A kormány szerdai ülésén megtárgyalták a nemzeti konzultációs kezdeményezést és döntött annak elindításáról. Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón elmondta: mindenki látja, hogy a háború miatt megnőttek az energiaárak.

Kormányinfó: a következő napokban jön az új nemzeti konzultáció

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Magyarország a legnagyobb a támogatást biztosítja a családok számára, ez átlagosan havonta 181 ezer forintot jelent. Brüsszel a szankciós politikát azzal az ígérettel erőltette rá a tagállamokra, hogy a szankciók jobban fognak fájni Oroszországnak mint nekünk.

A kormány úgy gondolja, hogy mivel az emberek bőrükön érzik ennek következményeit, ezért lehetőséget kell biztosítani arra, hogy elmondhassák véleményüket. Kiemelt fontosságú, hogy az elitek döntése helyett az emberek véleményét hallgassák meg a szankciókról.

A következő napokban nyilvánosságra hozzák a kérdéseket és a szokásos módon, papíron és online is kitölthető lesz a kérdőív.

Hosszabb téli szünet

A téli szünet hosszabb lesz az iskolákban, mint az elmúlt években megszokott volt: december 22-től január 8-ig fog tartani – ismertette a kormány döntését Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón.

Idén december 21-én kell utoljára iskolába menni és 2022. január 9-e lesz a szünetet követő első iskolai nap – közölte a miniszter, hozzátéve, ez a döntés is lehetővé teszi azt, hogy az energiával spóroljanak.

Szentkirályai Alexandra kormányszóvivő hozzátette: az őszi szünet "rovására" hosszabbodik meg a téli szünet.

Gulyás Gergely azt is bejelentette: ugyanebben az időszakban kormányzati igazgatási szünetet is el fognak rendelni. Ezekben a napokban kötelezően szabadságot kell kivenniük a kormányzati igazgatásban dolgozóknak, így jelentős spórolásra van mód a közigazgatás területén is – tette hozzá.

Forrás: hirado.hu

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
A nyomdász haver 3-4 évente " megéhezik "... Ki kell bélelni pár mrd - dal... Egyébként meg,,hova szarjak izgalmamban a " konzultációtoktól "..? Menjetek a picsába már...!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
A nyomdász haver 3-4 évente " megéhezik "... Ki kell bélelni pár mrd - dal... Egyébként meg,,hova szarjak izgalmamban a " konzultációtoktól "..? Menjetek a picsába már...!!
Jozefina
Orbánon kívül kinek az érdeke ez??? Mit vár tőle??? Csak költi az adófizetők pénzét. Közben a gazdaság és a forint is mélyponton van. Közel államcsőd helyzet!!! Ezért a felelősséget nem lehet senkire és semmire áthárítani. Orbán a felelős mindenért. Vészhelyzetben kénye -kedve szerint irányítaná az országot, de nem megy, mint ahogy a kisvasútja is befuccsolt!!!??
A fidesz egyet tehetne, ha orbánt azonnal eltávolítanák a politikától!!! Minden megoldódna mindenféle hüéye konzultáció nélkül,
Dr. Proktor
Minek pénzt költeni erre a marhaságra mikor már úgyis előre megvannak az eredmények...
Néro2
Nem lehetne , hogy a rohadtgyúúúúcsányi 263 Ft -os eurója jönne inkább ? Az se bánnám ha nem előre mennénk hanem vissza 2010-re.
Melyik rohadt tolvajotok zsebét kell már megint kitömni 10 milliárddal egy tök értelmetlen semmire se jó újabb szarságotokkal ?
Egyébként válaszom az új konc-turhátokra , takarodjatok már el a picsába.
Előtte még tegyétek vissza amit 12 év alatt összeraboltatok a közkasszából.
Akkor élve egy szál alsógatyában mehettek ahová akartok.
Peller Anikó
@Dr. Proktor: Ez sosem érdekelte a geciket. Még egyiknek sem volt értelme.

Értelmes dolgot meg még amúgy sem csináltak, bármit tesznek annak csak egyetlen célja van, a hatalom megtartása minden elképzelhető eszközzel.
Havanagi
A jó anyátokat nézzétek ti hülyének,férek nemzatárulókl!!
kereső
Brüsszelezzetek még egy kicsit, és 450 lesz euro, és 500 a dollár.
kereső
A forint brutális esésével párhuzamosan megemelkedett a magyar állam esetleges csődje elleni piaci biztosítás (Credit Default Swap, CDS) éves díja is
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 13:08
Mint demokrata kifejtem a véleményem:A éhségtől kiguvadt szemmel fagyjon meg miden fidernyák aki erre a bandára szavazott.
kereső
@Maccska: Ez leginkább nem a "libsik"-nek szól, hanem a NER hülyéknek. Úgyhogy hajrá, hegyezd a tolladat.
nezelodo
Jaj de jó, úgy hiányzott, mint egyre több rászorulónak a falat kenyér. Na kap helyette nemzeti konzultáviót! Küldjenek egyet a román EU-s főügyésznek is és kérdezzék meg tőle mely igen fontos kérdések maradtak ki belőle, ami esetleg segítené a pénzcsapok megnyitását?!
icegygenabro
Kormányozni kellene a qrvanyátokat!!! 420 az euró... büdös fasszopógecik!
Törölt Nick
@Maccska: Én kifejtem. Kitörlöm vele a seggem, és visszaküldöm.
Pálinkás Pál
érik a balhé,én megmondtam már tavaly...remélem hozzáértők már dolgoznak rajta, hogy vegyék vissza a senkiháziak által ellopott pénzeket...nem feltétlenül jogi megoldásokra gondolok...nehogy már röhögve élvezkedjenek valami adóparadicsomban, amivel nincs kiadatás...
gina
Megint nyert egy fideszhaver nyomdász, csak kár,, hogy kemény papir igy WC papirnak nem jó.. Szemét !!!
gina
Adjátok el az összelopott vagyonaitokat szemetek, mindjárt könnyebb lenne a népnek tolvaj banda
Dr. Proktor
@Havanagi: Bő hárommiliót eredményesen néznek hülyének, jó párat ismerünk is, nem csak innen...
Dr. Proktor
@Törölt Nick: Előbb azért vizsgáld meg UV fény alatt, nehogy ott legyen a téged azonosító vonalkód! Ha ott van, arra célozzál...
Gazella
Feleslege s a kunzultácio... jön az államcsőd!!
Börtönbe veletek magyar kurvány ner kutyák és pereputtyai!!! Vagyonelkonozással.
csak úgy....
orbánék betartják a fontossági sorrendet! :)
Yoda69
Qrva anyad O1G! A nemezeti konzultacioval nem lehet jol lakni.
Tegyetek vissza az ellopott ezer milliardokat, es osszatok szet a nep kozott.
kereső
Ó, én egyszerúbbet is tudok: " fideSS menj a f@xba"!!!
kereső
Hadd világítsam meg még egy posztban, hogy mekkora balek volt a magyar kormány az orosz gázszerződéssel - és ezt a balekséget most további milliárdokért megrendezett nemzeti konzultációval próbálják az EU-ra fogni.

Mint tudjuk, a szerződésben az árat gyakorlatilag a holland gáztőzsdei árhoz kötötték. Ez egy meglehetősen kockázatos megoldás volt az árazásra, jellemzően az ilyen szerződésekben különböző - jellemzően olajipari - termékek árváltozásaihoz kötik a gázárat, és többmindent kombinálnak, éppen azért, hogy egy-egy termék hektikus árváltozásai miatt ne szállhassanak el nagyon a gázárak.
Az aktuális gáztőzsdei árhoz kötés egyfajta hazárdjáték volt a kormány részéről.
Ha a gázár esik, akkor a tőzsdei árak a jellemző hosszú távú szerződések árai alá mehetnek, Magyarország így olcsóbb gázhoz juthat, amiből megoldható a rezsicsökkentés is, illetve elmondható, hogy az orosz barátság micsoda előnyöket jelent. Ha viszont emelkedni kezdenek a gázárak, akkor tőzsdei jegyzés extrém magasságokba is emelkedhet, és irtózatos drágán kapjuk a gázt. A magyar kormány lényegében minden tétet az áresésre tett, mintha a rulettasztalnál az összes zsetont a feketére tolták volna be.
Csakhogy a piros jött ki, a tőzsdei gázár kilőtt, itthagyva az országot egy ebben a felállásban katasztrofális gázszerződéssel.
Egy felelős kormány eleve egy ilyen alapvető stratégiai ügyben nem hazardírozik, hanem biztosítékokat épít be, hogy ne fordulhasson elő ilyen katasztrófahelyzet.
De ráadásul az új, hosszú távú gázszerződést 2021. szeptemberében kötötték meg, amikor az oroszok már elkezdték manipulálni a gázpiacokat, csökkentve az európai szállításokat, a háborúra való készülés jegyében, az árak pedig emelkedőben voltak! Külső szemlélőként is a gázárak emelkedése volt prognosztizálható, még ha az ukrajnai invázióra nem is számítottunk.
kereső
A golyó lényegében már benne ült egy piros számban, amikor a magyar kormány feltette az egész magyar energiabiztonságot a feketére! Az a magyar kormány, amely olyannyira jó viszonyt ápolt Vlagyimir Putyinnal, hogy ezt a barátságot tekintették a magyar energiabiztonság és a rezsicsökkentés biztosítékának!
Innentől két opció lehetséges: vagy Putyin az orruknál fogva vezette őket, és elhitette, hogy szó sincs háborúról, piaci zavarok szándékos előidézéséről, csökkenni fognak a gázárak, érdemes erre fogadva szerződést kötni. Azaz Putyin hülyére vette a magyar kormányt, és beleugrasztotta a szerencsétlen balek Orbánt és Szijjártót egy katasztrofális kimenetelű szerződésbe.
Vagy ellenkezőleg, elárult olyasmiket, amikből ki lehetett következtetni, hogy baj lesz, a magyar kormány pedig ennek tudatában szerződött le így, lényegében azzal a szándékkal, hogy tartósan az oroszok finanszírozásának a szolgálatába állítsa a magyar gázfogyasztókat.

És most azért rendeznek nemzeti konzultációt további milliárdokért, hogy elhitessék, nem a totálisan becsődölt, ostoba magyar energiapolitika következménye a magyar katasztrófahelyzet, hanem az EU-s szankcióké.
Jávor Benedek
lampa laz
Ha annyira kíváncsiak lennének a zemberek véleményére akkor nem ezt a szar konzultációs találmányukat szórnák szét köztünk aminek semmi értelme és hivatalos eredménye sincs, hanem népszavazást kezdeményezne, de tudja, h abba belebukna, mert nem a szájíze szerinti eredmény jönne ki belőle. Ja, és abból nem tudna lopni, ami a lényeg.
Törölt Nick
„Mi kikértük az emberek véleményét, bár nem érdekelt minket”.
Ez nem csak 2016-ban volt aktuális, hanem a mai napig az.
Yeromos
Nyakunkon az államcsőd, de ezek a büdös komunisták csak a nemzeti konzultációt tolják.
Néro2
@Clavigo: Hova hova ? A Tehenész Gergelyre. Jó nagyot.
balos
@Yeromos: Ezek a tetvek már akkor is a rohasztásban élték ki a turulnyilas gecis hajlamaikat!A pozsgai tetű volt a istápolójuk!
balos
@icegygenabro: Ha ha ha!Ezen besírtam!Akkor nemlehetne titkosítani a camionos pénz kihordást az offsur számlákra!
csak úgy....
ez a kuka magyarok leg fontosabbika,más minden levan szarva... :) -szegény magyarország!
simmering73
A “nemzeti konzultáció” az önkényuralmi Orbán-rendszer találmánya a népszavazás intézményének kiváltására, meghamisítására és elcsalására. Ezért az Orbán-féle “nemzeti konzultáció” nem a népakarat valódi kifejezésére, hanem a diktatúra akaratának kifejezésére szolgál, amelyben a diktatúra a saját akaratát hamis módon, csalással népakaratnak mutatja be. Ez a nemzeti konzultáció. Ahogy az egész rendszer a demokrácia elcsalása, úgy a “nemzeti konzultáció” a népszavazás elcsalása.
olkt.net/orban-nemzeti-konzultacioja-ugyanaz-mint-az-oroszok-alnepszavazasa-csak-fegyverek-nelkul/
Béla333
A kis hazug szóvivőcske...:

"Gulyás azt állítja, fogalma sincs, miről tárgyalt Szijjártó az orosz külügyminiszterrel"
444.hu/2022/09/29/gulyas-azt-allitja-fogalma-sincs-mirol-targyalt-szijjarto-az-orosz-kulugyminiszterrel
gina
@Maccska: WC papirra sem jó te elmebeteg,, nyaldosd minden lapját agyhalott !!!
Istenakinincsen
Egy ilyen fideSS konzultációval nem lehet megállítani a háborút, csak támogatni...kinek jó ez?
csak úgy....
különben ez egy érdekes dolog,szerintem fideszék ezzel a müvi konzultációval csak puhára szeretnének esni,hiszen ök csak azt csinálták amit a hülye agymosottak kívántak.. :) magyarok,most farag belöletek bünbakot a tehetetlen kormányotok! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.