Csak átmeneti időszakra költözött ki Tiborcz István és Orbán Ráhel Spanyolországba, de hosszútávon mindenképp Magyarországon képzelik el a jövőjüket, mondta Tiborcz a Magyar Hangnak melyet a Telex szemlézett.

Nem emigrált Orbán lánya – így magyarázkodott Tiborcz István
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A lap szerint július óta a spanyolországi Los Alcázares település egyik négycsillagos szállodáját üzemelteti a Tiborcz tulajdonában álló BDPST Group egyik társasága. Egy 84 szobás, étteremmel és bárral, valamint 150 fős bankett-teremmel rendelkező hotelről van szó, amelyet hamarosan meg is vásárol a cégcsoport, ezután pedig további hoteleket is akarnak venni Spanyolországban.

Alapvetően két ok miatt döntöttünk úgy, hogy Marbellába költözünk. Egyrészt adódott néhány üzleti lehetőség, amelyekkel élni akartam, emiatt igen sok időt kell Spanyolországban töltenem. Azt viszont nem akartam, hogy keveset találkozzak a gyerekekkel. Másrészt a kislányom ötéves, az utolsó évben az iskola előtt jó lehetőségnek tűnt, hogy angolul és spanyolul tanuljon ő és a testvérei is. A legképtelenebb találgatások jelentek meg arról, hogy felszámolunk itthon mindent, holott további üzleti lehetőségeken dolgozom Magyarországon és külföldön is

– mondta a miniszterelnök veje a lapnak.

A Magyar Hang azt is írja, Tiborcz eladta a Csabdi külterületén található Tiborcz-tanyaként ismertté vált ingatlant, valamint a környező földeket. Az ingatlanok, azaz a központi ház, valamint az összesen 42 ezer négyzetméternyi legelő, a 21,8 ezer négyzetméternyi erdő, valamint a 14,5 ezer négyzetméternyi szántó természetvédelmi területnek minősül, egy részét 2018-ban, másik részét idén tavasszal vették meg tőle.

Tiborcz István erről azt mondta a lapnak:

szeretném megelőzni a találgatásokat, szó sincs arról, hogy felszámolom a magyarországi érdekeltségeimet

Tehát a birtokot azért adta el, mert az túl messze van Budapesttől.

A korábban Tiborcz érdekeltségébe tartozó Elios több közvilágítási tenderen nyert, összesen 13 milliárd forintot. A sok minőségi kifogás mellett felmerült az is, hogy a közbeszerzési eljárások irányítottak voltak, a kiírók és a pályázók között személyi összefonódásokat tapasztaltak. A korszerűsítéshez uniós pénzeket is igénybe vettek, ezért az EU Csalásellenes Hivatala (OLAF) nyomozást indított. Az OLAF a 35 vizsgált pályázatból 17-nél állapította meg, hogy szervezett csalási mechanizmust építettek ki a pályázatok kiírásánál. Az OLAF elküldte a magyar hatóságoknak a jelentést,

Magyarországon azonban semmilyen büntetőjogi felelősségre vonás nem történt, a 13 milliárd forintos EU-s hozzájárulásról pedig lemondott a kormány.

Az OLAF nem adta ki a nyomozás aktáit, de az Európai Bíróság Törvényszékének szeptember eleji döntése értelmében ezt nem tagadhatja meg, így azok idővel megismerhetők lehetnek.

Forrás: Telex
Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
@kereső: Hiaba no a Nemzeth saját lábon álló Nagy Gyermekei bárhol tudnak lopni a világban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Minden tolvajnak a börtönben a helye! Ezeket futni hagyni pont olyan lenne, mint ahogy a kommunista bűnösök sem lettek elítélve, hanem szépen megúszták és újra hatalomra kerültek a fidesz soraiban is.
Néro
Neeem ? Akkor mégis csak itt lop tovább?
kereső
@Néro: Itt is!! A spanyol település polgármestere úgy örül a befektetésnek,-a szálloda megvásárlásának- ,hogy a település pénzén segitséget ad a felújitáshoz. Ügyes!
kereső
@Néro: "És nemzetközivé lesz a világ"- világ tolvajai , maffiózói egyesüljetek!
RonaGyuri
„je ne pense qu'à ça”

egy felettébb releváns kérdés

Mint ismert az első Leány férjjel és 3 gyerekkel balra el. Persze számos kommentár született. Az egyik akár autentikus is lehetne: „Csak átmeneti időszakra költözött ki Tiborcz István és Orbán Ráhel Spanyolországba, de hosszútávon mindenképp Magyarországon képzelik el a jövőjüket, mondta Tiborcz a Magyar Hangnak”! Többek között azt is mondta, hogy „szeretném megelőzni a találgatásokat, szó sincs arról, hogy felszámolom a magyarországi érdekeltségeimet”!
Bennem egy érdekes kérdés merült fel: Hol fognak szavazni jövőre?
Számos lehetőség merült fel:
egyfelől; hazajönnek, ekkor persze felmerül, hogy a kedves papa szalajt-e értük egy gépet? Többről tudjuk, hogy úgy van vele, mint a kocsis lova a kocsmánál, magától is odatalál!
másrészt; elutaznak Madrid, Barcelona vagy Malaga valamelyikére, ekkor is felmerül, hogy: küldenek-e gépet?
Persze az sem zárható ki, hogy – lévén fityesznyikek, így rájuk más, vagy másképp vonatkoznak a törvények – levélben szavazhatnak, sőt az is mint számos helyen őket látogatják meg:
- a helyi matyar klubok egyike, vagy stílusosan a három királyok a csillagokat követve,
- sőt az is, hogy a kinti hivatalos szervek =))
Jobban belegondolva azt sem lehet kizárni, hogy mozgóurnát kérnek és kapnak! (esetlej Attika a Nagy és doktor személyesen viszi) =))
Emmersson71
Nem hát...a migránsok sem telepednének le hazánkban :P
telegdilaci
@sgl: Gondolom hogy keleten már nincs mit megszerezni,a diktátor hadurak már ott is mindent megszereztek,maguknak,úgyhogy a saját lábunkon állé Récsölnek,keleten nem sok keresnivalója van!
Néro
@kereső: Hiaba no a Nemzeth saját lábon álló Nagy Gyermekei bárhol tudnak lopni a világban.
ómió
Már egy ványadt emigráiót se sikerül ráhazudni? Hát, mi lesz így az efftársiassággal?
Málna
@kereső: A szálloda környékének felújításához ad segítséget, nem a szálloda felújításához.
Néro
@sgl: Mert kelet felé levágják a tolvajok kezét. Azért nem.
CsipkeRózsa
Megvárják az o.gy. választások eredményét.
Amit itthon eladott, azt már nem lehet lefoglalni tőle, a kinti vásárláshoz meg mi közünk?
evacica
Ki a fenét érdekel, hogy hol élnek, a baj az hogy a többiek még idehaza vannak!
tudode
kitől mástól, mint
.
---- Korrupcióért elítélt politikus egykori szállodáját vette meg Tiborcz cége Spanyolországban
444.hu/2021/10/06/korrupcioert-elitelt-politikus-egykori-szallodajat-vette-meg-tiborcz-cege-spanyolorszagban
.
"""Tiborcz cége egy olyan szállodát vásárolt meg a spanyol tengerparton, ami valaha ennek az ügynek a főszereplőjéhez, egy pénzmosás és vesztegetés miatt 50 évre elítélt politikushoz tartozott."""
---------------------
.
.Az üzlet az üzlet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.