Azt akarja, hogy mindenkinek saját otthona, földje, kertje és eszközei legyenek.

Facebook-oldalán tett ki saját magától egy idézetet Orbán Viktor miniszterelnök, miután szombaton a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara éves megnyitóján tartott beszédet – erről bővebben itt olvashatnak.

Orbán Viktor azt hirdeti, megvédik a magántulajdont

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján a budapesti New York Palotában 2022. február 19-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A fényképen a következő szerepel:

Megvédjük a magántulajdont. 

Azt akarjuk, hogy az embereknek saját otthonuk legyen, saját megtakarításuk legyen, saját földjük legyen, saját kertjük legyen, saját eszközeik legyenek.

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A manyupnál már tapasztalták az emberek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
A sajátjukat, azt igen! Azt úgy megvédik, hogy le is tagadják. Meg külföldre menekítik, meg elhazudják! A földeket meg egyszerűen elveszik - természetesen maguknak! Fújjjj... hogy állandóan csak hazudnak!!
simmering73
A manyupnál már tapasztalták az emberek.
kereső
Jézusom. Külföldre kell vinni a megtakaritásokat, bankszámlákat. Mert, amit ezek meg akarnak védeni, meg is védik- maguknak.
Béla333
Lopnak ezek mindent, ami mozdítható.
Ami meg le van betonozva, azt meg tönkreteszik!
justhpeter
"Azt akarja, hogy mindenkinek saját otthona, földje, kertje és eszközei legyenek."
Ez a mondat a 12 év legnagyobb ordas hazugsága !!!
Mesélj Viktor, mi van a magánnyugdíjpénztári megtakarításokkal, mi van a földpályázatokkal, mi van a trafikokkal, mi van a NER-en kívüli élettel ?
Már régen túl vagytok az utolsó, aljas, gyilkos gazembereken, hiszen ők lopnak, csalnak, hazudnak, de utánuk nem marad nyomorgó élet. Lopni, csalni, összevissza hazudozni ti is megtanultatok, de sajnálatunkra máshoz nem értetek. Saját híveitek is ebben a körben mozognak, ám a seggnyalás, amivel ők felszínen maradnak még nem tartozik a tudomány kategóriájába.
S amikor ráébredtetek, hogy a teljes ország lerablásához kevesen vagytok, magatokhoz édesgettétek az erkölcsikben, jellemükben hozzátok hasonlóan leépült egyházi vezetőket, akik szintén hozzátok hasonlóan a pénzért mindenre képesek. A feladatuk a képzetlenebb, de tisztességes emberek támogatásának elnyerése.
Annak alapján ahol ma tartotok a bukás után a vezetőitek majd elmenekülnek és ott hagyják az ország haragjára a támogatóikat, akik bár erkölcs és jellem hiányában beálltak a "megélhetési keresztények" hosszú sorába, a legnagyobb szükségük nekik lesz a keresztényi kegyelemre.
Nyírfa
Tekintve, hogy az országot nem tudjuk külföldre menekíteni, én abban reménykedem, hogy egyre több holland és osztrák állampolgár vesz itthon földet, falut, amire csak telik. Ők nem tarolták volna le Kishantost - sosem bocsátom meg, amíg élek, emlegetni fogom! - , nem költenék szobrokra, szökőkutakra és közmunkára az EU-forrásokat, no és, nem a saját zsebükbe vándorolna a java.
Elképzelem, milyen csodát művelnének a Balatonnal, a Velencei- és a Fertő- tóval. Zöldellnének a parkok, a házak, nem üldöznék a másságot ...jól és békében élnénk, úgy, amire a magyarok, népként , kritikus többségében maguktól nem képesek.
Miközben az 1800-as években volt egy Széchenyink.
tudode
Nem kell félni!
.
Nem fog fájni, mivel
.
-----A milliárdosok lebuktatásáról Sándor István (Papa)(volt) főnyomozó
www.youtube.com/watch?v=pr6k6MUVbTQ
--------------------
.
Azaz "vissza a babaruhát"""!!!
nezelodo
Ajaj, nem jó jel, ha ezt már sulykolni kell! Tudják már a manyup károsultak, a csatorna, gáz közművek államosításának károsultjai. Ez utóbbinál az orbáni pofátlanság csúcsa, hogy még bérleti díjat is szed a volt tulajdonunkért, és elnevezte rezsicsökkentésnek.
Csizmás Kond
Nem kell túlzásba esni, az a magántulajdon ami a te kezedben van te irányítod és te döntesz felette, nem az amit másra bíztál vagy más kezel.
Emmersson71
Azért még mehetnek a zemberek majd gombászni és tarthatnak kecskét a 8. emeleten?!
Csak hogy tudjuk...
CsipkeRózsa
Azt a részét biztosan, amit ők már eltulajdonítottak.
Nyírfa
@bakcsubakka: 13.54

"...s kitántorgott Amerikába másfél millió emberünk."

József Attila: Hazám

Ismerős, igaz?
Szevasztok
Nagyon szeretném ha bevezetnék az ingatlanadót a komumális mellé ,hogy felzárkozzunk nyugathoz.
kereső
@bakcsubakka: Bocsánat. Nem tettem hozzá, hogy akinek van. Igen tudom, hogy sok tizezer/százezer embernek nincs megtakaritása, amire egy váratlan esemény bekövetkeztekor támoszkodhatna- sajnálatos, hogy igy van.
Nyírfa
@Emmersson71: 13.55

Azt még indulás előtt megeszik, megemésztik, és visszaadják az anyaföldnek. Nem visznek magukkal semmit, csak az emlékeiket és a csalódásaikat. Milyen megvetéssel fogják nézni, amikor az anyaország ünnepelni akarja az új hazában elért sikereiket.
Clavigo
Valaki nem tudja véletlenül,,hogy kik veszélyeztetik a magántulajdonomat ? Kik ellen hadakozik megint ez az agyalágyult ?
teuton
Uristen! Az en tulajdonom szerencsere mar külföldön van, mert ha ezek Magyarorszagon "megvedenek", akkor mar semmim nem lenne...
verőce21
Csak jól jártak azok az emberek, akiknek megmentette, visszatette a nyugdíjkasszába a magánnyugdíj megtakarításait a Fidesz...!

Hát még az ország milyen jóljárt, visszanyerte a működőképességét...!
verőce21
15:11) Kár volt összehasonlítási alapot hagyni a fegyveres testületeknél szolgálók marasztalásával a magánnyugdíj pénztárakban..., mert így annak fidesz előírások szerinti tiszta működésével nagy lett a kontraszt a korábbiakhoz képest...! :)
Klubtag
Van ám nekünk egy 2007. évi törvényünk a kisajátításról, ami a kártalanításra is kitér. Ezt a törvényt a fidesz-kdnp szükségesnek tartotta 2012-ben, 2015-ben, 2016-ban, 2020-ban, 2021-ben módosítani. Érdemes az egészet egységes szerkezetben elolvasni, utána pedig elbeszélgetni egy pár olyan érintettel akik elszenvedői (de főleg kárvallottjai) lettek az eljárásnak...és itt nem csak magánszemélyekről, hanem magánszemélyek társadalmi, közigazgatási csoportosulásáról (lsd: önkormányzatok) van szó. Ezen utóbbiak kirablásáról nem olyan régiek az élményeink, alig 2-3 évesek...úgy-e bár?
Nyírfa
@Klubtag: Muszáj pluszokkal kifejeznem az egyetértésemet: +++++++
Klubtag
@Nyírfa: ...köszönöm, mert te emlékszel, de nagyon szomorú, hogy az emberek nagy része hamar fakuló memóriával rendelkezik, és ha ő maga nem érintetett - hát nem üti ki a biztosítékot náluk.
drrotf
Ne azt figyelje amit Orbán mond, hanem azt mit tesz!Biztos hallották már a benzin kutasok egyik megszólalóját, aki azt mondta, hogy a kormány árbefagyasztásról szóló rendelete-, amely szerint ha valaki nem árulja az üzemanyag kutasoknak hiányt okozó üzemanyagot, akkor azt a kutat az állam elveszi, és átadja üzemeltetésre másnak,- a tulajdon biztonságát veszélyezteti, és eddig befektetett itthon, de ezután nem fog!Hát ilyen védelemre az emberek nem tartanak igényt!Igaz az az átkozódás, hogy védjen meg téged Orbán Viktor!
Nyírfa
@bakcsubakka: Mintha nem is lett volna az a bő 40 év, amely alatt tömegek tanultak, és kerültek jó vagy jobb körülmények közé. Most, amikor farolunk vissza a feudális vadkapitalizmusba, nem kapják fel a fejüket az emberek, hogy: hékás, volt nekünk már jó életünk, még egyszer nem csináltok belőlünk cselédet!
Érti az ember, hogy szabad polgárként szocializálódni sok-sok év, évtized munkája , tapasztalata. Na de nem vagyunk elzárva a fejlett Európától, sőt, uniós tagként soha nem látott lehetőségek nyíltak meg előttünk, a fejlődési folyamat intenzívebbé vált. Legalábbis körülöttünk. De mi, magyarok, ej, ráérünk arra még!
Nyírfa
@Klubtag: 15.36

Valami lomha, a közönyhöz hasonlító állapotban létezik a magyar nép. Az biztos, hogy a többség nem nyitott a haladásra. És így nagyon nehéz lesz.
Régi teóriám, hogy , miután ezt a gyönyörű, termékeny földet, a vizeinket, amelyek világhírűvé tehetnének minket, és szolgálhatnák sok millió ember gyógyulását, mi nem becsüljük, olyan népek, nemzetiségek kellene, hogy a helyünkre jöjjenek, legalábbis átvenni az irányítást, amelyek méltóan használnák a természet gazdagságát. Az értelmes magyarok eddig is szétszéledtek a világban, ez a folyamat csak gyorsulni fog. Aki itt marad, magára vessen, és, ha szolga akar lenni, nem kár érte.
Nyilván ez a teória megdől, ha olyan döntést hoz a kritikus többség, amely miatt érdemes ezt a hazát megtartani.
Nyírfa
@Nyírfa: 16.44

Korrigálnom kell, mert félreérthető a gondolatom utolsó néhány mondata. Akkor van vége ennek az országnak, ha olyan emberek maradnak tartósan hatalomban mint amilyenek a regnálók. Ha így lesz, mert a társadalom döntése ezt lehetővé teszi, akkor, de csak akkor nem kár azokért, akik legyintenek egyet, és azt vallják: nekik így is jó.
Ha nem kell nekünk a szabadság, akkor legyen ez az ország inkább olyanoké, akik nem gyarmatosítani jönnek, hanem megalkotni egy új társadalmat, amelybe asszimilálódhatunk, már, aki ragaszkodik a szülőföldjéhez.
Nyírfa
@volvós: Köszönöm. Pedig még javítanom is szükségessé vált. :)

Olyan régen olvastam először, hogy Hollandia bajba kerülhet a tengerszint alatti elhelyezkedése miatt.
Miután nagyon rokonszenves nép, az volt az első gondolatom, hogy de jó lenne, ha ide jönnének! :)
Toller Béla
Ha arra gondolt, hogy a lopott magántulajdont is megvédik, akkor baromi nagyit téved. Vagy előre csomagol. De mindez nem menti meg a börtöntől, remélem ! A jövedelmek megszerzése és elköltése, a vagyon gyarapodása dokumentálva van, már csak nyomozni kell - és jöhet a bíróság !
Nyírfa
@Horizont: 17.35

Az első szótól az utolsóig helyettem is írtad.
Az a szívlapát is formás kis eszköz, remélem, mindenkinek kézhez áll.
Nyírfa
@bakcsubakka: 17,52

De bizony, hogy volt rendszerváltás: a szocializmusból a vadkapitalizmusba. Hogy kik lettek a hatalom részesei? Részben igazad van, csak azok a pártvezetők, funkcionáriusok, akik hirtelenjében nagyon lelkes hívei és haszonélvezői lettek a '89. utáni éveknek, soha, SOHA nem voltak kommunisták. Kommunistának lenni ugyanis csak tiszta szívvel és tiszta elmével lehet, olyan erkölcsi feddhetetlenséggel, ami csak nagyon kevesek osztályrésze.
Olyan energiák szabadultak fel és el Kádár halála után, amik elfojtás alatt feszültek hosszú éveken keresztül. Jöttek " haza" a múlt arisztokratái, foglalták el az országot, a gyárakat, a földeket, követelték a kárpótlást. Lehetett Horthyt éltetni, fasiszta gárdát avatni a köztársasági elnök ablaka alatt...
nem is mondom tovább, mert elfog az undor.
kereső
@Nyírfa: @bakcsubakka: Az underdog erkölcsi fölénye
Az underdog az esélyes ellentéte. A legismertebb underdog természetesen a bibliai Dávid volt. Finnország is az volt, amikor Sztálin Vörös Hadserege mondvacsinált ürüggyel megtámadta 1939 telén. A filmipar biztos kasszasikerei az esélytelen hősök történetei: ösztönösen melléjük állunk, imádjuk nézni kilátástalannak tűnő küzdelmüket. És természetesen underdog volt Eger várának csekély számú védőserege is. Ki ne ismerné Gárdonyi jóvoltából a túlerő ellen kivívott győzelmüket?
Ez itt most megint Eger vára, vagy ’56, csak ezúttal nem kívülről jönnek a hódítók. Viszont ők is óriási túlerőben vannak. Márki-Zay Péternek és vele együtt a teljes ellenzéknek egy olyan párt az ellenfele, amelynek vezetője kizárólag azért tette tönkre Magyarország demokratikus államberendezkedését, hogy ő és társai kedvükre bűnözhessenek – és megúszhassák. Underdognak lenni alapképlet, a sors része, ennek mégsem lett volna szabad így történnie... Ülj le mesélni a gyerekednek, és a mesekönyv lapjai közül egy kormányhirdetés fog kihullani. Ha megnézed a bankszámlakivonatodat pár tíz- vagy százezerrel többet találsz rajta, a youtube-on nincs öt perc egy Fidesz videó nélkül. Minden az ő plakátjaikkal van tele, mintha csak egy megszálló hadsereg vonult volna végig az országon.
Ami azt illeti, valóban megszállók. Nincs egy négyzetcentiméter, amit ne ők uralnának. És ha április 3-a után így marad, már az álmainkat is fogják. És mégis, hiába nincs felső határa a Fidesz választási erőforrásainak, nem képes növelni szavazói számát. A minden mértéken felüli erőfölény, a mindenfelől záporozó negatív kampány, a hitelekből finanszírozott pénzeső ellenére szoros a verseny a Fidesz és az Egységben Magyarországért hat pártja között. Még úgy is, hogy a hatalom szabadon dézsmálhatja az állam, számára nyitott pénztárcáját, míg az ellenzék főleg civilek adományai van ráutalva.
folytatás...
kereső
A mérések szerint az underdog mégsem esélytelen, ami az adott körülmények között maga a csoda.
Hogyan lehetséges, hogy egy olyan országban, ahol a hatalmon lévőkből az igazság, a tisztesség és a demokratikus szellem szikrája is kihunyt, ott nem mindenki az underdog oldalán áll? De legalább a biztos többség. Hogy aztán áprilistól ne mi legyünk az egyetlen nemzet az EU-ban, amely nem az invázióval fenyegetett szomszédunk, hanem a sötét múltjától szabadulni képtelen, most is agresszorként fellépő Oroszország oldalára állt. Hogy ne a mi kórházainkban halljanak meg a legtöbben és ne a mi iskoláinkban tanítsák a legkorszerűtlenebb, a világban lassan végképp használhatatlanná váló tananyagot. Egy lépésre a szakadéktól miért nincs nálunk az underdognak nagyobb becsülete, vonzereje? Mert akadnak rossz mondatok? Nem szeretett személyek? Mert, amit kínálnak, nem mindenben a mi ízlésünk? A tökéletesnél kevesebb miért nem elég? Mi talán azok vagyunk? Ők talán nem mi vagyunk?
Márki-Zay Péter így beszélt három napja az évértékelőjén. „A sors és a Jóisten fogta meg a kezem és vezette a lépteimet, és egyszerűen nem térhettem ki előle. Százezrek látták meg bennem a reményt egy tisztességes Magyarországra, és én elfogadtam a hívásukat”. Ez nem
az én nyelvem, nem az én világom, de látom benne azt, amit Clint Eastwood underdog mesterművében, a Millió dolláros bébiben mondott az egykori bokszolót alakító Morgan Freeman: „Varázslatos dolog mindent kockára tenni egy álomért, amit senki nem lát, csak te”. Én elhiszem Márki-Zay Péternek, hogy őt is egy álom hajtja, de ha más nyerte volna az előválasztást, neki is elhittem volna.
folytatás...
kereső
A határon túli magyar állampolgárok Erdélyből, a Vajdaságból, a Felvidékről egyszerűen, korlátozások nélkül szavazhatnak a Fideszre, az ellenzék Londonban, Berlinben, Párizsban dolgozó állampolgárait viszont törvénnyel akadályozzák, hogy az előbbiekhez hasonló módon élhessenek demokratikus jogaikkal. Ezt az égbekiáltó igazságtalanságot az itthon élők tudnák ellensúlyozni. A szavazás nem csak morális kérdés, de általa módunk van a kormányzás minőségén és etikáján is radikálisan változtatni, az életünket jobbá vagy rosszabbá tenni. Örökös hazugságaival a rezsim mindenkit csapdába csal, igyekszik elhitetni, hogy nincs igazság. Április 3-án tudtukra adhatjuk, hogy van.

Bruck András
Nyírfa
@kereső: 19.58

...igen.

Tudod, mi a mi erőnk? Ezek a gondolatok, a bennük megnyilvánuló szándék. Amikor az ember a szűkebb-tágabb közösség jóllétének érdekét összesimítja a legmagasabb rendű önkifejezésével, akkor az olyan, mintha megmentene egy embert. És, aki megment egy embert, az megmenti a világot. Nem én okoskodtam ki, nálam fejlettebb spirituális lények igazságát írom, de idővel megértettem. Azt hiszem. De lehet, hogy csak most kezdem felfogni, mit is jelent valójában.Most, amikor elválik az igaz a hamistól, és kiderül, mi hová tartozunk.
Dobó kapitány tudta, hová tartozik, pedig nem volt esélye. De övé volt az az érzés, az a gondolat, aminél nagyobb erő nincs a világon: igaznak lenni.
ómió
Amig az efftársak megint nem "kollektivizálják"! Vagy ma már inkább "privatizálják"?
kissé felnőttem
az elméje akkora mint egy öt -nyolc grammos madáré megeszi a saját házát reggel este meg visszaöklendezi vagy hogy gondolja megvédi magának is 51 rendőr kell percenként akkor max összelophatják a másét mint eddig várakat lakásokat egyéb föld ingatlanokat ja a müvelése az majd, de ki a majd ? aki már 6 éve Angliában él ? az már tesz nagyivben rá. csak az osztrák gazdák is most zugolodnak amit itt elvettek 3-4 évvel ezelőtt mára lett unios végzés? és visszaállitás meg végkieelégités is ... hoppá vitya hoppá ...
kissé felnőttem
VOLT A CÉLODRA 10-12 ÉV MÉGSEM TETTÉL SEMMIT AKKOR itt most kinek és minek hazudozol?kell a bársonyszék? lesz stoki a vaságyad mellett ? nem lesz komfortos.de a tiéd.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok