Az orosz kormány felfüggesztette a Magyarországgal kötött, a diplomata útlevelekkel történő vízummentes utazást lehetővé tevő megállapodást mindaddig, amíg Magyarország nem orvosolja a kétoldalú megállapodás egyes rendelkezéseinek megsértését – írja a TASZSZ.

Kiakadt az orosz kormány: Szerződésszegéssel vádolja Magyarországot – fontos megállapodást függesztettek fel
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. február 24-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A március 1-jei keltezésű rendeletet csütörtökön tette közzé a hivatalos orosz internetes portál – írja a portfolio.hu.

Az Oroszországi Föderáció nemzetközi szerződéseiről szóló szövetségi törvény 36. cikkelye értelmében az Oroszországi Föderáció kormánya és a Magyar Köztársaság kormánya között 2001. június 14-én Moszkvában aláírt, a diplomata- és szolgálati útlevéllel rendelkező magyar állampolgárokat érintő vízummentes utazásról szóló megállapodást felfüggesztik mindaddig, amíg Magyarország nem orvosolja a meg

Az orosz külügyminisztérium a rendelet értelmében tájékoztatja a magyar kollégáit is a döntésről.

Mindez azt jelenti, hogy a magyar diplomaták ezentúl csupán az orosz hatóságok külön engedélyével, a vízumigénylési folyamat lebonyolítása után utazhatnak Oroszország területére.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Magyarország pontosan mivel sértette meg a két ország közt érvényben lévő szerződést.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: portfolio

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
És szijjas még nem kérette be az orosz nagykövetet?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
Mivel serthette meg? Nem akarta tizenötszörös áron venni a gázt? Csak hússzoros áron:)))))
Qqberci
Akkor most már a csútkány sem mehet Putylert kényeztetni?...
lampa laz
És szijjas még nem kérette be az orosz nagykövetet?
human
Mi jelentősége van ennek? Szijjártó és Orbán továbbra is bármikor mehet segget nyalni Putyinnak. Rajtuk kívül meg ki a franc akar oda utazni diplomataként? Nem látni a jelentőségét ennek.
Hacsak nem arról van szó, hogy pár fideszes stróman, oligarcha Oroszországban is halmozott fel vagyont és Putyin így zárja el előlük a hozzáférést. Háború van Európa ellen, most a magyar csatlósoknak is be kell szálni a saját tőkéjükkel. Ebben az esetben csak tapsolni tudok hozzá. Had vigye Putyin a hazaáruló magyarok pénzét.
simmering73
Na more, kezdődik. Már nemcsak nyugatról, kletről is kapod a kokikat meg a sallerokat.
Nessy
Mehet haza az egész kémbank, meg a csak itt állomásozó felesleges diplomata csapat.
Külügyérünk most hallgat.
Yeromos
Szerintem az orbán féle hithű komcsikra úgy sem fog vonatkozni. Nekik gondolom már meg van az orosz útlevelük .
Pálinkás Pál
no, kezdődik puhos...ez az előszele, mi lesz ha megvonják a vétójogod,és nem kellesz már putylernek...??
Németh István
A helyzet az, hogy a politikai-gazdaságpolitikai együttműködésekszabályai valójában nem teszik lehetővé az ilyen egyoldalú lépést! Ennek, ilyennek olyan előzményrendszerének kell lennie, amely már régen un.KÖZ-téma lehetne, lenne!
A hülyéket és ezen belül is a ballibernyák tetves szemeteket és sleppjüket minden téren mindenféle kiforgatósdi és zavarkeltő lehetőség megragadása jellemzi! Ezek a vakarékok anemzet ellen nyüzsögnek, nem a kormány ellen a nemzete a népet hergelik hátha szembe helyezjedik azzala akormánnyal amelyiknek köszönheti a mai életképességét!
Sajnos az ilyen aljas köcsögök, hangadók mint a >>@Pálinkás Pál: @Yeromos: @Nessy: @simmering73: @human: @izéke: @lampa laz: @csak úgy ; @aki én..; @namihami, stb; a nemi szerveikkel kellenehogy játszanak akkor nyilván eredményessebb élvezethez junának!
DE a lényeg az usa-nató aljas moslék armada takarosjon Európából, az eEu. moslék bezetése a börtönbe - akasztásilag!
drrotf
Csak kérdezem :Tisztel Ó.Viktor!Évek múlva, amikor a NER rendszerére már alig emlékszünk vissza,mert mi magyarok könnyen és hamar felejtünk, akkor Te Ó.Viktor memoárodban erre az orosz szerződés szegésre mint az oroszokkal való szembeállás megvalósításaként fogsz megemlékezni, vagy csak egy súlyos mulasztásként fogod az esetet emlegetni?
lampa laz
@Németh István: az a szerencséd, h a hülyeség nem fáj, mert máskülönben már rég beledöglöttél volna.
lampa laz
@human: Lehet, h ezeknek is megadta putyin az orosz állampolgárságot?
jáger laszló
Az oroszok valamiért berágtak!!!??
Szijjártó indulhat Moszkvába rendezni a dolgainkat!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
terlasz
Lehet, hogy csak színjáték. Így próbálják menteni O. seggét, mint orosz ügynökét.
szegény hazám
@lampa laz: Arra kérlek ne reagálj ennek a szegény embernek (német pfista) a förmedvényeire. Csak feleslegesen koptatod a billentyűket. Ez a szegény ember hazánk, népünk teljes csődje. Ő a butaság, a műveletlenség, a helyesírás kigúnyolásának, a fogalmazni tudás, a gondolkodás hiányának...és ne kelljen még sorolnom minek a koronázatlan királya. Ha el is olvasom néha a szerencsétlenségeit, csak azért teszem, hogy keserűen mosolyogjak. Nincs értelme reagálni a zagyvaságaira. Ő egy beteg ember, remélem kezelik, őszintén sajnálom. A mentálisan sérülteket mindig is odafigyeléssel, és részvéttel gondosan kezeltem.
ómió
Ez "vóna" a "Zorbán"-Putyin barátság", efftársak!?
lampa laz
@szegény hazám: Igen, tudom, h síkhülye, de néha nem lehet kihagyni, h ne írjak rá. Tolonganak itt még rendesen hasonló degenerált bunkók.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.