Európa és a hazai ellenzék erről máshogy vélekedik.

A Hír TV műsorának volt vendége Németh Zsolt fideszes képviselő, aki Orbán Viktor szombati tusványosi beszédének mélyebb rétegeit igyekezett megvilágítani – írja a 24.hu

Németh Zsolt szerint Orbán Európa-párti beszédet mondott Tusványoson

Orbán Viktor miniszterelnök (k), Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke (b) és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j) a miniszterelnök előadása előtt a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án

Fotó, címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán beszéde alaposan kiverte a biztosítékot mind a magyar ellenzék, mind pedig az európai politikában. Leginkább azért kritizálták, mert felmondta az orosz propagandát Ukrajnával kapcsolatban, de a fajok keveredéséről szóló eszmefuttatását (mely érdekes módon az EP-képviselőknek szétküldött angol nyelvű összefoglalóból kimaradt) is több hazai zsidó szervezet is a vészkorszak szóhasználatát megidézőnek találta.

Németh, aki az országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke, a műsorban arról beszélt, hogy a magyar miniszterelnök tudja, mit miért csinál, és van víziója ebben a rendkívüli helyzetben. 

Úgy vélekedett, a beszédben tabudöntögető megállapítások hangzottak el Orbántól, az egyik ilyen volt Németh szerint, hogy az orosz-ukrán háború végét a diplomáciq hozza el, vagyis az USA és Oroszország nélkül nem lesz béke Ukrajnában.

Németh Zsolt arra is kitért, hogy a kormányfő éves irányadó beszédét mindig Tusnádfürdőn mondja el, a kijelentéseiért pedig mindig kap kritikákat is. Ezek azonban szerinte sokszor félreértésből fakadnak. 

A 24.hu cikke szerint a műsorban sem a politikus, sem pedig a műsorvezető nem ejtette ki a fajvédő szót, enélkül beszélgettek a miniszterelnöki beszédet érő kritikákról, amelyek Németh szerint borítékolhatóak voltak. 

"Németh Zsolt végül azt állította, hogy egy Európa-párti beszédet hallhattunk és azt a célt szolgálja, hogy immáron az elkövetkezendő időszakban próbálja felülvizsgálni Európa a saját megközelítését, egy újratervezésre van szükség a háború kérdésében és Orbán Viktor ebben a kérdésben próbált a maga részéről hozzászólni ehhez a kérdéskörhöz"

 – olvasható a cikkben, a teljes műsort pedig ezen a linken lehet megtekinteni.

Forrás: 24.hu, hirtv.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ahogy éppen az adott közönség kívánja... Mond ez mindent, kéket-zöldet, tücsköt-bogarat:

"Orbán 2019-ben: Sok magyarban van kipcsak vér – Orbán 2022-ben: Mi nem vagyunk kevert fajúak"
telex.hu/belfold/2022/07/25/orban-viktor-tusvanyos-kevert-faju-felazsiai-kipcsakok
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ahogy éppen az adott közönség kívánja... Mond ez mindent, kéket-zöldet, tücsköt-bogarat:

"Orbán 2019-ben: Sok magyarban van kipcsak vér – Orbán 2022-ben: Mi nem vagyunk kevert fajúak"
telex.hu/belfold/2022/07/25/orban-viktor-tusvanyos-kevert-faju-felazsiai-kipcsakok
Yoda69
Akkor dojcs miert jajveszekel, hogy a DK elkuldte a teljes beszedet az EU kepviseloknek, nem csak a megnyirbaltat?
Toller Béla
Te mocsok németzsolt, a nemzet egyik szégyene ! Mindenki félreértette a zseni vezéredet. aki éppen, hogy Európa érdekében, kifejezetten az Unió oldalán szólalt fel, ugye ? Ha még nem takarodtál el szégyenedben, most tedd meg, maradj Erdélyben, ahova való vagy, ide ne gyere vissza többé ! Van itt elég fasiszta genya nélküled is ! Nem fogod te senkinek sem bebeszélni, hogy a fehér tulajdonképpen piros, a nemzetiszocialista meg egyenesen perspektivikus baloldali szociáldemokrata, némi konzervatív beütéssel, európaisággal, humanizmussal !
tudode
Ahhoz képest, hogy a mindenkori miniszterelnök feladatait jogszabály határozza meg, az nincs a feladatai között, hogy a geopolitika zagyválja össze, klasszisokkal több energiával, mint a kormányával patás ördögként
.
Hogyan választják a miniszterelnököt, és melyek a legfőbb feladatai?

A miniszterelnököt a köztársasági elnök javaslatára az országgyűlés tagjai választják meg. (Kormányprogramról ezzel egy időben szavaz az országgyűlés.) A miniszterelnök megválasztásához az országgyűlési képviselők több mint a felének szavazata szükséges. A miniszterelnök a megválasztásával hivatalba lép. A miniszterelnök feladata, hogy a kormány programjának keretei között meghatározza a kormány politikájának általános irányát. Javaslatára nevezi ki a minisztereket a köztársasági elnök, így a munkáltatói jogokat is ő gyakorolja felettük. Emellett vezeti a kormány üléseit, és biztosítja a kormány által hozott rendeletek végrehajtását.
-------------
.
???
Yoda69
@Maccska: Hol neztel utana? Kuld at nekem is.
Kizartnak tartom hogy csak a fajelmeletes eszmefuttatast kuldjek at.
Yoda69
@Maccska: propeller.hu/itthon/3844786-bajba-kerulhet-orban-eu-nal-dobrev-klaraek-rendesen
Valoban, ez a hir szerint csak azt a kimaradt reszt kuldtek at, amit dojcs kihagyott.
Yoda69
@Maccska: 8:28
Miért lenne hazaárulás? Ezt orban mondta nyilvánosan. Amit mond azért vállalnia kell a felelősséget. Minden szónak súlya van.
Azért küldte át Dobrev, mert dojcs ezt a reszt kihagyta a szövegből, amit elküldőtt az EU-nak.
volvós
zsoltikislány !!! reméljük, ott a sátorban párszor lekummantottad a " túrósbatyuját "
FLETÓ
"Európa és a hazai ellenzék erről máshogy vélekedik."

Akkor ők menjenek Európába!!! Ja, hogy itt a közepe???
kereső
@Yoda69: 09:19" Már meg sem lep, hogy Orbán micsoda kétszínű politikát folytat Brüsszellel. Az európai politikusoknak küldött tusványosi összefoglalójából most épp a fajelméleti fejtegetése maradt ki.
Gyáva és persze pontosan tudja, hogy egy ilyen Mein Kampf-féle beszéd teljességgel vállalhatatlan az európai közösségünkben. Csakhogy nem hallgathatja el, hogy ez elhangzott és mi ehhez nem asszisztálunk. Elküldtük az EP-képviselőknek Orbán beszédét, mert mindenkinek tudnia kell, hogy mit is gondol a magyar miniszterelnök a fajok keveredéséről. Az európai politikusoknak világosan látniuk kell Orbán igazi arcát."
Dobrev Klára

Ezek szerint , nem csak azokat a mondatokat, hanem a teljes beszédet. A fideSS szokása kiragadni szavakat, mondatokat az eredeti szövegkörnyezetből- és azokból egy teljesen más értelmezést alkotni.
kereső
@Maccska: @Yoda69: Qrvára unom, hogy mindenből hazugságot kreáltok. Még a fideSS-es narancsos moszkovitákat meg is értem, mert aljasok a végtelenségig, na, de Te@Yoda mester, miért nem nézed meg az eredeti forrást- a barom ujságcim helyett.???
kereső
Európa párti? Akkor milyen beszédet mondott volna, ha gyalázza?
Ez is már a fideSS-es újbeszél nyelv, ahol a gyalázkodás tulajdonképpen támogatás és simogatás?
Emmersson71
Persze, Zsóti..az oroszlán pedig növényevő jámbor jószág!
Emmersson71
@Maccska: 09:35 - a "fajgyűlöletet" csak mi magyarok fordítjuk így, mert nem teszünk különbséget a rassz és a faj szó között!
A rasszt "alfajnak" lenne érdemes fordítani, csak az alfajgyűlölet nem hangzik olyan jól náci körökben :P

fajgyűlölet: racial hatred
csak úgy....
érdekes dolog lesz,ha majd törökre is lefordítják és elküldik erogánnak... :)
nem hiszem,hogy tetszeni fog neki a haverja felsöbbrendüségi agymenése.
Aki Én
@Maccska: A ,,vörössegű" japánok is európaiak? Mert Matolcsy szerint rokonaink.

,, Matolcsy, aki állítása szerint japán tudósoktól hallott a jelenségről, ezzel látja igazoltnak, hogy a magyarok és a japánok, illetve a magyarok és a kínaiak valami rokonságfélét ápolnak egymás közt."

A helyzet inkább az, hogy nektek mindegy mit, csak a gazdátok mondja. Aztán úgy véditek, olyan ostoba vehemenciával, mintha az életetek múlna rajta. Tulajdonképpen nem is értitek mit mond.
balos
@kereső: Ahol a mínuszt növekedésnak hívhatják,nincs ott semmi látnivaló"ész fronton"!Ha már háborús van!
Pálinkás Pál
@Maccska: a cigány / orbán / mióta európai?...
kereső
Na ja, voltunk már vörös pettyel a fenekünkön született japán rokonok, türkök, kipcsakok, most meg legújabban európa "árja magyar" faja. És ezek a hülyék tapsolnak- mert az eszük, és emlékezetük a molylepkévéel azonos. Nem tudom, hogy hányan dicsekedhetnek ma azzal, hogy Árpád vezér leszármazottai, amikor a mongolok az ország lakosságának 90%-át kiirtották,és közben bizonyosan nem fogták vissza magukat, ha megláttak egy szép magyar lányt. No és a török, a 150 év alatt...bizonyára ők sem. A felszabaditó szovjet hadsereg katonái sem sudár szőke, kék szemű oroszokból álltak- hanem voltak ott szép számmal a szibériai tájakról származó "kevertek" is.
Minden estre szekunder szégyen orbán beszéde- és nem csak a "fajok keveredése" rész miatt, hanem az egész. Normális ember számára vállalhatatlan.
Yoda69
@kereső: En is ugy tudtam hogy a teljes szoveget kuldte el, mert ez igy fair. Ez a macska nevu egyed kevert meg.
Yoda69
@Maccska: Hogy mi? Hat nem erted? Emberi faj egy van a foldon, ugy hivjak Homo Sapiens Sapiens.
Ha orban azt mondja ne keverdjenek mas fajok a magyarral, ezzel azt allitja, hogy a magyar egy arja, azaz felsobb rendu faj. Ugyanzet mondta a nacik is magukrol, es nagyon rossz vege lett.
Yoda69
@Maccska: Ne erolkodj macsesz. Akar az egeszet, akar csak a reszletet kuldte el teljesen mindegy. A lenyeg hogy tajekoztattak az EU parlament kepvisleoit, hogy lassak milyen aljadek ember ez az orban.
Nessy
@Maccska: Ejnye no! Hogy is volt az öszödi beszédből fidesz által kiemelt egy mondat, ami még ma is nyerő műsorszámuk? Sőt lelkesen csinálják is!
kereső
Má megint forditva ülünk azon a lovon, és hátrafelé nyilazunk. Nem az a kérdés/orobléma, hogy "Kláránk" az egész beszédet elküldte-e az EP képviselőinek, vagy csak kiegészitette a fideSS KIVONATÁT , azokkal a mondatokkal, amit a fideSS elhazudni kivánt.
Az a kérdés, hogy az eredeti fideSS által küldött kivonatból miért is maradtak ki részek, miért nem küldtéj el cakom-pakk az egészet. Netán vállalhatlan? Mégis mit gondoltak, az internet korában?Hogy nem derül ki az "öncenzúra"? Miért "Klárikánkon"! köszörülitek a nyelveteket, miért nem a kormányon, amely ismét csak hazudozni próbált.
Egyébként szakértők cáfolják orbán beszédének háborúra vonatkozó részét is- imigyen: orbán hazudott a háborúval kapcsolatban.Hazudott a gáz beszerzési áráról, hazudott a KATA-val kapcsolatban,. orbitálisat hatudott/hazudik a rezsicsökkentésről és annak csökkentéséről- hazudnak a 700 millió köbméteres gázvásárlásról, hazudnak az ukrán menekültekről, hazudnak a pegasusról, hazudnak és elkenik a völner/schadl ügyet, hazudnak, hogy itt még demokratikus jogállam van, hazudnak, hogy a parlament dönt-és ellenőrzi a kormányt, hazudnak a háborús vészhelyzetről. Orbán hazudik- mert nem magyarok vére folyik Ukrajnában, hanem hős magyar származású ukrán állampolgároké Tisztelet Nekik!!!, mindnek aki fegyvert fog a hazáját megtámadó agresszor elllen. Hazudik a költségvetésről- mert ha lószerszám bemutató érdekében vannak milliárdok a büdzsében, akkor miért is zárnak be kórházi osztályok, mkiért kellett a KATA-t megszüntetni, miért nincs a pedagógusok, ápolók, szoc.munkások bérére pénz. Hazudik az inflációról, hazudik a forint árfolyamromlásáról, a valós keresetekről. Ha van, havi 33 milliós focista fizetés, akkor miért is az éves
12 milliós KATA az, amelyiket meg kell szüntetni.

Gyurcsányozzatok, öszödözzetek- attól még orbán egy aljas tróger, egy fasiszta, aki nem átallja Isten nevét a szájára venni.
kereső
@Maccska: Képzeld , még tudok magyar mondatokat értelmezni- de, Te úgy látom nem.
Nessy
Német Zsolt ebben a melegben kicsit elbóbiskolt, és egy másik beszédet vélt hallani ebben az állapotban!
kereső
@Maccska: “Nem lehet ember és ember között különbséget tenni származásuk, bőrszínük, kultúrájuk és vallásuk alapján, mert ez ellenkezik minden civilizált országban követett írott és íratlan jogelvvel és erkölcsi szabállyal.”

Ha nem haragszol, akkor erre csak egy 1992-es orbáni idézettel válaszolok.
kereső
@Maccska:13:01, 13:09 Konkrétan, ezt irtam:
+Má megint forditva ülünk azon a lovon, és hátrafelé nyilazunk. Nem az a kérdés/orobléma, hogy "Kláránk" az egész beszédet elküldte-e az EP képviselőinek, vagy csak kiegészitette a fideSS KIVONATÁT , azokkal a mondatokkal, amit a fideSS elhazudni kivánt.+
kereső
@Maccska: Mit árulkodott Te szerencsétlen? A net korában, nem postagalambok viszik már a hireket. Konkrétan Klárika, csak arra mutatott rá ezzel, hogy milyen kétszinű, hazug aljas a fideSS.Ha orbán annyira ismerné a böcsület fogalmát és tartalmát, amennyire nem, akkor miért nem vállalta fel az EP felé amit mondott- a fajokról, a németekről, az USA-ról, Európáról?HE??? Ti meg itt "árulóztok"? Mégis kit árult el? Orbánt, a fideSS-t, mert azonnal lerántotta a leplet a kétszinúségről, a gerincetelségrúl: Mert ez az a javából- felelősségvállalás az nuku, mert a kimondott szónak súlya van, főleg ha azt egy ország második közjogi "méltósága" teszi?
No, ezek miatt mondom én, hogy tanulj meg magyarul értelmezni.

Ami meg még feltűnő, nem is próbálsz cáfolni.
kereső
Németh Zsoltnak, és a többi orbán nyaloncnak ':Az alábbi bejegyzés szigorúan 18 éven felülieknek szól! Egyetlen mentsége, hogy az ismertetett szöveg eredeti forrása egy egészen kiváló magyar pszichológus, aki már nincs közöttünk, s akinek ennélfogva már nem is árulhatom el a nevét, de aki kifejezetten szakmai okokból, egy komoly konferencián mondta el anno ezt a viccet, majd hosszan elemezte. (Sokan emlékszünk erre az egyébként elképesztő 20 percre.)
Miről is van szó?
Most, hogy vezető rabbitól és ideológiai NER-társtól, 100%-os Orbán-rajongó főkultúrostól, abszolút mértékben objektíven tisztánlátó és velejéig elfogulatlan, sírig hű pártelkötelezett és pártfinanszírozott sajtóstól, valamint fegyelmezetten végletekig lojális felekezeti elkötelezettől megtudhattuk, hogy ez a kevert fajú duma csak elszólás volt, még leírva és felolvasva, akkor is, semmi egyéb, ideje hát szemantikailag és hermeneutikailag újragondolni az alábbi viccet.
Két pasas találkozik. Az egyik kérdezi: Mondd, hol nyalaltatok a nyáron? Mire a másik: Azt kérdezed, hol nyalaltunk? Nem – így az előbbi -, azt kérdeztem, hogy hol nyaraltatok? Egy frászt – mondja a másik -, te azt kérdezted, hol nyalaltunk! Dehogy azt kérdeztem! Azt kérdeztem, hol nyaraltatok! Na figyelj rám: te tényleg azt kérdezted, hogy hol nyalaltunk, de ne izgasd magad, van ilyen, sokszor megesik hasonló, ezt amúgy freudi elszólásnak hívják. Én épp ma reggel produkáltam odahaza egy hasonló freudi elszólást! Képzeld csak, ültünk a feleségemmel az asztalnál, reggeliztünk, s azt akartam mondani neki, hogy drágám, légy kedves odaadni a sótartót. Ám ehelyett egészen véletlenül azt mondtam, hogy jól elkúrtad az életemet, te büdös ribanc"
Gábor György

:)))))))))))))))))))))))))))))))))
evacica
Ez egy igazi Göbelsnek tetsző beszéd volt Orbántól, de nem ez az első Göbelsi propaganda nyilatkozat és technika alkalmazása a fidesznek!
szaboria1
A Zsoltika igen csak lehajtott fejjel hallgatta. Tőkés meg elmerengve ült Orbán mellett.
Yoda69
Tokes Laszlot abszolut nem ertem. Ott ul orban mellett, es szó nélkül hagyja a nacizast es a fajelméletet.
Ezekután teljesen hiteltelenné vált számomra.
Logogrif
Zsoltikaka ! Van ennély mélyebb szint ? ..."be a one,a character...???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.