A rezsicsökkentéses boldog békeidők után a lakosság túlnyomó részét sokkolta, hogy hirtelen nálunk lett a legdrágább a gáz Európában.

Szijjártó Péter szerint ők azt ígérték, mindent megtesznek azért, hogy legyen elegendő energiahordozó, és a lehető legnagyobb mértékben megkíméljék az embereket a világpiaci ármozgásoktól, szerinte ezt be is tartják.

Szijjártó azzal magyarázta, hogy nálunk lesz a legdrágább a gáz Európában, hogy "most ennyi telik a gazdaság erejéből"

Fotó: Adem ALTAN / AFP

A gáz ára 747 forint/köbméter lesz augusztustól az átlag felett fogyasztóknak, míg például Németországban a jelenlegi árfolyamon számolva 550 forintot kell fizetni – írja az RTL.hu.

Szijjártó Péter az RTL Híradónak azt mondta:

igyekeznek megóvni a fogyasztókat, de ennyire telik most az ország gazdasági erejéből.

Arról, hogy Orbán hogy reagált minderre, a Szeretlekmagyarország.hu cikkében olvashatnak. 

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Libbantölő
A balnáci geciknek még ez is kedvező àr! Én hàromezerért adnàm nekik. Recsket megnyitjuk nekik esetleg ott lesz nekik olcsóbb, a kamràba.
csak úgy....
@Libbantölő: érdekes,hogy a fidesz drukkerek között egyre több az elmebeteg!
Dr. Proktor
Nálunk a legdrágább a legolcsóbb gáz?
Vajh' ki nyer ezen?
Dr. Proktor
@csak úgy...: Előírás...
Másként rájönnének hogy átverik őket, mint szoarét a palánkon!
jesz
a dk hallgat, mint szar a fűben...és gyurcsány akar országvezető lenni?..ugye nem, mert akkor ennek a gyönyörű országnak reszeltek.

Hogy a gáz nagyon-nagyon drága lesz? ...de lesz...
most szembesültem, mibe is kerül a fűtésátakakítás, a fa beszerzése (én még megoldom, mert kivágom a kertből az öreg fákat, de más mit csinál?)..75 éves létemre fát vágok, aprítok...nem jó ez így sehogysem..

Inkább fizetem a drága gázt, ameddig van miből...mert fázni nem akarok..elég volt a gyerekkoromban fázni.
Eladott Ország
"Gázár változás 2016 második felében. Az Unió területén szinte mindenhol csökkenés volt – mivel a világpiaci ár is csökkent. Kivéve Magyarországon, Hollandiában és Svédországban. De még e három ország közül is mi jöttünk ki győztesen! Legyünk hát büszkék, Magyarországon emelkedett a gáz ára. 2016 második felében ez a legnagyobb mértékű emelkedés volt az Európai Unióban. Hát mi a siker, ha nem ez? E mellé csak mellékesen jegyezném meg, hogy a nyersolaj hordónkénti ára a felére csökkent. És ez sem Orbán Viktor személyes közbenjárására történt. A kérdés az, hogy de ehhez képest, mindeközben mennyivel károsította meg a magyar állam a hazai fogyasztókat? Ez már egy érdekesebb adat lenne. A kormány ugyanis befagyasztotta a rezsiköltségeket. Ez az egész hisztéria akkor okozott volna valós megtakarítást, ha a világpiaci árak emelkedtek volna. Ezzel szemben a világpiaci árak bezuhanásával a befagyasztott hazai árak pénzt vettek ki a fogyasztók zsebéből."
sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_lossy,ret_img,w_800/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/09/800px-Change_in_natural_gas_prices_for_household_consumers_compared_with_12_months_earlier_second_half_2016__YB17.png
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 11:55; @Maccska: ♣ "A gáz ára 747 forint/köbméter lesz augusztustól az átlag felett fogyasztóknak, míg például Németországban a jelenlegi árfolyamon számolva 550 forintot kell fizetni – írja az RTL.hu."
Diszlexiás is vagy, orbáni hülyegyerek?!
simmering73
@KisTehen: Le van a te agyad nyomva a fidesz hülye dumájával rendesen. Nem vakegér vagy te, hanem vakmarha.
csak úgy....
@Maccska: 12:12 " Magyarországon ki,mikor és mennyivel csökkentett gázárat az utóbbi 1000 évben?" :)
már a kérdésed is hülye!
Eladott Ország
@Maccska: ma, 12:12 ♦ Tájékoztatlak, hogy hogy takarodj a p*csába, és a fidesz szektádad kérjed számon f*szfej! Kérdezni majd a fidesz bűnöző trógereket fogják a bíróságon, te velejéig rohadt mocskos barom! A román bűnöző cigányod úgy fogja végezni, mint a Kárpátok géniusza, csak sokáig kavarja itt a szart! Az elmebeteg fidesz bandád között követelőzzél! Európa koldusházát csináltatok az országból és még a fidesz szaros pofádat jártatod, és számonkérsz ,te gerinctelen parazita idióta! Az országot járatta le a fidesz nevű geci banda nem csak Európában, hanem az egész világon. Szégyen lett magyarnak lenni, hogy rohadjatok meg !
Nessy
Nyugalom! Orbán már elmagyarázta, hogy annyit kell keresni, hogy ne legyen probléma az áremelkedés!
"Megnyugtató", hogy sem neki, sem a miniszereknek, álomtikároknak, képviselőknek ez valóban nem lesz gond! Oligarcháiról nem is beszélve!A nyugdíjasok, kis keresetűek meg oldják meg! Ne tessenek elkényelmesedni!
magyar1
Régebben azt mondták, hogy mi olcsón kapjuk Putyintól a gázt mert többéves előszerződésünk van - nem? Vagy ez hazugság?
Nehogy már 200ft-tal drágább legyen nekünk mint a németeknek!
magyar1
@KisTehen: Nem akarok bedőlni semminek, úgyis kiderül.
Dr. Proktor
@magyar1: Olcsón kapjuk - drágán adjuk! Nincs itt semmi néznivaló...
Dr. Proktor
@KisTehen: Mi a világpiaci ár ötödéért kapjuk a gázt, míg a németek teljes árat fizetnek érte!
Ezért drágább nálunk...
Peller Anikó
A szár nyaló gazdaságból már csak gyökér nyaló gazság maradt.
orsos vendel
szopo peti !!! SZEMETVAGY, MINT VOLTAL !!! KISSEBBSEGI PARASZT !!!
namihami
""...igyekeznek megóvni a fogyasztókat...""
Gondolom attól, hogy úgy ne járjanak, mint a Mészilölő, hogy röpke négy alatt a fogyasztók is az ország leggazdagabb(haha!!) emberévé váljanak?!?! A végén még tele lennénk ""mészárosokkal"" és akkor jaaaajjjjjj neked rothadó Nyugat!
verőce21
Megkezdte a gázművek és az MVM is, a kártyás mérők felszerelését, hogy ne kelljen senkinek a tartozása miatt kuncsorogni...
Ilyen családbarát intézkedések óvják meg a fogyasztókat a fölösleges idegeskedésektől és utánajárásoktól...! :)
fergeteg
Budapesten sűrűek a házak. Kevesebb gáz kell. Nem hűlnek ki télen sem.
namihami
@verőce21: És, ha lekattan, akkor akár meg is fagyhat, ha nem tud rátölteni.
namihami
@fergeteg: És a sűrűn épült házakhoz még hozzávehetjük az a rengeteg, az EU által az Orbán kormánynak szigetelésre és felújításra átutalt pénzét, amit persze arra is költöttek (nem a kormányépületeikre és hivatalokra), akkor már szaunázni is fognak a lakók.
Pálinkás Pál
te büdös patkány, eddig azt ugattátok hogy nekünk van olcsó orosz gáz...ja..hogy elzárt csövön nem jön?...remélem a kölkeid félárván nőnek fel, te megérettél a kötélre...
csak úgy....
@verőce21: lassan úgy tünik nekem a te fura cinizmusod,hogy te a cia. embere... :) - ugye proli,te lenézed a náladnál rosszabb anyagi körülményk között élöket!?
justhpeter
@Pálinkás Pál: Neeeee ! Van másik. Életfogytiglani kényszermunka teljes vagyonelkobzással. Termelje meg az eltartásának árát. Annál is inkább, mert saját munkájából származó keresete sosem volt.
csak úgy....
@magyar1: hiszen a migráncsokkal is naponta átvernek benneteket...,vagy az neked nem gáz?
Németh István
Na hülye gyerekek összehasonlítottátok a mostani gáz számlát a jövő havival?? ha igen akkor hőzöngjetek! Na gyorsan bekapni a harapós lóét!
csak úgy....
@Németh István: pistim,nálad már havazik?
magyar1
@csak úgy...: Amikor a saját szememmel látom őket akkor nem gáz.
kishonda
A múlt héten még szárnyalt a gazdaság, akkor mit b@sztatok el?!
Emmersson71
Hogy is volt?

"Hányszor mondjam? Nem lesz gázár emelés!"
Pálinkás Pál
@justhpeter: onnan szabadulhat...az fideszesek esetében nem opció..
ómió
Már a "nálunk lesz a legdrágább a gáz Európában"-t is sikerült a Szíjjártó szájába hazudnotok, efftársak! Csak így tovább! Gyűjteni kell a miért-et a következő 2/3-hoz is!
balos
@kishonda: Azt a gazdagságot csak ők élvezték!Nekünk a "drága" rezsi csökkentett rizsa jutott!
Yoda69
Nem kellene ennyire hulyenek nezni a magyar embereket. Ez a rezsicsokkentes maszlag csak az agyhaottaknal talalt taptalajra. Amiota bevezettek, a magyar kormany olcsobban szerzi be az energiat, a gazt es az olajat, mint azt a lakossagnak tovabb adjak. Ergo hatalmas penzeket kaszalva rajta, mikzben a nepnek azt hazudjak, hogy evente mennyi penzt sporolnak meg. Bezzeg amikor elszalltak az arak, es mar tobbert tudtak megvenni, mint amennyiert adtak a lakossagnak, azonnal 7x-esere emelik a gaz es duplajara a villany arat. Persze gondosan ugyelve, hogy ez a valasztasok utan legyen.
justhpeter
@Pálinkás Pál: Persze, szabadulhat. Közvetlenül a temetőbe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.