Azonnal állami felügyelet alá vonták a Kartonpack Nyrt.-t. A veszélyhelyzetre való tekintettel állami felügyelet alá vonták a debreceni székhelyű tőzsdei társaságot, a Kartonpack Nyrt.-t, írta meg a Privatbankár. A veszélyhelyzet miatt idáig még egyetlen céget sem vont saját felügyelete alá az állam. A pénteki Magyar Közlönyben megjelent rendelet alapján a rendelkezés péntek 11 órától hatályos, írja az oldal, hozzátéve, a rendeletből nem derül ki, hogy miért volt szükség a lépésre. Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter az MTI-nek azzal indokolta a döntést, miszerint „a stratégiai iparágakkal együtt szükséges kezelni az ezeket kiszolgáló gazdasági folyamatokat megvalósító cégeket is”. A cég élén a magyar állam nevében a tulajdonosi joggyakorlással kapcsolatos kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztos, Juhász Edit, a Miniszterelnöki Kormányiroda államtitkára fog eljárni. Feladatai közé tartozik majd a cég...

Forrás: forbes.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Majd jön szép sorban a többi!!! Ezért kellett a teljes-körű felhatalmazás, így azt csinálnak amit akarnak!!!:DDD
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ágimami
Majd jön szép sorban a többi!!! Ezért kellett a teljes-körű felhatalmazás, így azt csinálnak amit akarnak!!!:DDD
levarosbukta
Hát mi az jópékf@sza van itt?? És a tulajdonos nem zavarta őket el pichába? Hát mi az isten van??? Egy ekkora cég nem védi meg saját magát? Mialóizé van itt???
levarosbukta
@Horizont: Hát ez az! Kezdettől fogva csendben van az ellenzék! Befogták a szájukat a tegnapi fizetésemeléssel. Rongy egy banda mindegyik!
Nyírfa
A kormánybiztos leválthatja a vezetőket, a felügyelő bizottság tagjait, a képviseleti jogokat megszüntetheti, jelen lehet a tárgyalásokon, felülbírálhatja a szerződéseket és betekinthet a számlákba.

Ha jól olvasom, egy sikeres cégről van szó. Majd tönkre teszik. Kérdés, hogy az állami felügyeletet meddig akarják fenntartani, átjátsszák-e valakinek, avagy államosítják is, ha ezt megtehetik.

Nagyon nem tetszik. Remélem, sokan vagyunk így.
Nessy
Ki akarja/fogja megkapni nemzeti ajándékként a kormánytól?
Nyírfa
@Horizont: Nem láttam, hogy Te már leírtad, amit én is. De, ismétlés a tudás atyja. :)
Másodszor fordul elő, hogy ugyanazt emeljük ki egy cikkből. :)
Gyütt Mönt
Tartok tőle, hogy a Néppártból való kizárást még követi a huxit is, habár kicsit később. Még a Nato-ból kizárást sem tartom elképzelhetetlennek, sok van a rovásunkon: Pharaon is Orbánnal szemközt lebzselt, miközben az USA vadászott rá, az orosz fegyverkereskedőt sem Amerikának adtuk át, hanem az oroszoknak, ahol vígan élnek, behoztuk az orosz bankot és diplomáciaival egyenértékű mentességet kaptak mind az alkalmazottak, mind az ügyfeleik és ellenőrizni sem lehet őket. Nem véletlenül indul a Szabad Európa adása.
Eriksson
@Nyírfa: Ilyen az, ha valaki nem olvas csak ír.
Nyírfa
@Eriksson: Ilyen az, ha valaki olvas, de nem érti.
SystemError
Ajánlom a cégeknek, hogy használjanak adatszivárgást monitorozó szoftvereket..:) Főleg a nem TAO befizető cégekre gondolok..:) Persze már bárkinek a cége lehet préda vagy Kubatov gazdasági lista célpontja.

Biztosan már mindenki hallott olyan történet, hogy autószerviz után 1-2 héttel ellopták az autót és amikor meglett feltörés nyomai nem voltak...

Ezzel sem lenne persze semmi baj, ha nem gerinctelen fosztogatókról lenne szó, akikben már senki sem bízik, de most majd a birkák is rájönnek!
Nyírfa
@Gyütt Mönt: Azért én bízom benne, hogy az EU-nak fontosak a magyarok, és a magyaroknak az EU. Azt Európában is tudják, hogy Magyarország nem a fidesz tulajdona, s hogy milliószámra élnek itt , akik már rég az árok szélén hagyták volna az orbán bagázst. A magyarok pedig tisztában vannak vele, hogy az EU nélkül itt beköszönt egy ázsiai típusú diktatúra.
kokopelli
@Nyírfa: ...igy kezdődik a játszma az Adolf bácsi egykori törvényének lekoppintása után!
Időutazás a '30-as évekbe,vagy annak csak egy rossz,dilettáns változata ? (;-))
tudode
Erre a cuccra már a Kulcsár ügy óta fenik a lyukas fogukat, de
.
hvg.hu/kkv/20200417_Jol_jott_a_felhatalmazasi_torveny_a_Kartonpacknal
.
amelynek előzménye:
.
hvg.hu/kkv/20180920_Oriasi_kuzdelem_folyik_a_Kulcsarugy_masodrendu_vadlottjanak_botranyos_de_sikeres_cegeert
.
Majd ha eljön az ideje, nincs az a bíró aki egy életen át képes lesz kibobozni a NER ágas, bogas összefonódásait!
.
Nem érnek rá SZOLGÁLNI!
SystemError
@Nyírfa: "A magyarok pedig tisztában vannak vele, hogy az EU nélkül itt beköszönt egy ázsiai típusú diktatúra"

Ez egy nagyon jó kérdés pl, hogy Orbán milyen helyzetben van , mint politikus most az EU-ban...Márpedig arról nem sok szó esik, hogy Viktor nemzetközi politikai helyzetével mi van... Persze halljuk a híreket, de politikai elemzéseket erről nem igen most hallani. Gyakorlatilag "kint" feltett mindent és dupla vagy semmit játszik retorikában... Miután fél Európa számon kérte, hogy mit művel, "diplomatikus" kommunikációt tekintve egy suttyó paraszt odahányás volt csak a válasz. Tehát "elengedte" és már ráfordult a diktátor zsákutcára Ismerve őt, azért ilyen suttyó, mert eldöntötte, hogy onnan nem is akar kijönni és most parádézik. Egyszóval Orbán szerintem már nem akar EU tag lenni, ha ennek vége, igazából "ő" már soha többet nem lesz Magyarország "legitim" vezetője nemzetközi szempontból ezek után. Kicsit ha belegondolunk, hogy számára már talán nincs is erre lehetőség "arcal" visszamenni, mint meghatározó EU-s politikus.. Hát marad az ázsiai féldiktatúra EU nélkül.

Orbánból simán kinézem, hogy ha neki reszeltek, akkor a végéig rángatja magával az országot a végig a kis valóságshowjaival...
CsipkeRózsa
@Eriksson: Nézd meg a két hozzászólás időpontját, olyan közel van egymáshoz, hogy Nyírfa nem is láthatta az előtte beírt Horizont-ot.

Egyébként az is előfordul, hogy valaki siet, nem olvassa el a többieket, csak majd később, amikor több időt remél magának.
Nyírfa
@kokopelli: Annak egy rossz, dilettáns változata, amely, ugyan utánozni akarja a '30-as évek hatalomtechnikai megoldásait, de figyelmen kívül hagyja az azóta eltelt időszak kulturális, ideológiai - tudati - fejlődését. Orbán feje tele van logikai bukfencekkel.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Köszönöm, Rózsa, egyébként így volt, nem láttam, és az is előfordul, hogy kibuggyan belőlem a mondanivaló, ezért csak a beírás után olvasom el a tiéteket.
Azért is nem láthattam, mert valamiért nem működik a másolás, ezért vissza-vissza tértem a cikkhez, hogy csak olyat írjak, ami lényegileg helytálló. Ez több időt vett igénybe, mintha be tudtam volna illeszteni az idézetet.
Na, most már biztosan világos Eriksson számára is. :))
luiz
Semmi akadálya most már annak se, hogy Bige Lacit is bedarálják, max 2 hetet adok neki
Nyírfa
@SystemError: Biztos, hogy nem Orbán belátásán fog múlni Magyarország EU-tagsága. Van több lehetőség is:
- Keleten csak csicska lehet, ez nem fogja kielégíteni a vezetés iránti olthatatlan szerelmét.
-Miután az oroszok, a kínaiak, a türk vezetők , beleértve Erdogant is, kizárólag a fejlett Európa határát jelentő Ausztria szomszédját látják benne, ezek az országok nem is akarják, hogy Orbán huxitot kövessen el. Nekik kell Orbán ügynökstátusza. Beérik a gazdasági gyarmatosítás elemeivel.
- A Nyugat nem is nézné el, hogy Orbán átjátssza a hazánkat a keleti érdekszférába. Az összes európai cég azonnal kivonulna, az országot kiközösítenék, szankciókkal sújtanák. Ezt Orbán sem kockáztatja meg. Ha mégis, akkor teljes bizonyságot nyer a beszámíthatatlansága, s ez ok lehet egy ellene megvalósuló, akár a jobboldalról szerveződő puccsra.

Én így látom, de azt sem zárom ki, hogy próbálom magam illúziókban ringatni.
CsipkeRózsa
@luiz: A témával kapcsolatban nekem is ez volt az első gondolatom, már akkor, amikor Orbán szövegelt az új kormányzási elképzeléséről.
Nyírfa
@Horizont: A triász, ahogy az újságíró említi őket: Popper- Ranschburg-Vekerdy...micsoda emberek! Hát, hol tud felmutatni ilyen szellemóriásokat a fidesz maguk, a híveik közül?

A jelszavam ezentúl tökfőzelék lesz! :))

És szívesen, és én köszönöm, hogy volt, aki megemlékezett, és hogy vagytok, akik ezt értékelik!
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Én Bigéről már rég elfeledkeztem, de most utána néztem. Kicsinálják, ha nem kap valamilyen segítséget külföldről.
Csányit, ha meglátom, mindig beugrik a Rokonok. Mintha a regényből lépne elő egy panamázó zsíros gazdaként.
CsipkeRózsa
@Eriksson: Azt kérdezed: valóban?

Valóban.
Rockxy
ugyammá kitérdekel az első?
a második ecsém, mi van a másodikkal, he?
és mivan a MÁV-val?
átvette putyin?
nezelodo
Remélem a csomagolóanyag hiányra való tekintettel azonnal elkezdik nagy tömegben gyártani a tartós óriásplakátokat, Orbán retusált képével, fején a ragyogó glóriával, hogy ezzel űzzék el a vírust.
kereső
Érdeklődöm tisztelettel, a cégátvételnek, a cégek "hadi" állapotban való tartásának mi a frász köze van a virushoz, a járványhoz. Ez csak cap-cap-rapp. Ide nekem mindent- mert most a hülye, csakis ezért tartott parlament hátán ezt is megtehetem.
nezelodo
@kereső: Alighanem ugyanannyi, mint az egyik éjszakai földtörvény módosításnak.
kereső
@nezelodo: Majd csak néznek nagyot a "magoszos" gazdák.
nezelodo
@kereső: Azok alighanem jól járnak, (Lölö, Csányi és társai), de ha a mélyére nézel a történetnek, a maradék tsz-eknek ezzel vége, mert nem bérelhetnek földet.
kereső
@nezelodo: Kell az is a Co-nak, meg a vagyon is. Ahogyan kisemmizték a falut(még antallék a kárpótlási Tv-nyel), orbánék a takarékszövetkezetek -és vagyonuk lenyúlásával- azt tanitani kéne elrettentő példaként. Most jön a maradék- a falu meg ott marad csupasz scheggel. Jó kis napszámosok lesznek belőlük. "hallgass a szivedre, szavazz a fideSS-re".-továbbra is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.