Javarészt titkos telefonlehallgatások jegyzőkönyvei teszik ki az iratanyag nagy részét, amely annyira titkosított, hogy még a gyanúsítottak védői is csak egy "titokszobában" tekinthetnek bele, de jegyzetet vagy másolat nem készíthetnek az iratokról.

A hvg.hu szerda reggeli cikke szerint több ezer oldalnyi bizonyíték, javarészt lehallgatási jegyzőkönyvek gyűltek már most össze abban az ügyben, amelyben kedden Polt Péter legfőbb ügyész Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárát, miniszter-helyettest meggyanúsította azzal, hogy kenőpénzeket fogadott el. A gyanúsítás szerint Völner a Magyar Bírósági Végrehajtói Kart vezető Schadl Györgytől alkalmanként 2-5 millió forintot fogadott el, hogy konkrét ügyeket elintézzen a végrehajtók elnökének.

Hvg.hu Több ezer oldalnyi bizonyíték gyűlt össze már most a Völner-ügyben

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 29-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Kovács Tamás

A cikk szerint "fix áras, illetve “havidíjas” opciók is léteztek a gyakorlatilag pénzért “árult” bírósági végrehajtói praxisok megszerzésénél. Ezek a csúszópénzek lehettek hivatottak egyrészt javítani a megüresedő végrehajtói helyek betöltésére kiírt pályázatokon indulók kinevezési esélyeit, illetve ez jelenthette a praxis elnyerése után a jól fizető munka profitjából való részesedést. Az ügyben jelenleg összesen tizenkét gyanúsított van – közülük nyolc végrehajtó és egy végrehajtó helyettes. Jelenleg hat gyanúsított letartóztatásban van, egy személy pedig bűnügyi felügyelet alatt áll."

A lap szerint a titkos információgyűjtést telefonlehallgatás útján már hónapok óta végezte a Pintér Sándor belügyminiszter felügyelete alá tartozó Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ), amely a rendvédelmi, köz- és államigazgatási szerveknél végzi a korrupció- és más bűncselekmények elleni munkáját. A lap értesülése szerint egyelőre az összegyűlt bizonyítékok még titkosítottak, ám várhatóan ezt a titkosítást fel fogják oldani. 

A lehallgatások nagyon széles kört érintettek, a lap információi szerint az NVSZ így jutott Völner nyomára. A hvg.hu úgy értesült, hogy a gyanúsított végrehajtók nagyon meglepődtek, mikor kiderült a titkos megfigyelésük ténye, mivel azt hitték, hogy Völner által be vannak védve.

A hvg.hu úgy értesült több szakértőtől, hogy ilyen magas szintű korrupció esetén az NVSZ gyaníthatóan egyből Pintér Sándor belügyminiszternek jelentett, aki ezt jelezte Orbán Viktor miniszterelnök felé. Az ügyet a politikai vezetés és az igazságszolgálatás igyekezett titkolni a közvélemény előtt, jelenleg is akkora a titkosítás továbbra is, hogy a lap információi szerint a gyanúsítottak védői is csak egy "titokszobában" ismerhetik meg az ügyben eddig keletkezett iratokkal, amikről se másolatot, se jegyzetet nem készíthetnek.

A lap szerint bár igyekeztek titkolni az ügyet, ám Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő és a sajtó kitartó érdeklődése nyomán végül kedden Polt Péter legfőbb ügyész maga jött elő a farbával. Ugyanakkor Polt már hamarabb fel akarta függesztetni Völner mentelmi jogát, ám erre a politikai felsővezetésnek is rá kellett bólintania, ami végül kedd előtt történhetett meg a cikk szerint. Völner pedig azzal, hogy az ügy kipattanása után pár órával lemondott államtitkári posztjáról, azzal igyekezett a politikai élét kisebbíteni az ügynek. 

"Az más kérdés, hogy ha beigazolódik az alapos gyanú, miszerint Völnert tényleg rendszeresen lefizették, akkor közvetlen főnöke, Varga Judit is nehéz helyzetbe kerülhet – persze ő csak politikailag. Hiszen mégiscsak Varga az, aki idővel egyre több feladatát ruházta át Völnerre, akinek ennek köszönhetően arra is naprakész rálátása volt, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok kit és miért hallgatnak le. A nemzetbiztonsági szolgálatok által kért lehallgatásokat ugyanis az igazságügyi miniszter engedélyezi, de Varga Judit – nem feltétlenül teljesen jogszerűen – ezt a jogkörét Völnerre ruházta át. Szerencsétlenségére az NVSZ felderítésére és lehallgatásaira viszont Völnernek nem volt rálátása, mert annak a szervezetnek a külső engedélyhez kötött titkos információgyűjtésére nem a miniszter által delegált államtitkár, hanem egy bíró adott engedélyt"

 - olvasható a cikkben.

Forrás: hvg.hu

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ennek fényében aláírt mindent amit elé toltak. Bárkinek a Pegazusos megfigyelését.
Mert volna ellentmondani, már rég lebukott volna.
Így kapott egy kis haladékot.
Maffia szervezet!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ennek fényében aláírt mindent amit elé toltak. Bárkinek a Pegazusos megfigyelését.
Mert volna ellentmondani, már rég lebukott volna.
Így kapott egy kis haladékot.
Maffia szervezet!
Rizikó
Egy kicsit megkönnyebbültem. Először azt gondoltam, hogy végrehajtás égisze alatt embereket fosztottak meg a vagyonuktól, de hála az égnek nem ez történt. A végrehajtók kinevezésénél mutyizhatott Völner.

Nagyon remélem, hogy példásan megbüntetik ha korrupt az államtitkár és jó ideig nem lesz szabadlábon, ha bebizonyosodik a bűnössége.

Na ellenzékiek! Nem működik az igazságszolgáltatás, ügyészség, rendőrség? Fölöslegesen hallgattak le embereket? Nem derítik fel a korrupciót? Lehet bocsánatot kérni a rágalmazó ellenzékieknek és lapítva elvonulni!
Hatalmas pofon ez a proli szinten acsarkodó primitívek számára!
Dr. Proktor
@sgl: Azért tanultak jogot, hogy megtalálják és használják a joghézagot...
nemkati
Hű, már nem is csontvázak dőlnek ki a fideszes szekrényekből, ez itt már tömegsírok tömkelege!
:))))
Tényleg elég volt már belőlük, degeszre lopták magukat a pénzünkből.
kereső
@Rizikó: "illetve ez jelenthette a praxis elnyerése után a jól fizető munka profitjából való részesedést."- magyarán a zsiros végrehajtások kiosztását is befolyásolták- ahol is a vh. értékétől függően a végrehajtó 8-15% "vh. dijat" kaphat, + a költségei megtéritését az adóstól. Gondolj csak a devizás hitelesekre- nem 1-2 milliós ügyek voltak.
nemkati
@kereső: Bizony, azok a milliók a végrehajtottak vagyonából kerültek Völnerékhez és a korrupt végrehajtókhoz, nem ahogy @Rizikó: hiszi, hogy a semmiből hullott az ölükbe. Ez az egyik legembertelenebb módja a vagyonszerzésnek, a szerencsétleneket még pluszban jól megvágták a végrehajtók is.
nezelodo
@kereső: ma 08:47. Ilyen bonyolult szellemi tornát miért kényszeríthetsz rá a soknevű zsoldosra! Hogyan tudná összekötni a tönkretett devizahiteleseken gazdagodott végrehajtókat, a csúszópénzért kiosztott végrehajtói jogosítvánnyal?
Már az sem tűnik fel nyilván neki, hogy nélkülöznünk kell az ibolyaszerény Jucikát, (a nagy tapasztalatú miniszterasszonyt), amit csücsörítve helyreteszi az EU urait, és a hazai kétkedőket!
Érdemes lenne elautózni Balatonhenyébe, ha már ilyen olcsóvá tette a Viktor a benzint, hátha ott láthatnám a csodatévő hölgyet, az Oszkó Péter társaságában, aki előfordulhat, hogy akár még saját lehallgatását is aláíratta ezzel a tisztakezű államtitkárral, miközben bájosan rámosolygott!
kereső
@nemkati: Igazán "izgalmas" a dolog, hiszen völner feleségének és fiának "ingatlanhasznositó" cége van családi vállalkozásban, völnernek meg ügyvédi irodája- szépen össze lehet rakni a mozaikokat. Hány megnyomoritott család élete szárad ezeknek a lelkén. Mindenki nyert- az ingatlanos cég, az ügyvédi iroda- völner a kenő pénzzel, a végrehajtó. Én már ne is tudok okádás nélkül rájuk gondolni is.
nemkati
@Horizont: Hónapok óta szenvedtek a Fideszben ezzel az üggyel, fenyegették egymást hogy mindenki kussoljon róla, míg végül addig görcsöltek azon hogy mit csináljanak, míg végül megszülték ezt az ötletet, Hadházy nyomására is, hogy bedobják a Völnert, és ezzel mentik ami menthető. Hogy kihúzzák ezzel a méregfogát annak, hogy ellenzékiek szerint itt nincs jogállam, meg az ügyészség, bíróság csak az ellenzékkel foglalkozik, hát ez már annyira röhejes!!! Aki a Völner-ügy alapján azt gondolja, hogy itt minden rendben van a jogállammal, a törvények tisztelete mindenkire egyformán vonatkozik, a törvényszegők egyformán bűnhődnek, hát az hülye.

Nyár óra kutakodnak, tehát amikor a Pegasus botrány kitörésekor megkérdezte valameylik, talán indexes vagy telexes újságíró a Juditkát, ő már akkor be volt rezelve, és azért tolta rá a Pegasus ügyet a Völnerre. Szóval Judika is mehet a levesbe, akár Szíjjártóval együtt, nemhogy bocsánatot kéne tőle kérni !!!
kereső
@Dr. Proktor: azért tanultak jogot, hogy vissza tudjanak élni vele.Én ezeket megfosztanám attól a kis légypiszoktól a nevük előtt.
nemkati
@ómió: Igen! Az egészt Fidesz bandát! És takarodjanak a hatalomból!
Emmersson71
Mesterházival értek egyet. Az ATV-ben reggel azt mondta - kérdésre válaszolva -, hogy "nem az a lényeg, hogy a Fidesz most mit akar megmutatni (kérdés: jogállamiságát bizonyítja a kormány?), kihozva a helyzetből a legkevésbé rosszat, hanem az és erről kell beszélni: a Fideszben korrupt miniszterhelyettes van!".

Szerintem is magasról tojni kell arra, ahogyan a Fidesz próbálja a hírt a maga medrébe terelni és arra felhasználni a botrányt, hogy egy másik hiányosságot elfedjen vele! Nem, nincs rendben a jogállamiság Magyarországon! Az, hogy egy-két ügyben eljárás indul - nagy nehezen, nyomásra, hónapok után! -, az nem menti a sok egyéb eltussolt bűncselekményt!
Csak azt kellene hangoztatni Völner ügyben, hogy Varga Judit minisztériumában vesztegetés elfogadása zajlott rendszeres, hosszú időn keresztül, alkalmanként 2-5 millió forintért!
Ennyi!
Nessy
Na,ehhez kevés lesz egy irat megsemmisítő masina, hogy a végén megállapítsák, minden jogszerű volt, ahogy az ügyészség szokta hasonló esetekben.
tudode
Tárgyilagosan!
.
Az nehezen dolgozó kisembert/átlagembert nem az érdekli, hogy a regnálók között "elterelő hadjáratként", elterelendő a figyelmet melyik almufti bukott le, hanem
.
-------14 éves rekordon az infláció
hvg.hu/gazdasag/20211208_inflacio_rekord_ksh
-----------------------
.
Mindaz vessen magára, aki nem tud ellenállni a kísértésnek, nem tartja be az KORMÁNYTISZTVISELŐK ETIKAI KÓDEXJÉT, azzal együtt, hogy a nehezen dolgozó kismerek adóforintjaiból úri módon meg lehetne élni a mindenféle címen több milliós adóforintjaiból!
.
""""Mivel a képviselők fizetése az átlagkeresethez van kötve, automatikusan jár nekik az emelés. A legjobban Kövér László járt."""
-------------------------
.
Szégyentelen mindaz aki a kiherélt belső ellenőrzés hiányában hozzányul a közöshöz.
.
Megérdemli mindanz, hogy szörpögjön az alfele, bújkáljon a tisztességes kisemberektől, és az újságíróktól, akik történelmi távlatban sec/perc alatt, már a látszatra sem adva.un. törvényesítve koldusból milliárdokat guberáltak össze.
.
Akikhez képes Völner Pál esete. aki se ingem, se gatyánm. ahogy Semjén nyilatkozott
.
----- Semjén Zsolt a Völner-ügyről: „Völner Pált nagyon rendes, kitűnő embernek ismertem meg” – Varga Juditról is beszélt Orbán Viktor helyettese

www.blikk.hu/aktualis/politika/semjen-zsolt-volner-palrol/g7x5p30
-----------------
.
A lényeg, hogy az ügyészség úgy, ahogy működik, """teljesen mindegy, hogy milyen pártállású, státuszu""", mondá de ettől az infláció teszi a dolgát!
.
Punktum!
solidedge
Gondolom először Gyurcsány gyanúsítottat hallgatják ki.
nemkati
@tudode: „Völner Pált nagyon rendes, kitűnő embernek ismertem meg”. Hát ez természetes, tudjuk. A Fidesz-KDNP-ben a rendes, kitűnő embereknek a Völner-félék felelnek meg, ez alapján vannak összeválogatva. Ugyan, hát melyik Fidesz-KDNP-sre ne lehetne elmondani ezek alapján, hogy rendes, kitűnő ember?
Naugyehogyugye!
lusta
@Horizont: K0zben persze kiderült, hogy a mentelmi jog felfüggesztést már korábban kérni akarta a szügyészség, de még rá kellett bólintania a politikai vezetésnek. Ennyit a jogállamról. Az már csak hab a tortán, hogy VölNER ügye piti Simonka, Boldog ügyéhez képest és mi van? Na semmi.
ómió
@nemkati: A hatalomból takarodást 18-ban a választó a bolsi tetübandádra mondta ki! Rémlik még? Ezért van, hogy most "csak" a budapesti városházát és nem a parlamentet próbáljátok elmutyizni!
tudode
@nemkati: .
Nem az első, és az utolsó az, akit a cápák beáldoznak azzal, hogy lám, lám, miközben ország, világ előtt nyilt titok az, hogy "fejétől büdösödik" szinte minden szinten az egész ország
.
---- Tiborcztól Orbánig – A NER legnagyobb menekülései
hvg.hu/itthon/20180309_A_NER_legnagyobb_menekulesei
----------------
.
Azzal együtt, hogy az államigazgatásban "is" több millió mezei közszolga összeszorított ököllel teszi a dolgát, mert a lét a tét!
nezelodo
@lusta: Fogadni mernék, hogy a mentelmi joga nem lesz a jövő tavasz előtt felfüggesztve. mert akkor ugrik a kétharmad. A Dr Flóri, meg a Simonka is nyomkodhatja tovább a tiszta kezűek érdekében szavazógombokat. Abba meg már belenyugodtak, (mert egyre nehezebb cáfolni), hogy maffia kormánynak nevezik őket a politikai vetélytársaik.
nemkati
@ómió: A városházát a Fideszen kívül senki nem akarta elmutyizni, viszont 12 éve csalja el a választásokat a Fidesz minden lehetséges gazemberséget bevetve, így lehet a 49%-ból 2/3. Tehát csalással se akarta őket a választók 1/3-a se, azok meg akik igen, megvezetett birkák, mit is lehetne várni tőlük? Ezzel ránkrogyasztották ezt a csótány bandát, de takarodni fognak, páros lábbal lesznek fellőve a Holdba! :)))
nemkati
@tudode: Jövőre le lesz vágva az a büdös fej, a többi meg a kutyáké.
Sámannus
Nagy takarítás van a kórmánynál. Az a baj, a papirok eltüntetése kevés lesz. Bornyú láncon kéne őket mutogatni. Teljes rendcsináláshoz a takarítók eltávolítása a legfontosabb.
ómió
@nemkati: Senki nem akarta elmutyizni? Bajnai efftársad meg Gansperger efftársad neked már "senkik"? Így "feltörtél"? Egy "választási csalás" másra hazudozásával bújnál ki ezalól? Választást csalni itt utoljára Böszme efftársad tudott: a "trükkök százaival"! Emlékszel még, szellemi gyengeség!? Innét hazudozzál tovább!
Rizikó
@kereső: A végrehajtói bizniszbern igen sok sunyiság van. Rengeteg embert fosztottak meg mindenétől, de itt a kisebbik rossznak tartom a végrehajtókat, de nem angyalok! Itt a bankokat hibáztatom és az államot, amelyik nem akadályozta meg ezt a lenyúlási módszert!
kereső
@solidedge: Gyurcsány már közölte, hogy Ő volt!!:)))))))
nemkati
@ómió: Ez a 'másra hazudozásával' című szöveged mindig megkacagtat! :)
Ezzel a másra hazudással amióta az eszemet tudom a Fidesz él, gyakorolja perecről perecre, mert 0rbán már a kezdetekkor kiadta, hogy ha nagy sz...-ban vagyunk, kenjük rá az ellenfélre. Azóta is azt kenegetik.
2006-ban, 2010-ben 0rbán elismerte hogy rendben volt a választás, nem tehetett mást, mivel rendben volt. Csalás csak ezután volt, amikor a választáskor a Fidesz volt hatalmon, akkor viszont mindig, és ott volt ám minden módon. Én az igazat írom, te viszont ne hazudozzál tovább!
Aki Én
@Rizikós ez a Shikaratyi: ,,Nem derítik fel a korrupciót? Lehet bocsánatot kérni a rágalmazó ellenzékieknek és lapítva elvonulni!"
Ezt harsogjátok 24 órája, de még a vezetőitek is. Kicsit átlátszó, hogy 12 év szabad rablás után van egy ilyen eset, amivel mindent igazolni akartok. Hozzáteszem még senkit nem ítéltek el, lehet, hogy nem is fognak.
Normális helyeken nem is lenne kérdés, hogy mi ilyenkor a teendő.
De ti éppen egy fideszes vezető bukásával akartok jogállamot és pártatlanságot bizonyítani. Éppen megbuktok, de ti önreklámnak használjátok ezt a szégyent.
Nem is csoda, hogy te és fajtád ezt bekajálja. Alsókategóriás vidéki színházi bohózat.
CsipkeRózsa
A pénzek lenyúlásának a java Völner előző beosztásainál keletkezett, amit ki kellene vizsgálniuk. Abból keletkezett a feleség és a család más tagjának is a vagyona, persze Völner sem a saját nevére íratta a szerzeményeket.
Aki Én
@ómió: sorra dőlnek az efftársaid, mit hazudozol elmebeteg bolsi csicska?
Németh István
@Aki Én: @CsipkeRózsa: @Aki Én: @nemkati: Meg a többi széles orientációjú politikai, mi több gazdaságpolitikai nagymenő! Öröm olvasni benneteket! Igen öröm, mert érződik a szívetek, lelketek legbelső hangja! Az öröm kifejeződése, amely belengi személyeiteket >> hogy végre a sok aljas mocsok, kommunista - nem ám volt kommunista és mára átváltózott balliberális mosléknak, hanem echt-e aljadékoknak a végrehajtóknak és vezetőiknek VÉGE!Ez a Völner úri ember kemény fickó ügyes taktikával kiborította a sok foslét a bilibül! Bizony kapásból kérte is az eljárást , hogy egyszer és mindenkorra el tudja zárni a gyurcsány maffiához csurgó csapok egyikét! Mert ugye kell a suska, a bige nemzetellenes a polgárok zsarolója, pénze milliárdjai a korrupciós csatornán kevés lesz, azt már látni lehet ezért kell a többi moslék és az eu-német- usa tengely adócsalásra utaló - hi-hi-hi, bizonyítottan az - támogatása is!
SZÓVAL > kedves nyalósok, hazaáruló söpredékek ez a karácsonyi ajándékotok!
ómió
@nemkati: Akkor, kacagjál nagyokat saját magatokon, bolsikon! A hazudozást, lopást, amit műveltek, műveltetek ("hazudtunk reggel, éjjel meg este" plusz "privatizáció" címén szétloptátok az országot több, mint 10000 milliárd ft értékben) is egyfolytában másra próbáljátok hazudni! A 2006-os választás meg önmagában még csak rendben volt, de a választók átverése, a "trükkök százai", amit műveltetek ennek érdekében, az is! Tudod: "mi az, hogy, nagyon is"! (Áfacsökkentés választás előtt 20%-ra, választás után azonnal visszaemelve 25%-ra, stb.) Az ország meg haladt a 2008-as államcsőd felé, amit "ki is vívtatok'"! Miközben non-stop a másikra hazudjátok mocsokbolsi hazudozó, csaló és rabló mivoltotokat!
ómió
@Aki Én: Na!, bolsiék agyzsugoros ápoltja! Megint jelentkezel onnét az elmeosztály munkásőr tagozatáról? Ismét rád tört a tetves bolsiságod másrahazudási szindrómájának egy heveny rohama? Cseh Guevarra, alias Botmixer Katalin efftársnőd, bezzeg, az ellene folyó vizsgálat ellenére, "nem dől sorra", pedig "csak" közel 5 milliárdot "trükközött ki" az EU-s pénzekből! Tovább műveli a brüsszeli efftársai körében az "aktív hazaárulást"!
Aki Én
@Németh István: Te színtiszta elmebeteg vagy, ez a napnál is világosabb.
Aki Én
@Németh István: @ómió: propeller.hu/itthon/3746787-volner-huszoneves-fianak-milliardos-cegvagyona-van-de-mibol#v3222065
Kevesen vagytok annyira elvetemült hazaárulók, ostoba fajankók, bolsi drukker idióták, hogy bármit képesek vagytok megpróbálni megmagyarázni úgy, hogy még személyes hasznotok sincs belőle.
És még hangosan hirdetitek is, hogy mennyire mélységesen buták vagytok.
És aki egy-egy ilyen történetből többet megért, mint ti, az a hülye szerintetek.
De ott van nektek Gyurcsány, aki végtelenül megnyugtat titeket.
Egész elképesztő, hihetetlen kategória vagytok.
És kibaszott ártalmasak.
Németh István
@ómió: és a többiek! Na elössssször is tisztázzuk >> miért kéne templom előtt kéregetnie, bármely hivatalos rangban lévő személy családjának!? Az nem csípi a csippás szemeteket, hogy a bige a nemzetet károsította meg 3600 milliárddal!? nem 36-al mert azzal csak a földmunkás földművelőket rövidítette meg! Aztán ezek a gecmarekok egy fillért sem jótékonykodnak mégűa saját melósaikat is alig fizetik meg, a kifizetések rendre késnek! A Mészáros Úr azon túl, hogy a legnagyobb foglalkoztató megbecsüli a melósait és ahol és amiben lehet segít, adományoz minden évben most ippeg 50 milliót! Te moslékos baromfasz te adtál egy telefon hívással egy fillért is! szégyelljétek a pofátokat azt a munkásőr parancsnok tetves részeges pofádat! Doktor marxisták!
nemkati
@Németh István: Végre valaki jól kiosztotta @ómió: -t, már ideje volt! :)))))
Aki Én
@nemkati: Még ha nem is neki szánta szerintem. Mindkettő egy eszméletlenül buta, suttyó, aljas, elmebeteg faszkalap.
Ha finom akarok lenni.
nemkati
@Aki Én: Finoman fogalmaztál. :)
"ezek a gecmarekok egy fillért sem jótékonykodnak" Na ezt honnan tudja? Mert nem verik a mellüket megfényezik magukat mint a fideszes oligarchák, hogy mennyi pénzt osztanak vissza "szívjóságból" a népnek abból, amit lenyúltak a közpénzből? Nekem az sokkal őszintébbnek hat, aki nem kérkedik a jótékonykodásával, pláne ha a sajátjából adja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.