Tavaly újabb 146 milliárd forint ment a sportegyesületeknek a társasági adóból. Csak tavaly 1087 milliárd forintnyi adót engedett el különböző kedvezmények formájában az állam, így 2019 volt az első év amikor ez az összeg túllépte az ezer milliárdot – derül ki a parlament előtt fekvő 2019-es költségvetés elszámolásából. Társasági adóból (tao) tavaly alig 303 milliárd forint folyt be a kincstárba, ezzel szemben az összes igénybe vett adókedvezmény 244 milliárd forint volt. Más szóval és kis túlzással a kormány lassan minden második adóforintot kint hagy a gazdaságban abból, amit a cégeknek a nyereségük után kellene befizetniük. A be nem szedett társasági adón belül a legnagyobb tétel a sportegyesületek támogatásra fordított társaságiadó-kedvezmény volt a maga 146 milliárd forintjával, amely a legnagyobb ilyen célú kifizetés volt a sporttao bevezetése óta. A sport tao-támogatás 2011-es bevezetése óta összesen 747 milliárd forint került az egyesületekhez az államkasza helyett.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Pedig lenne helye a központi költségvetés ""Mészáros"" nevű fiókjában is. Bár nem hiszem, hogy nagyot tévedek, ha azt mondom, hogy egyébként is oda került.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.