A szombati Magyar Nemzetben jelent meg egy nagyinterjú a miniszterelnökkel.

Orbán az ellenzéki összefogásról: „Mindent kockára tettek, és vasárnap mindent el fognak veszíteni”MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ha békét akarunk, akkor a nemzeti oldalt érdemes választanunk, aki háborút szeretne, támogassa a baloldalt

– üzente a miniszterelnök választóknak.

Orbán Viktor a kampányt úgy értékelte: nagy meglepetés számára, hogy a „cudar körülmények” ellenére Magyarország „józan állapotban van”, és az emberek a legbonyolultabb nemzetközi összefüggéseket is „kristálytisztán átlátják” – szemlézi a beszélgetést az MTI.

Pontosan értik, hogy ez a voksolás egyben választás háború és béke, belesodródás és kimaradás között, s közben ott segítenek az Ukrajnából menekülőknek, ahol csak tudnak

– mondta, de azt nem tette hozzá, ezt mire alapozza. Egyik politikai oldalnak sem célja ugyanis a háborúba való bevonódás.

Leszögezte: ez nem Magyarország háborúja, de bennünket érintő háború, hiszen a szomszédunkban tombol, és nemcsak eltévedt lövedékek, hanem megtervezett harci cselekmények is kerülhetnek kőhajításnyira a magyar határtól, például, ha fegyvereket szállítanánk Ukrajnába, akkor bármelyik pillanatban várhatnánk a szállítmányokat megsemmisítő katonai csapásokat.

Ukrajnával kapcsolatban felhívta a figyelmet, Magyarország emlékszik arra, hogyan bántak az ukránok a kárpátaljai magyarokkal,

és tudja, hogy azok a „nyugati képzelgések”, amelyek Ukrajnát mintademokráciának állítják be, a „terep nem ismeretéből” adódnak.

Oroszországgal kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: „nem kétséges, hogy a felelősség a háborúért az oroszok vállát nyomja, bármilyen úton jutottak is erre a döntésre”.

Ugyanakkor  Magyarország segít Ukrajnának, de nem azért, mert a mi háborúnkat vívná, hanem azért, mert Oroszország háborút indított ellene és létében fenyegetett állam lett. Úgy vélte: vannak nyugati országok, amelyek úgy akarják elrendezni a háború utáni világot, hogy teljes szakadás álljon be nyugat és kelet között, de ez egész Közép-Európának, benne a magyaroknak is rossz lenne.

Arra a kérdésre, nem tart-e attól, hogy ezzel a távolságtartással kisebbségben vagy akár egyedül marad Európában,

úgy válaszolt: a magyar kormány álláspontja a többségi álláspont, hiszen a NATO is azt képviseli, hogy a háborúból ki kell maradnunk, nem vállalhatunk semmilyen fegyveres konfliktust a NATO határain túl. Hozzátette: az EU-ban bonyolultabb a helyzet, de a nagy országoknak, a németeknek, a franciáknak hasonló a véleményük, mint Magyarországnak.

Arra a felvetésre, hogy a visegrádi országok szövetsége viszont „megroppant”, a kormányfő úgy reagált: a V4-et mindig is kihívás elé állította az a tény, hogy a négy ország másként gondolkodik a keleti politikáról. De – szerinte – a V4 nem geopolitikai szervezet, nem is erre jött létre, hanem arra, hogy az EU-n belüli vitákban a közép-európai érdekeket közösen képviselje.

A V4 ezt az eredeti küldetését a jövőben is jól ellátja majd, e téren nincs semmiféle nézetkülönbség

– értékelt.

A miniszterelnök a gazdasági helyzettel és az inflációval kapcsolatban úgy fogalmazott: „felhős az ég”, ezért is biztat mindenkit arra, hogy szavazzon a Fidesz-KDNP-re, mert tapasztalt, higgadt, a nemzeti érdekekért mindig kiálló kormányra lesz szükség.

Orbán Viktor riasztónak nevezte, hogy a német infláció meghaladta a 7 százalékot, és 10 százalék fölé is ugorhat, a másik nagy gondnak pedig azt tartja, hogy a többféle válság – az infláció, a háború, az unió déli államainak eladósodottsága és a brüsszeli energiapolitika – most már összeadódik. Azt szorgalmazta: rá kell bírni Brüsszelt, függessze fel, hogy klímavédelmi célokból, előre megtervezetten emeli a hagyományos forrású energia árát.

Magyarország védi a családokat, de erőteljes európai inflációellenes politikára is szükség van, amelynek a középpontjában az energiaárak leszorítása áll –hangsúlyozta, hozzátéve, figyelnünk kell arra, Németország hogyan birkózik meg saját inflációjával, mert, „ha nekik nem sikerül, akkor nekünk is nehéz lesz”.

A gyermekvédelmi népszavazásról azt mondta: ezzel gátat vethetnek „a gender szóval eltakart politikai és ideológiai” nyomulásnak.

Orbán Viktor kijelentette: nem tart attól a felállástól, hogy a baloldal összefogott, és „egyetlen alakzatban” száll szembe a Fidesszel.

Mindent kockára tettek, és vasárnap mindent el fognak veszíteni. Össze nem férő programok, össze nem illeszthető értékrendek, egymást kizáró szellemi tartalmak, egymást korábban legyőzendő, sőt megsemmisítendő ellenségnek tekintő pártok gyűltek egy táborba, a morális önfeladást választva

– fejtette ki. Hozzátette: nincs nagyobb veszedelem bármely politikai közösség számára, mint ha elveszti az önazonosságát. Ezt a politikai hazárdjátékot egyetlen dolog tehetné elfogadhatóvá: a győzelem. De az a miénk lesz, ha vasárnap mind ott leszünk – szögezte le Orbán Viktor.

Forrás: MTI

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
"Ha békét akarunk, akkor a nemzeti oldalt érdemes választanunk,"...akkor már el is estél b+, hiszen te állandóan harcolsz minden és mindenki ellen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
ezzel a buta szöveggel max. a hibbant hívei lehetnek elégedettek!
simmering73
Mindent egy lapra tettek fel - helyesen. De ez még ehhez is hülye.
human
Orbán jól tudja, hogy a tét nála nagyobb. Az ellenzék max újabb 4 évig a kispadra kényszerül. De Te Viktor? Te és a családod? Nektek a börtön a jövő, ha megbuktok. Nem volt még egy miniszterelnök a modern kori történelemben akinek a gyerek olyan látványosan gazdagodott volna, mint a tied.
Feró25
Azért ha ez a retkes cigány előre tudja,hogy az ellenzék veszíteni fog akkor a maffia 1000% csalni fog.Ha tisztességesek lennének akár egy játékban az ellenfélről nem mondjuk előre,hogy veszíteni fognak ha mi nem csalunk.
csak úgy....
"Magyarország, ahol Kis Grófot hamarabb engedik a miniszterelnök közelébe mint a sajtót. Itt kell élned, hogy elhidd. "
www.youtube.com/watch?v=bgtmaoHxNc0
csak úgy....
@Shikari: az albérletedet takarítsd ki végre!
Néro
Az ellenzék semmit nem tud veszíteni. Legfeljebb benneteket. Ha valaki itt veszít az csak te meg vejkód a saját lábon álló gyermekeid ,szomszédod , besúgó apád geciendát meg tolvaj Ner Hím Tag Társaid tudnak.
Mindent.
Rohadt alja tróger tolvaj lények vagytok ha eltűntök az nem vesztés lesz. Felszabadulás. Nem ápr.4-es. Valódi.
kereső
"Ez a holnapi az utolsó alkalom, hogy választásokon – ha szabad, ha nem – Orbán leváltható, és nem azért, mert esetleg négy év múlva ne celebrálna egyet a nagyvilágnak, ha most győz, hanem, mert négy év múlva már semmilyen ellenzéke nem lesz. Ez a választás az ellenzék utolsó sóhajtása Magyarországon, ennél többre, ahová most eljutott, képes nem lesz, és már ennyire sem. De ez innen már nem is az ő hibája, mert egy népet saját magától megmenteni nem lehet, egy népet boldogítani akarata ellenére képtelenség, ha igénye arra nincs, mert jól érzi magát a pocsolyában, ahonnan levegőért még kiér a feje. Voltaképp nekik köszönhető ez a szarhalom. Nekik Orbán is."/Rezeda/
Gauntlet
Morális önfeladas: Orbán a Liberális kongresszus alelnöke volt, ma illiberális diktátor.
kereső
@KisTehen: Tudod, boci a népet önmagától megmenteni nem lehhet, de leváltani sem. Mond csak, hova tűnünk el? Mert az ellenzék, nem a pártok- hanem mindazok akik nem orbán hivők.És, ha eltűnünk, akkor ti mire fel lesztek? Hm???Ismét kivándorol az ellenzéki szavazók 25-30%-a- mielőtt orbán kilép az unióból. Ki marad? Ti? Ti fogjátok adóitokból a telhetetlen bendőjú nemzethy arisztokráciát finanszirozni, fenntartani?Mert a fiatal és közpkorú korosztály veszi a kis bugyrát és elmegy. Az idősebbek meg majd, kibekkelnek- Antallnak is ment 30 évig. Mégis mi a lófaxt gondoltok, az ország azon feléről , akik nem orbán scheggében lógnak?
Bogatir
Ha az ellenzék nyer, megindulnak visszafelé a folyók!!!
kereső
@KisTehen: Leszarlak, most már beszélj magadban orbán hülyeségeiről. Én nem fogom a pénztárcádat gyarapitani. Ja, az oroszok nem mindig fizetik ki az árulókat.
csak úgy....
akik nem veszik észre orbánon,hogy kelekótatya,azok meg is érdemlik! :)
csak úgy....
@KisTehen: @Shikari: @ómió:= fideszes hazúgságyári segédmunkások! :)
Nyírfa
Ezen a képen úgy néz ki, mint egy elégedett bölcsődés, akit tisztába tettek, megetettek, és most játszanak vele.
A mondanivalója nem érdekel, ugyanis nincs, s ahogyan papagájt sem tartok itthon, és páva sem illegeti magát az erkélyemen, úgy ő sem számíthat a figyelmemre.
Yoda69
A zsirdiszno keptelen leallni az uszitassal es az aljas hazudozassal. A vilag mar kiismerte a sunyi tahojat, egyetlen szovetsegese se maradt. Meg a lengyelek is elfordultak tole, holnap pedig a magyar emberektol fogja megkapni a piros lapot.
rokker33
Az ellenségnek vagyis az ellenzéknek semmi esélye sincs! Holnap este nagy pofára esés lesz és valószínűleg az lesz az összefosás utolsó napja ;) :) :)
lampa laz
"Ha békét akarunk, akkor a nemzeti oldalt érdemes választanunk,"...akkor már el is estél b+, hiszen te állandóan harcolsz minden és mindenki ellen.
Yoda69
@Shikari: Ha orban nyerne, megszunteti Unios es NATO tagsagunk, boduletes inflacio, szegenyseg es tomeges elvandorlas lesz.
Pedofil fideSS NER elvtarsak fogjak gyermekeinket maceralni, eresztenyek es asszonyverok fogjak ellepni az utcakat.
Ezt te sem akarhatod!
Peller Anikó
@tróger33: téged is fizetnek ezért gyagyás?
rokker33
@csak úgy...: te meg az összefosás főseggnyalója vagy :) Mennyit fizet a szaros Péter hogy itt oszd a nem létező eszedet :) ???
szegfue
Menj a franca már azzal a "nemzeti oldallal"!!!
csak úgy....
@rokker33: te egy ritka buta moslék alak! :)
csak úgy....
még 4 év orbán és magyarországnak befellegzett!
kulabombaafityiszre
Érdekes a külügyminisztériumi cikknél ahol kiderült,hogy amit műveltek az már felér egy hazaárulással nem tolongtak a putyini fidernyák csicska trollok.
Gazella
Megérdemled, hogy nyerj zsirháj... Se EU pénz, se ázsiai pénz nem fog jönni neked... a szarból amit te felépítettél, csinálj várat, de úgy, hogy nem sanyargatod a magyar népet.
kulabombaafityiszre
Itt csak neked van veszteni valód dagadt törpe,mert ha veszítesz irány a sitt.mint a bolgár barátodnak.
csak úgy....
@rokker33: otthon borsodba a bunkók között! :)
csak úgy....
@rokker33: te annyira hülyegyerek,hogy egyik nap szidod,cigányozod orbánt, másnap meg ezerrel nyalod a seggét! :) -mond csak,te normális vagy?
Yoda69
@KisTehen: Miért, mondta valaki, hogy lehet?
Szerinted mi a rosszabb? 2 buzi vagy 1 pedofil?
Nyírfa
@lampa laz: 10.18

Nem véletlenül nem áll ki vitázni, olyan illogikus minden megnyilvánulása, a gondolatai, a beszédei, a tettei, hogy összezavarni egy pillanat is elég.
Ez a mentális roncs akar tovább pöffeszkedni az ország élén? Öngyilkosság lenne Magyarországnak.
Nyírfa
@csak úgy...: 11.03

Egy vérbeli tahó.
Yoda69
@Nyírfa: Ennek a baromnak mar ahhoz is cetli kell, hogy sorosozzon. Biztos azert hogy kozetkezetes maradjon a hazudozasban.
csak úgy....
@Nyírfa: ezért szereti öket a viktor! -mondhatni kollegalításból..
Eladott Ország
De szép is lenne, ha megúsznád a börtönt, de nem fogod, te dagadt, debil, despota diktátor! Akkor áll helyre a jogállamiság hazánkban, ha itt mindenki elfoglalja a kijelölt helyét a rabszállítóban. Az Európai Ügyészség ezt önnek garantálja! KEVÉS A FÉRŐHELY ! A rabszállító többdször fog fordulni...
scontent-lcy1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/135189385_2752460925006982_1128231971618829633_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=dPOnUsPAnP4AX_u4NJ8&_nc_ht=scontent-lcy1-1.xx&oh=00_AT-jjjAd2f0-hUeyIQ2fbPnQn5_T4Qlgt2AktOWK1_z6bg&oe=626D732D
Nyírfa
@Néro: 09.15.

Azért ez az egybeesés eléggé szembeötlő! :)
Nyírfa
@Yoda69: 11.19

Különben elfelejti, hogy ki is az aktuális ellenség. :))
Elképzelem hadvezéri szerepben...lenne felfordulás, az ellenfél a puskájára könyökölve nézné, ki ez a hülye a másik oldalon. :)
Toller Béla
Az ilyen nagyképú, cinikus gazemberekbe a mennykő szokott beléecsapni !
cikicakk55
@sgl: Ma 8:56
Ráadásul pont a FideSS találta ki,hogy a rémhír terjesztőket meg kell büntetni. Idióta diktátor. Szídja az EU-t,de csak azért,mert egy
csomó pénztől elesett.
Yoda69
@Shikari: Akarni nem itt kell, hanem a budin
lampa laz
@Nyírfa: (11:16) Zalaegerszegen lefényképezték a kezében lévő fecnit amire felírta magának azokat panelszövegeket amiket ők találtak ki. Tényleg baj van vele ha annyire hülye már, h még az sem ragadt bele abba az alkoholmarta agyába. Ez a bugris úgy leégett volna egy miniszterelnökjelölti vitában ha ki mert volna állni, mint a faluvégi cigányputri. Ezzel tökéletesen tisztában van. Csak az előre leadott kérdésekre megadott válaszokat képes felolvasni a hülye. Meg a bunkó nagykatalin mikrofonnal tud cseverészni péntekenként, mert az nem zavarja össze a kérdéseivel.
Gazella
@Shikari: szharkari.. Zsirhájodék rendesen fogják a szavazatokat hamisítani az online világában..És ez nem tisztességes nyerés, hanem szavazat hamisítás.
Még valami. elfelejtetted, hogy az EBESZ minden hol jelen fog lenni a szavazóbázisokon.
Logogrif
Kecóka ! erre mondják máshol : "..be too big for ones' boots..." magyarul : kiskegyed egy nagyképű,aki még adja a bankot...
Nyírfa
@lampa laz: 16.45

Láttam! Egy áthúzásokkal tarkított sajtpapír! Igazi miniszterelnöki színvonal! :))))
verőce21
Az ellenzék annyira ki van szorítva a kommunikációból, hogy csak az ellenkezőjét tudta mindig mondani, mint a helyes kommunikációt folytató Fidesz!

Nem kétséges, hogy annyi hülyeség után, amit így összehordtak, bukásra vannak ítélve...
csak úgy....
@verőce21: szar lesz neked ha fölébredsz .. :) farkasom,a lopósok min te gályarabságra kerülnek! szántód -tihany között ti fogtok környezetbarátságosan evezni..
Lepényleső
Csak az ilyen biztos a dolgában aki már több hónapja ismeri a "választási eredménynek mondott adatot"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.