Politikai okokból halogathatja a kormány a tervet, hogy kis vidéki iskolák felső tagozatait összevonja, most azonban az oktatásügyet átvevő miniszter vetette fel, hogy nézzék meg, kell-e ennyi iskola – írta meg a hvg.hu.

Teljesen átalakítják a magyar oktatást! Pintér Sándor már kiadta az utasítást

Fotó: MTI/Kovács Attila

A lap úgy tudja, Pintér Sándor a köznevelés területén is megfogalmazta célkitűzéseit, a vonatkozó terveknek nyáron el kell készülniük.

A hvg 360 úgy tudja, egy a Belügyminisztérium által közzétett online kérdőívvel kérdezik meg a vezetőket és tanárokat, válaszaikat pedig beépítik az ágazatot érintő fejlesztési tervekbe. A kérdőívből strukturális átalakításra nem lehet következtetni, a hangsúly leginkább a renden és a biztonságon van, a kérdéseket pedig úgy fogalmazták meg, hogy arra nehéz nemet mondani.

Forrás: hvg.hu, 444.hu

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Nehogy elfogyjanak az analfabéták, mert akkor nem lesz aki a fideszre szavazzon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Nehogy elfogyjanak az analfabéták, mert akkor nem lesz aki a fideszre szavazzon.
csak úgy....
2 héten belül rend lesz ...,ezt már ismerjük. szerintem fokozni kéne a hiszékeny seggfej képzést,arra biztosan lenne kereslet és kapacitás.
CsipkeRózsa
Hányadik átszervezés történik 2010 óta?
balos
Kevés a tanár?Bezárják az iskolákat!Kevés a diák,bezárják az iskolákat,így többen lesznek az osztályokban,mint az óvodákban csinálják!A család barát kurmány megoldja!A szőke herceg már az olajból is csinált "aranyat" saját zsebre!
Emmersson71
(P)oroszos oktatás lesz! És kötelező orosz és/vagy kínai nyelv...
namihami
Átalakítják? Az Olajsanyával az élen?
Ezt!?!?! Talán eddig nem volt elég sz@r?
Amihez ez a kormány (eddig is) hozzányúlt az aranyból...
Qqberci
"nézzék meg, kell-e ennyi iskola"

Nem kell. Mindegyikből fociakadémiát kell csinálni...
Gyurka80
@balos: Nézd meg böszmeferi mennyi iskolát záratott be!
Gyurka80
@Qqberci: Olyan iskola nem kell ahol 9 gyerek ballagott 8. osztályban.
Peller Anikó
@Ghurka80: Ezeket a szemináriumokon tanítják neked vagy magadtól vagy ennyire hülye?
Gauntlet
Gondolom ezért is Gyurcsány a hibás, vagy a Soros? Esetleg a Joker vagy Poison Ivy? Csupa "szakértő".
Nessy
Sok az iskola, sok a kórház! Nem "zárják be", hanem összevonják, vagy magától megszűnik.Kevés az orvos, ápoló, pedagógus? Nem probléma! Csinálni kell dupla létszámú osztályokat mindkét esetben, és csökken a létszám hiány! Az eredmény? Lehet tippelni! Felelős: Gyurcsány, Soros, Brüsszel, baloldal!
Toller Béla
Ezt a megkérdezést egyszer lehet eljátszani ! Utána meg lehet mazsolázni - gondolja a pintér ...
Néro2
Pontosabban: az oktatásügyet átverő miniszter vetette fel, hogy nézzék meg, kell-e ennyi iskola .
Nem kell . Nemzethy Nagy Matyar HUN-ban nem kell. Megmondta Fityma savazó legyen tánc az kell meg mulatos zene.
Az iskolával meg csak a baj van. Na ugye.
Sanya csak szónék ez nem olajszőkítés csúnya szőke Fityma herceg. Ahhh hencig ahogy Tódi mondja.
simmering73
@Peller Anikó: Ezeknek a tetveknek mindenre meg van a válaszuk.
csak úgy....
valamikor azt hittem,hogy a komcsiknál nincs butább szerzet,erre jön a volt komcsi gyözöbácsi fia és bebizonyítja,hogy van! :) kössz viktor, -talán nélküled bele is bolondultam volna a honvágyba, te fölnyitottad a szemem!
kár,hogy közben a volt honfitársaim látását és a józan eszét (már aki hagyta) azt elvetted ..
sokan európa jövöjét látják benned,erre te az európai ügyészségben sem mersz a vétkeid miatt kockáztatni...,milyen ember lehetsz te úgy valójában?
Yoda69
Pinter elvtars kiadta a parancsot,
Mindenki egyen egy narancsot.
Clavigo
A Zsírtacsi meg Sanyibácsi lezárják a nyugati határt,, ( mee régen is így volt ),, oszt majd lesz itthon minden .Tanár,diák,,orvos,ápoló..közmunkás,,szaros nyelvű megélhetésiek ...
Gyurka80
@Peller Anikó: Tőled tanultam nyanya!
nemkati
@Gyurka80: " Nézd meg böszmeferi mennyi iskolát záratott be!"
Szerinted tehát keveset?
drrotf
Ugyan ez lesz az egészségügyben is, csak figyelj oda!Kevesebb tanár,kevesebb iskola!Kevesebb orvos és egészségügyes, kevesebb kórház, szakrendelő, háziorvos!Egyszerű ez, csak ciki!
csak úgy....
nem is köll oskola a magyar gyeröknek,ha egy gyurka vagy shikari féle okos embör az aptya!
a lényeget otthon is elbírja lesni, hiszen négy évente egy X et köll csak csináni...
nemkati
@Gyurka80: De még többet kellett volna?
Gyurka80
"Politikai okokból halogathatja" írja a propi. Másik helyen meg azt, hogy nagy a pedagógushiány.Akkor mi a megoldás? Az, hogy ahol 10 fős osztályok vannak bezárják (böszmeferi is azt csinálta) az iskolát és lesz elég pedagógus.
Gyurka80
@nemkati: Akkor még nem volt pedagógushiány, csak a költségvetés volt szarban, ezért elbocsátották őket (meg az egészségügyiseket is):
nemkati
@Gyurka80: Értem. Most, hogy nem csak a költségvetés van szarban, hanem pedagógushiány is van a kormáyn jóvoltából, még több iskolát kell bezárni. Logikus, csak nem az én logikám.
A pedagógusok találnak más munkát.
A gyerekek meg le vannak szarva. Nem kell annyi írástudó, sok analfabéta megvezethető Fidesz-szavazó kell.
Gyurka80
@nemkati: vedd le a libbacs szemüvegedet!
kisfalud
@Gyurka80: tegnap 14:21. Kilenc gyerek ballagott? Mert a többi már négy-öt éve az elsőbe jár. Azzal, hogy már nem ördögtől való a képesítés nélküli tanítók alkalmazása, kezd körvonalazódni, hogy lesz utánpótlás pl itt, a hozzád hasonlóan mélyen gondolkodó véleményformálók csapatának. Hiába dr. Flórik sosem lesznek elegen! Aztán majd megint megírhatja valaki, "ha piszkos gatyás társakra nézek"...
Szóval az oktatás végre hozzáértő kezekbe került, szakértőnek pedig ott van a mini. elnök mellett a Parrag, a vállalkozók érdekvédője.
balos
A hitler is a szőkéket favorizálta így a szőkítő is a lebutítást válassza!
Toller Béla
HJa, kidta az utasítást...vörös riasztás...Elmegy a fenébe az utasításaival együtt ! Rádől a ruhásszekrény, de még mindig maga felé húzza !
ómió
Az efftársi hazudozással nem kéne megvárni a történéseket!?
drrotf
Kévés a tanár akkor összevonják az iskolákat.Korábban Gyurcsány is ezt csinálta volna , de akkor ez nem volt jó!Most hogy Orbán mondja, most sem jó, de Pintér megcsinálja!Már lemondtunk a kiművelt okos emberek sokaságáról, már nem Széchenyi a példa, hanem a iparszövetség elnöke, aki sok betanított munkást akar.Most megkapjuk, mert ez kellett nekünk, ezt választottuk!Most már nosztalgiával hallgatjuk ,hogy korábban a faluban egy óvónő hat gyermeket is eltudott tartani,és a lakóközösség megbecsült tagja volt, de úgy látszik hogy ezt a fajta hozzáállást az oktatáshoz Pintér Sándor még könyvekből sem ismeri, noha az a rendszer sem volt a rendszerek legjobbika!A tanult emberek mind szégyellhetik magukat, mert az oktatók iránti megbecsülés most mutatkozik meg igazán, és nem a pedagógus napon, amikor egy cserép virággal köszöntik a pedagógusokat!Felmerül-e egyáltalán ezekben a művelt de nem tanult emberekben, hogy mit is köszönhetnek tanítóiknak?Nem hiszem, mert ha felmerülne egy gondolat is , akkor nem így emlékeznének meg a pedagógusokról!Szégyellni kellene magukat, hogy idáig jutott a rendszer, amelyet mát több mint tíz éve maguk vezetnek, formálnak!
balos
@Gyurka80: A bezártban szerezted az arany ered?
Gyurka80
@kisfalud: Nem azért , hanem mert az egész iskolában 58 gyerek van te belpesti hülyegyerek!
Apfelbaum
Ezt a "parsncskiadást" még az olajszőkítő idején vette fel a baba popsi arcú Sanyi bácsi..
karma1
@sgl: Nem parragh hanem palkovics, a pici csokosszaju... A parraghnak az a dolga, hogy a vallalkozoi szektorral b@sszon ki.
division
@nemkati: @csak úgy...: @karma1: @kisfalud: Azt írja Pintér sintér, hogy megkérdezi a pedagógusokat...Én a pedagógusok helyében nem venném fel a munkát szeptembertől, és nuku gyerekfelügyelet. Majd ha lesz béremelés, talán akkor, de addig oda kellene csapni a " 2 hét alatt rendet tevőnknek". Sajnos a pedagógusok nem merik ezt megtenni, mert esetleg jönnének az elbocsájtások, viszont ha kitartanának, és nem lenne oktatás, talán elgondolkoznának kicsit. A választások miatt szétosztották a nagy pénzeket, a lényeg ez volt, sokan meg örültek mint majom a farkának...
vacsi
@division: Mi az, hogy "nem vennéd fel a munkát"? Ha van egy munkaszerződésed, akkor dolgoznod kell. Ha nem akarsz ott dolgozni, bármikor felmondhatsz, kereshetsz másik munkát. De olyat, hogy munkaszerződéssel nem dolgozol...
Több tanár ismerősöm van, akinek szintén nem tetszett, ami itt folyik, ezért felmondott, és lényegesen jobb feltételekkel keresett másik állást. Hol itt a gond? Ja, hogy az ország 150 évet esett vissza pl. az oktatás, egészségügy terén a rendszerváltás óta?
Az meg, hogy a kisiskolásokat, óvodásokat felügyelet nélkül szállítják, egy sofőrre bízva, akinek a gyerekekkel amúgy semmi dolga nem lehet... Itt van rá a példa, hova vezet. Talán mégis jobb a faluban egy ovi.
nemkati
@vacsi: A sztrájk az bizony olyan, hogy valakinek munkaviszonya, munkaszerződése van, de ha a munkáltató nem tartja be a szerződést, vagy olyan feltételeket teremt amiben nem lehet megfelelően dolgozni, és nem is hajlandó ezt megbeszélni, sőt megváltoztatni, akkor a munkavállaló rákényszerül ilyen tiltakozásra. Nem a másik állás a megoldás, különösen egy elhivatott pedagógusnak - a másik pedagógusi állás meg semmivel nem jobb, mint az egyik. Nem arról van szó, hogy tessék másik foglalkozást választani, ha ez nem tetszik, hiszen annyi pedagógus tolong az oktatásban, hogy el lehet innen kéremszépen menni.
nemkati
@division: Jönnének az elbocsátások. Miből? Abból a megmaradt kevés pedagógusból? Mikor már most 3 helyett dolgozik egy? Na, ezért kell bezárni iskolákat. Akkor nem fog kelleni több tanár, a gyerekek meg - hát legfeljebb nem járnak iskolába. Mert ugye a család az első.
Egyébként gratulálok, hogy leszakadtál ennek az embertelen kormánynak a fényezéséről, és végre kinyílt a szemed. Jó volt látni.
kisfalud
@division: Egy pedagógus panaszkodni merészelt, hogy a törvényes 200 000 ft nettó helyett 120 000 Ft-ért foglalkoztatták, és mindig elhajtotta a az elhíresült kerületi központja. Tv riport lett belőle, igaza volt, azonnal intézkednek, megkapja majd (szeptembertől részletekben!!!) a különbözetet. Nem most egyben, kamataival együtt, hanem majd...
Az ö gyereke kimarad az "gyermek az első" programból, pedig egyedül neveli a gyerekét.
Más helyen megesett, hogy az iskola összevonásnál (100 gyerek járt oda), alkalmatlanság miatti kódot írt a jegyző az egész tantestület felmondására, állítólag a megyei szaksz. adta a tippet. Valaki résen volt, intézkedett a felettes szakszervezetnél, harmadszorra sikerült törvényes felmondást összehozni, két törvénytelen kísérlet után, végkielégítéssel. Remélem a jegyző illiberáliában jogot tanít valahol"
division
@vacsi: Nem is a pénzről van szó, nejem is pedagógus és jól keres, hanem elvekről.
division
@nemkati: Látom mi folyik az országban, én sosem voltam fizetett kommentelő.
nemkati
@division: Mondta valaki, hogy az voltál? Sokkal rosszabb, amikor valaki meggyőződésből támogatja a hazugságokat, a lopásokat, a törvényytelenségeket.
division
@nemkati: Ennyi azért messze nem volt még pár éve, ez az egész az utóbbi időben csúcsosodott ki.
nemkati
@division: Persze, szép sorban jöttek a különböző elképesztő ötletei és gazemberségei a kormánynak, és még nincs vége, amíg hatalomban vannak, addig mindig lesznek újabb ötleteik. Ha meg a többmilliós fizetésért egyes képviselők és kormánytagok már rohadtul unják, hogy semmi dolguk, akkor nagy kínkeservesen megszülnek ilyen módosítókat, mint ez a vármegye meg ispán ötlet. Sokan a kezdetektől, 2010 óta megírtuk, mikor mi veri ki a biztosítékot, és ez nem attól volt/van, hogy nem szimpatizálunk velük, hanem ezek miatt nem szimpatizálunk velük. Én csak olyanokat tettem szóvá, amik sértik az igazságérzetemet és a józan ésszel mennek szembe.
nemkati
@division: Az oktatásról meg annyit: a finneknél, vagy a svédeknél, vagy mindkettőnél, már nem emlékszem, azt csinálják, hogy a felsőbb osztályosok időnként rendes órát adnak egy-egy tantárgyból a kisebbeknek. És nem a tanárhiány miatt. Hanem egyrészt akik iskolás korukban tanítanak kisebbeket, azokban, mivel elő kell adják amit tudnak, saját szavaikkal kell megfogalmazniuk, nekik is sokkal jobban rögzül ez a tudás. Másrészt ők másképp fogalmaznak, mint egy felnőtt, ezért sokszor a kisebbek sokkal könnyebben megértik.
Nálunk meg van a visszafejlődés, meg a poroszosodás, meg a kényszer, ami gyakran ellenkezést szül. Pont nem egy főrendőrnek kellene a kezébe vennie az oktatásügyet.
gina
Mi is kiadjuk, az első lámpavasra veled és a bandáddal szemét tolvaj...
Apfelbaum
Sanyi bácsi a baba popsi arcú a savazást is hibátlanul levezényelte így már van rutinja... valaki rutinosan szájba lőhetné a zsírdisznóval együtt
Apfelbaum
@Gyurka80: takarodj már a nyájadhoz te féreg... szemrebbenés nélkül lőnélek szájba és aztán meginnék egy cappuccinot,ennyit érsz, hogy a bdskrvnydt
Toller Béla
Kiadta az utasítást, mint a müllerceci néne ! Oszt elment szundizni.
Pági
Kíváncsi lennék kik a tanácsadói, vagy magától ért ehhez a területhez is .
Gyurka80
@Apfelbaum: Elgurult a gyógyszered bdskrvnydt ?!
csipetke
Orbánnak baromi jó érzéke van ahhoz,hogy hogyan tegyen tönkre egy nagyon fontos ágazatot. Eddig a vén dilettáns bolond kásler garázdálkodott az egészségügyben, most meg ugyanaz folyik,csak más a góré, ráadásul olajospintér mindjárt egy rakás ágazatot fog hazavágni, mert igazából egyikhez se ért. Mire letelik ez a négy év, egy sz@rkupacot csinálnak az országból.
Yoda69
Minek ide oktatas, az X-et egy analfabeta is be tudja huzni a szavazolapra.
balos
@Gyurka80: Mohácsot az ispánok vesztették el,mert már akkor ilyen patkányokkal vették körül magukat,mint ön!
Nessy
@Yoda69: Lényeg a lebutított, félelembe tartott tömeg Ez biztosítja O.V. hatalmát!
Gyurka80
@balos: Azért a b.zi nyugat is benne volt!
Yoda69
@Nessy: De meddig? Ha orban kiviszi az országot az Unióból azt is birka türelemmel fogja nézni ez a nép?
Yoda69
@Horizont: Az lényegtelen. Ilyen lepteku kizsakmanyolast meg csau se vitt veghez, es hogy vegezte? En ugy latom a magyar nep olyan bargyu lett, hogy azt is tetlenul nezne vegig, ha a vagohidra vinnek.
Yoda69
@nemkati: Hat nagyon úgy fest.
Az Euro közben 405 forint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.