A kormány erre nem volt hajlandó, megtette az egyik ellenzéki párt.

Kikerült a fekete zászló a Parlament épületére
Fotó: DK

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője tegnap sajtótájékoztatón szólította fel a kormányt, hogy a Kossuth téren eresszék félárbocra a nemzeti lobogót, az Országgyűlés épületére pedig tűzzék ki a nemzeti gyász szimbólumát, a fekete zászlót, így emlékezve meg a koronavírus-járvány 25 ezer magyar áldozatáról, és mindazokról, akik az egészségügy katasztrofális helyzete miatt vesztették életüket.

A politikus elmondta, sejtették, hogy kérésük süket fülekre talál majd, és így is lett.

„Orbán Viktor és érzéketlen halálkormánya egyetlen szóval, egyetlen mondattal sem volt hajlandó megemlékezni az elhunytakról, és annak a 25 ezer családnak a gyászáról és fájdalmáról, akik szeretteiket vesztették el. Ezért én most a Demokratikus Koalíció nevében helyettük is kitűzöm a gyász fekete zászlaját az Országgyűlés épületére. Lássa és tudja meg mindenki: az elhibázott járványekezelés miatt több ezer olyan magyar ember halt meg, aki megmenthető lett volna. A mai napon rájuk emlékezünk, és rájuk emlékeztetünk mindenkit az országban.”

– jelentette ki a frakciószóvivő.

Fotó: DK

Forrás: dkp.hu

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Maradjon is kint mindaddig, amíg orbán a miniszterelnök.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Málna
Azért van pofájuk azok után, hogy a keleti vakcinák ellen kampányoltak...Ki tudja, hány ember halt meg emiatt.
A zászló és a megemlékezés meg akkor lesz aktuális, ha vége a járványnak.
Néro
Mióta írom ! Ezek szerint a dekások legalább látják.
jesz
"A mai napon rájuk emlékezünk, és rájuk emlékeztetünk mindenkit az országban.”...

És? Ez egy olcsó hírhajhászás...mint említettem sokkal demonstratívabb egy márványtábla, vagy emlékkő, mely örök emléket állít az elhunytaknak...

Vsak ennyire futja az ellenzéknek?
CsipkeRózsa
@jesz: Most a gyász van, az emlékállítás később szokásos.
Nyírfa
Maradjon is kint mindaddig, amíg orbán a miniszterelnök.
Eladott Ország
@Nyírfa: ma, 16:57 ♦ Kövér Laca házi testőrsége úgy is leszedi, a fekete zászlót.
Giovanni Alba
Sanda gyanúm szerint a kormányzati "kommunikáció" még ott tart, hogy amiről nem beszélnek, az nincs is. A gyászlobogóval elismertek volna valamennyi felelősséget a járvány áldozatai miatt, de inkább lapítanak, közben meg lázasan keresik a kiutat. Úgy látom, már rá is találtak, kampányt indítanak az ellenzék "oltásellenességéről".
Ez mondjuk egy csöppet zűrös és zavaros, hiszen egyszer oltásellenesek, másszor meg képmutatók, hiszen beoltatják magukat, és nyilvános nyilatkozatban másokat is erre biztatnak, de ennek nem szabad bedőlni, mert csak színjáték, ehhez a kormány nem fog statisztálni, hiszen milyen lenne már, ha a kormányfő ellenzéki vezetővel/vezetőkkel együtt kampányolna az oltás érdekében. Hová vezetne ez? Még a végén kiderülne, hogy egy az ország, sokszínű a zászló, de a közös bajban közösen kell lépni, félre kell tenni az ellentéteket, egy járvány miatti vészhelyzetet nem szabad politikai haszonszerzésre használni. Máshol ez működik, nálunk ez elképzelhetetlen. És ez nagyon szomorú.
Nyírfa
@Eladott Ország: Majd dulakodnak mint orbán Ákossal a pulpitusról. Szeretném videóra vetetni, és szétküldeni a világ minden online felületére. Hadd mulassanak!
justhpeter
@Nyírfa: 16:57: Ezzel értek egyet. Amennyiben a házmester ezzel nem ért egyet adni kell neki egy kokit és egy sallert, hogy eldönthesse melyikből kéri a többi ötszázat.
RonaGyuri
@Eladott Ország: sőt a milliós bűnti is kijár a gaz rongálóknak! =))
balos
@CsipkeRózsa: Szerinted a fekete zászló kevesebbet ér,mint a székely?Ritka 1 gecije vagy a gecinek!
Giovanni Alba
Nem sok derűre ad okot az a tény, hogy szellemileg mélyen alulművelt egyedek is hintik itt az igét, bár annyira felkészületlenek, hogy az már fáj. Itt van mindjárt egy klasszikus érvelési hiba, a Post hoc, ergo propter hoc, azaz Utána, tehát miatta. Egy példa: Gy. F. azt mondja, hogy a szeszélyes április után tartós meleg jön. Nem jön, ellenben Pongrác és két tettestársa lába nyomán elfagy minden, ami csak elfagyhat. Mit mond erre az eccerű? Úgy van, Gy. F. egyetlen szavát sem szabad elhinni, sőt, ő a nép ellensége. Vagy nézzük a reciprokát, azt mondja, hogy fagy lesz, oda a gyümölcs. Mi az eccerű reakciója? Háttérhatalmi összeesküvés, ez az alak elszólta magát, minden ki volt játszva, ő a nép ellensége.
Egy ember nem kérte a felkínált vakcinát, később megbetegedett és meghalt > Gyurcsány a hibás! Egy fiatal anya beoltatta magát, rá egy hétre megbetegedett, meghalt >> Gyurcsány a hibás, mert elbizonytalanította szegényt, sokkal korábban kellet volna oltatnia magát, de ez a patás ördög mindenféle mesterkedéssel elérte, hogy a sorban egyre hátrébb és hátrébb kerüljön.
Vannak ilyen elvakultak, ráadásul veszettül haragszanak, ha fel akarod nyitni a szemüket.
Volt rá egy jó kifejezés, szellemi kútmérgezés.
RonaGyuri
@RonaGyuri: A milliós bűnti is kijár a gaz rongálóknak

Köteles Laca pofátlanságát tekintve még vérlázító indokolást is rittyent mellé

Ahogy arról a sajtó egy része beszámolt: „Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője tegnap sajtótájékoztatón szólította fel a kormányt, hogy a Kossuth téren eresszék félárbocra a nemzeti lobogót, az Országgyűlés épületére pedig tűzzék ki a nemzeti gyász szimbólumát, a fekete zászlót, így emlékezve meg a koronavírus-járvány 25 ezer magyar áldozatáról, és mindazokról, akik az egészségügy katasztrofális helyzete miatt vesztették életüket.”
Egyáltalán nem meglepő még arra sem méltatták, hogy valami otromba bunkósággal legorombítsák. Ezért ő maga tűzött ki egy gyászlobogót!
Nagy valószínűséggel várható, hogy a T.Ház mestere pribékjeivel le fogja szedetni. Sőt őt ismerve milliós bírsággal fogja súlytani a magáról megfeledkező képviselőt.
S az sem zárható ki, hogy amennyiben rá tudja fogni bárki másra, hogy ebben segítségére volt: „csoportos garázdaság” miatt halmazati bűntit is foganatosítani fog! =))
Amnéziásoknak egy jogerős ítélet szerint Orbán & tsai a kordonbontási akciójukkal megvalósították a csoportos garázdaság BTK. tényállását! =)) Az egy másik kérdés, hogy a derék talárosék szerint ennek nincs/ nem volt társadalmi veszélye! =))
Nyírfa
@justhpeter: Mit szólnál ahhoz, hogy tiltassunk le a fizetéséből 8 millát, és, ha ezért hőzöngeni mer, akkor kivezettetjük az őrséggel. Amit ő hívott életre. Ez az igaz pofon.
Ha már saller: eljátszottam a gondolattal, hogy viselné orbán, ha száron vezetve látná a világ. Azt hiszem, leolvadna az arcáról a pökhendi mosoly.
dr. prédikátor
@Shikari: K U S S legyen te mocsok klozetlakó szarkupac a kurva anyádat!!! takony román köpőcsésze!!! TAKARODJ!!!
Nyírfa
@balos: Te ostobák ostobája, azt sem tudod, mire válaszoltál, de legecizel egy hölgyet, aki a legszolidabb lény az egész propelleren!
justhpeter
@Nyírfa: Ami késik nem múlik. De még nem jött el az ideje. Orbánt és a NER-t nem az ellenzék fogja megbuktatni, hanem a gazdasági ellehetetlenülés. Ezért csak ön- és közveszélyesség esetén tartom megfelelőnek a felelősség eseténi fegyházi zárt osztályi elhelyezésüket. Minden más esetben azt preferálom, hogy aki 2010-től a parlamentben ült egy valódi rendszervltás után ugyanannyi évet töltsön az Orbán-kormány által létrehozott közmunkán, mint amennyit a parlamentben melegedett. Így az összes parlamenti tolvaj és melegedő megismerkedhet a valódi munkával, annál is inkább mert Orbánék a munka alapú társadalmat hirdették.
kereső
Hildaságok!
"Meghalt 275… 248…214 többnyire idős, krónikus betegségben szenvedő beteg. " Minden nap halljuk és csak a számokra
figyelünk. Vajon csökkennek, nőnek, hogyan változnak az adatok hétről hétre? De a számok, a statisztika mögött emberek vannak. Férfiak, nők, akik megöregedtek, akik már nem vágyakoznak, akik nem ezt érdemelték életük végén.

Csendben tűnik el egy generáció, akikre legyintünk, mert éltek már eleget, már nem akarnak semmit az élettől, már nem hasznosak senkinek. Ezek közül az emberek közül, akik most a kórházban, elszigetelve, magányban élik meg földi létük végét, akad olyan, aki még megélte a háborút. Van, aki apja, anyja mellett segítkezett a romok eltakarításában.

Meghalnak emberek, akiknek a kezét nem fogja senki, nem látogathatja meg őket egy rokon, csak lepedőbe csavarva elviszik idegenek és kimondják az ítéletet: covid.

Ők még részesei voltak annak az örömnek, amikor megkapták az első Trabantjukat, Wartburgjukat. Még közösen építették a házaikat, mert egymásnak segíteni természetes volt. Izzadt atlétákban adogatták a tetőcserepeket, keverték a maltert, és az asszonyok velük nevettek, amikor téglaporos kezükkel felhörpintették a sörüket.

Ezek az emberek még leültek beszélgetni egymással és valóban hittek egy jobb világban. Az iskolában azt tanulták, a becsületnél és tisztességnél fontosabb nem létezik. Aztán rájöttek, hogy mégiscsak, de addigra bőrükbe ivódott a munka, a szorgalom és az igazság szeretete. Nem voltak szentek, mert boldogulásukért biztosan kerestek kiskapukat, mégis volt bennük valami hatalmas erő, amellyel megteremtették a mai generáció jólétét.

Úgy érezték, a háború után világban majd találnak egy olyan helyet, ahol értük szól a zene, ahol a bálban nekik muzsikál a zenész, és rájuk kacsint az a csinos lány, aki nem adja magát elsőre, mert szeretné, ha udvarolnának neki...
tudode
Köszönet!
.
Sok sok ilyen karakán honatyára lenne szüksége az országnak.
.
Annál is inkább köszönöm, mivel az én családomban is az oltás után elhunyt az egyik 50 éves családtag, és az Édesanyja
kereső
...

Öregek, mondjuk, és a ráncos, csúnya kezek láttán elfordulunk, nem akarjuk megsimogatni. Abban a világban, amelyben talán értékesebb volt az adott szó, ahol a hétköznapi ember nem fulladt bele az élet habzsolásába, még meghallgatták egymást. Nem volt könnyebb az életük, hiszen a vágyak mindig is vágyak voltak, és hazugság lenne azt mondani, nem akartak többet vagy megelégedtek azzal, amijük van.

Ez a generáció még tudta mi az az ünneplő ruha, hogyan kell felöltözni egy színházi előadáshoz vagy a templomba. A tiszteletet nem érezte nyűgnek, mert látta, hogy ha valaki elért valamit, akkor megdolgozott érte. A legtöbb esetben. A be-becsorgó nyugati jólétből megérezte, hogy a szürke Magyarországon nem színesedik meg az élet egyhamar. Mégis megtett mindent, hogy boldoguljon. Nem akart tizenöt percnyi hírnevet azért, hogy utána éveken át abból próbálja eladni a nevét.

Minden nap meghalnak emberek, és mi, akik maradunk, nem törődünk ezzel. Egy keveset szörnyülködünk, de nem látjuk magunk előtt az andalgó fiatal párt, aki azon töprengett, vajon hogyan házasodjon össze, hiszen reményük sincs lakásra. Nem látja a finom, puha bőrű lányt, akinek ragyog a szeme, amikor a fiút hallgatja, hisz az megígéri neki, hogy egyszer elviszi a tengerhez, habár tudja, hogy sose lesz annyi pénze. És tudja a lány is, mégis belemosolyogja a reményt kettejük ölelésébe."

Elengedjük az öregeket, mert már éltek eleget. Egyszer viszont mi is leszünk azok, akikre ezt mondják, és összesúgva megjegyzik, már bolondok vagyunk, szenilisek vagy haszontalanok.

Világjárvány van és a félelem közepette úgy változik meg ez a világ, hogy főképp a saját mozink nézzük, nem látjuk mások filmjét. Fellélegzünk, hogy bennünket elkerült a baj, és a halál nem nálunk akar vendégeskedni.

Nem 245-en, 216-an vagy akárhányan halnak meg ma, hanem ennyi apát, anyát, fivért, nővért, barátot veszít el a világ, amely soha többé nem lesz olyan, mint előző nap, amikor ők még itt voltak velünk.
csak úgy....
@Shikari: az a szerencséd,hogy nem tudod miket beszélsz,te egy igazi elvarázsolt @Shikari: ! :)
Nessy
@Shikari: Kellő tisztelettel! kérve, Szégyelld magad!
Nessy
@Shikari: Talán ha a jelenlegi patkány hasonlatos írásodat vissza olvasod, rájössz! Van, akinek elhunytak csak egy szám, van, aki az embert is látja a számok mögött!
Gyurka80
Ez a degenerált koalíció ennyire képes, szomorú!
Nessy
@Shikari: Elnézést, de mintha Orbán mondta volna, hogy a halottak számában mérik a járvány helyzetet. Azaz az elhunytak csak egy mérőszám a kormányfő számára. Az, hogy milyen osztogatás, fosztogatás, hatalom bebetonozása történik a rendeleti kormányzás, azaz Orbán egyedüli döntési helyzete okán. Talán elég egyértelmű a "politikai", és egyéb "tőke kovácsolása. Ebben az ellenzéknek semmi beleszólása nincs! De tudod mit, van más problémám is, úgy hogy legyen néked a te hited szerint!
csak úgy....
@Shikari: gyerek! te totál becsavarodtál! neked agyadra ment a fidesz és orbán védelme, ha a szádba rottyantanának, te azt is jónak és helyesnek tartanád!
tibim,te egy elmebeteg!
surdilloFUJT
@Pegero: Az erdélyi barnamedve leszopása után még van bőr az agymosott pofádon hazudozni?fidesscsicska!!!
Clavigo
@Shikari: Beléd is jó reggelt Bumburnyák...Már korán reggel " kapod a kezeket " Bugsy?? Nem csak bunkó vagy,,hanem mazochista is ,,te gyökér ? Dolgozni még nem jutott eszedbe,,de anyádat már kiraktad a sarokra a megélhetésért ... Nagy bunkó vagy Bugsy...
NKF
50-es IQ?Ne túlozzunk!Eléri a fogda hőmérsékletet vagy nem voltál katona?(18 Celsius fok)
Nyírfa
@justhpeter: tegnap, 18.11

Ó, a börtönökben is akad munka bőven, lehet maszkot varrni, lélegeztető gépet összerakni, söpörni, felmosni, WC-t pucolni, mosodában dolgozni, a felsorolás végteleníthető. Illetmény természetesen jár az elvégzett munkáért, miután a bruttó bérből levonásra került a szállás, a 24 órás ellátás és felügyelet díja. Összejöhet akár a havi 47 ezer is, de a 28 ezer mindenképp! Gondold el, ez húsz év alatt mekkora összeget fog kitenni. Kész vagyon!
Nyírfa
@Horizont: tegnap 18.30

Még nem tapasztaltam az itt léte alatt ekkora kisiklást. Valamit vagy nagyon félreértett, vagy én nem ismertem fel idejében, kivel van dolgunk.
Akárhogy, ilyen közönségesen rátámadni valakire, aki még soha senkivel szemben nem veszítette el a türelmét, aki mindig mindenkivel a tisztesség hangján beszél, ráadásul a feladó nem ismerte fel, hogy hölgynek címezte a trágárságát: nonszensz.
Nyírfa
@Horizont: Én meg negligálom őket - többnyire.
Olyanok mint a pióca, szívják mindenkinek a vérét, aki nem kerüli ki őket. A többségük szélsőjobboldali orbánjugend-tanonc vagy már felesküdött magyar gárdista , és csak akkor remeg meg a lábuk, ha kiderül, hogy anyai ágon zsidó került a családba. De akkor nagyon.
gina
@Shikari: Hát te öreg is vagy büdös is a segged sem mosod ,,a pofád tele rodhadó fogakkal és te ugatsz mocskos fidesz patkány?
gina
Ezért nem kellett volna szólni az ellenzéknek, de a kormány és fidesz bandának nincsenek emberi érzései, csak akkor ha sok pénz kerül a számlájukra, aljas mocskos patkányok...
Emmersson71
Jóó, a 25.000+ elhunytról nem ejt szót Orbán, de legalább az UEFA vs ESL balhéra gyorsan reagált!
Sámannus
Jobban is oda tehettétek volna magatokat mit fostok a parlamenti kápótól!
Rockxy
hazudik a csávó.
ez nem elhibázott, ez megtervezett járványkezelés.
és az egész parlament benne van a szutyokban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.