Manfred Weber megsértette a magyar népet címmel interjút közölt Orbán Viktor miniszterelnökkel a Welt am Sonntag című konzervatív vasárnapi német lap.

Orbán minden eddiginél durvábban bírálta az unió vezetőit

A kormányfő nemmel válaszolt arra a kérdésre, igaz-e, hogy Angela Merkellel folytatott legutóbbi megbeszélésén a német kancellár felemelte a hangját. Mint mondta, Angela Merkel "erős asszony", a felemelt hang pedig a "gyengeség jele" lenne.

A legutóbbi EU-csúcson a költségvetésről, a koronavírus-járvány miatt felállított helyreállítási alapról és a jogállamisági mechanizmusról kötött megállapodásról kiemelte, hogy az Európai Parlament (EU) egy objektív kritériumok nélküli jogállamisági mechanizmusról tartott szavazással kapcsolta össze a helyreállítási alapot, és "a mi álláspontunk az volt, hogy ez ésszerűtlen".

"Miért kellene még inkább megterhelni egy témát akkor, amikor éppen egy nehéz válságban vagyunk?"

- vetette fel, hozzátéve, hogy a mechanizmusról később is lehet tárgyalni, méghozzá azzal a céllal, hogy mind a 27 tagállamra kötelező kritériumok érvényesüljenek.

"A jelenlegi megoldás ezt lehetővé teszi, tehát ez a józan ész diadala" – mondta Orbán Viktor.

Arra a kérdésre, hogy ösztönözte-e a megállapodást a járvány okozta válság, kifejtette, hogy az EU Tanácsának német soros elnöksége csomagban akarta megtárgyalni a költségvetést és a helyreállítási alapot, amit valamennyi tagállam támogatott, az EP viszont utólagosan beavatkozott a folyamatba, mert "teljességgel túlértékeli a szerepét".

Az EP "azt gondolja, hogy nagyobb a legitimitása, mint a nemzeti parlamenteké", ami "teljes tévedés".

A testület ebből a szerepfelfogásból kiindulva előállt egy utólagos kiegészítéssel, amelynek célja a nyomásgyakorlás volt. "Ezért kényszerültünk a vétó bevetésére" – mondta a kormányfő.

Hozzátette, hogy valójában az összes tagállam szuverenitásáról volt szó. Hangsúlyozta, hogy az EU-s szerződésekben már van meghatározás a jogállamiság fogalmára, az EP pedig ezt "megpróbálta jogellenes módon megkerülni".

Ezért volt "zseniális" Angela Merkel határozati javaslata, miszerint a mechanizmus csak az EU-s szerződések alá rendelve, méghozzá a költségvetési érdekek védelmére maradhat meg, és a szankciókat elsőként felül kell vizsgálnia az Európai Unió Bíróságának. "Magyarország állampolgárai ezzel teljesen egyetértenek" – mondta Orbán Viktor.

Az érzékenység történelmi gyökerű, "tudjuk, milyen, amikor nem a saját fővárosunkban születnek meg a döntések" – mondta arra a kérdésre, miért főleg a volt kommunista államok kormányai vádolják Brüsszelt túlzott beavatkozással. Hozzátette: egyes kormányfőknél megfigyelhető, hogy egyre több nemzeti hatáskört akarnak áthelyezni Brüsszelbe, ezt azonban "történelmi tapasztalataink alapján elutasítjuk".

"Mi egy erős, a szerződéseket betartó nemzetállamokból álló szövetség tagja akarunk lenni" – fogalmazott.

"Már nem sok hiányzik hozzá" – jegyezte meg arra a kérdésre, hogy Moszkvához hasonlítja-e Brüsszelt. Kifejtette, hogy egykor a moszkvai központi bizottság szabta meg az ideológiai irányvonalat, és Vera Jourová "egy hasonló, egyértelmű jogi definíció és mindenki számára érvényes objektív kritériumok nélküli ellenőrző hatóságot akart bevezetni" a jogállamisági mechanizmussal.

Ez a mechanizmus pénzügyi szankciók fenyegetésével kényszerítené a tagállamokat "ideológiai szempontból meghatározott politikák" végrehajtására.

Arra a felvetésre, hogy a mechanizmus az EU-tagság követelményei közé tartozó ügyekre, a hatalmi ágak szétválasztására és a bírák függetlenségére vonatkozna, kiemelte, hogy mindez része a magyar alaptörvénynek, és ezekért az értékekért a magyarok 31 éve "keményen megküzdöttek". A "valódi vita" a családpolitikáról, a migrációs politikáról, kulturális kérdésekről szól.

Ez nem "képzelődés" – jelentette ki arra a felvetésre, hogy a jelzett ügyekről nincs szó a mechanizmusról szóló megállapodásban. Mint mondta, az EP kiegészítésének első változatában az állt, hogy a mechanizmust bármilyen témára ki lehet terjeszteni, és Brüsszelből rengeteg dokumentum érkezett, amelyek szerint például a menekültek befogadása is a jogállamisági mechanizmus témája, "de mi nem akarunk migrációt".

A jogállamiságnak az EP által képviselt meghatározása "önkényes", és azzal járhat, hogy bármikor a mechanizmus hatálya alá lehet vonni akár a családpolitikát is – fejtette ki Orbán Viktor.

Manfred Weberrel, az Európai Néppárt (EPP) EP-frakciójának vezetőjével kapcsolatban elmondta, hogy két éve egy budapesti találkozón megegyezett a német politikussal, hogy támogatja megválasztását az Európai Bizottság elnökének, de két nap múlva Weber nyilvánosan kijelentette, hogy nem akarja a magyarok szavazataival megszerezni a tisztséget.

"Itt mindenki azt kérdezte: miféle ember az ilyen? Másodrangú európaiaknak tart bennünket? Ez az ügy nem rólam szólt, hanem a magyar nép sértegetéséről. Elvesztettük a bizalmat benne"

- mondta Orbán Viktor.

Hozzátette, hogy nevetségesnek tartja az EPP soraiban a magyarországi médiahelyzetről megfogalmazott vádakat. Kiemelte: "objektív vizsgálatok igazolják, hogy a kormánykritikus média piaci részesedése 50 százalék feletti".

Mint mondta, probléma inkább az EPP-vel van, hiszen Manfred Weber ugyanolyan koalíciót akar Brüsszelben, mint Berlinben, ahol a kereszténydemokraták a szociáldemokratákkal kormányoznak. Ez azzal jár, hogy "hamarosan nem lehet majd megkülönböztetni egymástól a konzervatívokat és a szocialistákat ".

"Nem mi hagyjuk el az EPP-t, hanem ők minket" – mondta Orbán Viktor, kiemelve, hogy a pártcsaládnak meg kellene őriznie "keresztény-konzervatív jellegét".

A globális versenyben elszenvedett lemaradásra "Brüsszel válasza nem a teljesítmény és a versenyképesség erősítése, , hanem egyre inkább a protekcionizmus".

"Óvjuk magunkat, mert gyengülünk. Ez nem jó irány" – mondta a miniszterelnök.

A hitelből finanszírozott helyreállítási alapról elmondta, hogy Magyarország mindig is kritikusan viszonyult az elképzeléshez, de "mivel sok déli állam összeomlana a támogatások nélkül, szolidaritásból beleegyeztünk".

Azzal kapcsolatban, hogy az Ausztria, Dánia, Hollandia és Svédország alkotta úgynevezett fukar négyek országcsoport is ellenzi a közös hitelfelvételt, ugyanakkor a magyarországi korrupciós helyzetet is bírálja, Orbán Viktor kiemelte: "az, hogy néhány országgal bizonyos kérdésekben egyetértünk, nem jelenti azt, hogy a társaságuk számunkra vonzó lenne", a korrupció pedig "Magyarországon semmivel sem elterjedtebb, mint Ausztriában, Franciaországban vagy Németországban".

Hozzátette: az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) figyelmeztetéseit Magyarországon sokkal több esetben követi eljárás, mint bármely más EU-tagországban, és az ügyészség például Németországgal ellentétben nem a kormány, hanem a törvényhozás felügyelete alatt áll.

A kétharmados törvényhozási többségről elmondta, hogy a széles támogatottság miatt ugyan "kritizálnak minket, de én Németországnak is ugyanezt kívánom", hiszen igen fontos a lakosság többségének egyetértése a leglényegesebb ügyekben.

A koronavírus-járvány kezeléséről kiemelte, hogy Magyarországon "sokkal kisebb az ellenállás az intézkedésekkel szemben, mint Németországban".

Ez a védekezésről folytatott nemzeti konzultációnak is tulajdonítható, amely biztosította az intézkedések "bázisdemokratikus támogatottságát".

"Ne feledkezzünk meg az ókori görögök demokráciáról vallott két alapelvéről: a demokrácia a részvétel mellett a jó kormányzásról is szól. Ezt csináljuk mi Magyarországon" – mondta Orbán Viktor.

(MTI)

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
Viktátor szerint a magyar népet megint megsértették,csak éppen a magyar nép nem tud róla.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Mikor veszik már észre ott Brüsszelben, hogy kígyót melengetnek a keblükön?
Clavigo
Hülye vagy te Putriccelli...meg szarházi is..!
kereső
@sgl: Nem kérdés ez. Az utóbbi. Miért adnátok meg neki a sanszot, hogy esetleg a "betegsége" mögé bújjon. Hiszen azért vadult meg, mert tisztábban van vele, hogy bukhat-és az akkor neki akár még Hágát is jelentheti. hitler sem volt tébolyult, hanem csak egy végtelenül gonosz , hatalommániás. Orbán ugyan ez. Nostradamus irásaiból már két "gonoszt" beazonositottak. A harmadik állitólag ez időtájt jön el.
tudode
Az ország sara az is, hogy őfélesége összetéveszti a nevelőintézetet az EU-val, ahol soroSS elnöksége óta százszor tudomására hozták, hogy nem a magyar nép, mnt pl. Guy Verhoftadt
.
----- Kedves Orbán miniszterelnök úr...
www.youtube.com/watch?v=yEvedNhLysw&t=10s
-------------------------------
.
---- Guy Verhofstadt-Hungary in the European Union
www.youtube.com/watch?v=FmWVHq75hn0
----------------------------
.
Van jobb dolga az EU-nak, hogy arra pocsékolják az időt, aki sunyin mosolyog azon, hogy
.
-- a Libe bizottság,
-- a Tavares Biztosság,
-- a Sargentini jelentésen, amely matt fel van függesztve!
------------------
.
Az EU se kiköpni, se lenyelni nem tudja, mivel a tabu országnak erre futotta, és kezdik kiismerni!
csak úgy....
a manfred téged sértett meg és nem a magyarokat! viktor,te nem vagy magyarország ,ezt be köne végre látnod..
csak úgy....
@colibri: tisztában vannak vele! sajnos az élösködöktöl,parazitáktól nehéz szabadulni...
Rockxy
durbán orbálta a zunnyijó séfjeit, és nem az első eset, lessz ez még úgyis
csak úgy....
orbán a XXI.sz. egyik leg jellemtelenebb politikusa!
kulabombaafityiszre
Viktátor szerint a magyar népet megint megsértették,csak éppen a magyar nép nem tud róla.
csak úgy....
@kulabombaafityiszre:aztán miért nem üvöltik a magyarok kórusban a karmeliták elött,hogy minket nem orbánnak hívnak!?
Nessy
Miután jól kiosztotta az unió vezetőit, már jövőre lehívja az uniós pénzeket a stabil és erős Magyarország, azaz a saját és haverjai számára! Legalább pár napig emlékezne arra, amit előbb mondott! Ebbe még egy jól olajozott szélkakas is bele szédülne.
csak úgy....
@Nessy: azért azt a jogállamisági izét ki köll ám neki is várni!
mióta megállították brüsszel,-brüsszel azóta gondolkodóba esett
és nem az orbán csapdájába!
Gazella
Elmebeteg kapaszkodása az álmába!!! Mindent nekem!!" Mindeneben nekem van igazam!!" Hitleri gondolatok! "Látni fogjuk, hogy feje izaddtan kezével veri az asztalt!"" Sorozatot
Gyurka80
@colibri: Ez a brüsszel már nem az ahova beléptünk.Az Angolok nemhíába léptek ki!
Gyurka80
@tudode: Szépen felsoroltad EU idótáit verstadtól stargentinig.Kösz nem kérünk belőle, ugyanúgy ahogy régen brezsnyev csókjából sem!
kissé felnőttem
Ki akarja dobatni magát a néppártból.Ez az őkelme dolga de ha minket is kiléptet vacsorája sem lesz
colibri
@Gyurka80: Igaz. A világ változik. Orbán se ugyanaz, aki 2010 elött volt.
Az angolok amióta azon az ominózus népszavazáson minimális többségben a kilépés mellett döntöttek és maguk is meglepődtek az eredményén, már lehet, hogy megbánták. Illetve ez így nem teljesen igaz, mert mindenféle nép nagyon megosztott és ott is sokan a kilépést éltetik, csak az nem biztos, hogy most is többségben vannak.
csak úgy....
@Gyurka80: a skótok az angolok nélkül marha gyorsan vissza akarnak lépni az eu. ba,persze te ezt nem tudhattad tibim mert elhalgatta a viktoriánus média! :)
csak úgy....
@Gyurka80: butább vagy mint a szülö atyád @Shikari:
Jozefina
Széthazudja egész Európát!!! Mellesleg Merkel egy hangyányit azért hibás, hogy orbánt dédelgeti!!!
csipetke
Kikérem magamnak,hogy orbán az én,vagy a családom nevében nyilatkozzon. Minket nem sértett meg sem Weber,sem más eu-s vezető.
Gazella
@Jozefina: dehogy is! Szegény dagadék nem veszi észre, hogy mutti átverte.!
tudode
Nyugalmazott, mai nevén nevezett kormánytisztiselőként figyelemmel kísérem természetesen őfélesége sportszerűtlen képviseletünket, mert nem csak a bennszülöttként az EU-ban is úgy viselkedik az EU 1%-ának a képviseletében, mint az elefánt a porcelánboltban!
.
Olyan kitakar, betakar, nem tudni, hogy mi akar módon! .
csipetke
@Jozefina: 15:36 Mert érdeke fűződik hozzá. Ha nem lennének itt a német összeszerelő-gyárak,lehet,hogy Merkel is másképp állna hozzá
Gyurka80
@csak úgy...: Az anyád szülőatyja a shikari!
csak úgy....
@Jozefina: ezt hidd el nekem,hogy merkel nem dédelgeti orbánt! sajnos az alapítók nem hoztak arra törvény,hogy kit,mikor és miért szabad vagy lehetséges valagba rúgni! itt országokról van szó és nem politikusokról,akiket a nép (az istenadta nép) választott! ez a 22 es csapdája...
colibri
@Jozefina: Merkelnek 2021-ben megszűnik a kancellári hívatása és talán az utódja nem fogja orbánt a keblére venni. Elég furcsa a kettejük viszonya, nekem úgy fest orbán zsarolja, bírálja, lehordja Merkelt (és sz Uniót), az meg tudomást sem vesz róla és kihúzza a sz@rból. Sőt, volt, hogy dícsérte is! Ennek lenne ideje véget vetni.
Aki Én
Vajon kire gondol ez az elmebeteg hazaáruló, mikor a magyarokról beszél?
Gyurka80
@csak úgy...: Képzeld el tudom, nem vagyok olyan egyoldalúan tájékozott mint te.
csak úgy....
@Gyurka80: hasonló jókat tibim!:) te egy igazi zerge agyú...
Gyurka80
@Aki Én: Rád biztos nem gondol mert te csak magyarországi vagy.
colibri
@Aki Én: Ez roppant érdekes, pont ez jutott eszembe, amikor büszkén hrdette, hogy megvédtük a magyarok pénzét.
csak úgy....
@colibri: orbán nyugaton egy pincsi,ö csak otthon játsza az oroszlánt!
csak úgy....
@colibri: nem tudom,lehet nincs igazam de abban biztos vagyok,hogy merkel ezen nagyot bukna ha ez igaz lenne mert az ö ellenzéke nem annyira tutyimutyi mint az orbáné.
Gauntlet
elvesztette az eszét- kb akkor amikor Oxfordi papír helyett hazajött politizálni !!
Kb egy szava se volt igaz !
Csak a szűk látókörű, engedékeny Merkel miatt nem teszik ki !
justhpeter
@sgl: "elmebeteg, vagy aljas mocsadék hazzaáruló gazember" Mára már csak az utóbbi, de az ügyvédeinek majd jól jön az elme-és idegorvosi papír, ami a reményeik szerint az életfogytiglani fegyházat majd kényszergyógykezeléssé változtatja.
csak úgy....
@justhpeter: attu még mindíg lehet a pacienset vagyonilag kobozni és a hirtelen gazdagodott szeretteit is! az árdrágító haverokról nem is beszélve...
jesz
@Eladott Ország: Hehehe...az utolsót bámultam egy picinyt, mire esett a tantusz...bocsánat az illusztris nagyságoktól, de jót röhögtem...remélem a röhögés nem baj(még)?
Clavigo
@Gyurka80: Te tényleg a Shikari kölyke vagy ?? :):)
csak úgy....
@Clavigo: nehezen ment de szerencsére mesterséges megtermékenyítéssel sikerült!:) az ikra donor a durbincs vót, attu ilyen tesze-tosza a kölök..
kulabombaafityiszre
@Szeparepa2: ma, 16:22
Remélem már sokkal kevesebb a birka fideszhívő.
kokopelli
@colibri: (15:56) a singapuri magyarok megfordítva, a kínai magyarok meg nem tudják!
Az Angéla Merkel tehetelen,mert nincs pénze,hogy tartson valamit,valakit! Az autógyárak tulajdonosai leß@rják őt!
Az Angéla megy az autógyárak az eredeti családoknál maradnak! (;-))
csak úgy....
@kulabombaafityiszre: melyik a sok közül? :)
csak úgy....
@Gyurka80: halgass apádra mert rá kerülsz a lapátra...
Aki Én
@Gyurka80: Te írástudatlan suttyó!
Majd te mondod meg, kinek hol a helye?
Te qrva buta és egysíkú, tájékozatlan balfsz vagy ahhoz.
Gazella
@Gauntlet: 16:14 valamivel markában tartja a mutti a dagadékot.
Sámannus
Ejnye pohoskám a múltkor kiröhögtek, most meg jönnek a sallerok és kokik, néha maflás. Ilyen az élet elfogyott a jóindulat, mehetsz putyinkához borulj a vállára járjad a guggolóst a dácsájába. Férfiasan húzd ki a gatyát a seggedből.
gina
Nagyon tévedsz te elmebeteg, nem a magyarokat sértegetik, hanem titeket fideszes férgek, és téged szó szerint , amit nem akarsz felfogni te skizofren patkány, törödj a virus problémákkal és a néppel, nem pedig állandóan a mocskolodásokkal, vádaskodásokkal... te senki szemét tünnél el már végre erről a világról
gina
@Gyurka80: hogy te miből kérsz vagy miből nem, az a te dolgod, de ne beszélj a normális emberek nevében, te idióta.. nem veszed észre magad te fidesz nulla ??///
voltmárjobbis
@durbincs: ma 21:56 Mit szedsz? orbán páleszét? Vagy magadtól vagy ennyire elmeroggyant?
balos
@durbincs: Jól fizetnek csicska?Biztos,hogy itt akarsz milliomos lenni?
simmering73
"Nem tanulnak a világ vezetői az illiberális Hitler és Mussolini esetéből, hogy ha engedményt tesznek az arcátlan náciknak és fasisztáknak, akkor nem lesznek hálásak érte, hanem visszaélnek vele. Orbánt már régen ki kellett volna zárni a Néppártból is, az Európai Unióból is. Ettől a németek védik meg immár tíz éve a német autógyáraknak nyújtott pénzek, kedvezmények és a szabadon kizsákmányolható, olcsó magyar munkaerő miatt. Orbán ezúttal is bemutatta, milyen egy gátlástalan náci és fasiszta: szemrebbenés nélkül hazudozta végig a német Welt című lapnak adott interjúját, ezúttal is Moszkvához hasonlítva Brüsszelt. Csak azt nem értjük, hogy akkor miért nem lép ki? A pénz kell, a jogállamiság kolonc."
nepszava.us/orban-szemrebbenes-nelkul-hazudott-vegig-egy-nemet-interjut-miutan-merkel-egerutat-adott-neki/
ómió
De mi volt ebben a "minden eddiginél durvábban"?
namihami
Elült a vihar a feje felett, ismét és auzonnal kinyílt a csipája.
Persze, megérdemli az Unio, mert hagyja neki. Két egyforma pofonnal és egy kirúgással észhez téríthetné. De kell az EPP-nek a voks...és addig falaz nekik.
magyar1
És még mindig finom volt. Csak a lefizetett árulók nem látják mit akarnak Európával.
ómió
@durbincs: Kár, hogy az ismétlés se segít a fajtájukon!
Nessy
Hurrá! Megszólaltak a népnemzetikereszténykulturát őrző hívek!
karma1
@csak úgy...: 16.07-re: merkel nyanya nem fogja otthon megutni a bokajat, mert minden, amit tesz, az Nemetorszag gazdasagi fellenduleseert teszi, - ezert lobbizik a majomnak: a BMW, Mercedes, Audi meg egy csomo mas nemet erdekeltseg, no meg az, hogy orban Nemetorszag legnagyobb fegyverfelvasarloja (a nemet fegyverek 23 %-at orban veszi meg !. ez majdnem a negyede a termelesuknek!) es hat merkel tulajdonkeppen az Unios penzt hasznalja fel a sajat orszaga elonyere., Sajnos. merkel mielobb elmegy a lecsoba, annal gyorsabban inog meg orban tronja.
kereső
Mit mondjak. Nem kapkodta el a "megsértődést"- két év kellett hozzá.Valami gusztustalan trágya ez az ember- abba a tányérba xarik bele, amely még most is őt eteti.És igen, megsértették Magyarországot, a magyarországi magyarokat azzal, hogy elismerik orbán rendszerét és euro milliárdokkal támogatják a fennmaradását. Remélem nekik megéri.
csak úgy....
@karma1: na látod! merkel egy értelmes politikus és arról nem tehet,hogy orbán kelekótya! nem a merkel küldte az autógyárakat magyarországra,azt a viktor "harcolta" ki,hogy gyertek fijjuk ,itt óccsón güriznek a hülék és a többit bízzátok rám! ilyesmit ,egy kapitalistának sem köll kétszer ondani,mert nekik a profit az istenük ,orbánnak meg a foci!
merkelt semmiben sem tudom hibáztatni,ö csak betertja a törvényeket és szerzödéseket! -ö még egy csúzlit sem adott el orbánnak! :)
karma1
@csak úgy...: Ne viccelj mar! Nem latod merkel lobbizasanak a lenyeget? Nyugi, minden autogyar keresi az occso osszeszerelo orszagokat - nem orban @csak úgy...: jarta ki - o mar "csak" megkotott veluk egy kotelezo strategiai szerzodest, amiben orban megigeri, hogy minden korulmenyek kozott jol kepzett szakembereket ad szare-hugye' . Ezert cserebe merkel szepen visszael azzal, hogy o a legnagyobb netto befizeto, - igy az EPP-ben is meghatarozoak nemetek - de amikor az unios penzek szetosztasarol van szo, akkor merkel azt mondja a penzek szetosztasanal a bizottsagnak, hogy adjanak orbannak nyugodtan penzt, mert jol hasznalja fol. Erre elinditjak a penzt Magyarorszagra, ami meg tevedesbol sem a raszoruloknak jut, nincsenek valodi tenderek sem, csak csokosok, lehetoleg mindent 30-40 %-kal tularazva, ezert orbanek halabol - hogy milyen sok penz milyen egyszeruen el tudtak lopni - bevezeti a rabszolgatorvenyt, hogy ezzel is kifejezze koszonetet merkel fele. Aztan abbol a penzbol, amit merkel lobbizasaval ellophatott a torpe, bekopog merkel asszonyhoz, hogy ugyan adna mar el neki nehany Leopard tankot, meg modern fegyvereket, miegymast. Mire merkel nyanya maga nyilatkozza azt az ujsagiroknak, hogy orban a legnagyobb fegyver felvasarloja, a tavalyi evben a teljes nemet piac 23 %-at orban vette meg. KINEK? MINEK? Mert szamottevo hadseregunk nincs, haboruban nem allunk senkivel,... Szoval ez meg egy nagy kerdes. De ez mar merkelt nem erdekli, mert ilymodon, hogy orbannak szerzett ellophato penzt, annak a nagy reszet visszacsorgatta a nemet gazdasagba! Ezzel olyan szituba kenyszeriti a francia, olasz autogyartast, amibol azok nem nagyon tudnak haszonnal kijonni. Erted mar? En imadtam merkelt, hogy milyen szepen vezeti az orszagat mar 15 eve. Erre tavaly augusztusban a Paneuropai Piknik 30. evfordulojan kivagott egy olyan szoveget, hogy a ket orszag milyen szepen el... meg halasak lehetnek orbannak a nemetek,... es hogy orban milyen jol hasznalja fel az unios penzeket!
Lepényleső
Nem biztos hogy egy magyart is megsértett,- s talán többen vannak akik szégyenlik immár hogy magyarnak születtek?
gina
És ki a fenét érdekli az EU vezetői közül amit te összezagyválsz,? nem veszed észre hogy csak egy kis elmebeteg nyomorék Napoleon utánzatnak néznek mindenhol te emberi korcs,? ////
Sámannus
Fulladjatok meg a dühtől, hiába átkozódtok a sarokba vagytok szorítva mint a veszett kutya.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.