A járványügyi intézkedésekről is nyilatkozott Orbán Viktor a TV2 Tények című műsorának vasárnap este. A miniszterelnök azt mondta, "ki fogunk szabadulni ebből a nyomorúságból, és ki fogjuk addig bírni". Orbán Viktor a beszélgetés elején arról is beszélt, hogy a gazdaságot valahogyan helyre lehet hozni, de az elvesztett életet nem lehet visszahozni. Fontos tanulság, hogy az idősek továbbra is veszélyben vannak, a járvány felszálló ágban van – tette hozzá. A helyzet nehéz, az egészségügyre és az oktatásra nagy nyomás helyeződik – mondta a kormányfő. 

Két nagyon fontos hírre ébredtünk ma reggel, az egyik, hogy 960 fertőzöttnél mutatták ki a koronavírust, a másik, hogy az egyik nagy nemzetközi hitelminősítő intézet felminősítette Magyarország hitelképességét, indította Gönczi Gábor a Tények exkluzív interjúját Orbán Viktorral a 24.hu beszámolója szerint.

Az egyik szemünk sír, a másik nevet, nekünk, átlagembereknek.

– tette hozzá Gönczi, amire Orbán úgy reagált, hogy:

Nekem az egyik jobban sír, mert a gazdaságot helyre lehet hozni majd valahogy, de az elvesztett életet nem lehet visszahozni.

Orbán azt mondta, hogy a járványnak a felszálló ágában vagyunk, szerinte a helyzet nehéz, az egészségügyre és az oktatásra nagy nyomás nehezedik most és a következő hónapokban is.

Orbán Viktor azt mondta, azért is más a védekezés, mert közelebb vagyunk ahhoz, hogy legyen vakcina.

Most sem tudom önnek a ki nem mondott kérdését megválaszolni, hogy mikor lesz vakcina, de közelebb vagyunk hozzá.

– mondta Orbán Viktor Gönczi kérdéseit kritizálva.

Brüsszelben szerinte úgy számolnak, hogy legkésőbb a következő év közepén lesz vakcina, de az amerikaiak szerint még idén meglesz.

A miniszterelnök közölte, a kormány folyamatosan tárgyal az amerikai, japán, kínai és orosz vakcinafejlesztőkkel is, illetve pénzt is tettek az európai kutatási programokba.

"A nyár nagy csábító, nagy kerítő, de a tél lehűti a kedélyeket, az emberek most sokkal inkább betartják a szabályokat" – mondta a miniszterelnök arra, hogy mennyire tartjuk be a védekezés másik fontos elemeit, a korlátozó szabályokat.

Orbán azt mondja, hogy

ő járja a kórházakat, és nehéz az orvosoknak és a nővéreknek, de van mindenhol mindkettőből, és van elegendő eszköz is. 

A legnehezebb az ember, és szükség lesz átcsoportosításra – tette hozzá. Az átcsoportosítás soha nem lesz népszerű – mondta a kormányfő. Szólt arról is, hogy többlépcsős vezénylési terv van a kórházak között.

A határzárról elmondta,

Értem, ami a térségben történik, de Ausztriát követjük.

Egyelőre nem értem a csehországi történéseket – tette hozzá a kormányfő.

A határzár továbbra is marad, mivel el kell vágni a vírus utánpótlását

- mondta Orbán Viktor.

Ha van munkahely, akkor van minden

- vélte a kormányfő.

A kormányfő szerint a közmunkabéreket emelni kell a következő évben. Most azok a tények vannak, hogy több ember dolgozik, mint januárban és márciusban – tette hozzá.

Több mint 4,5 millió ember dolgozik most, míg 10 évvel ezelőtt 3,6 millió ember dolgozott

- ismertette a kormányfő. A varázshatár a 4,5 millió dolgozói tömeg, de az álmok között szerepel az 5 milliós határ is.

"Miniszterelnök, én egy pesti fiú vagyok, azt látom, hogy az országban sok helyen mintha normális mederben telne az élet, de Budapesten nem ez van"

– teszi fel a kérdést Gönczi Orbánnak, aki szerint az a baj, hogy Budapest üzleti modellje az, hogy külföldi turisták utaznak ide. Erre azt a megoldást látja, hogy a magyarok menjenek Budapestre vidékről.

Nagyon sok pénzt hagytunk a budapesti vállalkozóknál, az egész világon nem nagyon látok erre példát

– mondta a miniszterelnök, aki utána pontosította, hogy a hitelmoratóriumokra gondolt.

Orbán Viktor kiemelte, hogy a kormány mind Budapesten, és vidéken nagyon komoly könnyítéseket hozott a vállalkozásoknak. A BKIK iránymutatását érdemes a fővárosban követni.

Ön apukaként, nagypapaként, szülei gyermekeként hogyan élte meg ezt az időszakot?

– tette fel kérdezte Gönczi Gábor.

Én március-áprilisban azért aggódtam

– válaszolta Orbán Viktor, akinek még a majdnem százéves nagymamája is él, és az édesapja is majdnem nyolcvan éves. Szerinte az lett volna katasztrófa, ha kiderül, hogy a vírus a gyerekekre is közvetlenül veszélyes.

Családapaként, ha pánikba nem is estem volna, mert azt kizárja munkaköröm, de az nagyon nehéz lett volna érzelmileg

– tette hozzá Orbán Viktor.

Forrás: 24.hu, Origo

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ha lecsuknak hazaárulásért, akkor ki fogunk ebből a nyomorúságból szabadulni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ha lecsuknak hazaárulásért, akkor ki fogunk ebből a nyomorúságból szabadulni...
RonaGyuri
ha végre megszabadulunk tőled, akkor is még csak sokára, mert tönkretetted az országot évtizedekre! =))
kereső
@Szeparepa2: Nem kell kitűzni- csak rohadjon rá a műanyag lakat az ajtaján.szeged gyönyörű város- a vároos közepében van egy hatalmas épület, egyszemélyes luxus lakosztályok is vannak benne. Na ott - élje végig, hogy élete fő művét a NER-t megsemmisitjük, és lesz 4.Magyar Köztársaság. Ennél nagyobb büntetés nem létezne számára- ezt meg azzal kellene kezdeni, hogy egy női miniszterelnök jelölt induljon ellene, és győzze le.
Borsodi
@kereső: Ettől a parazitától nem lehet meg szabadulni ,mert a sok ingyenélő vele van .A becsületesen dolgozók meg utcára kerülnek("Senkit se hagyunk az út szélen,)de a házából kirakatjuk.
www.youtube.com/watch?v=gi6ez6jVzik
Kapanyél
Dr.Bubó: Ne terjessz el egy kórt azért, hogy legyen mit megfékezned!
csak úgy....
"Családapaként, ha pánikba nem is estem volna, mert azt kizárja munkaköröm, de az nagyon nehéz lett volna érzelmileg!"
elvégre nem egy stedionod döl össze a szeretteid közül..
csak úgy....
@kishonda: ingyen vót és adómentesen,csak a hülye nem ivott..
mert piál a föld...www.youtube.com/watch?v=fllxrczSsu8
bencemacska
@csak úgy...: Én nem tudom eldönteni, mikor részeg és mikor csak őrült.
De nem is fontos, az a baj, hogy VAN.
Nessy
Nem múlhat el nap, hogy ne állítson valami orbitális valótlant! Fogalma nincs a valóságról. Egy virtuális valóságot épitett maga köré, és nem lát túl azon. A környezete meg támogatja benne, mert addig lehet halászni a zavarosban.
csak úgy....
@bencemacska: te semminek nem örülsz? csak dúdold velünk...,hogy piál a föld és csak az ürge nem iszik..
csak úgy....
@csak úgy...: mert "Az egyik szemünk sír, a másik nevet, nekünk, átlagembereknek."
csak úgy....
"Értem, ami a térségben történik, de Ausztriát követjük." nesze neked V-4 ek ha pörög a szélkakas..
bencemacska
@csak úgy...: ma, 22:04
Na ez is azt mutatja, hogy nekem van igazam: vagy hülye, vagy részeg, de nem tudja mit beszél.
A legnagyobb baj az, hogy a covidoknak sem kell.
csak úgy....
"Nagyon sok pénzt hagytunk a budapesti vállalkozóknál, az egész világon nem nagyon látok erre példát" szarban a haza ha már a magyar miniszterelnök is keveri budapestet bukarestel..
csak úgy....
@bencemacska: tudod te,hogy mibe kerül egy miniszterelnök gyógyíttatása oszt a mauzóleum és a balzsamoztatás?
solidedge
Aggódom Mészáros és Garancsi nyomorúsága miatt, ezért köszönöm a miniszterelnök úr biztató szavait
Istenakinincsen
Ez azorbán egy idióta!
azért vagyunk felszálló ágban(járványügyileg),mert így tervezte.Ha nincs ellenség akkor Őfelsége létrehozza,ja és rögtön kész a terv,a csapat...hmm.
Az első hullámnál azt mondta ez a szerencsétlen,hogy a határokat nem lehet hermetikusan lezárni...ezért nyitva hagyta,pedíg csak egyszerűen a ki-be mászkálást kellett volna megszüntetni.Most ebben a helyzetben ugyanezt kellett volna tenni(még a szuperkupa előtt,az iskolanyitás előtt!Annyira egyszerű lenne megszabadulni ettől a járványtól...Két hónapig mindenkinek otthon kellene maradni!Nem utazgatni nem bulizgatni.Ez csak nyomorult 60 nap!
Ennyit nem bír ki a dübörgő gazdaságunk?Akkor itt valami sántít!Vagy vissza kéne tölteni az ellopott milliárdokat?Azt nem fogják már visszaadni,ezért inkább úgy döntöttek megdöglenek ők is.
csipetke
Hááát,ez olyan volt,mint Vágó István valamikori műsora,a Fele se igaz! Propagandatévén-rádión nyilatkozik csak,ezeken nem kérdeznek kellemetlen dolgokat
csipetke
@bencemacska: 22:14 Persze hogy a vírusnak se kell.Az is be van sz@rva,hogy ellopja orbán a koronáját...
verőce21
Sokat segíthetne az is, ha elvennék a DK, Momentum, stb. kedvét a jogtalan rágalmazástól, az igazságügy igazságosabb működése által...
justhpeter
@verőce21: Mondja ezt egy virtuálisan a vezér körül forgó szatelit.
justhpeter
Egyre többet beszél és egyre nagyobb marhaságokat. Valami gond lehet Grazban, hogy nem tudják időben fogadni elemcserére, Talán Pakson kellene feltölteni.
Pipás
@verőce21: Az is sokat segítene, ha kevesebb ilyen idióta lenne az országban, mint te. :D
Pálinkás Pál
@Istenakinincsen: Ezt mintha eljátszottátok volna tavasszal...ezt a " maradj otthon" dumát...még így is beleroppant a gazdaság hogy végeredményben semmiféle karantén nem volt, mehetett bárki bárhová...nos...vázold fel nekem,hogy képzeled hogy az országban mindenki 60 napig otthon maradjon?? mit ennél, mit innál??? áramot a 60 nap alatt is kell termelni...a lakósságot el kell látni élelemmel...ergo, baromság amit mondasz...egy országot nem lehet karanténba rakni...és mielőtt itt jössz az okossággal..."Nem utazgatni nem bulizgatni" /idézet tőled/...szóval szerinted a "vírus" csak ezen tevékenységek alatt terjed??? munkába menet nem, munkahelyen nem...nem csak orbán..ti is valami fantázia világban éltek,elrugaszkodva a valóságtól!!!
verőce21
@Pipás: Neked ezenkívül alanyi jogon jár az alapboldogság is...! :)
tudode
Abból kiindulva, hogy "ezt a beszélgetést szombaton" rögzítette vele a TV2, és vasárnap Zala megyében ünnepelte a pálinkafőzés 10. évfordulóját szájmaszk, szociális távolság megtartása nélkül, azt a következtetést lehet levonni, hogy őfőméltóságánál nagyobb baj van vállon felül, mint ahogy sipákolt össevissza az "un beszélgetés" közben!!!
.
Tekintettel arra, hogy NEM EZ AZ ELSŐ JÁRVÁNY, amely felüti a fejét!
.
A korábbi járványokat a 250 éves, általa átbuzerált ÁNTSZ vezényelte le, helyette maradt egy gigerli frizurás szakbarbár, aki még a hitéletbe 'is'" aljasan belepiszkit/ott:
.
----„Azt reméli a kormány, hogy elvérzünk”
444.hu/2020/09/27/azt-remeli-a-kormany-hogy-elverzunk
.
Ezt tette az, akit senki nem választott meg, az egész országgal, mint pl
.
----Budapesten 30, vidéken közel 100 millió forintos közműtartozást halmoztak fel 2010 óta az Iványi Gábor vezette Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) szociális és oktatási intézményei.
.
--- Pénzügyi gondjaik akkor kezdődtek, amikor a kormány megvonta a MET 1981-ben megszerzett elismert egyházi címét, és ezzel az egyház társadalmi munkájáért járó állami források is elapadtak.

----A patthelyzetre most egy a közművek kikapcsolásának megakadályozására szerveződött civil akció hívja fel a figyelmet, amihez a MET iskoláinak tanáraitól a Wesley Főiskola diákjaiig sokféle ember csatlakozott.
.
---- Videóriportunkban azt is bemutatjuk, mindeközben milyen munka folyik a veszélybe sodródott intézményekben.
----------------------
.
A suszter maradjon a kaptafájánál, még az is, akinek még kaptafája sincs, csak "hadicsellel" becserkészett hatalma!
tudode
@sgl: .
Aki a hitéletbe belepiszkít, az egyéb aljasságra is képes, és képeSS!
.
De nem csak az Iványival teszi meg ez a rezsimnek csúfolt valami, hanem más civil intézményekkel is, akik állami feladatot látnak el!
.
Arról nem is szólva, hogy más civil intézménynél tavaly január hóban kikapcsolta a gázszolgáltató a gázszolgáltatást, 4,6 milliós gázszámla miatt, amelyet a hozzátartozók és azok adtak össze, akikben még van emberség.
.
Mindez amiatt fordulhat elő, mert az állami normatívát évről évre csökkentik 2012 óta, mert őfőméltóságának nem tetszik a civil szervezetek szaga, azzal együtt, hogy civilként a Soros Alapítvány lóvéjából építette fel magát a volt fiatal demokraták nyakunkon maradt selejtjei:
.
------ Itt a lista, mennyi pénzzel támogatta a Fideszt Soros György
2018. október 13.
.
www.nyugat.hu/cikk/fidesz_soros_adomanyok
------------------------------------
.
Cigányabbak a cigányoknál!
.
tudode
@sgl: .
A volt fiatal demokraták közül Fodor Gábor, aki nem változtatta meg az elveit.
.
Akkor kikhez lehetne hasonlítani ezeket a pacákokat, netán a Costa Nostrához? De még azok sem állami szinten űzték az ipart!
Gauntlet
eddig azt mondta Lengyelország a mi vezérhajónk !
simmering73
"A határzár továbbra is marad, mivel el kell vágni a vírus utánpótlását" Csak a románok flangálhatnak a választások miatt a határon.
Nessy
@Shikari: Próbáld meg, hátha sikerül! Te megkérdezed a kezelő orvosod, vagy az ágytálat alád rakó nővért a pártállásáról? Azért még az átkosban sem halt ki a magyarság! Ja, akkoriban volt elég orvos, szakdolgozó, egyéb személyzet! Ha lehet, engem ne akarj meggyőzni a jelenlegi helyzet remek kezeléséről.
Nessy
@Shikari: Az antibiotikum feltalálása előtt a tüdőgyulladás is halálos volt. De most a XXI. században vagyunk! Akkor is voltak impotens intézkedések,ma is! Akkoriban is a pénz volt az úr, ma is! Csak a tudomány és a technika fejlődött, a döntéshozók nem! Sőt!
Nessy
@Shikari: Azért akkoriban nem a miniszterelnök, a belügyminiszter, a propagandamininszter, az udvari szócséplő döntöttek! Volt sok évtizede remekúl működő ÁNTSZ, ahol hozzáértő emberej dolgoztak, volt egészségügyi miniszter, aki néha még értett is hozzá.
ómió
Pedig efftársilag mi mindent megtennének, hogy ne...!
Nessy
@Shikari: Az életben minden politika! De nem mindegy, milyen mélységben avatkozik be az életünkbe olyan területen is, ahol semmi keresnivalója napi szinten. A kórházigazgató kinevezésbe bizonyos fokig beleszólt, de a napi feladatokba ritkán. A műtéti protokollt sem a belügyminiszter (ez sarkos egy kicsit, de ma ő irányítja az egészségügyet) irányításával készítették, arra voltak a szakkollégiumok. Igaz, egyik másik öreg prof. vaskalapossága sem volt éppen ideális. Az egészségügyi átalakítása sem éppen Nemzeti Banki ötlet cunami. De legyen neked az a véleményed, nekem meg más. Ez így van jól.
simmering73
A vírus nyomorúságból biztos, de a fidesznyomorúságból már nehezebben.
kereső
@Szeparepa2: Kár lenne- az még "mártirt" csinálna belőle.
Clavigo
@Nessy: Hát van türelmed ehhez az agyalágyulthoz. (@Shikari: ) ... Respect...
Nessy
@Clavigo: Valamikor régen ezért kaptam a fizetésemet. :-)))
kereső
@Szeparepa2: Nem a fejlett civilizált világ!, hanem az itthoni, meg erdélyi, meg vajdasági, meg ukrán rajongók szemében.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Vajon melyik nyomorúságra gondol? Talán ez egészségügy helyzetére? Biztos, hogy nem, egyre romlik. A gazdaságra? Biztos, hogy nem. Egyre rosszabb. 4,5 millió magyar dolgozik? Kizárt dolog. Ha csak a vendéglátást, idegenforgalmat veszem. Egészségügyből március óta 9000-en klptek le. Ezek az emberek hol vannak? Melyik szivacs szippantotta fel őket? Na, majd kiderül a NAV adóbevallásaiból, mennyien adóztak. Ja, nem...
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.