A magyarországi kórházak lejárt adósságállománya jelenleg mintegy 45 milliárd forint. Tíz hónap alatt úgy nőtt közel negyvenmilliárd forinttal a tartozásállomány, hogy az év nagy részében a fekvőbeteg-intézmények szinte csak Covid-ellátást és halaszthatatlan műtéteket végeztek – számol be róla az mfor.

Orbán Viktor nem fizet: jön a csőd, ezrek lehetnek munkanélküliek – összeomlásban az orvostechnikai szektor
Kép: Pixabay

A magyarországi orvostechnikai szektor meghatározó érdekképviseleti szervezetei – az Egészségügyi Technológiai Orvostechnikai Szállítók Egyesülete (ETOSZ), a MediKlaszter és az Orvostechnikai Szövetség – közös sajtótájékoztatón hangsúlyozták, hogy nem tudják tovább tolerálni a kifizetetlen kórházi számlákat.

A kórházak fizetőképességének problémája nem újkeletű, évtizedek óta fennáll. De a járvány miatt még fontosabb, hogy a cégek megkapják a beszállított termékek jogos ellenértékét, amelyek átlagosan 100-120 milliós kintlévőségek. Az adósságállomány azért csúcsosodott ki most igazán, mert a kereskedelmi ellátási láncok is jóval sérülékenyebbek a pandémia alatt

– mondta Tóth Zsolt, a Mediklaszter vezetője.

Pénzügyi akadálya semmiképpen nem lehet az adósságok kifizetésének, hiszen a Pénzügyminisztérium közlése szerint az idei gazdasági növekedés rekordmértékű, Európában a legmagasabb. A gyógyító-megelőző ellátások ezévi költségvetési

kiadásai ugyanakkor időarányosan 77 milliárd forinttal elmaradnak az erre szánt keretösszegtől. Nem méltányos a piaci szereplőktől elvárni, hogy mindaddig hitelezzék a magyar kórházakat, amíg az egészségügy átalakítása eredményre nem vezet, mert ez nem rövidtávú folyamat, s a Covid-helyzetben nem is ésszerű elvárni az intézményektől.

Idén júniusban az érdekképviseletek megkeresték a szakminisztériumokat (EMMI, Belügyminisztérium és Pénzügyminisztérium). Ezt követően szintén ebben a hónapban Gulyás Gergelyhez, a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordultak. Ekkor évközi kifizetést kértek, de az év lassan letelik, s nem történt semmi, s a három szervezet nem tapasztalt nyitottságot a probléma megoldására.

Szeptemberben további konkrét megoldási javaslatokat tettek le a szaktárcák asztalára, amiben hangsúlyozták, hogy partnerként kezelik a kormányzatot, s ugyanezt várnák el a kormánytól is.

A jelenlegi kormányzati ciklusban két kormányhatározat született, hogy helyre kell állítani az évről-évre termelődő kórházi adósságállomány problémáját. Sőt, tavaly januárban maga Orbán Viktor miniszerelnök is kijelentette:

fel kell számolni a kórházak adósságállományát és nem szabad úgy zárni a pénzügyi évet, hogy bármelyik kórház adósságot halmoz föl. Ennek ellenére azóta sem történt semmi.

A kórházi beszállítói kör mintegy négyezer hazai vállalkozást jelent, mindezt hozzávetőlegesen 500 milliárd forint értékben. 42 ezer főt foglalkoztató szektorról van szó, melyek 95 százaléka kis- és középvállalkozás. 

Tóth Zsolt szerint a magyar vállalkozások közel 30 százaléka fog megszűnni a közeljövőben a kifizetetlen adósságok miatt, 20 százalékuk átalakul (például csökkenti a termékportfólióját), ezért 1000-2000 munkahely fog megszűnni, mindez 6-8 milliárd forint közvetlen adókiesést fog jelenteni.

A szervezetek javaslatairól, a vezetők gondolatairól és a helyzetről bővebben az mfor írásában olvashat. 

Címlapkép: Pixabay

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Százmilliárdokat tolt orbán az egyházaknak,a fideszes alapítványainak szintén százmilliárdokat,és egyáltalán,a luxus-komány ostoba pénzszórása felháborító. Száz és százmilliárdokat sz@rnak el felesleges látszatberuházásokra,vagy éppen most nem fontos,halasztható dolgokra. Azokat a fizetnivalókat,amik valóban fontosak lennének,azzal meg nem foglalkoznak.
Nagyon kell már itt a változás
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Nem stadion ez, hogy csak úgy fizetgessenek...
fergeteg
Anyád picsája te hülye bolsi firkász !
fergeteg
Elloptátok minden évben a pénzt piszkos kórházi vezetők és orvostechnikai eszköz gyártók.
fergeteg
Hányszor kellene titeket nulláról kiegyenlíteni???
csak úgy....
@fergeteg: persze,- ha történetesen gyurcsány nem fizetne,akkor a te elmebajod is másképp alakulna! :) -öröm olvasgatni az eszes fideszeseket,ne tartsd vissza magad,mesélj még valami fergetegeset..
csipetke
Százmilliárdokat tolt orbán az egyházaknak,a fideszes alapítványainak szintén százmilliárdokat,és egyáltalán,a luxus-komány ostoba pénzszórása felháborító. Száz és százmilliárdokat sz@rnak el felesleges látszatberuházásokra,vagy éppen most nem fontos,halasztható dolgokra. Azokat a fizetnivalókat,amik valóban fontosak lennének,azzal meg nem foglalkoznak.
Nagyon kell már itt a változás
Juliusz48
Nem értem ezt a tragédiát itt írja 500 milliárdos forgalom mellett ez a normál folyamatos fizetési sebességgel történő kiegyenlítés. A legtöbb ilyen cikket író, már nem emlékszik hogy a baloldal alatt sokkal kisebb forgalom mellett nagyobb volt mindig a kifizetetlen számlák Összege. Álljon itt Gyurcsány ugyanerről a területről mondott állapotfelmérése. "Persze, hogy bonyolult az egészségügynek a dolga. De hát amelyikünk bemegy egy egészségügyi intézménybe, tudja, hogy hazugságok sokaságára épül. ... Az az igazi botrány, hogy akiről a Laci beszél, az ő cigány embereinek, annak tized olyan jó minőségű egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem. És mióta az anyám, az anyámnak ismerik a nevét Pápán és Gyurcsány Katusnak hívják, azóta neki is jobb jut, a kurva életbe! Nem tudta, hogy mi történt. Megjavult az egészségügyi rendszer, fiam? Mondom: egy lószart, mama. Az az igazság, hogy fölismerik a nevedet.
Ez botrány. Hát ehhez képest, társadalmi értelemben a vizitdíj semmi. Az nem botrány, az kényelmetlen politikailag, meg kifizetni."
csak úgy....
@Mirabilis: ö sosem magyarázkodik,mindenre vannak a bünbakjai.
Maxipocak
Nem érdekli semmi ezt a hazaáruló kleptomán patkányt. Remélem, hogy lassan és kínok közt fog megdögleni. Vagy akkor fognak beszarni a műszerek, mikor rá lesz kötve.
jesz
a cím: "Orbán Viktor nem fizet"...ezt azért sosem gondoltam volna, hogy így, egy nagyhatalmú ember az ország kasszájának ura...így leírva számomra megdöbbentő...elképesztő...

Miért nincs már tömeg a Karmelita előtt, ahol MZP hordón állva követeli az adósság kifizetését? Vagy nem is akkora a baj? Esetleg semekkora?..de akkor miért riogat a cikkíró?
csak úgy....
@Maxipocak: öt nyugaton privát kezelik..,persze ha itt érné gépen a sziszitöl beharangozott nyugati energiaváltság...,gondolni sem merek rá!
rossz ómen,hogy a "nagy magyarok" szeretnek? külföldön elhalálozni...
Peller Anikó
Kelletet a pénc focira. A Balaton se volt ingyé. Kastalyokat is venni kellett, meg le kellett rabolni a médiapiacot is valamiből. Fizetni kell a kulföldi voksolókat is, hogy rohaggyon ki a bele mindegyiknek aki ide szavaz.

Hogy jutna már kórházra is?
csak úgy....
@Pegero: ez a tolókocsis szindróma nálad? :) téged már csak háturu tólnak ...
csak úgy....
különben érthetö,- orbánnak elég dolga és kiadása van a botlábuakra és a stadionokra, mankót meg bárki tud magának otthon faragni!
-na meg rengeteg pénzt emészt föl a választási meggyözös krumpli..
surdilloFUJT
@jesz: egyre hülyébb kommenteket irsz!!!ISZOL TE RENDESEN???
Nessy
A hívek meg mindehhez lelkesen tapsikolnak! Aztán ha kórházba kerülnek, elvárják a magas szintű, ingyenes ellátást, vagy el eszi őket a jó csuda a magán szolgáltatóhoz, hisz vannak jó páran, akiknek nem gond a félmilliós számla. A plebs meg így jár! Vagy meg van már a vevő az ágazatra, fillérekért, esetleg ajándékba?
csak úgy....
@Pegero: bögsz itt mint boci,akit egy hete nem fejtek meg..
nekem te ne pofázz,gengszter az öreged!
mikor lesz végre valami szórakozási lehetöségetek a diliházban,hogy ne nekünk kelljen veletek emberbarátiaskodni?
division
@Peller Anikó: @Horizont: Azért ezt részben köszönhetjük a sok agyatlan oltástagadónak is, akikkel tele az intenzív. Sajnos nejem a tavalyi covid és 3 Pfizer után ismét pozitív lett, ugyanúgy fáradtabb, szag íz most nincs neki, nagy eséllyel az óvodában kaphatta el, mert még dolgozik ott egy dajka aki nem hajlandó magát beoltatni, de már nem sokáig. Sajnos az oltatlan fertőzöttek sokkal nagyobb arányban lövik ki magukból a vírusokat, amelyek ellen az előző oltások már nem úgy védenek a mutálódás miatt. Mindenesetre rossz belegondolni, oltás nélkül mi történne akikre ráköhögnek. Az is nagy baj, hogy megszűnt a házi karantén, nincs piros cetli, rendőri ellenőrzés, az összes oltatlan covidos járhat kelhet kedvére és szórhatja szét a mutálódott vírusait még akkor is, ha a tesztje pozitív lett.
karma1
@fergeteg: Szereted magad tokon loni? mert most azt csinaltad! 10 eve fideszes orvosbarok ulnek a korhazak elen, akik abnormalis penzekert ulnek a szekukben - ok viszik el a love legnagyobb reszet - a tobbit meg a szar szervezes - ami szinten csak a fideszgtol fugg - nelkuluk semmit sem tehetnek meg az orvosbarok sem.
karma1
@division: A nejednek uzenem, hogy a szaglas-izles elvesztesere szedjen CINKET, minden nap, a dobozon levo dozis duplajat. (En masfel evig ittam egy kaveskanal cink-italt egy pohar sima vizbe keverve, mert csak a cinktol jon vissza a szaglas. Csak ezutan a masfel ev utan jott vissza 75-80 %-ban a szaglasom, viszont megmaradt a szovodmenykent az, hogy 24/7 cigarettafustot erzek az orromban, hol gyengebben, hol erosebben. De ha valamit kozelrol szagolok meg, akkor azert mukodik rendesen.)
Szedjetek meg B12 vitamint, 1000 mg-osat, nyelv ala teheto kivitelben. (Csak ez a tipusu B12 a hatekony, AZONNAL). A legkozelebbi vervetelnel kerheted a B12=re valo tesztet, es ha az ertek 690 alatt van (de inkabb mar 800 alatt is), akkor napi 2-3 tablettat nyugodtan beszedhetsz, mert vizben oldodo vitamin, mint a C, es kajabol nem nagyon tudod potolni. Segit a keringes javitasaban, az agy oxigenellatasaban, a szivkoszoruereket szinten jobban mukodteti, jo depresszi, demencia, stroke es rakmegelozesre is. NEM a kombinalt vitaminokban kell beszedni, csak KULON jo ez a nyelv ala tehetoben. Asszem Szlovakiaban gyartjak a Vitabalans nevut, nem tul draga, az internetrol is megvasarolhato. Az orvosok 70 %-a egyaltalan nem ismeri a B12 jotekony hatasait 30 eves kor folott! Pedig letkerdes! Ja, az immunrendszert IS javitja, valamint a hosszabb koncentracios kepesseget is.
Nagyon sajnalom a nejedet - nekem eleg volt 2015-ben a SARS-2 flu - az osszes koronas tunettel tamadott, a szovodmenyei is megvannak, sajnos a mai napig.
karma1
@Horizont: Dragam, ez az oriasi hiany mind KIZAROLAG orbannak koszonheti - de legalabbis a fidesznek, mert szandekosan vereztetik ki a korhazakat IS! Normalis esetben a TB jarulekokbol ES az allami kotelezo hozzajarulasbol meg a korhaznak a sajat szolgaltatasaibol el kell(ene) tudni magat tartani, csak eppen a dolgozo reteg egyre jobban szukul, rengeteg a munkanelkuli, es nem mernem letenni a foeskut, hogy orban a kozmunkasok utan jaro - egyebkent a minimalosszegu - TB jarulekot befizeti-e a kozmunkasok utan, es megjelenik-e ez a koltsegvetesben, es hat az 1 %-os TAO sem mehet oda ellenorizhetoen - egyaltalan: a fidesz financialis gazdalkodasa pont 12. eve atlathatatlan, ellenorizhetetlen fuggetlen ellenorok altal.
Ha most kiverezteti a korhazakat meg ugy az egesz egeszsegugyet, es atadja meszaros kezebe,. hat azok nem fognak tul sokaig mukodni, mert nem lesz ra fizetokepes kereslet.
Mar mindenkinek azt mondanam szivem szerint, hogy ne fizessen allami TB-t (mert nem kap erte semmilyen ellatast sem igazan), hanem keressen - egy most meg talan megfizetheto - egeszsegugyi biztositast, es fizessen mindenki maganbiztositoba, es amikor szuksege van segitsegre, akkor igenyt tarthat egy valodi ellatasra, jobb minosegben. A fogaszat mar nagyon regota ilyen modon mukodik - ez allami ellatasban sem volt mar olcso, mert nem a fogorvosok keresik magukat sapadtra, hanem az altaluk hasznalt technologiak es alapanyagok arai vannak a csillagos egben!
division
@karma1: Köszi karma1, megy a cink is meg a D3, remélhetőleg csak átmeneti, és hamar helyreáll. Egy cimborámnak már 3 nap múlva visszajött, remélem ez sem tart sokkal tovább.
verőce21
Az egészségügy minden évben "összeomlik" és ez így megy 30 éve...!
Nem kormányspecifikus... orvosbáró specifikus. Meg fizetős rendszer, meg biztosítási rendszer specifikus...

De leginkább összefoglalóan, mindenki aki hasznot szeretne húzni belőle specifikus...
RonaGyuri
@RonaGyuri: Nem csak a szokásos ostobaság,

de újabb eklatáns példája a tövig-benyalásnak, még akkor is, ha nem szándékos

A derék tanárúr-II „Médianapló - Miért hadar Palkovics és krákog Orbán?” címen elmélkedik. Nos eltekintve attól, hogy a hadarás Palkovics legkisebb baja, különösen, hogy – legalább is azt állítja – valaha Orbánnak is sajátja volt, a dologban a vélemény igencsak távol áll a valóságtól.
A derék tanárút nem többet, s nem levesebbet állít, minthogy „Miniszterelnökünk ama közéleti szereplők közé tartozik, akik annyira gyorsan gondolkodnak, hogy mire kimondják a gondolataikat, gondolatban már máshol járnak. Ebből adódik, hogy nem fordítanak elég energiát a szavak megformálására.”!
Nem tudom, hogy Zöldikének ki az ME-je, de sem a regnáló sem a többi, s persze a legfőbb sameszaik sem, nem tűnnek gyors gondolkodásúnak.
Nos Őfenesége esetében sokkal inkább a gyorsaság hiánya érzékelhető. Lévén ha az igazat mondaná, nem lenne gond, de mivel hazudik, ezért folyamatosan gondolkodnia kellene, de ehhez nem elég fürge a gondolkodása. S lévén a kapásból adott válaszait is felolvassa, ez okozhatja disszonanciát! =))
lampa laz
Akkor már csak az a kérdés, h orbán miért központosította a kórházi beszerzéseket? Az intézmények önállóan nem kötelezhetnek, akkor ki a hunyó? Asszem az a sok hozzá nem értő faszjankó fideszes akiket orbán mindenhova oda ültetett jó fizetésekért. Aki kitalálta a törvényt, az most fizessen is.
justhpeter
...és ez így lesz minden évben míg a tömeg ki nem hozza a Karmelitából - hajánál fogva.
karma1
@division: Igen, a D vagy a D3 vitamin is fontos, de az zsirban oldodo, abbol nem szabad tuladagolni. Nekem nem jott vissza, csak masfel ev mulva. Iszonyu volt, Az ellensegemnek sem kivanom, mert nem hittem volna, hogy az embert mennyire figyelmezteti a szaglas a veszelyre! Ha akkor elem tettek volna egy uvegpoharban tiszta hypot, akkor azt siman lehuztam volna, mert nem ereztem a szagat meg ugy sem, hogy az orrom szinte belelogott! Bevasarlaskor kidolt egy uveg hypo a kocsimban, es mikor hazaertem es a ferjem kijott hogy segitsen a cuccot bevinni, majdnem elajult a szagtol, mikor kinyitotta a kocsit, es en 40 kilometert vezettem abban a szagban, es meg csak egy kicsit sem ereztem meg a bajt!
Remelem, mielobb tul lesztek ezen a bajon is!
karma1
@Horizont: Mar joval egymillio folott van az aktiv dolgozok szama, akik elhagytak az orszagot, es nagyon keves kivetellel mar nem Magyarorszagon adoznak, TB-znek, nyugdijjarulekoznak - ezek raadasul azok az emberek voltak, akiknek magasabb volt a beruk, tehat az osszes adojuk, TB-juk, ny.jarulekuk sokkal magasabb volt a minimalis hetezervalahanyszaz forint havi minimal TB befizetesnel - ezek most utnek vissza igazan, Azert szar a nyugdijasoknak, betegeknek, nagycsaladosoknak, mert ez a tobbet befizeto reteg egyszeruen hianyzik a koltsegvetesbol, gazdasagbol. En mindig mondom, hogy a fidesz a matekorakrol MINDIG hianyzott, mert keptelenek egy egyszeru egyenletet, de meg egy osszeadast is elvegezni: egyszeruen nem akarjak tudomasulvenni, hogy joval kevesebb folyik be, mint amennyi a gazdasag jo mukodesehez szukseges lenne, es sokkal tobbet vesznek ki belole egeszen mas celokra, (ugye, milyen szepen mondtam, hogy lopnak?), amivel allandoan minuszba szalad a koltsegvetes, es nemcsak az egeszsegugy teren, hanem mindenhol mashol is, csak eppen most az egeszsegugy a jarvany miatt reflektorfenyben van erosen. Sem a nyugdijasoktol, sem a kozmunkasoktol nem tudnak annyi penzt beszedni, amivel fedezni lehetne a korhazak hianyat, de ha lesz egy elegge ideges allampolgar, aki ki fogja rangatni a karmellabol a puhost (akar az elete aran is), akkor minden meg fog valtozni, polgarhaboru nelkul - mert a fidesz = orbannal : ha orban barhogy vegleg kivonodik a politikai eletbol, akkor a fidesz atomjaira hullik szet, mert senki nem latta at az egesz part mukodeset, kizarolag orban! Maskulonben nem is birna megtartani a hatalmat. De ez lesz a veszte is: ha boribe kell mennie , akkor a partja nem fogja tulelni azt az idot, mig o 20-30 evig a csillagban van, mert senki nem olyan velejeig romlott, mint o. Ennyike. De mivel masfel eve teljhatalma van, igy hatvanyozottan kizarolag az o egyeduli felelossege a nep pusztulasa!
karma1
@sgl: Aranyom, hat ezt mondom en is: szamolni kene tudni, hogyha az egyik oldalrol folyamatosan csak elveszek, elszedek, vagy egyszeruen nem adom meg nekik, ami a torveny szerint is jarna - akkior az mindenkeppen csod lesz, barminek is akarja szepiteni a statekot...:)
Aki Én
@verőce21: ,,Nem kormányspecifikus"

Aha...
Jól láthatóan hajnali 4 órára rendesen kimerültél.
szegfue
@lampa laz: 5:35 Tökéletesen igazad van! Kiegészitem még: a kórházi beszállitásokat kizárólag közbeszerzésen keresztül nyerhetik el. Amikor az e.ü. intézmények nem fizetése miatt bajban vannak a beszállitok, ilyenkor mindig eszembe jut: vajon Mészáros Lőrinc miért nem indul egy ilyen közbeszerzésen?
kulabombaafityiszre
@Pegero: tegnap, 21:47
Nálatok aztán nincs probléma,mert ta aztán tolod az idős női rokonságot előlről hátulról,mi?
Ritka egy fidernyákos faszparaszt vagy te kis impotens csődörszúnyog.
verőce21
@Horizont: (09:10) Nem látod értelmét, mert azt egyetlen baloldali szavazó sem értené...
ómió
Efftársilag az ilyet még kórházbezárásokkal "oldották meg"!
reanimator
@ómió: Hű, de hülye vagy - mint mindig.
division
@Horizont: Köszönjük szépen. Favipiravir kiváltva.
ómió
@reanimator: Bolsiék fajkreténje, ne magadból indulj ki!
kissé felnőttem
@ómió: itt csak orbánból lehet kiindulni és beindulni is ha te mondod?
Nessy
@Pegero: Mondhatná szebben is kis lovag!
ómió
@kissé felnőttem: A józan ész minden efftársnak totál ismeretlen? Neked is?
Nessy
@Pegero: Talán, ha valaki kultúrember módjára szól hozzád, azzal ne légy sértő és goromba,és már is kiderülne, hogy vannak normálisan válaszolók is, akikkel értelmesen lehet véleményt cserélni.
reanimator
Kétszeres ténylegesen letöltendő életfogytiglan - MNIMUM !!!
Nessy
@Pegero: Ez is egy kényelmes megoldás! :-)
kissé felnőttem
@ómió: ez sajnos orbán elvtársatokról szól ám
karma1
@sgl: A fidesz a "mondd te is" cimu viccet hasznalja ilyenkor: tudod, , amikor a ket nyugdijas bacsika beszelget es egyikuk azt mondja, hogy "te, ez a Jozsi 76 eves, es azt mondja mindenkinek, hogy neki meg hetente hetszer megy a szerelmeskedes! Mit csinaljak, hogy nekem is ilyen sok legyen?"
"Mondd te is!"
A fidesz szar helyeben en is azt mondanam - foleg a sajat birkaimnak - hogy huuuu', de sokan vagytok mar, naprol napra no a tagletszam!
Mondd te is1
ómió
@kissé felnőttem: Már megint "efftárstévesztésben" vagy? Gyakori ez nálad? A további pszichés károsodást elkerülendő nem kéne megnézetned magad? Az efftársak a te "táborodban" vannak! Tudod: ők azok, akik együtt harsogják az Internacionálétokat! Csak azt ne mondd, hogy méghozzá veled együtt!
kissé felnőttem
i@ómió: @ómió: ismerőseim és őseim nincsenek köztük. önvizsgálatra nem mennél el pld,
kulabombaafityiszre
@Pegero: tegnap, 13:44
"@csipetke: Az a bajod, hogy veled senki nem foglalkozik! Nincs aki toljon hátulról, vagy akár elölről. Pedig biztos élveznéd! '
Neked ez teljesen kulturált és rendben igaz,fostalicska szúnyog.
kulabombaafityiszre
@Pegero: ma, 19:06
Részenről is.Reagáltam a reagálásodra.:))
ómió
@kissé felnőttem: Akkor, mint vadidegen csápolsz nekik ezerrel? Hisz', akkor, ismeretlenül is az efftársaid! Fel se tűnt neked? Ha meg így van, az az önvizsgálat nálad esedékes!
kissé felnőttem
@ómió: @ómió: na vegyél ki a listádbol mert elbeszélünk egymás mellet te szart védsz,én meg nem, téma befejezve nem egy klubban játszunk,libákat is máshol őriztem. válaszaid sértegetéseid betetőztek Madács utolsó szavai ( Az ember tragédiája a mű hogy tudd ) "Mondottam ember küzdj és bízva bízzál "
ómió
@kissé felnőttem: Csak, mert konkrétan rámutattam, kinek is csápolsz? Ez már "elbeszélés"? Csak nem szégyelled? A szart itt inkább, mintha te védenéd! És, ami azt illeti, eléggé "sajátosan küzdesz"!
K-2SO
Jogos pénzeket nem fizetnek ki, ezzel megnehezítve egy csomó embernek és a családjuknak az életét, miközben így égetik, lopják a pénzünket:

Hadházy: Tízszeres áron vették, majd azt megháromszorozva adták az államnak a maszkgyártó-gépet

Hadházy azt írta: "A magyar gengszterek viszont még ne örüljenek, kormányváltás esetén az elsők között fogjuk ezt az aktát elővenni. Hiszen a nyomozás megállapította, hogy az Operatív Törzs utasítására történt a hűtlen kezelés - miért ne lehetne akkor az Operatív Törzset felelősségre vonni? A rengeteg lopás között is a legundorítóbbak azok, amelyek a járvánnyal kapcsolatos beszerzéseket érintik. Olyanok ezek, mintha a kórházban haldokló betegek pénztárcájából lopna valaki."

www.klubradio.hu/hirek/hadhazy-tizszeres-aron-vettek-majd-azt-megharomszorozva-adtak-az-allamnak-a-maszkgyarto-gepet-122640
kissé felnőttem
@ómió: neked sem meg a bandádnak sem mert még van gerincem és huzz el az életemből provokátor!!!
ómió
@kissé felnőttem: Nocsak! "Hazudtunk reggel, éjjel meg este" típusú gerinced van, mint a bolsi tetübandádnak? Az a népzsebelő, államcsőd-kivívó fajta? Ezzel a magadfajtáknak hívalkodj, ne nekem! Ha meg az efftársi amnéziád meg nem gátol benne téged, rájöhetsz, hogy "te húztál bele az én életembe" - ergo az onnét elhúzásra is magadat bíztasd!
karma1
Na, puhos, lehet terden becsuszni Brusszelbe, es megiscsak elkerni pont azt a penzt, amit Brusszel ilyen celokra tett felre, - ami osszetartozik a covid jarvannyal.
Egyebkent a Helsinki Bizottsagnak eppen 77 milliard forintot adtak volna a norvegok, de amikor azt a kis jogot sem kaptak meg, hogy ennek a penznek a toredeket olyan magyar civil szervezetek kaphassak meg, akik valoban raszorulnak, es akiket a norvegok is szivesen tamogatnanak - orban inkabb pokhendien lemondott errol a penzrol. Ha az OSSZESET nem lophatja el, akkor nem is kell neki!
Es a 700 milliardot meg brusszel nem akarja a haverok zsebebe csusztatni. Ilyen ez a vilag, haver!
fergeteg
Nem kellene az egészségügyi beszállítóknak,kórházaknak ellopni a megkapott pénz felét minden évben.
Eladott Ország
A bűnöző román cigány még ezt az 500 milliárd forint kórházi tartozást a választásokig ellopja.
Sámannus
A maffia nem enged zsarol követel gyilkolászik
karma1
@fergeteg: te erted is azt, amit leirsz? Ha egy pek leszallitja a zsomlet a boltba, akkor attol hogy tud tonkremenni a kozert? Mit tehet arrol a pek? Az orvosi beszallitok? Nem hiszem, hogy tudnad, miket irsz itt osszevissza...:(
karma1
O, dehogynem tett orban azota lepeseket! Ra akarta venni a beszallitokat, hogy a korhazaktol fogadjak el, ha azok csak a szamla 75-80 %-at tudjak nekik kifizetni, mire a beszallitok mondtak finoman a kedves vezetonek, hogy eloszor is a sajat farkaval verje a csalant, ne az ovekkel, masodszor meg azt, hogy nehogy mar kevesebbet kapjanak, mint amennyiert ok elo tudjak allitani a berendezeseket, eldobhato eszkozoket, gyogyszert. Na, orban ettol valoszinu megsertodott, es semmit se fizetett ki - ez volt a legegyszerubb megoldas a szamara.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.