A kormány már korábban bejelentette béremelési szándékát, amennyiben sikerül megállapodniuk Brüsszellel az EU-s forrásokról. 

Pintér Sándor megszólalt a tanárok ügyéről
Fotó: Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án. MTI/Kovács Attila

A csütörtöki élőlánc előtt a szakszervezetek arról számoltak be, hogy mindössze egy nappal a megmozdulás előtt levelet kaptak az oktatási államtitkártól, aki egyeztetésre hívta az érdekvédőket, a kormány a legmagasabb szinten gyakorlatilag tudomást sem vesz az oktatási ágazat forrongó helyzetéről, a változást követelő szülőkről, diákokról, tanárokról vagy a hétköznapi emberekről.

A Blikk ennek okáról érdeklődött a belügyminisztertől, továbbá arról, hogy Pintér Sándor az ellenzék által kezdeményezett november 2-i parlamenti vitanapon részt vesz-e.

A kormány már korábban bejelentette béremelési szándékát. Amennyiben megállapodunk Brüsszellel az EU-s forrásokról, a rendszerváltozás óta a legnagyobb pedagógus-béremelés valósul meg Magyarországon. A Belügyminisztérium a választások óta négy alkalommal egyeztetett a pedagógus-szakszervezetekkel, az érdekképviseletek kérésére folytatódnak a tárgyalások. A béremelésre vonatkozó, az Európai Unió által is elfogadott álláspontot az egyeztetések során egyértelművé tette a kormány, abban nem történt változás

- kapta meg a választ a lap.

A Blikk szerint Pintér Sándor nem tartja annyira kiemelt ügynek az oktatást érintő kérdések parlamenti megvitatását, mert a vitanapon nem mondta biztosra részvételét. A BM-kommunikáció levelében az áll:

Miniszter úr közéleti elfoglaltsága függvényében vesz részt a vitanapon.

Forrás: Blikk.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
@amortizáltok: ez, meg a gripen sztori a léte alapja.
lampa laz
Nem ér rá mert most gázolajat kell neki fütőolajra barnítani, most ebben van az üzlet.
namihami
""Pintér Sándor nem tartja annyira kiemelt ügynek az oktatást érintő kérdések parlamenti megvitatását""
Pedig már a szőkeolaj lefejtése se lehet napirenden.
Szalay Miklós
Infláció, forintárfolyam, EU-s pénzek, diáktüntetések, háború: értelmes és kulturált beszélgetésünk a legégetőbb aktualitásokról:

www.youtube.com/watch?v=z7jEbwUCKIM
fergeteg
Ez nem a bérről szól.
Gyucsány Ferenc DK-s vonulata a jogalap nélküli fiatal gyerekekkel akar zűrzavart az országban.
Ráült a tanárok kisebb hányadának a nyakára és velük akar váltást kiharcolni.
Keresztény gyalázással.
Ki az a barom Európában aki most 40 % béremelést követel és még ad is.
fergeteg
Tanár sztrájkolni akar ? Ilyet ki látott a 21. században.?
karma1
Ne csusztass, ragyaskepu! Egyetlen pedagogus bere sem fugg Brusszeltol, csak a te enyveskezu putrisodtol fugg, aki masra kolti a penz, Vodafone-t vasarol -gondolom, menetkozben bele is epiti a Pegasust - , romaniai gyerekeknek csinal iskolat, szerbeknek ad penzt, olcso gazt...
Van ott penz doszt, csak a bugris fonokod rettegve fosik a kimuvelt emberfo"kto"l...
Hat foshat is - gyonyoru volt a gyerekek, tanarok, szulok, vadidegenek kiallasa... Most kene a rakay kalmankanak kiszamitania, hogy hanyan is voltak az elolancban, de en segitek: a gugli szerint a kor 13 kilometer hosszu volt, es ha 1 meterre csak egy embert szamitunk, (de volt, ahol 3-an is alltak, mert csoportok voltak egyutt), akkor minimum 13 000 ember vette a faradsagot, es tuntetett az elolanccal a dilis kolostormalkac elott. A hulyeje meg eppen kulfoldi vendeget fogadott a Karmellaban, kivitte az erkelyre megnezni a kilatast, es eppen a tuntetoket lathatta mindenhol - ez volt az eges, nem a Reichstag!
gina
Csak rá kell nézni erre az alkesz prolira és amit böfög annyit is ér... OV miniszterei mind a grúzelkabinettböl való.. agyilag is,,,,
gina
@Horizont: A kocsmában egy pár feles,,,,,, ez egy alkesz proli...
gina
@fergeteg: Csak ilyenek mint te nem is érthetik korlátolt barom,a 2 alsó osztályoddal te szerencséten
Macskaszem
@fergeteg: 14:41 És ki az a barom Európában aki 12 év alatt takarítói szint alá vitte le a tanári fizetéseket?
kereső
Kardiólógiai központot adtak át Csikszeredában. É, Te, Ő, Mi, Ti, ŐK- 925 milliót dobtunk össze rá.
Németh István
A tüntetésre felbujtókat a tüntetésen résztvevőket >>> SZÓ SZERINT >> KI KELL RÚGNI A MUNKAHELYEIKRŐL, AZ iskoláikból! AZTÁN rend lesz itt kérem rövidesen!
kulabombaafityiszre
@Németh István: ma, 18:10
Akkor ki fog tanítani,meg iskolába járni,mert te a tanuláshoz,meg oktatáshoz is hülye vagy.
A fejedbe kéne egy kis rend meg pár fogaskerék,ha már ész nincs.
simmering73
Mi köze a tanárok béremeléséhez Brüsszelnek, szép szőke herceg?
drrotf
Pintér Sándor, aki jogvégzett ember lehet, mert ma már a főrendőrök általában elvégzik a jogot, tudhatná, hogy a tanárok az állam szerveivel , intézményeivel állnak munkaviszonyban, illetve jogviszonyban, s ezért az államnak kell rendelkeznie azzal a pénzel amiit a tanárok munkájáért kifizetnek!Ezt az éves költségvetésben kell előirányozni!Nem mutogathat a kormány másra, hogy ha majd pénzt adnak, akkor emelünk bért.Amennyiben a béremelést a költségvetésben előirányozták volna, akkor nem lehetne akadálya az azonnali és feltétel nélküli béremelésnek.Sajnos nem ezt tették, nem irányoztak elő megfelelő bérösszeget arra, hogy a tanárok bérét emeljék, és most másra mutogatnak, hogy ők emelnének, de az EU nem ad pénzt!Szánalmas a magyarázat, mert senki nem hiszi el amit ez a kormány a tanárok béremelése ügyében is mond!
Jozefina
Remélni lehet csak, hogy az EU nem ad pénzt!!!?? Ha jutott a képviselőknek milliós fizetés emelés, akkor kell jutni a pedegógusok bérének emelésére is!!!
Logogrif
@Németh István: Pistuka ! Amint kitűnik kiskegyed nem jár még általánosba sem...go hang !!!
surdilloFUJT
@Németh István: ..neked már lámpavason lenne a helyed,egy normális országban,agyhalott szellemi,toprongy,ganajtúró fidesscsicska!!!
ómió
Na, de ezt az efftársak azóta se "ércsék"!
csak úgy....
@Shikari: a te buta buksidat kéne belülröl megtisztítani,te elmebeteg!
fergeteg
Értessék meg a bolgár nőszeméllyel és bandájával,hogy ne tartóztassák fel a pénzek kifizetését.
evacica
@fergeteg: Hülye! Ti meg értessétek meg Bölcs vezéretekkel, hogy ne lopjanak a néptől annyit és akkor jön a pénz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.