Erre hivatkozva kapott engedélyt egy állami cég, hogy megkössön egy 730 milliós szerződést, miközben egy pályázó megtámadta a közbeszerzést.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A seggnyalók országa lettünk, ez a hitvány, tehetségtelen focibuzi megfertőzte az országot a hülyeségével !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
emerencia
Inkább jó minőségű cipő kell a gyerekek lábára.
namihami
Erre is lehet állami pénzt lehúzni? Nem Amerika, ez a korlátlan lehetőségek országa.
Persze, vannak korlátlanok és vannak korlátoltak.
Tessék mondani:: ilyen esetben msnnyi a visszautalandó percent? Mert ezt a pénzt, ilyen átlátszó indokkal vagy rokon, családtag, barát vagy százalék.
Clavigo
@namihami: "" visszautalandó percent.."... ? Mindenesetben a Voldemort -ráta a mérvadó..:) :))) 50-90 %..:) :) :))))
papa.49
A seggnyalók országa lettünk, ez a hitvány, tehetségtelen focibuzi megfertőzte az országot a hülyeségével !!!
Málna
@emerencia: Azt vegyen nekik az anyjuk, elvégre az ő dolga.
Málna
Jó az irány. Ideje már egy olyan nemzedéket felnevelni, aki mozog, sportol, nem a klaviatúrát püföli egész nap.
vacsi
A focinak vannak kellékei - pl. a megfelelő, strapabíró cipő -, e nélkül nem megy! Ezt is kapja minden ovis? Mert akkor rendben - a gyerekek szeretnek focizni!
adrenalink
Hát ez meg így hogy? Az ovisok kb fele kislány, akiket valószínüleg jobban érdekli a Barbie baba, csillámpóni, ergo, most ők önös érdekű óvodások? Viszont közérdekűvé válnak a szűlőkorban, amikor a nemzetünk fennmaradásáért aggódik a focibuzi vezírünk. Egyre kevésbé tudom követni, hogy mennyi közérdekű/nemzeti kritériumnak kell megfelelni! Vagy elég egy fityisz tagkönyv, oszt jónapot?
szegfue
Ez csak az első lépés: minden óvodás focizzon, aztán majd jön, hogy minden óvodának legyen stadionja... nem?! Tényleg nem normálisak, hiszen más sport is létezik, amit lehetne támogatni és akkor is el lehetne mondani, hogy "közérdek", hogy a gyerek valamit sportoljon.
simmering73
@Málna: Akkor menj te is a pics@ba dekázni, ne itt püföld a klaviatúrát egész nap.
Nessy
Már a józan ész is rekreációs szabadságra ment ennyi ostobaságtól! Amelyik gyerek jobban szeret rajzolni, vagy békésen homokozni, arról kiderítik hogy nem is magyar? (Mert ez ma általános, ha valaki más véleményen van.) Különösen a kislányok esetében.
emerencia
@Málna: Ha nertársnő a kedves mama, akkor igen, de a szegény gyerekeknek legfeljebb csak egy örökölt kitaposott cipő jut vagy esetleg valami lábtörő a kínai occcsóóó boltból.
nevemnick
Na, ha kötelező, akkor nem lesz itt új generációs futballnemzet.
Barmok.
adrenalink
@Nessy: 13:43gra "békésen homokozni" Gondold meg! Lehet, hogy ők elkötelezettek pride felvonulók lesznek... :-)
adrenalink
@szegfue: 13:31-re Nem lehetne csak spontán fogócskázni?
adrenalink
@adrenalink: lemaradt: Ja, hogy ebből nem lehet pénzt lenyúlni?...
szegfue
@adrenalink: Hát ilyen "egyszerüen" már nem is mertem gondolkodni:):)
adrenalink
@szegfue: Pedig néha egy "egyszerű" gondolatból foci közérdeken túlmutató dolgok is születhetnek:lásd Szent-Györgyi Albert esete a tízóraija paprikájával-))
Málna
@simmering73: Engem ne félts, én mozgok. Neked sem ártana, ha másért nem, az agressziódat levezetni. Jobban éreznéd magad te is.
Málna
@emerencia: 2-3 ezer forint egy tornacipő. Egy ovisnak tökéletesen megfelel.
1magyar
Az fontosabb lenne, közérdek,hogy minden városban legyen MR egy kórházban mert ez a legjobb módszer a betegségek feltárására, nem küldözgetni mindenhová a beteget sok-sok pénzért.
Sok szarságot megvesznek, míg egy profi készülék mindenre fényt derítene.
colibri
Egyenlőre ott tartunk, hogy a napi kötelező iskolai testnevelésórából minden 10.ket tudják tornateremben megtartani, a többi kilencet csaj úgy sehogy. Ez konkrét eset egy budapesti általános iskolában 2019 szeptemberében... Miféle közérdekről beszélünk??!!
kereső
Ki volt az az agyament ,aki ezt kitalálta? Miért nem az a nemzeti közérdek, hogy minden kisgyermek- óvodás, nem óvodás az életkorának megfelelő egészséges táplálékhoz jusson, tanuljon meg úszni- ha már sport, legyen kis sportudvar az óvodában, ahol meg lehet tanitani a gyermeket mozogni, fel lehet kelteni az érdeklődést a sport iránt-hamár. Na de 11 húlye szalad szembe másik 11 hülyével, és közben kergetnek közösen egy pöttyöst- mi ebben a pláne, egy kisgyermek/lány számára? Nem születik mindenki varga judit csodacsatárnak.
lampa laz
A máv is beszállt a zemberek fitten tartásába, megnyitotta előttük a kocogó sípályákat...
Lepényleső
Ez ugye nem az "Egy hülye százat csinál!" verzió?
Málna
@colibri: Szeptemberben nyugodtan lehet a szabadban is tesiórát tartani.
Málna
@kereső: Úszni általános iskolában viszik őket. Az egészséges táplálkozásra szoktatás pedig a szülő feladata.
kereső
@Málna: Nagyon egyszerű vagy kedves. Úszni általános iskolában viszik őket- hova? Mert Bpesten-és a városokban van hova, na de Csajágaröcsögén?- ahol még tornatszoba sincs, nem hogy tornaterem- csak tanterem-és folyosó. Persze kell a hülye pöttyös ,mert ez a miniszterelnök és utána a csinovnyikok "kedvence". Egyéb érved az óvodai sport lehetőség megteremtése ellen?
Egészséges táplálkozásra szoktatás a szülő feladata- igen, valószinűleg ezért nem eszik meg a gyerekek amit a napköziben kapnak, és sok helyen ezért titulálják mosléknak. Na meg, mit mondjon az a kis gyermek aki "ingyenesen" kapja a kaját az óvodában, iskolában - mert a szülei anyagi helyzete nem tudja biztositani számára az éhezésmentes életet. Őket ki fogja a moslék mellett egészséges táplálkozásra szoktatni?
Málna
Szerinted kellene uszoda Csajágaröcsögére is?.-) Beviszik őket a városba, busszal. Vagy nyáron a strandon tanítják őket. Én is így tanultam meg úszni egykor. Csak a megoldást kell keresni mindenre, nem az akadályokat. És látod ezért jó a foci, mert azt tényleg bárhol lehet művelni.
Próbáltak pár éve egészségesebb ételeket adni a menzán, nem ették meg a gyerekek.
Az pedig a szülő felelőssége, hogy úgy vállaljon gyereket, hogy az alapvető anyagi dolgokat és értékeket biztosítani tudja számára.
kereső
@Málna: Nagyon jól mondod! A foci báárhol művelhető- akkor már csak az a nagyon egyszerű kérdésem van, hogy mi francért ölünk száz milliárdokat bele- a semmi látszatára. Minek stadion, meg műfüves pálya minden poros faluba- ahol nincs rendes út, járda, tornaterem-tornaszoba, és 50-60 kilométert kell utaztani a gyereket ,hogy meg tanuljon úszni. Ha lehet műfüves pályát épiteni Csajágaröcsögén, akkor tauszodát miért nem? ( a műfüves pálya nem vicc- ez volt a legutóbbi pályázati lehetőség a falvak számára- éjszaki világitással.)
A milliárdokról meg még annyit- amelyek kapják, magántulajdonban lévő gazdasági társaság formában működő klubok.
A TAO kedvezményt azért engedélyezte anno az EB, hogy legyen uszoda, tornaterem, tömegsport rendezvények lebonyolitására alkalmas létesitmény, és olyan létesitmények amelyeket bárki bármikor igénybe vehet., legyen kerékpár út etc...Na ehhez képest mi van? Stadion stadion hátán- és már nem csak épités, hanem fenntartás is. Mi ez ha nem megtévesztése az engedélyt kiadó EB-nek.
Próbálsz?-egészséges ételeket adni a menzán, de nem eszik meg a gyerekek? Lehet, hogy nem is ismerik. mert a krumplis tésztához, paprikás krumplihoz- esetleg zsiros kenyérhez "szoktak" otthon- mert nem telik másra. A szokatás meg nehéz- főleg, ha nem is izletes az étel amit adsz.

Szembe mégy pártunk-és kormányunk akaratával a gyermek vállallást illetően. Szó nincsen mostanság szülői felelősségről,- ami gyakorlatilag majd egy életen át tart Í( ilyenek a viszonyaink)- hanem csak arról, hogy szüljél nő!, mert elfogy a magyar. De arról nincsen szó, hogy ez az öröm mellett milyen felelősségel jár ( azzal kéne járnia), még pénzt is adunk hozzá , csak szülj.Aztán meg hogyan neveled fel az má' nem a mi dolgunk-és felelősségünk! Itt tartunk most.
Málna
@kereső: Azért építenek műfűves pályát, és nem tanuszodát, mert arra van igény. A foci sokkal népszerűbb, mint az úszás.
Ez ennyire egyszerű.
Az pedig a szülő szégyene, ha másra nem telik, csak paprikás krumplira. Talán át kellett volna még egyszer gondolni a családalapítást. Mert bizony egyéni felelősség a gyerekvállalás, nyugodtan szembe lehet menni a kormány akaratával, nem történik semmi. Bár egyértelmű, hogy államilag sem az életképtelen réteget támogatják a családalapításban, hanem a dolgozó, normális életet élőket. Itt tartunk most. És ez nekem nagyon tetszik.
colibri
@Málna: Te annyira okos vagy, hogy már fáj... Az idő telik, jön az október, sőt a tél, de az iskolai osztályok száma adott és a tornaterem alapterülete sem arányosan nő pl. savószemű rogántóni lakásának területével. A probléma megoldatlan, illetve fidesz által el nem végzett kókány munka!
Málna
@colibri: De te a mostani, szeptemberi állapotról beszéltél. Ahol már most is csak minden 10. testnevelés órát tudnak rendesen megtartani, ott inkább az akarat hiányzik, nem a tornaterem. Télen természetesen más a helyzet, akkor már jobb zárt helyen mozogni.
kereső
@Málna: Ha tudnád, hogy mire van "igény" az emberek részéről, nem mondanál hülyeséget- ez az igény egyenlőre az uralkodó igénye- één azt tapasztalom, hogy ezt az "igénytelen igényt" az emberek elutasitják- a faluvezető, meg mikor nyert, és megcsinálják a pályát- csak nyűg lett. Semmit meg nem oldott- majd ott lesz az enyészeté, mert haszna semmi- esetleg annyi, hogy akinek ez az igénye támadt- ebből is gyarapodott egy kicsit.
Málna
@kereső: Az emberek sokszor maguk sem tudják, hogy mire van igényük. Bármit kapnak, úgyis belekötnek. Mint most is. Pedig abban tényleg semmi rossz nincs, ha már pici kortól igyekeznek sportolásra bírni a gyerekeket.
kereső
@Málna: Ne má', ne nézd már hülyének az embereket- vagy Te nem közöttük élsz? Mert amit én irtam az ovis sportról az az emberek véleménye, és nem csak az enyém. Valahogy nem értem, miért facsarsz egyet azon amit irtam. Mert sehol nem irtam,hogy ne szoktassák a gyermekeket a sportra pici koruktól kezdve. És nekem/nekünk a sport nem csupán a focit jelenti, sőőt! De mostanság, ha sportot emlegetünk- abba csak a foci tartozik bele,és nincs igy jól, Ha a kormány tényleg sportolásra szeretné szoktatni a kicsiket, akkor változatosabb lehetőségeket , és feltételeket kellene biztositani. Egyetértünk?
Málna
@kereső: Nem a te véleményedről beszéltem. A többiek kommentjét nem olvastad? Mondjuk semmi meglepő nincs bennük, csak a szokásos.:-)
Nem tudom, milyen változatosabb lehetőségekre gondolsz. Ovisokról beszélünk, kicsik még szinte mindenhez. Szerintem jó ötlet fiúknak a foci, lányoknak viszont a balettet vezetném be.
kereső
@Málna: a lány unokám 6 éves kora óta judózik, klasszikus táncra jár és ezzel párhuzamosan hip-hop -ra is. Ja és belekóstolt a sziklamászásba is. Mindezt egy 7000 lélekszámú francia faluban, ahol a közösségi ház keretében szervezik ezeket az elfoglaltságokat felnőttnek- gyereknek, minimális térités ellenében. A fennmaradó költségeket az oktatási, sport minisztérium és az önkormányzat állja.Ja van a falunak uszodája, teniszpályája, go-kartozni is lehet-és még sok-sok mindent. Van egy kis helyi múzeum- ott szerveznek kézműves foglakozásokat a gyermekeknek. Szóval nem csak foci van a világon.
Málna
@kereső: Persze, de mint írod, ő is hatéves kora óta próbálkozik különféle sportokkal. Itt viszont 3-6 évesekről beszélünk.
Borsodi
@Mirabilis: Cél tehetségtelen buta focistákat nevelni akik a fideszre szavaznak.Orbán hobbyjai egy Ország pusztulásához vezethet.
kereső
@Málna: őszintén sajnállak. Neked ennyi jött le mindabból amit irtam- sakkozó veréb.
Málna
@kereső: Minden hozzászólásodban fölém akarsz kerülni, degradálni próbálsz engem. Miért van erre szükséged? Pontosan értettem amit írtál. De hadd reagáljak már arra és úgy, ahogy én szeretnék.
Málna
@kereső: Erről beszélek.:-) De nem veszem magamra, mert érzem, hogy nem személyesen rám vagy dühös, hanem az egész világra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.