Szerinte ez a lehetőség a tegnapi napon elveszett. A miniszterelnök Facebook-oldalán fejtegette a brüsszeli magyar győzelem eredményeit, miután kizárták a Fideszt az Európai Néppártból. Illetve előbb kilépett magától – tudósította a Telex.

Megszólalt Orbán a szakítás után: "Mi, magyarok az Európai Néppártot újra Európa vezető szellemi és politikai erejévé akartuk tenni"Foto: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ahogy korábban már írtuk, az Európai Néppárt szakított a Fidesszel. Azóta természetesen megszólalt a párt képviseletében Deutsch Tamás és Novák Katalin is.

Nem kellett azonban sokat várni Orbán Viktorra sem, ma a Facebook oldalán azt írta,

A Fidesz kilépett az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójából. Nem fogadta el, hogy az európai parlamenti képviselőinek jogait és ezzel a magyar szavazók jogait is korlátozzák a frakció alapszabályzatának módosításával

Majd így folytatja a politikai eszmefuttatását:

Miközben mi itt, Magyarországon és más vezetők a saját országaikban szó szerint élet-halál harcot folytatnak a koronavírus ellen, az EPP kisded hatalmi játékokban leli örömét a brüsszeli bürokraták buborékjában. Ez vállalhatatlan.

Ahogy a Telex-en is megjelent, a miniszterelnök szerint már nincs különbség baloldali- és néppárt között.

Az EPP végleg az európai baloldal csatolmányává vált. A migráció, a családi értékek, a nemzeti szuverenitás, vagyis a kor nagy kérdéseiben nincs többé különbség az EPP és az európai baloldal között. Jó okkal gyújthatnak örömtüzeket az európai baloldal pártjai és vezetőik. Egy újabb párttal gyarapodtak.

Így hát a Fideszre maradt a feladat, hogy egy új jobb oldalt építsen és haladjon a fényesebb jövő felé.

„A mi feladatunk is világos. Most az EPP nélkül kell felépíteni az európai demokratikus jobboldalt, amely otthont nyújt azoknak az európai polgároknak, akik nem akarnak migránsokat, nem akarnak multikulturalizmust, nem estek LMBTQ-őrületbe, védik Európa keresztény hagyományait, tisztelik a nemzetek szuverenitását, és nemzetüket nem a múltjuk, hanem a jövőjük részének tekintik.

Végül az elmaradhatatlan latin csattanó:

Itt az idő! Éljen a demokratikus jobboldal! Fortes fortuna adiuvat!

Forrás: Telex, Facebook

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A "Mi magyarok" kifejezés Orbán esetében csak és kizárólag őt, saját magát jelenti! A "járvány elleni harcról" meg jobb ha mélyen hallgat! Elég elolvasni a Magyar Közlönyt ez alatt az időszak alatt, milyen rendeletek, törvények születtek a járvány égisze alatt!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Csodálkoztam volna, ha nem a másik lett volna hülye...
istván irén
Még mindenki a vírus ellen küzd addig te csak az ellenzéki városok tönkre tételén dolgozol lopsz csalsz hazudsz olyan vastag bőr van a pofádon ,mit a hasadon a zsír . Te marha nagy keresztény te is molesztálod a fiatal fiúkat?
tudode
Nem kelne fel a nap ha nem aranyozná be daliás termetével a nagybetűs nép életét!
.
Ahelyett, hogy példát vett volna Bajnai Gordon miniszterelnök úrról, aki elmondta székfoglalóját, elvégezte a feladatát, aztán beszámolt a parlamentnek az elvégzett munkáról, amelyet még a felcsúti nemzetvezető is elismert
.
------ Orbán megint külföldön dícsérte a Bajnai-kormányt
privatbankar.hu/cikkek/migracio/orban_megint_kulfoldon_dicserte_a_bajnai-kormanyt-231457.html
-------------------------------------
.
Így kéne csinyáníi!
1984
Mi van?!
Mi a faszról beszél ez a geci?

Kilasszózni a néppártból - akkor fogja megismerni Orbán igazi természetét, léglényeget az egész világ!

A kormánypárti sajtó úgy próbálta beállítani, hogy Weber könyörög Orbánnak a szakítás után, de nekem úgy tűnik, hogy Orbán könyörög - miután megértették, hogy mit vesztetek a kizárással.
Próbálnak kibicek maradni inkább, minthogy kizárják őket...
Szánalmas!

Néppárt, ne merjetek visszakozni - csak Orbán teljes megsemmisítése hozza el nektek a békét, az újbóli növekedést, és Orbán illiberális illegitim rombolásának a végét!
Nessy
A "Mi magyarok" kifejezés Orbán esetében csak és kizárólag őt, saját magát jelenti! A "járvány elleni harcról" meg jobb ha mélyen hallgat! Elég elolvasni a Magyar Közlönyt ez alatt az időszak alatt, milyen rendeletek, törvények születtek a járvány égisze alatt!
CsipkeRózsa
Csak szerette volna megszerezni a vezető szerepet.
134.bátor
Azt hiszem egyetèrtünk abban,hogy ez a faszi teljesen begolyózott!!! Fel kène menteni miniszterelnöki megbîzásából,ès elmegyógyintèzetbe zárni. Fel sem fogja,mit ártott pártjának,ès az országnak. Teljesen zizi
TollerBela
Mi magyarok ! Már régóta vártuk, hogy a Néppárt kipurgálja magából ezt a gyomorforgató bandát. Amelyik erre néz és arra lő ! Amelyik dumál, pofázik, fecseg mindenről, ami szép, és közben velejéig fasiszta, otromba, agresszív és cinikus ! AMelyik takarítja maga előtt a partnereit, senkit sem becsül. Elvtelen, hatalomcentrikus, káros az emberiségre nézve ! Mi magyarok, ahogy tudunk, meg is szabadulunk tőlük. A Néppárt ezzel a kivágással sokat segített magán és Európán. Most már nekünk is segíthetne egy kicsit ! Ne finanszírozza ennek a bandának a sötét húzásait ! Ne dőljön be ártatlan arccal e banda zsarolásának, blöffjeinek, ha lökdösik, lökjön vissza ! Csak ennyi,, a többit mi itt elintézzük ! Mi, a magyarok ...
lampa laz
Asszem most sikerült neki tökönlőni magát. A második töltény a választási veresége lesz. Véged orbán, mint a botnak.
1984
Ennyit a naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagy magyar szellem-vezetőről !!!
teuton57
Ez az Orbanc se lesz mar hülyebb. Na akkor most tul optimista voltam, biztosan van meg lejjebb, egeszen a zart osztalyig...
namihami
A bolondok háza is tele van ilyen ""Én vagyok Bonaparte Napoleon"" jellegű ápoltakkal. A grazi, hasonló profilú bennlakásos, a jelek szerint, nem áll a szakmája csúcsán.
verőce21
Méltatlanná vált a Néppárt arra, hogy tagjai között legyen a FIDESZ.
namihami
@Horizont: Örülnek. Eljött a Néppártnak a Megváltás. Sikerült kidobni a ballasztot.
1984
@verőce21: "Méltatlanná vált a Néppárt arra, hogy tagjai között legyen a FIDESZ." - de a KDNP maradhat.

Ez egy anomália.

Mit gondolsz erről verőce21? Szokol gondolkodni, verőce21? Milyen érés, amikor szokol?
luiz
orbán már annyi mindent megjavított a világban, hogy 30 évbe beletelik mire sikerül újra elrontanunk!
Kapanyél
@luiz: Optimistának teccik lönni avval s 30 évvel!
kissé felnőttem
nem is vagy beképzelt csak böszme és öntelt a másokét vered csalánnal
justhpeter
"Mi, magyarok az Európai Néppártot újra Európa vezető szellemi és politikai erejévé akartuk tenni"
A ti szellemi képességeitekkel, intelligenciátokkal, tisztességetekkel, erkölcsötökkel ? Fogalmatok sincs arról mit jelent a szellemi vagy politikai erő. Az itthoni közéletben sem mutatkozott meg a 16 évetek alatt a szellemi erőtök, csak az erőszakra, az elnyomásra való hajlamotok. Nem vagytok sem keresztények, sem demokraták, uralkodásotok alatt csak egy primitív bűnözői kört tudtatok összehozni hasonszőrű, haszonleső "bátor embereitekkel" együtt.
Gazella
Csikidám, piszihám kis pöccs vagy karamán dagadám :D leszarják a sirámodat dagadám :D kijafaszom hisz neked putin pincsikutyuska dagadék :D
RonaGyuri
Bocsánat, de ez megint mellément

Orbán – s vele a stábka – megint okadatolta, hogy komoly műveltségi hiátusaik vannak

Mottó:
A cigány vak lova is bátor?

Majd azt mondtam, hogy komoly hiátusokkal küzdenek, de igencsak egyértelmű, hogy nem csak nem küzdenek, de még büszkék is rá!
Nos úgy tűnik, hogy Őfenesége egész jól viseli – vagy csak már képtelen felfogni – a méretes seggbe-rúgást. Legalább is csak a szokásos mocskolódásra fanyalodott.
Abban is szokásos, hogy ismét „kétnyelvű” szlogennel arcoskodik. igaz ezúttal nem az angoljával, hanem a latinnal égeti magát. Hisz természetesen ebben is mellé-mentek a dolgok.
Hogy pontosan mit is akart ezzel mondani azt nem tudni, de nem is érdekes, de kifejtette, hogy:
„Itt az idő! Éljen a demokratikus jobboldal! Fortes fortuna adiuvat!”
Nos az egy dolog, hogy persze „ fortis Fortuna adiuvat ” ami az Orbán-félék szerint bátrakról, szól pedig sokkal inkább az erősekről, de semmikép az erőszakosokról! =))
S ha már Fortuna kegyeltjeiről van szó, van abban valami jelképszerű, hogy Őfenesége nem valamelyik másikat vette elő: pl. „Fortuna Eruditis Favet”!!! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: ECR Political position Centre-right to right-wing with far-right factions, ez utóbbi szerint ott a helyük! =))
tudode
Nem történt egyéb!
.
A Hungary neveletlen gyerekének visszanyalt a fagyi:
.
www.youtube.com/watch?v=c7d437Mppag
-------------------------
.
Az azélrt nem semmi, hogy 11 év alatt nem vette észre, hogy kilóg az EU-ban is a sorból!
.
Magányosan veri a tamtamot!
csipetke
Az orbán-párt és a szellemi nagyság...Rég röhögtünk ilyen jót családilag...Hogy a mindig mindennel szembemenő politikájukról már ne is beszéljünk.Ha ezek a Néppártban maradnak,rövid időn belül szétbomlasztották volna az egészet.
A sz@rkeverőktől igyekeznek az első adandó alkalommal megszabadulni. Óistenem,pedig sikari már régóta vízionálja,hogy orbán lesz az EU vezetője. Milyen szerencse,hogy ennyi hülye nincs az eu-ban...
csipetke
@csipetke: Ja,és megköszönhetik a Néppártnak,hogy kaptak időt,hogy maguktól kilépjenek,hogy ne kelljen őket kivágni,mint a macskát sz@rni.
balos
Szóljon már Valaki ennek a flepnisnek,hogy a feje lassan olyan lesz,mint a tompikáé,pedig az az anyagot nyomja olyan lendülettel,mint ő a pénzlenyúlást!Viszont igen nagy sikerrel megvédi az ország népét,hogy szaporodjon!Mindent sikeresen tönkre tesz,amiből nem tud lopni!
solidedge
Mi magyarok többsége meg elégedettek vagyunk a Néppárt tevékenységével. Lózunggyáros.
kokopelli
Valaki azt találta mondani: "Valljuk be már,hogy akkorák vagyunk,mint amekkorák!Sajnos ő még elhiszi,hogy
"ő maga tényleg akkora,mint az álma"? (;-()
Clavigo
Csak tudnám,,hogy ennek a balfasz putrisnak és a csürhéjének mi köze van olyasmihez,,mint " demokratikus jobb oldal."..?
Eladott Ország
A magyarokat ne vedd a pofádra, te mocskos, bűnöző szarházi!
Gazella
@balos: Nem tudhatjuk, hogy nem e szív valami szerelmetes szert a dagadék :D
Eladott Ország
@Gazella: tegnap, 19:24 ◘ Tompika megjött az anyaggal. Felszívták a csíkot és pálesszel nyomatták.
www.hevesmegyeonline.hu/wp-content/uploads/2016/10/20161008_2.jpg
kokopelli
Őróla a mese jut eszembe. A béka felfujja magát,mert tehénnagyságú akar lenni!...és maradt egy tenyérnyi ß@
belőle! (;-()
kereső
Orbán egy személyben döntött erről is? Ellentétesen a fideSS alapszabályával?? Olyan ez is, mint az Alkotmány megpuccsolása volt . Lehet, hogy nem is érvényes? Vagy a fideSS elnöke kiterjesztette különleges felhatalmazását a pártjára is? Mit szóltok ehhez tagok?
szegfue
@kereső: Nagyon jó a gondolat + a kérdés!
kokopelli
Kemény gyerek a Viktor!...mert ezt röhögés nélkül ki tudta mondani! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.