Egy kacsalábon forgó „falusi szálláshelyet” mutatott be közösségi oldalán Hadházy Ákos amire 50 millió forint EU-s támogatást kapott Pétervására fideszes polgármestere.

Leleplezték Orbánékat: Így fizetik ki az embereiket Brüsszel pénzéből – Jakuzzis, tornyos kastélyocskát kapott a polgármester
Kép: Facebook/Hadházy Ákos

A jelek szerint itt tölti a betegszabadságát is... Eged Istvánt MUNKAIDŐBEN találtam a jakuzzis, tornyos kastélyocskában, egy helyi kísérőm szerint a parkolóban a szolgálati Opel állt.

- írta a politikus.

A közösségi oldalán arról is beszámol, hogy a fideszes városvezető azt is mondta, hogy éppen takarít. Bár múlt kedden, kora délután jártam ott, szerinte nem volt munkaidőben, mert „egyfajta betegszabadságon” van.

Reméljük, hogy ez nincs így, mert akkor ez táppénzcsalás gyanús...

- tette hozzá.

A független parlamenti képviselő szerint 50 millió forint nagyon sok pénz, van, aki egész életében nem lát ennyit, egy kezdő tanár pedig 15 év alatt keresne ennyit.

Persze ezen felül az Eged család még további több, mint 58 millióhoz jutott a piszkos Brüsszel miatt, a Vidékfejlesztési Programból.

Mivel a beszélgetésünkkor még ezt nem tudtam, sajnos nem tudtam megkérdezni, hogy mit rejtett az az öt projekt, ami a hivatalos adatbázisban „Helyi vidékfejlesztési stratégia” néven fut, leírás nélkül.

- jelentette ki, és elmondta, hogy a beszélgetés nagyon bizarr volt. A polgármester arra nem válaszolt, hogy a helyi adóbevételt akarta-e növelni a beruházással, de szerinte minden rendben van, hiszen láthattam, hogy a „projekt megvalósult”, tehát nem történt lopás.

Az lehet, hogy nem történt, de az biztos, hogy egy újabb példáját látjuk annak, hogy Orbánék hogyan fizetik ki az embereiket a gaz Brüsszel pénzéből.

A luxusvillának kinéző „falusi szálláshely” egyébként valóban működik szállásként is, foglalható a szallas.hu oldalon, és van néhány pozitív visszajelzés is. A polgármester egyelőre nem ott lakik, bár mint láttuk, ott tölti a betegszabadságát.

Persze, azt is jó tudni, hogy ezeket az EU-s projekteket csak öt évig kötelező fenntartani, utána nyugodtan lehet azt mondani, hogy befuccsolt a vállalkozás, inkább használjuk lakásként...

- zárta gondolatait. 

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
@FLETÓ: 8:21 Szives tudomásodra hozom, hogy Pétervásáriban pl. egy 2 szintes, 180 nm, 4 szobás ház 21,5 millió. Ez volt a legdrágább, az átlag viszont 10-15 millió. Azt gondolom, hogy a 30 milliós "támogatás" fedezte ennek a "szálláshelynek" az épitési költségét. Aztán a köv. kérdés: mennyi bevételre tett szert ebből és mennyit adózott?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
@Maccska: Ugorj neki mégegyszer. Kérdésedre benne van a válasz is.
Nyírfa
Azt a pökhendi kutyaúristenit a polgármesternek! Nincs annyi cella, ahány fideszest kéne börtönbe vágni.
Jozefina
szallas.hu/petervasara/jatszoter;falusi-turizmus
Érdekes módon a cikkben szereplő szálláshely nincs megjelölve!!!
Vajon miért???
szegfue
Tényleg "életszerü"!
1. A polgármester betegszabadságon van. Nem hiszem el, hogy egy kb. 2 ezres településen a beteg polgármesternek a fizetésén látszik, azaz kevesebbet kap, ha a betegszabadságát veszi ki.
2. Ő takarit a vendégek megérkezése előtt. Ezt még inkább nem hiszem el.
3. Irásban tegye fel a kérdéseit. Akinek nincs "takargatni valója", az képes a kérdésekre válaszolni, nem kell felkészülnie rá.
Az meg végképpen "csúcs", hogy nem ismerte fel Hadházyt?!:)))
FLETÓ
50 millió? Ma egy családi házra kevés, nemhogy kastélyra! Mondhatnám csekély összeg az ingatlant tekintve!
Terminátor
@Maccska: Ha az EU-ban lophatnak a politikások, akkor nálunk ez miért probléma?
Én mikor kapom meg a kastélyom?
Muszáj érte belépnem a fityiszbe?
Bástya Béla Elvtárs
@Maccska: Ja! Meg ÁKSONAK nincs miunkaidő? Parlamentben kéne ülnie! Másokon meg számonkéri... Javasolni fogom a muinkaköri leírásuk kódosítását!
Aki Én
@Maccska: Itt egy hazai, téged is hátrányosan érintő korrupciós ügy, erre te jössz egy külföldivel? Gondoltad, cáfolat helyett ez is jó lesz?
Te hogy lettél ekkora buta suttyó? Kit akarsz ezzel megdumálni?
Jesszusom...
@Bástya Béla Elvtárs: ...te meg a másik. Hogy a bánatba nem tudtok megérteni semmit?
Aki Én
@FLETÓ: ,,50 millió forint EU-s támogatást kapott"

Ebben is kell a segítség? Ez miért jó nektek? Hova bizonygatjátok még, hogy segg hülyék vagytok?
Törölt Nick
@Maccska: Az egy műemlék épület, több család lakja, nem egyedül a Verhofstadté. Neki egy db lakása van benne. Műemlék jellegére való tekintettel az állam hozzájárult a felújításhoz. Ennyike.
Nálunk az állam kastélyokat, szállodákat vesz a nemzet vejének, aztán a nemzet pénzéből újítja fel, de a hasznát nem a nemzetnek adja bazmeg.
Bástya Béla Elvtárs
@Horizont: ÁKOS nem csak januárban hiányzik onnan ! Hanem az év majd' minden napján! Nézd vissza a jelenlétit!
Törölt Nick
@Bástya Béla Elvtárs: 8:26 Ne zavarjon, hogy az idén még egyetlen parlamenti ülés sem volt.
Bástya Béla Elvtárs
@Horizont: Kérd számon rajta is!

Ha figyelmesen elolvastad: "Javasolni fogom a munkaköri leírásuk módosítását!"

Ezt írtam!
Törölt Nick
@Bástya Béla Elvtárs: Jól teszi, hogy nem jár be. Sokkal értékesebb munkát végez a parlamenten kívül.
Bástya Béla Elvtárs
@Törölt Nick: Akkor már csak az a kérdés jelen esetben, ki fizeti a révészt? Te az adóforintjaidból? Vagy ... ?
Törölt Nick
Amúgy nem csak Hadházy nem jár be, hanem a többi sem. Mindig üresek a padsorok. Kivéve ha valamelyik orbán agymebnésre kell szavazni, mert akkor az összes geci betéved kb. 10 percre.
ocdn.eu/pulscms-transforms/1/GU8k9kqTURBXy83NDE5M2E1ZjcxMTYzYzM5OTQzM2Y2YjY4MjA3YjVkMi5qcGVnkpUDAMyFzQ8AzQhwkwXNAujNAZ7eAAGhMAU
ómió
Tényleg! Hiszen efftársiasan lopott pénzből lett volna illő fizetni!
jáger laszló
Ma kiderül,hogy a tanárok tanítanak ,vagy sztrájkolnak!!??

Ettől még nem lesz fizetés emelés az tuti!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
szegfue
@FLETÓ: 8:21 Szives tudomásodra hozom, hogy Pétervásáriban pl. egy 2 szintes, 180 nm, 4 szobás ház 21,5 millió. Ez volt a legdrágább, az átlag viszont 10-15 millió. Azt gondolom, hogy a 30 milliós "támogatás" fedezte ennek a "szálláshelynek" az épitési költségét. Aztán a köv. kérdés: mennyi bevételre tett szert ebből és mennyit adózott?
Nessy
Nálunk érdekesen tudnak változni az eredetileg finanszírozott beruházások, és a végleges eredmény. Igaz, nem Brüsszeli, de a mi adónkból (TAO) inanszírozott sport szálló, biztos egy jó tündér segítségével, négy csillagos luxus szállóvá változott!
gina
@Maccska: Te szerencsétlen proli barom a te pénzed is, ja hogy te inkább a sarkon árulod nmagad te moslék
drrotf
@Maccska:Most mire biztatsz?Arra hogy mi is lopjunk csaljunk hazudjunk, vagy arra hogy nyaljuk ki Orbán szőrös valagát?Ez ma az érvényesülés útja a híres kis Magyarországon, mert Orbán azt mondja, hogy nálunk csak így lehet érvényesülni?
FLETÓ
@szegfue: A használt ingatlan piaci ára helyenként változó! Szerintem neked ez nem újdonság! Értékbecslő összehasonlító módszerekkel dolgozik, amikor felértékel pl. egy lakóházat! Figyelembe veszi 3 különböző hasonló ingatlan m2 árát - az alapján, hogy mennyiért ment el mostanában, aztán a létrehozás jelenlegi költségét ugyancsak m2 alapon, illetve a telekár a 3. tényező, ami meghatározó!
Ott nálatok KUKUTYINBAN pont annyi, amennyit írtál. Azonban egy ilyen épületnél, sokkal magasabb! Az 50 milla csak töredéke a teljes bekerülésnek / felújításnak!
szegfue
@FLETÓ: 14:14 Ugy tünik, hogy képtelen vagy "normálisan" bármit is megvitatni:(((
Egyébként nálunk "kukutyinban" egy 10 éves, 100 nm-es ház 70 millióért kelt el. Tehát az emlitett helyszinen 10 mill. már lehet venni házat (A helyi ingatlan hirdetésekből Te is láthatnád, hogy pl 300 nm-es panzió 59 mill., vagy ugyancsak 300 nm iroda épület 55 mill.), amit felujit, melyre maradt volna még 40 milliója a támogatásból. Szóval nem tudod nekem bebizonyitani, hogy egy alig 2000 fős településen 50 millió csak a "töredéke" ennek a háznak.
drrotf
Szerintem aki állami támogatásból építtetett falusi szálláshelyet és közben meg még polgármester, aki a község embere és példát kellene mutatni a jogszabályok betartásából is,az ne lakjon már ott ahol a vendégeknek kellene lakni és ne takarítson munkaidőben , mert ha ezt teszi akkor csal!Az is csal akit az orvos betegállományba kiírt, de otthon , vagy más helyen munkát végez, takarít.Aki ezt nem érzékeli az vagy nagyon elnéző, vagy erkölcsi és jog érzéke igen fejletlen.
szegfue
@Horizont: Nekem is érthetetlen, hogy legalább miért nem gondolkodnak el 1-1 hozzászóláson, vagy miért nem néznek utána? Pedig a gondolkodás nem egy betegség, sőt nem is fájdalmas:))
balos
@szegfue: Tudod ahol az ész inkább vész ott nincs miről "konzultálni"!Arról nem beszélve,hogy azt sem tudják,eszik vagy isszák az említett megbeszélési formát!
Fenyöfa58
@Maccska: KIK A VENDÉGEK ??fideSS patkányok !???
jáger laszló
Úgy tartja a közmondás
A pénznek nincs szaga!!???
Szaga lehet hogy nincs ,de nyoma van!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
FLETÓ
@szegfue: Úgy látszik szakmailag nem vagy a toppon! 3 megközelítést vetítettem neked módszerként! Szerinted a létrehozás mai áron mennyi??? Építőanyag ár? Csak kicsiben, egy családi ház szintjén képzeld el! Pl.: 2022. Otthonfelújítási Program! 6 millát úgy el lehetet verni, aminek a fele anyagár! Akkor nagyban???
telegdilaci
@Maccska:Csak annyi a probléma hogy gyalázzák az ellenzéki képviselőket,hogy miattuk nem adja Brüsszel a nekünk járó támogatásokat,először magukba kellene nézni gyalázkodás,és mindenki hibás amiért nem jön a pénz,na éppen ezért mert saját zsebük teletömésére költik,az EU-támogatásokat,az Ország fejlesztése helyett!
Lendkerék
Az uniós vidékfejlesztés helyi akciócsoportjai (HACS, többnyire egyesületek és nonprofit kft-k) egy-egy régió meghatározott lélekszám alatti településeit fogják össze, és gyakorlatilag lefedik az ország területét (umvp.kormany.hu/umvp-hacs-illetekessegiteruletei). Meghatározott kulcs szerint szétosztott uniós támogatásokról dönthetnek a saját településeikről benyújtott pályázatokról egy rendkívül bürokratikus eljárásrend szerint. Az eredeti szándék az volt, hogy a települések, településközösségek a saját maguk által meghatározott fejlesztési célokat támogassanak, de valóságban itt is a központi akaraté (Irányító Hatóság) a végső szó.
Először is, a rendelkezésre álló támogatási összeg igen nagy része eleve az akciócsoportok vezetőinek, munkaszervezetének finanszírozására, a működtetés költségeire (infrastruktúra, reprezentáció, propaganda,...) megy el. Ami megmarad, az megy "fejlesztésre". Ezekből az uniós pénzekből épülnek soha senki által nem használt játszóterek kihalófélben lévő, néhány lelkes településeken, díszburkolatos, szökőkutas terecskék az omladozó tanácsháza előtt Szabolcs mélyszegény falvaiban minden irányban 50 méter burkolt járdával, néhány kilométerre egymástól ugyanarra a dombhátra épített kilátók Zala egymással rivalizáló szomszédváraiban, szétrohadó turisztikai tájékoztató táblák és pihenőhelyek senki által nem járt erdei útvonalakon. De mert a kistelepülések polgármesterei az újjáválasztásuk érdekében csak ilyesmit tudnak felmutatni – hiszen a gazdasági felemelkedésük érdekében szinte semmilyen eszközük nincs, minden a kormányzati akarattól függ -, ezért látványfejlesztéseket kell produkálniuk – ez a „helyi igény”. A helyi akciócsoportok pedig, amelyeknek a vezetésében térség legnagyobb településeinek vezetői és meghatározó vállalkozói ülnek, gondosan vigyáznak arra, hogy minden falu kapjon valami kis alamizsnát az uniós pénzből.
A vidékfejlesztési forrásoknál mindenki arra utazik, hogy mielőbb járjon le az öt év kötelező fenntartási idő...
Lendkerék
(folyt)... Legyen az techológiai fejlesztés egy sírkőkészítőnél, szánkópálya kilátóval Nagykunságban, sehonnan sehová nem vezető bicikliút, falusi szálláshely fejlesztés, bármi. Az építések és felújítások eleve úgy készülnek, hogy kielégítsék a majdani lakók igényeit. A legtöbb szálláshely nyilvánosan nem is érhető el és nem bérelhető. És ha egy munkaszervezet (amelyik a pályzatok elbírálásának érdemi/szakmai részét végzi) úgy találja, hogy a pályázat nem felel meg a kiírási feltételeknek, akkor rászólnak fentről, hogy a pályázatot el kell fogadni.
A vidékfejlesztés, hasonlóan a közbeszerzésekhez, egy velejéig rohadt, korrupt rendszer. Még azok településvezetők sem tudnak kimaradni belőle, akik egyébként megvetik, mert a lelkiismeretük nem engedné meg. Mert akkor a saját falujuknak sem jut semmi.
Azok pedig, akik a jelenlegi hatalom felsőbb szintjeinek eszméletlen dőzsöléséből, lopásából azt a következtetést vonják le, hogy (majdnem) mindent meg lehet úszni, mint Pétervására polgija is, nagyobbat merítenek. És ő is nyerni fog – néhány év múlva senki nem emlékszik rá, honnan is van a „falusi szálláshely”, amelybe addig már a pereputty is beköltözött.
Hadházy, Átlátszó, K-Monitor, Direkt36,... önmagukban többet érnek, mint az teljes ügyészség, rendőrség, korrupcióellenes f@szomtudja látványhatóságok együttvéve, pedig őket önkéntes adományok tartják fenn, és nem adófizetői százmilliárdok a költségvetésből. Egyszer könyv fog megjelenni az eltűnt uniós ezermilliárdokról, csak azoknak akkor már bottal üthetjük a nyomát. Mint Pétervásárán is.
A mi kis falunkban a helyi akciócsoport munkaszervezetének (három főállású ember) volt egy bérelt, összkomfortos irodája. De ez nem volt nekik elég, ezért a térségnek járó uniós pénzből megpályázott a saját részére néhány tízmilliót egy új székhelyre. Ebből a pénzből felújították a térségi ipartestület irodaházát, egy kétszintes, hatalmas, egykori családi házat, amelyet most a felújítás ellenében valamennyi ideig ingyen használhatnak –...
Lendkerék
(folyt)... – egyébként egyedül, mert az ipartestületnek nincsenek állandó alkalmazottai. És hogy a kör bezáruljon, a felújítást valamilyen okból az ipartestület akkori meghatározó személyiségének cége végezte. Abból az uniós pénzből, amibe ez a felújítás került, annyi évig lehetett volna fizetni a régi iroda bérleti díját, hogy a munkaszervezet jelenlegi, sok százezres fizetésű tagjainak még az unokái is ott dolgozhattak volna, de akkorra a jelenlegi vidékfejlesztési rendszer már régen az enyészeté lesz. A tragikus könyvégetések emlékképei semmik ahhoz képest, ahogy égnek el az eurómilliárdok a hazai rendszer máglyáin.
NKF
Ez a Szarházy parlamenti képviselőnek tartja magát?
Még az esküt letenni sem ment be! Csak tudnám,hogy került ez a fasz a palamentbe?
Lendkerék
@NKF: Ahogy a százharminchat "bátor" f@sz. Csak ezeket a hasonszőrűek választották, míg Hadházyt felelős szavazópolgárok.
Aki Én
@Maccska: @NKF: Szomorú látni, mennyit vagytok képesek felfogni egy ilyen hírből :(
Gregoryx
@NKF: Érted lopnak, baszdmeg, nem érted?
Eladott Ország
Egy kacsalábon forgó „falusi szálláshely" közpénzből saját célra! Remélem, a következő választáson nem felejtik el a választópolgárok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.