A Magyar Közlönyben megjelent határozat első lépésben 9 milliárd 848 millió forintot csoportosított át az idei központi költségvetésben.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság büdzséjét 4 milliárd 670 millió, a Magyar Falu Programét 1 milliárd 307 millió, míg a kötött segélyhitelezést 1,6 milliárd forinttal kurtította meg.

Orbánék 4 milliárdot vettek el a kórházaktól, 7,5 milliárdot adtak a TEK-nek

Illusztráció: 123rf.com

Az ebből tovább osztott két legnagyobb tétel az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó gazdasági társaságok által ellátott feladatok támogatása 4 milliárd 468 millió, illetve a külügyi fejlesztési és kutatási programok támogatása 1,4 milliárd forinttal.

A Gazdaság-újraindítási Alapból 7 milliárd 456 millió forintot csoportosított át a kormány, ezt a pénzt egy az egyben a Terrorelhárítási Központ kapta.

A Központi Maradványelszámolási Alap 2 milliárd 622 millióval lett kevesebb. Ebből a sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok támogatására ment 1 milliárd 158 millió forint.

A cikk megjelenése után a Pénzügyminisztérium a következő nyilatkozatot küldte:

Napi.hu valótlanul állítja, hogy a kormány 4,6 milliárd forintot vont el a kórházaktól. A valóság ezzel szemben az, hogy az említett 4,6 milliárd forint továbbra is az egészségügyben maradt. A fejezeten belüli átcsoportosítás mindössze technikai jellegű: az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér fejlesztési és üzemeltetési feladatait az Országos Kórházi Főigazgatóság helyett az állami tulajdonú Egészséginformatikai Szolgáltató és Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. látja el a továbbiakban.

A kórházak forrásait kizárólag a baloldali kormányok csökkentették: 2010 előtt 600 milliárd forintot vontak el az ágazattól. Ezzel szemben a polgári kormány 2010-hez képest, több mint kétszeresére emelte az egészségügyre fordított forrásokat, amelyek így idén már meghaladják a 2884 milliárd forintot.

Forrás: Napi

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Most a TEK lényegesebb, mint a kórházak, az egészségügy! Jogos! A betegek nem védenék Orbánék tyúkszaros életét, ha valami balul ütne ki a választás idején. Hogy az ég szakadjon rájuk!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
drrotf
Több milliárdot vettek el az egészségügytől Orbánék.Egy másik hírben meg az jelent meg hogy tizenakárhány milliárdot meg adnak az egészségügynek hogy rövidítsék a váró listát.Egyszer elvesznek, máskor meg adnak, keverik a kártyát, hogy az átlagos olvasó ne tudja követni azt hogy most kevesebb vagy több pénz van az egészségügyben.Ha meggondoljuk, hogy ha nem adnak pénzt az egészségügybe akkor is rövidülhetnek a váró listák, mert akik váró listán voltak nem tudták kivárni a sorukat és előbb elhaláloztak.Lehet hogy ezt is figyelembe veszi a mi doktorminiszterelnökünk!
kereső
Kezdődik. Ezt csinálták a pandémia alatt is. A jóisten is kevés lett volna hozzá, hogy kövesse az ide-oda tologatást.
Igy lett aztán belőle , hogy a külügy nem is részletezi mire forditotta azt az 500 milliárdot,amit eü kiadás cimén számolt el. Magyarország költségvetése nem egyéb már- mint egy sajt papir. Költségvetési számviteles legyen a talpán aki mindeezt ki fogja tudni bogozni. pedig muszáj lesz, mert a nagy pénzek itt tűnnek el, ebben az átláthatatlan bugyorban.
nyuggerpasi
Emberek! Hát mitől vannak az embertelen várólisták? A kormánynak nevezett förmedvény már régen meghatározta,hogy melyik egészségügyi ellátásból,mekkora mennyiséget támogat a TB. Ha egy hét alatt elfogy a keret,akkor a következő 3 hétben akár kártyázhatnak is az orvosok a jól megemelt fizetésükért. Ezek úgy örülnek a háttérben,hogy a kínai vírus elvitt kb.40 ezer nyugdíjast,mert nem kell az ellopható pénzt a nyugdíjkasszába tölteni.
Nessy
Most a TEK lényegesebb, mint a kórházak, az egészségügy! Jogos! A betegek nem védenék Orbánék tyúkszaros életét, ha valami balul ütne ki a választás idején. Hogy az ég szakadjon rájuk!
csak úgy....
erröl jut eszembe,tegnap egy ismerös mesélte,hogy az 51 éves rokonát fia,reggel 7 körül bevitte a kórházba mert nagyon rosszúl volt.- szerencsére "hamar" du. 16 órakkor sorra is kerültek,a fiú fáradtan de föllélegezve és reménykedve ment haza.
este 21 óra körül hívta a kórház és közölték vele ,hogy a kedves papa elhalálozott!
a 9 óra várakozás volt a szerencsétlen ember gyilkosa!
Macskaszem
@Nessy: Elvehette volna az egyházaktól, a futballtól, meg egy csomó más helyről. De pont az egészségügy b@szta a csőrét. Felkészül az oktatás. Csak Lölő meg a kicccsalád megkapja, a többi nem számít.
Nessy
@csak úgy...: Ő már nem jelentkezik nyugdíjért!
CsipkeRózsa
@Macskaszem: Vagy csak visszatette volna az ellopott pénzek egy picike részét.
csak úgy....
@Nessy: 51 évesen még aktívan dolgozott!
namihami
Ez a TEK és a feltőkésített pretoriánusai még jól jöhetnek egy vesztes választás esetén.
Kell majd a támogatás a ""Sajnálatos Áprilisi Események"" fideszes korrekciója céljából. A ""fociszurkolók"" székházgyújtása már túlzottan átlátszó és kevés is lesz.
ómió
Pedig Böszme módra 640 milliárdot kellett volna...?
colibri
Ezt a kormányt úgy pi@án kell rugni, hogy Moszkváig repüljenek! Az eü kivéreztetése csak csepp a tengerben. Elég volt! Ennél már csak jobb jöhet!!!
Peller Anikó
@namihami: az 6040 milliárd volt. Csak tízszer.
Borsodi
Mert fosik! Mi lesz a választás után..Hogy szólíthatjuk? Hazaárulónak vagy méltóságos úrnak.
Nyírfa
Mindig az egészségüggyel jöttök, meg az oktatással, csupa libsi hóborttal. Hát nem értitek, hogy kellett Le Pennek 4 milliárd, aztán Szerbiában előrehozott választások lesznek, oda is tolni kell a lóvét, és akkor még nem is beszéltünk a határon túli nagymagyarokról.
Egészségügy! Ugyan kérem, nem kell annyit zabálni, mindenki egyen naponta egy almát, az az orvost távol tartja. Nézzétek meg Orbán Viktort, majd kicsattan! Durran...ah, belezavartok.
CsipkeRózsa
@Nyírfa: 15:28

, és olvassa el előtte, vagy utána a Tízparancsolatot.
namihami
@Peller Anikó: 15.09: A Fidesz szerint számolva, ilmatematikai (a szokott módszer) alapon.
ómió
@namihami: Bizony! Böszme efftársatok "abszolválta"! Most a Fidesztől is azt várnátok? Úgy lenne "efftársi"?
namihami
@ómió: "" Böszme efftársatok "abszolválta"! ""
MIT? A hazai és EU-s pénzeket? A 4 év alatt Magyarország egyik leggazdagabbá előrelépő ""mészárosát""? Az Orbán közeli családtagok rakétagyorsaságú feltörését?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.