Harmincezernél is többen osztották már meg annak a férfinak a Facebook-bejegyzését, aki nagyon furcsa dolgot tapasztalt Németországban.

Tízezrek osztják a németországi magyar döbbenetes posztját – Orbán is kapja miatta az ívet

Az egykori NDK területén, Türingiában élő Selmeczi László párját valaki azzal kereste meg, hogy ha mennek haza, vigyenek már egy kis étolajat, mert otthon kissé megszaladt az ára.

Aztán jött a meglepetés: míg Magyarországon 600 forint körül lehet kapni az étolaj literjét, Németország mindössze 340 forintba kerül.

Lehet ezt még fokozni: a kinti étolaj is magyar termék,

tehát a cégnek megéri 800 kilométert utaztatni és kb. 40 százalékkal olcsóbban adni.

Orbán Viktor is megkapja a magáét, a posztban szegény miniszterelnök úr nyakába nyomdafestéket nem tűrő sértések zúdulnak, majd Szijjártóval együtt feladatot is kap a szerzőtől: szabjanak gátat ennek. 

Fotó: Facebook/Selmeczi László

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsó
Ha megéri nekik így exportálni, akkor Magyarországon hova megy a profit? Költői kérdés volt..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Borsó
Ha megéri nekik így exportálni, akkor Magyarországon hova megy a profit? Költői kérdés volt..
magyar1
Régebben ezt hallottam a Pick téliszalámiról is.
nezelodo
Minek ez az ajvékolás? Hazafiságból szívesen veszi itthon drágábban is a NER társ a még a határt át nem lépett étolajat, nehogy betartsa a vezetőnk a könnyelmű ígéretét amit a 300 Ft-os Euró eljövetelekor kell tennie egy mini. elnöknek. (amúgy kb. hatvan Forinttal már elkésett az ígéretével)
verőce21
Ilyen olcsó étolajat itthon is árulnak - csak nem érdemes megvenni...!
jesz
@Shikari: saccperkábé minden úgy működik, mint Kádár idején. Hát ennyi köze van neki is.
(pláne, ha tudnánk az étolaj-alapanyagok felvásárlási árát, akkor bosszankodna vsak igazán a fogyasztó)
tudode
Mi ez, ha nem megszorítás, akkora inflációval amire a rendszerváltás óta nem volt példa, még a 2008-as gazdasági válság idején sem!
.
A gazdasági válság idején bezzet ellenzékben 250-as eurónál BIZALMI-, KORMÁNY-, VEZETÉSI-, BIZALMI mindenféle válságról hablatyolt:
.
----- Orbán Viktor a Mokkában (2008. október 22.)
www.youtube.com/watch?v=7pb4D6bBtdc
------------------------
.
Ilyen az, amikor egy vészmadár SS módon kaparítnja meg egy ország kulcsát!!!
134.bátor
@verőce21: Akkor kèrlek fotózd le,ès mutasd meg. Hol,mennyièrt láttál ilyent?.
verőce21
@134.bátor: 134 helyen is láthatsz ilyet az országban élőben, ha nyitott szemmel járkálsz!
nezelodo
@verőce21: Ne tartsd meg a titkot, áruld el szegény 134.bátor-nak, hol vehetne 340 Ft-ért olyan silány minőségű étolajat? Vagy csak blöffölsz, vagy otthon jártál Erdélyben, mert ott is ennyi?
verőce21
@nezelodo: Te a másik nagy kételkedő? Vagy ugyanaz?
Ne német felirattal keresd, úgy tényleg nincs! :)
verőce21
Ötven éve figyelem a disszidens magyarokat!
Mindig ilyen és hasonló kekeckedésekkel próbálják igazolni, hogy nem hiába választották a hazátlan létet...!
simmering73
Ezen én meg sem lepődök. Évekkel ezelőtt a szatmánémeti Auchanba vettem Haragos Pistát nem egészen 5 lei-ért (350 ft), amikor itthon az Auchanban 1000 ft-ért árulták.
Béla333
Nálunk drágábbak a cuccok, mint nyugaton, ellenben a fizetések meg fele, harmada, negyede.
Ez az elmúlt 31 év "eredménye"!
nezelodo
@verőce21: De fösvény vagy! Csaknem akarod, hogy más is részesüljön a kegyből, de inkább blöffnek látszik az állításod. Nekem legolcsóban a "kételkedésemmel" együtt úgy 130 Ft-al drágában sikerül vásárolni. Ja és miért keresném német felirattal? A hazátlan létről meg nem kellene prédikálnod pont neked, ők is a jobb élet reményébe mentek külföldre. És te?
ómió
Mi történt, efftársak!? A "Zorbán" árulja az étolajat, vagy a "szent piacotok"? És legalább sikerült már a "Zorbánra" hazudni?
verőce21
@nezelodo: Fösvény is vagyok, hazátlan is?
Egyik sem áll meg...!

Te olyan gyorsan és könnyedén csinálsz, írsz hülyeséget, mint általában az ellenzékiek...!
nezelodo
@verőce21: Na de, hol vásárolsz ennyiért olajat, ne beszélj mellé..
balos
Mert így működik a ner!Drágán adni,mert éhes az úr!Pénzre!
nezelodo
@ómió: Látom nem emlékszel már az USA-ból kitiltott fideszes vezetők és az étolaj esetére... Ja meg a NAV elnök angol tudására, amint vitába szállt a jenki nagykövettel...
verőce21
@nezelodo: Írtam már legalább 134 helyen az országban...!
verőce21
Azt nem írja persze, mikori a kép és milyen diszkont, vagy raktáráruházban készült!
Málna
Én meg az értetlenséget nem értem. Ott ennyiért lehet eladni, itt meg drágábban is megveszik. Ez egy akciós ár, rendes árban ott is 500 Ft. körül van. Ha találomra összehasonlítanánk pár dolgot, biztos lenne köztük olyan, ami ott drágább.
Levendula
@Borsó: Bennünket nem érint az étolajár emelkedés. Évente egy-két litert vásárolunk, mert nem ebben sütünk-főzünk. Inkább a kókuszolajat használjuk, mert az egészséges.
Nessy
Logikus lépés! Euróban exportálnak, majd a bevételt a bányabéka alatt lévő árfolyamon forintosítva jóval magasabb a profit.! Ezért lesz drága a kenyér, mert az étkezési búzát jobban megéri exportálni, mint itthon forintért eladni! Ilyen már volt, sok évtizede, csak azt manapság "átkosnak" nevezik, és lelkesen szidják, akik egyre több mindent vesznek át abból az időszakból!
simmering73
@Málna: "Ott ennyiért lehet eladni, itt meg drágábban is megveszik."
Most erre írhatnám azt, hogy ritka aljas nerkompatibilis beszólás volt. Helyette csak ismétlem analfabéta nertársadat: nem te vagy a legélesebb kés a konyhakredencben.
Pipás
@nezelodo: Ennek @ómió az agya helyén is fideSS zászló van. A Kossuth szobor is többet megért a világból, mint ez a félkegyelmű.
Málna
@simmering73: Tudom, vagytok páran, akik az előző rendszerben ragadtak. Itt az ideje megtanulni, hogy egy árut annyiért adunk el, amennyiért megveszik. Ébredjetek már fel...
gina
@Málna: Te egy agybeteg proli vagy. én német is vagyok és tudnám neked buta liba leirni mi mennyibe kerül ott, hát elájulnál fideszbirka, amit itt duplán megfizetünk( 27% adó) az a te kedves szemét cigány és haverjai zsebébe folyik, pl a benzin, te idióta, ilyen barmok miatt tartunk itt ahol tartunk alja balkán lettünk egy beteg cigány és hivei miatt
gina
@Málna: Mi vagy te ?? egy buta szar proli, ilyeneket az első fára kell kötni, beteg szektatagok miattatok tart ez az ország itt, boldog vagy te repedtsarkú, gondolom valami fideszesnek odatartod a segges alja ribanc
human
Persze, de Magyarországon 30-40%-ot a cégnek be kell fizetnie a párkasszába. Magyarországon mindenbe beárazzák a kormányzati korrupciót. Nem tehetnek mást, ha céget akarnak itt működtetni.
Márki-Zay Péter szokta mondani, hogy Hódmezővásárhelyen most is nyernek fideszes vállalkozók kivitelezéseket, csak 30%-al olcsóbban, mert nem kell visszaosztaniuk senkinek.
Málna
@gina: Lassan bővíthetnéd a szókincsed, putris. Német IS vagy? És miért nem ott élsz? Nem kellesz ott?
gina
Ez csak egy az sok élelmiszer közül. tudnám sorolni, mi mennyibe kerül, talán ezt kellene nyilvánosság elé hozni, hogy a magyar tudja meg mennyit lop tőle egy elmebeteg cigány és haverjai
gina
@Málna: Te irsz nekem ilyet te másodtangú szar ribanc hahahah
gina
@Málna: Képzeld ott is és Floridában is élek , és te hol valami cigány putriban?? én tanultam,és kellek mindenhol és te ?csak követed a cigányt buta proli--mert saját véleményed nincs 2 elemis
gina
@verőce21: Te buta proli mit tudsz te külföldröl? semmit ...te bocskoros de itt ugatsz,az élelmiszer jóval ólcsobb mint itt
Málna
@gina: De jó neked!:-) Tanultál és mindenhol kellesz - de napi szinten itt keseregsz és gyalázkodsz a minimális szókincseddel. Szinte irigyellek...:-)
Kapanyél
Egyszerű ez mint a faék! Amíg olcsóbb volt mint a gázolaj, sokan ezt nyomták a dízelbe, ezért rátették az étolajra is a jövedéki adót. Már igaz drágább, mint a gázolaj, de az adót elfelejtették törölni róla!
Pipás
@Málna: Én is írigylem. DE téged megvetlek, mint ahogy az összes eszetlen hazaárulót.
Béla333
A maffiatagok nem foglalkoznak párszáz forintnyi differenciákkal.
Loptak ők már annyit, hogy magasról leszarják az egészet!
istván irén
Minket irigyel a világ a ablak pucoló ribanc most mondta itt a világon legjobb élni
Nessy
@istván irén: Egy szűk rétegnek. A családok támogatását meg fizeti mindenki, akinek felnőttek a gyerekei, akinek nincs gyermeke, aki már kinőtt a szülőképes korból! A hitel csapdákról nem is beszélve a fiatalok esetében.
Málna
@Pipás: Mindjárt elsírom magam. Annyira fontos a véleményed...:-)
Málna
@gina: Na mesélj, putris, mit tanultál?
tothjani
Ez nem csoda hiszen az étolaj mindig drágább mint a Gázolaj, ugyan egy mai autónak már kifejezetten rosszat tesz, de a roncskocsik tulajdonosai még tudnának járni vele, és igen sok ócska autó van még az utakon.
Toller Béla
Hiába kiabálják a gazdászok, hogy kellen már egy kormány ? Egy igazi,nem ez a fasiszta banda ...
Lepényleső
Ahol rezsit "csökkentek" hatalmi erővel,ott nem látható hogy nélküle a kereskedő beéri a felével?
(E nép vajon miképp számol majd el az eddigi tizenkét évével,- a báni diktatúra tűrésével?)
ómió
@nezelodo: Dehogynem! Rájuk is ugyanúgy rájuk hazudták a "tutit", ahogy "haladóék" itt a "Zorbánra" próbálnák! Látszik, egyébként, hogy jenkiéknél most ugyanaz a kurzus jött vissza!
ómió
@Pipás: (09.56) Az még mindig több, bolsiék fajkreténje, mint a tiéd helyén keletkezett sötét űr! Agydonorod még mindig sehol?
nezelodo
@ómió: Hát nem borzasztó hogy mindig ráhazudnak valamit a fiúkra, akkor is igy volt amikor még harcos liberálisként csuhásoztak, és most is így van, amikor megtért keresztényként hányják a keresztet. Szegény Iljics meg bukfencet vet az összezavarodott elméjükben. Pedig nem lehet oka a panaszra, mert a Kommunista Kiáltványt kevesebb hibával tudnák felmondani mint a Miatyánkot.
Les miserables
BUNGE egy amerikai cég csak Magyarországon is van üzeme ! Az meg rég rossz ,aki Németországban mosogat aprópénzért..
Les miserables
@Toller Béla: Ne rettegjél már a legfiatalabb SS katona meghalt régen.
teuton57
@verőce21: Hülyegyerek, akkor en leirom neked: Ott van a kepen, csak olvasni kell tudni!!! Ja, azt nem tudsz, csak mocskolodni, sertegetni, blöffölni es baromsagokat firkalni! Elarulom neked, hogy NEM raklamaron barmikor lehet etolajat venni több elelmiszerlancnal is, mert az alapvetö elelmiszerek ara Nemetorszagban a nagy konkurrencia miatt mindenütt fillerre/centre ugyanannyi: liszt, cukor, kenyer, olaj, stb. Ha pedig a MINIBERBEN szamolva szamolunk (mert azt ugy allapitottak meg, hogy abbol mindenki meg tud elni!), akkor meg elriasztobb a kep; 10 liter olajat lehet venni 1 orai minimalberböl! De ha Pick szalamiban szamolunk, akkor kb. 70 deka. Mivel pedig Abszurdisztanban a bereket es afat a kormany allapitja meg, az anomaliakert is a kormany a felelös!!! A "haldoklo Nyugat", köztük Nemetorszag pedig beeri sokkal kevesebb afaval az elelmiszerekre (7%, a kavera is!!!), mert az adokbol nem stadionokat epitenek es a mininalber/minimalnyugdij adomentes, a csaladipotlek 2 gyerekre pedig 155ezer ft felett van! Te mennyit keresel mosogatassal es mocskolodo kommentekkel napi 25 oraban???
teuton57
Mi ebben a különös, most tünik ez fel, mert felkapta a Blikk??? Evek ota mar többször tetelesen leirtam itt is nem csak az etolaj arkülönbseget, hanem minden maset, mososzertöl Pick szalamin at a benzinig, összehasonlitva a nemet/magyar minimalberrel, minimalnyugdijjal, szocialis segellyel es csaladipotlekkal. Nemetorszagban kb. az ÖTÖDEBE kerül az alapvetö elelmiszer a minimalberen szamolva!!! Nehany eve dizel helyett etolajat tankoltam a teherautomba, mert 60 centert vettem literet, olcsobb volt, mint a dizel a benzinkuton!!! Magyarorszagra a Milkat, Persilt, minden mast vittem, felüpakolva az autoba, mert minden sokkal olcsobb volt es jobb minösegü! Aztan 2 mostani ujabb pelda: magyar görögdinnyeböl 20 kilot (!!!), disznocombbol 2,8 kilot lehet venni 1 orai minimalberböl!!!
Yoda69
@Borsó: Valamelyik NER veglenynek, a masik resze meg NAV nevu veglenynek.
Magyarorszagon a 27%-os AFA-val rekorderek vagyunk az Unioban, csakugy mint az 5.5%-os inflacioval, ami a valosagban 25%.
Gazella
27%-s áfa rádobva a termékekre+ilyen olyan adó.. köszönd a kormánykádnak.
jesz
mai hír:... brutálisan fog emelkedni az étolaj ára(is)..

Nos, mint kiderül a hírből, Kína felvásárolta Ukrajna teljes repcetermését, és az összes (eladható)étolaját. Ukrajna eddig ezt a termékét az unijóba exportálta...
Les miserables
@Béla333: Honnan veszed ezt ? Külföldön az emberek 80 % nincs saját lakása bérel. Gondolom az sem rögzül hogy keres 1600 €-t és a lakbér 800 -1000 € !Magyarországon meg fordítva van .Keres 1000 -1200 €-t és egy centet nem fizet lakbért ez megmarad !
Les miserables
@teuton57: Lakbér mennyi ? Mert a legtóbb nek soha nincs saját lakása . Németországot évente 24.hu/kulfold/2020/01/15/nemetorszag-bevandorlas-migracio-koltozes-adatok-statisztika-2018/ Aranyért nem mentem 2004 után Németországba .Hollandiában mentem nyugdíjba !
Les miserables
@gina: Mi az nem ízlik a német farok hogy ide jársz szopni ?
Les miserables
@Gazella: Ez az étolaj nem magyar árú !Ott van a BUNGE egy amerikai cég !
koszpeko
@verőce21: már megint HAZUDSZ!!!
A gazdáinak és a fajtának jó tanítványa vagy.
Na nem mindig kamuzól csak ha kinyitod a pofád. vagy ha elkezded ütni a billentyűket.
Ez Guinness rekord.
magyar1
@jesz: Ebben csak az a nagy szégyene a kormánynak, hogy Mo. agrárország lenne a jó földterületei miatt. De megerőszakolják a szart és ipari országot akarnak kierőltetni.
kissé felnőttem
legalább rohan orbán a vesztébe. már mások is igy látják,
Sámannus
Ugye Kína megvette az ukrán repcét, és az gyűrűzik be hozzánk. A stabil gazdaságok ezt észre sem veszik, de széthajtott magyar belegebed.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.