A képviselő a Blikknek beszélt arról, hogyan érintette őt mint családanyát a Kövér László által kiszabott büntetés. 

Szabó Tímea családját is keményen sújtja a 9,7 milliós rekordbüntetés – „Lefaragunk a kiadásokból”Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A házelnök azután szabta ki Szabó Tímeára a rekordnak számító 9,7 millió forintos bírságot, hogy látványosan tiltakozott a Fudan Egyetem budapesti megnyitása ellen: a Kínai Népköztársaság zászlajára emlékeztető, Fidesz feliratú molinót tűzött a parlamenti pulpitusra. Ezzel pedig Kövér László szerint – illetve a büntetést megszavazó politikusok szerint – kiérdemelte a büntetést.

Egyáltalán nem ijedtem meg. Ha azt hiszi Kövér László, hogy ezzel a büntetéssel eltántorít engem attól, hogy kiálljak az igazságért, a magyar emberekért, nagyon téved. Bármekkora büntetést is szab ki rám, folytatom, folytatjuk a Párbeszédben a küzdelmet

– nyilatkozta a blikk.hu-nak. A politikus egyébként havonta bruttól 2,4 millió forintot keres, amiből két gyereket nevel. Azonban vagyonnyilatkozata szerint van egy 7,3 milliós tartozása is, amit ebből fedez. 

A törvény szerint képviselőként semmilyen másodállást nem vállalhatok. Kicsit lefaragunk a kiadásokból, de egyébként sem élünk nagy lábon

– tette hozzá a Párbeszéd politikusa. 

A bírságot egyébként nem egy összegben kell befizetnie, hanem annak részösszegeit az országgyűlés minden hónapban levonja Szabó fizetéséből. Amíg ki nem egyenlítődik, addig csak a 167 ezres minimlbért kapja. De a politikus elmondása szerint már kapott segítséget, többen is adományoztak neki. Ráadásul nem hagyja ennyiben a dolgot:  a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul, így még nyerhet is az ügyön.

Forrás: blikk.hu
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Teljesen jogos a büntetés!! A parlament nem cirkusz a szabályzatba is bele van írva, hogy engedély nélkül nem lehet ilyen jellegű magán akciókat csinálni! Ez a stílus amit ez a majom nő csinál az teljesen elfogadhatatlan, pont mint jakab vagy hadházy! Menjetek a kocsmába oda valóak vagytok és ott cirkuszoljatok az alkoholista nyomorult kommunista patkányoknak nem a munkahelyen kell ezt csinálni!!! Remélem lesz 10 millió feletti büntetés is :) :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vacsi
Azaz lefarag a háztartási kiadásokból, és gond nélkül kifizeti a 10 milliót?! Menjen a sunyiba!
RonaGyuri
Kövérnek ezért meg kell fizetnie!!! =))
csipetke
Kövér már olyan,mint egy elszabadult hajóágyú.Valamiért azt hiszi,hogy mindent IS megtehet. Igaza van Szabónak,hogy a strassburgi bírósághoz fordult,mert ez a büntetés, a "cselekményhez" viszonyítva elmebeteg.
Csizmás Kond
...ja, hogy folytatni fogja a küzdelmet...
Ha már valakit az a megtiszteltetés ért, hogy az országházban képviselhet embereket akkor kéne annyi intelligencia és műveltség legyen benne hogy abból nem csinál cirkuszi porondot, nem óvodás, hogy lepedőkre festve a marhaságait bohóckodjon, mert aki nem képes magán uralkodni és a helyzetnek megfelelően viselkedni az nem odavaló, mert ha nem állítják meg idejében az ilyen agyamenteket maholnap festékszórókkal fogják kifesteni az épületet.
Küzdeni lehet és kell is de ez nem küzdelem hanem bohóckodás, és az ilyeneket leginkább orvoshoz kéne vinni.
verőce21
A mérhetetlen támogatottságú pártocska képviselője téved, ha azt hiszi, a Parlamentben performanszos tüntetést rendezhet.

Valószínű, utcai tüntetésre nem is futotta volna a tagságukból/szimpatizásaikból...
rokker33
Teljesen jogos a büntetés!! A parlament nem cirkusz a szabályzatba is bele van írva, hogy engedély nélkül nem lehet ilyen jellegű magán akciókat csinálni! Ez a stílus amit ez a majom nő csinál az teljesen elfogadhatatlan, pont mint jakab vagy hadházy! Menjetek a kocsmába oda valóak vagytok és ott cirkuszoljatok az alkoholista nyomorult kommunista patkányoknak nem a munkahelyen kell ezt csinálni!!! Remélem lesz 10 millió feletti büntetés is :) :)
Aki Én
@Csizmás Kond: @verőce21: @rokker33: Miért van az, hogy szerintetek, meg úgy általában fideszesek szerint ez rendben van egy demokratikus jogállamban, ugyanakkor a stadionokban történt rendbontás, performance, brutalitás miatt kapott büntetés meg nincs rendben, ha az minket érint?
ómió
Csak nem a "szólásszabadság nélkülözője" lesz az efftársnő!?
rokker33
@Aki Én: miért szerinted az rendben van hogy a parlamentbe 1 zsák krumlival dobálóznak lófaszos táblákat akasztanak ki és kínai zászlókkal viccelődnek??Szerintem kurvára nem lehet egy munkahelyen így viselkedni!! Ha én ezt megtenném a munkahelyemen azonnal kirúgnának,de őket sajnos nem lehet kirúgni ezért ilyen magas a büntetés mértéke!
rokker33
@Aki Én: A stadionokban lévő rendbontások téged nem érintenek, csak a magyar labdarúgó szövetséget a Fifát meg a játékosokat! Ott is van büntetés elég kemény 10=20-50 milliók és még nem is a focisták tehetnek róla!!
magyar1
Azért ezek a jól fizetett politikusok nagyon nem éheznek még emiatt sem. Ellenzékben is ilyen jó fizetéssel bolond lenne a nép szekerét tolni.
Aki Én
@rokker33: Igen, nagyon is rendben van. Ha te is értenéd miről szól és mivel szemben, talán neked is rendben lenne.
Alapvetően azt sem érted, hogy miről szólnak ezek a megnyilvánulások. Azt sem, hogy nem nagyon van ma más eszköz az ellenzék kezében.
Normál esetben, egy korrekt, valódi demokratikus jogállamban erre nem is lenne szükség.
Túl egyszerűen, túl fekete-fehéren látod ezt a dolgot, és a reakcióknál kezdesz elmélkedni, nem a kiváltó eseményeknél.
kissé felnőttem
nagyon helyes legalább kövér basit is figyelemmel fogja kisérni az unió aztán majd valami előbb utóbb alakul mert a hatalom nem öröklődik
inhuman
Már többen is beperelték külföldön ezeket a fékevesztett állatokat, és vissza kell fizetniük a pénzt !!!

DE! - mert mindig van egy DE!
Ha Szabó Timet ennyire büntették a semmiért, az igazságért, akkor a fideszes maffiózókat mennyire fogják büntetni tényleges bűncselekmények elkövetéséért?
Pót Péter a nemzetközi törvényekkel szemben védi a magyar maffia kormányt, akadályozva, ellehetetlenítve, meggátolva a velük szemben felmerült büntetőügyek kivizsgálását - ezzel bűncselekményt valósít meg Polt Péter, amiért börtönbüntetés jár.

Pót Péternek börtönben van a helye, nem főügyészként !!!
Olyan tárgyalás - és ítélet sorozat jön Magyarországon, amilyen még az egész világon nem volt!
A féknélküli tombolásnak, az őrületnek véget kell vetni !!!

Tömegesen lesznek elítélve a maffiaállam fideszes politikusai!

Nem?
De!
kissé felnőttem
@ómió: TE meg a fő mocskolódásé huzz a gecibe troger
Giovanni Alba
@rokker33: ma, 11:06
Szerinted az rendben van, hogy egy képviselő közvetlen kérdésére a kormányfő vigyorogva boldog karácsonyt kíván?
Szerinted az nem majomkodás, ha a kormánypártiak fütyüléssel, bekiabálásokkal, esetleg hangosan tapsikálva fojtják bele a szót az ellenzéki képviselőbe, de ennek ellenére a házelnök nem függeszti fel az ülést addig, ameddig a zajongók lecsillapodnak, így közös erővel ellehetetlenítik a felszólalást?
Ez így rendben van? A ficsúr tényleg sokkal durvább, mint az ellenzéket az országra rontó ellenségnek nevezni?
Demokrácia, aha, az, persze.
teuton57
@rokker33: Hülyegyerek! Ajanlom, tanulj meg olvasni, kezdd azzal: "szolasszabadsag" es "demokracia" Nix illiberalizmus! Aztan ha 2-3 ev mulva eljutottal addig, hogy kiszotagoltad a szavak jelentesenek leirasat, akkor olvasdd az EU-Birosag iteleteit! Azokat a bünteteseket, amiket a hazmester az ellenzekiekre eddig kiszabott, mind eltöröltek!
Aki Én
@Giovanni Alba: @rokker33: ...vagy egész egyszerűen kivonulnak, vagy meg sem jelennek a Parlamentben. Mert ez munkahely, ugye?
Akkor miért nincs milliós büntetés? Ezt megengedné a munkaadód, vagy ezért is kirúgna?
Csizmás Kond
@Aki Én: Miért van az, hogy te aki nálam okosabbnak tartod magad engem kérdezel ?...amúgy szerintem minden rendbontás törvénytelen és büntetendő és ennek az ellenkezőjét soha nem állítottam.
Aki Én
@Csizmás Kond: Ki mástól kérdezném, hogy te mit gondolsz?
rokker33
@Aki Én: Egyáltalán nincs rendben! Eddig csiptem Jakabot, de ezek a kirohanások amit mostanában művel az szánalmas és nevetséges! Nem így kell választást nyerni hogy cirkuszolnak és nem kell a Fidesz szintjére lesüllyedni se!
@Giovanni Alba: Nincs rendben nyilván, de nem kéne lesüllyedni a Fidesz szintjére mert akkor semmivel sem lesznek jobbak tőlük !!
@teuton57: a kurva anyád a hülyegyerek !! Nincs több mondani valóm!
Aki Én
@rokker33: Akkor talán kevésbé lenne rendben, ha például ellenzéki képviselőt egyszer is látnál a köztévén szabadon nyilatkozni.
Mikor láttál ilyet, ebben a demokratikus jogállamban, a köz százmilliárdokból kitartott fidesznyalonc adón?
Ott a probléma, nem a tábla.
Csizmás Kond
@Aki Én: Mindig azt írom le amit gondolok, és igyekszem a témánál maradni, vagyis ha a parlamentről van szó akkor nem kavarom a focipályával...
Aki Én
@Csizmás Kond: Értem, csak véleményeteket olvasva az emberben óhatatlanul felmerülnek kérdések. Vagyis az a gyanúm, kettős mércével, illetve elfogultan ítélkeztek. Megint.
Erre lettem volna kíváncsi.
Csizmás Kond
@Aki Én: Gyanakodni lehet, viszont a cikkről szóló beírástól eltérően olyan eseményt említeni ahová nem írtam véleményt, nem tudom miért próbálod a kettőt összekavarni ?
rokker33
@Aki Én: kb 10 éve nem nézek tévét szóval erről nem tudok nyilatkozni, de már 2021 van lassan 22 és amelyik képviselő engem érdekel azt megkeresem a Facebook on és ott meghallgatom amit mond/ vagy hazudik :) ) és amúgy emlékeim szerint 2010 előtt a Fideszt se hívták be szinte sehová szóval ez olyan oda vissza játék,de engem ez a része tényleg nem érdekel,csak tanuljanak meg viselkedni a parlament nem játszótér és ezek kapnak havi több millió forintot a Ti pénzetekből!Engem ez jobban zavarna !
Bözsi
Kedves képviselőasszony, az nem titok, hogy a kövér egy görény, de ön sem voksolt az irtózatosan magas képviselői fizetések ellen. Gondolnám!? Pusztán csak ezért nem értem a kegyed baját. Legfeljebb két kosztümmel kevesebbre futja. Amíg önök milliókkal dobálóznak,addig sokaknak alug jut kenyérre meg tejre.
ómió
@kissé felnőttem: Mocskolódó trógert láttál, bolsiék fajkreténje!? Húzódj félre a tükör elől!
kissé felnőttem
@ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: selejt vagy
ómió
@kissé felnőttem: Selejtet láttál? Húzz el a tükör elől!
evacica
@rokker33: @rokker33: Jó l1nne, ha gondolkodnátok is! cirkuszt Kövér és bandája csinál és járatja le a parlamentet!Ritka jellemtelen banda, épp ideje, hogy a süllyesztőbe kerüljenek! Csak azt nem lopják el amit nem érnek el!
Németh István
Rohadjon meg a tímea, ilyen az az eset amikor egy undormány féreg aljas megnyilvánulásaival magát és a környezetét teszi tönkre! Ez a felelőssége egy nagykorú, minden bizonnyal agybeteg, sajnos még nem kényszer kezelt és gyámolított barom cselekedeteinek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.