Megkérdezi a költségvetési és az innovációért és oktatásért is felelős uniós biztosokat, hogy mi is történt.

Az atv.hu értesülése szerint január 25-én és 26-án Brüsszelben fog tárgyalni Navracsics Tibor európai uniós forrásokért is felelős miniszter Johannes Hahn költségvetési és Mariya Gabriel innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős uniós biztosokkal az úgynevezett Erasmus-ügyről.

ATV: Navracsics január végén Brüsszelben tárgyal az Erasmus-ügyről

Fotó: Facebook/Navracsics Tibor

Az ügy lényege, hogy az EU-s szervek ideiglenesen kizárnák azokat a magyar egyetemeket a felsőoktatási hallgatói és oktatói együttműködésekből (és így uniós forrásösszegekből), melyek úgynevezett alapítványi fenntartásba kerültek át, és amely alapítványok kuratóriumaiban magasrangú politikusok ülnek, mivel az uniós szervek szerint ez összeférhetetlenségi problémákat vet fel, és korrupciós kockázatokat rejt. Az ügy 21 magyar felsőoktatási intézményt érint.

A lap úgy értesült kormányzati forrásokból, hogy Navracsics Tibor arról is szeretne tájékoztatást kapni az uniós biztosoktól, hogy pontosan mely területek, és "kik esetén" kell adott esetben még az Erasmus-ügyhöz hasonlatos "retorzióktól" tartani.

Az Erasmus-ügy kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken beszélt a közrádióban a szokásos péntek reggeli interjúban, és ott azt állította, hogy amennyiben a magyar kormány nem tud az uniós szervekkel kiegyezni, akkor a magyar költségvetésből fogják állni a fiatalok ösztöndíját. A miniszterelnök az atv.hu cikke szerint egyértelműen utalt arra a rádióban, hogy "Brüsszel bosszúja" az egész ügy. Múlt csütörtökön a Kormányinfón Gulyás Gergely miniszter pedig arról beszélt, hogy amennyiben lett volna olyan kérés, hogy a magasrangú politikusok kerüljenek ki az egyetemek kuratóriumaiból, akkor azt a magyar kormány megtette volna, de Gulyás állítása szerint ilyen kérést nem kaptak. A lap viszont úgy tudja, hogy erről már novemberben és decemberben is érkezett jelzés az EU felől, hogy ezt nem tartják jónak.

"Forrásaink szerint a jövő héten Brüsszelben Navracsics Tibor tárgyalásainak középpontjában az Erasmus és a Horizont programok állnak – a Bizottság konkrét elvárásainak a hivatalos tisztázása. Ugyanakkor, mint egy kormányközeli forrásunk fogalmazott, Navracsics szeretne a tárgyalásai során tájékozódni és világosan látni arról is, hogy a Bizottság részéről van-e még valamilyen elvárás -“lista”, hogy az egyetemi hallgatókon, fiatalokon túlmenően “kiket és milyen retorziók” érhetnek – adott esetben – az Erasmushoz hasonlóan"

– olvasható a cikkben.

A lap beszámolt a Navracsics Tibor által az uniós biztosoknak írt levélről is, amelyben a magyar miniszter azt fejtegette, hogy a Bizottság lépései sértik az EU Alapjogi chartjának 13. pontját, mert programokat, kutatásokat és képzéseket lehetetlenítenek el.

Forrás: atv.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Akkor már biztos jön a pénz. Ugye!?!
Ahogy eddig is, ha bejelentette. Miért lenne éppen most másként!?!?!?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Mossad a koszos gimnasztyorkát nyomorék.
Alfa
majd hazudik megint valamit jó korrupt kamukeresztény fideszes módra
kereső
Nem tárgyalni kell, hanem teljesiteni az ET határozatát. Ennyi(ke). A "tárgyalás"-on már túl van az EB- várja, hogy megkezdődjön a vállalások teljesitése.Nem akarásnak meg nyögés a vége- ugye navracsicska.
Qqberci
"Megkérdezi a költségvetési és az innovációért és oktatásért is felelős uniós biztosokat, hogy mi is történt."

Mi? Az, amit 2021 őszén előre megmondtak, de nem vettétek komolyan...
sokanvagyunk
Nem kellene Brüsszelig futkosnia, ezt a Kolostorban percek alatt lerendezhetnék egy tucatnyi gmk-s lemondatásával - pár tízezer tanár és diák érdekében.
jáger laszló
Nem értem hiszen már mindent letárgyaltak!!!
A pénz küldését+ nem tibi intézi operatív módon
Vagy mégis!!???
csak ennyi
barátilag
J,L,
justhpeter
A szinház folytatódik, a ripacsok újra akcióznak.
namihami
Akkor már biztos jön a pénz. Ugye!?!
Ahogy eddig is, ha bejelentette. Miért lenne éppen most másként!?!?!?
Nyírfa
És akkor egy erkölcsi hulla újra végigvonszolja magát Brüsszel folyosóin, és kétrét görnyedve kopogtat a rohadó nyugat ajtaján, hogy megkérdezze, lehetene-e mégis egy kis pénzecskét, egy kis lehetőséget, csak egy kicsit legalább.
Néro2
van-e még valamilyen elvárás -“lista”, hogy az egyetemi hallgatókon, fiatalokon túlmenően “kiket és milyen retorziók” érhetnek – adott esetben – az Erasmushoz hasonlóan"
Ehhez :Azt a cinikus pófátlan jó huha anyádat aztat.
Egyébként:
Már egyeztetett. Mint tudjuk nagyon Siker Siker és Sikeresen. Mit nem ért , hogy megint megy.
Ezt azért vigye magával útközben olvasgatva esetleg sokat segít neki az értéshez ha már a várbeli desznyó a tolvajok fejedelme esetleg nem tájékoztatta volna róla
Olyan alapítványokról beszélünk, amelyeknek vezetőségében ott ül az Orbán-kormány számos tagja és sok más pártállami potentát, Szijjártó Péter külügyminiszter, Lázár János építési és beruházási miniszter, Varga Judit igazságügyi miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Lantos Csaba energiaügyi miniszter, Nagy István agrárminiszter, Navracsics Tibor, az uniós források felhasználásáért felelős miniszter, Stumpf István, a felsőoktatási alapítványi modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos, György László kormánybiztos, volt államtitkár, Trócsányi László, volt fideszes igazságügyminiszter, jelenleg fideszes európai parlamenti képviselő, Guller Zoltán miniszteri biztos, Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke, Dézsi Csaba András győri polgármester, Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója (e bank többségi tulajdonosa Tiborcz István), Martonyi János volt külügyminiszter, Lánczi András, a Századvég Alapítvány volt elnöke, Bajkai István fideszes képviselő, Fazekas Sándor fideszes képviselő, volt agrárminiszter, Garancsi Mária (Garancsi István nővére), Vidnyánszky Attila, Rátóti Zoltán, Szili Katalin, Náray-Szabó Gábor, a Professzorok Battyány Körének volt elnöke, Csizmadia Norbert volt államtitkár, Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, Zambó Péter államtitkár, Orbán Balázs fideszes politikus, a miniszterelnök politikai igazgatója, Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet igazgatója, Szilágyi Péter miniszteri...
csak úgy....
tibi ismét elmegy koldulni? remélem kirúgják mint a magyar koldust a magyar templomból!
lusta
@Néro2: Nagy a gond, mert elsősorban nem a gmk-ban ülőkkel van a baj, hanem magával az alapítványi formával. Igen fontos tudni, hogy az alapítványi kuratóriumok ülnek az egyetemek önállósága fölött úgy, hogy az egyetemi vezetésnek, rektornak, szenátusnak kuss van, a vagyont nem adhatják el, de a lovettával, uniós, hazai, azt csinálnak, amit akarnak. Ez egy olyan privatizáció, aminek eredményeként az alapítványoknak teljhatlama van, de továbbra is az állam, az adófizetők tartják el. A sor nagyon, de nagyon hosszú. Igen furmányosan ki lett gondolva. Abban reménykedtek, hogy a zuniós döntnökök már az első elolvasott oldal után sem fognak érteni semmit sem, inkább rálegyintenek a föld-tarfik tolvaj ártunk és qurmányunk javaslatára. Hát nem így történt. Újra, meg újra elolvasták, mire el kezdték kapizsgálni alényeget. Beütött a krach.
Néro2
... Folytatva
Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár, Bódis József felsőoktatásért felelős volt államtitkár, Mikes Éva kormánybiztos, Szócska Miklós volt államtitkár, Mészáros József, a KDNP pártalapítványának elnöke, Schmidt Ádám honvédelmi államtitkár, Wáberer György kormánybiztos, Cser-Palkovics András fideszes polgármester.

Nem soroljuk tovább, pedig lehetne. De idézhetjük Stumpf Istvánt is, aki a maga egyszerűségében és a tőle megszokott cinizmussal csak annyit mondott: „nyilvánvalóan nem ellenzékieket fog kinevezni a kormány.” Magyarul: a havi 1-2 millió forint közötti fizetést bezsebelő kuratóriumi vezetők hozzá hasonlóan csak fideszesek lehetnek.

Stumpf István az összeférhetetlenség két lábon járó illusztációjaként maga testesíti meg legjobban a fideszes alapítványi kultúra valóságát. Egyfelől kormánybiztosként ő látja el a felsőoktatási modellváltással és az új fenntartói modell működésével kapcsolatos kormányzati feladatok koordinációját 2021 februárja óta. Másfelől néhány hónappal kormánybiztosi kinevezése után sajátos módon szintén éppen őt nevezték ki a Tokaj-Hegyalja Egyetem kuratóriumának elnökévé is. Saját magánál nyilván nem találhatott jobb jelöltet. Szívesen betekintenénk egy közérdekű levélváltásba Stumpf István kormánybiztos és Stump István kuratóriumi elnök között, amelynek tárgya az egyetemi modellváltás. „Stumpf István Kuratóriumi Elnök részére – Tisztelt Elnök Úr! ... Tisztelettel, Stumpf István kormánybiztos”
Forrás 444
uploads.disquscdn.com/images/dd9d2ad9235ebd5de7e47d9cefe0d4f20e77b97e4e34514c72429c08bbb75464.jpg
Nessy
És mit fog mondani? Vétó!! Nem fogadjuk el!!! Tudomásul veszik, és nincs pénz. Ennyi.
lusta
@Nessy: Igen, tudomásul veszik. lemond (talán) egy-két miniszter, de a renszer alapjaiban sz@r. Azt viszont nem változtatják meg és gőzerővel beindul az agymosás, a hírgyártás a matyar nemzethy gyapjasoknak, hogy mi mindent megtettünk, amit kértek, de a gonosz Brüsszel nem ad pénzt, mert nem akarja, hogy a szegény magyar egemistáknak jó legyen.
Néro2
@lusta: Tuuudom. De ha már lista kell Navrának legalább ne legyek lusta bemásolni neki egy listát ha már voltak akik összeszedték.(Gábor György–Sükösd Miklós)
Legalábbakat felsorolva.
Ezeknél aljasabb tetvek talán csak a rektorok gyülevész hada megnyíladozása.
Bár a várbeli desznyóét nem tudták felülmúlni bárhogy is igyekeztek.
Várom már , hogy a Pofaszarok Batthyány Köre mikor kezd el béééééégetni.
És megint letenni egy rakás birkaszart a Nemzethy Nagy Magyar Asztal közepére.
Az mindig olyan jól mutat ott.
drrotf
Navracsics elmegy tárgyalni, majd mindent elfogad!Csak azért ez a cirkusz, mert ismeri a régi rómaiakat, a népnek cirkusz kell, csak hogy ők még kenyeret is adtak, ami erre a kormányra már átvitt értelemben sem igaz!Tanulni kellene még Orbán csapatának hogy a római diktátorok hogyan tartották sakkban a rómaiakat!
Béla333
Az öreg hazug maffiózó a hamiskás mosolyával...
Néro2
@Nessy: Mit fog mit fog . A mit a parsztbácsi a repülőút végen.
Na ezt nem gondúúútam vóóna.
Néro2
@sgl: Túúúdom. De az már csak hab a szartortán.
Jozefina
Navracsicsot már jól ismerik az EU-ban. Tudják nagyon jól, hogy egy megbizhatatlan, kétszínő, hazug ember, aki még a fidesz tagságát is felcserélte a kdnp-re!!! Ha már ez ügyben megy tárgyalni, akkor vigye magával a lemondólevelet, amiben lemond az egyetem kuratóriumi tagságáról!!!???
ómió
Meg lesz néki "magyarázva", hogy, amit szabad Jupiternek ("nyugatéknak"), nem szabad a hatökörnek (a magyaroknak) és punktum! Már csak a "junijós egyenlőség" alapján is!
Dr. Proktor
@sgl: ... ráadásul úgy intézi el ezt is, mint az EU-s pénzeket!
"Az év végéig megkapjuk" persze, persze...
Dr. Proktor
@ómió: A hatökör alatt ugye kormányunkat és magatokat értetted?
Stimmt...
ómió
@Dr. Proktor: Ja, hogy te nem ismered a magyarokat!? Az más! Az ekkora tetvesbolsiknál, mint te, ez ritkaság is!
Dr. Proktor
@ómió: Visszaadhatnád a "Munkás Paraszt Hatalomért" emlékérmedet és leadhatnád a pufajkádat...
ómió
@Dr. Proktor: Merthogy te már úgy tettél, bolsiék idiótája!? Kár, hogy a "mögöttes tartalom" máig is a lényeged! Nekem "ilyenjeim" sosem voltak, még, ha rám hazudnád se!
Dr. Proktor
@ómió: Tévedsz, te hazudsz rám mindent...
... de tovább már nem etetlek!
ómió
@Dr. Proktor: Mint "jó bolsi", rám hazudva azt emlegeted, amit tettél, miközben a veres csillag is kiáll belőled és még te mutogatsz hazugot!? Mit mondjak: "efftársi"!
Dr. Proktor
@ómió: Te mondod hogy hazudok?
Tipikus fideszes vagy aki a saját szarát másra próbálja kenni...
ómió
@Dr. Proktor: Régi igazság: amit a tetvesbolsi (szóval, a fajtád) tesz, azt azonnal a másikra hazudja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.