A tévés elemző- és véleményműsorokból és humoristaként is ismert Ceglédi Zoltán a momentumos EP-képviselő, Donáth Anna asszisztenseként dolgozik – írta meg a 444.hu, hozzátéve, hogy a helyi asszisztensek nem az Európai Parlamenttel állnak szerződésben, hanem a képviselővel, személyes tanácsadóknak lehet őket titulálni. A politikai elemző a lap kérdésére elmondta, hogy egyéves, határozott idejű szerződést kapott az ellenzéki párttól.

A politikai elemző Ceglédi Zoltán csatlakozott Donáth Anna momentumos EP-képviselő stábjához – ez derült ki nemrég a politikus holnapjáról, ahol a publicistaként és humoristaként is ismert Ceglédit helyi asszisztensként tüntetik fel

- számolt be a 444.

Ceglédi többnyire elemzőként szólaltatják meg a kormány és az ellenzék politikájáról, a Dumaszínház humoristájaként önálló esteket is szervez, rendszeresen publikál a Jelen című hetilapban és a szeged.hu önkormányzati oldalon, több tízezres Facebook-követőtáborral bír, és az ATV rendszeres vendége – írja a lap, amelynek kérdésére Ceglédi azt írta: egyéves, határozott idejű szerződésről van szó, kommunikációs tervezésről, szövegírásról, kampányötletek kigondolásáról, stratégiai tanácsadásról és politikai napirendelemzésről.

Donáth Anna stábja kiadta a szerződést, e szerint

Ceglédi január eleje óta dolgozik az EP-képviselő mellett, és javadalmazása bruttó 865 ezer forint havonta.

A momentumos politikusnak

Mécs János bruttó 166 ezerért ad alkotmányjogi tanácsokat év végéig, Szakács András pedig szeptember végétől január végéig összesen bruttó 2,6 millió forintot kap kommunikációs tanácsokért és tréningekért.

A 444 hozzáteszi, hogy Ceglédi két éve, egy vele készült portréműsorban arról beszélt:

nem dolga politikusok munkáját elvégezni, nekik kampányolni, és nem véletlenül nem dolgozik pártoknak és politikusoknak, mert így nem sorolhatja őt senki „sajátjai” közé.

Forrás: 444, 24.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
hmmm...ő is jár vásárolni...ott bizony fizetni kell..tehát..a pénznek nincs szaga.

Ceglédi amúgy okos ember, mondhatni jó fej...
csak úgy....
orbánnak,ebböl a fajtából (drágábban) van egy egész hadsereg !
RonaGyuri
@RonaGyuri: @Szeparepa2: ja és egyébként a kezdő diplomás átlagfizu 400eFt!!! =))
KisGenyo2
Van az a pénz, hogy sz@rni lehet az elvekre. Nála a havi bruttó 865.000 ehhez elég (szerintem sokaknál elég lenne, pl. nálam is, ha nem lenne munkám...). "Ha meg kell b@szódni, akkor meg kell b@szódni"
youtu.be/4imZYDUlESk
XD
kereső
Ilyen baromságokkal tereli el a figyelmet a nagy-nagy magánositásról propi, meg bandája-pl. erről:
Az MCC egy tavaszi törvény értelmében is elképesztő vagyont kapott, az állam akkor az alapítványnak adta a Mol és a Richter részvényeinek 10-10 százalékát. A részvények összesen körülbelül 1 milliárd dollárt érnek, és éves hozamuk az utóbbi évtizedben évente átlagosan 7-7,5 milliárd forint volt. E juttatással párhuzamosan lett Orbán Balázs államtitkár kuratóriumi elnök az MCC-nél.

Az MCC alapítója és kurátora az a Tombor András, aki többek között Habony Árpád hitelezőjeként vált ismertté, illetve a Mészáros Lőrinccel közös cége, az Atmedia értékesíti a közmédia, a TV2 és az ATV reklámidejét is. Pár éve a kormánynak bedolgozó Századvég az MCC-vel közösen alapította meg a Migrációkutató Intézetet.

És, hogy még szebb legyen a leányzó fekvése a vagyon átadását orbán balázs miniszterhelyettes felügyeli, miközben ő az alapitvány kuratóriumának elnöke. Szerintem erre már csak csettinteni lehet: a járvány alatt folyik a közvagyon magánositása- mire vége lesz a járványnak sok-sok milliárd vesziti el ismét "köz jellegét".

Ezen kéne rugózni!
lusta
1. Sajnos az embereknek eléggé homályos elképzelései vannak a jó, mondom és írom jó, szakmai munka megbecsüléséről. Ez független a politikai hovatartozástól. Személy szeint nem ismerem Ceglédit, de jó szakembernek tartom.
2. Igen, így kell ezt csinálni. Az a szomorú ebben, hogy csak ezt tudjuk. Egy nyitott, átlátható politikai-társdalmi közegben ez lenne a természetes. Már ezért is dícséret illeti Donáth Annát, hogy nyilvánosságra hozta a jutattásokat.
kissé felnőttem
sorolnám a másik oldalt de minek hányan adnak ingyenesen a miniszterelnöknek? és 1 millákért hányan?
pusztán nemzeti öntudatból ? és hosszabb a pénzért adók listája ide se férne
lusta
@Szeparepa2: A hatékony fellépést nem lehet fillérekből megvalósítani. Krisztus koporsóját sem ingyen őrizték. Fletó abból a szempontből jó példa, hogy nem volt és most sincs ráutalva a politikusi juttatásra és ezért jótékonykodhat. Van miből. nem mindenkiteheti ezt meg. Ha egy politikust nem fizetnek meg, akkor az a korrupció melegágya. A hazai politikusok pont Donánt Anna példájából tanulhatnának, teljesen nyilvános az őt körülvévő emberek juttatásáának mértéke. Tudom, lehet húzni a szánk szélét a mennyin, de ezek a juttatások nem kimagaslóak. Mondok egy nagyon egyszerű példát. A rendszerváltás előtt gyakorlatilag csak amatőr sportolóink voltak. Papíron. Ilyen-olyan módon azért az arra érdemes - szerintük - sportolókat ilyen-olyan úton megbecsülték, hozzájuttatták a plusz jövedelemhez. Na ez az, amit nem kívánok vissza. Az átlááthatóság az egyik és a másik, a teljesítmény megbecsülése. Engem nem érdekel mi van a többiekkel. Példánakokáért Eliud Kipchoge, olimpiai és világbajnok kenyai hosszútávfutó sem mond le a juttatásairól csak azért, mert Kenyában éheznek és jobban éheznek, mint nálunk.
namihami
Ez bizony felháborító----lenne. Ha nem lenne pl. a most kinevezettek között egy olyan Kúria elnök (is), aki szakmai és bírói előélete alapján ki sem nevezhető lett volna. Mennyi is a havi jövedelme, szakmai alkalmatlanság mellett? Ez (főbb vonalaiban) legalább ért ahhoz, amire fizetik. És mégis...
csak úgy....
@durbincs: a zseni,ki a bányás körülmények között ,már a harmadik szintre nyalta föl magát,mert ö a pártal és a néppel egy az uton..,na höss piccs aranyhal.
csak úgy....
@Nyírfa: hol sírjaink domborulnak,unokáink leborulnak...
Nyírfa
Hegedűs Zsuzsa újabb havi 1 millió forintért promozik egy orrsprayt. És még árt is vele.
A Propellert meg a fidesz tartja fenn, bár, nem tudjuk , mennyiért - közpénzből. A fidesz minket nyúl le, A Momentum - még - nem. Ennyi.
csak úgy....
@Nyírfa: birka nemzet , kiket a juhász és a bojtár unalmában nemzett !
Nyírfa
@csak úgy...: Vannak napok, amikor totál reménytelennek érzem, hogy itt érdemben változzon valami.
csak úgy....
@durbincs: ha téged eladnának egy lehánykereskedöknek baniér,másnap gyünne a reklamáció,hogy a csaj csak fideszeszt hajlandó furujájzni és csak krumpliér..
SystemError
Ez egy piaci fizetés...Kiváncsi vagyok a fidesss tanácsadói szerződésekre...:) Ez aprópénz a fasiszták ügyeihez képest
lusta
@Szeparepa2: A pontosítás nem árt. Ceglédit nem a Momentum fizeti, hanem az EU Parlamentje.
ómió
Ennyiért "rengeteg jó efftársi tanácsa" lehet!
KisGenyo2
@kereső: Ez kérlek közönséges kofalárma, az ún. privatizációhoz képest amit nem a fidesz adott elő a '90-es évek elején. A különbséget abban látom, hogy ezek nem külföldre herdálják el a közvagyont. Ennyivel "jobbak" az ellenzéknél. Amúgy mindkét brigád utolsó, tolvaj, sz@r banda -> politikusok...
kereső
@KisGenyo2: Te azt csak hiszed. Mert a köz vagyon magán!! vagyonként fiadzik Szingapúrban és efféle más jó helyeken. És divik, hogy a megszerzett magyar tulajdonú cégek ezek után már külföldi székhellyel működnek. Miről beszélsz??
Aki Én
@ómió: Ha efftársi tanácsai lennének, a gazdádnak súgna.
ómió
@Aki Én: Na, melyik énekli az Internacionálétokat? Az én "gazdám", vagy a tiéd, akinek a mantráját tolod? Hazudd ide hamar!
ómió
@durbincs: Azért a "szent bolsevik zsoltár" Internacionálé a génjeikben van!
szegfue
@durbincs: Ön egy szerencsétlen hülye... és ugy is kezelem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.