Bezárási hullám jöhet.

Jön a csőd! Tömegével zárhatnak be a cégek Magyarországon

A kép illusztráció. Fotó: OLIVIER DOULIERY / AFP

Az RTL Híradója annak nézett utána, hogy miképp hathatnak a kis és közepes vállalkozásokra az elszálló rezsiárak, miután naponta jelennek most már hírek, hogy az egyes vállalkozások bezárni kényszerülnek.

A Vállalkozók és Munkáltatók Szövetsége szerint bezárási hullám fenyeget.

"Eljöhet egy olyan pont ősszel, télen vagy a jövő év első hónapjaiban, amikor már nem megy tovább, amikor már nem lehet a veszteséget tovább finanszírozni, ez valóban a tevékenység felfüggesztéséhez vezethet, illetve akár tömeges cégbezárásokhoz is vezethet"

– mondta az RTL Híradónak Perlusz László, a szervezet főtitkára.

Forrás: 24.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Már most sorra zárnak be vállalkozások az elképesztő rezsik miatt. Van amelyik még a covid alatt zárt be és aztán ki se nyitott. Ez csak fokozódni fog amikor hónapról hónapra jönnek ezek az elképesztő számlák. Volt Katások százezrei is még csak keresik a lehetőségeiket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Már most sorra zárnak be vállalkozások az elképesztő rezsik miatt. Van amelyik még a covid alatt zárt be és aztán ki se nyitott. Ez csak fokozódni fog amikor hónapról hónapra jönnek ezek az elképesztő számlák. Volt Katások százezrei is még csak keresik a lehetőségeiket.
teuton
@Csizmás Kond: Olvasni mikor tanulsz meg analfabeta???
percsi
Bravó! Európa legsikeresebb kormánya!
Ezt nevezik szárnyaló gazdaságnak!
Kik fognak adót fizetni, kik fogják ezt a nagy lábon élő bagázst eltartani?
Lölö és társai nem azért lettek vállalkozók, hogy adózzanak.
Hamarosan vége az aranyéletnek! Kezdődik a pénzmarakodás időszaka, ha lesz rá idejük!
Én örülök, hogy nem az ellenzék nyerte meg a választásokat. Nagyon is jól teszik, hogy a háttérben csendben figyelik, és megvárják míg a fidbanda hajója elsüllyed.
verőce21
Németország 300 eurót ad rezsipénzként, emellett emelik a családi pótlékot és a lakhatási támogatást is a válság miatt...! - derék..., ez a rezsicsökkentés...!
Clavigo
Ha már nem előzünk a kanyarban,,,,szóljon valaki...!!
Yoda69
Ezt a katyvaszt amit a fideSS zuditott rank 10 ev alatt se fogjuk kiheverni
lusta
A nagy cégek, pl. a MOL-TVK, BorsodChem fogcsikorgatva, de gyakorlatilag nem termelnek, a túlélésre játszanak. A kisebbeknek nincsennek ilyen lehetőségeik.
Clavigo
@KisTehen: Inkább a holdkóros csutkai Buznyáknak...meg az idióta Kondájának...
Gazella
@KisTehen: mija faszról beszélsz te húgyagyú??!! Magyar gazdaság fog teljesen összeomlani. Muuuu
karma1
Azt mondjak, hogy a karorom csunya dolog, -pedig egyaltalan nem az! Amikor valaki "karoromkodik",azarrol szol, hogy az illeto mar latta elore azt, ami bekovetkezett, es a "karorvendo nem csinal egyebet, csak azt mondja, hogy "Na ugye megmondtam en mar elore? Nem fogadtatok el, hogy igazam van - hat most szoptok!".
Vagyis a jozanabbja mondogatta mar jo elore a fidesz trolloknak, hogy nem lesz ez igy jo, ti is meg fogjatok szivni, mert az inflacio olyan, mint az atombomba: nem tesz kulonbseget az emberek kozott, mindenkire lecsap!
Nagy mellennyel mondogattatok, hogy a lipsik most megszivjak,stb. Hat igen, ez teny, de hogy ti sem maradtok ki belole (es lehet, hogy sokkal jobban fogtok tole szenvedni, mert a fidesz szavazok foleg az alulmuvelt es idos nyugdijas korosztalybol jon), szoval igy jartatok!
Tehat a karorom nem mas, mint sajat igazunk pozitiv visszajelzese: mi nem voltunk hulyek, amikor erre mar jo elore figyelmeztettunk mindenkit!
Nem erzek egyaltalan semmifele oromot - de sajnos akkor is nekem, nekunk volt igazan.
Béla333
A háború minden országban nehézséget okoz. De van, ahol nem 700 milliárdos mobil telefon társaságokat vesz az állam az adóforintjainkból, hanem valóban a válság problémáinak az elhárítására fordítják.
Csak ott nem olyan dilettáns, hozzá nem értő, hibás döntések sorozatát hozó, tolvaj, hazaáruló kormányt választottak meg, mint amilyet itt sikerült áprilisban.
"Hála" a hülxemagyar, gondolkodásra képtelen maffiahívők népes csapatának.
NKF
Tisztelt kommentelők! A balosok kapják be!
kis tehen-nek üdvözletem mert okosnak látom!
nezelodo
Nincs azzal semmi baj, ha szektatagok azt hirdetik, hogy az nem gond, ha a magyar vállalkozások bebuknak, vagy kényszerfelszámolást kérnek! Ringassák csak önmagukat hamis illúziókba, amit a kormányunk is az utolsó pillanatig állít! Aztán majd megjön a magyarázat, hogy az a válság pl. ami 2008-ban a kormány hibája volt, most a Soros, a Brüsszel, és Amerika okozta, meg az Ukránok nyakassága, amiért ellenálltak a Putyinnak, így hiába a kormányunk sikeres gazdaságpolitikája!
simmering73
@NKF: Pont olyan okos mint te. Kapjátok be egymásétó
Csizmás Kond
@teuton: ..te a zöldingesek közül melyik vagy ?
balos
@Béla333: A tömeggyilkost kihagytad meg sorolhatnám,mit tettek tönkre,hogy aztán államisíthassák,majd átjátszák a családjuknak!
ómió
Csak nem a "haladó baloldal szent piaci energiaárai" fizetése miatt?
117
@ómió: "Meg kell kísérelni kiépíteni a one-stop-shop-szerû flotta-menedzsmentet."
ómió
@117: Látom, a bolsi hazugságmenedzsment, viszont, már teljes gőzzel "operál"!
117
@ómió: "Most kell megragadni az ügyfélközpontú jogharmonizációt."
Yoda69
@KisTehen: Persze, az USA es az EU kerte orbant hogy,
dorbezoljon el 2000 milliardot a valasztasra,
szandekosan rontsa a forintot, hogy extra profitot kaszaljon az arfolyamon,
hogy 700 milliardert vegyen egy veszteseges tavkozlesi ceget,
hogy a szabad piac ellenes arsapkakat alkalmazzon, amivel elodazza es felturbozza az inflaciot,
hogy adossag csapdaba hajszolja a magyar embereket.
Ne legyel mar ennyire kreten, szemellenzos birka. orban 12 ev alatt lerohasztotta a gazdasagot, az embereket moralisan es allamcsod szelere hajszolta az orszagot. Neked meg van keped ezt az USA-ra es az EU-ra fogni? Miert nem egybol az UFO-kra fogod, meg az is hitelesebb lenne.
Eladott Ország
"Mikor lesz az, amikor tükörbe néznek a nertársak, és elkezdik a saját tizenkét évnyi teljhatalmuk és franc tudja hány évnyi rendeleti kormányzásuk tudatában feszegetni? Hogy vajon ők mit rontottak el, hogy hol van az ő felelősségük abban, hogy most minden irányból hullámzik a szartenger?Hazudoznak, tolják a propagandát, és hülyének néznek mindenkit. A hatalmukhoz ragaszkodnak, a felelősségből nem kérnek. Aztán majd lesz valami, majd lesz valahogy ".
Eladott Ország
"Miért egy olyan országban vezetnek be 90 százalékos rezsitámogatást, ahol egyébként 2 millió forint az átlagbér. Oké, hogy csak az áramszámlára, és csak egy bizonyos szint fölött, de ugye az volt a duma, hogy európai, sőt világviszonylatban Magyarország nemzeti ormánya' egyedülálló módon védi a magyar családokat. A rezsicsökkentéssel. Ehhez képest olvasom azt is, hogy Pintér Sándor segítségét kérik a rezsiszámlák miatt bajba jutott önkormányzatok, hogy az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsának azonnali összehívását kezdeményezték, mert az a veszély fenyeget, hogy komplett települések maradnak áram vagy gáz nélkül, miközben sorra zárnak be az éttermek. Miért vette az ország a tőzsdei árnál 8 százalékkal drágábban (= 2 milliárdos bukta) júniusban Putyintól a gázt, ha nekünk van olcsó gáz, mert intézett a kormány? Miért Norvégiában van 90%-os rezsitámogatás, ahol 2 millióból kell kigazdálkodni a rezsiköltségeket, nem a magyar közmunkásbérből vagy pedagógusbérből? Miért nem itt van 90%-os rezsitámogatás, a világ egyik gazdasági fellegvárában? Egyáltalán miért nem akkor segít az állam, amikor valóban baj van? Hogy jön ahhoz a fideszes állam, hogy ekkora szarban százmilliárdos vásárlásokba kezdjen? Nincs annyi hely, amennyi kínzó kérdést még fel tudnék tenni."
Apfelbaum
Fidesz:"ha az ellenzék nyer el fog szabadulni az infláció, kórházi osztályok fognak bezárni és megszűntetik a rezsicsökkentést...,"
Még szerencse, hogy nem az ellenzék nyert jah és a bdskrvnydt minden orsós hívőnek,a pofátokban a csirkefarháttal fogtok megfagyni ti férgek csak az a baj, hogy sok normális gondolkodású embert is magatokkal fogtok rántani...
teuton
@Csizmás Kond: Analfabeta! Azt sem tudtad elolvasni, mit irtak a kep ala, nemhogy amit en irtam neked! Engem 2 ok miatt nem zavar a magyar horrorrezsi:
- nem Magyarorszagon van a vallalkozasom
- internetes kereskedesem van
Juhász István
@Eladott Ország. A felsorolásod TÖKÉLETES, bár kissé hiányos. Nem emlitetted a KÜLFÖLDRE, szinte válogatás nélkül küldözgetett magyar adóforintokat. Bevezették az energia export tilalmát, erre sebtében eladtak Szerbiának 500. millió m/3 gázt, 2 napra rá, elindult a kakadu az oroszokhoz, venni 700. millió m/3- öt. Amúgy Szerbia 380 ft.- ért adja a lakosságnak a gázt, átszámitott áron.
Csizmás Kond
@teuton: ...ja, internetes...fogadok kalapácsnyeleket vásárolsz...
Nessy
A jóbarátok, családtagok vállalkozásai majd kapnak "támogatást" Orbántól, a többiek meg így jártak!
ómió
@117: Amit te megragadtál - túlságosan is - az a bolsi gyagyaság!
Jozefina
Nem lehet csodálkozni rajta! A többszörösére növekedett rezsi árakat a vállalkozók ódzkodnak teljes egészében az ügyfelekre hárítani, pedig szerintem pontosan azt kellene, hogy végre megtudja a magyar nép is, hogy mit jelent a rezsi csökkentés is!!!
444.hu/2022/09/07/teljes-bizonytalansagba-loki-a-vendeglatosokat-az-elszabadulo-rezsi
balos
@Jozefina: Erre van a nav kitalálva!Aki nem a fideSS csalárd tagja azt uton útfélen baszogatják,nehogy már megéljen!
Levendula
Saját üzlettel rendelkező vállalkozó ismerősünk a téli hónapokra bezárja a boltját, felfüggeszti tevékenységét...
Dr. Proktor
Lesz bőven szabad munkaerő, hacsak nem gravitálnak el egy élhetőbb országba...
Angol és német minimál órfabér egyenlő a magyar minimál havi nyugdíjjal? No comment...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.