Németországban már hiány van étolajból és már a raktárakban megmaradt készleteket értékesítik, ezek pedig hamarosan elfogynak. Hetek múlva már nem logisztikai problémák miatt lesznek üresek a polcok.

1000 forintos étolajár jöhet a magyar boltokban is
Kép: Pixabay

Az ok csak részben az orosz-ukrán-háború: ugyan a világ napraforgóolaj-exportjának bő háromnegyedét Ukrajna és Oroszország adja, ebből a háborútól sújtott Ukrajna az összes export felét biztosítja, ahol most a harcok miatt az áprilisi vetés szinte ellehetetlenül. 

Az Rtl.hu-t arról tájékoztatták a nagyobb magyar kiskereskedelmi láncok, hogy

itthon nincsenek készletgondok, de az ár jelentősen megugorhat hamarosan.

Az Aldi Magyarország közölte, hogy az árstop és az orosz-ukrán konfliktus hatására megnőtt egyes cikkek iránti kereslet, de felhalmozó vásárlásokat nagyobb számban egyelőre nem tapasztalnak. A beszállítóik szerint biztosított az ellátás. Viszont a vásárlók így is csak háztartási mennyiséget vásárolhatnak minden termékből, erre az üzletben kihelyezett plakátokkal is felhívják a figyelmet.

A Penny szerint a termékeik kétharmada hazai beszállítóktól érkezik, ezért az egyes nemzetközi piacokon tapasztalható fennakadások egyelőre kevésbé érintik őket. Előfordulhat átmeneti készlethiány néhány cikk esetében, de nem hosszabb és tartósabb, mint korábban bármikor. A lánc is kéri a vásárlókat, hogy ne kezdjenek el értelmetlen felhalmozásba.

Ha valamiből kevés van a piacon, annak az ára megnő. Ugyan a kormány árstopot vezetett be január 12-én az étolajra, de ha májusban vége lesz az árbefagyasztásnak, a magyar boltokban akár 1000 forintot is elkérhetnek egy liter étolajért.

Forrás: Napi

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Fogd már a be pofád, te rohadék!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Eddig sem volt olcsóbb, igaz, nálam csak az olíva jöhetett eddig is szóba, sokkal egészségesebb mint a napraforgó. Kíváncsi vagyok, az majd mennyivel lesz több.
Nyírfa
Tekintve, hogy semmit nem sütök olajban, évi két liter fogy, az kb. 2.600-2.800 ft. Hidegen sajtolt napraforgóolajat használok a főzéshez. A kedvencem , amivel néha szintén készítek főtt ételt, az az olívaolaj, de a leginkább kenyérre szeretem, s még ennél is jobban fokhagymára öntve, és kitunkolva.:) Általában havi egy fogy el, 250 ml-es kiszerelésben, ez jelenleg 1.300 ft, természetesen hidegen sajtolt, extra szűz
kivitelben.
Tehát, két liter napraforgóolaj éves szinten: 2.800 ft.
Olívaolaj 12x1.300, az 14.600. Mai áron, összesen 17.400 ft-ot költök olajra egy évben. Húst nem eszem, gépkocsim nincs, és minél korosabb vagyok, annál inkább csak a lényegre figyelek. Persze, eléggé relatív, hogy kinek mi a lényeges. :)
rokker33
A disznó zsír 700 900 ft/ kg és finomabb mint ez a vegyszerekkel telenyomott egészségtelen étolaj!Mindig zsirral főzök és finomabb mint az étolaj és még egészségesebb is szerintem!
Emmersson71
Sebaj, majd főznek az orbanisták a hatósági áras gázolajjal :P
Pálinkás Pál
@division: mit hazudsz?...mikor medvezsírral főztök a havasokban...
kormanyos63
@Pálinkás Pál: És azt mondják egyesek, hogy a medvezsíros kenyér lilalahagymával kurva finom!
A medvezsír ára pedig sokkal olcsóbb mint a disznózsír, és az étolaj!
division
@Pálinkás Pál: Fogd már a be pofád, te rohadék!!
Pálinkás Pál
@division: kussolj te nagypofájú szarzsák...futtatod itt a román habitusodat..
division
@Pálinkás Pál: Ne ugass, te élősködő tanulatlan foshalmaz! Egyszer találkozhatnánk az életben...
Pálinkás Pál
@division: veled?...rühellem a románokat...
division
@Pálinkás Pál: Tudom hídlakó, szégyellnéd magad erősen, hogy a virtuális nagy pofád előnye a semmivé foszlana. Amúgy már mondtam ki a román, de ezt sem értetted meg. Ritka buta ember vagy, de ez van. Amúgy meg nesze egy kis cikk, persze tudom, agy hiányában felesleges: telex.hu/koronavirus/2022/03/24/koronavirus-jarvany-korhaz-fertozottek-ausztria-nemetorszag-nagy-britannia-romania-egyesult-allamok
Pálinkás Pál
@division: leszarlak...ezeket a cikkeket a zsiráfok rendelik meg, nektek,rabszolgáknak...nem érdekel a járvány, a göthöseket viszi...mint az összes betegség...majd ha én is az leszek,akkor majd aggódok, addig csak röhögök rajtad..
division
@Pálinkás Pál: Én meg akkor röhögök majd rajtad, amikor már a lélegeztetőn fuldokolsz.
Pálinkás Pál
@division: neked nagyobb esélyed van rá...nem én szenvedek hetekig egy enyhe omikrontól...
tothjani
Éppen találtam egy 2008-as árlistát:
A Tescoban a Vénusz étolaj 489, a cukor 189, a liszt 109, a Dreher sör pedig 199 forint volt.
Az étolaj akkor legdrágábban a Plusban volt 509 forintért
division
@Pálinkás Pál: Majd visszanyal a fagyi egyszer, törvényszerű szokott lenni.
Németh István
Majd az antaljóska meg a boros vagyonával amit összeharácsoltak lehet egy kicsit kompenzálni az árakat >> ugyan is ők adták el fillérekért a jól prosperáló olajipart is! Persze a többi élelmiszeripari ágazatot a kiváló nemesacél,rozsdamentesre felújított hús üzemeket, hogy forgolódjanak a moslékok a szarteknőbe! na persze a hornék is segítették rendesen! Őket se lehet kihagyni a buliból!
magyar1
Ez itt a reklám helye? Mert már régen lehet kapni olajmentes sütőket, lehet, hogy ők fenyegetnek?
percsi
A párom pár évvel ezelőtt nyaralás előtti nap rántotthúst sütött ki Vénusz étolajban. Sütés után kirakta a serpenyőt az erkélyre. A nagy készülődés miatt ott is maradt.
Két hét múlva, mikor hazaérkeztünk, nagyon meglepődtünk, mert az olaj egy sűrű, nagyon ragacsos valamivé alakult át. A serpenyőt két napig felváltva takarítottuk, mire sikerült kitakarítani belőle, ráragadt a serpenyőre, olyan volt, mint a régi PVC ragasztó.
Azóta zsírral főzök.
A pénzünk már nem ér semmit, minden emelkedni fog, mindegy ki lesz kormányon :(
ómió
Egy kis pánikkeltéssel "tegyetek alá", efftársak!
division
@Pálinkás Pál: Nem akkor kell aggódni amikor már késő, a megelőzés hatékonyabb. Kicsit olyan ez, mint a szűrővizsgálatok, nem akkor kell menni amikor már csak egy hónapod van hátra.
teuton
@ómió: Panikolsz efftars? Azt tudod, mennyibe kerül Nemetorszagban 1 liter napraforgolaj? Megmondom, a MINIMALORABERBÖL lehet belöle 6 litert venni! A magyarbol??? Ez akkor melyik kormany szegenysegi bizonyitvanya a lopasra, efftars???
ómió
@teuton: Elmebajod még mindig nem engedi meg neked, hogy a saját efftársaidat felismerd, bolsiék fajkreténje!? Kérj magadnak ott az elmeosztályon terápia-változtatást! Hátha az még segít! Egy világos pillanatodban azért felismerted a nyugati és a hazai bérek közti különbséget is, csak azóta megint "elhomályosodtál"? Talán, ha az efftársi eleid 45 évig nem magasabbrendű társadalomnak hazudott olyan mocsokbolsi diktatúrát "működtettek" volna, amelyik 1990-re "csupán" 50 év gazdasági, életszínvonalbeli lemaradást "vívott ki" nekünk a "rothadó kapitalizmus" (ezt is így hazudtátok!) mögött, akkor a magyar minimálbérből is több étolaj lenne vásárolható! Tudom, hogy számodra így, elmebeteg létedre, sokkal könnyebb ezt a jelenlegi kormányra hazudnod (amikor meg Böszme efftársadék népzsebeltek, az, ugye, kimondottan "javított a paritáson"?), de talán, ha lesz egy agydonorod, utána majd még tisztábban is láthatsz!
mzp
Szegény ember ZSÍRRAL főz, süt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.