam embereket, utáltam a feladatomat miközben a kis mindenki tepert, átgázolt a másikon, de aztán megtanultam mindenkit úgy megítélni, amiben van és azt értékelni a helyzetéhez mérten. Én csak azt mondom, hogy amit te is elmondtál az egy általánosítás, ez igaz az OVB-s kurvára, Polt-ra, az elesettekkel riógató és "megkínzó" politikusok bármelyikére, de ezekben az ügyekben amúgy ő mind "részben" kiált a saját, párttól eltérő megítélésével. Csak azt tudom írni, amiot a @kereső:-nek, hogy ezek az apró getusok a fideszben lefejezéssel, bizalomvesztéssel járnak. Nem tudok ezekkel nem törődni, de az biztos, hogy nincs a véleményünk között azért akkora szakadék. Csak azt állítom, hogy ő a 98-2002-es féregséget képviseli, akik most vannak már nem képviselnek semmit, csak napi önérdekeknek megfelelően hazudoznak.. Számomra ez különbség, ahogy Mészáros és Simicska közés sem lehet egyenlőségjelet rakni. Mindkettőt ugyanabban a börtönben helyezném el, de ez útóbbi féreg az "elvei" miatt valamiben mégis egy kicsit más volt, emiatt összeveszett a gecivel és az egszitenciájával fizetett... Persze ettől nem lett szegény azért, de talán egy csigolya a gerincén nem volt törött..:)
CsipkeRózsa
@Eladott Ország: ma, 07:45

Ezen a képen Orbán még legalább 10-15 kilóval fiatalabb volt.
CsipkeRózsa
@görbetükör: ma, 10:01

Orbán képviselői nem a Bibliát olvassák.
balos
Rosszabb "állat",mint az 01geci!Azon látszik,hogy breteg,ez ügyesen leplezi!
papa.49
@SystemError: Amit kiegészítésként leírtál azzal teljesen egyetértek !!!
Csak én zsigerből gyűlölöm ezt a csipet csapatot, a vezetőjét a szűkebb sleppet, és a körülöttük hemzsegő elvtelen szarjankókat is !!!
kereső
@SystemError: 12:14, nem tudunk egyet érteni- Navracsics jogász professzor ( kiváló), aki teljességgel tisztában kellett legyen azzal, hogy az alkotmányt megpuccsolták-és lett helyette alaptörvény- ami nem alkotmány!!!, tehát most az országnak nincs alkotmánya. Az alaptörvényre épülve megalkottak számos olyan törvényt-ami egyenes utat biztositott/biztosit a diktatúra kiépitésének/ megjegyzem a dolog nagyon előrehaladott állapotban van-néhány konszolidációs lépés,és a mű elkészült/.
Nem igaz,hogy nem tudta mit akar orbán.
papa.49
@kereső: Ha nem tudta akkor hülye a szakmájához, ha meg tudta még sokkal rosszabb egy végtelenül aljas szemét ember !!!
kereső
@papa.49: Kiváló jogtudor! Tehát tudnia kellett- ezért nem tudom gyakorolni a "megbocsájtást" vele szemben.
SystemError
@kereső: @papa.49: Mondtam, hogy ezen nem fogunk összeveszni, főleg, hogy árnyalati különbségekről beszélünk. Örülök, hogy feljött a téma, mert nagyon remélem, hogy lassan erről kell majd beszélnünk, hogy Polt után kit milyen felelősség terhel a közvagyon, közerkölcs, stb terén ...:) Azért remélem lassan érdemben is lehet "vitatkozni" erről :)
görbetükör
@CsipkeRózsa: nem is kell, a sorsa így is mindenkinek beteljesedik. Az ilyent meg mindenki kiköpi.
1magyar
Ez is a saját "családját" járatja le.
simmering73
Ez se különb a deákné vásznától, maximum jobban fél az elszámoltatás következményeitől mint a többi.
kereső
@SystemError: tegnap 20:15 Ezt megbeszéltük.Abban én is reménykedem, hogy lesz egy "polt után"-egy belátható időtávon belül.Sok függ attól, hogyan alakitja át a "migráncs kommunikációját" a fidesz,és ki/kik lesznek az elkövetkezendő időszak aktuális ellenségei. Bár orbán tegnap már célzott rá: médiák, egyetemek,eu. Nem tudni, hogy a fidesz szavazók ezeket hogyan fogadják-egy esetleges nagyon erőteljes eu ellenes kampányt, ami az eu átalakitását -azaz orbán=fideSS arcképre formálását jelentené, teljesen elvetve eu-s szinten is a demokrácia,liberalizmus, keresztényi értékeket,és ezek megsemmisitéését tüzné li célul, ahogyan itthon tette.
papa.49
@simmering73: Nálad a pont így van ...
Commenter
@papa.49: Puhány és megalkuvó. Semmit nem tett, most ajánlja fel a közvetítést a kormánypárt és a Néppárt között amikor eső után már köpönyeg? Részt vett az alkotmány ledózerolásában a jogállam lebontásában és ezek után szívesen közvetítene, miután ő is ugyanannak a felfüggesztett pártnak a tagja, ugyanolyan elveket vall? Mert fél fokkal csendesebb, és kulturáltabb a többinél az még nem pluszpont.
papa.49
@Commenter: Van erre jobb kifejezés, EZ EGY GYÁVA SZAR,, !!!
Most csupán próbál helyezkedni a fütyisz bukta utánra !!!
Commenter
@papa.49: Amikor politológiát tanított az ELTE Jogi Karán, még tisztelték a kollégái és a tanítványai is. Aztán, ha nem is lett ugyanaz a radikális kategória mint Morvai, teljesen alávetette magát a csuti akarátának és a pártpolitikának. Mit, és miről is közvetítene, amikor már a Néppárt szemében sincs hitele? Itthon már igazságügyminiszterként eljátszotta, holott pont ő volt az, akitől egy mérsékeltebb, sőt emberibb hangot vártak a fideszen belül. Aztán nem véletlenül kapta a Navaracsicska gúnynevet.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: Neked mindig csak ennyire futja.
kokopelli
@kereső: Mi a különbség az "Alkotmány" és az "Alaptörvény" között,ha a tartalma ugyanaz?
..nem az dominál,ami benne van? Nem a minőség számít,hanem a csomagolás? (;-))
(csak kérdem)
kereső
@kokopelli: Tartalmában sem ugyanaz, nem csak elnevezésében különbözik.Bár már az elnevezés is utal a tartalmi különbözőségre
Alkotmány-önállóságot,törvények felettiséget megjelenitő külön fogalom ( Constútió és Lex)
Alaptörvény- egy a törvények között- az első a törvények között ( primus inter pare)
A tartalmi különbözőség:"Az pedig már valóban tartalmi változtatást jelentett, ami miatt indokolt lehetett az átnevezés, hogy a bármely alkotmányba illő feladatok rendezését szétosztották a magyar közjogban eddig nem létező két új jogi kategóriába: a gyakran csak általánosságokat tartalmazó alaptörvénybe és a csak az elfogadásának módjával meghatározott, de a jogrendszeren belüli helyét illetően legalábbis egyelőre bizonytalan fogalmú sarkalatos törvényekbe. Az alaptörvény ezért önmagában valóban nem alkalmas annak betöltésére, amit világszerte egy alkotmánytól elvárunk, a valódi, teljesebb tartalmát a sarkalatos törvények adják majd meg – nemcsak alapvetően fontos emberi és állampolgári jogi kérdésekben, de még olyan szűkebb értelemben vett, jellegzetesen alkotmányi szabályozást igénylő közjogi témákban is, mint az állampolgársági jog, választójog vagy a rendkívüli helyzetek." - azért idézójel, mert egy valóban alkotmányjogász fogalmazta meg a különbözőséget, még a hatálybba lépés előtt.
És hát valóba igy történt- a "sarkalatos" törvények adják az alaptörvény "lelkét"-az alkotmánynál ezekre nem volt szükség.
És ugye szokásjog!!! alapján egy Alkotmányt illik!!! társadalmi konszezussal elfogadni, az alapizénél erre nem volt/nincs szükség-azt erővel le lehet nyomni a társadalom torkán a sarkalatos törvényekkel együtt, aparlamenti többség birtokában.
Érdekes egyébként, hogy az mszp-szdsz tandemnnek 2004-ben "valódi" kétharmada volt- mégsem alkotmányoztak , sőt akkor került be az Alkotmányba a 4/5-ös szabály, mely szerint az Alkotmányt csak ilyen parlamenti többségi támogatással lehet módositani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.