Ügynök volt Dinnyés József, a híres, ellenzékinek számító polbeaténekes. Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára közölt rendőri dokumentumokat, amelyek az ő jelentései alapján készültek.

Orbánéktól kapott lovagkeresztet, most kiderült, hogy III/III-as ügynök volt a híres zenész

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára szerdán délelőtt tett fel a Facebook-oldalára egy dokumentumot arról, hogy Dinnyés József mit mondhatott állambiztonsági tartótisztjének 1983-ban. Mindezt annak apropóján, hogy mindez 40 éve történt.

Ebből az derül ki, hogy Dinnyés Zsolt (helyesen Dinnyés József) petíció aláírásáról tájékoztatta az állambiztonság egyik tisztjét. Megemlítik benne Kocsis Zoltán zongoraművészt is.

A közlés szerint 1976 és 1979 között "Deák" fedőnéven jelentett a Belső Elhárításnak. "Javára legyen írva, hogy a jelentéseiben csak általánosságok szerepeltek, konkrét személyekről semmit nem jelentett, egy kivétellel, amikor budapesti festők szerepelnek a jelentésében, többek között a közelmúltban elhunyt Bak Imre.

Ezt a jelentését is csatoltuk – nem igazán van benne kifogásolható információ, bár az állambiztonság számára hasznos lehetett

- írta az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára.

Dinnyés József 2021-ben, 73 évesen hunyt el, 2001-ben a Magyar Kultúra Lovagja címmel tüntették ki. 2018-ban a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült.

Forrás: Infostart

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a fideszes komcsi ügynököket miért nem ássák elö végre, miért csak dinnyést és miért a halála után, mikor már nem védekezhet?
www.youtube.com/watch?v=l0ZOWbBd3vo
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
a fideszes komcsi ügynököket miért nem ássák elö végre, miért csak dinnyést és miért a halála után, mikor már nem védekezhet?
www.youtube.com/watch?v=l0ZOWbBd3vo
jáger laszló
Én is rendszeresen jelentettem amikor 7s voltam!!
Azkor én is ügynök voltam::
Csak érdeklődve kérdezem???
csak ennyi
barátilag
J.L.
J.L.
izéke
Orbánt a mai napig nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon...a kormány a mai napig akadályozza az ügynöklisták nyilvánossá tételét...nagymagyarfasszopók válaszoljatok,miért???
nejlontacskó
@Bélabácsi: dehogy tudja, csak valamivel el kell terelni a szót, a Fidesz ügynökeiről.
namihami
Ha nem hal meg, még fideszes miniszterelnök is lehetett volna belőle! És még így is csak második lehetett volna!
justhpeter
Régen az MSZMP, ma a fideSS. Régen a KISZ, ma az Orbánjúgend (fidelitas).
Eladott Ország
A fidesz a kádárista titkosszsolgálat rózsadombi villájában született. Nem az utcán. Viktor és Anikó a hatalom védernyője alatti ellenzékiek...
„Amit az alábbiakban leírok, kérem nagyon bizalmasan, diszkréten kezelni. Már többször tettem említést, hogy ismerősünk (Lévai Anikó, – a szerk.) igen tájékozott minden vonalon, még a kormánykörökben elhangzott eseményekről is. Még ha bizalmasan is, azonnal első kézből kapják a tájékoztatást, ami nem kis dolog, nem adatik meg akárkinek. Miről van szó? A szervezet egyik tagja, Horváth Andrea és férje (Stumpf István, – a szerk.), aki egy nagy kollégium igazgatója Budapesten, mindent tudnak az ország eseményeiről, még ha az bizalmas is. Budapesten a Rózsadombon laknak egy gyönyörű villában. Horváth Andrea viszont nem más, mint H.I. (Horváth István belügyminiszter, – a szerk.), a KB. tagjának leánya ...Horváth országos szinten mindent tud, és amit ő tud, azt tudja a szervezet is, főleg a lányán, Horváth Andreán keresztül…minden olyan eseményről, ami kormány szinten eldöntetett, de a lakosság számára még egyáltalán nincs tudomásra hozva...Ha valakinek a tagok közül összeütközése van a törvénnyel, rendőrséggel, ha valakit ki kell hozni a börtönből, Horváth elintézi. A doktornő (Lévai Anikó, – a szerk.) elmondta, hogy nem számít, ha esetleg lázításért vagy valami másért letartóztatnák a vőlegényét (Orbán Viktort, – a szerk.), mert Horváth azonnal intézkedne és a vőlegénye azonnal szabadulna...igen könnyű a dolguk, mert a BRFK-án egyértelműen utasításba adták, hogy nem szabad ezt a szervezetet bántani, csak távolból figyelni kell a ténykedésüket, figyelni kell az események folyását...Az megy külföldre, akit ki akarnak küldeni, hiszen több nyelven beszélő emberekről van szó, úgymond az ország várható jövőbeni vezető embereiről." mosonszolnok.network.hu/blog/mosonszolnok-klub-hirei/amit-orban-viktor-nem-tett-ki-a-honlapjara-allambiztonsagi-multjarol
Lepényleső
...ahogy lenni szokott,- egy alomban lévők osztják maguk között a különböző díjakat?
Eladott Ország
1989 - 2022 Nem nyilvános az ügynöklista! A pártvezetés urizál! A kormány tele van MSZMP-sekkel. M1-et a pártból irányítják, Moszkva az Moszkva... A legvidámabb barakkból a legsiralmasabban fejlődő ország lettünk.
uploads.disquscdn.com/images/820c59e91901c66161764a79676a8104ec382e052f94d9877c90f97250b44eca.jpg?w=800&h=623
Pelikán elvtárs: Akkor még nem tudtam, hogy mit jelent a hazaáruló szó... nem pesti, hanem kremli srácok!
uploads.disquscdn.com/images/eff9c2530cbbc9e8049e107c7447b10a90bd333575806ad476e62883793102f2.jpg?w=800&h=422
A románok még ’ 89-ben sem élhettek demokráciában, de felébrettek és elzavarták a népnyúzó diktátorukat! Mi meddig alszunk?!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/285546578_2101814570023266_6158241189881782580_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=l5_oEEUTuLoAX9g-qC6&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfD1TrrE8o2FQJHHLpAP3lJX9aUFoVvccSktI18SmNAYcw&oe=63D70574
Virág elvtárs megmondta: az osztályharc élesedik. Akinek meg vaj van a fején, hadd szarjon be kicsit a szocialista szellem vasútján
coub.com/view/lw2e
Bacsó Péter nyilatkozatából, az 1981-es Cannes-i díjátadáskor: „Ami nevetségessé válik, az nem ismétlődhet meg…„ Lehet, hogy a kiváló rendező tévedett?!
Arra van a p*csa elvtárs! Oda lehet menni a fideszes elvtársaknak a 24. alkalommal leszavazott ügynöktörvény után!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277781612_1034589890519812_393018946073725061_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=P8ZdJ2ahrgsAX_kiXO3&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDWto-yr9103slmIQz-QHAmfvWdgLxRsEf21Bv6q0KvtA&oe=63D7321D
drrotf
A közmondás szerint holló a hollónak nem vájja ki a szemét, inkább kitünteti!Nincs ezen mit csodálkozni!
jesz
Nagy -Bandó humorba mártva előszeretettel emlegette előadó estjein Dinnyés Józsefet
balos
@Edebácsi: A pénz az ISTEN!Azoknak az embernek látszó kupacoknak,akik abban látják a hitük beteljesedését!Lásd fideSS!Na jó meg az emberiség 2/3a!
Yeromos
Ismertem személyesen Dinnyés Józsit, nagyon sok előadásán ott voltam, nem tudom, hogy jelentett vagy sem, de azt tudom, hogy rengeteget tett a Magyar kúltúráért. Daliban Magyar költők vereseit, elsősorban határon túli Magyar költök műveit zenésítette meg. Úgy hogy a kitüntetései jogosságához nem férhet kétség
Jozefina
Akkor még várhatunk mire Orbán multját is megtudhatjuk. Addig még van idő fényezni rajta!!!
Yeromos
@Jozefina: orbán már eljutott arra szintre, hogy III/III ügynökből III/III (lehet,hogy ma másképp hívják) besúgó ügynökséget üzemeltető lett. A többi komcsival együtt, pintér, kövér stb.
ómió
Eszerint ők se ismerhetnek mindenkit! Bezzeg, ha Böszme efftárstól kapott volna "lovagcsillagot" (vöröset!), most olyan csönd lenne, hogy ihaj!
Németh István
@csak úgy...: @Yeromos: @Jozefina: @balos: @Edebácsi: mint címeres marhák! Minden állambiztonságnak megvannak a maga módszerei! Aztán minden államvezetésnek a dolga, hogy az emberi alkotóí, közhasznú tevékenységet értékelje! Ha egy, akár más nézeteket és politikai elkötelezettséget valló személy a nemzet, a kormányzás adott irányzatú támogatása érdekében kimagaslóat teljesít, akkor miért ne kaphatna kimagasló elismerést!? Nem a bigott demagógiá-ban élünk, hanem egy egészséges szemléletű a valós értékeket számbavevő és elismerő társadalomban!
A lényeg, hogy ezért tegyetek, mert tudjátok, hogy >> az usa-nató armada takarodjon Európából, az Eu háborús bűnös a nemzeteket tönkretevő korrupt, buzi vezetése takarodjon a börtönbe >> akasztásra!
Alfa
hogy miért nem hozzák nyilvánosságra az ügynök listákat???
Mivel a kibaszott korrupt orbán és az egész keresztény-fasiszta fidesz-ner szekta tagjaiból a miniszter "elvtársak" közül mindenki szerepel benne ...
amortizáltok
na akkor nézzünk rá orbánról mikor kerülnek elő hasonlók ? mert azért volt ám Horvát Istánnal jó kapcsolata bejárhatták európát nem is akárhogy és akárhová. az átlag meg 3 évente ? ja
amortizáltok
@Alfa: alfa 2-t találhatsz, de az egyik az hogy köztünk élnek még a résztvevők és az simán a 60 --70 es korosztályból A -Z ig b től k ig a teljes ábécét átnyálazhatod i- ó -ig p- s ig, ha megélem még tán én is, és sok mindenen nem csodálkoznák.
Gyurka80
@Alfa: Bezzeg a maszopos kormányokban nem megfélelített ügynökök voltak, hanem a kádár rendszer múködtetüi , ez bocsánatos bún?! Itt mindenki hülye... igen mindenki!
Dr. Proktor
Hármas a hármasnak nem vájja ki a szemét..
Sőt! Kitünteti...
Eladott Ország
A fideszes posztkommunistáknál, a karmelita rendfőnöknél ( korábban KISZ titkár és KGB ügynök) hagyomány, a III/III -as ügynökök kitüntetése és felkarolása, hiszen egy alomból valók. Mint ismeretes Tasnádi László BM-államtitkár, ÁVH-s ügynök volt , aki a rendszerváltás előtti időszakban vezette a III/II alosztályt. Sőt Tasnádit október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének 60., valamint a köztársaság kikiáltásának 27. évfordulója alkalmából rendőr altábornaggyá léptették elő.
nejlontacskó
@Gyurka80: ne legyél már gyerek.
Úgy teszel mintha nem a fidess gátolná a mai napig, az ügynökakták nyilvánossá tételét!
Gondolom, sejted az okát!
Apropó, a felcsúti ribancarcú kecskebaszó geci, mikor lesz átvilágítva?
Clavigo
@Gyurka80: Gyurci...csak kiröhögteted magadat,,olyan buta vagy.
Gyurka80
@nejlontacskó: Én a kádár rendszer működtetöit (böszmeferit és dobrev klánt) számoltatnám el, nem ilyen-olyan módszerrel beszervezetteket!
Gyurka80
@Mirabilis: Hát persze hülyejóska! Bizonyítékod is van:
nejlontacskó
@Gyurka80: ha ilyen olyan módszerrel szervezték be a fidess hordából bárkit is, miért nem vállalja fel?
Gyurka80
@Mirabilis: Te állítottad, neked kel bizonyítani hülyegyerek!
Gyurka80
@nejlontacskó: Tacskó nem a lényeggel, a komcsikkal foglalkozol!
nejlontacskó
@Gyurka80: ja értem, a fidess kommunistái, ha együttműködők is voltak, nem számít.
Csak a balosok...
Gyurka80
@nejlontacskó: A rendszer működtetőivel foglalkozz hülyegyerek , világos?!
nejlontacskó
@Gyurka80: azok közé tartozott az a galeri akikről beszéltem, te szerencsétlen barom!
Gyurka80
@nejlontacskó: Hát persze hülyejóska 1989-ben 26 évesen, nagy hülye vagy te!
nejlontacskó
@Gyurka80: kiszolgálói voltak a rendszernek vagy sem?
Hát persze, hogy azok voltak, tehát, működtették! Te selejt...
Clavigo
@Gyurka80: Gyurci ,,csak égeted magad,olyan hülye vagy..a 80- as sapkaméreteddel..vagy ez az IQ hányadosod..?
emerencia
@jáger laszló: Én még oroszul is: Tavaris ucsinyelnyica, ja dakladivaju vam...
Gyurka80
@nejlontacskó: TE hülye! Egyetemisták voltak! De egy hülye exjobbikossal nem foglalkozom, nézd a pártodat böszmeferi ölelésében,
nejlontacskó
@Gyurka80: " „a nyolcvanas években nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát "
Orbán Viktor.
Tehát, Orbánnak, semmi baja nincs, illetve nem is volt a diktatórikus kormányzás eszméjével!
Neki, csak az volt a baja, hogy nem ő volt, Kádár János!
Akkor most, miről is, folyik a vita?
Gyurka80
@nejlontacskó: Mindig mindent kiforgattok!
Clavigo
@Gyurka80: Mi van " kiforgatva" Emese..? " Gyere ,mesélj,,mi fáj.." ? :)
Gyurka80
@Mirabilis: Hülyegyerek azt írtad VALÓSZÍNŰ! Te állítottad neked kell bizonyítanod idióta!
Gyurka80
@Mirabilis: Az olyan hülyék mint te pedig böszmeferi és bandájára szavaznak, akik működtették a kádár rendszert magas pozícióban!
Aki Én
@Gyurka80: most a kisz titkár orbánra gondolsz, vagy az mszmp párttitkár apjára?
Vagy a több tucat fideszes komcsi valamelyikére?
Mi alapján szelektálsz, balfasz? Vagy csak ennyire tájékozatlan vagy?
Te miért vagy ennyire buta?
Gyurka80
@Aki Én: Hülyegyerek leírtam a maszop és a kisz felsővezetőire, vágod?! Pl böszmeferi és az MTV-nél fetrengő varnyú eltüntették a kisz vagyont, a szakszervezeti vagyon és a maszop vagyon is eltűnt, akikről hadoválsz nem azok baromarcú!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.