A Mandiner.hu számolt be arról, hogy az idegsebész, Csókay András ózonterápiával kezelné a koronavírusos betegeket. 

Csókay András elmondta, szerinte mi lenne a hatásos terápia a koronavírusos betegek kezelésére
A Polgári Magyarországért díjjal kitüntetett Csókay András idegsebész az elismerés átadásán a budapesti Festetics Palotában 2020. február 24-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az ismert idegsebész azt kéri, hogy végezzenek erre vonatkozóan tudományos vizsgálatokat – írja az ATV.hu.

Az ózon közvetlen belégzését eddig senki sem ajánlotta, fertőtlenítésre már régóta használják. Csókay szerint azonban van egy olyan szerkezet, amelyek a kibocsátott mennyisége nem haladja meg a kritikus határértéket, amely felett az ózon már ártalmas lehet.

Ezt az a villamos-üzemmérnök fejlesztette ki, aki már a sziámi ikrek szétválasztásánál is segédkezett Csókaynak.

Tamás fantasztikus polihisztor, a sziámi ikrek szétválasztásához használt kulcsfontosságú szerkezeteket is ő készítette el

– méltatja Csókay.

Szentmarjai Tamás még a járvány kezdetén kapta el a covidot, már éppen kezdett a betegséglefolyás súlyosabbra fordulni, amikor eszébe jutott, hogy az ózon nemcsak a szénanátháján, de meghűléses betegségein is segített

- írja a mandiner.hu.

Két-három napig tartott a láz és a Covid miatti rosszullét, utána az ózonnal kikezeltem magam, majd a családomat is a gyerekeimtől az unokákig

- mesélte Szentmarjai Tamás, aki a készüléket azóta több helyen is ajánlotta.

Covid, nátha, influenza ellen is jó ez a terápia, ezért tudományos vizsgálatot szeretnék szervezni az ózonterápia kapcsán

- mondta a Mandinernek Csókay, aki kérésével több kórházat is felkeresett már, de nehéz áttörni az etikai bizottságok.

Forrás: ATV.hu, Mandiner.hu
Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Ez egy marha nagy baromság, persze nyilván neked bejön, mert nem oltás. Hol van ennek bármilyen tudományos alapja? Vannak mesterségek dolgok, pl. az UV fény, ami megöli a vírust, csak éppen zárt térben, és nem az emberi szervezetben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
most megmondom..süllyesztő...szembe megy az oltás vallással, azaz a száraz lábbal átkeltek üzleti érdekeivel..,így nem lesz belőle semmi...
magyar1
Csókay hiába megy bárhová, ebből az olcsó gyógyulásból nem kér a szemét pénzéhes uralkodó réteg.
Olyan mint a benzin helyett vízzel működő motor esete.
Nessy
Pedig Csókay dr. nem az oltás helyett, hanem a már betegek alternatív kezelésére ajánlja, kisérletre, kutatásra! Kellemesebb,kevesebb utóhatással járna, mint a lélegeztetőgép.
kormanyos63
Csókayt elismerem mint idegsebészt, és agysebészt, aki hihetetlen szakmai tudásával hozzájárúlt a Bangladesi Sziámi ikrek szétválasztásához!
DE, kurvára nem ért a virológiához, az infektológiához, és a járványügyhöz!
Ugyanúgy, mint az általam kardiológusként tisztelt , Merkely Béla sem, aki beállt az orbán rezsim szolgálatába!
Ez nem az ő szakterületük, ehhez ők nem értenek, inkább adják át a terepet a szakértőknek, azerre szakosodott orvoskollegáknak!
Erre szokták mondani, mindenki maradjon a kaptafánál!
Én a COVID témában csak Szlávik főorvost, Duda Ernő, és Jakab Ferenc virológus professzorokat, Falus Ferenc volt tiszti főorvost(pulmonológus), és Falus András immunnológus professzort tartom hitelesnek!!
Talán még Rusvai Miklóst is, bár ő állatorvos!!
Pálinkás Pál
@kormanyos63: szellemi színvonaladat jelzi a felsorolt kuruzslók névsora,akiket hitelesnek tartasz...division, új néven nyomulsz?...
lusta
@kormanyos63: Azért óriási a különbség Csókay és Merkely között. Csókay szerint megfontolandó a GYÓGYÍTÁS területén kipróbálni, kísérleti szinten bevetni az ózon terápiát. Szakmailag jó érveket használ. Merkely ellenében nem kinyilatkozik, szakértőnek nem akar látszani, hanem orvosként elgondolkodtató ötlettel állt elő. ne feledjük, van benne valami. A termek fertőtlenítése teljes elózonosítással történt nálunk az üzemben.
Sámannus
@kormanyos63: Abban igaza van, ha a tüdőt elszigeteli a vírus a levegőtől, valamivel támadható közvetlenül is a vírus, és az ózon biztosan az, de félő hogy nem csak a vírust roncsolja

.
Egyébként bennem felmerült az a lehetőség, hogy a konyhasóval kevert levegő kitágítja a hörgőket. Jómagam szoktam alkalmazni amikor nagyon rossz a levegő a környékünkön. Ilyenkor sikerül fel köhögni ami lerakódik a tüdőben. Ezt a szerkezetet saját magamnak készítettem el.
Egy üres vizes palackba teszek egy vászon zacskót, majd megrakom sóval, és bekötöm, hogy ne jöjjön ki belőle, majd lyukakat vágok a flakon aljába.
Ha a flakonból így veszem a levegőt, akkor finom só port juttatok a légutakba, ami érezhető is a szájban. Egy két perces belégzés után még néhányszor megismételve megkönnyebbülve érzem magamat.
Csókai doktor javallata talán hasznos lehet, ha az ózon mellett alkoholt is belégeztetnek, Ez ugyanis oldószerként is hat és csillapítja a méreg roncsoló hatását.
Néhai munkahelyemen olyan maróanyagokkal dolgoztunk amit néha sikerült belélegezni. Ekkor fordoltunk ehhez a módszerhez. Gyorsan csökkentette a savas okozta fájdalmat, és csillapította a köhögést.
A saját terápiám is alkalmazható ilyen esetben, egy másik flakonba behelyezünk egy alkoholba itatott vattát, és belélegezzük többször, míg a szúrás elmúlik.
Ezek az eljárások alkalmazhatók úgy is,hogy a kvarclámpa által gerjesztett ózont lélegezzük be.

Azt nem tudom hogy az ózon hatására kitágulnak -e a hörgők de a só ilyen hatását alkalmazzák a tüdőgyógyászatban.
Ezzel kapcsolatban mindenki kérdezze meg orvosát gyógyszerészét sámánnyát és Sámannusát!
Gazella
Felesleges az oltakozas... a vakcjna teszi tonkre az amugyis gyenge immunrendszert
division
@Pálinkás Pál: Ez egy marha nagy baromság, persze nyilván neked bejön, mert nem oltás. Hol van ennek bármilyen tudományos alapja? Vannak mesterségek dolgok, pl. az UV fény, ami megöli a vírust, csak éppen zárt térben, és nem az emberi szervezetben.
Pálinkás Pál
@division: annyi tudományos alapja van mint az oltásoknak, csak ebbe nem halsz bele...
Nyírfa
@Sámannus: 18.29

Hiszen ezen alapul a sóterápia. Asztmás emberek, gyerekek gyógyulnak sóbarlangokban, sótéglás otthonokban. Nekem van sólámpám, mivel nem minden négyzetméteren van egy-egy, nem is a hatása, hanem a hangulata miatt érzem magam jól tőle. Ha megtehetném, tele raknám sólámpákkal a lakást, de nincs annyi konnektorom. :)
Nyáron minden nap iszom sós vizet, ha rendetlenkedik a szívem, azonnal eszem a mézet, és iszom a sós vizet. És akkor jó. :)
Nessy
@Nyírfa: A sós víz jó, ha nem vagy hypertoniás! :-))) Hasonló terápia a sópipa. Abban kristályos formában van a só. Gyakori a Sárvári, ami kimondottan gyógyhatású. De nagyon hatásos pár hetes tengerparti nyaralás is.:-)))
Sámannus
@Nyírfa: A sószoba a hatásos a felsoroltak között. A másik kezelés szakrendelőben, az egészségügyben a közvetlen inhalálással történik. Amit említettem is az.
A sólámpa csal egy dísz, a só szublimációja elenyésző Több tíz négyzetméteres felületen képes a szobát úgy elárasztani hogy hatékony legyen, de ennek van olyan hatása mint a korróziót okoz a lakásban, a fémeszközökben nedves helyen, elektromos eszközökben.. A sólámpa fémrészeit is korrodálja, ha átnedvesedik.
Giovanni Alba
@lusta: ma, 18:27
Megjegyezném, hogy az ózonnal azért lehet fertőtleníteni, mert erős oxidálószer, méreg. Mint a hypo.
Tehát akkor az egészség megőrzésének titka egyrészt az erőteljesen oxidativ ózon, másrészt pedig az antioxidánsok?
Érdekes.
Ha valaki erre azt mondja, lehet szabályozni a naszcensz (atomos, tehát igencsak reakcióképes) oxigén mennyiségét és koncentrációját, akkor rábólintok, igen, lehet, felületen, de nem a testen belül.
Bár amennyiben valaki meggyőző érvekkel áll elő, készséggel fejet hajtok
Nyírfa
Ma olvastam a cikket, hoztam is a linkjét egy másik oldalra. Csókay ugyan nem virológus, de saját maga részére, a környezete, családja körében is alkalmazta az általa kifejlesztett szerkezetet, sikerrel. Úgyhogy bízom benne.
kormanyos63
@Pálinkás Pál: Pálinkás elvtárs, én azt sem tudom hogy ki az a Division, úgyhogy mellélőttél te oltásellenes idióta!
A te szellemi színvonaladról inkább jobb ha nem beszélünk inkább!!
Nyírfa
@Nessy: 18.57

Néha nézelődöm a Holt tenger partján, nagyon tetszik, ahogyan fekszenek a víz hátán az emberek. :)
Sokan kifejezetten gyógyulni járnak oda, a víz magas sótartalma mindent rendbe tesz.
Én himalája sót használok, a természetgyógyászok szerint ez nem emeli a vérnyomást. Gondolom, így is van, mert nagyon sós szájú vagyok, és sok éve már, hogy leváltottam vele a konyhasót.
Nyírfa
@Sámannus: 19.03

Ha írnék bakancslistát, egy sóbarlang meglátogatása biztosan szerepelne rajta. Annyi jó dolog van a világon, amit ki kéne próbálni! :)
Rockxy
Tátom a számat, hogy mennyi egészségtudatos ember van itt!
Köszönet érte a Csókay témát idehozó Propellernek!
Nem szólok bele, nem javasolok semmit, de üdítő lenne, ha legalább ti nem politizálnátok itt többé.
Tudom, hogy én is politizálok, de többnyire Besenyő Pista bácsi stílusban nyomulok.
És azt is tudom, hogy nem érek fel hozzá.
Mármint Pistabácsihoz. (direkt írtam egybe)
Szóval, gratula!
Nickeket nem írok, szerintem mindenki magára ismer. :)
division
@Pálinkás Pál: Az oltásoknak van tudományos alapjuk, max. te nem érted.
division
@Gazella: Te mindig nagyon vicces tudsz lenni...vagy ez szimplán csak butaság?
division
@Giovanni Alba: Teljesen igazad van, nincs ezen mit magyarázni. Az emberi szervezetben lévő vírussal semmit nem tud kezdeni, bár ha megiszol egy pár korty hypót, sőt nem akarok eltérni nagyon a természetgyógyászatos őrülettől, egy üveg tengervizet (Lenkei doktor úr javasolja), mindjárt más lesz a helyzet, mert tényleg megölik a vírust, csak éppen veled együtt...
Nessy
@Nyírfa: Nekem majdnem sikerült belefulladni! Életempárja halászott ki. Ugyanis lehajoltam valamiért, és átbillentem, fejjel lefelé. Úgy lebegtem. Kicsit megijedtem.
Viszont jártunk Wieliczkán a sóbányába, és ott majd 100m mélyen asztmás gyerekeknek volt naponta pár órás pihenőjük. Minket is meghívtak egy órára.Kényelmes pihenő ágy volt, takarókkal.
Giovanni Alba
@Nyírfa: ma, 20:02
Kedves Nyírfa, rossz hírem van. A közönséges konyhasó, a tengeri só, a magas hegyekben bányászott, egykor volt tengerek visszamaradt sója is ugyanaz a NaCl, azaz nátrium-korid, akármilyen címkét is ragasztanak rá.
Mint ahogy a kalcium se foglalkozik vele, hogy szerves (organikus) eredetűnek nevezik, mert nem vesz fel életenergiákat, nem gyűjt be rezgéseket. A kalcium ugyanaz marad a csontokba beépülve, az állatok meszes vázában, a mészkőhegyekben és az istálló falán.
A tengeri sót pl. úgy reklámozzák, hogy a védett partszakaszokon elkerített sekély medencékben a nap elpárologtatja a vizet, és visszamarad a csodálatos, a nagyszerű só. Éppen csak kifelejtik a dicshimnuszból, hogy a tengerben élő állatok nem járnak ki a partra, ott "születnek", ott élnek, és ott pusztulnak el, mindez ott van a párologtató medencében, aztán majd a díszes dobozban, melynek felirata: Gyógyító só.
Nyírfa
@Nessy: Kicsit?? :) Szegénykém, borzasztó élmény lehetett.
No, szerencsére "horogra akadtál", így megkérdezhetem, mit művelt az arcoddal a só. Ugyanis azt olvastam, hogy szigorúan tilos a vizes kezünkkel az arcunkhoz nyúlni, és külön vigyázni kell a szemünkre, orrunkra.
Sokfelé jártatok. :)
Nyírfa
@Giovanni Alba: Jogos. Konyhasó helyett finomított asztali sót kellett volna írnom.
Sámannus
@Nyírfa: Azért vigyázni kell a sóval is azt túlzásba is lehet vinni, ha függővé válik valaki.
Nyírfa
@Sámannus: Többszörösen vízjegy vagyok, a lételemem a só. De vigyázok a vesémre! :)
Nessy
@Nyírfa: Rövid idő alatt nem történt semmi! Trabanttal, sátorral, gyerekkel csavarogtuk be szabadság idején Európát, ahol elég volt a kék útlevél! :-)))
Nyírfa
@Nessy: Hálistennek! Vagány egy csaj vagy te, hallod! :))
Nessy
@Nyírfa: Ehhez Életempárja is kellett, pedig ő idősebb volt nyolc évvel. Két éve, mióta lerobbant a gerincem, és nehezen közlekedek, megülök a fenekemen. Jó lehet a gerinctelen embereknek, nincs ilyen problémájuk.
Toller Béla
Hááát5, vazze,nehéz dolog az etika ! Nem engedi, hogy emberen kisérletezzenek. Nem, az Istennek sem !
Nyírfa
@Nessy: tegnap, 22.50

:)) Apám 89. évében hunyt el, fél év alatt robbant le, addig az óbudai hegyeken sétáltak a feleségével, aki nem az édesanyám volt. Mivel sok mindenben hasonlítok rá - ezt most, lehet, hogy kikérné magának :) -, ügyelek arra, hogy elkerüljem azokat a szokásokat, attitűdöket, amelyek a távozásához vezettek.
Amikor jövök-megyek, és látok idős embereket járókeretbe kapaszkodva, fittyet hányva a megteendő távolságokra, akadályokra, intézni a dolgaikat, tiszteletet érzek irántuk. A napokban hazafelé tartottam a piacról, s már messziről láttam egy nénit, aki alig-alig lépkedett. Járókeretes kis kocsival volt bevásárolni, gyalogolt mint én. Arra gondoltam, hogy mikor fog vajon haza érni, s hogy milyen erő kell ahhoz, hogy elszánja magát az indulásra, s megtegye , amit élete során sokezerszer.
Nyírfa
@lusta: 00.24

Nálunk miért nincs ilyen?
Függetlenül attól, hogy a jelenlegi lengyel kormány ugyanannyira tisztelhetetlen mint a magyar, a két ország, nép között érzek különbséget, mégpedig a lengyel javára. Ha nem béklyózná őket a vallás, a vallásosság, bőven előttünk járnának.
Nessy
@Nyírfa: Hogy mikor fog hazaérni? Ha eddig félóra alatt, most egy óra alatt! Tapasztalatból tudom, mióta bottal is lassabban tudok járni! Tavasztól már útközben le tudok űlni a Faluház előtt pár percre, erőt gyűjteni, haza felé a piacról és fürgébben szedem utána a tappancsaimat. :-))
Nyírfa
@Nessy: Abban a Faluházban lakott a gyermek- és fiatalkori varrónőnk, ő készítette el az esküvői ruhámat is.
Sokat nosztalgiázom az Óbudán eltöltött első 20 évemről. A régi busz-végállomásról a Pártház előtt, az ötös villamosról, a Flórián térnek egészen különleges hangulata volt a csodaszép, emeletes sarokházzal. Emlékszel a mozira? Mellette állt a cukrászda, ott olyan tumultus volt sokszor, hogy várni kellett a helyben fogyasztással. A piacba torkolló Kórház utca maga volt a megtestesült romantika, emberlépték és fák mindenütt. A piac meg...az élmények tárháza. Ja: sokáig működött a szabadtéri mozi a tűzoltóság melletti kis játszótér mögött. Ott láttuk A hazudós Billyt. :))
No, bocsi az offért, de , ahogyan telnek az évek, úgy hiányzik a gyermekkorom, amit nyilván megszépít az idő, de az akkori örömöknek valóságalapjuk van.
Nessy
@Nyírfa: A Flórián - Föld utca sarki emeletes ház a Gittinger családé volt. Jogász és kereskedő család volt. Én a Föld utcában laktam, és ma is csak két sasokkal arrébb a Kenyeresben, a zárda mögött lakom. A Margit kórházban dolgozott anyu is, én is. Azt szoktam mondani, a félgyerekkoromat lebontották. Bocs, kis nosztalgia! Kor tünet! :-))))
Nyírfa
@Nessy: Az a sarokház a Flóriánnál a Vörösvári úthoz tartozik. Ott járt a 11-es és a 33-as villamos, illetve a cipőbolt előtt volt a megállójuk. A föld utcát most keresgélem magamban, az valahol a San Marco utca környékén van, nem?
2010. körül még dolgoztál a Margitban?

Meg kell nézném Óbuda térképét, hogy melyik utca hol helyezkedik el. :)
Nyírfa
@lusta: Ők jobban megbecsülik a természet adományait. Kár, hogy nincs az oldalon közvetlen fordító program, külön be kell ütni a böngészőbe a teljes címet, hogy magyarul is elolvashassam.
Nyírfa
@Nessy: Majd kiesett a szemem, de megtaláltam a Kenyeres utcát, keresztezi a San Marcot, és párhuzamos a Föld utcával. :)
Nessy
@Nyírfa: A Föld utcának a Flóriánra kifutó része már sok évtizede eltünt. Az 51-tő felfele a Bécsi utig maradt meg. A 44, ami a nagynénémék háza volt, meg a Zápor utca pár háza a kertekkel lett a Távfűtő művek, illetve most egy nyomda!
Nyírfa
@Nessy: Beugrott közben a Föld utca Flórián felé eső része, ott is volt egy hasonlóan szép, emeletes ház , akkor te erről beszéltél. Én a másikra utaltam, amelyikben a Csemege volt.
Amikor már asszonyként haza látogattam apámhoz, anyámhoz, olyan jellegtelennek láttam a kerületet, már legalábbis azt a részt, amit jól ismertem. Most mindent a panel egyhangúsága ural.
A San Marcoban, ahol gyerekként sokat bicikliztem, összeértek a gesztenyefák koronái. Nem is tudom, hogy lehet fák nélkül élni.
odst
Csókay András idegsebész, úgy tűnik funkcionálisan analfabéta.
Mottó: Nem érthet mindenki mindenhez.
lusta
@Nyírfa: Tudod az a dolog lényege, hogy mindenki használhatja. Nincs kürölkerítve, egyedül a vandáloktól kell tartani. Itt meg kell védenem a hazai nagy kissebbséget. A statisztikai adatok szerint 1 millió főre számítva kb. ugyanannyi és ugyanolyan jellegű bűntényt követnek el Lengyelorszáágban, mint Magyarországon. Pedig a lengyeleknél valmi 23 ezren vannak csak.
Nyírfa
@lusta: Szóval bűnözésben hasonlóak az arányok. Akkor itthon is rend van, békesség, Polt két hét alatt rendet csinált. :)
Te lusta, mennyország lehetne a földön. Majd 200 év múlva visszanézek, van-e egy kis fejlődés. De lehet, hogy csak lógatom majd a lábam egy helyes kis bárányfelhőről, és nézem, milyen lelkes misszionáriusként tevékenykedik egy ifjú Pápua Új-Guineában. Olyan ismerős... hát nem ő a magyar Orbán Viktor reinkarnációja? :)

Szóljunk Karácsonynak, hogy sóházakat akarunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.