A kormánypártok náci javaslatnak tartják a Demokratikus Koalíció felvetését, amely a gyónási titok eltörlésére irányul – mondta Hollik István a HírTV-ben számol be róla az index.hu.

Lenácizta a DK-t a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója
Fotó:Mohai Balázs/MTI

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója kifejtette: azért gondolják így, mert a világtörténelemben csak a nácik javasoltak ehhez hasonló dolgot.

A nácik voltak azok, akik azt mondták, hogy a harmadik birodalom érdeke az még fölülírja a gyónási titkot is és ők el akarták törölni. De még a kommunisták, tehát Vadai Ágnesék szellemi elődjei sem akartak hozzányúlni Úgy látszik, Vadai Ágnesék annyira progresszívak, hogy még ezt is meg merik lépni

– mondta Hollik István.

Arra a kérdésre, hogy „a kommunisták szellemi örökösei” miért folytatnak egyházellenes politikát, Hollik István azt mondta, hogy emögött szerinte „pőre, puszta politikai érdek található”.

Azt gondolják Gyurcsány Ferencék, hogy az ő táborukat, ezt a DK-s szektát, azt ezzel az egyház- és vallásellenességgel össze lehet tartani

– mondta, majd azzal példálózott, hogy az orvosi és ügyvédi titoktartást a DK miért nem akarja megszüntetni.

A politikus azt mondta, hogy a gyónási titkot még akkor sem lenne érdemes feloldani, ha egy súlyos bűncselekményt felderítéséhez lenne erre szükség.

Súlyos alapjogokat sértene ez, a lelkiismereti szabadságot, a szabad vallásgyakorlás alapelvét

– indokolta Hollik István.

Forrás:index.hu 
Címlapkép:Mohai Balázs/MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Lengyelországban négyszáz papok által elkövetett pedofil ügyet derítettek fel. Itt egyet nem fognak, mert az állam fedezi őket. Törvényben elítélik, hallgatólagosan pedig támogatják.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
solidedge
Lengyelországban négyszáz papok által elkövetett pedofil ügyet derítettek fel. Itt egyet nem fognak, mert az állam fedezi őket. Törvényben elítélik, hallgatólagosan pedig támogatják.
surdilloFUJT
Ezt a széllelbélelt óvszerszökevényt,már kitömve kellene ELRETTENTŐ példaként mutogatni!!!
Nessy
Ha pedig egy áldozat felfedi valamelyik atya nem éppen paphoz illő tettét, akkor az egyház hallgat, vagy tagad, a világi igazságszolgáltatás meg az áldozatot hurcolja meg!
tothjani
A fasiszták náciznak, csak nehogy ismételje a történelem önmagát.
Nessy
Hollik csak folytatja Kocsis Máté "vallásüldözésről" mondott szövegét! "Ki tud nagyobbat mondani?" bajnokság a fidesz szócséplői, és "megmondó emberei" között! Már várom Tompikát!
Dr. Proktor
Szvsz ez az ember komplett fidesz droid, szellemi képességei abban merülnek ki, hogy a maga szarát az ellenfelére, akit ellenségnek tart, projektálja...
Maxipocak
@Shikari: igazadvan, csak nem tudom hogy ezt kövér, pintér vagy orbán elvtársadtól tudod vagy magadtól jöttél rá. Ah, az utóbbi biztos nem.
kereső
Már megint a saját tulajdonságukat kenik másra.Erre nagyon alkalmas a dk, hiszen orbán 2006 óta gyakorolja, hogy amit ő megtenni kiván, és megtesz azt mind Gyurcsányra kente/kenje- hogy politikai hullát csináljon belőle.
Dr. Proktor
@Shikari: Példád mutatja meg, hogy a Fidesz miért a porosz iskolarendszert erőlteti! Olvasni megtanít, értelmezni nem...
ómió
Miért? Kisnyilasékkal ki koalíciózik?
Eladott Ország
Orbán: az egyházakban politikai szövetséget kereső pártok olyan elkorhadt régi világot képviselnek.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/67477711_643450732801504_829435889405919232_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=XtTfvC2m3xIAX-avXJ8&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=8b00f5c6678c06683e0230cb62e46040&oe=60E34DAC
Ilyen fellengős nagy szavakból rakta össze magát és bejött. A szélkakas hozzá képest egy leszedált lajhár! Mindig segget csinált a szájából! Köztudott! Nem emlékszik ez semmire csak arra koncentrál, hogy minél tovább maradhasson hatalmon és még több pénzt vágjon zsebre, és ennek megtartása érdekében mindenre képes.
Orbán pécsi beszéde az egyházakról...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/49435375_332391454277216_1298916702947377152_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=BqMaUNSNfkYAX9LJ9bs&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=2a1b23ad7799adef398daa8310c313e5&oe=60E2C6EE
Aki Én
@Shikari: 06:52 Igazad van. Ezért sem értem, miért imádod a néhai ifjú kommunistát, aki 10 évig volt libsi alelnök, és térdere szólította a ,,csuhásokat".
Ja, de, értem. Fogalmad nincs a dolgokról, nem érted azokat, csak hörögsz, mert egy buta senkiházi vagy.
@ómió: Te szintén :)
Maxipocak
@Shikari: Én humoros is vagyok, ezt azonban komolyan írtam. Látszik hogy te viszont röhejes vagy.
Néro
Hollik a Holliknak nem vájja ki a szemét. A szemét.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 11:20
Akkor neked szájer néni az embered.
kulabombaafityiszre
Mivel a fidesz tele van buzikkal meg pedofikkaql ezért a papság nyugodt lehet.
Clavigo
@Shikari: Azért Szajjernak biztos " megfarolnál "...
gina
Ez a kis senki nácizik mikor a főnije a legnagyobb hive hitlernek, undoritó egy proli banda
Gyurka80
@gina: Pedig igaza van a degeneráltak messzire mentek,a gyónási titok az szent és a nácik próbálkoztak ezzel.Ezután a dk az orvosi titoktartást fogja ...?
Clavigo
@Gyurka80: Hol(a)lik nak igaza lenne ? Ne röhögtess...
Nessy
@Gyurka80: Ergo, nyugodtan tönkre lehet tenni gyerekek életét, majd meggyónnni, és pár Miatyánk, meg Üdvözlégy ellenében minden bűne alól feloldozza a pap, aki esetleg maga is hasonló bűnt követ el. Valóban kényelmesebb megoldás, mint esetleg világi bíróság előtt felelni! Isten ítélete meg messze van.
Gyurka80
@Nessy: Nem kell mindent kisarkítani a libernyákok ezt szeretik! Gondolkozz, ki gyónna meg ilyent ha ezt bevezetnék. A bűnt másképp kell felderíteni és megbüntetni, így NEM lehet!
Nessy
@Gyurka80: Ez szépen hangzik. Csak amikor leplezik Isten nevében, kissé fura!
Macskaszem
A fidesz meg a katolikus egyház szerint aki ki akarja vizsgáltatni az egyházi pedofil eseteket, az támadja az egyházat.
Akkor kik is támogatják a pedofiliát?
Rockxy
nácizás nemszámít.
aza lényeg, hogy a zorbán otthon szülhet, nem köll néki bevonulni egyik stadionba sem.
kereső
" Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója "- akkor ez most egy-, vagy két párt?Egy kommunikációs igazgató- és két frakció???
human
Nem hinném, hogy sok értelme lenne a DK javaslatának. Azért megjegyezném, hogy azért egy cserbenhagyásos gázolás után bűntudatból feladni magát a rendőrségen vagy elmenni meggyónni oszt jóvan azért nem ugyanaz a kategória. Nekem a gyónásról mindig az volt a véleményem, hogy pusztán a valódi bűnhődés megúszására jó. Ha normálisabb papról van szó az legalább elmondja a delikvensnek, hogy a 10 miatyánk után azért helyesebb lenne, ha feladná magát a rendőségen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.